Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μία ισπανόφωνη στην κορυφή του Ανώτατου Δικαστηρίου
  • [02] Πάτησε γκάζι η αγορά αυτοκινήτου
  • [03] H Monika στο Παλιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα
  • [04] Τραγωδία σε γηροκομείο του Βελγίου
  • [05] Νεκρός αναφέρεται ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν
  • [06] Τυφώνας πλήττει τις ακτές της Ταϊβάν

    [01] Μία ισπανόφωνη στην κορυφή του Ανώτατου Δικαστηρίου

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 11:12

    Η διαδρομή της θυμίζει αυτήν του Αμερικανού Προέδρου. Η Σόνια Σοτομαγιόρ, μία ισπανόφωνη, κόρη μίας πάμφτωχης οικογένειας Πορτορικανών μεταναστών που ζούσαν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, διορίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Γερουσίας, επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η 55χρονη Σοτομαγιόρ, προσωπική επιλογή του Αμερικανού Προέδρου, είναι η πρώτη γυναίκα λατινοαμερικανικής καταγωγής που θα υπηρετήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    "Έπεσε άλλος ένας φραγμός στην αμερικανική ζωή "

    "Η Σόνια Σοτομαγιόρ, είναι μία αξιοθαύμαστη γυναίκα, που ποτέ δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε" Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος ΗΠΑ

    Τον διορισμό της ισπανόφωνης Σοτομαγιόρ υπερψήφισαν 68 Γερουσιαστές και καταψήφισαν μόλις 31.

    Η Σόνια Σοταμαγιόρ, διορίστηκε ομοσπονδιακός δικαστής για πρώτη φορά από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1991 ενώ το 1997 ο Μπιλ Κλίντον τη διόρισε δικαστή στο εφετείο της Νέας Υόρκης.

    Στους δικαστικούς κύκλους είναι γνωστή για την επαγγελματική της ευσυνειδησία αλλά και για τις κεντροαριστερές αντιλήψεις της.

    Για τη θέση της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, την πρότεινε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα

    "Είναι μία αξιοθαύμαστη γυναίκα, που ποτέ δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε" έχει χαρακτηριστικά δηλώσει για αυτήν.

    Από τις γειτονιές του Μπρονξ... στα έδρανα του Princeton και του Yale

    Γεννημένη στις 25 Ιουνίου του 1954 η Σοτομαγιόρ μεγάλωσε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία εννέα χρονών έχασε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν εργάτης.

    Τότε, το δύσκολο έργο της ανατροφής της ίδιας και του αδελφού της ανέλαβε η μητέρα της, μία νοσοκόμα, την οποία πάντα ευχαριστεί δημόσια.

    " Χάρη σε κεινη είμαι αυτό που είμαι σήμερα και δεν μπορώ να την φθάσω ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι".

    Ακολούθησε μία εκπληκτική πορεία στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

    Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Princeton με βαθμό πολύ καλά ενώ αποκτά τρία χρόνια αργότερα το διδακτορικό της από τη νομική σχολή του Yale.

    Πηγή: AFP - Reuters - Belga News Agency Δείτε το σχετικό βίντεο: <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D1pFIRlP-ieg',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/1pFIRlP-ieg/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25563

    [02] Πάτησε γκάζι η αγορά αυτοκινήτου

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Αύξηση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων κατά 12,3% καταγράφηκε τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, με ενισχυμένη την αγορά οχημάτων άνω των 1600 κυβικών. Στην αναθέρμανση της αγοράς αυτοκινήτων συνέβαλε και η ρύθμιση για προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης, ενώ οι έμποροι προσδοκούν νέα αύξηση των πωλήσεων με την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των ρυπογόνων παλαιών ΙΧ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Ανάσα για τον κλάδο του αυτοκινήτου αποτέλεσε το προσωρινό μέτρο μείωσης του τέλους ταξινόμησης, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και έχει ως επίσημη ημερομηνία λήξης την 7η Αυγούστου.

    Κατά 12,3% αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    Εντυπωσιακή άνοδο πωλήσεων κατέγραψαν εταιρείες που ειδικεύονται σε μοντέλα άνω των 1600 κυβικών. Αύξηση 214,4% κατέγραψε η Αλφα Ρομέο, 152,5% η Αουντι, και 114,8% η Σάαμπ.

    Άμεσα αναμένεται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που εξήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ, με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές των πλέον επικίνδυνων ατμοσφαιρικών ρύπων.

    Θετικά αντιμετωπίζουν το μέτρο της απόσυρσης οι εισαγωγείς αυτοκινήτων, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι έμποροι μεταχειρισμένων και οι επισκευαστές, θεωρώντας ότι ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η αγορά καινούριων ΙΧ.

    Το μέτρο της απόσυρσης εφαρμόζεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Κύπρος.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 25564

    [03] H Monika στο Παλιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 10:00

    H Monika, η νεαρή Ελληνίδα τραγουδίστρια που αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα της χρονιάς που πέρασε, θα βρεθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο των φετινών Αισχυλείων. Το κορίτσι-έκπληξη, ύστερα από αλλεπάλληλες sold out συναυλίες όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας που εμφανίσθηκε, επιστρέφει να γιορτάσει την απονομή του πλατινένιου της δίσκου "Avatar" καθώς και να ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία.

    Η Monika σαν αγγλόφωνη τραγουδίστρια κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να "ταράξει" τα νερά της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και μας έκανε να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες της ελληνικής ποπ-ροκ σκηνής.

    Στο Παλαιό Ελαιουργείο η Μόνικα στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές τραγουδιών βαπό τον Leonard Cohen και την Carly Simon στους Sparklehorse και τον Κωσταντίνο Βήτα- που ξαφνιάζουν, αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.

    Την Monika, που παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με ο,τιδήποτε έχουμε ακούσει πρόσφατα ή παλιότερα στην ελληνική σκηνή, συνοδεύει η εξαιρετική εξαμελής της μπάντα, ο Άρης Ζέρβας στο τσέλο, ο Νίκος Αγλούπας στο μπάσο, ο Κρίτωνας Bελώνιας στα τύμπανα, ο Σωτήρης Πέπελας στην τρομπέτα, ο Μάνος Πατεράκης στην ηλεκτρική κιθάρα και η Σταματέλα Σπίνουλα στο βιολί.

    Τοποθεσία: Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

    Ημερομηνία: Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου

    Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, Φοιτητικό 5 ευρώ

    Πληροφορίες: http://www.aisxylia.gr

    Δείτε το βιντεο κλιπ του "over the hill"

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DHtm8Gb5gNQA',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/Htm8Gb5gNQA/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25560

    [04] Τραγωδία σε γηροκομείο του Βελγίου

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 10:10

    Εννέα νεκροί και τριάντα τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός μίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε γηροκομείο της πόλης Μελ του Βελγίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Κάποιοι μιλούν για έκρηξη ελαττωματικού ανεμιστήρα ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο βραχυκυκλώματος παλιάς τηλεόρασης. Το γηροκομείο φιλοξενούσε συνολικά 92 ηλικιωμένους, πολλοί εκ των οποίων είχαν κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούσαν αναπηρικά αμαξίδια.

    Πηγή: RTBF Σχετικά άρθρα: Drame dans une maison de repos : 9 morts asphyxiΓ©s Δείτε το σχετικό video:Incendie dans une maison de repos

    Είδηση: 25561

    [05] Νεκρός αναφέρεται ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 11:27

    Ο επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με πέντε εκατομμύρια δολάρια, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, είναι πιθανό να σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τους σωματοφύλακές του, σε πυραυλική επίθεση πριν από δύο μέρες, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών, Ρεχμάν Μαλίκ, τονίζοντας ωστόσο, ότι ο θάνατος δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Τα πακιστανικά ΜΜΕ επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του, ενώ αξιωματούχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο νότιο Ουαζιριστάν δήλωσε στο Reuters ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μεσούντ.

    "Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και ενταφιάστηκε στο Ναργκοσέι", είπε ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε μία μικρή περιοχή περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος από μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος.

    Ο υπουργός Eσωτερικών του Πακιστάν τονίζει πως υπάρχουν πληροφορίες για το θάνατό του αλλά όχι και αποδείξεις.

    Διπλωμάτες στο Ισλαμαμπάντ υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Μεσούντ θα δυναμιτίσει το κλίμα στο Πακιστάν, αλλά πολλοί αμφισβητούν ότι θα βοηθήσει τις δυτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

    Ο Μεσούντ αυτοανακηρύχτηκε ηγέτης των πακιστανών Ταλιμπάν στα τέλη του 2007 και τα μέλη τους ευθύνονται για ένα κύμα επιθέσεων αυτοκτονίας στο Πακιστάν και εναντίον δυτικών στόχων κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

    Ο Μεσούντ κατηγορείται για τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο το Δεκέμβριο του 2007, κάτι που ο ίδιος αρνούνταν.

    Πάντως, Aμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται νεκρός ο Μεσούντ.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Είδηση: 25559

    [06] Τυφώνας πλήττει τις ακτές της Ταϊβάν

    Ειδήσεις

    Παρέλυσε σήμερα, Παρασκευή, η οδική και εναέρια κίνηση εξαιτίας του τυφώνα Μορακότ που πλήττει από το πρωί τις βορειοανατολικές ακτές της Ταϊβάν με ταχύτητα ανέμων που φθάνει και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

    Στις 04:00 ώρα Ελλάδας το "μάτι" του τυφώνα βρισκόταν 200 χιλιόμετρα ΝΑ της πόλης Ιλαν στις βορειοανατολικές ακτές. Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων την ώρα και φθάνει σε διάμετρο τα 250 χιλιόμετρα. Γύρω στα μεσάνυκτα αναμένεται να έχει πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα της νησιωτικής χώρας με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές και να κινηθεί στη συνέχεια προς τις ΝΑ ακτές της Κίνας, ανακοινώθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία.

    Σε περίπου 54.000 σπίτια στη βόρεια Ταϊβάν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση ενώ προκλήθηκαν κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά. Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις στο εσωτερικό ενώ ακύρωσαν η τροποποίησαν διεθνείς. Οι σιδηρόδρομοι συνέχισαν την λειτουργία τους αλλά μειώθηκε η συχνότητα των δρομολογίων.

    Δεν αναφέρθηκαν προς το παρόν θύματα η ζημιές.

    Το Πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι περί τα 20.000 άτομα στην επαρχία Φουτζιάν εγκατέλειψαν τις εστίες τους και περίπου 30.000 πλοιάρια ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν καθώς ο τυφώνας Μορακότ αναμένεται να πλήξει τις ακτές της ΝΑ Κίνας αργότερα μέσα στην ημέρα.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 25558


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 August 2009 - 8:55:44 UTC