Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κογκρέσο ο Ομπάμα για τις μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη
  • [02] Επίσημη πρώτη για τον Κ.Καραμανλή
  • [03] Πακιστάν: Απαγωγή Έλληνα επιχειρηματία
  • [04] Ανακάλυψη γονιδίου που μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS
  • [05] Γάζα: Άμαχοι οι περισσότεροι νεκροί στις συγκρούσεις
  • [06] Αφγανιστάν: Ελεύθερος Βρετανός δημοσιογράφος

    [01] Στο Κογκρέσο ο Ομπάμα για τις μεταρρυθμίσεις στην περίθαλψη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 10:28

    Ενώπιον του Κογκρέσου θα μιλήσει σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση στο αμερικανικό σύστημα περίθαλψης, που αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητές του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η δυνατότητα για τη λειτουργία προγράμματος δημόσιας περίθαλψης πρέπει να αποτελέσει τμήμα αυτής της μεταρρύθμισης. Το συγκεκριμένο σχέδιο Ομπάμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από βουλευτές όσο και από μέρη της αμερικανικής κοινωνίας.

    Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα προβλέπει να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στις ασφαλιστικές εταιρείες για αλλαγές, κυρίως οικονομκού χαρακτήρα, με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες που παρέχουν.

    Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία δημόσιας ασφάλισης, με κρατικά κεφάλαια, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ασφαλιστούν με κόστος έως και 20% χαμηλότερο απ ό,τι στις ιδιωτικές εταιρείες.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες.

    "Θέλω το σύστημα ιατρικής ασφάλισης να λειτουργεί τόσο καλά για τους Αμερικανούς όσο και για τη βιομηχανία της ιδιωτικής ασφάλισης.Πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν κέρδη. Αλλά πρέπει ακόμη να είναι δίκαιο" σημείωσε προ ημερών σε ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Σημειώνεται ότι το σύνθημα "Ασφάλιση για όλους" ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία στις προγραμματικές δηλώσεις του μετά την ανάληψη της προεδρίας.

    Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν καθόλου περίθαλψη.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι δήλωσε ότι χρειάζεται "πολλή δουλειά" για να επιτευχθεί η αναμόρφωση του αμερικανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις του υγειονομικού συστήματος " θα γίνουν με ένα ηχηρό οικονομικό τρόπο".

    Επίσης ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν να περάσουν μια μεταρρύθμιση του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης χωρίς την ψήφο των Ρεπουμπλικάνων εάν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: Obama about to pull the 'trigger' on health care? BBC: Obama vows action on healthcare

    Είδηση: 26542

    [02] Επίσημη πρώτη για τον Κ.Καραμανλή

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Με ομιλία στις 18:30, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Αιγάλεω, ξεκινά σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την προεκλογική του εκστρατεία. Στις 11:30, θα έχει συνεργασία με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη. Στη 1 μ.μ. θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει ευρεία ανανέωση, ενώ θα γίνουν σταδιακές ανακοινώσεις με αποκορύφωμα το ψηφοδέλτιο της επικρατείας.

    Είδηση: 26545

    [03] Πακιστάν: Απαγωγή Έλληνα επιχειρηματία

    Κοινωνία

    Έλληνας επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής, μαζί με υπάλληλο του, στο Βόρειο Πακιστάν. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Πακιστανού αστυνομικού αξιωματούχου, περίπου 30 ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλλαν στο κτίριο και αφού σκότωσαν το φρουρό απήγαγαν τον 50χρονο Έλληνα υπήκοο και έναν υπάλληλο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας διαμένει στο Πακιστάν από το 1995, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της απαγωγής ενώ η ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία δήλωση.

    Είδηση: 26543

    [04] Ανακάλυψη γονιδίου που μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 11:05

    Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Γενεύης κατάφερε να αναπαράγει γονίδιο που βρίσκεται σε πίθηκο της Νότιας Αμερικής και μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Journal of Clinical Investigation. Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες κατά της νόσου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το 2004, Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακάλυψαν σε είδος πιθήκων το γονίδιο αυτό που παράγει μια πρωτεΐνη ανθεκτική στον ιό HIV.

    Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γενεύης κατάφεραν να αναπαράγουν με τεχνητούς τρόπους το συγκεκριμένο γονίδιο, μετά την ανακάλυψη ότι αντιστοιχεί με τη σύντηξη δύο ανθρώπινων γονιδίων. Επίσης, πέτυχαν να μεταφέρουν το νέο αυτό γονίδιο σε ανθρώπινα αιμοκύτταρα.

    Όταν μεταμόσχευσαν το γονίδιο αυτό σε ποντίκια που παρουσιάζουν τα ίδια ανοσολογικά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο, παρατήρησαν πως το γονίδιο είχε την ίδια αντίδραση κατά του ιού, όπως το γονίδιο που είχε ανακαλυφθεί το 2004.

    "Το γονίδιο που βρήκαμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική λύση στις θεραπείες κατά του AIDS, τις οποίες πολλοί ασθενείς δεν αντέχουν", τόνισε ο καθηγητής Τζέρεμι Λιούμπαν, επικεφαλής της ελβετικής ομάδας.

    "Μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό γονίδιο εναντίον του ιού HIV και να μεταμοσχευτεί στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό" διευκρίνισε ο καθηγητής.

    Ο καθηγητής Λιούμπαν, επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας η οποία ανακάλυψε το γονίδιο, τόνισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστεί το πώς το γονίδιο αυτό μπλοκάρει τον ιό του AIDS.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26546

    [05] Γάζα: Άμαχοι οι περισσότεροι νεκροί στις συγκρούσεις

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τη ζωή σε περίπου 1.400 Παλαιστίνιους, από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς δεν είχαν πάρει μέρος στις συγκρούσεις, στοίχισε η ισραηλινή πολεμική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο χειμώνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση B'Tselem που έδωσε στη δημοσιότητα έναν αναθεωρημένο απολογισμό. Η B'Tselem, που διεξήγαγε δικές της έρευνες, τονίζει πως 1.387 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των τριών εβδομάδων των συγκρούσεων. Ανάμεσά τους "733 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 320 παιδιών και 109 γυναικών".

    Η οργάνωση επισημαίνει πως ανάμεσα στους νεκρούς "330 έχασαν τη ζωή τους στις εχθροπραξίες και 248 ήταν μέλη της παλαιστινιακής αστυνομίας που σκοτώθηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων". Επίσης διευκρινίζει πως δεν μπόρεσε να καθορίσει τα αίτια θανάτου 36 ανθρώπων. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία αυτά.

    Σύμφωνα με την οργάνωση, οι Παλαιστίνιοι σκότωσαν εννιά άτομα στη διάρκεια του πολέμου: τρεις πολίτες και ένα μέλος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν από πυραύλους στο νότιο Ισραήλ και πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η οργάνωση υπογραμμίζει πως τα στοιχεία της έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχει ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος κάνει λόγο για 1.166 νεκρούς, από τους οποίους οι 295 ήταν άμαχοι.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν ήταν σε θέση να συγκρίνει τον δικό της κατάλογο των θυμάτων με αυτόν του ισραηλινού στρατού που δεν θέλησε να τον δημοσιοποιήσει.

    Όμως η B'Tselem βεβαιώνει πως επισκέφτηκε τα σπίτια των θυμάτων και συνέλεξε πιστοποιητικά θανάτου, φωτογραφίες και μαρτυρίες που αφορούν 252 παιδιά, μικρότερα των 16 χρόνων και στοιχεία για 111 γυναίκες μεγαλύτερες των 16 ετών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

    Από την πλευρά του το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR) ανακοίνωσε πως 1.419 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης, από τους οποίους 918 πολίτες, από αυτούς 111 γυναίκες και 318 παιδιά, και 249 αστυνομικοί που δεν είχαν εμπλακεί στις συγκρούσεις.

    Είδηση: 26541

    [06] Αφγανιστάν: Ελεύθερος Βρετανός δημοσιογράφος

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 09:15

    Δυνάμεις του ΝΑΤΟ απελευθέρωσαν δημοσιογράφο των New York Times που κρατείτο όμηρος για τέσσερις ημέρες στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο Βρετανός Στίβεν Φάρελ απήχθη μαζί με τον διερμηνέα του το Σάββατο, όταν προσπαθούσαν να φτάσουν σε σημείο όπου είχε πραγματοποιηθεί αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ.

    Ο Αμπντούλ Ουαχίντ Ομαρχεΐλ, ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής Σαρ Ντάρα στην επαρχία Κουντούζ, δήλωσε πως ο Φάρελ απελευθερώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, αλλά πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του Αφγανού διερμηνέα.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: UK reporter freed in Afghanistan

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26540


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 September 2009 - 9:10:34 UTC