Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση των δύο ανδρών
  • [02] Νέα γρίπη: Εμβόλιο για περίπου τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
  • [03] Απολογούνται Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος
  • [04] Νοτιοκορεατικό αλιευτικό ρυμουλκήθηκε στη Β. Κορέα
  • [05] Μεξικό: Δίχως τέλος οι δολοφονίες από εκτελεστές των καρτέλ
  • [06] Επιχείρηση εντοπισμού 4χρονου

    [01] Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση των δύο ανδρών

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 11:19

    Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών με πνευμονία, ενώ ερευνάται η ολιγωρία που παρατηρήθηκε στην αποστολή δείγματος προς εξέταση από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Την προετοιμασία και τη συμβολή των δήμων και των νομαρχιών της χώρας στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης, θα συζητήσουν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον υπουργό Υγείας η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ. Την Τετάρτη, ο υπουργός παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τα βασικά σημεία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα του παραδοθεί σήμερα και θα επικαιροποιείται συνεχώς, ακολουθώντας την εξέλιξη της γρίπης.

    Εφημερίες ιδιωτών γιατρών - Στις 14 Σεπτεμβρίου η πρώτη παρτίδα εμβολίων

    Τα 730 έφθασαν τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Από τα στοιχεία προκύπτει πως ένα στα δύο κρούσματα αφορά ταξιδιώτες, ενώ, σε διάστημα μόλις επτά ημερών καταγράφηκαν 210 νέα περιστατικά.

    Στο μεταξύ, σοβαρότατη χαρακτηρίζεται η κατάσταση των δύο ανδρών που παραμένουν για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, η κατάσταση του 33χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται από την προηγούμενη εβδομάδα, κρίνεται πιο βαριάς μορφής.

    Σταθερή παραμένει η κατάσταση της 16χρονης Βρετανίδας, που νοσηλεύεται στην Εντατική του νοκομείου Παίδων Πεντέλης

    Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις 14 Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στη χώρα μας η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων κατά του νέου ιού της γρίπης και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε ευπαθείς ομάδες, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

    Επίσης, από την ερχόμενη εβδομάδα θα εφημερεύουν ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και των φαρμακοποιών στο πρόγραμμα.

    Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

    Για καλλιέργεια κλίματος πανικού, με αφορμή τη νέα γρίπη, κατηγόρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του κομματική σκοπιμότητα.

    Ο Μανώλης Σκουλάκης απάντησε πως η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο δράσης και ενεργοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του κόμματός του, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για την άφιξη του εμβολίου τον Σεπτέμβριο.

    Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι κενό γράμμα, αν δεν αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε το ΚΚΕ, ανάγκη την οποία επεσήμανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ΛΑΟΣ ζήτησε εγρήγορση από τους γιατρούς και την Πολιτεία.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Στην εντατική τα δύο νέα κρούσματα

    Είδηση: 25327

    [02] Νέα γρίπη: Εμβόλιο για περίπου τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Σε 160 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σχεδιάζεται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα το φθινόπωρο στις ΗΠΑ για τη νέα γρίπη Α. Τα ομοσπονδιακά Κέντρα ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (CDC) έκριναν ότι πέντε είναι οι ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο: οι έγκυες γυναίκες, ενήλικες που έρχονται σε επαφή με βρέφη μικρότερα των έξι μηνών, προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της υγείας, παιδιά και νέοι από έξι μηνών ως 24 ετών και ενήλικες με προβλήματα υγείας.

    Ωστόσο, έγκυρες πηγές υπογράμμισαν ότι έως τον Οκτώβριο, δεν θα είναι διαθέσιμες παρά 120 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου - του οποίου είναι πιθανό να χρειαστούν δύο δόσεις για κάθε άτομο.

    "Για την εποχική γρίπη, συνιστούμε τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αλλά εμβολιάζεται περίπου το 40% του πληθυσμού. Αν το ποσοστό συμμετοχής στην εκστρατεία εμβολιασμού για τη γρίπη Α, ο οποίος γίνεται σε εθελοντική βάση, είναι ο ίδιος με την εποχική γρίπη, τότε θα έχουμε επαρκή αριθμό εμβολίων" διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, που παραδέχονται ότι αν δεν υπάρξει επαρκής αριθμός εμβολίων, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

    Εντωμεταξύ, σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα η έγκυρη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Lancet, η νέα γρίπη είναι περισσότερο επικίνδυνη για τις έγκυες, οι οποίες: έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία και εμφανίζουν ποσοστό θνησιμότητας περισσότερο αυξημένο από το μέσο όρο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Πιο επικίνδυνη η νέα γρίπη στην εγκυμοσύνη BBC: Swine flu vaccine for 'half US'

    Είδηση: 25321

    [03] Απολογούνται Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος

    Κοινωνία

    Στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας και Διαβατών, όπου κρατούνται, θα απολογηθούν σήμερα οι Παναγιώτης Βλαστός, Ιωάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στην οποία αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου. Και οι τρεις αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν από την 25η ειδική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση, ολιγοήμερη προθεσμία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25328

    [04] Νοτιοκορεατικό αλιευτικό ρυμουλκήθηκε στη Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 09:29

    Νοτιοκορεάτικο αλιευτικό ρυμουλκήθηκε από βορειοκορεατικό λιμενικό, όταν το πρώτο κατέπλευσε εξαιτίας προβλήματος στην πλοήγησή του στα χωρικά ύδατα της Πιονγιάνγκ, σε λιμάνι στις ανατολικές ακτές της χώρας, τροφοδοτώντας την ένταση που προκαλεί το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας. Η Σεούλ απαίτησε την άμεση επιστροφή του αλιευτικού και του τετραμελούς πληρώματός του στη Νότια Κορέα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την Πιονγκγιάνγκ.

    Το αλιευτικό 800 Yeonan, 29 τόνων, που είχε βγει για ψάρεμα καλαμαριών, πιστεύεται ότι εξετράπη της σχεδιασμένης πορείας του λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης μέσω δορυφόρου (GPS). "Καλέσαμε αμέσως στον ασύρματο το Βορειοκορεάτικο πολεμικό ναυτικό, απαιτώντας να επιστρέψει το Νοτιοκορεάτικο αλιευτικό σκάφος, αλλά δεν υπήρξε απάντηση" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου της Ν. Κορέας.

    Το υπουργείο Ενοποίησης απαίτησε επίσης το σκάφος και το πλήρωμά του να επιστρέψουν "το συντομότερο δυνατόν" σε τηλεφωνική επαφή με τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, το πλεούμενο ρυμουλκήθηκε προς το λιμάνι Τζανγκτζόν.

    Οι δύο χώρες -που τύποις εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο, αφού οι εχθροπραξίες της περιόδου 1950-1953 διακόπηκαν με εκεχειρία- αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν. Δύο νοτιοκορεάτικα αλιευτικά, το πρώτο τον Απρίλιο του 2005 και το δεύτερο τον Δεκέμβριο του 2006, επέστρεψαν μετά από κατάληψή τους από τις βορειοκορεάτικες αρχές.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: N Korea 'seizes S Korea vessel'

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25324

    [05] Μεξικό: Δίχως τέλος οι δολοφονίες από εκτελεστές των καρτέλ

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε επεισόδια βίας που αποδίδονται σε εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών που δρουν στο Μεξικό. Οι νεκροί από τις αρχές του 2008 στο Μεξικό πλησιάζουν τους 8.000, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν να ελέγξει την εγκληματικότητα, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανδρών του στρατού σε αστυνομικό ρόλο.

    Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν στο διοικητικό διαμέρισμα Τσιουάουα, οι 11 εξ αυτών στη Χουάρες, την πόλη που έχει αποκτήσει την δυσοίωνη φήμη της "πρωτεύουσας" των δολοφονιών.

    Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Χοσέ Ιμπάρα Λιμόν στη Χουάρες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Ιμπάρα Λιμόν ερευνούσε την δολοφονία, το 2008, ενός τοπικού δημοσιογράφου.

    Αστυνομικοί ανακάλυψαν μια αποκεφαλισμένη σορό έξω από τη Σιουδάδ Τσιουάουα. Η σορός του άνδρα έφερε σημάδια από ματσέτες.

    Ακόμη, μια δολοφονία σημειώθηκε σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάνδο Γκόμες Μοντ, που βρισκόταν στην περιοχή για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25323

    [06] Επιχείρηση εντοπισμού 4χρονου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 09:57

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνας για τον εντοπισμό 4χρονου τσιγγάνου, ο οποίος στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης έπεσε σε φρεάτιο αρδευτικού καναλιού, στο χωριό Πτελοπούλα του Δήμου Κάμπου Καρδίτσας. Στο φρεάτιο υπήρχε νερό στάθμης 2 μέτρων, που παρέσυρε τον μικρό. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της ΕΜΑΚ, οι οποίες συμμετέχουν στις έρευνες. Παράλληλα, άρχισε η διαδικασία τερματισμού της υδροδότησης του καναλιού, η οποία όμως θα διαρκέσει 8 ώρες, δυσκολεύοντας την έρευνα των διασωστικών συνεργείων που βρίσκονται στην περιοχή. Το κανάλι, βάθους 3 μέτρων και μήκους 3 χλμ., εκβάλει στον ποταμό Καλέντζι.

    Πηγή: ΝΕΤ, NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25322


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 July 2009 - 9:01:29 UTC