Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές
  • [02] Νέο ποσό-ρεκόρ στο ιταλικό λότο
  • [03] Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
  • [04] Ενώπιον δικαστηρίου οι 8 πειρατές του Arctic Sea
  • [05] Στα 73,89 $ το βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού

    [01] Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 08 2009 18:07

    Στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής μετέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα μέτωπα της φωτιάς, και στη συνέχεια σε δηλώσεις του τόνισε ότι "δίνεται μια μεγάλη, πολύ δύσκολη μάχη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα εναέρια μέσα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, τους άνδρες και τις γυναίκες στις περιοχές που πλήττονται. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Εκείνο που προέχει, η πρώτη προτεραιότητα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών". Ο κ. Καραμανλής έχει δώσει οδηγίες ώστε να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να περιοριστεί η φυσική καταστροφή και όλες οι δυνάμεις να είναι στη μάχη, ακόμα και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων. Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δίνει η Πολιτεία.

    Η πολιτική ηγεσία για τις πυρκαγιές

    "Δύσκολη" χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γραμματικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξεως, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων της "ΝΕΤ".

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι διαπιστώνει ψυχραιμία και επισήμανε ότι "γίνεται ό,τι είναι δυνατόν". Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το βράδυ και με τον άνεμο να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, "συνέτρεξαν για να έχουμε αυτή την εξέλιξη".

    Επιπλέον, ο κ. Μαρκογιαννάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, οι βουλευτές ενημερώνονται επί τόπου για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

    Για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που βιώνουμε, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου από το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο, αφού πρώτα ενημερώθηκε για την πορεία κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική.

    "Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κοντά τους και είμαι σίγουρος, ότι ο κάθε πολίτης θα προσφέρει κάθε δυνατότητα που έχει" είπε ο κ. Παπανδρέου, ευχόμενος υγεία και προστασία για όλους όσους βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αυτοθυσία τους, να προστατεύσουν τις ανθρώπινες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον που μας έχει απομείνει στην Αττική.

    Στην Β/Α Αττική βρίσκεται και κλιμάκιο του ΚΚΕ, που ζήτησε από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άμεσα τα όποια μέσα διαθέτει, για να αποτραπούν οι μεγάλοι κίνδυνοι και να περιοριστούν οι ζημιές, ενώ κάλεσε σε εγρήγορση και τους πολίτες.

    Για ορτανωμένο σχέδιο εμπρησμού και ερασιτεχνισμό στην επιχείρηση της πυρόσβεσης έκανε λόγο στη ΝΕΤ η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Β/Α Αττική μετέβη κλιμάκιο και του ΣΥΝ. «Τις ώρες αυτές επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση όλων των δυνατών μέσων για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, πριν θρηνήσουμε χειρότερα πράγματα.», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

    «Επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, τίποτε δεν διδάχθηκε από τις πυρκαγιές του 2007. Καίγεται ο τόπος και η κυβέρνηση δείχνει παντελώς ανυποψίαστη, παρότι το 2007 είχε υπόνοιες για το τί κρύβεται πίσω από το συντονισμένο ξέσπασμα των πυρκαγιών», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας την πρωτοφανή καταστροφή από τις νέες πυρκαγιές.

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Πύρινη κόλαση στην ανατολική Αττική

    Είδηση: 26045

    [02] Νέο ποσό-ρεκόρ στο ιταλικό λότο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 08 2009 18:42

    Το τζακποτ του ιταλικού λότο έχει φθάσει πλέον στο ποσό-ρεκόρ των 146,9 εκατομμυρίων ευρώ για την κλήρωση που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου, μια νέα ελπίδα για τους παίκτες οι οποίοι ελπίζουν εδώ και πολλές εβδομάδες να κερδίσουν το τεράστιο αυτό ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

    Αυτό το ποσό της κλήρωσης του λότο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά το ποσό των 157,7 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δοθεί στην κλήρωση του αμερικανικού τυχερού παιχνιδιού Mega Millions, τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Αgicos, που ειδικεύεται στα τυχερά παιχνίδια και τους διαγωνισμούς.

    Το Τζακποτ αυξάνεται από τον Ιανουάριο, τελευταία ημερομηνία που ένα δελτίο που περιείχε τα έξι νούμερα που κερδίζουν--από 90 συνολικά--βγήκε μετά από τρεις εβδομαδιαίες κληρώσεις. Η πιθανότητα για έναν παίκτη να επιλέξει τον συνδυασμό των έξι αριθμών που κερδίζουν είναι μια στα 622 εκατομμύρια.

    Πηγή: AΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26044

    [03] Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Εύβοια, Ανατολική και Δυτική Αττική, Αθήνα και Πειραιά. Η ΓΓΠΠ εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τους πολίτες και αν η πυρκαγιά πλησιάζει το σπίτι σας συνιστά τα εξής:

    -Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

    -Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

    -Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.

    -Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός και καύτρες στο εσωτερικό του κτιρίου.

    -Αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη απομακρυνθείτε από τον χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές.

    -Εάν η διαφυγή σας δεν είναι πλήρως εξασφαλισμένη μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

    -Αν παραμείνετε στο σπίτι, μπείτε μέσα σε αυτό μαζί με όλη την οικογένεια σας και συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.

    -Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις

    μικροεστίες που παραμένουν.

    -Αν αποφασιστεί εκκένωση της περιοχής ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

    Πηγή: NET 105.8

    Σχετικά άρθρα:

    Πύρινη κόλαση στη βορειοανατολική Αττική

    "Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές"

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26046

    [04] Ενώπιον δικαστηρίου οι 8 πειρατές του Arctic Sea

    Ενώπιον δικαστηρίου στην Μόσχα, φερόμενοι ως πειρατές του φορτηγού πλοίου Arctic-Sea, που είχε εξαφανιστεί αυτό το μήνα στον Ατλαντικό Ωκεανό, εμφανίστηκαν οι προκειμένου να τους ανακοινωθεί επισήμως η σύλληψή τους για πειρατεία και απαγωγή.

    Ο εισαγγελέας ανέφερε πως το πλοίο μετέφερε ξυλεία αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην Αλγερία, απορρίπτοντας τις υποθέσεις ότι μετέφερε όπλα.

    Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό εντόπισε το πλοίο στον Ατλαντικό, αφού η Μόσχα είπε ότι είχε πέσει θύμα πειρατείας και επιβιβάστηκε στο πλοίο ανοικτά των νησιών του Πράσινου Ακρωτηρίου την Δευτέρα, απελευθερώνοντας τους 15 Ρώσους μέλη του πληρώματος.

    Ένας συνήγορος των κατηγορουμένων, ο Κονσταντίν Μπαρανόφσκι, δήλωσε πως οι ύποπτοι είναι "ειρηνικοί οικολόγοι".

    "Προσπαθούσαμε να σωθούμε, πνιγόμαστε", δήλωσε ο Ιγκόρ Μπορίσωφ, 45 ετών, μετά τη σύλληψή του. "Δεν κάναμε πειρατεία στο πλοίο".

    Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν έχει δώσει λεπτομερή αναφορά γιατί οι πειρατές θα έβαζαν στόχο ένα πλοίο που μεταφέρει ξυλεία σε μία από τις πλέον αστυνομευόμενες θάλασσες και το πλήθος των αντικρουόμενων πληροφοριών για την υπόθεση έχει προκαλέσει υποψίες ότι το πλοίο μετέφερε ένα μυστικό φορτίο όπλων ή ακόμα και πυρηνικά υλικά.

    Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών εάν κριθούν ένοχοι για πειρατεία και απαγωγή.

    Ο εισαγγελέας Ζελιμχάν Κοστόγεφ δήλωσε στο Ρόιτερ πως και οι οκτώ άνδρες δήλωσαν πως είναι αθώοι.

    Ο κατηγορούμενος Ντμίτρι Μπαρτένεφ, 41 ετών, ένας άνεργος Ρώσος πολίτης που ζει στην Εσθονία, σύρθηκε με χειροπέδες στην αίθουσα του δικαστηρίου και συνελήφθη. Με το κεφάλι να γέρνει σε ένα κλουβί, είπε πως η επίλυση του ναυτικού μυστηρίου δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Ρωσίας.

    "Ένα ρωσικό δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να δικάσει αυτή την υπόθεση. Η φερόμενη παράνομη πράξη συνέβη στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας, σε ένα πλοίο με σημαία Μάλτας".

    Φεύγοντας από το δικαστήριο, ο Μπαρτένεφ είπε: "Πέσαμε σε καταιγίδα και αναγκαστήκαμε να το εγκαταλείψουμε προς το πλοίο που βρισκόταν πιο κοντά".

    Η σύλληψή τους την Παρασκευή σημαίνει πως η κράτηση των υπόπτων παρατείνεται έως και δύο μήνες. Οι οκτώ άνδρες είναι ένας Εσθονός, ένας Λετονός, δύο Ρώσοι και τέσσερις, περιλαμβανομένου και του Μπορίσοφ, που έχουν καταγραφεί χωρίς υπηκοότητα.

    Η Ρωσία δήλωσε πως το Arctic-Sea κατελήφθη στις 24 Ιουλίου ανοικτά των ακτών της Σουηδίας από οκτώ ένοπλους άνδρες οι οποίοι ανάγκασαν το πλήρωμα να πλεύσει προς την Αφρική, απενεργοποιώντας τα συστήματα αναφοράς θέσης.

    Οι πειρατές απείλησαν στη συνέχεια να ανατινάξουν το πλοίο αν δεν ικανοποιείτο η απαίτησή τους για καταβολή λύτρων, ανέφερε το υπουργείο Αμύνης. Η ρωσική τηλεόραση ανέφερε πως ζητήθηκαν λύτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Ειδικοί στις θαλάσσιες μεταφορές σημειώνουν πως η πειρατεία είναι εξαιρετικά σπάνια στη βόρεια Ευρώπη από την εποχή των πειρατών του 17ου αιώνα.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / REUETRS

    Είδηση: 26042

    [05] Στα 73,89 $ το βαρέλι η τιμή του αμερικανικού αργού

    Ειδήσεις

    Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης [Nymex], η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 73,89 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 98 λεπτά του δολαρίου σε σχέση με εχθές.

    Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έκλεισε αυξημένη κατά 86 λεπτά του δολαρίου, στα 74,19 δολάρια το βαρέλι.

    Είδηση: 26041


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 August 2009 - 16:58:43 UTC