Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστείες σε τράπεζες στους Αμπελόκηπους
  • [02] Πακιστάν: Τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή από πυραυλική επίθεση
  • [03] Ο Σελάγια επισκέπτεται το Μεξικό
  • [04] Ιράν:Ορκωμοσία Αχμαντινετζάντ
  • [05] Μακελειό σε γυμναστήριο με τέσσερις νεκρούς

    [01] Ληστείες σε τράπεζες στους Αμπελόκηπους

    Κοινωνία

    Με διαφορά μόλις μισής ώρας σημειώθηκαν το πρωί δυο ληστείες σε τράπεζες, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στην Αθήνα. Η πρώτη έγινε στις 8.25 στο υποκατάστημα της Millenium, που βρίσκεται επί της οδού Πανόρμου. Ο δράστης εισέβαλε στην τράπεζα και αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Η δεύτερη, έγινε σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, όταν ένας άνδρας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 25501

    [02] Πακιστάν: Τουλάχιστον μια γυναίκα νεκρή από πυραυλική επίθεση

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 11:00

    Στο Πακιστάν, τουλάχιστον μια γυναίκα είναι νεκρή από πυραυλική επίθεση, που πιστεύεται ότι εξαπολύθηκε από UAV των ΗΠΑ, στο νότιο Ουαζιριστάν. Ο πύραυλος που πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ έπληξε το σπίτι του πεθερού του φερόμενου ως ηγέτη των πακιστανών Ταλιμπάν, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο τουλάχιστον μια γυναίκα, δήλωσε συγγενής.

    Οι πυραυλικές επιθέσεις από αμερικάνικα UAVs στην περιοχή του Μεσούντ, στο νότιο Ουαζιριστάν, όπου κατοικούν κυρίως φυλές, έγιναν συχνότερες τον τελευταίο μήνα, ενώ και η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Πακιστάν έχουν πλήξει επανειλημμένως την περιοχή.

    Παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται ο Μεσούντ.

    Ο συγγενής του, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δε θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Είδηση: 25497

    [03] Ο Σελάγια επισκέπτεται το Μεξικό

    Ειδήσεις

    Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια που έφθασε σήμερα στην πόλη του Μεξικού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, στα πλαίσια της διπλωματικής του προσπάθειας να επανακτήσει την εξουσία. "Το Μεξικό είναι ο μεγάλος αδελφός όλων στην Κεντρική Αμερική", δήλωσε ο Σελάγια και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως "η γνώμη του Μεξικού έχει ιδιαίτερο βάρος σε όλη τη Λατινική Αμερική".

    "Η ματαίωση του πραξικοπήματος αποτελεί μια πρόκληση που θα ξεσηκώσει όλη τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο Σελάγια κατά την υποδοχή του από τον πρόεδρο του Μεξικού Καλδερόν.

    ΟΣελάγια πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να "χρησιμοποιεί ειρηνικές μεθόδους" για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκλήθηκε με το αναίμακτο πραξικόπημα της 28 Ιουνίου.

    Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του είναι στη Βραζιλία.

    Είδηση: 25496

    [04] Ιράν:Ορκωμοσία Αχμαντινετζάντ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 11:03

    Οι προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου ήταν η αρχή για "σημαντικές αλλαγές στο Ιράν και τον κόσμο", τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του ιρανικού Κοινοβουλίου. "Εγώ, ως πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ορκίζομαι ενώπιον του ιερού Κορανίου, του ιρανικού έθνους και του Θεού, να είμαι ο θεματοφύλακας της επίσημης θρησκείας, της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Συντάγματος", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Το Ιράν θα συνεχίσει ν' αντιστέκεται στις "καταπιεστικές" δυνάμεις πρόσθεσε ο Iρανός πρόεδρος.

    "Θ΄αντισταθούμε στις καταπιεστικές χώρες και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε έτσι ώστε να αλλάξουμε τους μηχανισμούς διακρίσεων στον κόσμο", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ και υπογράμμισε ότι δεν περιμένει συγχαρητήρια μηνύματα από ηγέτες της Δύσης.

    "Ακούσαμε ότι κάποιοι δυτικοί ηγέτες αποφάσισαν να αναγνωρίσουν, αλλά όχι να συγχαρούν τη νέα κυβέρνηση. Λοιπόν, κανένας στο Ιράν δεν περιμένει τα δικά σας μηνύματα", τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

    Οι ειδικές δυνάμεις της ιρανικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες οπαδών του ηττηθέντος στις προεδρικές εκλογές ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, που φώναζαν συνθήματα κατά του Αχμαντινετζάντ και οι οποίοι προσπάθησαν να συγκεντρωθούν έξω από το Κοινοβούλιο.

    Τα καταστήματα γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου είναι σήμερα κλειστά.

    Εντωμεταξύ, η ιρανική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη κοντά στο κοινοβούλιο μία οπαδό του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χουσεϊν Μουσαβί, λίγο μετά από την ορκωμοσία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην προεδρία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

    "Είδα να συλλαμβάνει η αστυνομία μία γυναίκα, επειδή φώναζε συνθήματα υπέρ του Μουσαβί. Η αστυνομία την απομάκρυνε και ζήτησε από τους άλλους να διαλυθούν", είπε ο μάρτυρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 25495

    [05] Μακελειό σε γυμναστήριο με τέσσερις νεκρούς

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 09:26

    Πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε γυμναστήριο στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες νεαρός άνδρας μπήκε στην αίθουσα που γινόταν μάθημα λατινοαμερικανικού χορού και άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων σκοτώνοντας τρεις γυναίκες και τραυματίζοντας άλλες δέκα, πέντε εκ των οποίων σοβαρά. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

    Πρωτοφανές έγκλημα

    Ο ένοπλος , ένας φαλακρός άντρας με λευκή μπαντάνα στο κεφάλι, εισέβαλε στο γυμναστήριο L.A. Fitness Center στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα), κρατώντας στα χέρια του ένα σάκο γυμναστηρίου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης εισέβαλε στην αίθουσα χορού, έσβησε τα φώτα και άρχισε να πυροβολεί για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

    "Δεν είπε τίποτα" υποστηρίζουν οι αστυνομικοί και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι "σαν να γνώριζε που πήγαινε".

    Στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν δυο όπλα.

    Πηγή: CNN

    Διαβάστε ακόμα: At least 5 die in gym shooting near Pittsburgh

    Δείτε το video: <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DTkGDV5GiE5g',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/TkGDV5GiE5g/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    At least 5 die in gym shooting near Pittsburgh

    Είδηση: 25494


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 August 2009 - 8:57:08 UTC