Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρελθόν ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών στην Πάτρα
  • [02] Εβδομάδα απολογιών
  • [03] Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή
  • [04] Στα 258 τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [05] Δ. Βίτσας ο νέος γραμματέας του ΣΥΝ
  • [06] Προτεραιότητα το Αφγανιστάν για τον Μπαράκ Ομπάμα
  • [07] Ακινητοποιημένα τη Δευτέρα τα τρένα του ΟΣΕ
  • [08] Μυστικό επί οκτώ χρόνια κρατούσε η CIA αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα
  • [09] Αλ. Παπαρήγα: Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα
  • [10] Σήμερα η εκλογή του νέου ΓΓ της ΚΠΕ του ΣΥΝ

    [01] Παρελθόν ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών στην Πάτρα

    Μετά από 10 χρόνια, παρελθόν αποτελεί για την Πάτρα μια ανοιχτή πληγή στην καρδιά της πόλης, ο αυθαίρετος καταυλισμός των λαθρομεταναστών. Σήμερα, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των πρόχειρων καταλυμάτων, με μια οργανωμένη επιχείρηση, και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής. Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή, που λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στις διπλανές πολυκατοικίες. Από τη φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός. Παράλληλα, ευρεία επιχείρηση εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Τη δημιουργία πέντε νέων κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις, που στηρίζουν συνεργεία κατεδάφισης, προχώρησαν στην προσαγωγή 15 ενηλίκων που δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα και 44 ανηλίκων, οι οποίοι θα προωθηθούν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα.

    Συγκεκριμένα, τα νέα κέντρα υποδοχής θα λειτουργήσουν στους Κήπους του Έβρου, όπου ήδη υπάρχει ένα, στην Καβάλα, στη Ριτσώνα, στον Ασπρόπυργο και στο Ρίο.

    Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη επιχείρηση σε βάρος των μεταναστών στην Πάτρα, και τονίζει:" Η αστυνομική έφοδος από εκατοντάδες αστυνομικούς και δεκάδες μηχανήματα για τη σύλληψη των ανήλικων μεταναστών και την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού δεν έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται όσοι έχουν την ευθύνη και μετείχαν στην επιχείρηση. Εντάσσεται στην υλοποίηση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής".

    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν και αρμόδιου επιτρόπου Ζακ Μπαρό στη χώρα μας, παρατηρείται μία σημαντική αποκλιμάκωση στην εισροή λαθρομεταναστών σε ελληνικό έδαφος, ενώ ο κ. Παυλόπουλος προβλέπει εντονότερη πίεση προς την ¶γκυρα το επόμενο διάστημα.

    "Μετά την επίσκεψη του κ. Μπαρό, έχουμε δει, πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, πολύ μεγάλη μείωση. Φυσικά όμως δεν εφησυχάζουμε και δεν επαναπαυόμαστε. Γιατί δεν έπεται ότι επειδή έγινε αυτή η επίσκεψη και μόνο, τα πράγματα θα τελειώσουν εκεί. Κάθε άλλο. Η πίεση στην Τουρκία θα συνεχισθεί και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο" σημειώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 24725

    [02] Εβδομάδα απολογιών

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τη Δευτέρα, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας. Οι αρχές κρατούν μέχρι στιγμής, επτασφράγιστο μυστικό τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν οι απολογίες. Την ίδια ώρα, διερευνάται ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην υπόθεση δυο αρχιφύλακες του σωφρονιστικού καταστήματος της Λάρισας.

    Πειθαρχική Εξέταση διέταξε ο Δένδιας

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, διέταξε τη διεξαγωγή Πειθαρχικής Εξέτασης σε βάρος αρχιφυλάκων των φυλακών Λάρισας, που φέρονται να χρηματίστηκαν από κρατούμενο.

    Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο κ. Δένδιας, υπογράμμισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις για το σωφρονιστικό σύστημα και εκτιμά ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σε βάθος χρόνου.

    Από την πλευρά του, με συνέντευξή του στο Βήμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προτείνει τη θέσπιση ιδιώνυμου αδικήματος για τη διαφθορά, που θα την ταυτίζει με το οργανωμένο έγκλημα.

    Τα πιθανά σενάρια για τον τρόπο που θα απολογηθούν

    Την ίδια ώρα, από Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες μελών της σπείρας που είναι ήδη κρατούμενοι, όπως ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Βασίλης Στεφανάκος και ο Γιάννης Σκαφτούρος.

    Τρία είναι τα πιθανά σενάρια μέχρι τώρα για το πως θα απολογηθούν οι κρατούμενοι, μέλη της σπείρας.

    Είτε θα γίνει μεταγωγή τους στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας που διεξάγει την έρευνα, είτε εισαγγελέας και ανακρίτρια θα μεταβούν οι ίδιοι στις φυλακές όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, είτε θα αποσταλεί η δικογραφία σε δικαστικούς λειτουργούς στις πόλεις που βρίσκονται οι κρατούμενοι προκειμένου να πάρουν αυτοί τις απολογίες.

    Είδηση: 24738

    [03] Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    Ειδήσεις

    Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, ελεγκτικές επαληθεύσεις και ηλεκτρονική διασταύρωση συνθέτουν το τρίπτυχο του μηχανισμού μέσω του οποίου το υπουργείο Οικονομίας θα εντοπίσει χιλιάδες παραβάτες. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει ένα ευρύ φάσμα ελέγχων από το οποίο προσδοκά να εισπράξει τεράστια ποσά από διαφυγόντα έσοδα. Από διασταυρώσεις στοιχείων ΦΠΑ που έγιναν πέρυσι, μπήκαν στα ταμεία του κράτους έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις αφορούν:

    βΆ επιχειρήσεις που κάνουν έναρξη εργασιών και στη συνέχεια εμφανίζονται να μην έχουν καμία συναλλαγή και υποβάλλουν μηδενικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, βΆ επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που αποδίδουν στο δημόσιο ΦΠΑ πολύ χαμηλότερο από το 5% του τζίρου τους και βΆ επιχειρήσεις που υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από τις οποίες προκύπτει επιστροφή.

    Στο στόχαστρο φορολογικές παραβάσεις όπως:

    βΆ η επιχείρηση έχει εμπλακεί σε υποθέσεις φοροδιαφυγής ή είναι εκδότης ή χρήστης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, βΆ έχει διαπράξει στο παρελθόν φορολογικές παραβάσεις, βΆ έχει κατασχεμένα βιβλία και στοιχεία, βΆ δεν έχει υποβάλλει συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24724

    [04] Στα 258 τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Κοινωνία

    Στα 258 έφτασαν τα περιστατικά της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά τον εντοπισμό 16 νέων κρουσμάτων. Από το συνολικό αριθμό, τα 128 κρούσματα έχουν ιαθεί πλήρως. Νωρίτερα, ένα ύποπτο περιστατικό έγινε γνωστό στην Κρήτη. Πρόκειται για μία 45χρονη γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, που βρίσκεται στα Χανιά, μαζί με την οικογένεια της για διακοπές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, στους 94 ανήλθαν οι θάνατοι στην Αργεντινή, την τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ που μετρούν 170 νεκρούς και το Μεξικό με 121.

    Σύμφωνα με το δελτίου τύπου του υπουργείου Υγείας, από τα 16 νέα κρούσματα:

    βΆ 10 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, βΆ τρία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, βΆ τρία των οποίων οι επαφές διερευνώνται.

    Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια πενήντα οκτώ (258), από τα οποία εκατόν είκοσι οκτώ (128) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Ύποπτο κρούσμα στα Χανιά

    Μία 45χρονη από τη Μεγάλη Βρετανία που βρίσκεται για διακοπές στα Χανιά με την οικογένεια της εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης και υποβάλλεται σε θεραπεία

    Η γυναίκα παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και υποβάλλεται σε αγωγή, στο χώρο που κάνει τις διακοπές της. Προληπτικά δόθηκε αγωγή και στα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειάς της.

    Παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα εξετασθούν στο νοσοκομείο και το ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τη Δευτέρα.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου των Χανιών διευκρίνισε ότι η γυναίκα διαμένει σε βίλα με την οικογένειά της και όχι σε ξενοδοχείο ώστε να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα

    Ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

    Σε εξετάσεις για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη υποβλήθηκε ένας 25χρονος από τη Βέροια, που νοσηλεύεται από προχθές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό και συμπτώματα πνευμονίας.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρη Γάκη, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κρούσμα γρίπης.

    Το πρώτο τεστ, που του έγινε ήταν αρνητικό ενώ το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου αναμένεται τη Δευτέρα.

    Πάντως, οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι τα συμπτώματα δεν είναι ιδιαίτερα βαριάς μορφής και η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι υπό έλεγχο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Είκοσι νέα κρούσματα στην Ελλάδα

    Είδηση: 24727

    [05] Δ. Βίτσας ο νέος γραμματέας του ΣΥΝ

    Πολιτική

    Νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας με 83 ψήφους υπέρ και 31 λευκά, σε σύνολο 114 ψηφισάντων. Για τη θέση του γραμματέα τον πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είναι ένας σύντροφος πετυχημένος σε ότι του ανατέθηκε στην κομματική δουλειά. Νωρίτερα το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος παρενέβη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος διατύπωσε τη θέση ότι δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαρκές Συνέδριο το 2ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου

    Ο Αλέκος Αλαβάνος, παραδέχτηκε επίσης, ότι φέρει το βάρος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ απέκλεισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

    Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, αποφάσισε τη διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος το 2ο δεκαήμερο του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

    Επιπλέον, ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το κείμενο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές και με ευρύτατη πλειοψηφία τον προγραμματισμό του ΣΥΝ και την πορεία του προς τις βουλευτικές εκλογές.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Σήμερα η εκλογή του νέου ΓΓ της ΚΠΕ του ΣΥΝΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24739

    [06] Προτεραιότητα το Αφγανιστάν για τον Μπαράκ Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο βρετανικό δίκτυο Sky σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο, όταν βρισκόταν για επίσκεψη στην Γκάνα. Η Ουάσινγκτον έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξόντωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε νέα στρατιωτική στρατηγική, διόρισε νέο στρατιωτικό διοικητή, δεσμεύθηκε να αυξήσει το στρατό και εγκαινίασε την πρώτη από μία σειρά νέων επιθέσεων.

    "Γνωρίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν σφοδρές μάχες ...έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά" ανέφερε στην συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή. "Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μία εκτίμηση της κατάστασης μετά από τις εκλογές στο Αφγανιστάν ώστε να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε" ανέφερε και διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε με στρατιωτικό είτε με άλλο τρόπο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε την συμβολή της Βρετανίας στο Αφγανιστάν μία ημέρα μετά την αύξηση του αριθμού Βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν σε 184 ξεπερνώντας τις βρετανικές στρατιωτικές απώλειες στο Ιράκ.

    Ο πολιτικός χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν καταστήσει σαφές ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί με τον πόλεμο, που συμπληρώνει τώρα οχτώ χρόνια και απαιτούν να δουν αποτελέσματα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: US president sets Afghan target

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24736

    [07] Ακινητοποιημένα τη Δευτέρα τα τρένα του ΟΣΕ

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα τρένα του ΟΣΕ αναμένεται να αντιμετωπίσει αύριο Δευτέρα το επιβατικό κοινό, λόγω των επαναλαμβανόμενων 3ωρων στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, εκτός των δεθνών αμαξοστοιχιών, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν κανονικά. Σε ό,τι αφορά τον Προαστιακό, στο τμήμα Πειραιά-Κιάτου-Πειραιά θα πραγματοποιηθούν μόνο πέντε δρομολόγια, ενώ μειωμένα θα είναι και τα δρομολόγια του Προαστιακού στη διαδρομή μεταξύ Λιοσίων-Αεροδρομίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24737

    [08] Μυστικό επί οκτώ χρόνια κρατούσε η CIA αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα

    Επί οκτώ χρόνια απέκρυπτε η CIA από το Κογκρέσο πληροφορία για την ύπαρξη μυστικού αντιτρομοκρατικού προγράμματος, βάσει εντολής του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, αποκάλυψαν το Σάββατο, οι New York Times. Επικαλούμενη δύο πηγές που δεν κατονομάζει, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα αποκάλυψε την εμπλοκή του Τσένι σε απόρρητες συσκέψεις που είχε με τις επιτροπές μυστικών πληροφοριών του Κογκρέσου στα τέλη του περασμένου μήνα.

    Ο Πανέτα, ο οποίος διορίστηκε διευθυντής της CIA νωρίτερα φέτος από τον Μπαράκ Ομπάμα, τερμάτισε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο παραμένει μυστικό, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξή του από υφιστάμενούς του στις 23 Ιουνίου.

    Αξιωματούχοι του Κογκρέσου και των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η CIA άρχισε το πρόγραμμα αυτό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και σημείωσαν ότι δεν έγινε ποτέ επιχειρησιακό και δεν αφορούσε προγράμματα ανάκρισης της CIA ή εσωτερικές δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών.

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι προσπάθειές της να επικοινωνήσει με τον Τσέινι μέσω συγγενών και συνεργατών απέβησαν άκαρπες.

    Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο εκπρόσωπος της CIA Πολ Τζιμιλιάνο δήλωσε ότι δεν είναι πρακτική της υπηρεσίας να συζητάει απόρρητες συσκέψεις. "Όταν μονάδα της CIA έθεσε το θέμα αυτό εν γνώσει του διευθυντή Πανέτα, το έκανε με τη σύσταση να το μοιραστεί με τον κατάλληλο τρόπο με το Κογκρέσο. Αυτή ήταν και η δική του άποψη και έλαβε άμεση, αποφασιστική δράση για να το πράξει" δήλωσε ο Τζιμιλιάνο, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

    Ο Τσένι ήταν ένας από τους κύριους συνηγόρους στην κυβέρνηση Μπους της χρήσης αμφιλεγόμενων ανακριτικών μεθόδων, όπως ο εικονικός πνιγμός (waterboarding), σε υπόπτους για τρομοκρατία και αναδείχθηκε ως ένας από τους κύριους επικριτές από τους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων της πολιτικής για την εθνική ασφάλεια του προέδρου Ομπάμα.

    Ο Πανέτα έχει δεσμευτεί να μην επιτρέψει τη χρήση αμφιλεγόμενων ανακριτικών μεθόδων, την ύπαρξη μυστικών φυλακών ή τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία σε χώρες στις οποίες μπορεί να γίνεται χρήση βασανιστηρίων.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ CNN: Cheney kept CIA program from Congress, source says

    Είδηση: 24735

    [09] Αλ. Παπαρήγα: Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα

    Πολιτική

    Τις εκδηλώσεις του αντι-ιμπεριαλιστικού κάμπινγκ της Κομμουνιστικής Νεολαίας στο Νεστόριο Καστοριάς παρακολούθησε το βραδυ του Σαββάτου η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε δήλωσή της μίλησε για μια διαφορετική Ελλάδα, μακριά από τις αποκαλύψεις για υποθέσεις σκανδάλων στην Αθήνα. "Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των σκανδάλων, υπάρχει και ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας που αναζητά να έρθει σε επαφή με την ιστορία, ιδιαίτερα την ιστορία του πρόσφατου αλλά και παλαιότερου λαϊκού κινήματος. Είναι η νεολαία που διαλέγει χώρους με ιστορική σημασία, αλλά και χώρους που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους περιβάλλον, για το δάσος, σε μια εποχή όπου η ιστορία όχι μόνο παραγράφεται ή αλλοιώνεται, αλλά και σε μια εποχή που το φυσικό περιβάλλον κυριολεκτικά απειλείται. Πιστεύουμε ότι αυτός ο χώρος σηματοδοτεί και τα δύο: Το πάθος της νεολαίας, ιδιαίτερα της ΚΝΕ, για την ιστορία αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος" δήλωσε η κα Παπαρήγα, μιλώντας στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο Γράμμο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 24733

    [10] Σήμερα η εκλογή του νέου ΓΓ της ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Με την εκλογή νέου γραμματέα ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη θέση αυτή τον Δημήτρη Βίτσα, διευθύνων σύμβουλος της "Αυγής", ένα πρόσωπο-έκπληξη. Τη θέση ότι δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε την Κυριακή ο Αλέκος Αλαβάνος παρεμβαίνοντας στις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι φέρει το βάρος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ απέκλεισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

    Στη χθεσινή του ομιλία, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ενωτικός και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε αντίθετος στη μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα, ενώ επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την εχθρική τους στάση στο θέμα των μεταναστών.

    Είδηση: 24726


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 July 2009 - 16:54:44 UTC