Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέκα πρόσκοποι και οι συνοδοί τους τραυματίες σε τροχαίο
  • [02] Έτοιμο το Ιράν για πυρηνική βόμβα
  • [03] ΟΤΕ: Σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης
  • [04] Ντεμπούτο στη δισκογραφία ο Ποντίφικας
  • [05] Νιγηρία: Εκατοντάδες νεκροί σε συγκρούσεις
  • [06] Νομοσχέδιο για πιο απλή διαδικασία υιοθεσίας
  • [07] Τοποθέτηση εποπτευόντων εισαγγελέων σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

    [01] Δέκα πρόσκοποι και οι συνοδοί τους τραυματίες σε τροχαίο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 08 2009 23:42

    Τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου όπου βρίσκονταν ομάδα 15 προσκόπων. Αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν 11 παιδιά -με σοβαρότερα τέσσερα από αυτά που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Ηράκλειο- και οι δύο συνοδοί τους. Το περιστατικό συνέβη όταν Ι.Χ. που οδηγούσε 20χρονος αλλοδαπός, επιχείρησε να προσπεράσει μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να πέσουν με δύναμη πάνω στη στάση του λεωφορείου, έξω από το δασάκι του Κουτσουρά, όπου περίμεναν οι πρόσκοποι προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα.

    Αμέσως κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί που μετέφεραν τα τραυματισμένα παιδιά στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου στο μεταξύ κατέφτασαν οι γονείς και οι συγγενείς τους.

    Γιατροί και από τον Άγιο Νικόλαο κατευθύνθηκαν στην Ιεράπετρα για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία και στο Ηράκλειο, όπου τελικά μεταφέρθηκαν τα πιο σοβαρά περιστατικά.

    Στην Ιεράπετρα έσπευσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επαφή τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, με το διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Ν. Χαριτάκη και το διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, τους οποίους επισκέφθηκε το βράδυ.

    Στην Ιεράπετρα επίσης έσπευσαν ο νομάρχης Λασιθίου Σήφης Αναστασάκης, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας Μανόλης Μαστοράκης και Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλατζάκης.

    Ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού Θεοδόσης Καλατζάκης, που επισκέφθηκε το σημείο του ατυχήματος, έκανε λόγο για τραγικές εικόνες και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν να είχαν χάσει τη ζωή τους πολλά από τα παιδιά».

    Ο 20χρονος οδηγός του ΙΧ, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη από την Αστυνομία.

    Ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για το τροχαίο στην Ιεράπετρα της Κρήτης

    "Σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 18.10, Ι.Χ. αυτοκίνητο για λόγους, που διερευνώνται από την Ελληνική Αστυνομία, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ευρισκόμενη έξω από τον δρόμο στάση λεωφορείου στο πάρκο Κουτσουρά Ιεράπετρας Κρήτης. Την ώρα εκείνη, στη στάση βρίσκονταν 21 συνολικά μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, που επιστρέφοντας από τριήμερη εκδρομή περίμεναν λεωφορείο, το οποίο θα περνούσε από το σημείο του ατυχήματος στις 18.30.

    Τα 21 αυτά μέλη της τοπικής προσκοπικής κίνησης συναποτελούσαν 14 πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών), τρεις ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών) και τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

    Κατά την πρόσκρουση τραυματίστηκαν πέντε πρόσκοποι, οι οποίοι με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ένας πρόσκοπος με κατάγματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, επτά πρόσκοποι με ελαφρότερα τραύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ ένας πρόσκοπος επέστρεψε χωρίς τραύματα στο σπίτι του.

    Από τους ανιχνευτές και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Τέλος, από τους τέσσερις ενήλικες βαθμοφόρους, δύο τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ οι άλλοι δυο, καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στο ίδιο Νοσοκομείο και ενημερώνονται για την πορεία της υγείας των τραυματισμένων.

    Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθούν την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, η οποία και αποτελεί γεγονός ύψιστης σημασίας».

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25454

    [02] Έτοιμο το Ιράν για πυρηνική βόμβα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Οι διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις για κυρώσεις, δεν φαίνεται να πτοούν το Ιράν, που δεν κάνει πίσω στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιού Γιόρκ" Ταϊμς, η Τεχεράνη είναι έτοιμη να κατασκευάσει και ατομική βόμβα. Την ίδια ώρα, ο θρησκευτικός ηγέτης Αλί Χαμενεϊ, εξέφραζε τη στήριξή του στον πρόεδρο Αχμαντινετζάντ, παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διώξεις και βασανισμούς μεταρρυθμιστών. Εντωμεταξύ, νέες διαδηλώσεις οργανώθηκαν τη Δευτέρα στην Τεχεράνη, λίγες ώρες μετά την επικύρωση της επανεκλογής του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην προεδρία του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ανάμεσα στις δύο πλατείας, τη Βάλι Ασρ και τη Βάνακ, που συνδέουν την κεντρική με τη βόρεια Τεχεράνη. Το επίσημο πρακτορείο έκανε λόγο για "100 άτομα" που συμμετείχαν σε "παράνομες διαδηλώσεις".

    Πολλοί αστυνομικοί και εθελοντές προσκείμενοι στον Αχμαντινετζάντ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να συνεχίσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο Μάχντι Καρουμπί, ένας μετριοπαθής κληρικός ο οποίος, σύμφωνα με το Fars, "υποκίνησε" τους διαδηλωτές με την ομιλία του. "Η παρουσία της αστυνομίας είναι μεγάλη όμως δεν υπήρξαν συγκρούσεις. Οι άνθρωποι δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και έφυγαν όταν το ζήτησε η αστυνομία", ανέφερε ένας μάρτυρας.

    Καταγγελία Αχμαντινεζάντ για επέμβαση ξένων χωρών στην προεδρική εκλογή

    Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, η εκλογή του οποίου επικυρώθηκε τη Δευτέρα από τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατήγγειλε την παρέμβαση ορισμένων ξένων χωρών στην προεδρική εκλογή της 12ης Ιουνίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων FARS.

    "Λέω στις κυβερνήσεις που παρεμβαίνουν ότι διαπράξατε μια αδικία έναντι του λαού σ' αυτή την εκλογή και χρησιμοποιήσατε με κακό τρόπο τα πολιτικά και οικονομικά μέσα σας", δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ κατά τη διάρκεια της τελετής επικύρωσης της εκλογής του από τον ανώτατο ηγέτη.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της διαφιλονικούμενης εκλογής "ο λόγος της επανάστασης επελέγη και πάλι" από το λαό.

    Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης στο Ιράν Μιρ Χοσέιν Μουσαβί κατήγγειλε τη Δευτέρα τις δίκες που οργανώθηκαν από την ισλαμική δικαιοσύνη εναντίον περίπου εκατό διαδηλωτών και πολιτικών προσωπικοτήτων, τονίζοντας πως οι αποσπασθείσες «ομολογίες υπενθυμίζουν μεσαιωνικά βασανιστήρια», τονίζεται στην ιστοσελίδα του.

    "Με τι θέλουν να πείσουν τον πληθυσμό, με αυτές τις ομολογίες που θυμίζουν μεσαιωνικά βασανιστήρια;" αναρωτιέται ο Μουσαβί στο κείμενό του. "Υποστηρίζουν πως τα παιδιά της επανάστασης ομολόγησαν κατά τη χθεσινή τους δίκη τους δεσμούς τους με τους εχθρούς και για το σχέδιο να ανατραπεί η Ισλαμική Δημοκρατία. Εκείνο που εγώ κατάλαβα, ήταν έναν στεναγμός που μεταφράζει εκείνα που επέμειναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ημερών", τονίζει ο Μουσαβί. Ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος στηλίτευσε επίσης τη "δίκη όπου όλα είναι στημένα".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25452

    [03] ΟΤΕ: Σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 08 2009 20:26

    Υπεγράφη μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- και του Ελληνικού Δημοσίου, η σύμβαση παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση αυτή για παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά μετά από 10 χρόνια, αποτελεί "σταθμό" για τα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα. Με την άδεια αυτή, o Όμιλος ΟΤΕ αποκτά το δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στον Έλληνα καταναλωτή.

    Ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη παρουσία στην ρουμανική αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης με την υπηρεσία "Dolce", που προσφέρει η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2. Ο αριθμός των συνδρομητών της υπηρεσίας "Dolce" -που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία- έφτασε σε σχεδόν 750.000 το Α' τρίμηνο 2009.

    Είδηση: 25449

    [04] Ντεμπούτο στη δισκογραφία ο Ποντίφικας

    Ειδήσεις

    Το δισκογραφικό του ντεμπούτο ετοιμάζεται να κάνει ο πάπας Βενέδικτος, ο οποίος υπέγραψε συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρία Geffen, για ένα δίσκο με ψαλμωδίες και προσευχές στην Παρθένο Μαρία. Με τη συγκεκριμένη εταιρία έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων οι Guns n Roses, οι Nirvana, ο Snoop Doggy Dog και ο Τζον Λένον. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια. Στα περισσότερα θα απαγγέλλει, αλλά σε κάποια θα ψέλνει.

    Ο ποντίφικας ηχογραφήθηκε σε λειτουργίες στη Βασιλική του Άγιου Πέτρου και δε χρειάστηκε να μπει στο στούντιο.

    Μέρος των εσόδων θα πάει σε διεθνές ίδρυμα που παρέχει μουσική εκπαίδευση σε άπορα παιδιά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 25453

    [05] Νιγηρία: Εκατοντάδες νεκροί σε συγκρούσεις

    Ειδήσεις

    Περίπου 780 πτώματα περισυνελέγησαν από τους δρόμους του Μαϊντουγκούρι, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, που την περασμένη εβδομάδα έγινε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους ριζοσπάστες ισλαμιστές, ανακοίνωσε τη Δευτλερα ο νιγηριανός Ερυθρός Σταυρός. "Έως τώρα 780 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από τους δρόμους του Μαϊντουγκούρι και ετάφησαν σε κοινούς τάφους σε τρεις περιοχές της πόλης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Ζάνα Μπάρμα, γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού στην επαρχία Μπόρνο, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Μαϊντουγκούρι.

    Στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σοβαρές συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη της ισλαμικής σέκτας Μπόκο Χαράμ, που αυτοαποκαλούνται Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, και τις δυνάμεις της τάξης σε τέσσερις επαρχίες (Μπαούτσι, Κάνο, Γιόμπε και Μπόρνο). Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στο Μαϊντουγκούρι, ορμητήριο των ισλαμιστών, όπου ο στρατός συνέτριψε την αντίσταση ρίχνοντας βλήματα όλμου στις θέσεις της.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25451

    [06] Νομοσχέδιο για πιο απλή διαδικασία υιοθεσίας

    Κοινωνία

    Δεκάδες βρέφη εγκαταλείπονται από τις μητέρες τους στα μαιευτήρια αμέσως μετά τη γέννησή τους, την ίδια ώρα που και στη χώρα μας αυξάνονται τα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας. Επτά απ αυτά τα εγκαταλελειμμένα μωρά μεταφέρθηκαν σήμερα από το μαιευτήριο Αλεξάνδρα στο κέντρο βρεφών Μητέρα, ώστε να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον μακριά από το νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται το νέο νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες υιοθεσίας, ιδιαίτερα για τα βρέφη εκείνα που η φυσική τους μητέρα αγνοείται και δεν έχει συναινέσει για την υιοθεσία.

    Είδηση: 25450

    [07] Τοποθέτηση εποπτευόντων εισαγγελέων σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 08 2009 20:35

    Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Π. Αγγελόπουλος τοποθετήθηκε ως εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της υπηρεσίας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας. Την θέση κατείχε μέχρι πρότινος ο αντεισαγγελέας εφετών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα. Ως εποπτεύων εισαγγελέας της ΕΥΠ τοποθετήθηκε ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Πούλιος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

    Η θέση αυτή καλύπτεται πρώτη φορά μετά το νέο νόμο για την ΕΥΠ και το νέο κανονισμό της. Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών,τοποθετήθηκε με άλλη απόφαση του ΑΔΣ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρής, κατέλαβε τη θέση του αντεισαγγελέα του ΑΠ κ. Κυρ. Καρούτσου, ο οποίος παραιτήθηκε. Επίσης, με αποφάσεις του ΑΔΣ προήχθησαν:- Σε αντεισαγγελείς του ΑΠ, οι εισαγγελείς Εφετών Ν.Παντελής (Πειραιά ) και Γ.Κολιοκώστας (Αθηνών).- Σε αρεοπαγίτη ο πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης Β. Φράγκος. - Σε πρόεδρο Εφετών, ο εφέτης Λ. Ντούλης και σε εισαγγελείς Εφετών οι αντεισαγγελείς Στ.Αθανασάκης (Πειραιά) και Ι. Λιακόπουλος (Αθηνών).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25448


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 August 2009 - 20:55:33 UTC