Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aπελάσεις και συλλήψεις μεταναστών
  • [02] Αυξάνεται η περιουσία του Μ.Τζάκσον μετά τον θάνατό του
  • [03] Έκρηξη με έναν νεκρό στην Κωνσταντινούπολη
  • [04] Απετράπη πειρατική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν
  • [05] Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής της διοίκησης του Γ΄ΣΣ/NDC-GRC

    [01] Aπελάσεις και συλλήψεις μεταναστών

    Κοινωνία

    Με πτήση τσάρτερ επαναπροωθήθηκαν την Παρασκευή, 82 μετανάστες με τελικό προορισμό το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Οι 28 Πακιστανοί κρατούνταν σε διάφορα κέντρα υποδοχής και απελάθηκαν με νόμιμες διαδικασίες, καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι ασύλου και οι 54 Αφγανοί με εθελούσιο επαναπατρισμό.

    Τον τελευταίο μήνα έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα δύο πτήσεις τσάρτερ στις ασιατικές αυτές χώρες και έχουν επαναπροωθηθεί 150 μετανάστες. Οι επαναπροωθήσεις χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα από την ΕΛ.ΑΣ.

    Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή "Κοκκάρι" της Σάμου, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, 20 αλλοδαποί (19 άνδρες και ένα παιδί) χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με τα απαιτούμενα έγγραφα. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

    Διάβημα στον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, έκανε το ΚΚΕ ζητώντας να μην επαναπροωθηθούν στην Τουρκία οι 23 Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κέντρο μεταναστών Μερσινιδίου Χίου. Ο κ. Παυλόπουλος -σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΚΚΕ- δεσμεύτηκε ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας Κούρδος πρόσφυγας και ότι θα επιτραπεί η είσοδος δικηγόρου στο κέντρο.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 25817

    [02] Αυξάνεται η περιουσία του Μ.Τζάκσον μετά τον θάνατό του

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τα περιουσιακά στοιχεία του Μάικλ Τζάκσον αυξήθηκαν κατά 100 εκατομμύρια δολάρια μετά το θάνατό του, κυρίως λόγω συμβολαίων με διαφημιστικές και με μία κινηματογραφική εταιρία, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

    Σημαντικό μέρος αυτών των κερδών αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν τα χρέη του Τζάκσον, που υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

    Μέχρι στιγμής .δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την καθαρή αξία της περιουσίας που άφησε πίσω του ο Τζάκσον, ούτε για το ύψος των χρεών του.

    Ο δικηγόρος του Τζάκσον και ένας από τους διαχειριστές της περιουσίας του, Τζον Μπράνκα εκτίμησε ότι κάθε χρόνο μπορούν να προστίθενται κέρδη ύψους από 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων στα περιουσιακά στοιχεία του Τζάκσον.

    Περίπου το 40% της περιουσίας του Τζάκσον θα περάσει στη μητέρα και τα τρία αδέλφια του και άλλο 20% σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

    Είδηση: 25820

    [03] Έκρηξη με έναν νεκρό στην Κωνσταντινούπολη

    Ευρώπη

    Έκρηξη -που προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί από τί προκλήθηκε, προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλου ενός στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στο πυκνοκατοικημένο προάστιο Γκαζιοσμανπάσα, το οποίο βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

    Την έκρηξη προκάλεσε μηχανισμός που μάλλον είχε τοποθετηθεί σε έναν κάλαθο αχρήστων μπροστά σε ένα κλωστοϋφαντουργείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο φύλακας του εργοστασίου και να τραυματιστεί κάποιος περαστικός.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο / CNN Turk

    Είδηση: 25821

    [04] Απετράπη πειρατική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν

    Ειδήσεις

    Γερμανικό ελικόπτερο, με τη βοήθεια του ελληνικού πολεμικού σκάφους, «ΝΑΥΑΡΙΝΟΣ», απέτρεψαν πειρατική επίθεση εναντίον τουρκικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν.

    Όπως ανέφεραν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, ένα ελικόπτερο του γερμανικού πολεμικού ναυτικού απέτρεψε πειρατική επίθεση σε βάρος τουρκικού φορτηγού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές εναντίον ενός ταχυπλόου, το οποίο προσέγγιζε το MS Elgiznur Cebi.

    Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το πολεμικό πλοίο "Bremen", το οποίο συμμετέχει σε αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της πειρατείας, απαντώντας σε μία κλήση για βοήθεια από το τουρκικό σκάφος, εντόπισε ένα ταχύπλοο με έξι άτομα και ανεμόσκαλες στο εσωτερικό του.

    Έριξε προειδοποιητικές βολές και το ταχύπλοο σταμάτησε. Το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, η φρεγάτα «ΝΑΥΑΡΙΝΟΣ», το οποίο επίσης ανταποκρίθηκε στην κλήση για βοήθεια, ερεύνησε εν συνεχεία το ταχύπλοο στο οποίο ανακάλυψε όπλα.

    Η πειρατεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα στα ανοικτά των σομαλικών ακτών τα τελευταία χρόνια, καθώς συμμορίες συνεχίζουν να αψηφούν τα ξένα πολεμικά πολεμικά πλοία που περιπολούν στα εκτεταμένα θαλάσσια περάσματα που ενώνουν την Ασία με την Ευρώπη. Στην περιοχή υπάρχει διαρκώς ελληνική προστατευτική παρουσία, που μαζί με άλλα πολεμικά πλοία, όπως τα δύο της Γερμανίας περιπολούν ακαταπαύστως στην πολύπαθη περιοχή.

    Είδηση: 25819

    [05] Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής της διοίκησης του Γ΄ΣΣ/NDC-GRC

    Πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του Γ΄ΣΣ/NDC-GRC, στο στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», η τελετή της παράδοσης β παραλαβής της διοίκησης του Γ΄ΣΣ/NDC-GR παρουσία του νέου Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου.

    Στην τελετή παρέστησαν o Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες της περιοχής.

    Ο αποχωρών Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος παραδίδοντας τη διοίκηση ευχαρίστησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Στρατηγείου για την αμέριστη βοήθεια, την άψογη συνεργασία και τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της διοικήσεώς του.

    Ο νέος Διοικητής Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Θεοφανίδης ευχαρίστησε τον αποχωρούντα Διοικητή, διότι του παρέδωσε το Στρατηγείο με ένα ιδιαίτερο υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και σημαντική διεθνή αναγνώριση και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει το επίπεδο αυτό.

    Είδηση: 25818


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 August 2009 - 20:55:44 UTC