Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βλάβη τουρκικού αεροσκάφους πάνω απ' το Αιγαίο
  • [02] Και πάλι στο κόκκινο ο υδράργυρος το τριήμερο
  • [03] Ειδική Συνεδρίαση για τα 35 χρόνια της Δημοκρατίας στη χώρα μας

    [01] Βλάβη τουρκικού αεροσκάφους πάνω απ' το Αιγαίο

    Παρ' ολίγον αεροπορικό ατύχημα στο Αιγαίο την Τετάρτη, όταν τουρκικό F-16, μέρος σχηματισμού τεσσάρων αεροσκαφών, την ώρα που πετούσε πάνω από τους Φούρνους - και ενώ νωρίτερα είχε πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι - παρουσίασε μηχανική βλάβη. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο ελληνικό στρατηγείο στη Λάρισα και το τουρκικό στρατηγείο στη Σμύρνη με τους τούρκους επιτελείς να ζητούν και να λαμβάνουν άδεια ώστε το τουρκικό F-16 να πετάξει πάνω από την Ικαρία προκειμένου να επιστρέψει στο τουρκικό FIR. Σε διάβημα προχώρησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις υπερπτήσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αιγαίο.

    Είδηση: 25103

    [02] Και πάλι στο κόκκινο ο υδράργυρος το τριήμερο

    Στο "κόκκινο" και πάλι ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, καθώς από την Παρασκευή εξασθενούν τα μελτέμια, ενώ θερμές μάζες αναμένονται από την Αφρική. Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή όπου το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως 43 βαθμούς Κελσίου, αλλά υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Παρασκευή, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

    Συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι μέγιστες τιμές στη δυτική Ελλάδα θα είναι 39-41 βαθμοί, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 37-39 βαθμοί και περιοχή Αιγαίου 34-36 βαθμοί Κελσίου.

    Το Σάββατο ο υδράργυρος στην ηπειρωτική χώρα θα "σκαρφαλώσει" στους 41-43 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

    Σε υψηλά επίπεδα θα είναι το θερμόμετρο και την Κυριακή, με τις μέγιστες τιμές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα να φτάνουν τους 37-39 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 41-43 βαθμούς και στην περιοχή του Αιγαίου τους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

    Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα, καθώς άνεμοι ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν από την Κυριακή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25102

    [03] Ειδική Συνεδρίαση για τα 35 χρόνια της Δημοκρατίας στη χώρα μας

    Πολιτική

    Τα σκάνδαλα, η διαφθορά, αλλά και η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας αναφέρθηκαν κατά την ειδική συνεδρίαση της βουλής για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας που πραγματοποιήθηκε απόψε στη βουλή. Όλες οι πτέρυγες της βουλής τόνισαν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, εξήραν το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο δυστυχώς όπως είπαν πάσχει, ενώ ο υπ. εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας στις αναφορές του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπερασπιστούμε το θεσμό της δημοκρατίας ως θεσμό ενότητας.

    Με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα να τονίζει από έδρας ότι το Κοινοβούλιο σήμερα τιμά, γιορτάζει και συλλογίζεται τα 35 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και να σημειώνει το ορόσημο αυτό, ως τη χρονική διάρκεια ωρίμανσης της Δημοκρατίας μας, η Βουλή πραγματοποίησε Ειδική Συνεδρίαση για την επέτειο.

    Παράλληλα ο κ. Σιούφας βεβαίωσε για άλλη μια φορά «τους αδελφούς μας Κυπρίους ότι είμαστε δίπλα τους, μέχρι να γκρεμιστεί και το τελευταίο διχοτομικό τείχος».

    Αφού τόνισε ότι η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει και εκπροσωπεί όλο τον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε να γίνει μόνιμος και κοινός οδηγός όλων η εθνική ενότητα και ομοψυχία, που είναι - όπως είπε - άλλωστε το βασικό δίδαγμα της ημέρας. «Ο λαός δεν ζητά από εμάς άγονες συγκρούσεις και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις. Ζητά συνθέσεις που οδηγούν στη λύση των προβλημάτων του. Ζητά συνένωση δυνάμεων απέναντι στις πρωτόγνωρες παγκόσμιες προκλήσεις. Ζητά να έχουμε πάνω από όλα, το συμφέρον της πατρίδας μας», είπε στέλνοντας το μήνυμα.

    Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε για την επέτειο, τονίζοντας παράλληλα πως η Κύπρος πλήρωσε και πληρώνει το τίμημα του διχασμού λέγοντας: «Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος και δεν ξεχνούμε και δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν πέσει το τελευταίο τείχος στον κόσμο, αν δεν δικαιωθεί η Κύπρος».

    Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που συνιστούν την ποιότητα του πολιτικού συστήματος, κι εκείνα που την αποσυνθέτουν, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ότι καταφέραμε το κάναμε ενωμένοι, «με τον διχασμό θα καταστρέψουμε αυτά που άφησε κληρονομιά η ιστορία».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε πως οι μνήμες δημιουργούν αισθήματα αλληλοσυγκρουόμενα: Αίσθηση ανακούφισης μετά από την αποκατάσταση από επτά χρόνια δικτατορίας, ανακούφιση όμως που δηλητηριάζεται και εξακολουθεί να δηλητηριάζεται από τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο. «Στις μέρες που μιλάμε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πολιτικού συστήματος είναι οι αδιαφανείς σχέσεις μεταξύ μερίδας κεφαλαίου και πολιτικού κόσμου. Το θέμα Siemens ανήκει εκεί. Δεν αφορά όλο τον πολιτικό κόσμο, αλλά μέρος του. Οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε. Αν δεν το ξεκαθαρίσουμε, δημιουργεί άμεσο πρόβλημα αξιοπιστίας πολιτικών στα μάτια ελληνικού λαού», είπε ακόμη.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε πως σήμερα αυξάνονται οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα για τη βελτίωση της ζωή τους, δεν εμπιστεύονται στην ουσία το πολιτικό σύστημα για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Είπε ότι μέσα σε συνθήκες κρίσης βλέπουν οι πολίτες να πληθαίνουν τα σκάνδαλα. Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την εκλογή με δύο τρόπους, για να καταλήξει ότι η επιλογή της μίας ή της άλλης διαδικασίας, αποτελεί την πεμπτουσία του Συντάγματος, το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των κομμάτων.

    Ο Αχ. Κανταρτζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε ότι τα εργατικά δικαιώματα απειλούνται όλα αυτά τα χρόνια. Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατία σταμάτησε έξω από τις πόρτες των εργοστασίων, ενώ με πρόσχημα την τρομοκρατία στόχος είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλαος Τσούκαλης, τόνισε πως η Δημοκρατία μας 35 χρόνια μετά από την μεταπολίτευση πάσχει. Η Δημοκρατία μας - όπως ανέφερε - σήμερα δεν κινδυνεύει από τανκς, αλλά από αόρατους εχθρούς που τους εκτρέφουν και κάποια πολιτικά συμφέροντα.

    Τέλος, ο Αστ. Ροντούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ανάφερε ότι η μέρα αυτή είναι χαρά από τη μία μεριά για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, λύπη από την άλλη λόγω του τιμήματος που βιώνει ακόμα και σήμερα ο κυπριακός λαός.

    Είδηση: 25100


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 July 2009 - 20:56:23 UTC