Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση για το έλλειμμα ζητά η Αθήνα
  • [02] Φορητοί για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου
  • [03] Στην τελική ευθεία η επέκταση της Αττικής Οδού
  • [04] Τον Οκτώβριο η έγκριση για το εμβόλιο
  • [05] Ο πρωθυπουργός αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις του
  • [06] Νέα Γουϊνέα: Πέντε νεκροί και 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας
  • [07] Επαφές Πρωθυπουργού με ΣΒΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΒΕΑ
  • [08] Ο Ν Γκάλαχερ δηλώνει θύμα εκφοβισμού και αποχωρεί από τους Oasis
  • [09] Η Μαντόνα στο Τείχος των Δακρύων και σε συμπόσιο της Καμπάλα
  • [10] Μία σφηκοφωλιά και μία τραγωδία
  • [11] Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιάννης Μανώλης
  • [12] Γ. Γ του ΥΠ.ΕΞ. στο Ρόιτερ : «Δεν είμαι αισιόδοξος για το όνομα»
  • [13] Κ. Παπακώστα: «Οι πρόωρες εκλογές οδηγούν τον πρωθυπουργό να γίνει ο ιδανικός αυτόχειρας»
  • [14] Μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας

    [01] Παράταση για το έλλειμμα ζητά η Αθήνα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 18:21

    Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας είναι η συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου με τον επίτροπο Χοακίμ Αλμούνια, στο περιθώριο του άτυπου EcoFin στις Βρυξέλλες. Η χώρα μας, όπως και αρκετές άλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζητήσει να λάβει διετή παράταση έως το 2012 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%. Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή", ο Γιάννης Παπαθανασίου ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι και δεν θα δοθεί νέα περαίωση στις επιχειρήσεις για την περίοδο 2007 και 2008. Εξάλλου, σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις θα δώσει η αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του, ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας.

    Κρίσιμη συνάντηση με Αλμούνια

    Σοβαρά φέρεται να εξετάζει η Κομισιόν το αίτημα χρονικής παράτασης για τη μείωση του ελλείμματος, καθώς η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ ξεπερνά κατά πολύ το στόχο του 3% που θέτει η συνθήκη του Μάαστριχτ.

    Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν επαναλαμβάνει ότι ''ο μόνος δρόμος για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε μία υγιή ανάπτυξη, είναι οι άμεσες και εκτενείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις''.

    Σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας στη ΝΕΤ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς αν θα ζητήσουμε παράταση από την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος.

    "Δεν είναι αυτόνομο το οικονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα από αυτό που γίνεται στην Ευρώπη" σημείωσε ο εκπρόσωπος και με αφορμή άλλη ερώτηση επεσήμανε ότι η διεθνής οικονομική κρίση εξακολουθεί και εκείνοι που δυσκολεύονταν να αντιληφθούν την ύπαρξή της, τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα συνεχίζεται.

    Ρύθμιση για αποσύνδεση δήλωσης-πληρωμής ΦΠΑ

    Ρύθμιση για την αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, η οποία θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον για ψήφιση στη Βουλή και θα προβλέπει την πληρωμή του 30% ταυτόχρονα με τη δήλωση και την εξόφληση του υπολοίπου σε δύο μηνιαίες δόσεις.

    Στο διάστημα αυτό θα ισχύει η από το νόμο προβλεπόμενη επιβάρυνση λόγω εκπρόθεσμης καταβολής, αλλά δεν θα ισχύουν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

    Μετά το διάστημα των δύο μηνών θα αναζητούνται και οι ποινικές ευθύνες και θα επιβάλλεται υψηλότερη επιβάρυνση. Η ανακριβής δήλωση θα τιμωρείται με εξαιρετικά υψηλό πρόστιμο, πολλαπλάσιο του ποσού που δεν έχει δηλωθεί, χωρίς δικαίωμα του εφόρου να προβαίνει σε μείωση του προστίμου.

    "Mε την αποσύνδεση της δήλωσης του ΦΠΑ από την πληρωμή του δίνουμε μια πρακτική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις...." Γιάννης Παπαθανασίου Υπουργός Εθνικής Οικονομίας

    Ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι "με την αποσύνδεση της δήλωσης του ΦΠΑ από την πληρωμή του δίνουμε μια πρακτική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις, όταν αδυνατούν εξαιτίας έκτακτων ή εξωγενών παραγόντων να καταβάλλουν τον οφειλόμενο ΦΠΑ. Είναι ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια να χτίσουμε μια πιο ειλικρινή σχέση μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων, μια σχέση αμοιβαίας κατανόησης και συνέπειας".

    Με τη ρύθμιση αυτή, διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ στη σημερινή περίοδο, όπου η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ρευστότητας, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Διευκολύνονται επίσης οι επιχειρήσεις και σε περιπτώσεις μιας έκτακτης οικονομικής δυσκολίας ή δυσανάλογων μεγάλων πωλήσεων κάποιο μήνα σε σχέση με το μέσο όρο των μηνιαίων πωλήσεών τους.

    Η διακίνηση πολλών μεταχρονολογημένων ή και ακάλυπτων επιταγών έχει ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να μην έχουν εισπράξει το ΦΠΑ των πωλήσεών τους, ως την ημέρα καταβολής του και να μην μπορούν να τον αποδώσουν.

    Η ισχύουσα νομοθεσία, η οποία επιβάλλει την ταυτόχρονη δήλωση και εξόφληση του ΦΠΑ, οδηγεί πολλές επιχειρήσεις να κάνουν ανακριβή δήλωση, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες της οικονομικής τους αδυναμίας.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Κριτική στην κυβέρνηση για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική και ενεργειακή της πολιτική άσκησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας για την κρίση στην πραγματική οικονομία και την Έκθεση Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαχινίδης επισήμανε ότι μόλις πριν από ενάμισι περίπου μήνα, σε σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είχε χαρακτηρίσει σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσουμε παράταση για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ως "ανεύθυνη πολιτική". "Σήμερα, από διαρροές που γίνονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, διαπιστώνουμε ότι αυτό το οποίο προχθές χαρακτήριζε ο κ. Παπαθανασίου ανεύθυνη πολιτική, είναι αυτό το οποίο θα διεκδικήσει η χώρα. Πότε ήταν ανεύθυνος ο κ. Παπαθανασίου, τότε που το χαρακτήριζε ανεύθυνη πολιτική ή σήμερα που το εφαρμόζει" ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

    Ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξύ άλλων ότι το 2009 και το 2010, η ελληνική οικονομία δεν θα βρίσκεται σε διαδικασία πραγματικής σύγκλισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι "πέρα από την ύφεση που μας χτύπησε την πόρτα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο, μακροχρόνιας εξάντλησης της παραγωγικότητας της εργασίας, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των παγίων επενδύσεων κεφαλαίου".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για ενεργειακά θεματα, είπε ότι "φέτος τον Αύγουστο είχαμε ένα πρωτοφανές πάρτι κερδοσκοπίας στο χώρο των καυσίμων. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατέρρευσαν, οι τουρίστες, επισκέπτες και εκδρομείς παγιδεύτηκαν σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους και τα νησιά χωρίς τη δυνατότητα επιλογής πρατηρίου, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι να κάνουν πάρτι".

    Αναφερόμενος στον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης, είπε ότι στην έκθεση του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής "περιγράφεται κάτι πρωτοφανές, όλες οι προβλέψεις βασίζονται σ' ένα νέο εφεύρημα: Στην εξωπραγματική, με τα σημερινά μέτρα και πολιτικές, πρόβλεψη για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020, η οποία κατά το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο 15%".

    Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Παπαθανασίου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Ο κ. Παπαθανασίου, εκτός από τους Έλληνες πολίτες προφανώς κοροϊδεύει και τον εαυτό του. Μπορεί ο θεωρητικός πληθωρισμός να κινείται σε μηδενικό επίπεδο αλλά ο υπαρκτός πληθωρισμός στα ταμεία των super market έχει πάρει την ανιούσα. Ο εργαζόμενος είναι σίγουρο ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να καλυτερεύσει την οικονομική του θέση. Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να μην είναι δυσμενέστερη απ΄ αυτή που ήταν πριν 10 χρόνια. Τα ρετιρέ μαθαίνουν πάντοτε αργοπορημένα πότε έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια...".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    Κριτική στην κυβέρνηση για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική και ενεργειακή της πολιτική άσκησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας για την κρίση στην πραγματική οικονομία και την Έκθεση Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σαχινίδης επισήμανε ότι μόλις πριν από ενάμισι περίπου μήνα, σε σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Παπαθανασίου, είχε χαρακτηρίσει σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσουμε παράταση για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας ως «ανεύθυνη πολιτική». Σήμερα, από διαρροές που γίνονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, διαπιστώνουμε ότι, αυτό το οποίο προχθές χαρακτήριζε ο κ. Παπαθανασίου ανεύθυνη πολιτική, είναι αυτό το οποίο θα διεκδικήσει η χώρα. Πότε ήταν ανεύθυνος ο κ. Παπαθανασίου, τότε που το χαρακτήριζε ανεύθυνη πολιτική ή σήμερα που το εφαρμόζει, ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

    Ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξύ άλλων ότι το 2009 και το 2010, η ελληνική οικονομία δεν θα βρίσκεται σε διαδικασία πραγματικής σύγκλισης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι "πέρα από την ύφεση που μας χτύπησε την πόρτα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο, μακροχρόνιας εξάντλησης της παραγωγικότητας της εργασίας, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των παγίων επενδύσεων κεφαλαίου".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για ενεργειακά θεματα, είπε ότι "φέτος τον Αύγουστο είχαμε ένα πρωτοφανές πάρτι κερδοσκοπίας στο χώρο των καυσίμων. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατέρρευσαν, οι τουρίστες, επισκέπτες και εκδρομείς παγιδεύτηκαν σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους και τα νησιά χωρίς τη δυνατότητα επιλογής πρατηρίου, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι να κάνουν πάρτι".

    Αναφερόμενος στον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης είπε ότι στην έκθεση του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής "περιγράφεται κάτι πρωτοφανές, όλες οι προβλέψεις βασίζονται σ' ένα νέο εφεύρημα: Στην εξωπραγματική, με τα σημερινά μέτρα και πολιτικές, πρόβλεψη για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέχρι το 2020, η οποία κατά το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο 15%".

    Είδηση: 26249

    [02] Φορητοί για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 18:24

    Συνεργασία με τους υπουργούς, Οικονομίας και Παιδείας, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε το πρωί ο πρωθυπουργός.

    Κατά την συνάντησή του με τους κ. Παπαθανασίου και Σπηλιωτόπουλο, ο πρωθυπουργός συζήτησε τις εξελίξεις στα οικονομικά, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και την εφαρμογή της του προγράμματος χορήγησης προς τους μαθητές του κουπονιού για την προμήθεια των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό της παδείας.

    Το πρόγραμμα προβλέπει την χορήγηση 126.000 φορητών Υ/Η εφοδιασμένους με 16 λογισμικά προγράμματα στους μαθητές της πρώτης γυμνάσιου.

    Κατά τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο υπουργοί μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, τόνισαν ότι το πρόγραμμα στοχεύει στο εκσυγχρονισμό της παιδείας.

    Αρ. Σπηλιωτόπουλος

    Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, ώστε φέτος όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου να μπορούν να έχουν από έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έναν υπολογιστή, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και σε μας να επενδύσουμε στην β'ψηφιακή τάξη'', να επενδύσουμε δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο του μέλλοντος της χώρας, δηλαδή των νέων παιδιών.

    Γ. Παπαθανασίου

    Είδηση: 26240

    [03] Στην τελική ευθεία η επέκταση της Αττικής Οδού

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 18:30

    Στην τελική ευθεία μπαίνει η επέκταση της Αττικής Οδού, καθώς δρομολογείται πλέον η ανάθεση κατασκευής της. Με τις νέες διαδρομές, θα συνδέεται απευθείας η Καισαριανή με τη Λ. Ποσειδώνος και η Αγία Μαρίνα στο Κορωπί με τη Ραφήνα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε συνέντευξη τύπου για τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής, στις 22 Δεκεμβρίου προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης των νέων αυτοκινητόδρομων Αττικής, προκειμένου στις αρχές του 2010 να υπάρξει ο ανάδοχος και στις αρχές του 2015 να είναι έτοιμο το έργο. Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο, από την Κατεχάκη μέχρι την παραλιακή Ποσειδώνος, μέσω μεγάλης σήραγγας του Υμηττού, που ολοκληρώνει τον εσωτερικό δακτύλιο συνολικού μήκους 71 χλμ. και προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ.

    350.000 δέντρα στον Υμηττό

    Στις αρχές του 2015 εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμοι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι Αττικής, η επέκταση δηλαδή της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς τα Μεσόγεια, αλλά και την παραλιακή λεωφόρο.

    Όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού με σύμβαση παραχώρησης γίνεται σε μηδενική βάση και σε μία φάση.

    Ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου και αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, μπορούμε στις αρχές του 2010 να έχουμε ανάδοχο.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η διάρκεια κατασκευής του τεράστιου αυτού έργου, μήκους 71,6 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 1,80 δισ. ευρώ, θα κυμανθεί από 55 έως 65 μήνες.

    Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι προβλέπεται και ενδιάμεση αποκλειστική προθεσμία 50 μηνών για να παραδοθεί νωρίτερα το κρίσιμο τμήμα του δρόμου των 14,7 χλμ. της δυτικής περιφερειακής Υμηττού από Κατεχάκη και Ούλοφ Πάλμε μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, που ολοκληρώνει το μεγάλο εσωτερικό δακτύλιο και διοχετεύει την κυκλοφορία εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης.

    Το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων, εκτός από την επέκταση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος που θα είναι υπογειοποιημένη κατά 85%, περιλαμβάνει:

    - τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού, μήκους 4 χιλιομέτρων, με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της που θα συνδέει τη νότια πλευρά του λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια από τον ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων, μήκους 6,3 χιλιομέτρων - τον οδικό άξονα από ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων (μετά τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 18,6 χιλιομέτρων προς την Αττική οδό και το Αεροδρόμιο) όπου θα υπάρξουν και άλλες σήραγγες μήκους 2,6 χιλιομέτρων στο λόφο Ετος - τον οδικό άξονα από τον ανισόπεδο κόμβο Μεσογείων μέχρι την Αγ. Μαρίνα μήκους 14,2 χιλιομέτρων, στον οποίο προστέθηκε και ο κλάδος Καλυβίων, μήκους 5,9 χιλιομέτρων - την ολοκλήρωση του άξονα Σταυρού-Ραφήνας σε μήκος άλλων 6,1 χιλιομέτρων μέχρι τη λεωφόρο Σπάτων-Λούτσας. - την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος μήκους 2 χιλιομέτρων -συνδετήριο οδικό τμήμα προς το κέντρο της Αθήνας από ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι την Ούλοφ Πάλμε. Μήκος 3,8 χιλιομέτρων του τμήματος αυτού, που θα διέρχεται μέσα από την Πανεπιστημιούπολη, θα είναι υπόγειο.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε να διόδια θα καταβάλλονται ανά χιλιόμετρο, δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, που είναι και το δίκαιο σύστημα.

    Ένα άλλο σημείο που υπογράμμισε ιδιαίτερα ο κ. Σουφλιάς, είναι ότι στο σύνολο του έργου προβλέπεται η φύτευση και συντήρηση περισσότερων από 350.000 δέντρα. Συνολικά, θα φυτευτούν 5,5 χιλιάδες στρέμματα κατά μήκος της οριογραμμής του οικιστικού ιστού σε ολόκληρο το δυτικό μέτωπο Υμηττού.

    Όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση στον Υμηττό συστήματος πυρανίχνευσης σε όλη την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως πάρκο Natura.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε λόγο για ένα πολυσύνθετο έργο, στη μελέτη του οποίου ελήφθησαν υπόψη τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των φορέων.

    Παράλληλα με την επέκταση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού, προχωρούν οι διαδικασίες και για τα υπόλοιπα έργα στο λεκανοπέδιο, όπως η επέκταση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό, η μετατροπή της λεωφόρου Λαυρίου-Μαρκοπούλου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, η μερική υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλεξάνδρας και η διαπλάτυνση της λεωφόρου Κηφισού από Αχαρνών μέχρι την Αττική οδό.

    Σε ό,τι αφορά το μετρό, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΧΩΔΕ στα 5,5 χρόνια που είναι ο ίδιος υπουργός και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες παραδίδεται ο σταθμός στο Νομισματοκοπείο και μέχρι τέλος του χρόνου θα παραδοθούν άλλοι τέσσερις σταθμοί, στο Χολαργό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι.

    Την επόμενη άνοιξη παραδίδονται οι σταθμοί στην Ηλιούπολη, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι ο σταθμός της Αγ. Παρασκευής.

    Τέλος, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και έξι ακόμη σταθμούς της επέκτασης από Χαϊδάρι προς Πειραιά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη γραμμή σχήματος U με 20 σταθμούς από Γαλάτσι-Πανεπιστημίου - Γαλάτσι-Μαρούσι.

    "Η ενίσχυση των μαζικών μέσων μεταφοράς με προτεραιότητα σε αυτά της σταθερής τροχιάς είναι η μόνη δυνατή και οικολογική επιλογή που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

    Είδηση: 26243

    [04] Τον Οκτώβριο η έγκριση για το εμβόλιο

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 16:44

    Η έξαρση της νέας γρίπης στη χώρα μας δεν αναμένεται έντονη, καθώς έχουμε μακρά θερινή περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρεία του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο υπουργός χαρακτήρισε την νέα γρίπη ως "κινούμενη άμμο", καθώς ακόμη επικρατεί σύγχυση στους επιστήμονες για τις ευπαθείς ομάδες και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Σημειώνεται ότι τα σοβαρά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε εννέα, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο ο ιός έχει σκοτώσει 2.185 ανθρώπους.

    Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου για τη νέα γρίπη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ η χώρα παραλαμβάνει τις πρώτες δόσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το ΙΚΑ θέτει στη διάθεση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας 158 εμβολιαστικά κέντρα και 100 ιατρεία γρίπης και ανακοίνωσε τη σύσταση ανώτατης επιτροπής ηθικής και δεοντολογίας για τη γρίπη, καθώς και άλλων δύο ειδικών επιτροπών, επιδημιολογικής και κλινικής επιτήρησης.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι έως τώρα έχουν αναφερθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 1.839 περιστατικά. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 43 υπέστησαν πνευμονία και έχουν ιαθεί οι 37. Τα βαριά περιστατικά είναι 4, δύο είναι σε φάση ανάρρωσης και άλλοι 3 ασθενείς πήραν εξιτήριο, αφού θεραπεύτηκαν.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένας στους 100 ασθενείς εισάγεται στα νοσοκομεία και το 95% έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μεταφέροντας τις εκτιμήσεις επιστημόνων, είπε ότι η περίοδος υψηλής έντασης της επιδημίας αναμένεται να διαρκέσει λιγότερο, καθώς ο χειμώνας έρχεται αργότερα και φεύγει νωρίτερα.

    Ο ΣΥΝ

    "Η έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ενόψει της πανδημίας φέρνει στην επιφάνεια την τραγική ανεπάρκεια και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, και ειδικά των σχολιατρικών υπηρεσιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δημόσιο ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ) και Πρόληψης στη χώρα μας. Η καθήλωση των δαπανών γι' αυτές τις ζωτικής σημασίας δημόσιες και κοινωνικές λειτουργίες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα αποτελεί τη βάση και του τωρινού προβλήματος. Εδώ οι ευθύνες τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Η νέα γρίπη προσέβαλε το 10% των Νεοϋορκέζων

    Είδηση: 26246

    [05] Ο πρωθυπουργός αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις του

    Πολιτική

    Στη ΔΕΘ και στις κυβερνητικές εξαγγελίες αυτήν την εβδομάδα, στρέφεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, ενώ εντείνεται η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της αλλά επισήμανε τον κίνδυνο παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου κατηγορώντας γι αυτό το ΠΑΣΟΚ.

    Τις επόμενες κινήσεις του αναμένεται να αποφασίσει ο πρωθυπουργός τις ημέρες που έρχονται καθώς μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος εντείνεται η συζήτηση για τον αν θα πρέπει να προχωρήσει ο κ. Καραμανλής σε πρόωρες εκλογές ή σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

    Παράταση και οικονομία

    Σημαντική για τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο θα είναι και η συνάντηση του Γιάννη Παπαθανασίου με τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια στο περιθώριο του άτυπου ΕΚΟΦΙΝ, την Τετάρτη. Από τη συνάντηση θα εξαχθεί και το πρώτο συμπέρασμα για το αν η Ευρωπαϊκή επιτροπή δώσει στην Ελλάδα παράταση έως το 2012 για τη μείωση του ελλείμματος, γεγονός που θα επιτρέψει την ανακοίνωση διαρθρωτικών αλλαγών στα μέτρα των αντοχών της ελληνικής οικονομίας.

    Δηλώσεις και εισηγήσεις

    Ο Γιαννης Παπαθανασιου μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομίας κάνει τη δουλειά του, ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν εκλογές ή δεν θα γίνουν. Απαντώντας στα περί συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ο υπουργός είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συμφωνεί ούτε στα αυτονόητα και τάζει "λαγούς με πετραχήλια".

    Ο Ευ. Αντώναρος για την οικονομία

    Σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου στη ΝΕΤ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς αν θα ζητήσουμε παράταση από την ΕΕ για τη μείωση του ελλείμματος.

    "Δεν είναι αυτόνομο το οικονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα από αυτό που γίνεται στην Ευρώπη", σημείωσε ο εκπρόσωπος και με αφορμή άλλη ερώτηση επεσήμανε ότι η διεθνής οικονομική κρίση εξακολουθεί και εκείνοι που δυσκολεύονταν να αντιληφθούν την ύπαρξή της, τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα συνεχίζεται.

    Ο υφυπουργός παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε στη ΝΕΤ 105,8 πως "οι πολίτες μας λένε δουλέψτε, θέλουμε αποτελέσματα, μην προσχωρείτε στην εκλογολογία που δεν ωφελεί κανέναν".

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα έκαναν κακό στην παράταξη.

    Οι πολιτικές Καραμανλή επιδεινώνουν κάθε μήνα την κατάσταση και σε λίγο θα είμαστε εκτός ελέγχου, υποστήριξε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως η κυβέρνηση Καραμανλή βουλιάζει μέσα στα προβλήματα που δημιούργησε και αυτή είναι που άνοιξε το θέμα των εκλογών.

    Ο Υπουγός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στη διάρκεια της συν/ξης τύπου για τους νέους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, απαντώντας σε ερώτηση αν εισηγείται πρόωρες εκλογές στον πρωθυπουργό το οποίο του καταλογίζουν βουλευτές της ΝΔ είπε: "Οι πράξεις μου, οι σκέψεις μου, οι ιδέες και οι εισηγήσεις μου σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας μου, γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου".

    "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές η χώρα μας. Χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές και αλλαγές κάτι που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Έχει τη δύναμη και την εμπειρία και τη γνώση", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για τη γρίπη.

    Ο Ευ. Αντώναρος για τα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού

    "Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς σήμερα για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.

    Επίσης δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικές με τα ανωτέρω ζητήματα θέσεις των πρώην Υπουργών κ.κ. Μιχάλη Λιάπη και Σάββα Τσιτουρίδη.

    Αναφορικά, εξ άλλου, με τους φορείς που φέρονται να ζητούν εκλογές και αν έτσι μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση στο έργο της, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και σημείωσε πως οι απόψεις που εκφράζουν οι εκπρόσωποι φορέων στον πρωθυπουργό είναι αρκετά διαφοροποιημένες και δεν είναι "άσπρο - μαύρο".

    "Εξ όσων γνωρίζω όχι, δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου", απάντησε ο Ευ. Αντώναρος σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.

    Ο κ. Αντώναρος δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε πως είναι ξεκάθαρη η άποψη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

    "Το έχει πει επανειλημμένες φορές τους τελευταίους μήνες. Άλλο αν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπαθούν να τα πουν λίγο διαφοροποιημένα", πρόσθεσε και τόνισε ότι η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην επανεκλογή του Προέδρου Κάρολου Παπούλια οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

    Σε επόμενη ερώτηση πώς η κυβέρνηση θα εμποδίσει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογική περίοδο, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι "κάνουμε τη δουλειά μας, επικεντρωμένοι στις μεταρρυθμίσεις, τις αναγκαίες αλλαγές και σε όλα όσα έχουμε προαναγγείλει".

    Κι άλλες φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες όπως η συνέντευξη του Μιχάλη Λιάπη αλλά και δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη .

    Στο ίδιο μήκος κλίματος σχολιάζει στη REAL NEWS, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος τονίζει ότι όσοι εισηγούνται πρόωρες εκλογές στον πρωθυπουργό, τις συνδυάζουν με προσωπικό όφελος και όχι με το όφελος της χώρας και της παράταξης.

    Για δομικό ανασχηματισμό όπου τα πρόσωπα λειτουργούν ανασταλτικά για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού μας έργου, πρέπει να ανανεώνονται κάνει λόγο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ενώ ο Θεόδωρος Κασσίμης τονίζει στη REAL NEWS ότι αν οι νέες επιλογές σημαίνουν αύξηση της αποτελεσματικότητας, τότε πρέπει να γίνει.

    Πέρα από τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων στη συνείδηση του λαού η κυβέρνηση έχει πλέον χρεοκοπήσει, τονίζει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    Την πρόβλεψη ότι δεν θα γίνουν εκλογές τώρα, διατύπωσε μέσω της ΝΕΤ ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των βουλευτών δεν θέλει εκλογές.

    ΠΑΣΟΚ

    Το δίλημμα του κ. Καραμανλή "ανασχηματισμός ή εκλογές" δεν είναι δίλημμα του πολίτη, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι ο πολιτικός χρόνος του πρωθυπουργού έχει τελειώσει.

    Η χώρα δεν αντέχει μια μακράν προεκλογική περίοδο, αλλά ακόμα περισσότερο έναν πρωθυπουργό που τη ζημιώνει με τα λάθη και τις επιλογές του, τονίζει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης στην Ημερησία.

    Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου στη ΝΕΤ 105,8 μεταξύ άλλων είπε πως:

    «Βλέπουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει κυβέρνηση, τα προβλήματα οξύνονται. Ο κ. Καραμανλής φαίνεται ότι εδώ και καιρό δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.

    Για τη ΝΔ πιθανόν να μην είναι ο κατάλληλος χρόνος για τη ΝΔ για εκλογές. Θα επιλέξουν ή θα φύγουν τώρα ή θα μείνουν για αργότερα και η διαφορά θα αυξηθεί. Η χώρα μας από το 2004 και μετά έχει πτωτική πορεία σε όλα τα θέματα. Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, με στόχους, που προχωράει σε τομές.

    Οι Τράπεζες έχουν υψηλά κέρδη σε βάρος των φορολογούμενων. Έχουμε μια οικονομία που δεν κινείται.»

    ΚΚΕ

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συντηρούν την εκλογολογία για να προχωρήσουν σε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και για να βρούνε χρόνο και τρόπο ώστε να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

    ΣΥΡΙΖΑ

    Ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε πρόσχημα, μπορεί ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εκλογές, άλλωστε το έχει ξανακάνει, δήλωσε στο σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    ΛΑΟΣ

    Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο, ο ανασχηματισμός του πέφτει λίγος και η εκλογική αναμέτρηση πολλή, υποστήριξε ο ΛΑΟΣ.

    Εν τω μεταξύ, με άρθρα τους στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θεόδωρος Πάγκαλος συμφωνούν στη ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος και την καθιέρωση μιας παραλλαγής του γερμανικού ή του γαλλικού μοντέλου.

    Ο Ευ. Αντώναρος για τον εκλογικό νόμο

    " Η κα Μπακογιάννη είπε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία και εμείς έχουμε πει αρκετές φορές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στη θέση υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου που διατύπωσε σε άρθρο της η Υπουργός των Εξωτερικών.

    "Δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, δεν είναι επίκαιρο το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Τις έχει ξαναπεί η κα Μπακογιάννη. Δεν λέει τίποτα καινούργιο. Είναι γνωστές απόψεις της κας Μπακογιάννη", πρόσθεσε.

    Είδηση: 26258

    [06] Νέα Γουϊνέα: Πέντε νεκροί και 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας

    Ειδήσεις

    Αξιωματούχοι στην Παπούα Νέα Γουϊνέα επιβεβαίωσαν σήμερα την πρώτη έξαρση χολέρας στη χώρα.

    Ο ραδιοσταθμός ABC της Αυστραλίας, ::σε ανταπόκρισή του από την πρωτεύουσα Πόρτο Μόρεσμπι, της Παπούα Νέας Γουϊνέας, μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους και πάνω από 80 έχουν μολυνθεί από το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο σε δύο χωριά στην επαρχία Μορόμπε.

    Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για την πρώτη έξαρση της επιδημίας και εξέφρασε ανησυχία για εξάπλωση στη φτωχή νησιωτική χώρα των περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

    Ο χολέρα διαδίδεται μέσω μολυσμένου νερού και μολυσμένης τροφής και το ποσοστό θνησιμότητας φθάνει το 30% εάν δεν γίνει έγκαιρα διάγνωση και αντιμετώπιση.

    Είδηση: 26252

    [07] Επαφές Πρωθυπουργού με ΣΒΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΒΕΑ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 17:54

    Πολιτική και οικονομία μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την εβδομάδα που ξεκίνησε και κορυφώνεται με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει τις επαφές του με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Το μεσημέρι, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, στη συνέχεια με αυτό της ΠΑΣΕΓΕΣ, και ακολουθεί συνάντηση με το προεδρείο του ΕΒΕΑ. Κατά τη συνάντησή τους, ο ΣΒΒΕ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό στοχευμένα μέτρα για τη μεταποίηση και η ΠΑΣΕΓΕΣ μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

    "Ζητήσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό η μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, με μέτρα στοχευμένα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, μετά την παρουσίαση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως η μείωση τζίρου και της κερδοφορίας, η στασιμότητα στις επενδύσεις, η μείωση στην παραγωγή και στην κατανάλωση.

    Για μια ειλικρινή και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον ΣΒΒΕ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, σημειώνοντας ότι αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα, "είναι ότι όλοι στηρίζουμε και την ελληνική μεταποίηση και ιδίως την μεταποίηση στην Βόρεια Ελλάδα, σε μια παραμεθόριο περιοχή η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία".

    "Στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα αυτό και δεσμευτήκαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας, να ενισχύσουμε ακόμα παραπάνω και τη Βόρεια Ελλάδα και τη μεταποίηση της περιοχής" δήλωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26253

    [08] Ο Ν Γκάλαχερ δηλώνει θύμα εκφοβισμού και αποχωρεί από τους Oasis

    Ειδήσεις

    Ο μουσικός Νόελ Γκάλαχερ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το διάσημο βρετανικό συγκρότημα Oasis, λέγοντας ότι έλαβε την απόφαση αυτή ύστερα από διαπληκτισμό που είχε με τον αδελφό του Λίαμ και τον "πλέον αφόρητο, βίαιο, φραστικό εκφοβισμό" που υπέστη.

    "Οι λεπτομέρειες δεν είναι σημαντικές και είναι παρά πολλές για να αναφερθούν", γράφει ο Νόελ Γκάλαχερ στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος. "Ωστόσο νομίζω ότι δικαιούστε να μάθετε ότι ο φραστικός και βίαιος εκφοβισμός σε βάρος μου, σε βάρος της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των συντρόφων του έγινε πλέον αφόρητος".

    "Η έλλειψη υποστήριξης και κατανόησης εκ μέρους των μάνατζερ και των άλλων μελών του συγκροτήματος δεν μου άφησε καμιά άλλη επιλογή από αυτήν της αποχώρησης", προσθέτει ο κιθαρίστας των Oasis ο οποίος έχει συνθέσει τις περισσότερες επιτυχίες του γκρουπ όπως το "Wonderwall" και το "Don't look back in anger".

    Είδηση: 26257

    [09] Η Μαντόνα στο Τείχος των Δακρύων και σε συμπόσιο της Καμπάλα

    Ειδήσεις

    Η σταρ της ποπ Μαντόνα επισκέφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, με την ευκαιρία του ταξιδιού της στο Ισραήλ όπου θα δώσει συναυλία την Τρίτη και την Τετάρτη στο πάρκο Χάγιαρκον του Τελ Αβίβ ενώπιον 100.000 θεατών.

    Παρά τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση στους παπαράτσι, η επίσκεψη της Μαντόνας στο Τείχος των Δακρύων μαγνητοσκοπήθηκε. Εκεί συνοδευόταν από αρκετούς σωματοφύλακες και έμεινε μια ώρα πριν επιστρέψει στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον Τύπο.

    Η Μαντόνα που έφθασε χθες, Κυριακή στο Ισραήλ, θα συναντήσει απόψε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι και την Παρασκευή τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

    Η Μαντόνα που το 2004 έλαβε το εβραϊκό όνομα Εσθήρ, είναι οπαδός της Καμπάλα που είναι μια μορφή ιουδαϊκού μυστικισμού. Θα μετάσχει σε συμπόσιο του θρησκευτικού αυτού ρεύματος μαζί με δύο φίλους της, τους ηθοποιούς 'Αστον Κούτσερ και Ντέμι Μουρ, Ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ θα μετάσχει επίσης στο συμπόσιο.

    Είδηση: 26256

    [10] Μία σφηκοφωλιά και μία τραγωδία

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 19:25

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Γκύζη παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού τη δικογραφία για τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική φωτιά στο Σέσι Γραμματικού.Το πόρισμα αποδίδει τη μεγάλη πυρκαγιά σε εμπρησμό από αμέλεια. Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες βρήκαν σ' ένα χωράφι στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά 4 άδεια μπουκάλια από οινόπνευμα και μια καμένη σφηκοφωλιά. Ανέκριναν τον ιδιοκτήτη του χωραφιού και πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιχείρησε να κάψει τη σφηκοφωλιά, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη φωτιά. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται την κατηγορία ότι η φωτιά ξεκίνησε από το χωράφι του.

    Επίσης, στο πόρισμα αναφέρονται τρεις μαρτυρίες κατοίκων για ένα ύποπτο λευκό φορτηγάκι, με πλαστές πινακίδες, το οποίο εθεάθη να κινείται στην περιοχή του Μαραθώνα και την περιοχή του Διονύσου.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε συμπληρωματικές καταθέσεις από την πυροσβεστική και να γίνει περαιτέρω έρευνα στην περιοχή, με την εντολή ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

    Ο κ. Δημήτρης Γκύζης διενεργεί και δεύτερη ποινική προκαταρκτική εξέταση, διερευνώντας εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες της πυροσβεστικής ή τοπικών πραγόντων, αλλά και ολόκληρης της κρατικής μηχανής.

    Είδηση: 26255

    [11] Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιάννης Μανώλης

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 18:05

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης. Ο κ. Μανώλης, ο οποίος κατ' επανάληψη στο παρελθόν είχε διαφωνήσει με επιλογές που αφορούσαν κυρίως στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στην επιστολή του καλεί, όπως λέει, τον Κώστα Καραμανλή να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Τον κ. Μανώλη θα αντικαταστήσει στο Κοινοβούλιο ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα, Δημήτρης Κρανιάς.

    Στη σχετική γραπτή ανακοίνωση που διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μανώλης δηλώνει πως προχωρά σε αυτή την κίνηση ενόψει της ΔΕΘ, προκειμένου να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό "να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας".

    "Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν' ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό. Έχει υποχρέωση, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, ν' αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία, που θα την φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάσπασης" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο Γιάννης Μανώλης.

    Κατά το βουλευτή της ΝΔ, τις εκλογές προτείνουν ορισμένοι που "ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο. Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλείψεις τους έβαλαν την ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του Πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους, ενώ θέτουν βέτο ακόμα και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της ΝΔ διαθέτουν και κρίση και μνήμη".

    Και καταλήγει: "Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της ΝΔ βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες «ήρθε η ώρα του Καραμανλή» γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ' αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες. Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα τον κρίνει όμως, αυστηρά η ιστορία, εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως, μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση".

    Είδηση: 26254

    [12] Γ. Γ του ΥΠ.ΕΞ. στο Ρόιτερ : «Δεν είμαι αισιόδοξος για το όνομα»

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 16:50

    Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Δημήτριος Κατσούδας, από το Μπλεντ της Σλοβενίας, όπου συμμετείχε σε περιφερειακή σύνοδο για την ασφάλεια, ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων "Ρόιτερ" για τις συνομιλίες με την ΠΓΔΜ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σύντομα.

    Συγκεκριμένα. Κατσούδας δήλωσε - σύμφωνα με το "Ρόιτερ"- ότι η Ελλάδα είδε ως πρόκληση τις τελευταίες αποφάσεις της ΠΓΔΜ για μετονομασία μιας οδού σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ενός σταδίου στα Σκόπια σε στάδιο "Φίλιππος Β" (πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

    "Δεν βλέπω πολύ αισιοδοξία", είπε,ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που να δείχνουν ότι το ζήτημα θα μπορούσε να επιλυθεί σύντομα, απάντησε "όχι".

    Εξ άλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόλοσκι, μιλώντας, επίσης, στο "Ρόιτερ", στο περιθώριο της ίδιας συνόδου, εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις με τη χώρα του σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.

    Ο Α. Μιλόσοσκι, αφού αναφέρθηκε στο ελληνικό βέτο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι και επισήμανε πως οι συνομιλίες για την επίλυση της διαφοράς έχουν ξεκινήσει με "νέα δυναμική", φέτος, πρόσθεσε:

    "Η μόνη αλλαγή ήταν προς το χειρότερο σε ό,τι αφορά τη στάση τους (της ελληνικής πλευράς). Έχουν σκληρύνει τη θέση τους. Ανησυχούμε για ένα δεύτερο ελληνικό μπλοκάρισμα σε σχέση με την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ".

    "Νομίζω πως όσο περισσότερο ασταθής είναι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για ένα δεύτερο μπλοκάρισμα κατά της Μακεδονίας", σημείωσε.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα πρόταση συμβιβασμού μεταξύ των δύο μερών.

    "Εμείς, στη Μακεδονία, είμαστε έτοιμοι να διανύσουμε το δικό μας μίλι (σ.σ. την απόσταση που αναλογεί) προκειμένου να καταλήξουμε σε λύση", τόνισε.

    "Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα επεισόδιο που να αφορά την ασφάλεια μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας, ενώ το εμπόριο, οι επενδύσεις και ο τουρισμός βελτιώνονται. Οι επιχειρηματίες είναι πιο πραγματιστές από ό,τι η κυβέρνηση", πρόσθεσε ο κ. Μιλόλοσκι.

    Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ",ο Μιλόλοσκι, στο περιθώριο της ίδιας συνόδου συναντήθηκε και με τον ομόλογό του της Κροατίας Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς.

    Αναφερόμενος στη διαφορά μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας και στη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ο κ. Μιλόλοσκι σημείωσε ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι διαφορετικές καθότι, όπως συμπλήρωσε, μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας δεν υπάρχει κάποια δεσμευτική συμφωνία, σε αντίθεση, με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όπου, όπως ανέφερε, η ελληνική πλευρά μέσω της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995,δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την ένταξη της χώρας του στους διεθνείς οργανισμούς.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε πως η Ελλάδα παραβίασε τη Συμφωνία και για το λόγο αυτό, η χώρα του προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Ο Α. Μιλόσοσκι, στο περιθώριο της συνόδου, συναντήθηκε και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Στη συνάντηση εξετάστηκαν το ενδεχόμενο εντατικοποίησης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ δόθηκε έμφαση στις πολύ καλές πολιτικές σχέσεις, οι οποίες αναμένεται να λάβουν νέα δυναμική με την επίσκεψη του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην Τουρκία, τον Οκτώβριο.

    Είδηση: 26251

    [13] Κ. Παπακώστα: «Οι πρόωρες εκλογές οδηγούν τον πρωθυπουργό να γίνει ο ιδανικός αυτόχειρας»

    Συνεντεύξεις ΝΕΤ 105.8

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 15:48

    Συνέντευξη στην εκπομπή «ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ» με τον Στρατή Τριλίκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πέρα από την κρίση, η οποία έτσι είναι και μόνιμη και διαρκής και πολύ έντονη πλέον το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας, υπήρχαν και οι φωτιές που εκεί βεβαίως ο κόσμος, αποτυπώνεται αυτό στις δημοσκοπήσεις, φάνηκε να ενοχλείται πάρα πολύ από τον τρόπο, με τον οποίο έγιναν οι σχετικοί χειρισμοί από τα αρμόδια υπουργεία και από τη κυβέρνηση.»

    Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τουλάχιστον στην αντιμετώπιση τους γενικότερα και όχι μόνο ειδικά στο πεδίο της κατάσβεσης. Υπάρχουν κλιματικές αλλαγές δραματικές. Μιλάμε όλοι για βπράσινη ανάπτυξη', αλλά αυτό πρέπει να μεταφράζεται σε μια αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα. Εδώ, πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μιας και αναφερθήκατε στις δημοσκοπήσεις και τι εννοώ, οι δημοσκόποι και τα ευρήματα τους πρέπει να δουν πως θα ανατάξουν το κομμάτι της αξιοπιστίας που έχουν απωλέσει στην κοινή γνώμη και σε όλους μας.»

    undefined

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο πυρετός είναι πολύ υψηλός πολιτικά εννοώ για την κυβέρνηση και για τα στελέχη της κυβέρνησης και πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει κάποια μέτρα. Κατά τη γνώμη σας, αυτά πρέπει να εξαγγελθούν άμεσα μέχρι τη ΔΕΘ, ή υπάρχει χρόνος ακόμα για την ΝΔ;»

    Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Σίγουρα, ο καιρός όταν περνά λειτουργεί σε βάρος κάποιων πρωτοβουλιών, οι οποίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συγκεκριμένους χρόνους, αλλά εδώ θα χρησιμοποιήσω την παροιμία που λέει ο λαός ότι βόσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος', που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έχει την εικόνα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάντως, μέσα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εδώ έχουμε δυο διαφορετικού τύπου εισηγήσεις. Η μία είναι πάμε για εκλογές τώρα και η άλλη άποψη είναι ότι βλέπουμε μέχρι τον Μάρτιο που θα έχουμε την προεδρική εκλογή και τότε θα δούμε πως θα το χειριστούμε το όλο ζήτημα. Η γνώμη η δική σας;»

    Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Όλοι μας από την κυβερνητική επιτροπή μέχρι και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας είμαστε στο πλευρό του πρωθυπουργού, αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι η δική μου άποψη, η οποία είναι ότι βεβαίως ο τόπος δεν πρέπει να πάει σε εκλογές και έχω την αίσθηση ότι εκείνοι, οι οποίοι εισηγούνται είτε ενδεχομένως έχουν καταληφθεί από κρίση πανικού είτε ενδεχομένως δεν έχουν αντιληφθεί σωστά την κατάσταση, τις πρόωρες εκλογές. Οι πρόωρες εκλογές είναι αυτό που θα ονομάζαμε με τίτλο βιβλίου, ένας ιδανικός αυτόχειρας, οδηγούν τον πρωθυπουργό να γίνει ο ιδανικός αυτόχειρας. Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές την ώρα που υπάρχει ένα κυβερνητικό έργο, το οποίο πρέπει να το επικοινωνήσουμε σωστά, την ώρα που έχουν πράγματα να γίνουν. Πιστεύω ότι με ένα σωστό χειρισμό, ο κ. Παπανδρέου τον Μάρτη δεν θα θελήσει να χρεωθεί μια συνταγματική εκτροπή, δηλαδή αν προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι πολύ βαρύ για να το αντέξουν οι ώμοι του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές, διότι αυτό συνιστά συνταγματική εκτροπή με αφορμή το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πρέπει να υπάρξουν άλλα χαρτιά, τα οποία θα εμφανίσει ο πρωθυπουργός, π.χ. ανασχηματισμός, αναδιάταξη δυνάμεων και του πλαισίου επικοινωνίας;»

    Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Όσο πιο σκληρές θα είναι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, που πιστεύω και εκτιμώ ότι στο χρόνο, στον οποίο αυτός θα επιλέξει, τόσο το καλύτερο για όλους. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία της ΝΔ επανερχόμενοι στον αξιακό μας κώδικα που δεν επιτρέπει συμπεριφορές, οι οποίες προκαλούν. Να απαλλαγούμε από όλους εκείνους και τις συμπεριφορές τους, οι οποίοι ταλάνισαν και ταλαιπώρησαν την παράταξη. Οι παρατάξεις πρέπει να προχωρούν. Οι κυβερνήσεις πρέπει να υλοποιούν το πρόγραμμα, για το οποίο έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακόμα και αν χρειαστεί να στάξει αίμα φαντάζομαι στο εσωτερικό της παράταξης.»

    Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: « Σε αυτά τα πράγματα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα.»

    Είδηση: 26248

    [14] Μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 08 2009 13:34

    Μέτρα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ ευρώ, για τη στήριξη των κτηνοτρόφων που προβλέπουν τον διπλασιασμό της επιδότησης από το 2010 για το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας και -για πρώτη φορά -για το αγελαδινό, για τους παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ανακοίνωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

    Παράλληλα, το ασφάλιστρο ύψους 152,4 εκ ευρώ, για ζημιές από κλιματικές αλλαγές θα επιδοτείται, ενώ προβλέπεται αναστολή πληρωμής χρεών δανείων μέχρι και το 2011, αναστολή δόσεων στην Αγροτική τράπεζα από 2 μέχρι και πέντε χρόνια και ανανέωση από την ΑΤΕ των πιστοδοτικών ορίων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, για δυο χρόνια, με την καταβολή μόνο των τόκων.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κτηνοτροφικών προϊόντων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τομέα, την είσοδο νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του κτηνοτρόφου και τη διασφάλιση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων, διπλασιάζεται από το 2010 η ενίσχυση των προϊόντων της ελληνικής κτηνοτροφίας, σαν αντιστάθμισμα των ειδικών μειονεκτημάτων που θίγουν τους κτηνοτρόφους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στους τομείς:

    Είδηση: 26242


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 31 August 2009 - 16:58:21 UTC