Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για εκλογές και Siemens
  • [02] Ναρκωτικά και μαχαίρια στις φυλακές Αλικαρνασσού
  • [03] Κονγκό: 18 νεκροί σε αδαμαντωρυχείο
  • [04] Ημιυπαίθριοι: διευκολύνσεις από την ΠΟΜΙΔΑ
  • [05] Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ
  • [06] Πορτοφολάδες που... μοιράζουν χρήματα στο Λονδίνο
  • [07] Στη Βουλή το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών
  • [08] Έλεγχοι για τα τεκμήρια
  • [09] Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον μιλάει μέσω YouTube
  • [10] Ελεύθερος αφέθηκε για ιατρικούς λόγους ο Μεγκράχι
  • [11] Λήγει το πρόγραμμα αλλαγής κλιματιστικών
  • [12] Πράσινο φως για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ
  • [13] Στο τραπέζι κυπριακό, ελληνοτουρκικά και σκοπιανό
  • [14] Τρία κριτήρια στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
  • [15] Νέο σοβαρό κρούσμα
  • [16] Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

    [01] Αντιπαράθεση για εκλογές και Siemens

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 17:59

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για όλα τα θέματα που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη στάση του στα θέματα της προεδρικής εκλογής και στην υπόθεση της Siemens. Ο κύριος Αντώναρος διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ για την υπόθεση Siemens τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γίνεται επίσημος συνομιλητής του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και δεν δίνει απαντήσεις. Στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις μετά τις δηλώσεις Κοροβέση.

    Πολτική όξυνση με αφορμή την εκλογολογία

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πρόωρες εκλογές και την υπόθεση Siemens.

    Σκληρή κριτική σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, άσκησε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και ορίζει ότι μια κυβέρνηση εκλέγεται για διάστημα τετραετίας.

    "Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε. Δεν έχουμε διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Μας ενδιαφέρει το έργο μας", δήλωσε, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη θέση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος.

    "Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία δεν έχει καμία βάση", συμπλήρωσε και υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου ότι όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό έχουν ορίζοντα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο και "αυτό δείχνει μεσομακροπρόθεσμη χάραξη πολιτικής, που αποδεικνύεται και στην πράξη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έργο".

    Παράλληλα ερωτηθείς για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, απάντησε πως όλα αυτά έχουν απαντηθεί και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο.

    "Η Κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά. Όλες αυτές οι συνεχείς συζητήσεις, είτε περί εκλογών, είτε περί οποιωνδήποτε θεμάτων, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό ", τόνισε για το ίδιο ζήτημα και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η χώρα χρειάζεται για δύο τρία μεγάλα θέματα, εθνική συνεννόηση προκειμένου να βγούμε το ταχύτερο και με τις λιγότερες απώλειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση", τόνισε σχετικά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και οξύνει το πολιτικό κλίμα για να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση.

    "Περσινά ξινά σταφύλια", χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τα λεχθέντα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για "ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ" να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο, εφόσον συμφωνεί με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξηγήσει στους πολίτες πως η χώρα θέλει αλλαγή πορείας και "θέλει από αυτούς να αποφασίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα, ή αν θα δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα".

    Όσον αφορά το θέμα του ανασχηματισμού, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει ότι κάποια στιγμή θα γίνει , ωστόσο όπως τόνισε το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η αλλαγή πολιτικής και κατεύθυνσης της χώρας.

    "Ένα πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών", απάντησε γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

    Συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Συνασπσισμού θέτει ο Λεωνίδας Κύρκος

    Αίσθηση προκάλεσε σήμερα και η θέση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου που σε άρθρο του στα ΝΕΑ προκρίνει την συνεργασία Συνασπισμού και ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά.

    "Έχω επανειλημμένα και αυτό καταντάει κουραστικό ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να συναντηθούν τα δυο μεγάλα δημοκρατικά ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας του ΠΑΣΟκ και του Συνασπισμού", τονίζει.

    Ερωτηθείς σχετικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ χαίρεται που υπάρχουν τέτοιες νηφάλιες φωνές από το χώρο της αριστεράς σημειώνοντας παράλληλα την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων με σκοπό τις προγραμματικές συγκλίσεις.

    "Η ενότητα της Αριστεράς δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Ο Συνασπισμός έχει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του και τις αποφάσεις της ΚΠΕ, που αποτελούν ικανοποιητικό πλαίσιο κοινής δράσης όλων μας", η θέση του Συνασπισμού όπως εκφράστηκε δια του γραμματέα Δ. Βίτσα για το άρθρο του Λεωνίδα Κύρκου.

    Aντιπαράθεση για τη Siemens

    Κριτική στο ΠΑΣΟΚ άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και για την υπόθεση της Siemens.

    Ο κ. Αντωναρος έκανε λόγο για αυτογελιοποίηση και αστειότητες με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης στους συνηγόρους του κ. Χριστοφοράκου , χαρακτήρισε την πράξη αυτή γκάφα και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται ο κ. Παπανδρέου συνομιλητής ενός υπόδικου κατηγορουμένου.

    Πρόσθεσε δε ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος είναι ο μόνος πολίτικος που έχει παραδεχθεί ότι έχει πάρει χρήματα από τη Siemens για να τα δώσει στο κόμμα του.

    Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του κ. Αντώναρου ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς, είναι αυτή που άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει και παράλληλα δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έκανε αυτό που έκανε και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει στοιχεία δηλαδή από τους συνηγόρους του.

    Η κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήματα και εξαντλείται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση Καραμανλή είναι να φύγει με αξιοπρεπή τρόπο χωρίς να διασύρει το πολιτικό σύστημα.

    "Αυτή η ιστορία κάποτε πρέπει να τελειώνει, διότι η σκιά της βαραίνει επάνω στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Θεωρώ, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, με την αγωνία που την διακρίνει αυτόν τον καιρό, υπέπεσε σε ένα λάθος, σε ένα ατόπημα. Ανακήρυξε ως τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής έναν υπόδικο. Θα έπρεπε, να το είχε σκεφτεί πάρα πολύ καλά πριν το κάνει.", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμπίπτουν. Όλη η φιλολογία περί διαφάνειας στοχεύει να συγκαλύψει τη σύμπτωση της πολιτικής τους, ενώ βολεύονται να αποπροσανατολίζουν με τους Χριστοφοράκους. Να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη με τη δράση και με την ψήφο",σχολίασε το ΚΚΕ.

    "Οι μεθοδεύσεις των ενδιαφερομένων ώστε να μη βρεθεί ο Χριστοφοράκος ενώπιος-ενωπίω με τους Έλληνες δημοσιογράφους στοχεύουν στο να μετατεθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα μετά τη συνέντευξη του κ. Καραμανλή στη Δ.Ε.Θ", τόνισε ο ΛΑ.Ο.Σ.

    Πολιτικές αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

    Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Κοροβέση , περί χρηματισμού από την Siemens και των κομμάτων της αριστεράς με στελέχη της Κουμουνδούρου να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της απομάκρυνσής του.

    Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετατέθηκε γιά την προσεχή Παρασκευή,28 του μηνός, ενώ για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ υπό τον Αλέκο Αλαβάνο ,ο οποίος προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως γιά το θέμα.

    Στον ΣΥΝ επιμένουν στην ανάγκη ο Περικλής Κοροβέσης να ανακαλέσει γιατί αν δεν το κάνει παραμένει έκθετος στον κόσμο της αριστεράς και πιέζουν μάλιστα να δώσει ο ίδιος τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, διευκολύνοντας έτσι τον πολιτικό του φορέα.

    Οι δηλώσεις Κοροβέση προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του Λεωνίδα Κύρκου

    "Δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ με τις βδελυρές συκοφαντίες που δεν αγγίζουν ούτε εμένα ούτε τον θανόντα Χαρίλαο Φλωράκη. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Κοροβέσης θα αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως που εκστόμισε και θα σταματήσει τον κατήφορο", τονίζει το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς στο άρθρο του στα ΝΕΑ.

    "Απαράδεκτες και συκοφαντικές", χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κοροβέση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να ανακαλέσει.

    "Χρειάζεται να μπουν κάποιες τελείες. Το σκάνδαλο Siemens αφορά αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή Περικλή Κοροβέση. Δηλώσεις απαράδεκτες και συκοφαντικές που συνιστούν πολιτικό και ηθικό ατόπημα.Τον καλούμε να τις ανακαλέσει αλλιώς μένει εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς", δήλωσε και ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δ Βίτσας

    "Και τα δύο πλοκάμια της Αριστεράς θα αναγκαστούν, εκ των γεγονότων, να απολογηθούν για τον τρόπο με τον οποίο η SIEMENS πήρε κατά την εποχή της Οικουμενικής Κυβέρνησης τα ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα", τόνισε ο ΛΑ.Ο.Σ.

    Είδηση: 25983

    [02] Ναρκωτικά και μαχαίρια στις φυλακές Αλικαρνασσού

    Κοινωνία

    Αυτοσχέδια όπλα που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στις μάχες μεταξύ των συμμοριών της φυλακής ή ακόμη και εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων καθώς και ποσότητες από διάφορα είδη ναρκωτικά, που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι επαρκή, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα από τους τροφίμους στις φυλακές Αλικαρνασσού.

    Είδηση: 25988

    [03] Κονγκό: 18 νεκροί σε αδαμαντωρυχείο

    Ειδήσεις

    Τραγικές συνέπειες είχε η κατάρρευση στοάς αδαμαντωρυχείου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με 18 εργάτες να χάνουν τη ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θύματα εργάζονταν παράνομα, αφού το αδαμαντωρυχείο που στο παρελθόν ανήκε στην κρατική εταιρία Βαkwanga, πού τώρα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το κράτος, είχε σταματήσει τη λειτουργία του από το 2008, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

    Το αδαμαντωρυχείο απασχολούσε πέντε χιλιάδες εργαζόμενους και έκανε εξόρυξη έξι εκατομμυρίων διαμαντιών ετησίως. Πιθανολογείται ότι τα θύματα κατέστρεψαν από λάθος έναν πυλώνα από αυτούς που στηρίζουν τα δοκάρια των στοών με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση.

    Είδηση: 25990

    [04] Ημιυπαίθριοι: διευκολύνσεις από την ΠΟΜΙΔΑ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Στο θέμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, παρεμβαίνει η ομοσπονδία των ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ). Με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι χορηγεί στους ιδιοκτήτες, που θα καταθέσουν σχετικές αιτήσεις, πλήρη υποδείγματα αίτησης, δικαιολογητικών και υπεύθυνης δήλωσης αλλαγής χρήσης ημιυπαίθριων, ισόγειων και υπόγειων χώρων, που προβλέπονται από τα άρθρα 40 και 41 του Ν. 3775/ΦΕΚ122Α/21.7.2009 (τροπολογία ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά) για την αλλαγή χρήσης των ημιυπαίθριων, αλλά και όλων των χώρων πού άλλαξαν χρήση και βρίσκονται μέσα στον νόμιμο δομημένο όγκο των οικοδομών.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της: "Τα προσχέδια των υποδειγμάτων έχουν συνταχτεί από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας η οποία πρώτη ανακοίνωσε ότι είναι οργανωτικά έτοιμη να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Τονίζουμε όμως ότι η πρακτική δυνατότητα για υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης χωρίς ταλαιπωρία και ουρές στις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας θα υπάρξει από το Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψει το προσωπικό των πολεοδομιών από τις άδειες του Αυγούστου, αλλά και θα έχει εκδοθεί και η γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το απροβλημάτιστο των μεταβιβάσεων των δηλούμενων χώρων, που έχει ζητηθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος".

    Το υποδείγματα διανέμονται στα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ από τα γραφεία της (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, Αθήνα) κατά τις καθημερινές ώρες λειτουργείας τους (10-2 π.μ. και Δευτέρα και Πέμπτη 6-8 μ.μ.), σε όλους δε τους λοιπούς ενδιαφερόμενους από τη διαδικτιακή της σελίδα www.idioktisia.gr

    Είδηση: 25992

    [05] Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 15:18

    Παράλληλα με την μείωση στα ποσοστά θανάτων, το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας και συγκεκριμένα στα 77,9 χρόνια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης που δόθηκαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα. Tο προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οι οποίες εξακολουθούν να ζουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια περισσότερα από τους άνδρες, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

    "Στη διάρκεια μίας δεκαετίας, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά 1,4 χρόνια, από 76,5 χρόνια το 1997 σε 77,9 το 2007" σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Τα νεογέννητα αγόρια αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο 75 χρόνια και τα κορίτσια 80.

    "Για πρώτη φορά, το προσδόκιμο ζωής για τους μαύρους άνδρες έφθασε τα 70 χρόνια", ανέφεραν τα Κέντρα.

    Συνολικά, 2.423.995 άνθρωποι πέθαναν το 2007 στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.269 λιγότεροι σε σχέση με το 2006.

    Οι περισσότεροι αμερικανοί πεθαίνουν από κάποια καρδιακή νόσο ή από καρκίνο- ποσοστό που το 2007 αντιστοιχούσε στο 48,5% των θανάτων.

    Σε μικρό βαθμό μειώθηκαν τα ποσοστά θανάτων από γρίπη και πνευμονία, δολοφονίες και δυστυχήματα.

    Αλλά το ποσοστό θανάτων από την τέταρτη αιτία θανάτου, τις χρόνιες ασθένειες του κάτω αναπνευστικού συστήματος, όπως το εμφύσημα, αυξήθηκε κατά 1,7%.

    Εκτιμάται ότι 11.061 άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2007.

    Τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας παρέμειναν ίδια με 6,77 θανάτους βρεφών ανά 1.000 γέννες, αποφάνθηκε η μελέτη.

    Οι ΗΠΑ έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής σε σχέση με άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

    Το προσδόκιμο ζωής για τα νεογέννητα στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη έχει φθάσει σήμερα τα 82 χρόνια.

    Τα νεογέννητα στη Γαλλία θα ζήσουν κατά μέσο όρο 80,9 χρόνια, ενώ εκείνα στη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστραλία και τον Καναδά περισσότερα από 80.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25982

    [06] Πορτοφολάδες που... μοιράζουν χρήματα στο Λονδίνο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 17:38

    Μια εταιρία παροχής συνδέσεων στο διαδίκτυο βρήκε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους πολίτες αλλά και επισκέπτες του Λονδίνου, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Προσέλαβε λοιπόν μια ομάδα πρώην "πορτοφολάδων", οι οποίοι αντί να κλέβουν πορτοφόλια, βάζουν χρήματα στις τσέπες και τις τσάντες ανυποψίαστων "θυμάτων".

    Είκοσι πρώην "πορτοφολάδες" έχουν βγει στους δρόμους των τουριστικών περιοχών της βρετανικής πρωτεύουσας και μοιράζουν χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 στερλινών στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ, το Κόβεντ Γκάρντεν και άλλες πολυσύχναστες περιοχές. Η πρωτοβουλία της εταιρίας παροχής συνδέσεων στο διαδίκτυο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου στο Λονδίνο, μετά θα πάρει το δρόμο για την περιφέρεια.

    "Νιώθουμε καλά που δίνουμε κάτι πίσω, για αλλαγή -και οι Βρετανοί σίγουρα το χρειάζονται στο τρέχον οικονομικό κλίμα", όπως είπε ο Κρις Φιτς, πρώην πορτοφολάς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα. "Κάθε φορά που βάζω χρήματα στην τσέπη κάποιου, νιώθω λιγότερο ένοχος που για τα πολλά χρόνια τα έκλεβα".

    Συνολικά, θα μοιραστούν τουλάχιστον 100.000 στερλίνες με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο. Η εταιρία εξήγησε ότι επιθυμεί να "φωτίσει τις ζωές των ανθρώπων" με ασυνήθιστους τρόπους. Για τη δράση των πρώην πορτοφολάδων έχει ήδη ενημερωθεί και η αστυνομία της πόλης.

    ΠΗΓΗ: REUTERS

    Δείτε σχετικό βίντεο

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D8w6jbI0EopA',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/8w6jbI0EopA/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25989

    [07] Στη Βουλή το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών

    Πολιτική

    Στη Βουλή πέρασε με προγραμματική συμφωνία το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μετά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του σε νέο κτήριο στο Χαλάνδρι. Τη συμφωνία μίσθωσης υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, καθώς και ο υφυπουργός Νίκος Λέγκας.

    Η υπογραφή του προσυμφώνου έγινε από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Νίκο Στεφάνου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Παύλο Περράτη, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και υπηρεσιακών παραγόντων της Βουλής και του Ταμείου.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σιούφας: "Είναι μεγάλη στιγμή γιατί η Βουλή των Ελλήνων θα μπορέσει να συγκεντρώσει σε έναν ενιαίο χώρο τις κατεσπαρμένες σε διάφορα κτήρια υπηρεσίες της, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την αποφασιστική ενίσχυση των υποδομών της και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της. Πέραν της εξυπηρετήσεως των αναγκών της Βουλής επιτυγχάνονται και μεγάλες οικονομίες κλίμακας, όπου η Βουλή έχει δώσει μέχρι τώρα απτά δείγματα".

    Ο κ. Παπαθανασίου συνεχάρη τον κ. Σιούφα για τοις επιλογές της Βουλής να διαχειρίζεται με χρηστό τρόπο τα οικονομικά της και την εξοικονόμηση πόρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε πολύ δύσκολους και κρίσιμους καιρούς.

    Είδηση: 25993

    [08] Έλεγχοι για τα τεκμήρια

    Ειδήσεις

    Σε άμεσα μέτρα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διαπίστωση ότι επτά στους δέκα δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω του αφορολόγητου, ενώ ταυτόχρονα ο τρόπος διαβίωσής τους χαρακτηρίζεται πολυτελής.

    Κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες και βοηθητικό προσωπικό, αποτελούν τα αδιάψευστα στοιχεία για την πραγματική οικονομική επιφάνεια, όσων φοροδιαφεύγουν. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι μέσα από συστηματικούς ελέγχους, η σημαντική τόνωση των εσόδων, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Είδηση: 25991

    [09] Ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον μιλάει μέσω YouTube

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 16:41

    O προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, που από πολλούς θεωρείται ως υπαίτιος για το θάνατό του, έσπασε για πρώτη φορά την σιωπή του με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στο YouTube, ευχαριστώντας όσους του έχουν συμπαρασταθεί. Το διάρκειας ενός λεπτού βίντεο αναρτήθηκε χτες Τετάρτη στο YouTube και αποτελεί την πρώτη φορά που ο γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ (Conrad Murray) μιλάει δημόσια, από τις 25 Ιουνίου οπότε πέθανε ο διάσημος καλλιτέχνης. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα εις βάρος του για πιθανή ευθύνη του στο θάνατο του βασιλιά της ποπ.

    Εκπρόσωποι του Μάρεϊ υποστηρίζουν ότι ο γιατρός έχει λάβει απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό το λόγο προσέλαβε σωματοφύλακα. Ο Μάρεϊ ευχαριστεί όσους τον στήριξαν με μηνύματα συμπαράστασης και τονίζει: "Είπα την αλήθεια και έχω πίστη ότι η αλήθεια θα νικήσει".

    Στο μεταξύ, ο πατέρας του διάσημου καλλιτέχνη ανακοίνωσε χθες ότι η ταφή του Μάικλ Τζάκσον θα γίνει την ημέρα των γενεθλίων του, δηλαδή στις 29 Αυγούστου και ώρα 09.00 το πρωί, στο νεκροταφείο Forest Lawn-Glendale.

    Δείτε το σχετικό βίντεο όπου μιλάει ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3Df_CmO5vo54M',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/f_CmO5vo54M/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25986

    [10] Ελεύθερος αφέθηκε για ιατρικούς λόγους ο Μεγκράχι

    Ειδήσεις

    Ελεύθερος για ιατρικούς λόγους αφέθηκε μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Σκωτίας ο Λίβυος Αμπντέλ Μπάσετ Άλι Μοχάμεντ αλ Μεγκράχι ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2001 σε ισόβια για την επίθεση του Λόκερμπι, ενώ αντίθετες με την απόφαση είναι οι ΗΠΑ που εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της κυβέρνησης της Σκωτίας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η κυβέρνηση της Σκωτία αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο για ιατρικούς λόγους τον αλ Μεγκράχι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο.

    "Είναι απόφασή μου ο κ. Αμπντέλ Μπάσετ Άλι Μοχάμεντ αλ Μεγκράχι που καταδικάστηκε το 2001 για την επίθεση του Λόκερμπι και βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο καρκίνου του προστάτη να αφεθεί ελεύθερος για ιατρικούς λόγους και να του δοθεί άδεια να επιστρέψει στη Λιβύη για να πεθάνει εκεί", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας Κένι ΜακΆσκιλ.

    Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις 15:00 ώρα Ελλάδος στο Εδιμβούργο, ο υπουργός σημείωσε ότι ο Μεγκράχι θα οδηγείτο εντός μίας ώρας στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Λιβύη.

    "Το δικαστικό μας σύστημα αξιώνει να απονέμεται δικαιοσύνη, όμως προβλέπει και την ύπαρξη συμπόνιας", σημείωσε ο ΜακΆσκιλ.

    "Αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να φτάσει στη Λιβύη τις προσεχείς ώρες", δήλωσε παράλληλα σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη ανώτερος λίβυος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Τη βαθειά τους λύπη για την απελευθέρωση του Μεγκράχι εξέφρασαν λίγο μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσής του οι ΗΠΑ.

    "Οι ΗΠΑ λυπούνται βαθύτατα για την απόφαση των αρχών της Σκωτίας να αφήσουν ελεύθερο τον Άμπντελ Μπάσετ Μοχάμεντ αλ Μεγκράχι", αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

    O Μεγκράχι καταδικάστηκε το 2001 σε ισόβια κάθειρξη για την ανατίναξη του αεροσκάφους της Pan Am, πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, ενώ αυτό εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στις 18 Δεκεμβρίου του 1988. Από την ανατίναξη του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και οι 259 επιβαίνοντες και 11 άτομα στο έδαφος.

    Είδηση: 25987

    [11] Λήγει το πρόγραμμα αλλαγής κλιματιστικών

    Ειδήσεις

    Λήγει το Σάββατο το πρόγραμμα της επιδοτούμενης απόσυρσης και αντικατάστασης των παλαιών κλιματιστικών του Υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και σύμφωνα με το υπουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δεδομένου ότι το ύψος της σχετικής δημόσιας δαπάνης από 15 εκατ. Ευρώ που ήταν αρχικά ξεπέρασε τα 43 εκατ. Ευρώ λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μεγάλης ανταπόκρισης των καταναλωτών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται σε καθημερινή βάση, μέσω του εξειδικευμένου πληροφορικού συστήματος της δράσης, έως τις 17 Αυγούστου 2009: Αντικαταστάθηκαν και ανακυκλώθηκαν 131.504 παλαιά κλιματιστικά, σχεδόν τριπλάσια του αρχικού στόχου, που ήταν 45.000.

    Η εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται σε 49,56 γιγαβατώρες/έτος όταν η αρχική εκτίμηση ήταν 16,96 γιγαβατώρες/έτος.

    Η μείωση των εκπομπών CO2 εκτιμάται σε 43,61 χιλιάδες τόνους/έτος, με αρχική εκτίμηση τη μείωση κατά 14,9 χιλιάδες τόνους/έτος.

    Ο μέσος όρος των πωλήσεων κλιματιστικών ανά ημέρα ανέρχεται σε 2.267, από την αρχική ημερομηνία υλοποίησης μέχρι σήμερα. Ωστόσο τις πρώτες μέρες εφαρμογής της μέτρου ο ημερήσιος μέσος όρος των πωλήσεων ήταν περίπου 4.000 κλιματιστικά!

    Στην μεγάλη επιτυχία της δράσης συνέβαλλε τόσο ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της όσο και η κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, του Γραφείου Αρωγής Χρηστών και του ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε στα καταστήματα, καθώς και στη σχετική διαφήμιση και προβολή που έγινε από πολλά καταστήματα.

    Όμως, παρά την χρησιμότητα του προγράμματος στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, οι αντιδράσεις δεν έλειψαν.

    Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΝ υποστηρίζει: "Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι το πρόγραμμα είχε επιτυχία και χιλιάδες κλιματιστικά, περισσότερα των προσδοκιών της, αντικαταστάθηκαν με νέα.

    Πέρα όμως από τα νούμερα των νέων κλιματιστικών που πουλήθηκαν, ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε για την ποσότητα των ψυκτικών αερίων που συλλέχθηκαν και τι απέγιναν αυτά τα απόβλητα . Είναι γνωστό ότι τα ψυκτικά αέρια είναι υπεύθυνα κατά κύριο λόγο για την τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Επειδή όμως κανένα πρόγραμμα διαχείρισης των αερίων αποβλήτων των παλαιών κλιματιστικών δεν ανακοινώθηκε και κανένα νούμερο για την ποσότητα των αερίων που συλλέχθηκαν δεν ακούστηκε, το πιθανότερο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψυκτικών αερίων κατέληξαν στην ατμόσφαιρα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεπών επαγγελματιών του κλάδου."

    Είδηση: 25981

    [12] Πράσινο φως για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 13:59

    Το πράσινο φως για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης . Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για ένα ύψιστης σημασίας εγχείρημα που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη όχι μονό της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στο χώρο που φιλοξενείται τώρα η ΔΕΘ θα δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο περιοχές που προκρίνονται είναι τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Ινδού αλλά και μια μεγάλη έκταση κοντά στο δήμο Λαγκάδα.

    Είδηση: 25978

    [13] Στο τραπέζι κυπριακό, ελληνοτουρκικά και σκοπιανό

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 12:53

    Γεμάτο προκλήσεις χαρακτήρισε το επόμενο εξάμηνο η Υπ. Εξωτερικών μετά την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου Η κ. Μπακογιάννη συζήτησε με τον Κ. Καραμανλή τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες, τις εξελίξεις για το σκοπιανό μετά και την τελευταία συνάντηση του Αδαμάντιου Βασιλάκη με το Μάθιου Νίμιτς στη Ν. Υόρκη, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, καθώς το επόμενο διάστημα θα κριθεί η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας. Η ΥΠΕΞ "έβαλε πάγο" στις συζητήσεις περί εκλογών και ανασχηματισμού λέγοντας πως πρόκειται για θέματα που δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό και είναι περιττά, καθώς όπως είπε η Κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δουλέψει και να προχωρήσει το έργο της.

    Είδηση: 25977

    [14] Τρία κριτήρια στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

    Κοινωνία

    Σε εφαρμογή τίθεται από τον Φεβρουάριο το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων για τις προαγωγές τους στην υπαλληλική ιεραρχία. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος που έχει καταρτίσει ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με βάση τρία κριτήρια: Την αποτελεσματική υλοποίηση των ετήσιων στόχων κάθε υπηρεσίας, την επιτυχή εκτέλεση του έργου τους, και τις ικανότητες που επέδειξαν κατά την εκτέλεσή του.

    Είδηση: 25973

    [15] Νέο σοβαρό κρούσμα

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 08 2009 17:55

    Το έβδομο σοβαρό κρούσματα της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ασθενή με χρόνια προβλήματα υγείας, ο οποίος εισήχθη εκτάκτως στο "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο" για περαιτέρω αντιμετώπιση της επιδείνωσης του καρδιολογικού του προβλήματος, όπου βρέθηκε θετικός και στον ιό της νέας γρίπης. Νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων ενώ υποβάλλεται και σε αντι-ιική αγωγή. Την ίδια ώρα, σε εφαρμογή τίθενται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι άξονες πρόληψης και αντιμετώπισης της νέας γρίπης, με ορατό πλέον τον ορίζοντα του φθινοπώρου, οπότε και αναμένεται έξαρση του ιού. Στα όπλα άμυνας απέναντι στο ιό, προστέθηκε σήμερα το 1ο Δημοτικό Ιατρείο Γρίπης, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργούν άλλα 6. Σ' αυτά θα γίνονται τα γρήγορα τέστ διάγνωσης του ιού και θα παρέχεται ενημέρωση και πρωτοβάθμια περίθαλψη με στόχο την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.

    Το 1ο Ιατρείο Γρίπης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωτοβάθμιου Δικτύου αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α/Η1Ν1ν, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο /Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78), επισκέφθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Μέχρι το τέλος του μήνα, στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για τη νέα γρίπη, θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα 6 Δημοτικά ιατρεία του Δήμου της Αθήνας, ένα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο 1ο Ιατρείο Γρίπης, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε: "Σήμερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου της Αθήνας, το οποίο εντάξατε στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της γρίπης, φτιάξαμε το πρώτο Ιατρείο Γρίπης. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε συνολικά επτά - και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα - με σκοπό να ανακουφίσουμε τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όταν θα έρθει το πρόβλημα σε μεγαλύτερη ένταση ,αλλά και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες. Αυτά τα ιατρεία μαζί με τις είκοσι Λέσχες Φιλίας κατ' αρχήν, θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού, αν και εφόσον προκύψει το πρόβλημα ,όπως το αναμένει όλος ο κόσμος, με σκοπό να βοηθήσουμε επίσης την πολιτεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην επαπειλούμενη επιδημία της γρίπης".

    Την διαβεβαίωση ότι οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι καθώς η πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την πανδημία της γρίπης με τις λιγότερες συνέπειες εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι. Να παίρνουν τα ατομικά μέτρα προστασίας, γιατί η ατομική ευθύνη είναι σημαντική στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Και να γνωρίζουν, ότι η πολιτεία επαγρυπνεί, έχει σωστά σχεδιάσει, έχει κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και όλο το σύστημα υγείας. Και είμαι βέβαιος, ότι θα είμαστε από τις χώρες, που θα ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αυτήν την πανδημία με τις λιγότερο δυνατόν επιπτώσεις.", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Είδηση: 25972

    [16] Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της ημέρας

    Κοινωνία

    Πολλά και διαφορετικά συμβάντα περιλαμβάνει το σημερινό αστυνομικό δελτίο, αφού είχαμε ληστείες σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών, σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Δεν έλειψαν και οι συλλήψεις, όπως αυτές δραστών κλοπής με χρήση σωματικής βίας και "τσαντάκηδων", αλλά και ενός ατόμου που "σημάδευε" αστυνομικό με συσκευή εκπομπής ακτίνας λέιζερ.

    Ένοπλη ληστεία με το β¦καλημέρα διέπραξαν, το πρωί, δύο άγνωστοι, στην τράπεζα «Millenium», στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο άτομα -με καλυμμένα τα πρόσωπά τους- εισέβαλαν -λίγο μετά τις 9 το πρωί- στο υποκατάστημα της τράπεζας -που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου- και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο -μέχρι στιγμής- χρηματικό ποσό. Εν συνεχεία, διέφυγαν με μοτοσικλέτα, την οποία είχαν σταθμεύσει μπροστά από την τράπεζα. Έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών διεξάγει η αστυνομία.

    Επίσης, με την απειλή όπλου, άγνωστος δράστης αφαίρεσε στις 10:35, άγνωστο χρηματικό ποσό από υποκατάστημα της "Εμπορικής" τράπεζας, στην οδό Φιλαδέλφειας 31, στο Μενίδι.

    Εν τω μεταξύ, σε 8.000 β¬ ανέρχεται τελικά η «λεία» τεσσάρων ενόπλων που λήστεψαν εχθές το βράδυ, πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία και σε αυτήν την περίπτωση διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

    Στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής, συνελήφθη ένας 37χρονος και θα προσαχθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος «σημάδευε» μέσα από το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό με συσκευή προβολής ακτίνας λέιζερ, «τυφλώνοντάς» τον, κατά την διάρκεια που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία και βρισκόταν στο περιπολικό του.

    Την ίδια ώρα, αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπίων συνελάμβαναν -εχθές το μεσημέρι- στην περιοχή Κρυονερίου Αττικής, 3 αλλοδαπούς αλβανικής υπηκοότητας, 17, 27 και 17 ετών, οι οποίοι προχθές το βράδυ είχαν εισέλθει στην οικία 21χρονου Πακιστανού υπηκόου, κατοίκου Ωρωπού και κάνοντας χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το ποσό των 700 β¬ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Επίσης, -εχθές το μεσημέρι- συνελήφθησαν, ένας 29χρονος και μια 31χρονη ημεδαπή, στο Ν. Φάληρο Αττικής, για απόπειρα αφαίρεσης τσάντας από μία ανυποψίαστη περαστική γυναίκα. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο δράστες -προχθές το απόγευμα- είχαν αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο την τσάντα ημεδαπής και αλλοδαπής, στην περιοχή του Ν. Φαλήρου και της Νίκαιας Αττικής, αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες δράστες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

    Είδηση: 25975


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 August 2009 - 16:55:59 UTC