Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει τις εκλογές
  • [02] Παραμένουν στα μπλόκα οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής
  • [03] Μυστηριώδες έγκλημα στο Yale
  • [04] Υποχωρεί το πετρέλαιο
  • [05] Η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο
  • [06] Έτοιμη για συνομιλίες με τη Β.Κορέα δηλώνει η Κλίντον
  • [07] Βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την απαγωγή Παναγόπουλου

    [01] Κ.Καραμανλής: Η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει τις εκλογές

    Η δήλωσή του ότι "Η Ν.Δ. έχει όλα τα περιθώρια να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να κερδίσει αυτές τις εκλογές", ξεχώρισε περισσότερο από όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην συνέντευξή του που παρεχώρησε στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ-1, Στρατή Λιαρέλλη.

    Ο πρωθυπουργός, ανέλυσε τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, αφού αναφέρθηκε στην οικονομία και στα σχετικά οικονομικά μέτρα, στο πάγωμα μισθών και συντάξεων, στην φοροδιαφυγή, στην απόφασή του για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, στις δημοσκοπήσεις, έκανε την αυτοκριτική του για το θέμα του Βατοπαιδίου, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, αλλά, δεν σχολίασε τις δηλώσεις Τσιτουρίδη και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία της Ν.Δ..

    "Βεβαίως, όλοι το ξέρουμε ότι είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά, έχουμε καθαρό μήνυμα, καθαρό διακύβευμα και πιστεύω ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε και το κάνουμε, είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να εξηγήσουμε στους πολίτες τι κρίνεται στις 4 Οκτωβρίου.", είπε χαρακτηριστικά για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός αναλύοντας τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ για την οικονομία μίλησε για διακύβευα και επανέλαβε πως "ή θα κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει ή ο τόπος θα μπει σε περιπέτεια με σκληρότερα οικονομικά μέτρα!".

    Επετέθη στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "είμαστε στον χώρο του συγκεκριμένου και ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πει συγκεκριμένα πράγματα", χαρακτήρισε δε ως "επικίνδυνη ανευθυνότητα" τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες όπως είπε "θα εκτινάξουν το έλλειμμα κατά 4 ως 4,5 %".

    Δήλωσε αποφασισμένος να κτυπηθεί η φοροδιαφυγή "και πολλοί θα δυσαρεστηθούν" όπως είπε, ενώ χαρακτήρισε ψέμα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας έναντι του ΕΤΑΚ που θα κοστίσει στον προϋπολογισμό μείον 800 εκατομμύρια ε.

    Ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε τις δηλώσεις Τσιτουρίδη μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος λέγοντας «δε θα αναφερθώ, ούτε θα σχολιάσω μεμονωμένων προσώπων τις δηλώσεις. Θα σας πω όμως το εξής: Εδώ και πολύ καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων, όλοι αξιολογούνται. Κατά συνέπεια ελήφθη μία απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή καν ενός, η οποία αξιολογούσε συνολικές πολιτικές συμπεριφορές. Κρίνονται συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές. Κι αυτή είναι βαριά απόφαση, απόφαση του προέδρου του κόμματος, ποιοι τελικά συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια και ποιοι όχι. Αν είχα να απευθύνω κατηγορία άλλου τύπου, θα το είχα κάνει μόλις το καταλάβαινα.».

    "Έκρινα, ζύγισα και αποφάσισα βάσει συνολικών πολιτικών διαδρομών και βεβαίως, με κριτήριο το τι είναι καλύτερο για την Νέα Δημοκρατία!", επανέλαβε ο πρωθυπουργός στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που έγιναν από τον δημοσιογράφο Στρατή Λιαρέλη στον τηλεοπτιό σταθμό του ΑΝΤ-1.

    Ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του για το θέμα του Βατοπαιδίου σημειώνοντας πως "υπήρξε και μία μακρά εργασία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που δεν έφτασε σε κανένα συμπέρασμα για να απευθύνει την οποιαδήποτε κατηγορία".

    Για την υπόθεση της Siemens ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, ούτε έχει πάρει χορηγία ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάστε, από τη συγκεκριμένη εταιρεία και το λέω πολύ καθαρά, πολύ ορθολογικά και όπως επανειλημμένα έχω πει, τα βιβλία της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτά σε οποιαδήποτε Αρχή θέλει να κάνει τον οποιονδήποτε έλεγχο. Η Εξεταστική Επιτροπή, η πολιτική διερεύνηση μπορεί να γίνει πάντοτε και το έχω πει κι έχω δεσμευθεί γι' αυτό, αλλά, δεν μπορεί να συμπίπτει με τη δικαστική έρευνα!».

    Επανέφερε δε, τις προτάσεις του να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να είναι η δικαστική Αρχή αυτή η οποία ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών και τα κόμματα να έχουν αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Για ακόμα μία φορά δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι "οι δημοσκοπήσεις κάποιες φορές δίνουν εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!".

    Πιο συγκεκριμένα, για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Ν.Δ. υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ σημαντικά, ο κ. Καραμανλής είπε «Η δική μου εικόνα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ζήτημα να συσπειρώσει, αν θέλετε να πείσει ξανά τους ανθρώπους που παραδοσιακά αν θέλετε την ακολουθούν. Αυτός είναι ο αγώνας που κάνουμε και πιστεύω ότι επειδή έχουμε πολύ καθαρό μήνυμα, πολύ καθαρό διακύβευμα θα το πετύχουμε. Η αφετηρία μας είναι πολύ ισχυρή. Γιατί είναι ισχυρή; Διότι έχουμε πολύ καθαρή ατζέντα και κάνουμε και μία πρωτοτυπία, κάτι πρωτόγνωρο. Λέμε τα δύσκολα. Λέμε τα δύσκολα που είναι μπροστά μας και είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ποια είναι η αλήθεια και ότι αυτό το εκτιμά!».

    Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Η δική μας μεγάλη αδυναμία είναι η δομική δημοσιονομική ανισορροπία. Ένα πολύ μεγάλο χρέος, ένα τεράστιο χρέος, το οποίο δυσκολεύει όλες τις κινήσεις και το οποίο αν το αφήσουμε να εξελίσσεται, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τελικά στη λήψη πολύ πιο δύσκολων -αν θέλετε τον όρο- δυσβάστακτων μέτρων και θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της οικονομίας όταν βγούμε από την κρίση. Τώρα, για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο σφίξιμο στις δημόσιες δαπάνες, που το κάνουμε ήδη. Το δεύτερο είναι πόλεμος στη φοροδιαφυγή. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο το ξέρουμε όλοι, το συνομολογούμε όλοι και είναι καιρός να το πολεμήσουμε και αποτελεσματικά. Κι αν θέλετε, στη συνέχεια μπορώ να περιγράψω και συγκεκριμένα μέτρα και το τρίτο, είναι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Άνοιγμα, για παράδειγμα, κλειστών επαγγελμάτων. Μόνο αυτό, υπολογίζεται από διεθνείς οργανισμούς, μπορεί να πρόσθετε ένα σχεδόν 2% στο ρυθμό ανάπτυξης που έχουμε κάθε χρόνο!".

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εμπαιγμό των πολιτών από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «η εύκολη λύση που προτείνεται με ευχάριστες συνταγές και αναφέρομαι εδώ, δηλαδή, καθαρά στην ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου ναι μεν δέχεται ότι υπάρχει μία κρίση και κάποια δυσκολία, αλλά, ότι αυτά είναι όλα εύκολα αντιμετωπίσιμα, με ευχάριστες συνταγές και με απλοχεριά, με υποσχέσεις, στην ουσία χωρίς αντίκρισμα. Προτείνει το ΠΑΣΟΚ να πάμε σε έκρηξη ελλειμμάτων, λοιπόν, για να τονωθεί η αγορά. Δεν είναι η λύση αυτή όταν έχεις ένα πολύ μεγάλο χρέος.", είπε ο κ Καραμανλής.

    Υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του λέγοντας πως «η προσπάθεια έγινε, τιθασεύτηκαν τα ελλείμματα, μειώθηκε λίγο το δημόσιο χρέος. Το δημόσιο χρέος μην περιμένετε σε ένα ή δυο χρόνια να ανατραπεί και γι' αυτό με βλέπετε να χτυπάω το καμπανάκι τόσο δυνατά και να λέω δυσάρεστες αλήθειες, που υποτίθεται ότι με την κλασική τουλάχιστον προσέγγιση του όρου, δεν είναι ευχάριστες ή δεν σε κάνουν συμπαθέστερο, ειδικά σε μία κρίσιμη προεκλογική περίοδο, αλλά, το αισθάνομαι ως χρέος στους πολίτες. Ή θα κάνουμε αυτά τα δύσκολα που πρέπει να κάνουμε, αλλά, εν πάση περιπτώσει όχι τραγικά τα επόμενα δυο χρόνια, ή αλλιώς είναι πολύ πιθανό ο τόπος να μπει σε περιπέτεια. Κι αυτό το καταλογίζω στην υποτιθέμενη πολιτική πρόταση που άκουσα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Γιατί αυτό σημαίνει ή άγνοια της πραγματικότητας ή ηθελημένη παραπλάνηση του πολίτη!".

    Για το πάγωμα μισθών και συντάξεων ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα δοθεί και εφέτος έκτακτο βοήθημα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως και πέρυσι. «Εμείς κάναμε μία πολιτική, ήδη από εφέτος σφιχτή πολιτική, από ένα όριο και πάνω, από μεσαίους μισθούς και πάνω παγώσαμε πράγματι τις αυξήσεις, δώσαμε σημαντικές ενισχύσεις στους χαμηλόμισθους, αυτή είναι η πραγματικότητα, 500 και 300 β¬ αντιστοίχως και λέμε ότι κάτι ανάλογο πρέπει να εφαρμοστεί -τουλάχιστον και τον επόμενο χρόνο- και το λέμε ειλικρινώς. Τι ακούμε από την άλλη πλευρά; «Ναι, θα υπάρξει μία αύξηση πάνω από τα όρια του πληθωρισμού». Αυτό πέραν του ότι έχει ένα πολλαπλάσιο δημοσιονομικό κόστος, στην ουσία συνιστά μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, διότι αν είναι απλώς πάνω από τα όρια του πληθωρισμού για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα σημαίνει πόσα; 100, 150 ευρώ το χρόνο; Αυτή είναι η πραγματικότητα, αν θέλετε να το υπολογίσετε και εμείς δίνουμε 500!".

    Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα της ΝΔ, επανέλαβε πως "βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης". Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. αν ηττηθεί ακόμη και με μεγάλη διαφορά ο πρωθυπουργός τόνισε "Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω με μία προϋπόθεση ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση. Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία. Καθαρές κουβέντες!".

    Είδηση: 26799

    [02] Παραμένουν στα μπλόκα οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής

    Παρατεταγμένοι με δεκάδες τρακτέρ σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου του νομού, χωρίς να παρεμποδίζουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, «εμποδίζουν» την κίνηση μόνο των φορτηγών που μεταφέρουν ελιές ή εξοπλισμό συγκομιδής των καρπών. Οι παραγωγοί είναι παραταγμένοι στην άκρη του δρόμου στους κόμβους: Πορταριάς (Μουδανιά), Τρίγλιας, Ολύνθου, Ορμύλιας, αλλά και στις Καλύβες. Το ουσιαστικό αίτημα της κινητοποίησης, είναι η διεκδίκηση ελάχιστης τιμής 1,20 ευρώ ανά κιλό, για τη φετινή παραγωγή της βρώσιμης ελιάς.

    Είδηση: 26811

    [03] Μυστηριώδες έγκλημα στο Yale

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 10:30

    Πυκνό μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία μίας 24χρονης φοιτήτριας μέσα στις εγκαταστάσεις του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Yale. Η κοπέλα, φοιτήτρια φαρμακολογίας εξαφανίσθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που επρόκειτο να παντρευτεί και είχε μεταβεί το πρωί σε εργαστήριο του πανεπιστημίου. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την είσοδό της στο πανεπιστήμιο στις 8 Σεπτεμβρίου ωστόσο μετά από εξονυχιστικό έλεγχο όλων των βίντεο δεν διαπιστώθηκε πουθενά η έξοδος της από αυτό. Το πτώμα της κοπέλας εντοπίστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, κοντά σε ένα ιατρικό εργαστήριο του πανεπιστημίου. Για την υπόθεση κρατείται ένας 24χρονος υπάλληλος του πανεπιστημίου, τον οποίο όμως οι αρχές δεν κατονομάζουν ως ύποπτο.

    Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

    Ο 24χρονος Ρέιμοντ Κλαρκ, κρατείται από τις αρχές ενώ ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα να ληφθεί υλικό από τα μαλλιά του τα νύχια και το σάλιο προκειμένου να γίνει έλεγχος DNA.

    Νωρίτερα, η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο στην κατοικία του Μιντελτόουν του Κονέκτικατ όπου περισυλλέχθηκαν 150 προσωπικά του είδη

    Επιπλέον, έχουν ανακρίνει περισσότερους από 150 ανθρώπους πολλούς εκ των οποίων δυο φορές.

    Πηγή: CNN- New York Times

    Δείτε το video:<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DkdE9LKGll-w',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/kdE9LKGll-w/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 26810

    [04] Υποχωρεί το πετρέλαιο

    Ειδήσεις

    Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λίγο πριν την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 67 σεντς στα 70,26 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε επίσης πτώση κατά 76 σεντς στα 69,10 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας θα δώσει στη δημοσιότητα στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) τα εβδομαδιαία στατιστικά στοιχεία για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ,τα αποθέματα αργού θα είναι μειωμένα κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια αλλά τα αποθέματα βενζίνης θα είναι αυξημένα κατά 500.000 βαρέλια.

    Είδηση: 26809

    [05] Η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 10:31

    Μετά από απουσία πέντε χρόνων, η εξωτική Βανέσα Μέι, γνωστή ως η "βασίλισσα του βιολιού", επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας με ένα εξαιρετικό σόου εφ' όλης της ύλης στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Με το διάσημο ηλεκτρικό βιολί της, τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης και το μπρίο της, που την έχουν καθιερώσει ανά τον κόσμο, η Βανέσα Μέι τα απογειώνει όλα. Θα ερμηνεύσει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι, τάνγκο, ινδική μουσική, ποπ κομμάτια και μπαλάντες.

    Αυτή την φορά όμως θα έχει μαζί της μία μπάντα με έξι μουσικούς, μία ορχήστρα καθώς και μια μεγάλη ομάδα τεχνικών, απαραίτητη για την παρουσίαση μιας μοναδικής συναυλίας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Τοποθεσία: Ηρώδειο

    Ημερομηνία: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

    Τιμές εισιτηρίων: Άνω διάζωμα 60 ευρώ, Γ' Ζώνη 80 ευρώ, Β' Ζώνη 100 ευρώ, Α' Ζώνη 130 ευρώ, Διακεκριμένη 200 ευρώ, ΑΜΕΑ 30 ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: http://www.herodeion-events.gr/, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-32 72 000 (Καθημερινά 9:00-21:00) και Πανεπιστημίου 39 (Δευτέρα - Παρασκευή: 8:30-16:00, Σάββατο: 9:00-14:30)

    Πληροφορίες: Τηλ.: 210-6980044

    Μια άποψη του τι θα δούμε ζωντανά στο Ηρώδειο

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DX9k9uD5dD74',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/X9k9uD5dD74/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- Είδηση: 26812

    [06] Έτοιμη για συνομιλίες με τη Β.Κορέα δηλώνει η Κλίντον

    Την ετοιμότητα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την έναρξη άμεσων συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα. Το πότε θα αποσταλεί σχετική πρόσκληση προς τη Βόρεια Κορέα για να επισκεφθεί ο ειδικός απεσταλμένος Στέφεν Μπόσγουορθ την Πιονγκιάνγκ, δεν έγινε γνωστό. Η Κλίντον είπε ακόμα ότι τέτοιου είδους συνομιλίες στηρίζονται και από τους συμμάχους στην περιοχή και στόχο έχουν να επαναφέρουν τη Βόρεια Κορέα στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις με την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα για τα πυρηνικά.

    "Ένας από τους τρόπους είναι ότι πιθανόν να μπορέσουμε να εντάξουμε τη Βόρεια Κορέα σε άμεσες διαπραγματεύσεις εξηγώντας με αμεσότητα και σαφήνεια ποιος είναι ο σκοπός και ποιες οι πιθανές συνέπειες και τα κίνητρα", δήλωσε η Κλίντον στους δημοσιογράφους στο Στέητ Ντηπάρτμεντ.

    "Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξερεύνησης με τους εταίρους μας", δήλωσε η Κλίντον.

    Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εξής στην εξαμερή στις συνομιλίες και έδιωξε τους επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας. Το Μάιο προχώρησε στη δεύτερη πυρηνική της δοκιμή.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26803

    [07] Βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την απαγωγή Παναγόπουλου

    Κοινωνία

    Τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 β¬, που δόθηκαν ως λύτρα για την απελευθέρωση του 74χρονου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, είχε στα χέρια του πελάτης της Αγροτικής Τράπεζας Σιδηροκάστρου. Πρόκειται για έναν 50χρονο, κάτοικο της πόλης, οποίος προέβη εχθές το μεσημέρι, σε κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Η τράπεζα ειδοποίησε αμέσως τους άνδρες της δίωξης, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί, διότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως λύτρα. Πάντως, έπειτα από την έρευνα που διεξήγαγαν, διαπίστωσαν πως ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με τη διακίνησή τους, αλλά, πως και ο ίδιος ήταν θύμα εκείνων που τα είχαν θέσει σε κυκλοφορία.

    Τα χρήματα αυτά του τα είχε δώσει ένας Γερμανός ο οποίος έχει παντρευτεί και ζει στο Σιδηρόκαστρο, τα είχε κάνει ανάληψη από κατάστημα ιδιωτικής τράπεζας στην ίδια πόλη και δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση.

    Τονίζεται ότι λίγο μετά την παράδοση των λύτρων είχαν βρεθεί άλλα δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

    Είδηση: 26800


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 September 2009 - 8:53:55 UTC