Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συντριβή αμερικανικού F-15E στο Αφγανιστάν
  • [02] Άνοδος στην αγορά αυτοκινήτου
  • [03] Απεβίωσε ο Γουόλτερ Κρόνκαϊτ
  • [04] Οδηγός ταξί εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων

    [01] Συντριβή αμερικανικού F-15E στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Τον φόβο ότι οι αντάρτες ταλιμπάν που δρουν στο Αφγανιστάν είναι πλέον εξοπλισμένοι και με σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, εκφράζουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ , μετά την πτώση και συντριβή ενός αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-15E το πρωί στα ανατολικά της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, ένα καταδιωκτικό F-15E της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν, ενώ τόνισε πως πιθανότατα πρόκειται για ατύχημα.

    Η τύχη των δύο πιλότων παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής και ομάδες ειδικών αποστολών σπεύδουν στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

    Το αεροσκάφος συνετρίβη νωρίς το πρωί στην ορεινή περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν, προπύργιο των ταλιμπάν, οι δυνάμεις των οποίων έχουν πλήξει επανειλημμένως ελικόπτερα των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, κυρίως με ρουκέτες.

    Όμως, όπως επισημαίνεται, μέχρι στιγμής οι αντάρτες δεν φαίνεται να διαθέτουν τα μέσα για να καταρρίψουν μαχητικά αεροσκάφη που πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη.

    Είδηση: 24927

    [02] Άνοδος στην αγορά αυτοκινήτου

    Ειδήσεις

    Για δεύτερη φορά μέσα στο 2009, περά τη συνεχιζόμενη κρίση, η αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις καινούριων ΙΧ δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα στον κλάδο. Συγκεκριμένα, στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου καταγράφηκαν 13.595 νέες ταξινομήσεις οχημάτων έναντι 13.543 το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καταγράφοντας η αγορά οριακή αύξηση 0,4%. Ωστόσο αν τα αποτελέσματα του Ιουνίου συγκριθούν με το αντίστοιχο διάστημα του Ιουνίου η αύξηση στην αγορά ξεπέρασε το 17%.

    Όμως, παρά την καλή εικόνα της αγοράς, στελέχη από το χώρο του αυτοκινήτου διατηρούν επιφυλάξεις για το μέλλον της αγοράς καθώς το προσωρινό μέτρο μείωσης κατά 50% στα Τέλη Ταξινόμησης λήγει στις 7 Αυγούστου, οι καταναλωτές τον Αύγουστο λείπουν σε διακοπές και οι τράπεζες εγκρίνουν μόλις 2 στις 10 αιτήσεις χρηματοδότησης για αγορά ΙΧ οδηγώντας χιλιάδες επαγγελματίες σε αδιέξοδο.

    Επίσης, όπως επισημαίνουν τα τελωνεία έχουν αδειάσει και ο Αύγουστος θεωρείται από τους χειρότερους μήνες για τις πωλήσεις νέων ΙΧ.

    Την ίδια ώρα το καλό κλίμα που διαγράφεται στην αγορά των καινούριων αυτοκινήτων επισκιάζεται από τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στις εμπορίες μεταχειρισμένων ΙΧ.

    Μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου 40 καταστήματα αυτοκινήτων έκλεισαν στην Αττική με τους ιδιοκτήτες τους να καλούν από μόνοι τους τις τράπεζες που χρηματοδοτούσαν τα αυτοκίνητα που είχαν στις εκθέσεις για να τα παραλάβουν. Ο αριθμός των κατασχεμένων αυτοκινήτων από τα λουκέτα ξεπέρασε τα 1000 οχήματα

    Τα ψυχολογικά τους όρια δοκιμάζουν και οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που επιχειρούν τον τελευταίο καιρό να πουλήσουν το όχημά τους ή να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο νεώτερο ή καινούριο. Μάλιστα σύμφωνα με εμπόρους αυτοκινήτων ιδιοκτήτης πολυτελούς τετρακίνητου οχήματος μεγάλου κυβισμού μοντέλου 2006 με μόλις 28.000 χλμ. που το είχε αγοράσει έναντι 40.000 ευρώ η υψηλότερη τιμή ανταλλαγής που του δόθηκε ήταν 8.000 ευρώ.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24928

    [03] Απεβίωσε ο Γουόλτερ Κρόνκαϊτ

    Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε την Παρασκευή ο λεγόμενος και "πιο αξιόπιστος άνθρωπος στην Αμερική", δημοσιογράφος Γουόλτερ Κρόνκαϊτ. Ο πρώην παρουσιαστής του βραδινού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου CBS, που χάρη στον πατρικό του τόνο, την υποβλητική του φωνή και την εμφάνισή του απέκτησε τεράστια φήμη, πέθανε στη Νέα Υόρκη μετά από μακρά ασθένεια. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος υπέφερε από αγγειακή εγκεφαλική νόσο επί χρόνια και δεν επρόκειτο να ανανήψει.

    Ο Κρόνκαϊτ άρχισε τη σταδιοδρομία του στο τηλεοπτικό δίκτυο το 1950. Ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής "CBS Evening News" το 1962 και παρέμεινε κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων ως το 1981.

    Ο τρόπος με τον οποίο παρουσίαζε τα θέματα του δελτίου --από την δολοφονία του προέδρου Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι ως την διαστημική αποστολή του Apollo και τον πόλεμο στο Βιετνάμ-- συχνά αποκτούσε βαρύτητα εξ ίσου μεγάλη με τα ίδια τα γεγονότα.

    Ο Κρόνκαϊτ αποτέλεσε οικεία φιγούρα για εκατομμύρια αμερικανών, που τον αποκαλούσαν, σχεδόν με στοργή, "θείο Γουόλτερ", και μια από τις σημαντικότερες μορφές της αμερικάνικης τηλεοπτικής δημοσιογραφίας και βιομηχανίας.

    Συλλυπητήρια από τον Μ. Ομπάμα

    Ο Γουόλτερ Κρόνκαϊτ, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής ειδήσεων, υπήρξε μια φωνή που παρείχε "βεβαιότητα σε έναν αβέβαιο κόσμο", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το θάνατό του.

    "Επί δεκαετίες, ο Γουόλτερ Κρόνκαϊτ ήταν η πιο αξιόπιστη φωνή στην Αμερική. Η πλούσια βαρύτονη [φωνή] του έφθασε σε εκατομμύρια σαλόνια κάθε βράδυ, και στη βιομηχανία των εικόνων, ο Γουόλτερ έθεσε το πρότυπο βάσει του οποίου κρίνονται όλοι οι άλλοι", ανέφερε η ανακοίνωση του Ομπάμα.

    "Ήταν μέλος της οικογένειάς μας. Μας κάλεσε να πιστέψουμε σ' αυτόν, και δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Αυτή η χώρα έχασε ένα είδωλο κι έναν αγαπημένο φίλο, και θα μας λείψει αληθινά".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24926

    [04] Οδηγός ταξί εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων

    Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας εκτιμούν ότι βρίσκονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά την σύλληψη δύο οδηγών ταξί, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της σπείρας των δουλεμπόρων Συγκεκριμένα, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατούνται και ανακρίνονται δύο οδηγοί ταξί, φερόμενοι, ο ένας, ως εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος δουλεμπόρων, και ο δεύτερος, ως στενός συνεργάτης του.

    Ο φερόμενος ως υπ' αριθμόν ένα λαθροκινητής στα Βαλκάνια, 51 χρόνων, και ο συνεργάτης του, 53, συνελήφθησαν κοντά στην αερογέφυρα Σταυρούπολης, όπου παρέλαβαν 8 λαθρομετανάστες (6 Ιρανούς και 2 Ιρακινούς) για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, Τρύφωνα Κούκιο, πρόκειται για διεθνές κύκλωμα δουλεμπόρων, που δραστηριοποιείτο στην Κίνα, τη Μόσχα, το Βελιγράδι, την πΓΔΜ και την Ελλάδα.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24929


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 July 2009 - 8:54:35 UTC