Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών
  • [03] Κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Εχούντ Όλμερτ
  • [04] Ιαπωνία: Μετά από 54 χρόνια έρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα
  • [05] ΗΠΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
  • [06] Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών
  • [07] ΛΔ Κονγκό: 400 νεκροί από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού

    [01] Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 08 2009 17:33

    Προβάδισμα, από 6 ως 6,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ εμφανίζουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, γεγονός που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες, βάσει των οποίων ο πρωθυπουργός θα καθορίσει τόσο το περιεχόμενο των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ, όσο και των επομένων κινήσεών του στο θέμα του ανασχηματισμού και των εκλογών.

    Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,7% έναντι 27,5 της ΝΔ και ακολουθουν ΚΚΕ με 7,8, ΛΑΟΣ με 5,7, ΣΥΡΙΖΑ με 3,2 και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ με 2%. Στη δημοσκόπηση της ALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,7% έναντι 25,7 της ΝΔ και ακολουθουν ΚΚΕ με 7,5, ΛΑΟΣ με 5,3, ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ με 2,5%.

    Ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι και το ότι στη δημοσκόπηση της Alco, ο Κώστας Καραμανλής δεν αποτελεί πλέον τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό», με τον Γ.Παπανδρέου να συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, τον «Κανένα» 32,5% και τον Κ.Καραμανλή 31,1%.

    Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο "στρατόπεδο" του ΠΑΣΟΚ, το άνοιγμα της ψαλίδας, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, υπάρχει η αισιοδοξία ότι στις επικείμενες εκλογές ίσως και να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα τελευταία γκάλοπ εξασφαλίζει 148-149 έδρες έναντι 98-99 για τη ΝΔ.

    Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο τέως υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης εκτίμησε ότι οι πρόωρες εκλογές ισοδυναμούν με «πολιτική αυτοκτονία» και τόνισε ότι στη σημερινή συγκυρία θα ήταν «καταστροφικές» για τη ΝΔ.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κ. Καραμανλής είναι πίσω από τον «κανένα» στα ερωτήματα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

    Είδηση: 26230

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 08 2009 19:08

    Τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους αναμένεται να πάρουν οι 19 Πακιστανοί λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς που συνέλαβαν επίσης και τους δύο από τους τρεις σύγχρονους "δουλεμπόρους" που τους μετέφεραν.

    Συγκεκριμένα, τριμελής σπείρα πακιστανών εξαρθρώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ο ένας εκ των τριών, αναζητείται ακόμα, ενώ συνελήφθησαν και 19 υπήκοοι Πακιστάν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Η σπείρα μετέφερε λαθρομετανάστες από την Τουρκία με πλωτά μέσα και στη συνέχεια, τους μετέφεραν στον Ασπρόπυργο με Ι.Χ. Την τελευταία εβδομάδα, οι λαθρομετανάστες κρατούνταν σε ειδικά διαμορφωμένη μονοκατοικία και υποβάλλονταν καθημερινά σε ξυλοδαρμούς και απειλές κατά της ζωής τους, προκειμένου, εκτός του προσυμφωνηθέντος ποσού των 7.000 ευρώ, να καταβληθεί από τους οικείους του, επιπλέον, το ποσό των 4.000 ευρώ, για τον καθένα.

    Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι λίγο πριν τη σύλληψή τους, με σωματική βία και απειλές εναντίον της, τα μέλη της σπείρας είχαν αφαιρέσει από το σπίτι 86χρονης, 3.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    Στο πλαίσιο των ερευνών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν μία ακόμη σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών στο Περιστέρι.

    Τα μέλη της σπείρας, υπήκοοι Ιράκ και ηλικίας 28, 28 και 25 αντίστοιχα, συγκέντρωναν, σε σπίτι στο Περιστέρι, αλλοδαπούς που παρέμεναν παράνομα στην Ελλάδα, με την υπόσχεση ότι θα τους προωθούσαν στη Γερμανία.

    Μετά την άφιξή τους εκεί, θα εισέπρατταν 10.500 ευρώ από τον καθένα.

    Στο σπίτι όπου συγκεντρώνονταν οι αλλοδαποί, βρέθηκαν 5 πλαστά διαβατήρια και συνελήφθησαν 5 Ιρακινοί για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, συνελήφθησαν 17 ομοεθνείς τους για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26231

    [03] Κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Εχούντ Όλμερτ

    Ειδήσεις

    Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη της χώρας του θα βρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, εναντίον του οποίου ο γενικός εισαγγελέας απήγγειλε τρεις κατηγορίες για διαφθορά. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, "Ο γενικός εισαγγελέας αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ και της προσωπικής γραμματέως του Σούλα Ζάκεν", ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου.

    "Ο φάκελος των κατηγοριών υποβλήθηκε σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ", διευκρινίζεται στο κείμενο.

    Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες εις βάρος ενός πρώην πρωθυπουργού στο Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν απάτη, διάρρηξη εμπιστοσύνης και φοροδιαφυγή και αφορούν την περίοδο κατά την οποία ο Όλμερτ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, προτού γίνει πρωθυπουργός το 2006.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εξακολουθεί να διακηρύττει την αθωότητά του, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στις 21 Σεπτεμβρίου 2008, όταν η αστυνομία συνέστησε να του απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με το φάκελο Ταλάνσκι, μία υπόθεση παράνομης μεταφοράς χρημάτων εκ μέρους του Αμερικανού επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι.

    Ο Εχούντ Όλμερτ εγκατέλειψε τα καθήκοντά του μετά το διορισμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου ως επικεφαλής της κυβέρνησης, στις 31 Μαρτίου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26232

    [04] Ιαπωνία: Μετά από 54 χρόνια έρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 30 08 2009 17:12

    Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας (κέντρο), το οποίο υποσχέθηκε να ακολουθήσει μια πιο κοινωνική πολιτική, κατήγαγε συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, η οποία τερματίζει μία περίοδο διακυβέρνησης 54 ετών από τους συντηρητικούς στη δεύτερη οικονομία του κόσμου.

    Τέλος εποχής για τον πρωθυπουργό Τάρο Άσο

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης έπειτα από τη λήξη της ψηφοφορίας στις 20:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν τουλάχιστον 298 έδρες, επί συνόλου 480, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD-δεξιά) του πρωθυπουργού Τάρο Άσο συγκεντρώνει 84-131 έδρες.

    Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), που κυβέρνησε για πολλά χρόνια την Ιαπωνία, οδεύει προς ιστορική ήττα στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, μετά την ανακοίνωση δημοσκοπήσεων έξω από την κάλπη που δείχνουν πως η αντιπολίτευση κατήγαγε συντριπτική νίκη.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος έπειτα από τη συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές εκλογές.

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας, Γιούκιο Χατογιάμα, ευχαρίστησε τους εκλογείς για την υποστήριξή τους, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

    "Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο λαό για την υποστήριξή του", δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας (PDJ), κυριότερου πολιτικού σχηματισμού της αντιπολίτευσης.

    Είδηση: 26229

    [05] ΗΠΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

    Ειδήσεις

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα βουνά Σαν Γκάμπριελ, βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.

    Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών σε βορειοανατολικό προάστιο της μεγαλούπολης.

    Η πυρκαγιά κατέκαψε 8.000 εκτάρια ως χθες το απόγευμα [νωρίς το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας] κι απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.

    Ένας άνθρωπος υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν πάνω σε σταθμό της δασοφυλακής στο φαράγγι Μπιγκ Τουτζούνγκα.

    Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.

    Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.

    Είδηση: 26228

    [06] Πακιστάν: Δώδεκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών

    Ειδήσεις

    Καμικάζι ανατινάχτηκε μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

    Αποτέλεσμα να σκοτωθούν δώδεκα άνθρωποι και να τραυματιστούν αρκετοί.

    "Ήταν την ώρα της εκπαίδευσης όταν ο καμικάζι που φορούσε στολή μπήκε στο κτίριο και ανατινάχτηκε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 νεκρούς", δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της επαρχίας.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 26226

    [07] ΛΔ Κονγκό: 400 νεκροί από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού

    Ειδήσεις

    Ο στρατός της ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι σκότωσε και συνέλαβε πάνω από 500 μαχητές Χούτου από τη Ρουάντα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που διεξάγει εναντίον τους εδώ κι έξι εβδομάδες.

    Ο στρατός σκότωσε 354 αντάρτες της παράταξης Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR) και συνέλαβε 151 στην επαρχία του Νότιου Κίβου, σύμφωνα με δηλώσεις του συνταγματάρχη Ντελφέν Καχιμπί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σαράντα τρεις στρατιώτες της ΛΔ του Κονγκό σκοτώθηκαν και 29 ακόμη τραυματίστηκαν από την αρχή της επιχείρησης, στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον Καχιμπί, ο οποίος διοικεί τις δυνάμεις που δρουν στο Νότιο Κίβου.

    Πολλοί αντάρτες κατέφυγαν στη γειτονική Τανζανία και στο Μπουρούντι, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης, μιλώντας στο πρακτορείο τηλεφωνικά από την πόλη Μπουκάβου.

    "Η δεύτερη φάση [των επιχειρήσεων] θα αρχίσει πριν την 10η Σεπτεμβρίου στην περιοχή Φίζι [κοντά στην μεθόριο με την Τανζανία], την μόνη όπου δεν δράσαμε στην πρώτη φάση", είπε ο αξιωματικός.

    Περίπου 5 ως 6.000 μαχητές του FDLR βρίσκονταν στις επαρχίες Βόρειο και Νότιο Κίβου. Ορισμένοι εξ αυτών ενέχονται στη γενοκτονία, το 1994, σε βάρος των Τούτσι στη Ρουάντα.

    Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό Άλαν Ντος δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι οι πυκνοκατοικημένες περιοχές στην περιφέρεια βρίσκονται πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο. Οι δυνάμεις της ΛΔ Κονγκό είχαν λογιστική υποστήριξη από την αποστολή του ΟΗΕ.

    Τον περασμένο μήνα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως περίπου 56.000 Κονγκολέζοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες την 12η Ιουλίου.

    Είδηση: 26225


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 August 2009 - 16:55:20 UTC