Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • [02] Ανοιχτό θέμα παραμένει η αυτοδυναμία
  • [03] ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια
  • [04] Δεν θα είναι υποψήφιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [05] Επαφές Καρατζαφέρη για νέες προσχωρήσεις
  • [06] Στο επίκεντρο το ντιμπέιτ
  • [07] Αντιπλημμυρικά έργα στη Βορειοανατολική Αττική
  • [08] Φονική κακοκαιρία σε Τουρκία, Μεξικό, Χιλή
  • [09] Nέο βιβλίο απο τον Nick Cave
  • [10] Ψύχραιμη εγρήγορση για τη νέα γρίπη
  • [11] Πωλούνται φίλοι
  • [12] Πατέρας δικάζεται για το φόνο του γιου του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος
  • [13] Νέα τουρκική παρενόχληση στο Αιγαίο

    [01] Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 15:55

    Αποφασισμένος να τηρήσεις τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και μάλιστα σε μία περίοδο όπου οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση το επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε ο Δημήτρης Κυριτσάκης κατά την τελετή ανάληψης των νέων του καθηκόντων στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Συγκεκριμένα, αυστηρή προειδοποίηση ότι η επιτροπή Ανταγωνισμού θα σταθεί εμπόδιο σε όποιον δεν τηρεί τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού απηύθυνε ο νέος πρόεδρος της Δημήτρης Κυριτσάκης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο πρόεδρο κύριο Σπύρο Ζησιμόπουλο.

    Ο κ. Κυριτσάκης αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων αναφερόμενος στους στόχους της επιτροπής τόνισε ότι είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και το αδιάβλητο των αποφάσεών της. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Ζησιμόπουλο και υπογράμμισε ότι η νέα σύνθεση της επιτροπής έγινε αποδεκτή με θετικά σχόλια από όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Κ. Χατζηδάκης

    Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκηςείπε: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Σπύρο Ζησιμόπουλο για την σημαντική συμβολή του, αυτά τα έξι χρόνια, στην εύρυθμη λειτουργία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η επιτροπή επί των ημερών του έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Αυτό φαίνεται στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετώπισε το γνωστό θέμα με τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Επιτροπής, κατορθώνοντας να προχωρήσει αυτή προς τα εμπρός χωρίς να έχει τρωθεί το κύρος της.

    Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια επιτροπή θα δουλέψει ακόμα πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με την προηγούμενη, με δεδομένο το νέο πλαίσιο λειτουργίας της. Η πολιτεία έχει το χρέος να την αφήσει πραγματικά να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη αρχή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχουν παρεμβάσεις και είμαι βέβαιος ότι η Δημοκρατία μας έχει ανδρωθεί, πια, αρκετά, ώστε να μην παρατηρούνται, πλέον, τέτοια φαινόμενα».

    Δ. Κυριτσάκης

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη λειτουργία της αγοράς αλλά θα είναι τιμωρός για όσους δεν σέβονται τους κανόνες της, τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της επιτροπής .

    Σημείωσε ακόμη ότι ο νέος νόμος δίνει δυνατότητες διεξόδου για ταχύτερη επίλυση των υποθέσεων που εκκρεμούν στην επιτροπή ενώ αναφερόμενους στους στόχους της είπε ότι σε θέματα αρχών θα επιμείνει τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας της Αρχής, σε επίπεδο επιχειρησιακό αναμένει την πρόσληψη 38 νέων υπαλλήλων όπως και νέα στελέχη, σχεδιάζει τη μεταστέγαση των γραφείων του φορέα, δρομολογεί την υπογραφή ΠΔ για το νέο κανονισμό και θα προτάξει την απογραφή των εκκρεμών υποθέσεων που υπολογίζονται σε 350 όπως και την ιεράρχηση προς επίλυση των σημαντικότερων εξ αυτών.

    "Θέλουμε αυστηρή κριτική" είπε και πρόσθεσε ότι η παρουσία της επιτροπής στην λειτουργία της αγοράς δεν θα γίνεται αντιληπτή μόνο με τους ελέγχους και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει αλλά και με πειθώ, υπευθυνότητα και συνεργασία της Αρχής με τις εταιρείες καθώς μόνο η ανθρώπινη πλευρά δίνει διεξόδους".

    Σ. Ζησιμόπουλος

    Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε ότι παραδίδει στον κ. Κυριτσάκη μια επιτροπή Ανταγωνισμού "έτοιμη να πετάξει, έχοντας περάσει τις παιδικές αρρώστιες και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πολίτη" ενώ έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα της επιτροπής μετά από έξι χρόνια υπό τη δική του προεδρία "με ότι καλό κακό αναμενόμενο και αναπάντεχο μας επιφύλαξε η ζωή το διάστημα αυτό".

    "Η Επιτροπή μπορεί να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία", όπως είπε, "διότι οι θεσμοί ενισχύονται από τις κρίσεις που ξερνιούνται".

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26517

    [02] Ανοιχτό θέμα παραμένει η αυτοδυναμία

    Ανοιχτό θέμα παραμένει η αυτοδυναμία στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι τις ΝΔ, με την διαφορά να κυμαίνεται από το 5,4% ως 6,1%.

    Οι μετρήσεις δείχνουν ότι και η επόμενη βουλή θα είναι πεντακομματική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται κοντά στο εκλογικό όριο του 3%.

    Δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων για το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, το ΛΑΟΣ 6,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 19,9%, ενώ το 2,7% αγγίζει η αποχή και το λευκό.

    Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, σύμφωνα με τη μέτρηση, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό συσπείρωσης 60%, ενώ για το ΠΑΣΟΚ η συσπείρωση είναι στο 76,3%. Στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;" ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζει οριακό προβάδισμα, με ποσοστό 36%, έναντι 35,5% του Κώστα Καραμανλή. Στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση;" ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με μικρό προβάδισμα 35%, έναντι 33% που λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Αναφορικά με την εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ποσοστό 76,8% δηλώνει ότι παρακολούθησε την ομιλία και την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ αρνητικά απάντησε το 23,2%.

    Σε ό,τι αφορά το πώς είδαν οι πολίτες τον πρωθυπουργό και τις οικονομικές εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, το 50,8% του συνόλου των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής στις προτάσεις του για την οικονομία, ενώ αρνητική απάντηση έδωσε το 49,2%.

    Στην ερώτηση "θεωρείτε αναγκαία τα συγκεκριμένα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής για την οικονομία;", "ναι" απάντησε το 51,1% και "όχι" το 43,4%. Σε αντίθεση, στην ερώτηση "πώς κρίνετε τις θέσεις του Κ. Καραμανλή για την οικονομία;", θετικά απάντησε το 36% και αρνητικά το 61,6%.

    Αναφορικά με τη στάση του Κώστα Καραμανλή να ξεκαθαρίσει πως αν χάσει στις εκλογές δεν θα παραιτηθεί, θετικά την κρίνει το 59% και αρνητικά το 30,4%.

    Δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 6,1%, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ-1.

    Με αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων, η διαφορά του 6,1% εξασφαλίζει, σύμφωνα με τη Metron Analysis, αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει ποσοστό 35,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 29,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 4,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%.

    Σημαντική είναι η πτώση των Οικολόγων-Πράσινων που εμφανίζουν ποσοστό 1,6% στην πρόθεση ψήφου και μένουν εκτός Βουλής.

    Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει συσπείρωση στο 91,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία καταγράφει συσπείρωση στο 76,2%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κώστας Καραμανλής με 34% έναντι 33% του Γιώργου Παπανδρέου και 20% του «Κανένα».

    Είδηση: 26520

    [03] ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 19:43

    Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον αποκλεισμό εκείνων που φωτογραφήθηκαν από τον κ, Καραμανλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στη Θεσσαλονίκη, στις μετακινήσεις αλλά και στο αν θα περιληφθούν τελικά στελέχη της παλιάς φρουράς που δηλώνουν «παρών». Ο Πρωθυπουργός ξεκινάει από Τετάρτη τις περιοδείες του, από τη Β Αθηνών ενώ όλα τα κορυφαία στελέχη χρεώθηκαν εξορμήσεις στην περιφέρεια.

    Πρόγραμμα Καραμανλή

    Συνεργασία με τον πρόεδρο της βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Όσον αφορά στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ ξεκινά τις συγκεντρώσεις του από την Β΄ Αθηνών και συγκεκριμένα από το Αιγάλεω, όπου το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος.

    Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος τη Δευτέρα, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί, τονίζοντας ότι η εποχή του ξύλινου λόγου τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει θέσεις, προτάσεις και προγράμματα.

    Παρών σε όλες τις τηλεμαχίες ο Πρωθυπουργός

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε ότι θα ζητηθεί η πραγματοποίηση τουλάχιστον μιας πολιτικής τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, με όσο το δυνατόν ουσιαστική συζήτηση και χωρίς ξύλινο λόγο.

    "Δεν είναι θέσφατο ούτε υποχρέωση να πάμε σε αντιγραφή μοντέλων ξένων χωρών", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και τόνισε ότι θα υπάρχουν δημοσιογραφικές ερωτήσεις. "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η υλοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο και πρόφαση εγκατάλειψης για το ντιμπέιτ", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανεξάρτητα από όρους και προϋποθέσεις.

    Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διαδικασία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν σταδιακά, με αποκορύφωμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός έχει ανάψει το πράσινο φως για βαθιά ανανέωση των ψηφοδελτίων και ήδη έχει στα χέρια του λίστα με τουλάχιστον 50 πρόσωπα που προτείνονται από τη νεολαία για να στελεχώσουν τα νέα ψηφοδέλτια.

    Όσον αφορά στη λεγόμενη παλαιά φρουρά, ήδη, πριν από την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων, ο Αχιλλέας Καραμανλής με ανοιχτή επιστολή αναφέρει πως θα είναι υποψήφιος και σε αυτές τις εκλογές.

    Αργά το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διαγραμματειακού συντονιστικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Λευτέρη Ζαγορίτη, με θέμα την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αλλά και τις εξορμήσεις των στελεχών της ΝΔ στην περιφέρεια.

    Μετά τη συνεδρίαση, ερωτηθείς ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου για το ενδεχόμενο διαρροών ψηφοφόρων του κόμματος προς το ΛΑΟΣ, είπε πως κάθε ψήφος στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη ευνοεί το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι κάθε μέρα που περνά η συσπείρωση αυξάνεται.

    Είδηση: 26512

    [04] Δεν θα είναι υποψήφιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως ανέφερε στη δήλωσή του, ευχαριστεί το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής να τον προτείνει ομόφωνα ως υποψήφιο βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές, αναγκάζεται ωστόσο, να μην αποδεχθεί την "τιμητική αυτή πρόταση".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η αβεβαιότητα ή ακόμα και η καθυστέρηση τόσο της άμεσης πολιτικής καταδίκης διχαστικών φαινομένων συκοφάντησης και αμφισβήτησης στελεχών, όσο και της πολιτικής στήριξης στελεχών από το κόμμα, "δημιουργούν τον κίνδυνο, με απολίτικες συγκρούσεις εσωτερικά, να υπονομευθεί τελικά η ισχυρή ενότητα και πάλη του ΠΑΣΟΚ και του λαού της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη νίκη".

    "Εξ άλλου στην πορεία 35 χρόνων συμμετοχής μου στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ ,-ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές,1996, 2004 και 2007, όπου κρίθηκε η ενότητα και η προοπτική του-, ουδέποτε η συμβολή μου, όπως όλοι γνωρίζουν, είχε σχέση με λογικές διαπραγμάτευσης ή εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών" σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει ότι θεωρεί πρώτη του ευθύνη "να υπερασπιστεί τη νέα μεγάλη νίκη και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσωπική μου αξιοπρέπεια".

    "Συνεχίζω βέβαια σταθερά, στην πρώτη γραμμή, σε συστράτευση, συμπόρευση και συμμετοχή στη βάση, με τις κοινωνικές, κομματικές και λαϊκές δυνάμεις, τους πολίτες και τα κινήματα, δυναμώνοντας έτσι τη φωνή και την παρέμβασή τους" σημειώνει ο ίδιος.

    "Συνεχίζω επίσης τον αγώνα μας για ένα δυνατό, δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικό, σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, που θα παράγει πολιτικές, θα κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες και θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντά. Είναι η μόνη εγγύηση για την αυριανή επιτυχή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ" καταλήγει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26511

    [05] Επαφές Καρατζαφέρη για νέες προσχωρήσεις

    Εκλογές 2009 -

    ΛΑΟΣ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 18:24

    Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος τόσο του Ηλία Ψινάκη, όσο και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος Γιώργου Ανατολάκη. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι κάλπες δεν θα δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, και τόνισε ότι και στην Ελλάδα έρχεται η ώρα της σύνθεσης, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Υποψηφιότητες

    Αναφερόμενος στην επιλογή των υποψηφίων του κόμματός του και τις πιθανότητες των κ. Ψινάκη και Ανατολάκη να συμπεριληφθούν στια ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: "Προσπαθώ να βρω πρόσωπα, που θα φέρουν στην πολιτική, εκείνους που τής έχουν γυρίσει την πλάτη. Τα νέα παιδιά ή ακόμα και εκείνες τις γυναίκες των μεσημβρινών ζωνών της τηλεόρασης. Απευθύνθηκα σε κάποια πρόσωπα, έκανα διάλογο.. Δεν έχω καταλήξει πουθενά, ίσως η πρόταση, έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα για να είχε και την ανάλογη επώαση. Θα δούμε. Πάντως το μήνυμά μου είναι να φέρω μέσα καινούργια πρόσωπα."

    Για το λόγο αυτό, όπως υποστήριξε: "Είναι ανοιχτά όχι μόνο για αυτούς, αλλά και για άλλους. Το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι ότι η πολιτική δεν είναι μόνο για τα σκουρόχρωμα κουστούμια. Είναι και για άλλους ανθρώπους. Είναι εγκληματικό να περιορίσουμε την πολιτική και τον κοινοβουλευτισμό, μόνο για τους σοβαροφανείς. Ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία είναι για όλους. Μπορεί να είναι ο Ψινάκης, μπορεί να είναι και κάποιος άλλος. Εγώ έχω το μυαλό προς αυτή την κατεύθυνση".

    Την προσχώρησή τους στις τάξεις του ΛΑΟΣ ανακοίνωσαν η ιατρός Ουρανία Παπανδρέου και ο ταξίαρχος της αστυνομίας, Μιχαήλ Βετούλης, πρώην πολιτευτές της ΝΔ, μετά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26514

    [06] Στο επίκεντρο το ντιμπέιτ

    Με τον προεκλογικό πυρετό να ανεβαίνει, τα επιτελεία των κομμάτων καθορίζουν τη στάση τους και για την καθιερωμένη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται μετά την εισήγηση για ξεχωριστό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και το Γ. Παπανδρέου.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε ότι θα ζητηθεί η πραγματοποίηση τουλάχιστον μιας πολιτικής τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, με όσο το δυνατόν ουσιαστική συζήτηση και χωρίς ξύλινο λόγο.

    "Δεν είναι θέσφατο ούτε υποχρέωση να πάμε σε αντιγραφή μοντέλων ξένων χωρών", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και τόνισε ότι θα υπάρχουν δημοσιογραφικές ερωτήσεις. "Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η υλοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο και πρόφαση για να κάνει πίσω", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών και στο συλλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανεξάρτητα από όρους και προϋποθέσεις.

    Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, προτείνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με άμεσο διάλογο των πολιτικών αρχηγών και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο υποψηφίων για την πρωθυπουργία και με συμμετοχή κοινού στις ερωτήσεις.

    Η Διακομματική Επιτροπή πάντως, κατά τη συνεδρίασή της, όπου καθορίστηκαν οι όροι διεξαγωγής της προεκλογικής μάχης, παρέπεμψε στους εκπροσώπους των κομμάτων για ό,τι αφορά στο ντιμπέιτ, ενώ τα μικρά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους, για τον αποκλεισμό τους από τη δεύτερη τηλεμαχία, που αναμένεται να διεξαχθεί μόνον μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26531

    [07] Αντιπλημμυρικά έργα στη Βορειοανατολική Αττική

    Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική. Στις πρώτες ενέργειες συγκαταλέγονται το στήσιμο κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων, ενώ άλλα συνεργεία διανοίγουν ρέματα και τοποθετούν τσιμεντένια φράγματα για την ανάσχεση του νερού.

    Είδηση: 26532

    [08] Φονική κακοκαιρία σε Τουρκία, Μεξικό, Χιλή

    Ειδήσεις

    Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν προκαλέσει την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές βρίσκονται η Τουρκία, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το Μεξικό και τη Χιλή, είχαν ως αποτέλεσμα τρία ποτάμια στην πόλη του Μεξικού να υπερχειλίσουν και έξι σταθμοί του μετρό να κλείσουν προσωρινά. Στη Χιλή δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των κατολισθήσεων. Παρόμοιες οι εικόνες και στη γειτονική Τουρκία όπου δύο κορίτσια και η μητέρα τους ανασύρθηκαν νεκρές από τα ορμητικά νερά στην επαρχία Τεκιρντάγ καθώς το σπίτι όπου ζούσαν παρασύρθηκε από ποταμό που υπερχείλισε, ενώ άλλα πέντε άτομα αγνοούνται.

    Συγκεκριμένα, στην επαρχία Τεκιρντάγ δύο κορίτσια ηλικίας 6 και 8 ετών και η μητέρα τους ανασύρθηκαν νεκρές από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν το αγροτόσπιτο στο οποίο ζούσε η πενταμελής οικογένεια. Ο πατέρας και το τρίτο παιδί εξακολουθούν να αγνοούνται. Ομάδα σωστικών συνεργείων αποτελούμενη από εκατό άντρες χτενίζει την περιοχή αναζητώντας κάποιο ίχνος ζωής.

    Όμως η φονική κακοκαιρία που έχει χτυπήσει την Β/Δ Τουρκία στοίχισε τη ζωή και σε δύο ακόμη ηλικιωμένους που βρέθηκαν νεκροί από τους διασώστες.

    "Μετά τις 02.30 το βράδυ ζήσαμε πραγματικά έναν εφιάλτη. Δύσκολα καταφέραμε να ξεφύγουμε" δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.

    Εκτός όμως από τις ανθρώπινες απώλειες μεγάλες είναι και υλικές καταστροφές. Σε προάστεια της Κωνσταντινούπολης τουλάχιστον 100 σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ οι μεγάλες οδικές αρτηρίες στα βορειοδυτικά της χώρας έχουν κλείσει. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να οχυρωθούν απέναντι στο νέο κύμα κακοκαιρίας.

    Μεξικό

    Ανάλογες είναι οι εικόνες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και στο Μεξικό όπου εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

    Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα ορμητικά νερά που έχουν σκεπάσει την περιοχή.

    Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας έκλεισε για λίγη ώρα και έξι σταθμοί του μετρό παρέμειναν εκτός λειτουργίας.

    Χιλή

    Στη Χιλή, κατολισθήσεις διαδέχτηκαν τις σφοδρές βροχοπτώσεις. με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι ενώ ένα μωρό εξακολουθεί να αγνοείται. Αυτοκίνητα και σπίτια καταπλακώθηκαν από βράχους και περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι αποκλείστηκαν σε σταθμούς του σκι μέχρι να καθαριστούν οι δρόμοι.

    Τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός δίνουν μάχη για να αποκατασταθούν τα προβλήματα και να ερευνηθούν οι περιοχές που έχουν πληγεί για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DoVLF7rK0bbk',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/oVLF7rK0bbk/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- Είδηση: 26526

    [09] Nέο βιβλίο απο τον Nick Cave

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 15:37

    Η 8η Σεπτεμβρίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τους θαυμαστές του Nick Cave παγκοσμίως καθότι απο σήμερα, όπως είχε δηλώσει ο Αυστραλός καλλιτέχνης-τραγουδοποιός, θα κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο του -το δεύτερο κατά σειρά- ενώ ταυτόχρονα επανεκδίδεται και το πρώτο του, με τίτλο "And the Ass Saw the Angel", που είχε κυκλοφορήσει το 1989. Η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του τραγουδιστή των Bad Seeds έχει τίτλο "The Death of Bunny Munro" (Ο θάνατος του Μπάνυ Μούνρο) και αφηγείται την ιστορία ενός πωλητή καλλυντικών στη νότια Αγγλία που αποφασίζει να φύγει για ένα ταξίδι με τον 9χρονο γιο του, μετά το θάνατο της συζύγου του.

    Παράλληλα ο Nick Cave κυκλοφορεί κι ένα καινούργιο soundtrack, που θα συνοδεύει το νέο του βιβλίο, το οποίο είναι διαθέσιμο στο iPhone App Store μαζί με την ηχητική έκδοση του βιβλίου καθώς και σχετικά video του Cave να διαβάζει το νέο του συγγραφικό πόνημα.

    Για τη δημιουργία του soundtrack ο Cave συνεργάστηκε με τον κλασικό του μουσικό συνοδοιπόρο Warren Ellis καθώς και με τους Iain Forsyth και Jane Pollard.

    Δείτε τον Nick Cave σε ζωντανή εμφάνιση

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DrKlaV-9Vzsk',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/rKlaV-9Vzsk/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26518

    [10] Ψύχραιμη εγρήγορση για τη νέα γρίπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 19:02

    Οι επιστήμονες λένε πως η κοινή γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο στην Ελλάδα απο 500 εως 1500 θανάτους. Ο ιός της νέας γρίπης θα προκαλέσει τριπλάσιο αριθμό θυμάτων . Και δεν αποκλείεται τρεις χιλιάδες ελληνες ασθενείς να χάσουν τη μάχη για την ζωή τους . Το σενάριο αυτό αν και ακραίο είναι πιθανό.

    Η νέα γρίπη αναμένεται να δοκιμάσει την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας , όπως λένε οι ειδικοί, και θα προκαλέσει μεγάλο στρες στους εργαζομένους στα νοσοκομεία . Ολοι συνιστούν για τους επόμενους μήνες "ψύχραιμη εγρήγορση" . Οι πρώτες δόσεις του πανδημικού εμβολίου αναμένονται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα . Ο επικεφαλής του ευρωπαικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ο οποίος μίλησε κατα την διάρκεια του συνεδρίου τόνισε πως τότε αναμένονται και τα πρώτα συμπερασματα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του . Πάντως ακόμη και αν αποδειχθεί αποτελεσματικο έναντι του νέου ιού το πανδημικό εμβόλιο δεν αποτελεί μαγική λύση . Προληπτικά μέτρα προστασίας και οχυρωμένα συστήματα υγείας ειναι αυτά που μπορούν να μειώσουν την αύξηση των κρουσμάτων .

    Είδηση: 26528

    [11] Πωλούνται φίλοι

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 16:46

    Μη γελάτε καθόλου! Αν νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετούς φίλους στο Facebook, μην τα βάφετε μαύρα, διότι μια αυστραλιανή εταιρία μάρκετινγκ και διαφήμισης προσφέρεται να σας πουλήσει μερικούς και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας!

    Η εταιρία uSocial.net (http://usocial.net), με έδρα το Μπρισμπέην, που έχει προσφέρει μια ανάλογη υπηρεσία απόκτησης φίλων επί πληρωμή στους χρήστες του Twitter, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η τιμή για 1000 φίλους στο Facebook είναι 177 δολάρια ενώ όποιος θέλει μπορεί να επωφεληθεί της προσφοράς και να προμηθευτεί 5.000 φίλους (το όριο που θέτει το FaceBook) έναντι του ποσού των 654 δολαρίων.

    Το Facebook για πολλούς όπως και για τον 24χρονο διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Λέον Χιλ, αποτελεί ένα υπερβολικά αποδοτικό εργαλείο μάρκετινγκ. Σύμφωνα με τον Χιλ "με πολλούς φίλους, έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που μπορείς να την πλησιάσεις και να της προωθήσεις οτιδήποτε. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις τόσους πολλούς φίλους βκι εδώ ερχόμαστε εμείς για να βοηθήσουμε".

    Όμως παρόλη τη "βοήθεια" που μπορεί να δώσει η αυστραλιανή εταιρία, η ιδέα της έχει συναντήσει πολλές αντιδράσεις.

    Το Twitter προσπάθησε να την κλείσει, κατηγορώντας την ότι στέλνει πληθώρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα μέλη του, ενώ το digg.com επεχείρησε να βάλει φρένο στην πρωτοβουλία της να πουλάει ψήφους.

    Το Facebook επίσης προειδοποίησε ότι τα μέλη του που αγοράζουν "φίλους" μπορεί να αποβληθούν μόνιμα από το δίκτυο.

    Ωστόσο ο Αυστραλός επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι πουλά "φίλους" μέσω του Facebook, υποστηρίζει ότι "δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς" και παραδέχεται ότι η αγορά και η πώληση "φίλων" παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του Facebook αλλά προσθέτει ότι "είναι αδύνατον να επιβληθούν κυρώσεις".

    Η εταιρεία uSocial λέει ότι θα αποστέλλει μαζικά τους καταλόγους φίλων (friend requests, ή fan requests) σε περίπτωση που κάποιος έχει μια σελίδα και θέλει να την προωθήσει. Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης, η εταιρεία στέλνει από 1.000 έως 10.000 προσκλήσεις, με ένα μήνυμα που καλεί τον παραλήπτη να αποδεχτεί το αίτημα.

    * Το Facebook είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και το τέταρτο σε επισκεψιμότητα site στον κόσμο, έχοντας περίπου 250 εκατ. μέλη.

    Είδηση: 26521

    [12] Πατέρας δικάζεται για το φόνο του γιου του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

    Ειδήσεις

    Άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη η δίκη ενός 49χρονου Τούρκου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον ομοφυλόφιλο γιό του σε ένα "έγκλημα τιμής" το οποίο προκαλεί αίσθηση στην τουρκική και διεθνή κοινή γνώμη.

    Ο Γιαχία Γιλντίζ, ο οποίος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην, κατηγορείται ότι τον Ιούνιο του 2008 πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο γιο του Αχμέτ, τελειόφοιτο φοιτητή Φυσικής, όταν ο τελευταίος του μίλησε για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα από την Κολωνία.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικογένεια δεν αποδέχθηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου της ο οποίος άρχισε να δέχεται απειλές. Ο πατέρας, αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του Αχμέτ, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο όπως κατατέθηκε, εθεάθη στον τόπο του εγκλήματος. Από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου προκύπτει ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν διαπράχθηκε η δολοφονία, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας.

    Στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης τραυματίστηκε από σφαίρα και μία διερχόμενη, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

    Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούν αρκετοί εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ύστερα από καταγγελίες ότι ορισμένα τουρκικά δικαστήρια δεν καταβάλλουν τις προσήκουσες προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις που θύματα δολοφονίας είναι ομοφυλόφιλοι.

    προχωρήσει στο έγκλημα. "Ωστόσο", πρόσθεσε, "περιμένω ελάχιστα πράγματα από τη δίκη".

    Είδηση: 26522

    [13] Νέα τουρκική παρενόχληση στο Αιγαίο

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 18:09

    Σε παρενόχληση ελικοπτέρου της Λετονίας, το οποίο ανήκει στον ευρωπαϊκό οργανισμό "FRONTEX" για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, προέβησαν το πρωί τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ αυτό βρισκόταν πάνω από το Φαρμακονήσι.

    Το ελικόπτερο δέχθηκε σήμα από επίγειο ραντάρ της Τουρκίας, ενώ εκτελούσε περιπολία για εντοπισμό λαθρομεταναστών μεταξύ Κω και Σάμου, με το οποίο οι Τούρκοι το καλούσαν να εγκαταλείψει την περιοχή. Εν συνεχεία, το ελικόπτερο συνέχισε κι ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του.

    Παπακωνσταντίνου για παρενόχληση της FRONTEX από την Τουρκία

    Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των ευρωβουλευτών του κόμματος στα θεσμικά όργανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την παρενόχληση από την Τουρκία ελικοπτέρου της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το γεγονός τόνισε ότι «πολλές φορές οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δείχνουν μία αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.» και πρόσθεσε «Τώρα είναι μία ευκαιρία για να καταλάβουν ότι δεν υπερβάλουμε και δεν κινδυνολογούμε, καθώς και ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή είναι απαράδεκτη!».

    Είδηση: 26519


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 September 2009 - 17:10:45 UTC