Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσοίωνες οι προβλέψεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία
  • [02] Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου
  • [03] Έξι βόμβες με 26 νεκρούς στη Βαγδάτη
  • [04] Διχάζει την Ιταλία το χάπι της έκτρωσης
  • [05] Την αποφυλάκιση του ζητά ο Γ. Σκαρπέλης
  • [06] Προφυλακίστηκε ο μουσουλμάνος φωτογράφιζε στρατόπεδα
  • [07] Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της γεωργίας
  • [08] Στην μητέρα του Τζάκσον η κηδεμονία
  • [09] Τέξας: Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη λόγω φωτιάς
  • [10] Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Εύβοια

    [01] Δυσοίωνες οι προβλέψεις ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

    Ειδήσεις

    Νέο πεδίο αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτελούν οι δυσοίωνες προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, αφού όπως προβλέπεται το τρέχον έτος οι ρυθμοί ανάπτυξης θα κυμανθούν σε αρνητικό έδαφος, ενώ για το 2010 υπολογίζεται πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει οριακά σε θετικό πρόσημο, με εκτίμηση 0,3%.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ προβλέπεται για το 2009 αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης -1,3%. Για το έλλειμμα, ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι φέτος θα αυξηθεί στο 6,1% του ΑΕΠ και του χρόνου θα διευρυνθεί περαιτέρω, στα επίπεδα του 6,75% του ΑΕΠ.

    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία, καθώς εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στο 9,5% και του χρόνου στο 10,3%, ενώ ο πληθωρισμός προβλέπεται να περιοριστεί φέτος στο 1,3% και να διαμορφωθεί στο 1,7% το 2010.

    Ο Οργανισμός, στην έκθεσή του που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής σημειώνει ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα.

    Στην έκθεση σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της αρκετά καλά.

    Παρ' όλα αυτά οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία παραμένει ευάλωτη λόγω των μεγάλων ανισορροπιών στον δημοσιονομικό τομέα καθώς και στο εμπορικό ισοζύγιο.

    Επίσης το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας αφήνει ελάχιστα περιθώρια για χειρισμούς στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία από την κρίση.

    Μάλιστα, οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ, εστιάζοντας στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική σταθερότητα με την μείωση του δημόσιου χρέους και των δαπανών του ασφαλιστικού συστήματος προτείνουν

    Τη βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και τον περιορισμός των φοροαπαλλαγών.

    Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες συνιστάται ο περιορισμός τους με αλλαγή του τρόπου εφαρμογής του προϋπολογισμού καθώς και πολιτική συγκράτηση των μισθών και τη μείωση των επιχορηγήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις.

    Πρόσθετες μεταρρυθμίσεις επισημαίνει ο Οργανισμός χρειάζεται να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο, όπως σημειώνεται, ανήκει στα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη καθώς και στο σύστημα υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική σταθερότητα.

    Για τη δημόσια υγεία στην οποία οι δαπάνες που διατίθενται είναι από τα χαμηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ ο Οργανισμός προτείνει τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών για την υγεία και ζητά μεταρρυθμίσεις που αφορούν τόσο την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες όσο και στη διοίκηση των νοσοκομείων όσο και στον αυστηρό έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.

    Σε ό,τι αφορά το σύστημα εκπαίδευσης ο Οργανισμός προτείνει μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη μεγαλύτερη αυτονομία των σχολείων και των πανεπιστημίων καθώς και την αξιολόγηση της απόδοσης των καθηγητών και άλλα μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος εκπαίδευσης.

    Αντιδράσεις Κομμάτων

    Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων που στο σύνολό τους άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί.

    ΠΑΣΟΚ

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη, δήλωσε μεταξύ άλλων:

    "Οι προβλέψεις των διεθνών Οργανισμών, για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι και το 2010, με αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 10% την ίδια περίοδο, αύξηση του ελλείμματος στο 7,5% και αύξηση του δημοσίου χρέους στο 115% του ΑΕΠ το 2010, σε συνδυασμό με την επισήμανση ότι η κρίση ανταγωνιστικότητας θα διατηρηθεί και μετά το 2014, δεν αφήνουν πλέον περιθώρια περαιτέρω ωραιοποίησης της κατάστασης και παρερμηνειών.

    Για ακόμα μία φορά, επιβεβαιώνεται η ανυπαρξία αξιόπιστου κυβερνητικού σχεδιασμού και οικονομικής πολιτικής, ικανής να ανατάξει την ελληνική οικονομία. Επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, αυτά που από την αρχή του έτους τονίζαμε και συνεχίζουμε να τονίζουμε:

    Ο ελληνικός λαός απαιτεί πλέον υπεύθυνη διακυβέρνηση. Ζητά να ληφθούν, γρήγορα, τα απαραίτητα μέτρα για δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε βιώσιμη βάση και να προωθηθούν οι απαραίτητες παραγωγικές αναδιαρθρώσεις. Να ληφθούν, άμεσα, μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Να συνεισφέρουν όλοι ισότιμα στην κοινή προσπάθεια, με βάση την φοροδοτική τους ικανότητα. Ο ελληνικός λαός ζητά αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς ".

    ΚΚΕ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ κ. Μάκης Μαϊλλης αναφέρει: " Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι ο λαός μόνο χειρότερα θα δει από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους με τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο δικός τους δρόμος.

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    O γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Δ.Βίτσας, τονίζει:

    "Ο ΟΟΣΑ προτείνει να διαλύσουμε την κοινωνία. Γυρίζουμε την πλάτη στις προτάσεις του. Εμείς εργαζόμαστε για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική και το δικομματικό τοπίο. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζοσπαστική αλλαγή στη χώρα. Σήμερα χρειάζεται ενίσχυση και αναδιάρθρωση του προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων με έμφαση στις κοινωνικές υποδομές και στήριξη της απασχόλησης, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις απολύσεις, να ενισχυθεί το εισόδημα του λαού και να καταπολεμηθεί η ακρίβεια, να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι συντάξεις, να στηριχθούν οι μικροί δανειολήπτες, να ανακτηθεί ο δημόσιος έλεγχος της Εθνικής Τράπεζας, να μπει νέο πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ.α. Αυτός είναι ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ".

    ΛΑ.Ο.Σ

    Αναφορικά με τις προτροπές του ΟΟΣΑ, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Κάθε μέρα που περνάει οι προτροπές, οι οδηγίες και οι εντολές διεθνών φορέων όπως του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ΚΟΜΙΣΙΟΝ θα έχουν το ίδιο μονότονο περιεχόμενο: όλο και σκληρότερα μέτρα. Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, συνεχίζοντας την πολιτική του κ. Σημίτη, ενταφιάζει κάθε ελπίδα για έξοδο απ' την κρίση".

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25385

    [02] Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου

    Κοινωνία

    Με κάθε μέσο, εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό, οι εκδρομείς του Αύγουστου εγκαταλείπουν από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 34 δρομολόγια, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια. Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και το Λιμεναρχείο και φέτος οι περισσότεροι από τους εκδρομείς έχουν προορισμό τους τα νησιά των Κυκλάδων

    Σύμφωνα με ναυτιλιακούς πράκτορες, έχουν εξαντληθεί τα φθηνά εισιτήρια, ενώ δυσεύρετες είναι και οι θέσεις για τα αυτοκίνητα.

    Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια, όπου παρατηρούνται και μικρές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

    Επίσης, ουρά περίπου μισού χιλιομέτρου σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας, στην Αθηνών Κορίνθου, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός. Έως τις 9 το βράδυ θα ισχύει η απαγόρευση για τα φορτηγά στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.

    Η Τροχαία έχει αυξήσει την παρουσία της κατά μήκος των βασικών εθνικών οδικών δικτύων.

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί, καθώς συνεχίζονται τα έργα στην Αθηνών β Λαμίας, όπου η κυκλοφορία γίνεται από δύο λωρίδες στο ύψος του Καπανδριτίου και της Θήβας, αλλά και στην εθνική οδό Κορίνθου β Τριπόλεως, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται από μία λωρίδα.

    Είδηση: 25390

    [03] Έξι βόμβες με 26 νεκρούς στη Βαγδάτη

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Σε οργανωμένο σχέδιο τρομοκρατών σουνιτικής οργάνωσης που φέρεται ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ αποδίδονται οι έξι ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών έξω από σιιτικά τεμένη στο κέντρο και στα περίχωρα της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άτομα και να τραυματιστούν 67 σήμερα, ανακοινώθηκε από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Συνάξεις σιιτών είχαν γίνει στο παρελθόν στόχος της σουνιτικής Αλ Κάϊντα που θεωρεί τους σιίτες αιρετικούς.

    Η χειρότερη σημερινή επίθεση σημειώθηκε στη περιοχή Σαάμπ στη βόρεια Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 21 και τραυματίστηκαν 35 άτομα.

    Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις πόλεις του Ιράκ τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναμένουν ότι οι επιθέσεις των ισλαμιστών θα αυξηθούν καθώς προχωράει η χώρα προς τις εθνικές εκλογές που αναμένονται τον Ιανουάριο. "Θεωρώ ότι για τις εκρήξεις αυτές ευθύνονται η κυβέρνηση και αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας στη Βαγδάτη", δήλωσε ο Ρααντ Σουάρ, πολιτικός προσκείμενος στο κίνημα του ριζοσπάστη σιίτη ιερωμένου Μοκντάντα αλ Σαντρ.

    "Αιτία για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων είναι η αδυναμία των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βαγδάτη", πρόσθεσε. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Είδηση: 25388

    [04] Διχάζει την Ιταλία το χάπι της έκτρωσης

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 07 2009 17:26

    Σε σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και την Καθολική Εκκλησία αναμένεται να εξελιχθεί η έγκριση από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων, της χορήγησης του σκευάσματος "Ru 486" που προκαλεί τη διακοπή της κύησης, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τη σύλληψη, και είχε γίνει στόχος δριμύτατης κριτικής από την Καθολική Εκκλησία. Με την απόφασή του, ο ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, κάνει γνωστό ότι το "Ru 486" θα μπορεί να χορηγείται μόνο εντός νοσοκομείου και, σε κάθε περίπτωση, το πολύ μέχρι την 49 ημέρα μετά τη σύλληψη.

    Στην επίσημη απόφαση, αναφέρεται επίσης ότι "τυχαίνει σεβασμού η ανάγκη προστασίας της υγείας του πολίτη, η οποία πρέπει να τεθεί πάνω από τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, έστω και αν, φυσικά, αξίζουν όλες τους σεβασμού".

    Σκληρή και άμεση ήταν η αντίδραση της Αγίας Έδρας: "Ευχόμαστε να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, διότι δεν πρόκειται για φάρμακο αλλά για θανατηφόρο δηλητήριο", δήλωσε ο πρόεδρος της "Ακαδημίας για τη ζωή", του Βατικανού, επίσκοπος Τζούλιο Σγκρέτσια. Πρόσθεσε ότι η χρήση του "Ru 486" είναι "αμαρτία και έγκλημα, από νομικής και ηθικής πλευράς. Επιβάλλει, φυσικά, αυτόματο αφορισμό για όποια έγκυο γυναίκα χρησιμοποιεί το χάπι, τον γιατρό της και τυχόν άτομα που ενθαρρύνουν τη χρήση του σκευάσματος".

    Πάντως, προς το παρόν, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, δεν έχει απαντήσει επίσημα στην έκκληση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    Είδηση: 25384

    [05] Την αποφυλάκιση του ζητά ο Γ. Σκαρπέλης

    Κοινωνία

    Την αποφυλάκισή του με προσφυγή του κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης. Με την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που κατέθεσε διά του συνηγόρου του Γιάννη Ματζουράνη, ο κατηγορούμενος χαρακτηρίζει νομικά αβάσιμες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, καθώς και άκυρη την απολογία του, η οποία δόθηκε χωρίς προηγουμένως να του έχει παρασχεθεί απαιτούμενος χρόνος, όπως υποστηρίζει, για να μελετήσει όλα τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας.

    Επισημαίνει, επίσης, ότι είναι αναιτιολόγητο το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε σε βάρος του, καθώς έχει αποχωρήσει απο τον ΟΤΕ το 2002 και επομένως, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να προβεί σε διάπραξη νέων αδικημάτων.

    Τέλος ,επικαλείται και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, που όπως υποστηρίζει, θα επιδεινωθούν από την παραμονή του στη φυλακή.

    Είδηση: 25387

    [06] Προφυλακίστηκε ο μουσουλμάνος φωτογράφιζε στρατόπεδα

    Κοινωνία

    Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη του τακτικού ανακριτή Αλεξανδρούπολης και του εισαγγελέα, ο 30χρονος μουσουλμάνος ο οποίος συνελήφθη στη Σαμοθράκη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε συστηματικά χωρίς λόγο και αιτία στρατόπεδα και κοινωφελείς εγκαταστάσεις.

    Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε από την εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, τον 30χρονο εντόπισε στρατιώτης την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο φωτογραφείο που διατηρεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν στρατόπεδα, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες κρατικές εγκαταστάσεις σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.

    Σε βάρος του 30χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

    Μέχρι στιγμής ο 30χρονος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές.

    Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννης Μπάρκας, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του πελάτη του δεν είναι απόρρητες και ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας.

    Είδηση: 25386

    [07] Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της γεωργίας

    Τις προτάσεις του για τις εθνικές επιλογές στη Γεωργία και τις νέες ρυθμίσεις για την προστασία και ενίσχυση βασικών ανταγωνιστικών τομέων της Ελληνικής Γεωργίας τα επόμενα χρόνια, απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Με βάση τις προτάσεις: αποδεσμεύονται από το 2010 οι κοινοτικές ενισχύσεις στα μεταποιημένα εσπεριδοειδή που προορίζονται για χυμοποίηση, στο ρύζι, στους καρπούς με κέλυφος, στους σπόρους και στις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες. Συνδεδεμένες ενισχύσεις παραμένουν μόνον στο βαμβάκι, στη βιομηχανική ντομάτα με 10,7 εκατ. ευρώ, της οποίας η αποσύνδεση της οποίας θα γίνει το 2011 και στις αποξηραμένες ζωοτροφές που αποσυνδέονται το 2012.

    Από το 2010 θα δοθεί ειδική στήριξη ύψους 108 εκατ. ευρώ σε τομείς και περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως οι ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

    Στο πλαίσιο των προτάσεων εντάσσεται και η κατάργηση της ποιοτικής παρακράτημα και ποσόν 101,5 εκατ. ευρώ μεταφέρεται στην ενιαία ενίσχυση.

    επίσης, διπλασιάζεται το ποσόν που διατίθεται στην κτηνοτροφία από το ποιοτικό παρακράτησης. Θα δίνεται πρόσθετη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους ανά κεφαλή ζώου, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.

    Πρόσθετη ετήσια ενίσχυση θα δοθεί και στους τομείς του λαδιού με 17 εκατ. ευρώ, στο σκληρό σιτάρι για το οποίο θα δοθούν 18 εκατ. ευρώ και στα ζαχαρότευτλα, όπου η ενίσχυση θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.

    Χορηγούνται νέα ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης σε γεωργούς που κατέχουν χωράφια σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και δεν διέθεταν μέχρι τώρα δικαιώματα ή διαθέτουν δικαιώματα λιγότερα απο την επιλέξιμη γη που κατέχουν. Το σύνολο της ενίσχυσης για τη δράση αυτή ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

    Ενισχύεται ετησίως η ασφάλιση όλων των τομέων παραγωγής για πρόσθετους κινδύνους που οφείλονται κυρίως στις κλιματικές αλλαγές και δεν καλύπτονται μέχρι σήμερα από τον ΕΛΓΑ

    Οι παραπάνω ρυθμίσεις περιέχονται στο πακέτο των επιλογών που αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού που εγκρίθηκε πέρυσι και αφορά την αναθεώρηση της ΚΑΠ (έλεγχοι υγείας). Σύμφωνα με τις αποφάσεις της χώρας μας, για τα οποία είναι ήδη ενήμερη η ΕΕ.

    Είδηση: 25383

    [08] Στην μητέρα του Τζάκσον η κηδεμονία

    Η Κάθριν Τζάκσον, η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον, εξασφάλισε την επιμέλεια των τριών παιδιών του τραγουδιστή, μετά από συμφωνία με την Ντέμπι Ρόου, τη μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας τα παιδιά του "βασιλιά της ποπ" θα ζήσουν με τη γιαγιά τους, Κάθριν, 79 ετών. Η Ρόου, η μητέρα του Πρινς Μάικλ, 12 ετών, και της 11χρονης Πάρις, θα έχει δικαίωμα να τα επισκέπτεται.

    Το μικρότερο παιδί, ο Πρινς Μάικλ Β΄ ή "Μπλάνκετ", 7 ετών, γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Η Ντέμπι Ρόου, που μετά το θάνατο του Τζάκσον είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικούσε τα παιδιά, δεν θα λάβει επιπλέον χρήματα, πέραν αυτών που πήρε όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον τραγουδιστή και αποποιήθηκε τα γονεϊκά δικαιώματά της. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το ποσό που είχε λάβει έφτανε τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Η μητέρα και η πρώην σύζυγος του Τζάκσον θα βρεθούν στις 3 Αυγούστου ενώπιον δικαστή του Λος Άντζελες ο οποίος θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία τους.

    Είδηση: 25380

    [09] Τέξας: Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη λόγω φωτιάς

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 07 2009 15:28

    Μία ολόκληρη πόλη 72.000 κατοίκων εκκενώθηκε στο Τέξας λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χημικών προϊόντων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής. Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε τραυματισμούς όμως οι αρχές διέταξαν την εκκένωση αφού πυκνός πορτοκαλής καπνός, που ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων, κάλυψε την πόλη Μπράιαν.

    Είδηση: 25379

    [10] Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Εύβοια

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 07 2009 15:36

    Υπό μερικό έλεγχο είναι από τις 9.30 οι δύο πυρκαγιές στο Αυλωνάρι και στο Λοφίσκο Ευβοίας. Επί τόπου βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης. Και σήμερα, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κυρίως στην Αττική και στα νοτιοανατολικά της χώρας. Στον εισαγγελέα οδηγείται 33χρονη, που συνελήφθη για εμπρησμό απο πρόθεση στο Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι. Εχει ξανακατηγορηθεί για εμπρησμό.

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας), καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.

    Φωτιά στη Λέσβο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 15:20 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή Αγία Σωτήρα του Δήμου Αγιάσου της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά μαίνεται σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, όμως, δίνεται μάχη προκειμένου οι φλόγες να μη επεκταθούν σε παρακείμενο δάσος, ενώ από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ αποτελούμενες από 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, κάνοντας συνεχείς ρήψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Φωτιές σε Αττική και Εύβοια

    Είδηση: 25378


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 July 2009 - 16:59:54 UTC