Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η Ντ. Μπακογιάννη
  • [02] Παραίτηση Πέιλιν από κυβερνήτης της Αλάσκα
  • [03] Έκαψε το σπίτι του γιατί δεν βρήκε φαγητό!
  • [04] Παίρνει εξιτήριο ο Νικολά Σαρκοζί
  • [05] Τσετσενία: Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας
  • [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

    [01] Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η Ντ. Μπακογιάννη

    Το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων στο Αιγαίο αναμένεται να θέσει σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στους Ευρωπαίους ομολόγους της, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Για την τουρκική στάση απέναντι στην Κύπρο και τις τουρκικές έρευνες που πραγματοποιούνται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, θα ενημερώσει από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

    "Η Τουρκία δεν έχει παράδοση στο να τηρεί τα συμφωνηθέντα" τονίζει η υπουργός σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και χαρακτηρίζει "ορόσημο" τον Δεκέμβριο, όπου η Τουρκία "θα κριθεί απ' όλους μας βάσει των συμφωνηθέντων".

    "Νταηλίκια, στην Ευρώπη δεν χωράνε" τονίζει η κα Μπακογιάννη κι επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της Ελλάδος, η οποία είναι "πλήρης προσαρμογή-πλήρης ένταξη".

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας διέψευσε δημοσιεύματα που μιλούν για αποστολή προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων σε ελληνικά νησιά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Ντ. Μπακογιάννη: "Πλήρης προσαρμογή-πλήρης ένταξη"

    Είδηση: 25205

    [02] Παραίτηση Πέιλιν από κυβερνήτης της Αλάσκα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Σάρα Πέιλιν παραιτήθηκε την Κυριακή επίσημα από τα καθήκοντα της κυβερνήτου της Πολιτείας της Αλάσκα, υποσχόμενη μεν ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τους πολίτες του τόπου της, χωρίς δε να αποκαλύπτει τυχόν σχέδια για διεκδίκηση κάποιας σημαίνουσας δημόσιας θέσης. Η αναπάντεχη ανακοίνωση της Πέιλιν στις 3 Ιουλίου, ότι προτίθεται να παραιτηθεί από κυβερνήτης, τροφοδότησε τις υποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις της και για την πιθανότητα να θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματός της για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

    Κατά τη διάρκεια τελετής στο Πάϊονιρ Παρκ του Φέρμπανκς, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πιο εκτεταμένη αμερικανική Πολιτεία, η 45χρονη Πέιλιν παρέδωσε τα σκήπτρα του κυβερνήτη στον έως σήμερα αναπληρωτή της Σον Παρνέλ.

    Στον τελευταίο λόγο της ως κυβερνήτης, η Πέιλιν σκιαγράφησε τον απολογισμό των πεπραγμένων της, όπως η αύξηση στη φορολογία επί των κερδών της εξόρυξης πετρελαίου και η νέα νομοθεσία για τη δεοντολογία και την χρηστή διακυβέρνηση. Ιδίως η ισχύς του τελευταίου μέτρου αποδείχθηκε πάρθιο βέλος και για την ίδια την Πέιλιν, εναντίον της οποίας ασκήθηκαν περίπου 20 αγωγές για ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά κι ευνοιοκρατία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Πέιλιν, την οποία στην προεκλογική εκστρατεία της παρέβαλαν ως «πιτμπούλ με κοκκινάδι στα χείλη», κάλεσε τους κατοίκους της Αλάσκα να «αντισταθούν στη διόγκωση της μεγάλης κεντρικής κυβέρνησης», σε έμμεση αναφορά στο σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    «Προσέξτε καλά προτού αποδεχθείτε τις γενναιοδωρίες της κυβέρνησης: δεν είναι δώρα» προειδοποίησε η Πέιλιν. Ωστόσο, οι κοινοβουλευτικοί της Πολιτείας αποφάσισαν να συναντηθούν στις 10 Αυγούστου για να αντικρούσουν το βέτο της Πέιλιν και να αποδεχθούν την ομοσπονδιακή βοήθεια.

    Η Πέιλιν τόνισε πως έχει καθήκον να αποφύγει την «άγονη πολιτική» ενός βαλλόμενου κυβερνήτη και πως είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην Αλάσκα δίχως τους καταναγκασμούς και περιορισμούς του αξιώματός της.

    «Με αυτήν την απόφαση, τώρα θα μπορώ να παλέψω ακόμη πιο σκληρά για εσάς, για ό,τι είναι ορθό, για την αλήθεια-και ουδέποτε θεώρησα πως έχετε ανάγκη από κάποιο αξίωμα γι' αυτό» τόνισε η ίδια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: Palin steps down as Alaska governor

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25212

    [03] Έκαψε το σπίτι του γιατί δεν βρήκε φαγητό!

    Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Στην Αυστραλία, ένας 54χρονος πυρπόλησε την κατοικία του επειδή η σύζυγός του είχε αργήσει να του μαγειρέψει δείπνο. Στο δικαστήριο, αποδείχθηκε ότι την ώρα που ο Ρατζάχ Θαϊβενεράεας έχυνε πετρέλαιο στη σκάλα και έβαζε φωτιά, η σύζυγος και οι δυο κόρες του βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι γυναίκες, ευτυχώς, ξέφυγαν από τις φλόγες με ελαφρά εγκαύματα, ενώ η κατοικία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο 54χρονος καταδικάσθηκε από το δικαστήριο σε τετραετή φυλάκιση, καθώς ο δικαστής, έκρινε, ότι ο δράστης δεν έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή, απλά ήταν σε έξαλλη κατάσταση τη στιγμή της πράξης του.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25207

    [04] Παίρνει εξιτήριο ο Νικολά Σαρκοζί

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 10:55

    "Τα νέα για τον Γάλλο Πρόεδρο είναι ευχάριστα" διαβεβαίωσε μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο Γάλλος υπουργός Ανάκαμψης Πατρίκ Ντεβεντζιάν. "Θα πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας" πρόσθεσε αποδίδοντας την αδιαθεσία του Νικολά Σαρκοζί στην υπερβολική κούραση. "Δεν είναι στον χαρακτήρα του να προσέχει, είναι υπερδραστήριος" σημείωσε. Ο Γάλλος Πρόεδρος αισθάνθηκε μία αδιαθεσία την Κυριακή, ενώ έκανε τζόκινγκ, κοντά στην επίσημη κατοικία του στις Βερσαλλίες.

    Ήσσονος σημασίας

    "Θα πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας. Η αδιαθεσία του οφείλεται στην υπερβολική κούραση". Πατρίκ Ντεβετζιάν, Γάλλος Υπουργός

    Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ-ντε-Γκρας όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις.

    Η κλινική εξέταση και οι υπόλοιπες νευρολογικές εξετάσεις ήταν φυσιολογικές.

    Η καρδιολογική παρακολούθηση, τυπική διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ολοκληρωθεί αργότερα εντός της ημέρας και στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος θα πάρει εξιτήριο.

    Πηγή: Le Monde Σχετικά άρθρα: Στο νοσοκομείο ο Σαρκοζί

    Είδηση: 25211

    [05] Τσετσενία: Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 10:39

    Επτά νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή στο κέντρο του Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Η επίθεση σημειώθηκε στις 17:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), την Κυριακή, μπροστά από το μέγαρο μουσικής της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του καμικάζι, ενός Τούρκου πολίτη, ενός Γεωργιανού και τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εμπόδισαν τον καμικάζι να μπει στο χώρο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, o Τσετσένος πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ εκτιμά ότι η νέα αυτή επίθεση αποδεικνύει "με θεαματικό τρόπο την επιθανάτια αγωνία των ληστών".

    Είδηση: 25208

    [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 11:10

    Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά, στην περιοχή Δάφνη της Ζακύνθου που καίει θαμνώδη βλάστηση. Από την παραλία της περιοχής, απομακρύνθηκαν την Κυριακή, με σκάφη του λιμενικού, 70 λουόμενοι, τα οχήματα των οποίων είχαν αποκλειστεί. Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στη Χρυσοκελαριά και στους Μεταξάδες Μεσσηνίας, όπου συνελήφθη ως υπαίτιος, 42χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

    Στο Αυτόφωρο 42χρονος

    Με τις κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση παραπέμπεται να δικαστεί σήμερα στο αυτόφωρο Κυπαρισσίας ένας 42χρονος από τη Μεταξάδα.

    Ο 42χρονος πιάστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν τον είδαν να ανάβει φωτιές με αναπτήρα, και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην Πυροσβεστική. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κρήτη.

    Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.),ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.),ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 25204


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 July 2009 - 8:56:30 UTC