Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρδίτσα: Αντιδράσεις για την περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ
  • [02] Το ΔΝΤ αναστέλλει την πληρωμή των τόκων για τις φτωχές χώρες
  • [03] ΗΠΑ: Σύμπραξη Yahoo -Microsoft για να ανταγωνισθούν το Google
  • [04] Ο Νετανιάχου πάγωσε σχέδιο κατασκευής διαμερισμάτων στην Α. Ιερουσαλήμ

    [01] Καρδίτσα: Αντιδράσεις για την περικοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ

    Κοινωνία

    Καθολική είναι η αντίδραση των φορέων του Νομού Καρδίτσας στην πρόθεση του ΟΣΕ να περικόψει τα δρομολόγιά του στην Δυτική Θεσσαλία τη στιγμή μάλιστα που αυτά έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο και τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για τις περικοπές των δρομολογίων του ΟΣΕ στην περιοχή μας, μεταξύ των οποίων και το πρώτο ιστορικά απευθείας τρένο της Δυτικής Θεσσαλίας που εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο, όσους συμπατριώτες μας ταξιδεύουν στην Αθήνα, για να διεκπεραιώσουν αυθημερόν κάποιες υποθέσεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Η κατάργηση των δρομολογίων αυτών - η πληρότητα των οποίων φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις και το 100% - δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας».

    Στην συνέχεια ζητούν να μην περικοπούν τα τοπικά δρομολόγια και τα δρομολόγια intercity ενώ σημειώνουν πως σε περίπτωση που αυτό τελικά συμβεί, η αντίδραση θα είναι άμεση: «Σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η απόφαση για περικοπές των δρομολογίων, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας».

    Τέλος ζητούν και την περαιτέρω βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου ζητώντας:

    α. Την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας

    β. Τη λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ενώσει τα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλίας

    γ. Την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στους άξονες Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα και Κοζάνη- Φλώρινα, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25313

    [02] Το ΔΝΤ αναστέλλει την πληρωμή των τόκων για τις φτωχές χώρες

    Ειδήσεις

    Την αναστολή της πληρωμής των τόκων στα δάνεια που έχουν λάβει οι φτωχές χώρες- μέλη του καθώς και την αύξηση της οικονομικής βοήθειάς προς αυτές ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μία προσπάθεια να στηριχθούν εν μέσω κρίσης. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως αναστέλλονται έως τα τέλη του 2011 οι πληρωμές των τόκων στα δάνεια των φτωχών χωρών και πως θα υπάρξει μία «άνευ προηγουμένου αύξηση» της βοήθειας προς αυτές, η οποία ενδέχεται να φθάσει τα 17 δισ. δολάρια έως το 2014.

    Όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ, αποφάσισε «την αναστολή των πληρωμών των τόκων στα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στα κράτη μέλη με ισχνό εισόδημα έως τα τέλη του 2011».

    Τα νέα δάνεια για την ενίσχυση των κρατών αυτών ενδέχεται να φθάσουν τα 17 δισ. δολάρια έως το 2014, εκ των οποίων τα 8 δισ. θα διατεθούν εντός της προσεχούς διετίας.

    «Είναι μία άνευ προηγουμένου αύξηση της βοήθειας του ΔΝΤ προς τις φτωχότερες χώρες, στην Υποσαχάρεια Αφρική και στον κόσμο ολόκληρο», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν.

    Υπενθυμίζοντας πως οι πιο προηγμένες χώρες και οι αναδυόμενες οικονομίες της Ομάδος G20 «είχαν ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ για να ανταποκριθούν στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, η οποία έπληξε δεινότατα της χώρες με ισχνά οικονομικά έσοδα».

    Ένα από τα " ιστορικά" μέτρα τα οποία προσανατολίζεται να προβεί το ΔΝΤ είναι η πώληση των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει το ΔΝΤ, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους πολυτίμων μετάλλων στον κόσμο. Την άνοιξη του 2008 το ΔΝΤ είχε αποφασίσει να διαθέσει 403,3 τόνους, ήτοι το ένα όγδοο των αποθεμάτων του.

    Άλλα διαθέσιμα προς δανεισμό κεφάλαια είναι δυνατόν να αποκτηθούν χάρις στις διμερείς συμφωνίες με τα κράτη μέλη, τα οποία θα θελήσουν να συμμετάσχουν στα οικονομικά του ΔΝΤ. Παράλληλα, το Ταμείο έχει ανακοινώσει την αναθεώρηση των κανονισμών για την παροχή δανείου στις φτωχότερες χώρες.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25306

    [03] ΗΠΑ: Σύμπραξη Yahoo -Microsoft για να ανταγωνισθούν το Google

    Επιστήμη -

    Ειδήσεις

    Η εταιρεία αναζήτησης στο διαδίκτυο Yahoo και ο γίγαντας της παραγωγής λογισμικού Microsoft ανακοίνωσαν την τετάρτη την επίτευξη 10ετούς συμφωνίας στην δικτυακή αναζήτηση και διαφήμιση σε μία προσπάθεια να αντιστρατευθούν την κυριαρχία της Google. Βάσει τις συμφωνίας, το Yahoo θα μπορεί χρησιμοποιήσει τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft στον δικτυακό του τόπο, ενώ από την πλευρά της η Yahoo θα χειρισθεί ορισμένες διαφημιστικές προσφορές της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς. Οι δύο εταιρείες-η Yahoo από το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνιας και η Microsoft από το Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον-αναφέρουν σε κοινό ανακοινωθέν τους πως η Microsoftα προσφέρει την τεχνογνωσία αναζήτησης στους δημοφιλείς τόπους του Yahoo.

    Την ίδια στιγμή η συμφωνία θα προσδώσει μεγάλη ώθηση στη ανακαινισμένη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η οποία ξαναονομάσθηκε Bing, και στην οποία η εταιρεία στηρίζει όλες τις ελπίδες της για να ανταγωνισθεί το Google. Αφότου παρουσιάσθηκε, προ ολίγων εβδομάδων, το Bing χαιρετίσθηκε ως επαρκές εργαλείο εφάμιλλο του μεγάλου ανταγωνιστή.

    Το Google ελέγχει σχεδόν το 65% της εσωτερικής αγοράς δικτυακής αναζήτησης στις ΗΠΑ, ενώ το Yahoo έπεται δεύτερο και καταϊδρωμένο με μόλις 19,6%, ακολουθούμενο στην τρίτη θέση από τη Microsoft με 8,4%. Με τη σύμπραξή τους, οι δύο εταιρείες θα διαθέτουν το 28% της αγοράς.

    Το περασμένο έτος, η Microsoft σχεδόν εξαγόρασε το Yahoo, έναντι 47,5 δισ. δολαρίων, όμως η κίνηση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή από παρέμβαση του συνιδρυτή του Yahoo και γενικό διευθυντή του Τζέρι Γιάνγκ, ο οποίος αργότερα αντιμετώπισε σοβαρή κριτική για αυτό. Έκτοτε, η Microsoft είχε αρνηθεί να επαναλάβει την πρόταση εξαγοράς, μολαταύτα ο διάδοχος του Γιανγκ επιβεβαίωσε τον Μάιο πως οι δύο εταιρείες έχουν επαναλάβει τις διαβουλεύσεις για μία σύμπραξή τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25307

    [04] Ο Νετανιάχου πάγωσε σχέδιο κατασκευής διαμερισμάτων στην Α. Ιερουσαλήμ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πάγωσε σχέδιο για την κατασκευή περίπου 900 διαμερισμάτων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Israel Channel 10. Η απόφαση αυτή του Νετανιάχου είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών πιέσεων και λαμβάνεται μια ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ με τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ. Τα σπίτια αυτά επρόκειτο να κατασκευαστούν στο Πισγκάτ Ζε'έβ, μια από τις πολλές εβραϊκές συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

    Είδηση: 25319


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 July 2009 - 20:59:56 UTC