Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεύγουν και οι τελευταίοι
  • [02] FBI: Φακέλωναν και τον θρυλικό μαέστρο Μπέρνσταϊν
  • [03] Στους δρόμους οι δημοσιογράφοι της Βενεζουέλας
  • [04] Σε διαθεσιμότητα δυο υπάλληλοι για το αεροπορικό δυστύχημα στη Ν. Υόρκη
  • [05] Στις φλόγες και πάλι η Καλιφόρνια

    [01] Φεύγουν και οι τελευταίοι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 10:50

    Με καλό καιρό ξεκινάει σήμερα η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 35 βαθμούς κελσίου ενώ στα 6 με 7 μποφόρ θα διατηρηθεί το μελτέμι το Σαββατοκύριακο. Η Τροχαία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα. Σε ισχύ τίθεται από τις 16:00 ως τις 22:00 το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου για τα φορτηγά ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου.

    Αγγίζουν το 100% οι πληρότητες σε πλοία - αεροπλάνα

    Παράλληλα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων διακόπτονται από σήμερα το μεσημέρι και ως τη Δευτέρα 17 Αυγούστου οι εργασίες στο τμήμα Μεταμόρφωση β Σκάρφεια και Ελευσίνα β Κόρινθος της εθνικής οδού Πατρών Αθηνών, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Τριπόλεως.

    Χωρίς προβλήματα και με μεγάλες πληρότητες που για ορισμένα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

    Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 32 δρομολόγια από Πειραιά και 20 από Ραφήνα.

    Στο 100% και η πληρότητα των πτήσεων εσωτερικού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ γεμάτοι αναχωρούν και οι συρμοί του ΟΣΕ.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25788

    [02] FBI: Φακέλωναν και τον θρυλικό μαέστρο Μπέρνσταϊν

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 11:10

    Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται πως είχε το FBI στον θρυλικό μαέστρο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν καθώς διατηρούσε για αυτόν ένα ογκωδέστατο φάκελο όσον αφορά... τη συμμετοχή του σε κομμουνιστικές οργανώσεις. Έτσι, με την υποψία ότι ήταν "ύποπτος" για "κομμουνιστική" και "αντιαμερικανική" δραστηριότητα, ο Μπέρνσταϊν βρισκόταν για χρόνια στο επίκεντρο της προσοχής ομοσπονδιακών πρακτόρων των ΗΠΑ.

    Ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν απέκτησε τεράστια φήμη σε νεαρή ηλικία ως μαέστρος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, ήδη από το 1943. Παράλληλα όμως το FBI του -επίφοβου όσο λίγοι στη χώρα -Τζέι Έντγκαρ Χούβερ διατηρούσε έναν ογκώδη φάκελο, τουλάχιστον 800 σελίδων, για τη ζωή του Μπέρνσταϊν, όπου κυρίως καταγράφονταν οι δεσμοί του με το νεαρό τότε κομμουνιστικό κόμμα των ΗΠΑ, καθώς ο ψυχρός πόλεμος διαδεχόταν τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Κατά την εφημερίδα New Yorker, οι πράκτορες του Χούβερ παρακολουθούσαν στενά τον αρχιμουσικό, ο οποίος περιγράφεται στα αρχεία του FBI ως "συνδεδεμένος, ενταγμένος, ή με κάποιο τρόπο σχετιζόμενος" με διάφορες οργανώσεις που είχαν προγραφεί ως κομμουνιστικές.

    Κλασικά έργα του Μπέρνσταϊν, όπως το "West Side Story", εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Μπρόντγουεϊ και στα θέατρα της ενδοχώρας των ΗΠΑ. Η φήμη του ως μαέστρου, μουσικού και συνθέτη χαρακτηρίζεται θρυλική.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25789

    [03] Στους δρόμους οι δημοσιογράφοι της Βενεζουέλας

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 11:43

    Στους δρόμους κατέβηκαν οι δημοσιογράφοι της Βενεζουέλας, διαμαρτυρόμενοι για το άρθρο 50 ενός νομοσχεδίου της κυβέρνησης Τσάβες, σύμφωνα με το οποίο θα διώκονται τα ΜΜΕ που "σπέρνουν τον τρόμο ή υποκινούν μίσος". Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καράκας, 13 δημοσιογράφοι του ομίλου Cadena capriles, τραυματίσθηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από υποστηρικτές του προέδρου Τσάβες.

    Στο δικτυακό τόπο των ειδήσεων του, το τηλεοπτικό δίκτυο, ενημερώνει διαρκώς για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, φιλοξενεί δηλώσεις των δημοσιογράφων που τραυματίσθηκαν και σχετικά video.

    Την επίθεση καταδίκασε η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας.

    Παρόμοια επεισόδια είχαν και σημειωθεί και πριν από δυο εβδομάδες σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το κλείσιμο από την κυβέρνηση 30 ραδιοφωνικών σταθμών.

    Πηγή: AFP Διαβάστε το άρθρο καταγγελία του δικτύου Cadena Capriles: "Nos golpearon a mansalva" Δείτε τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων που δέχθηκαν επίθεση: Hablan nuestros periodistas agredidos

    Είδηση: 25790

    [04] Σε διαθεσιμότητα δυο υπάλληλοι για το αεροπορικό δυστύχημα στη Ν. Υόρκη

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 10:15

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που είχε την ευθύνη καθοδήγησης του μικρού αεροσκάφους που συγκρούσθηκε με ελικόπτερο, πάνω από τον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη. Όπως διαπιστώθηκε παραβίασε τους κανόνες που προβλέπει η υπηρεσία του καθώς έκανε προσωπικά τηλεφωνήματα την ώρα που εργαζόταν. Εκτός υπηρεσίας τέθηκε και ο προϊστάμενος του ελεγκτή, διότι δεν βρισκόταν στο κέντρο ελέγχου, στο Τετέρμπορο του Νιου Τσέρσι, όπως όφειλε.

    Η έρευνα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας

    Αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, δεν πιστεύουν ότι ο χρόνος κατά τον οποίον ο συγκεκριμένος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας έκανε τα προσωπικά τηλεφωνήματά του έχει σχέση με το δυστύχημα.

    Ωστόσο χαρακτηρίζουν "απαράδεκτο" αυτό το γεγονός

    Το δυστύχημα έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν συγκρούστηκαν στον αέρα ένα ελικόπτερο με πέντε Ιταλούς τουρίστες και ένα μικρό αεροσκάφος με δύο επιβάτες.

    Τα δύο σκάφη έπεσαν στα νερά του ποταμού που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Νιου Τσέρσι, με συνέπεια να σκοτωθούν οι επτα επιβάτες και οι δύο πιλότοι.

    Είδηση: 25787

    [05] Στις φλόγες και πάλι η Καλιφόρνια

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 08 2009 09:14

    Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και περισσότερα από 1000 σπίτια κινδυνεύουν να παραδοθούν στις φλόγες, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει δασική έκταση στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια, στα βουνά της Σάντα Κρουζ. Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ αλλά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Ξυπνούν μνήμες από το περσινό καλοκαίρι

    Στο σημείο επιχειρούν εκατοντάδες άντρες της πυροσβεστικής οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τις κατοικίες.

    Η πύρινη λαίλαπα έχει ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

    Η νέα φωτιά ξυπνάει μνήμες από το περσινό εφιαλτικό καλοκαίρι όταν είχαν απειληθεί και πάλι κατοικημένες περιοχές ανάμεσα στη Σάντα Κρούζ και το Σαν Φρανσίσκο.

    Πηγή: CNN

    Είδηση: 25786


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 August 2009 - 8:58:24 UTC