Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατόμβη νεκρών από έκρηξη στο Αφγανιστάν
  • [02] Οι δυσκολίες στην Οικονομία
  • [03] Στην τελική φάση εμπλουτισμού ουρανίου η Β. Κορέα
  • [04] Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στην Καλλιφόρνια
  • [05] Ινδία: Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος
  • [06] Ομόλογα του ΔΝΤ ύψους 50 δις. δολαρίων αγόρασε η Κίνα
  • [07] Ληστεία στην ΑΤΕ Κορυδαλλού
  • [08] Ιράκ: Διεθνή έρευνα για την πολύνεκρη επίθεση του Αυγούστου ζητά ο αλ Μαλίκι
  • [09] Επτά νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Σερβία
  • [10] Φωτιά σε ακατοίκητο στην Ομόνοια
  • [11] Επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια

    [01] Εκατόμβη νεκρών από έκρηξη στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων, μετά από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ, στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε επιδρομή στην επαρχία Κουντούζ. Σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας, ο βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ είχε στόχο Ταλιμπαν που προσπαθούσαν να κλέψουν καύσιμα από δεξαμενή.

    Όπως επισήμανε ο Μπαριαλάι Παρβάνι, αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, το βράδυ της Πέμπτης οι Ταλιμπάν έκλεψαν ένα βυτιοφόρο στο δρόμο προς το Ανγκορμπάγκ.

    "Το βυτιοφόρο κόλλησε στη λάσπη κοντά σε ένα ποτάμι. Μαζί με τους Ταλιμπάν ήταν και κάτοικοι της περιοχής όταν σημειώθηκε η ΝΑΤΟϊκή επιδρομή" διευκρίνισε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που κάτοικοι συνέλεγαν καύσιμα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: 'Scores die' in Afghan explosion

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26377

    [02] Οι δυσκολίες στην Οικονομία

    Ειδήσεις

    Θετικά βλέπουν τις πρόωρες εκλογές πολλοί παράγοντες της αγοράς, εκτιμώντας ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με νέα λαϊκή εντολή, ώστε να προωθήσει με τόλμη πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Να τεθούν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου τα αιτήματα και οι προτάσεις των εργαζομένων, ζητούν από την πλευρά τους τα συνδικάτα. Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2009, καταγράφηκαν μειώσεις στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την ιδιωτική κατανάλωση, καθώς και στις εισαγωγές.

    Η επιβράδυνση της ανάπτυξης, η οποία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας με τον Χοακίν Αλμούνια, την Τετάρτη, και οι δυσκολίες που προκαλεί στην μείωση του ελλείμματος, επιβεβαιώθηκαν από τα επίσημα στοιχεία για το β΄ τρίμηνο.

    Το -0,3% οφείλεται στη μείωση:

    - των εξαγωγών κατά 10,9% - των επενδύσεων 16,5% - της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά -2% και

    - των εισαγωγών κατά 21,8% εξέλιξη η οποία όμως περιορίζει τις εκροές συναλλάγματος και ευρώ που παραμένουν στη χώρα μας.

    Ενδεχομένως να δημιουργηθούν θετικές προσδοκίες από τις εκλογές, σημειώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Συγκεκριμένες απαντήσεις για το εισόδημα, την απασχόληση και την κοινωνικη ασφάλιση αναμένει η ΑΔΕΔΥ.

    "Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να φέρει στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης αυτή την ατζέντα των διεκδικήσεων και των προτάσεων που έχει" δηλώνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου.

    "Εν μέσω της διεθνούς οικονομική κρίσης οι επιπτώσεις που έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές στη χώρα μας χρειάζεται νέα λαϊκή εντολή, ώστε η όποια κυβέρνηση προκύψει να προχωρήσει με τόλμη" υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    "Οι εκλογές να μην αποτελέσουν αφορμή για μη υλοποίηση όσων έχουν εξαγγελθεί" δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης.

    Η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την οικονομία διαπιστώνει ότι με την πολιτική που ασκείται, στα μέσα του 2012 η ανάπτυξη θα αυξηθεί οριακά 0,4% με 0,5%, κάτι όμως που δεν θεωρείται ικανό να απορροφήσει το ελάχιστο ποσοστό ανεργίας κι να επιφέρει ανάκαμψη στην παραγωγική δραστηριότητα.

    Πηγές: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Μείωση 0,3% του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2009 Τον Οκτώβριο το αίτημα για μείωση των ελλειμμάτων

    Είδηση: 26380

    [03] Στην τελική φάση εμπλουτισμού ουρανίου η Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Στην τελευταία φάση του εμπλουτισμού ουρανίου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται η Βόρεια Κορέα και ότι πρόκειται να κατασκευάσει νέα πυρηνικά όπλα από χρησιμοποιημένες ράβδους ουρανίου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιόνγιανγκ KCNA. Οι χρησιμοποιημένες ράβδοι ουρανίου προέρχονται από το μοναδικό βορειοκορεατικό αντιδραστήρα που παράγει πλουτώνιο, διευκρίνισε το KCNA.

    "Προχωρήσαμε με επιτυχία στη δοκιμή του εμπλουτισμού ουρανίου η οποία έχει εισέλθει στην τελική φάση" μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, το οποίο επικαλείται το νοτιοκορεατικό Yonhap.

    "Ολοκληρώνουμε επίσης την επεξεργασία χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου και πλουτωνίου που έχουμε λάβει από αντιδραστήρα για να κατασκευάσουμε όπλα".

    "Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για διάλογο και κυρώσεις" δήλωσε Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το KCNA. O διπλωμάτης είπε ότι απαντά σε "αίτημα για διευκρινίσεις" της επιτροπής κυρώσεων του ΟΗΕ.

    Διπλωμάτες του ΟΗΕ ανέφεραν τον Αύγουστο ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προχώρησαν στην κατάσχεση πλοίου που μετέφερε βορειοκορεατικά όπλα προς το Ιράν και ενημέρωσαν γι' αυτό την Επιτροπή Κυρώσεων.

    Η Πιονγκγιάνγκ σε αυτή την επιστολή της απαντά ότι ποτέ δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση 1874, που ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου μετά την πυρηνική της δοκιμή στις 25 Μαΐου, η οποία ενισχύει τις κυρώσεις σε βάρος της.

    Τον Ιούνιο η Πιονγκγιάνγκ, μετά την υιοθέτηση της απόφασης 1874, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου και ότι θα χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς το πλουτώνιό της.

    Είδηση: 26374

    [04] Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά στην Καλλιφόρνια

    Αμερική-ΗΠΑ

    Σε έργο εμπρηστών οφείλεται, σύμφωνα με το πόρισμα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών, η καταστροφική πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά από τα μέτωπά της στην Καλιφόρνια. Όπως ανακοινώθηκε, η μεγαλύτερη φωτιά που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια την πολιτεία,) οφείλεται σε εμπρησμό. Η φωτιά που ξέσπασε στις 26 Αυγούστου στον εθνικό πάρκο του Λος Άντζελες, 30 χλμ. βορείως της δεύτερης πόλης των ΗΠΑ, προκάλεσε το θάνατο δύο πυροσβεστών, ενώ κατάστρεψε σχεδόν 600.000 στρέμματα γης και 64 σπίτια.

    "Οι ειδικοί που διεξάγουν την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια", δήλωσε η Ρίτα Γουέαρς, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δασών.

    "Η εγκληματολογική υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τον τραγικό θάνατο δύο πυροσβεστών", πρόσθεσε.

    Οι δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή μετά την πτώση του οχήματός τους σε χαράδρα, ενώ έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC7 μετέδιδε την, Πέμπτη ότι σε υπαλλήλους της υπηρεσίας εθνικών δρυμών μπορεί να οφείλεται η καταστροφή.

    Την Πέμπτη η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 38%, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της αύξησης του επιπέδου υγρασίας.

    Τουλάχιστον 12.000 σπίτια και 500 εμπορικά κτίρια εξακολουθούν να απειλούνται από τη φωτιά, αν και οι περισσότεροι από τις 10.000 κατοίκους που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά , επέστρεψαν σε αυτά.

    Οι αρχές διευκρίνισαν ότι 4.735 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τη βοήθεια 20 πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, 433 πυροσβεστικών οχημάτων και 60 εκσκαφέων.

    Είδηση: 26382

    [05] Ινδία: Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 11:28

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επέμβαση σε βρέφος 10 ημερών που γεννήθηκε με την καρδιά του έξω από το στήθος. Μετά από χειρουργείο διάρκειας 3,5 ωρών, οι γιατροί του All India Institute of Medical Sciences ανακοίνωσαν ότι η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και η κατάσταση της υγείας του μωρού είναι σταθερή, ενώ, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ σπάνια, με συχνότητα πέντε έως εννέα σε ένα εκατ. γεννήσεις, και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

    Συνολικά 13 γιατροί κατάφεραν μετά από 3,5 ώρες να τοποθετήσουν την καρδιά του μωρού στη σωστή της θέση, ανάμεσα στο θώρακα και την κοιλιά.

    Η καρδιά του μικρού δεν έπαψε να χτυπάει καθ' όλη τη διάρκεια της εγχείρησης, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την υπόθεση "ιατρικό θαύμα".

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/9womS4sXfEY','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Το μικρό αγοράκι γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου, σε ένα χωριό 1.000 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ.

    Μια μέρα μετά τη γέννησή του, ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει στο Νέο Δελχί για να σώσει τη ζωή του παιδιού του. Επιβιβάζεται με το νεογέννητο σε τρένο, το οποίο είναι ασφυκτικά γεμάτο χωρίς κλιματισμό.

    Αφού φτάνει στο νοσοκομείο, οι γατροί διαπιστώνουν πως εξαιτίας των άθλιων συνθηκών ταξιδιού, ο μικρός μολύνθηκε και υπέφερε από αφυδάτωση.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς που χειρούργησαν το μωρό, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ασθενούς που επιβιώνει της επέμβασης στην Ινδία.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 230 περιπτώσεις, εκ των οποίων μόνο τρεις ασθενείς επιβίωσαν.

    Πηγές: Indian Express, ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26381

    [06] Ομόλογα του ΔΝΤ ύψους 50 δις. δολαρίων αγόρασε η Κίνα

    Ειδήσεις

    Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να έχει η Κίνα μετά την συμφωνία για αγορά ομολόγων του οργανισμού ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων Όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Η αγορά πραγματοποιείται μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη Σύνοδο της "Ομάδας των Είκοσι" (G20) στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, και αποτελεί "περίτρανο παράδειγμα προς όλο τον κόσμο" της επιθυμίας της Κίνας να αυξήσει την επιρροή της στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση των διεθνών οικονομικών οργανισμών εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

    Μάλιστα, κινέζοι αναλυτές χαρακτήρισαν την αγορά ως το "πρώτο βήμα" προς αυτό τον σκοπό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ζανγκ Σιάοτζινγκ, κορυφαίου οικονομικού αναλυτή της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, κατά τον επόμενο γύρο διαβουλεύσεων για την αναθεώρηση του ΔΝΤ η Κίνα θα αποκτήσει μεγαλύτερα δικαιώματα ψήφου, έπειτα από την έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης του Πεκίνου στον παγκόσμιο αυτόν οργανισμό.

    Τα ομόλογα θα επιτρέψουν στην Κίνα να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της σε ξένα συναλλαγματικά αποθέματα, παρέχοντας μία εναλλακτική πρόταση από την αγορά αμερικανικών ομολόγων για την διάθεση των αποθεματικών της. Παράλληλα, η αγορά τους θα προσφέρει στο ΔΝΤ τα εφόδια για να βοηθήσει άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν την διεθνή οικονομική κρίση.

    Η συμφωνία αγοράς των ομολόγων υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΝΤ Ντομινίκ Σρος-Κάν και τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Γι Γκανκ. Όπως προβλέπει η συμφωνία, η κινεζική κεντρική τράπεζα θα αγοράσει 32 δισεκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR, περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Η Ρωσία και η Βραζιλία έχουν ανακοινώσει επίσης ότι θα αγοράσουν ομόλογα του ΔΝΤ ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά οι κυβερνήσεις τους δεν έχουν ακόμη υπογράψει σχετική συμφωνία, προσθέτει το δημοσίευμα.

    Είδηση: 26385

    [07] Ληστεία στην ΑΤΕ Κορυδαλλού

    Κοινωνία

    Το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στο κέντρο του Κορυδαλλού διάλεξαν για στόχο τους και χτύπησαν στις 10:40 το πρωί δύο ένοπλοι κακοποιοί που άδειασαν το περιεχόμενο των ταμείων και έφυγαν ανενόχλητοι. Σύμφωνα με τα όσα είπαν υπάλληλοι και πελάτες οι δύο άγνωστοι κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια εισέβαλλαν στο τραπεζικό υποκατάστημα και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων, άρπαξαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, παρά τις έρευνες δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες.

    Είδηση: 26383

    [08] Ιράκ: Διεθνή έρευνα για την πολύνεκρη επίθεση του Αυγούστου ζητά ο αλ Μαλίκι

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη διπλή επίθεση με 95 νεκρούς και 600 τραυματίες στις 19 Αυγούστου στη Βαγδάτη, ζητά ο πρωθυπουργός του Ιράκ, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σε επιστολή του προς την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία ασκούν αυτό το μήνα οι ΗΠΑ, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αναφέρει ότι έλαβε μια επιστολή του αλ Μαλίκι, με ημερομηνία 30 Αυγούστου, στην οποία ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζητεί τη σύσταση ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διπλή επίθεση εναντίον των ιρακινών υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας.

    Κατηγορίες αλ Μαλίκι κατά Συρίας

    "Το μέγεθος και η φύση των εγκλημάτων αυτών απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας που δεν θα περιορίζεται πλέον στην ιρακινή νομική αρμοδιότητα και θα οδηγήσει στη δίωξη των δραστών ενώπιον ενός ειδικού διεθνούς ποινικού δικαστηρίου" αναφέρει ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

    Την Πέμπτη, ο αλ Μαλίκι κατηγόρησε τη Συρία για την πολύνεκρη επίθεση και έκανε λόγο για μια συνάντηση στα τέλη Ιουλίου κοντά στη Δαμασκό, στην οποία παρέστησαν οπαδοί του κόμματος Μπάαθ και εξτρεμιστές σουνίτες υπό τις συριακές μυστικές υπηρεσίες.

    Στις 18 Αυγούστου ο αλ Μαλίκι είχε επισκεφθεί τη Δαμασκό όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ 'Ασαντ.

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διευκρίνισε ότι κατά την επίσκεψή του αυτή "παρουσίασε (στους Σύριους συνομιλητές του) πληροφορίες που είχε λάβει από τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας για μια συνάντηση στο Ζαμπαντάνι (κοντά στη Δαμασκό) στις 30 Ιουλίου μεταξύ οπαδών του κόμματος Μπάαθ και εξτρεμιστών σουνιτών, παρουσία των συριακών μυστικών υπηρεσιών".

    "Γιατί αυτή η επιμονή να παρέχεται φιλοξενία σε άτομα που καταζητούνται από την ιρακινή δικαιοσύνη;" διερωτήθη ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Συρίας κατήγγειλε την έκκληση του Ιράκ για ίδρυση διεθνούς δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με τη Βαγδάτη, δύο μέλη του κόμματος Μπάαθ, του κυβερνώντος κόμματος επί προεδρίας Σαντάμ Χουσέιν και σήμερα εκτός νόμου, έδωσαν εντολή από τη Συρία για τη διπλή επίθεση εναντίον των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26379

    [09] Επτά νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Σερβία

    Ευρώπη

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν σε εργοστάσιο πυρομαχικών στην περιοχή Ούζιτσε της Σερβίας, 160 χλμ. δυτικά του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών 'Ιβιτσα Ντάτσιτς,

    "Επτά εργαζόμενοι, εκ των οποίων έξι γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν κατά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης" γύρω στις 21.30', τόνισε.

    Όλοι τους ήταν εργαζόμενοι της δεύτερης βάρδιας, στο τμήμα γόμωσης βλημάτων.

    Άλλα δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής. Από το νοσοκομείο της πόλης Ούζιτσε, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, αναφέρθηκε ότι πρόκειται κυρίως για αναπνευστικά προβλήματα και επιδερμικά τραύματα και κανένας δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

    Τις αλυσιδωτές εκρήξεις ακολούθησε πυρκαγιά μεγάλης έκτασης, η οποία κατασβήστηκε και δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, πρόσθεσε ο Ντάτσιτς, που διευκρίνισε ότι "Μια μεγαλύτερη καταστροφή αποφεύχθηκε, δεδομένου ότι 100 εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο την ώρα των εκρήξεων".

    Συγκεκριμένα, η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, που επενέβη με 50 άνδρες και 20 οχήματα, απέτρεψε επέκταση της φωτιάς σε άλλα τμήματα του εργοστασίου. Τη στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο βρίσκονταν 300 εργαζόμενοι.

    Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

    Το εργοστάσιο στο οποίο απασχολούνται 600 εργαζόμενοι, παράγει πυρομαχικά τουλάχιστον τα τελευταία 80 χρόνια για το σερβικό στρατό και την αστυνομία αλλά επίσης και για ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών.

    Το εργοστάσιο "Prvi Partizan" άρχισε να λειτουργεί το 1928 και ασχολείται με την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

    Είδηση: 26378

    [10] Φωτιά σε ακατοίκητο στην Ομόνοια

    Επί τέσσερεις περίπου ώρες έδιναν, οι άνδρες της πυροσβεστικής, μάχη με τις φλόγες που είχαν επεκταθεί σε όλους τους ορόφους του ακατοίκητου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και στα διπλανά σπίτια και καταστήματα, ενώ σώοι απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο κτίριο τρία άτομα που είχαν βρει κατάλυμα σε αυτό.

    Συγκεκριμένα, πέντε λεπτά μετά από τις πέντε τα ξημερώματα φωτιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε στο εγκαταλελειμμένο τριώροφο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αιόλου και Μιλτιάδου στην Ομόνοια.

    Η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο στο οποίο έμεναν κυρίως μετανάστες και άστεγοι. Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα που αφού έβγαλαν σώα τρία άτομα στη συνέχεια ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

    Τελικά, στις 8:45, οι άνδρες της Π.Υ κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους γύρω δρόμους για λόγους ασφαλείας.

    Στο σημείο εξακολουθούν να βρί9σκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

    Είδηση: 26376

    [11] Επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 09 2009 10:48

    Στόχος των γνωστών- αγνώστων νεαρών έγινε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας η διμοιρία των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που σταθμεύει στην Χαριλάου Τρικούπη στην περιοχή των Εξαρχείων, η οποία δέχτηκε βροχή από πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν μία ομάδα περίπου πενήντα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και ξύλα. Αμέσως μετά διασπάστηκαν και σκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

    Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί και να προκληθούν φθορές σε δύο αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. Όμως, και δύο από τους συλληφθέντες, που δήλωσαν τραυματίες μεταφέρθηκαν για εξέταση και παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο.

    Μάλιστα κατά τη διαφυγή τους οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα

    Είδηση: 26375


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 September 2009 - 9:53:04 UTC