Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς συμφωνία για τους όρους της τηλεμαχίας των δύο
  • [02] Ανάφλεξη της βίας στο Ιράν
  • [03] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Ζωγράφου
  • [04] Η αντισύλληψη συσχετίζεται με την κλιματική αλλαγή
  • [05] Στον Δημόκριτο η Α. Παπαρήγα
  • [06] To ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Περιοδεία Καρατζαφέρη στη Βαρβάκειο αγορά
  • [08] Εκδήλωση των Οικολόγων-Πράσινων
  • [09] Ο Οικουμενικός επισήμως στην Ελλάδα
  • [10] Έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ ζητά η ΙΑΕΑ
  • [11] Να αλλάξει ο ρόλος του ΔΝΤ ζητάει ο Γκόρντον Μπράουν
  • [12] Amadou & Mariam σήμερα στο Κηποθέατρο Παπάγου
  • [13] Ιστοσελίδες ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε
  • [14] Διατηρούσε χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού

    [01] Προς συμφωνία για τους όρους της τηλεμαχίας των δύο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 19:32

    Σε θέση μάχης βρίσκονται τα κόμματα, καταστρώνοντας την τακτική που θα ακολουθήσουν στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων. Την Δευτέρα θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών. Σήμερα ο Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε θετικά στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ, για τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. το οποίο θα γίνει την Τρίτη και πρότεινε με επιστολή του όρους που θα βελτιώσουν το διάλογο. Απατώντας ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε κάποιους από τους νέους όρους και όλα δείχνουν ότι η τελική συμφωνία είναι κοντά. Εν τω μεταξύ, επαναπροσδιορισμό των όρων διεξαγωγής του ντιμπεϊτ των πολιτικών αρχηγών, ζητούν οι δημοσιογράφοι και των επτά τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία. Οι επτά δημοσιογράφοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν τους γενικότερους κανόνες του ντιμπέϊτ, τους οποίους τελικά χαρακτήρισαν χειρότερους από κάθε άλλη φορά.

    Θετική ήταν η απάντηση της ΝΔ στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ, για τους όρους της τηλεμαχίας των κκ Καραμανλή και Παπανδρέου.

    Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος προς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι αποδέχεται τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, και προτείνει ως χρήσιμη βελτίωση και όχι ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, να υπάρχουν δύο ακόμη δημοσιογράφοι πέραν της συντονίστριας της ΝΕΤ Μαρίας Χούκλη και να συμπεριληφθούν τα θέματα Παιδείας και Υποδομών

    Συγκεκριμένα η ΝΔ αποδέχεται ότι η συζήτηση πρέπει να έχει διάρκεια 75 λεπτών και να καλύψει πέντε θεματικές ενότητες προτείνοντας όμως να συμπληρωθεί η ενότητα "Κοινωνικά θέματα" με "θέματα Παιδείας" και η ενότητα "Περιβάλλον" με θέματα υποδομών.

    Η ΝΔ η σειρά των θεματικών ενοτήτων κατά τη διάρκεια του διαλόγου να προκύψει με κλήρωση. Συγκεκριμένα προτείνει για κάθε ενότητα να υπάρχει γραπτή εισαγωγική τοποθέτηση του συντονιστή εντός λευκού φακέλου χωρίς άλλα χαρακτηριστικά, την οποία ο δημοσιογράφος να επιλέγει τυχαία και να ζητά από τους αρχηγούς να τοποθετηθούν.

    Παράλληλα προτείνει ο κάθε αρχηγός να έχει τρία λεπτά για την πρωτολογία του και την δευτερολογία του και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία του.

    Τέλος προτείνει την συμμετοχή - πέραν του συντονιστή - δύο έγκριτων δημοσιογράφων που θα υποβάλλουν ερωτήσεις προς τους αρχηγούς.

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποδέχτηκε την διεξαγωγή και των δυο τηλεμαχιών.

    Το ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις της ΝΔ για τις βελτιώσεις στις 5 θεματικές ενότητες αλλά και τις αλλαγές αλλαγή χρόνων για τις απαντήσεις του κάθε αρχηγού.

    Παράλληλα απορρίπτει την επιλογή της σειράς των θεμάτων από κλειστούς φακέλους διότι όπως ισχυρίζεται δεν προσήκει στη σοβαρότητα ενός διαλόγου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπροτείνει να παραμείνει η σειρά που προτείνε:1. Εξωτερική πολιτική, 2. Οικονομία - Ανάπτυξη, 3. Κοινωνικά θέματα (με παιδεία), 4. Περιβάλλον (με υποδομές), 5. Κράτος / Δημόσια διοίκηση.

    Ταυτόχρονα θεωρεί ότι η συζήτηση πρέπει να δώσει την δυνατότητα στους δύο υποψηφίους Πρωθυπουργούς για έναν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο απευθείας διάλογο και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων γι' αυτό και θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η ΝΔ δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή άλλων δημοσιογράφων πέραν του συντονιστή του διαλόγου.

    Επίσης θεωρεί από την στιγμή που ο κ. Αντωνάρος δεν διατυπώνει αντίρρηση στο οι δυο αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον και την όλη διαδικασία να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση με δημοσιογράφο - συντονιστή την κα. Χούκλη, αποδέχεται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

    Τηλεμαχία της Δευτέρας

    Σε ότι αφορά την τηλεμαχία της Δευτέρας, μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, τα κόμματα συμφώνησαν να συζητηθούν οι θεματικές ενότητες της Οικονομίας, του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, της Εξωτερικής πολιτικής και της Παιδείας.

    Θα υπάρξουν δύο ομάδες από τρείς δημοσιογράφους , ενώ για πρώτη φορά ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να υποβάλλει ένα μόνο ερώτημα σε όποιον άλλον πολιτικό αρχηγό επιθυμεί.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν τη θέση τους στο πάνελ ανάλογα με την παρούσα κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός τους.

    Έτσι πρώτος θα καθίσει ο Κώστας Καραμανλής, δίπλα του θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθoύν η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους-Πράσινους που εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή.

    Απέναντί τους θα βρίσκονται τρεις δημοσιογράφοι για τον πρώτο κύκλο των ερωτήσεων.

    Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες. "Οικονομία, περιβάλλον και δημόσια διοίκηση".

    Κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει δυο ερωτήσεις σε δυο πολιτικούς αρχηγούς για κάθε ενότητα.

    Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να θέσει μια ερώτηση στον αρχηγό της επιλογής του χωρίς δικαίωμα σχολιασμού, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο.

    Στη συνέχεια, τρεις δημοσιογράφοι διαδέχονται τους τρεις προηγούμενους για να ανοίξει με την ίδια διαδικασία ο δεύτερος κύκλος συζήτησης που θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες: Εργασία-Κοινωνική πολιτική, Παιδεία και Εξωτερική πολιτική.

    Στο τέλος της τηλεμαχίας ο κάθε αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πολιτική τοποθέτηση με μέγιστη διάρκεια τα δυο λεπτά.

    Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι και πάλι η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, ενώ ερωτώντες θα είναι οι Παύλος Τσίμας (Mega), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Σία Κοσιώνη (Σκάι), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha). Το Mega δεν είχε αποφασίσει έως αργά χθες το βράδυ από ποιον θα εκπροσωπηθεί

    Δήλωση των δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο debate

    Γόνιμο διάλογο για την αναζήτηση καλύτερων όρων διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, ζήτησαν σήμερα, μετά από μία πρώτη προκαταρκτική συνάντηση, οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

    Είναι τιμή μας η δική μας συμμετοχή, αλλά οι όροι είναι χειρότεροι και από το προηγούμενο ντιμπέιτ στις ευρωεκλογές και με τους με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί ακυρώνεται ο λόγος μας και η παρουσία μας είναι περιττή, σημείωσαν οι δημοσιογράφοι.

    Η συντονίστρια του debate Μαρία Χούκλη σε δήλωση που διάβασε μετά τη συνάντηση των δημοσιογράφων ανέφερε:

    "Η διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία των δημοσιογράφων. Οι όροι διεξαγωγής είναι χειρότεροι από εκείνους που ίσχυσαν στην τηλεμαχία του περασμένου Μαΐου και είχαμε καταγγείλει όλοι. Άλλωστε, και τα κόμματα έχουν καταγγείλει τη διαδικασία με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό. Ζητάμε, λοιπόν, διάλογο, ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να προσδιοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ και να είναι χρήσιμη η παρουσία μας".

    Επί του θέματος ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και των δημοσιογράφων έγιναν βήματα προόδου, σημείωσε, ωστόσο, ότι ένας διάλογος στον οποίο συμμετέχουν έξι πολιτικοί αρχηγοί με τόσους δημοσιογράφους είναι πρωτόγνωρος, δεν συναντάται πουθενά αλλού, εκφράζει την ελληνική ιδιομορφία, αλλά είναι τεχνικά δύσκολη η διαχείριση μία τέτοιας συζήτησης κατά τρόπο ουσιαστικό.

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι όποιοι επηρεάσουν αρνητικά μία υψίστης σημασίας διαδικασία φέρουν και την ευθύνη των πράξεών τους.

    Για το ίδιο θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε βάσιμες τις ενστάσεις και κάλεσε τη ΝΔ να αποδεχτεί τις προτάσεις των δημοσιογράφων για την βελτίωση των όρων διεξαγωγής της τηλεοπτικής συζήτησης.

    "Από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές ώστε να πραγματοποιηθεί η συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με τον πιο ουσιαστικό τόπο", τόνισε.

    Επιστολή Αντώναρου

    Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρει: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών και ιδιαίτερα στη προγραμματιζόμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου.

    Όσον αφορά τις ενότητες θεωρούμε ότι η επιλογή των θεμάτων με ανάσυρση κλειστών φακέλων - όπως έχει γίνει επανειλημμένως και σε άλλες χώρες - δε μειώνει σε τίποτα το κύρος των πολιτικών αρχηγών. Επειδή όμως φαίνεται να σας ενοχλεί μία τέτοια λύση, πιστεύουμε ότι η επιλογή της σειράς των θεμάτων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στη διακριτική ευχέρεια της έγκριτης και από όλους αναγνωρισμένης συντονίστριας κ. Μαρίας Χούκλη. Αν και αυτή η λύση δε σας ικανοποιεί, φρονούμε ότι η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν πρέπει να είναι συμβατή με το διακύβευμα που έχουν οι εκλογές ως εξής:

    Συμφωνούμε τέλος με τη διάταξη των πολιτικών αρχηγών και της συντονίστριας που προτείνετε κατά τη συζήτηση και παρακαλούμε να καταγραφεί η αμετακίνητη θέση σας να αρνείστε την παρουσία έγκριτων δημοσιογράφων που θα υποβάλλουν ερωτήσεις συμβάλλοντας στη ζωντάνια και την αμεσότητα του διαλόγου.

    Όσον αφορά τις συζητήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το «ντιμπέιτ» των έξι πολιτικών αρχηγών επιθυμώ να παρατηρήσω τα εξής:

    1. Συμφωνήσαμε όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων ότι είναι σκόπιμο να περιοριστεί η διάρκεια της συζήτησης που θα έφθανε τις τρεις ώρες με τη συμμετοχή έξι κομμάτων.

    2. Και με ξεκάθαρη δική σας σύμφωνη γνώμη - όπως προκύπτει από τα χθεσινά πρακτικά (σελ. 4) - ελήφθη απόφαση να μην υποβληθούν ερωτήσεις επαναφοράς.

    3. Εφόσον επιθυμείτε να παραμείνει ο αρχικός χρόνος υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στα 30'' και να μη μειωθεί στα 20'', δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.

    4. Επισημαίνω ωστόσο ότι η συνολική διάρκεια της συζήτησης θα προσεγγίσει τελικά τις τρεις ώρες.

    Είδηση: 26909

    [02] Ανάφλεξη της βίας στο Ιράν

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 18:19

    Κάθε χρόνο , τελευταία μέρα της μουσουλμανικής γιορτής του Ραμαζανιού, η πανεθνική διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ αποτελεί γεγονός στο Ιράν. Οι συγκεντρώσεις των φιλοκυβερνητικών οπαδών ήταν και φέτος ογκώδεις. Φαίνεται όμως ότι και οπαδοί της αντιπολίτευσης επανήλθαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση και την αιματηρή καταστολή της μετεκλογικής διαμαρτυρίας τους τον περασμένο Ιούλιο. Μαινόμενοι φιλοκαθεστωτικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν ακόμη και σε ηγέτες της αντιπολίτευσης. Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, εμποδίζοντάς τον να φύγει από την συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους Παλαιστινίους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

    Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι οπαδοί της ιρανικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος Μοχαμάντ Χαταμί, είχαν δεχθεί επίθεση. Οπαδοί του υπερσυντηρητικού καθεστώτος ντυμένοι με πολιτικά, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, χτύπησαν με γκλομπς και συνέλαβαν αρκετούς διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

    "Μία ομάδα επιτέθηκε και στον Μοχαμάντ Χαταμί, αλλά οι οπαδοί του κατάφεραν να τους εμποδίσουν να τον προπηλακίσουν, ενώ παρενέβη και η αστυνομία", αναφέρεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Parlemennews.ir που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.

    Κεντρικό σύνθημα των οπαδών της αντιπολίτευσης είναι «τέλος στη δικτατορία», πολύ διαφορετικό από τα συνθήματα του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου για αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και αφανισμό του Ισραήλ.

    Η Ημέρα Αλ Κούντς που στα αραβικά σημαίνει Ιερουσαλήμ, καθιερώθηκε επί Χομεϊνί και ισλαμικής επανάστασης το 1979 και όπως φαίνεται συνεχίζεται μέχρι και τη δεύτερη θητεία του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμεντινετζαντ ο οποίος δε δίστασε να αποκαλέσει επινόηση το Ολοκαύτωμα.

    Αντίδραση Μίλιμπαντ στη δήλωση Αχμαντινετζάντ για το Ολοκαύτωμα

    O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε "αηδιαστική" τη δήλωση του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος εκτίμησε πως το Ολοκαύτωμα ήταν ένας "μύθος".

    "Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του προέδρου Αχμαντινετζάντ προκαλούν αποστροφή, δείχνουν φανατισμό και άγνοια. Είναι πολύ σημαντικό η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει απέναντι σε τέτοιες δηλώσεις. Δεν είναι κάτι πρέπον εκ μέρους του ηγέτη του Ιράν", ανέφερε ο κ. Μίλιμπαντ.

    Ανησυχία από το Παρίσι

    Η Γαλλία εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην άσκηση "βίας κατά των υποστηρικτών της ιρανικής αντιπολίτευσης", που διαδήλωναν στην Τεχεράνη, και "καταδικάζει το νέο κύμα καταστολής".

    "Καταδικάζουμε αυτό το νέο κύμα καταστολής και χαιρετίζουμε το κουράγιο όλων όσοι μάχονται στο Ιράν για να διατηρήσουν τα βασικά τους δικαιώματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.

    "Ανησυχούμε ιδιαιτέρως μετά τις πληροφορίες που μας έρχονται και που αναφέρονται στη βία κατά των υποστηρικτών και των ηγετών της ιρανικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά στην Τεχεράνη. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν γίνει και νέες συλλήψεις", δήλωσε.

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Είδηση: 26903

    [03] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Ζωγράφου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 09 2009 15:41

    Την δέσμευσή του ότι "θα βάλει τέλος στην παρακμή του δημοσίου ασφαλιστικού, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τις τράπεζες τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση που έχουν βάλει τι ΙΚΑ στο κόκκινο" επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στη Γενική διεύθυνση Πληροφορικής και στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στην περιοχή του Ζωγράφου.

    «Στις 5 Οκτωβρίου βάζουμε τέλος στην παρακμή του δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο», ενώ δεσμεύτηκε για «βασική, αξιοπρεπή και δίκαιη σύνταξη για όλους», για «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, και για τη νέα γενιά».

    Τόσο κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ, όσο και σε αυτή που είχε προηγηθεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Ζωγράφου, ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα του χώρου.

    Είδηση: 26866

    [04] Η αντισύλληψη συσχετίζεται με την κλιματική αλλαγή

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 19:33

    Το αρνητικό κοινωνικό στίγμα που έχει αποκτήσει ο έλεγχος των γεννήσεων, τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και αναπτυγμένες χώρες, εμποδίζει την επίτευξη ζωτικής σημασίας προόδου στο ζήτημα της ενημέρωσης για θέματα αντισύλληψης τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τις πτωχές χώρες.

    "Σαφώς και δεν συνηγορούμε υπέρ του να λένε οι κυβερνήσεις στους πολίτες πόσα παιδιά να κάνουν", λέει ο έγκριτος ειδικός οικογενειακού σχεδιασμού, επικεφαλής ερευνητής σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κ. Λίο Μπράιαντ, η οποία θα δημοσιευθεί στο ενημερωτικό δελτίο του διεθνούς οργανισμού τον Νοέμβριο.

    "Η ικανότητα να επιλέγεις το μέγεθος της οικογένειάς σου είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αλλά η έλλειψη πρόσβασης σε οικογενειακό σχεδιασμό σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν αυτό το δικαίωμα", πρόσθεσε ο κ. Μπράιαντ, σχόλιο του οποίου δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της ιατρικής επιθεώρησης Lancet.

    Εξετάζοντας τα σχέδια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή των κυβερνήσεων των σαράντα πιο πτωχών χωρών στον πλανήτη, ο κ. Μπράιαντ διαπίστωσε ότι, στην πλειοψηφία τους, συνδέεται η ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά, ότι μόνον σε έξι από αυτά προβλέπεται η λήψη σχετικών μέτρων.

    Ο ειδικός στον όμιλο οικογενειακού σχεδιασμού Marie Stopes International είπε στο REUTERS ότι τουλάχιστον 200 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο θα επιθυμούσαν να κάνουν χρήση αντισυλληπτικών, αλλά, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Η κάλυψη αυτής της ανάγκης θα επιβραδύνει τους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού και θα περιορίσει τη δημογραφική πίεση στο περιβάλλον.

    Στη μελέτη η οποία θα δημοσιευθεί στο ενημερωτικό δελτίο του μηνός Νοεμβρίου του Π.Ο.Υ., ο κ. Μπράιαντ και οι συνάδελφοι του υποστηρίζουν ότι πιθανότατα δεν θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό η πληθυσμιακή αύξηση στις πτωχές χώρες στην αύξηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εκεί είναι χαμηλές. Ωστόσο, σημειώνουν ότι ο υπερπληθυσμός, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, θα οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης μέσω της υποβάθμισης των φυσικών πόρων.

    Τα σχόλια του κ. Μπράιαντ απηχούν τα σχόλια στα οποία προέβη στις αρχές του μήνα ο επικεφαλής της βρετανικής Ακαδημίας Επιστημών κ. Μάρτιν Ρις. Κατά τον κ. Ρις, το αρνητικό κοινωνικό στίγμα το οποίο αποτρέπει τις γυναίκες από το να αποκτήσουν πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων πρέπει να απαλειφθεί για να ελαττωθεί η επίδραση της πληθυσμιακής αύξησης στην κλιματική αλλαγή.

    Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο πληθυσμός του πλανήτη προβλέπεται να αυξηθεί, μέχρι το 2050, κατά ένα τρίτο και να υπερβεί τα 9 δισεκατομμύρια, με το 95% αυτής της αύξησης να καταγράφεται στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Είδηση: 26918

    [05] Στον Δημόκριτο η Α. Παπαρήγα

    Ομιλία σε συγκέντρωση ερευνητών στο "ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος", πραγματοποίησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: "στις 4 του Οκτώβρη θα κριθεί η ετοιμότητα του λαού για αντίσταση στη στρατηγική της Λισσαβόνας και το πρόγραμμα του Αλμούνια. Η πλουτοκρατία θέλει τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλει να κουτσαθεί και πολύ η ΝΔ. Ο τσακωμός μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γίνεται ανάμεσα στο πάγωμα των μισθών και τα ψίχουλα των αυξήσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ "υποστηρίζει ένα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης, την αντεπίθεση από τη σκοπιά της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική".

    Είδηση: 26902

    [06] To ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Επικεφαλής είναι ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος. O κ. Μουλόπουλος εργάζεται στο ΒΗΜΑ και είναι πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Στην τελευταία, τιμητική, θέση, έχει τοποθετηθεί ο Γιάννης Μπανιάς.

    1. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Δημοσιογράφος

    2. ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός

    3. ΡΗΓΟΣ ΑΛΚΗΣ, Πανεπιστημιακός

    4. ΠΟΛΙΤΗ ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημιακός

    5. ΜΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, Γιατρός

    6. ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΑΝΝΑ, Σεναριογράφος

    7. ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, Πανεπιστημιακός

    8. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Γιατρός, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

    9. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εκπαιδευτικός

    10. ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γιατρός

    11. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΥ, Πανεπιστημιακός

    12. ΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Είδηση: 26908

    [07] Περιοδεία Καρατζαφέρη στη Βαρβάκειο αγορά

    Eπίσκεψη στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του: "χρειάζεται γενική προσπάθεια για ανακατανομή του πλούτου διότι δεν είναι δυνατό 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας Χρειάζεται γενική προσπάθεια για ανακατανομή του πλούτου".

    Είδηση: 26900

    [08] Εκδήλωση των Οικολόγων-Πράσινων

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 16:45

    Εκδήλωση, με θέμα την παρουσία τους και τις δράσεις τους στην Ευρωβουλή, έδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι-Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, αναφέρθηκαν στις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το 2007 και το 2009, λέγοντας πως είχαν προειδοποιήσει για την επικείμενη καταστροφή. Τώρα, συμπλήρωσαν, διαπιστώνουν πως το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα.

    "Η προστασία του δάσους είναι επιλογή συνείδησης", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων για τις εκλογές και συμπλήρωσε:

    "Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν νοιάζονται για το δάσος μόνο τη στιγμή που καίγεται και ύστερα ξεχνάνε. Δεν νοιάζονται εκ των υστέρων για το δάσος. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τα λέγανε εγκαίρως εδώ και 2 χρόνια. Για τον κίνδυνο επανάληψης της καταστροφής που ζήσαμε το 2007 οι Οικολόγοι Πράσινοι τα είχανε πει από νωρίς. Είχανε επισημάνει τους κινδύνους από τις 18 Ιουνίου με Συνέντευξη Τύπου που είχαν οργανώσει. Δεν τους άκουσαν όμως, αντίθετα εφησύχασαν. Κάποιος πρέπει να την κάνει αυτή τη δουλειά, να αποτελεί τη συνείδηση της κοινωνίας, κι εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το ισχυριστούμε με πλήρη επίγνωση των λόγων μας γιατί 2 χρόνια τα λέμε και εμμένουμε στις προτάσεις μας, ξέροντας ότι είναι σωστές"..

    "Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν - και τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αλλού- τις παρεμβάσεις τους για το δάσος σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και στην διάρκεια της εκλογικής καμπάνιας με ένα σύνολο παρεμβάσεων", επισήμανε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος τύπου και έδωσε στοιχεία σχετικά με τις παρεμβάσεις αυτές:

    - διοργάνωση ημερίδας την Παρασκευή 25/9, ώρα 09.00 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια με θέμα "Η δασοπροστασία ως εθνική προτεραιότητα".

    - κατάθεση στις 31/8 από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ.Τρεμόπουλου Μ.Τρεμόπουλο, δυο ερωτήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την πρόοδο του δασολογίου και των Δασικών Χαρτών καθώς και με την αξιοποίηση από την Ελλάδα πόρων από το Ταμείο Συνοχής σε ό,τι αφορά στην πρόληψη

    - παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ.Τρεμόπουλου με ομιλία στις 14/9 αλλά και με τροποποιήσεις που έγιναν σε σημαντικό βαθμό δεκτές από την ολομέλεια στην τελική διατύπωση του ψηφίσματος που υιοθετήθηκε στις 16/9.

    "Η Ομάδα των Πράσινων-EFA ψήφισε υπέρ του τελικού κειμένου του ψηφίσματος, αν και δεν είχε συνυπογράψει το κοινό συμβιβαστικό σχέδιο πρότασης καθώς θεωρούσε ότι ήταν πισωγύρισμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο ψήφισμα του 2007, ιδίως σε ότι αφορά την καταδίκη της αλλαγής χρήσεων γης μετά από πυρκαγιές αλλά και την επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας εφόσον δεν υλοποιηθούν τα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης", ενημέρωσε ο Μ. Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και πρόσθεσε:

    "Η ψήφος στην Ολομέλεια είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του κειμένου του ψηφίσματος, σε σχέση με τη συμβιβαστική πρόταση που είχαν καταθέσει το Λαϊκό κόμμα, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι στα παρακάτω σημεία:

    1. Απαίτηση για επιστροφή της Κοινοτικής οικονομικής βοήθειας στη περίπτωση που δεν υλοποιούνται τα προβλεπόμενα έργα αναδάσωσης- αποκατάστασης (τροπολογία των Πράσινων, ονομαστική ψηφοφορία 369 υπέρ- 320 κατά)

    2. Κάλεσμα των Κρατών Μελών να ενδυναμώσουν και να εφαρμόσουν ποινικές διώξεις για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένων των εμπρησμών (τροπολογία των Πράσινων)

    3. Το Κάλεσμα προς την Επιτροπή για αποκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού μετά τις πυρκαγιές, αντικαταστάθηκε με κάλεσμα για αποκατάσταση των φυσικών οικοτόπων στις πληγείσες περιοχές".

    Την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας οι Οικολόγοι-Πράσινοι θα ανακοινώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26904

    [09] Ο Οικουμενικός επισήμως στην Ελλάδα

    Κοινωνία

    Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Ελασσόνας Λάρισας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έφθασε στην Ελλάδα για εξαήμερη επίσκεψη.

    Στο πρόγραμμα των επισκέψεων του Πατριάρχου περιλαμβάνεται η Μητρόπολη Ελασσόνος, καθώς επίσης, μοναστήρια και ναοί της περιοχής, κι εν συνεχεία, η Δεσκάτη Γρεβενών και ο Όλυμπος.

    Στις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου εκδηλώσεις συμμετέχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και δεκάδες ιεράρχες, κυρίως της Βορείου Ελλάδος.

    Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Με επισκέψεις στις μητροπόλεις της Ελασσόνος και Μαντινείας και Κυνουρίας άρχισε την περιοδεία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

    Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφθασε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απ' ευθείας από την Κωνσταντινούπολη στην 110 Π.Μ. στην Λάρισα, όπου και τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Λάρισας, Ιγνάτιος και Ελασσόνας Βασίλειος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Ζώης -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

    Σε δήλωσή του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αμέσως μετά την άφιξη του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: «Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά προσκεκλημένος του αδελφού μητροπολίτου Ελασσόνος. Όπως είδατε, έτυχον θερμής υποδοχής από όλους τους φορείς και παράγοντες, με επικεφαλής τον Μακαριότατο και πολύ αγαπητόν αδελφόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, προς τον οποίον και προς όλους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για τα αισθήματά τους. Είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι θα έχουμε ευτυχή αναστροφήν όλες αυτές τις ημέρες στην Ελασσόνα και μεθαύριο στην Τρίπολη και θα επιστρέψω πάλι στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολιν, κομιστής αισθημάτων σεβασμού και αγάπης του ευσεβούς ελληνικού λαού προς την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Εύχομαι εις όλους σας, εις όλον τον ελληνικό λαό, όλα τα καλά του Θεού και μεταφέρω την ευχή και την ευλογία της μητρός Εκκλησίας!».

    Ελασσόνα - Παλλαϊκή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη

    Παλλαϊκή υποδοχή επιφύλαξαν, στην πλατεία της Ελασσόνας, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πιστοί που συνέρευσαν από όλη την βόρεια Ελλάδα. Επίσης, παρόντες στην υποδοχή ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μητροπολίτες, και οι αρχές του νομού Λαρίσης.

    Ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του προς τους πιστούς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε από τη μαρτυρική εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως στην Περραιβία, στην Ελασσόνα, από το φωτεινό Φανάρι, που αναβλύζει πίστη και φως για να εκφράσουμε την αγάπη μας. Είσαστε μία περιοχή με σπουδαία παράδοση και ιστορία στα βάθη των αιώνων. Είστε σε ένα πλεονεκτικό σημείο στο κέντρο της Ελλάδος, δίπλα στον μυθικό Όλυμπο!».

    Ο κ. Βαρθολομαίος, κάνοντας μία αναφορά στη μυθολογία, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Να σημειώσω ότι πρέπει να κρατάμε από τη μυθολογία μόνο ό,τι έχει σχέση με το ηθικοπλαστικό στοιχείο και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας στον Κύριο!».

    Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας υπογράμμισε ότι η περιοχή της Ελασσόνας έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθεί σε πρότυπο ευρωπαϊκής επαρχιακής πόλης.

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο δήμαρχος Ελασσόνος, Γιώργος Πασχόπουλος. Εν συνεχεία, στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, τον προσφώνησαν ο μητροπολίτης Ελασσόνος Βασίλειος και ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φώτης Γκούπας, ακολούθως ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας Ελασσόνος και μετά σε άλλες Ι. Μονές της περιοχής.

    Άλλη μία δραστηριότητα του κ. Βαρθολομαίου, είναι ο εγκαινιασμός του "Νέου Πνευματικού Κέντρου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνος" και η παράστασή του στην παρουσίαση του "Τόμου των Κειμηλίων της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνος".

    Την Κυριακή θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Ελασσόνος.

    Την ερχόμενη Δευτέρα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Τρίπολη της Αρκαδίας και θα επιστρέψει στο Φανάρι την Τετάρτη 23η Σεπτεμβρίου.

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ο Άγιος Μοσχονησίων κ. Απόστολος και ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

    Είδηση: 26915

    [10] Έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ ζητά η ΙΑΕΑ

    Ειδήσεις

    Να προσχωρήσει στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και να ανοίξει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στους επιθεωρητές του ΟΗΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές του δυνατότητες καλούν το Ισραήλ για πρώτη φορά τα μέλη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή, η οποία πέρασε με μικρή πλειοψηφία, εκφράζεται ανησυχία για τις "ισραηλινές πυρηνικές δυνατότητες" και ζητείται από τον επικεφαλής της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι να εργαστεί πάνω στο ζήτημα αυτό.

    Υπέρ της απόφασης αυτής, την οποία εισηγήθηκαν τα αραβικά κράτη, ψήφισαν 49 χώρες, κυρίως αναπτυσσόμενες, αλλά και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα και η Ρωσία, έναντι 45 που ψήφισαν κατά, μεταξύ των οποίων μέλη της ΕΕ και οι ΗΠΑ. Στην ψηφοφορία αυτή που έγινε στην ετήσια γενική συνέλευση των χωρών μελών της ΙΑΕΑ υπήρξαν και 16 αποχές.

    Οι δυτικές χώρες είχαν ταχθεί εναντίον του κειμένου της σημερινής απόφασης, η οποία ζητεί η Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, να είναι μια ζώνη απαλλαγμένη από όπλα μαζικής καταστροφής.

    Η ψήφιση της απόφασης αυτής "είναι μια πολύ καλή είδηση και ένας θρίαμβος για το καταπιεσμένο έθνος της Παλαιστίνης", δήλωσε ο Ιρανός πρεσβευτής στην ΙΑΕΑ Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ.

    "Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση αυτή", δήλωσε παράλληλα ο Νταβίντ Ντανιέλι, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής ατομικής ενέργειας του Ισραήλ.

    "Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί σε κανένα θέμα σχετικό με την απόφαση αυτή, η οποία αποσκοπεί μόνον στην ενίσχυση των πολιτικών εχθροτήτων και της διαίρεσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής", προσέθεσε.

    Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει υπογράψει την NPT και ως εκ τούτου δέχεται μόνον περιορισμένες επιθεωρήσεις από την ΙΑΕΑ.

    Είδηση: 26916

    [11] Να αλλάξει ο ρόλος του ΔΝΤ ζητάει ο Γκόρντον Μπράουν

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 17:37

    Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διαθέτει τα μέσα για να βοηθάει στη θωράκιση των χωρών απέναντι σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις και να συμβάλει στη μείωση των αναγκών για τη συγκέντρωση αποθεμάτων, εξέφρασε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ενόψει της συνόδου της G-20 στις ΗΠΑ.

    "Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να βοηθούν τις χώρες να διαχειρίζονται και να θωρακίζονται απέναντι στον κίνδυνο μελλοντικών κρίσεων" Γκόρντον Μπράουν

    Σε επιστολή του προς τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο Μπράουν σημειώνει ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να εκπροσωπούν περισσότερο την παγκόσμια οικονομία και να γίνουν πιο ανεξάρτητοι και αποτελεσματικοί θεσμοί στην επιτήρησή της.

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου (G20) θα συναντηθούν στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τους τρόπους αποφυγής νέων κρίσεων μετά την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Είδηση: 26914

    [12] Amadou & Mariam σήμερα στο Κηποθέατρο Παπάγου

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 13:31

    Το σημαντικότερο αφρικανικό συγκρότημα οι Αmadou & Mariam, το διάσημο ζευγάρι των τυφλών μουσικών, θα δώσουν μία και μοναδική συναυλία σήμερα το βράδυ, 18 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Οι δυο μουσικοί παρά τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζουν κατάφεραν να γίνουν διεθνείς σταρ και να είναι πρεσβευτές της μουσικής παράδοσης του Μαλί σ΄ ολο τον κόσμο. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

    H ιστορία της καριέρας και της ζωής των Amadou & Mariam μοιάζει ιδανική για σενάριο μιας κινηματογραφικής ταινίας. Ένας άνδρας και μια γυναίκα γνωρίζονται και ερωτεύονται στο σχολείο για τυφλούς στο οποίο φοιτούν. Μουσικοί και οι δυο, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, να γίνουν διεθνείς σταρ και πρέσβεις της μουσικής παράδοσης του Μαλί σε όλο το κόσμο.

    Το άλμπουμ τους "Dimanche Γ Bamako" (σε παραγωγή Manu Chao) και "Welcome To Mali" πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και κυριάρχησε στα τσαρτ ενώ το "Welcome To Mali" φιγουράρει σχεδόν σε όλες τις λίστες ανασκόπησης με τα καλύτερα album της χρονιάς 2008. Οι επιρροές τους πια ξεφεύγουν από την ethnic μουσική και κυμαίνονται μεταξύ Pink Floyd, Led Zeppelin, Stevie Wonder και Αμερικάνικου hip hop.

    Οι Amadou & Mariam έκαναν τουρνέ σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκαν στο WOMAD και στο Glastonbury αλλά και σε Αμερικάνικα φεστιβάλ όπως το Coachella και το Lollapalooza.

    Το ντουέτο κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ όπως τα "Sou Ni Tile" (1998), "Tje ni Mousso" (1999) "Wati" (2002) που τους έκαναν βασικότερους εκφραστές της Αφρικάνικης μουσικής και κύριους εκπρόσωπους της μουσικής του Μαλί.

    Toποθεσία: Κηποθέατρο Παπάγου

    Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

    Πληροφορίες: http://www.onstage.gr/

    Τιμές εισιτηρίων: 40 ευρώ προπώληση, 45 ευρώ στο ταμείο

    Προπώληση εισιτηρίων: Σε όλα τα καταστήματα Metropolis, στο Ticket House και από το internet μέσω του www.ticketservices.gr (Τηλ:2107234567)

    Δείτε τους Amadou & Mariam σε ζωντανή τους εμφάνιση

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DjSAWa2dWh-o',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/jSAWa2dWh-o/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- Είδηση: 26898

    [13] Ιστοσελίδες ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ψυχολόγοι για τη ραγδαία αύξηση των ανά τον κόσμο ιστοσελίδων, που ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε.

    Οι γονείς, τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τέτοιου είδους ιστοσελίδες που δίνουν οδηγίες για το πώς δρα καλύτερα ένα χάπι αδυνατίσματος και για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πείνα τους.

    Τα αποστεωμένα σώματα, δυστυχώς, αποτελούν πρότυπο για μεγάλο μέρος έφηβων κοριτσιών. Γι' αυτό, οι ψυχίατροι στη Βρετανία κηρύσσουν πόλεμο στις ιστοσελίδες, που όχι μόνο δεν συγκαταλέγουν τη νευρική ανορεξία στις διατροφικές διαταραχές, αλλά, δίνουν συμβουλές που οδηγούν σε λανθασμένα πρότυπα και αποτελούν τη Βίβλο χιλιάδων νέων κοριτσιών.

    Στη Βρετανία, τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες -κυρίως έφηβες- πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, ενώ 1 στα 10 κορίτσια επισκέπτονται συστηματικά ανάλογες ιστοσελίδες.

    Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που δίνουν συμβουλές ακόμη και για το πως οι νέες κοπέλες θα αντέξουν με ελάχιστο φαγητό ολόκληρη την ημέρα.

    Δέκα χρόνια από τη ζωή τους χάνουν όσοι άνδρες είναι καπνιστές, μέσης ηλικίας, με υψηλή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

    Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση και ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, συμμετείχαν 19.000 άτομα ηλικίας 40 ως 69 ετών.

    Σε τακτικό ιατρικό έλεγχο πρέπει να υποβάλλονται όσοι είναι από 40 ετών και άνω τονίζει η βρετανική ιατρική εταιρεία.

    Ωστόσο, σημαντικό ρόλο όμως παίζουν το ύψος και το βάρος, αλλά και κοινωνικοί παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26921

    [14] Διατηρούσε χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού

    Χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ν. Εφέσου, διατηρούσε 35χρονος από την Πιερία, ο οποίος συνελήφθη.

    Οι αστυνομικοί της "Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης" συνέλαβαν τον 35χρονο την ώρα που μετέβαινε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στο 443ο χλμ. της εθνικής οδού, προκειμένου να «περιποιηθεί» την καλλιέργειά του. Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν 42 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 1,50 έως 1,80 μέτρου.

    Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι του, βρέθηκαν 24 ναρκωτικά δισκία φαρμάκων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και αποξηραμένα αποσπάσματα δενδρυλλίων ινδικής κάναβης βάρους 7,3 γραμμαρίων.

    Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης τα ναρκωτικά δισκία και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26912


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 September 2009 - 16:54:25 UTC