Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Ομπάμα για μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη
  • [02] Μήνυμα συστράτευσης από τον Κ. Καραμανλή
  • [03] Σήμερα οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ασθενείς σεισμοί σε Άγιο Κωνσταντίνο και τον Ευβοϊκό Κόλπο
  • [05] Νέα θεραπεία κατά της λευχαιμίας
  • [06] Πήρε όμηρο πριν φύγει ο ληστής
  • [07] Αφγανιστάν: Αντίθετοι οι Βρετανοί στον πόλεμο
  • [08] Δεύτερης φάση διαπραγματεύσεων για το κυπριακό
  • [09] Ρεπουμπλικάνος βουλευτής αποκάλεσε ψεύτη τον Ομπάμα

    [01] Έκκληση Ομπάμα για μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 09 2009 11:48

    Με πάθος μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος το βράδυ της Τετάρτης στο Κογκρέσο για τη μεταρρύθμιση που προωθεί στο σύστημα περίθαλψης. Ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού παρουσίασε με λεπτομέρειες την πρόταση του, προκάλεσε τους αντίπαλους Ρεπουμπλικανούς να συνεισφέρουν με στόχο τη συμφωνία, και να μην εκμεταλλευτούν τις όποιες διαφορές τους για να παίξουν "πολιτικά παιχνίδια". Παράλληλα, κάλεσε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να καταθέσουν σοβαρές προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του τομέα της υγείας και το αυξανόμενο κόστος, αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα χάσει το χρόνο του με "αυτούς που έχουν ήδη αποφασίσει ότι είναι καλύτερη πολιτική να 'σκοτώσουν' αυτό το σχέδιο παρά να το βελτιώσουν".

    Δυνατότητα δημόσιας ασφάλισης

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα, οι ρίζες του ελλείμματος στον προϋπολογισμό βρίσκονται στο υψηλό κόστος της ιατρικής περίθαλψης κι έκανε έκκληση για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας που θα περιλαμβάνει και την προοπτική δημόσιας ασφάλισης για όσους είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

    Ο ίδιος επισήμανε πως με το σχέδιο αυτό όλοι οι Αμερικανοί θα δικαιούνται ασφάλεια υγείας και οι απαλλαγές από τους φόρους θα βοηθούν εκείνους που δεν μπορούν να την αποκτήσουν.

    Εξάλλου, πρόσθεσε πως οι εργοδότες θα πρέπει να παρέχουν ασφάλιση στους εργαζόμενους, αλλά θα γίνονται ορισμένες εξαιρέσεις για τις μικρές επιχειρήσεις.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται σε διάστημα δέκα χρόνων για το πρόγραμμα αυτό θα βρεθούν από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το σύστημα υγείας και από τα ακριβότερα προγράμματα υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζο Ουίλσον αποκάλεσε "ψεύτη" τον Αμερικανό πρόεδρο. Ωστόσο, στη συνέχεια με ανακοίνωσή του ζήτησε συγγνώμη.

    Τεντ Κένεντι: "Αυτό που αντιμετωπίζουμε ξεπερνά όλα τα ηθικά θέματα"

    Όπως αποκάλυψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε επιστολή του που άφησε να διαβαστεί μετά το θάνατό του, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τεντ Κένεντι κάνει έκκληση να είναι το 2009 η χρονιά των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

    Ο Ομπάμα διευκρίνισε στα μέλη των δύο σωμάτων που συγκεντρώθηκαν στο Κογκρέσο για να ακούσουν τις προτάσεις του για το σύστημα υγείας, ότι έλαβε την επιστολή λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Κένεντι.

    Το "λιοντάρι της Γερουσίας" εκφράζει την πεποίθηση στην επιστολή του ότι "αυτό το μεγάλο ανολοκλήρωτο έργο της κοινωνίας μας θα τελειώσει την χρονιά αυτή" δήλωσε ο Ομπάμα.

    "Μας υπενθυμίζει τη μεγάλη αλήθεια, ότι η κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μελλοντική μας ευημερία, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αγαθά" πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του, παρουσία της χήρας του Κένεντι Βίκι και των δύο γιών του Πάτρικ και Τέντι.

    "Αυτό που αντιμετωπίζουμε" γράφει ο Κένεντι "ξεπερνά όλα τα ηθικά θέματα. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο οι λεπτομέρειες μιας πολιτικής, αλλά οι θεμελιώδεις αρχές μια δίκαιης κοινωνίας, καθώς και ο χαρακτήρας της χώρας μας".

    Ο Ομπάμα είπε πως η επιστολή γράφτηκε το Μάιο για να δημοσιοποιηθεί μετά το θάνατο του γερουσιαστή.

    Ο ίδιος επισήμανε πως η ακούραστη εκστρατεία του Τεντ Κένεντι υπέρ μιας ιατρικής περίθαλψης για όλους, έχει τις ρίζες της στην εμπειρία του ως πατέρας δύο παιδιών που έπασχαν από καρκίνο. "Δεν ξέχασε ποτέ τον απόλυτο φόβο και την αδυναμία που κάθε γονιός αισθάνεται ότι το παιδί του είναι βαριά άρρωστο και μπορούσε να φανταστεί τι σήμαινε αυτό για όσους δεν έχουν ιατρική κάλυψη" υπογράμμισε ο Ομπάμα.

    "Αυτή η μεγαλοσύνη της καρδιάς, αυτή η ανησυχία και το ενδιαφέρον για τους άλλους, δεν είναι αισθήματα υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων ή των Δημοκρατικών, είναι μια πλευρά του χαρακτήρα των Αμερικανών" κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/U1YNF9I25yU','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Στο Κογκρέσο ο Ομπάμα για τις μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη Ρεπουμπλικάνος βουλευτής αποκάλεσε ψεύτη τον Ομπάμα

    CNN: Obama calls for Congress to face health care challenge

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26592

    [02] Μήνυμα συστράτευσης από τον Κ. Καραμανλή

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Το δίλημμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες από την μεταπολίτευση και μετά, έθεσε το βράδυ της Τετάρτης από το Αιγάλεω ο Πρωθυπουργός, κατά την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση. Από το Mega αρχίζει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής το πρόγραμμα των προεκλογικών συνεντεύξεών του στα ΜΜΕ.

    "Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις θαρραλέες αποφάσεις και τα ευχολόγια του ΠΑΣΟΚ" είπε ο Πρωθυπουργός από το Αιγάλεω και πρόσθεσε πως τα ευχολόγια αυτά "δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις και δεν μειώνουν τα ελλείμματα".

    Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα συσπείρωσης στους νέους, αλλά και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που απείχαν στις εκλογές του Ιουνίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Κ. Καραμανλής: "Στην πρώτη γραμμή της μάχης"

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26597

    [03] Σήμερα οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ

    Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση: "Οι συνδυασμοί αποτελούνται από ανθρώπους στρατευμένους στον αγώνα για μια νέα πορεία στον τόπο. Αποτελούνται από ανθρώπους δεσμευμένους να υπηρετήσουν το πολιτικό ήθος της δημοκρατικής παράταξης, με νηφαλιότητα και χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας".

    Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως πιθανοί υποψήφιοι φέρονται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Νίκος Κοτζιάς , ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης.

    Για την Α' Αθήνας η Άννα Φόνσου, η Άννα Βαγενά, η Πέμη Ζούνη, ο Κώστας Μποτόπουλος, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Κώστας Παταβούκας.

    Στη Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι: Λούκα Κατσέλη, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, Γιώργος Κουτρουμάνης, 'Αννα Νταλάρα.

    Ακόμη, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς και αν θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή αν θα κατεβεί στην Α΄ Πειραιά.

    Απαντήσεις θα δοθούν και στην υπόθεση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Χρήστου Βερελή. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 11πμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου.

    Είδηση: 26594

    [04] Ασθενείς σεισμοί σε Άγιο Κωνσταντίνο και τον Ευβοϊκό Κόλπο

    Κοινωνία

    Την αναστάτωση των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου, του Βόλου και της Εύβοιας προκάλεσαν μόνο οι δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Φθιώτιδας και του Ευβοϊκού κόλπου. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι σεισμογράφοι στις 00:15 τη νύχτα κατέγραψαν την πρώτη σεισμική δόνηση έντασης 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που είχε επίκεντρο 115χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

    Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:04, το πρωί, ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται περίπου 48 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας, στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο, νότια του κόλπου της Αμαρύνθου.

    Είδηση: 26595

    [05] Νέα θεραπεία κατά της λευχαιμίας

    Ελπίδες για την ουσιαστική αντιμετώπιση της λευχαιμίας που προσβάλει ενήλικες δίνουν οι αυστραλοί επιστήμονες του αντικαρκινικού ινστιτούτου Πίτερ Μακ οι οποίοι παρασκεύασαν και θα προωθήσουν στην αγορά, μετά το πέρας των κλινικών δοκιμών, το φάρμακο MabThera που όπως εκτιμάται αναχαιτίζει δραστικά τον καρκίνο του αίματος σε άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από μη-Χότζκιν λέμφωμα.

    Ο καθηγητής του Ινστιτούτου, Τζον Σέιμουρ, δηλώνει ότι το φάρμακο MabThera, συνδυαζόμενο με χημειοθεραπεία επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα. Διπλάσιος αριθμός ασθενών που πάσχουν από χρόνια λυμφατική λευχαιμία και παίρνουν το MabThera απαλλάσσονται από τα συμπτώματα της ασθένειας και ζουν περισσότερα χρόνια - σε σύγκριση με τους ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, μόνο. Υπολογίζεται ότι η ασθένεια CLL προβάλλει 1.000 Αυστραλούς πολίτες ετησίως.

    "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόοδο που σημειώθηκε στη θεραπεία της πάθησης αυτής τα τελευταία τριάντα χρόνια", δηλώνει ο καθηγητής Seymour. "Συνήθως, κάνουμε μικρά βήματα βελτίωσης με τα περισσότερα φάρμακα. Στην προκειμένη περίπτωση, η βελτίωση είναι μεγάλης σημασίας", προσθέτει.

    Στο παρελθόν, το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία λύμφης. Πρόσφατα, η αρμόδια κρατική υπηρεσία ενέκρινε τη διάθεση του φαρμάκου σε νέες περιπτώσεις χρόνιας λεμφατικής λευχαιμίας.

    Το MabThera είναι ακριβό φάρμακο - 24.000 δολάρια για κάθε θεραπεία - αλλά η παρασκευάστρια εταιρεία Ρος (Roche) υπέβαλε αίτηση στο κράτος για τη διάθεσή του από τον επόμενο χρόνο. Επιπροσθέτως, το MabThera ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μικρά αντικαρκινικά κέντρα δεν θα μπορούν να διαθέτουν στους ασθενείς τους, αν η κοινοπολιτειακή βουλή ψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο μεταβιβάζει το κόστος χρήσης του φαρμάκου στα νοσοκομεία.

    Είδηση: 26589

    [06] Πήρε όμηρο πριν φύγει ο ληστής

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 09 2009 10:28

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού κακοποιού ο οποίος μετά από ληστεία που διέπραξε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης, πήρε όμηρο μία γυναίκα, στο αυτοκίνητο της οποίας μπήκε για να διαφύγει. Ευτυχώς λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης άφησε ελεύθερη την νεαρή γυναίκα στην περιοχή του Λαγκαδά.

    Το θρίλερ ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ και μισή το πρωί, όταν ο άγνωστος δράστης εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 200. Αφού με την απειλή του όπλου που κρατούσε άρπαξε όσα χρήματα βρήκε στα ταμεία, στη συνέχει βγήκε από την τράπεζα και αρχικά διέφυγε με μία μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού την οποία εγκατέλειψε σε κοντινή απόσταση.

    Ακολούθως, σταμάτησε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα. Και πάλι με την απειλή του όπλου του επιβιβάστηκε σε αυτό και την ανάγκασε να τον μεταφέρει ως την περιοχή του Λαγκαδά.

    Εκεί, άφησε την όμηρό του ελεύθερη και σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισε την διαφυγή του με το αυτοκίνητο του θύματός του.

    Είδηση: 26593

    [07] Αφγανιστάν: Αντίθετοι οι Βρετανοί στον πόλεμο

    Δεν έπρεπε να εμπλακεί ο βρετανικός στρατός στον πόλεμο στο Αφγανιστάν εκτιμά η πλειοψηφία των Βρετανών, όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου ICM. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 21 και 23 Αυγούστου για λογαριασμό του Εθνικού Μουσείου Στρατού Ξηράς σε περισσότερα από 2.000 άτομα, έδειξε πως το 53% είναι αντίθετο με την βρετανική στρατιωτική ανάπτυξη στο Αφγανιστάν, ενώ το 25% είχε αντίθετη γνώμη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει περίπου 9.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, κυρίως στην επαρχία Χελμάντ. Από την αρχή του πολέμου το 2001, 213 βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως τα βρετανικά στρατεύματα δεν έπρεπε ποτέ να αναπτυχθούν στο Ιράκ. Το 20% τάσσεται υπέρ της απόφασης αυτής. Η βρετανική στρατιωτική αποστολή στο Ιράκ ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

    Σε ερώτηση ποιά θα ήταν η αντίδραση τους αν τα παιδιά τους ήθελαν να καταταγούν στο στρατό ξηράς, το 64% των Βρετανών δήλωσαν πως θα τα στηρίξουν και το 32% πως θα τα αποθαρρύνουν.

    Είδηση: 26591

    [08] Δεύτερης φάση διαπραγματεύσεων για το κυπριακό

    Ειδήσεις

    Με την συνάντηση Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, άρχισε σήμερα η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία συνολικής λύσης του κυπριακού, όπου τα θέματα που τίθενται και πάλι είναι η κατανομή των εξουσιών στις δύο πλευρές του νησιού καθώς και του Λιμνίτη.

    Συγκεκριμένα, πρώτο κεφάλαιο στην ημερήσια διάταξη είναι η διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών. Μεγάλες διαφορές έχουν διαπιστωθεί στην πτυχή της εκτελεστικής εξουσίας και στις εξωτερικές σχέσεις του ομοσπονδιακού κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες η "δεύτερη ανάγνωση" του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και κατανομής των εξουσιών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε ότι "δεν μας επιτρέπεται να είμαστε απαισιόδοξοι, παρά τις διαφωνίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν".

    Υπάρχουν, είπε, προβλήματα, αλλά υπάρχει και η προοπτική και "γι' αυτό θα εργαζόμαστε σκληρά, στη βάση αρχών για να φθάσουμε σε λύση".

    Ο κύριος Στεφάνου ανέφερε ότι τώρα έχουμε σαφή εικόνα για τις θέσεις της κάθε πλευράς, πού υπάρχουν συγκλίσεις, πού μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και πού δεν υπήρξε σύγκλιση.

    Στόχος πρόσθεσε είναι να βρεθούν κι άλλες συγκλίσεις και να διαμορφώσουμε κοινό έδαφος, που θα οδηγεί σε λύση, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης υπάρχει και το θέμα του Λιμνίτη και της μη μετάβασης προσκυνητών από τον Κάτω Πύργο στην κατεχόμενη Μόρφου.

    Ο εκπρόσωπος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά, υποστήριξε ότι το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών "διαταράχθηκε εξαιτίας μιας άδικης και μη αναγκαίας, κατά την έκφρασή του, αντίδρασης των Ελληνοκυπρίων στο θέμα του Λιμνίτη". Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά εφάρμοσε πλήρως τη συμφωνία για τη μετάβαση των Ελληνοκυπρίων προσκυνητών από το Λιμνίτη, λαμβάνοντας τα αναγκαία, όπως είπε, μέτρα για να διευκολύνει τη μετάβαση.

    Αναφορικά με τις πληροφορίες για μετάβαση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Νέα Υόρκη,ο κύριος Ερτσακιτζά ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να την επισκεφθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχουν καθοριστεί η ημερομηνία ή άλλες λεπτομέρειες.

    Είδηση: 26590

    [09] Ρεπουμπλικάνος βουλευτής αποκάλεσε ψεύτη τον Ομπάμα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 09 2009 10:48

    "Ψεύτη" αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο για το θέμα των μεταρρυθμίσεων ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζο Ουίλσον από τη Νότια Καρολίνα. Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι "Ορισμένοι λένε πως οι προσπάθειές μας για μια μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας θα επιτρέψουν την ασφάλιση των παράνομων μεταναστών. Αυτό είναι λάθος". Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αντέδρασε έντονα φωνάζοντας: "Λέτε ψέματα!"

    "Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνω δεν αφορούν εκείνους που βρίσκονται εδώ παράνομα", επέμεινε ο Ομπάμα κοιτάζοντας προς την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων.

    Ο Ουίλσον λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του ζήτησε συγγνώμη. "Απόψε άφησα τα συναισθήματά μου να με παρασύρουν όταν άκουγα την ομιλία του προέδρου. Το σχόλιο μου ήταν άπρεπο και λυπηρό. Ζητώ συγγνώμη από τον πρόεδρο για την έλλειψη ευγένειας", τονίζει ο βουλευτής.

    Περίπου 12 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, οι περισσότεροι Ισπανόφωνοι, ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Οι μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, αλλά για διάστημα μικρότερο των πέντε χρόνων, δεν έχουν πρόσβαση στα δύο συστήματα δημόσιας ασφάλισης υγείας, το Medicaid (για τους φτωχούς) και το Medicare (για τους ηλικιωμένους).

    Από τα 46 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν χωρίς ασφάλιση στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο είναι μετανάστες.

    Είδηση: 26587


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 September 2009 - 9:04:36 UTC