Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση ημιφορτηγού βαμαξοστοιχίας με τρεις νεκρούς
  • [02] Βουτιά θανάτου στο Γκραν Κάνιον
  • [03] Συνεδριάζει η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
  • [04] Συνεργασία Καραμανλή - Σπηλιωτόπουλου
  • [05] Συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν
  • [06] Σομαλία: Απήχθησαν Γάλλοι δημοσιογράφοι
  • [07] Επεισόδια στο Μπέλφαστ
  • [08] Αυστηρή προειδοποίηση Σελάγια προς τους πραξικοπηματίες
  • [09] ΠΟΥ: Πρόσβαση όλων των χωρών στο εμβόλιο

    [01] Σύγκρουση ημιφορτηγού βαμαξοστοιχίας με τρεις νεκρούς

    Τρείς νεκροί είναι ο απολογισμός εκτροχιασμού επιβατικής αμαξοστοιχίας, σε φυλασσόμενη διάβαση στο Ορμένιο Έβρου, μετά από σύγκρουση με ημιφορτηγό στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Το όχημα με βουλγαρικές πινακίδες επιχείρησε να περάσει τη διάβαση την ώρα που διερχόταν η αμαξοστοιχία από Ορμένιο προς Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τρεις επιβάτες του. Όλοι οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας είναι σώοι και συνεχίζουν το ταξίδι τους με λεωφορεία.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24792

    [02] Βουτιά θανάτου στο Γκραν Κάνιον

    Ειδήσεις

    Βουτιά θανάτου έκανε με το αυτοκίνητο του, στο Γκραν Κάνιον ένας οδηγός. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός κοντά στο όχημα του σε βάθος 185 μέτρων. Οι αρχές του εθνικού πάρκου, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείουν και την περίπτωση της αυτοκτονίας. Η βουτιά αυτή θυμίζει την ταινία "Θέλμα και Λουίζ", όπου οι δυο πρωταγωνίστριες, Τζίνα Ντέιβις και Σούζαν Σαράντον, αυτοκτονούν οδηγώντας το αυτοκίνητό τους σε ένα γκρεμό του Γκραν Κάνιον. Το 1993, όταν η ταινία κυκλοφόρησε σε βίντεο, τρεις άνθρωποι αυτοκτόνησαν με αυτόν τον τρόπο στο εθνικό πάρκο.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24790

    [03] Συνεδριάζει η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

    Ειδήσεις

    Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, παρουσία της υπουργού Απασχόλησης. Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει και να προτείνει ποια επαγγέλματα τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθούν στη νέα λίστα, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη έως τα τέλη του καλοκαιριού.

    Δηλώσεις Πετραλιά στη ΝΕΤ 105,8

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, τόνισε πως η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και προχωρά σε μέτρα, όπως η διαδοχική ασφάλιση και η αναμόρφωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.

    Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει νέος κύκλος για το ασφαλιστικό, καθώς το σημερινό θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο και οι παροχές κινούνται προς τα πάνω.

    Παραδέχτηκε δυσλειτουργίες στο ΙΚΑ, αλλά τόνισε ότι το υπουργείο -προσπαθεί να τις βελτιώσει με νομοσχέδιο που θα φέρει μέσα στο καλοκαίρι στη Βουλή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 24793

    [04] Συνεργασία Καραμανλή - Σπηλιωτόπουλου

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο θα έχει στις 11.30 ο πρωθυπουργός. Στις 12.00 ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μπαμπινιώτη. Xθες συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας η Πολιτική Επιτροπή για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

    Συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής για την Παιδεία

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του εθνικού διαλόγου από τον πρόεδρο του καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη.

    "Υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση της διακομματικής πολιτικής επιτροπής για την πορεία του διαλόγου και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια ότι δηλαδή θα προχωρήσει ο διάλογος συγκροτημένα", τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, στο τέλος της συνεδρίασης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Νέες παρεμβάσεις στην Παιδεία

    Είδηση: 24791

    [05] Συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Ελικόπτερο που μετέφερε ξένους πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν για τις διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, συνετρίβη το πρωί της Τρίτης στο νότιο Αφγανιστάν, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf). Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, το ελικόπτερο κατέπεσε από πυρά μαχητών τους.

    "Στις 09.00 σήμερα το πρωί πολιτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στη στρατιωτική βάση του Σαντζίν (στην επαρχία Χελμάντ). Μέχρι στιγμής έχουμε τέσσερις νεκρούς, αλλά ο απολογισμός μπορεί να επιβαρυνθεί. Όλοι οι επιβάτες ήταν πολίτες" είπε.

    "Το ελικόπτερο μετέφερε πολίτες εργαζόμενους για τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις", είχε διευκρινίσει νωρίτερα άλλος εκπρόσωπος της Isaf.

    Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το ελικόπτερο συνετρίβη αφού επλήγη από εχθρικά πυρά.

    Οι Ταλιμπάν έχουν επανειλημμένως διεκδικήσει καταρρίψεις ξένων ελικοπτέρων, συχνά χωρίς να επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί τους.

    Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαντζίν Φαζούλ Χακ, αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε: "Βρισκόμουν στη στέγη ενός κτιρίου όταν είδα το ελικόπτερο που μετέφερε υλικό να προσεγγίζει από μακριά. Ξαφνικά, τη στιγμή που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη βάση, πήρε φωτιά και συνετρίβη".

    Στην περιοχή στρατοπεδεύουν 4.000 Αμερικανοί πεζοναύτες κι εκατοντάδες άλλοι της δύναμης ISAF.

    Είδηση: 24789

    [06] Σομαλία: Απήχθησαν Γάλλοι δημοσιογράφοι

    Ειδήσεις

    Ένοπλοι Σομαλοί εισέβαλαν σήμερα σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου, και απήγαγαν δύο Γάλλους δημοσιογράφους, σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου του ξενοδοχείου. "Ενοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Sahafi, και με προτεταμένα τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους φρουρούς ασφαλείας και κατευθύνθηκαν προς τα δωμάτια του ξενοδοχείου και απήγαγαν δύο Γάλλους υπηκόους" δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στο Reuters. "Οι δύο (απαχθέντες) άνδρες μου είπαν ότι είναι δημοσιογράφοι" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Reporters abducted in Mogadishu

    Είδηση: 24788

    [07] Επεισόδια στο Μπέλφαστ

    Νερό υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησε η αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία για να διαλύσει τους νεαρούς διαδηλωτές που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ σε συνοικία του Μπέλφαστ, μετά από πορείας του Τάγματος της Οράγγης. Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο βόρειο Μπέλφαστ και σε άλλες πόλεις όπου ξέσπασαν ταραχές. Ο Τζέρι Κέλι, του εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν, κατηγόρησε την οργάνωση του Αληθινού ΙΡΑ (Real IRA) -που αντιτίθεται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία- ότι κρύβεται πίσω από αυτές τις ταραχές. "Ο Αληθινός ΙΡΑ, ή όπως θέλετε να τους αποκαλέσετε, και άλλες παράνομες οργανώσεις έστειλαν ανθρώπους εδώ με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν ταραχές" υποστήριξε μιλώντας στο BBC.

    Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Ορμά όπου μικρή βόμβα εξερράγη κοντά στο δρόμο απ' όπου περνούσε η πορεία. Αυτό ήταν πολύ ανησυχητικό. Η βόμβα είχε προφανώς τοποθετηθεί σε αυτό το σημείο για να σκοτώσει ή για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πρόβλημα" ανέφερε εκπρόσωπος των προτεσταντών του Τάγματος της Οράγγης, προσθέτοντας ότι η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνοικία Αρντόιν του Μπέλφαστ εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών μολότοφ, μπογιές, πέτρες και μπουκάλια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί. Άλλοι διαδηλωτές πυροβόλησαν και διέφυγαν με ένα ημιφορτηγό. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν τουλάχιστον 14 πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών στο Αρντόιν.

    Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στο χωριό Ρασάρκιν, στην κομητεία Άντριμ ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο Λοντοντέρι.

    Οι προτεστάντες πραγματοποιούν κάθε χρόνο παρελάσεις για να τιμήσουν τη νίκη του προτεστάντη μονάρχη Γουλιέλμου της Οράγγης επί των καθολικών του βασιλιά Ιακώβου Β΄, το 1690, στο Μπόιν (σήμερα στην Ιρλανδία).

    Στις παρελάσεις αυτές συχνά σημειώνονται ταραχές με τους καθολικούς ή με τις δυνάμεις της τάξης.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Real IRA blamed for Belfast riots

    Είδηση: 24787

    [08] Αυστηρή προειδοποίηση Σελάγια προς τους πραξικοπηματίες

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελεσίγραφο στο καθεστώς που τον ανέτρεψε να του επιτρέψει σύντομα να επιστρέψει στην εξουσία, απηύθυνε ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας. Ο Μανουέλ Σελάγια, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει αυτό, θα λάβει άλλα μέτρα, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Η Κόστα Ρίκα, που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καλέσει την προσωρινή κυβέρνηση Μιτσελέτι και τους εκπροσώπους του Σελάγια για νέο γύρο συνομιλιών, μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες.

    Είδηση: 24786

    [09] ΠΟΥ: Πρόσβαση όλων των χωρών στο εμβόλιο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Nα εμβολιάσουν τους πολίτες τους κατά της νέας γρίπης κάλεσε όλες τις χώρες η Μαρί-Πολ Κιενί, διευθύντρια της Πρωτοβουλίας για την Έρευνα Εμβολίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιους πολίτες θα δοθεί προτεραιότητα -εκτός από τις νοσοκόμες, τους γιατρούς και το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων- καθώς εκτιμάται ότι η πανδημία δεν υποχωρεί.

    "Να εμβολιαστούν όλοι οι λειτουργοί του τομέα υγείας"

    Η Κιενί ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα ευρήματα της επιτροπής SAGE (Στρατηγική Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών Ανοσιολόγων) του ΠΟΥ, λέγοντας ότι "η επιτροπή αναγνώρισε ότι η πανδημία H1N1 δεν υποχωρεί και ως εκ τούτου όλες οι χώρες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο". Τόνισε επίσης ότι αρκετές έρευνες έδειξαν ότι η νέα γρίπη προσβάλλει τους ανθρώπους διαφορετικά από την εποχική γρίπη, προκαλώντας προβλήματα στους πνεύμονες.

    "Η Sage αναγνωρίζει κατ' αρχάς ότι οι λειτουργοί του τομέα υγείας σε όλες τις χώρες θα πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να διατηρηθεί λειτουργικό το σύστημα υγείας, καθώς ο ιός θα εξελίσσεται" πρόσθεσε η κα Κιενί, τονίζοντας ότι στη συνέχεια, η κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει ποια κοινωνική ομάδα θα προηγηθεί, με δεδομένη την ασυνήθιστη συμπεριφορά του ιού.

    Ο ΠΟΥ συμβούλεψε επίσης τις χώρες να τηρήσουν κανονικά τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, καθώς το στέλεχος Η3Ν2 είναι επίσης ενεργό τώρα στο νότιο ημισφαίριο.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: ΗΠΑ: Νέο κονδύλι 1 δισ. δολαρίων για το εμβόλιο

    Είδηση: 24785


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 July 2009 - 18:34:27 UTC