Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές
  • [02] Δημοσκοπήσεις και συνεντεύξεις στον Κυριακιάτικο Τύπο
  • [03] Μήνυμα Κάρολου Παπούλια στα Σκόπια
  • [04] Από Δευτέρα οι απολογίες των εγκλείστων

    [01] Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

    Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά τον πυροβολισμό αγνώστου κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν σταθμευμένη στη Χαριλάου Τρικούπη. Ένα άτομο που φορούσε βερμούδα και χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, πλησίασε και πυροβόλησε ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Αλλά και ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στην οποία διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης κινητοποίησε τους αστυνομικούς. Αισιόδοξος για άμεσα αποτελέσματα στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας δηλώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Πυρά κατά κλούβας των ΜΑΤ

    Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών, από τα πυρά του αγνώστου εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ , έξω από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ , στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

    Ο ένοπλος άνδρας φορούσε βερμούδα και είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο και μια χειρουργική μάσκα.

    Είχε κρυφτεί πίσω από κάδο απορριμμάτων και πυροβόλησε τη στιγμή που η κλούβα έφευγε, καθώς γινόταν αλλαγή βάρδιας. Η σφαίρα καρφώθηκε στο προστατευτικό πλέγμα και ευτυχώς δεν διαπέρασε το παρμπρίζ.

    Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ κυνήγησαν τον ένοπλο. Εκείνος τράβηξε πάλι το πιστόλι του, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και χάθηκε στα στενά των Εξαρχείων.

    Οι δυο κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο προέρχονται από πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο, όπως προέκυψε δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν. Στα εργαστήρια εξετάζεται για βιολογικό υλικό και η χειρουργική μάσκα που πέταξε ο ένοπλος μετά την επίθεση.

    Έκρηξη βόμβας στο Παλαιό Φάληρο

    Περίπου 6 ώρες μετά την επίθεση στα Εξάρχεια, έγινε μικρής ισχύος έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στο Παλαιό Φάληρο. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο, στο πίσω μέρος πολυκατοικίας όπου διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης.

    Οι δράστες είχαν προειδοποιήσει για την έκρηξη με τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικό σταθμό και στο "100".

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στο Φάληρο, ήταν μέσα σε μαγειρικό σκεύος, κάτι που συνηθίζει η οργάνωση ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (ΕΝΕΔΡΑ) , η οποία έχει τοποθετήσει βόμβες σε δυο εφορίες

    Αισιόδοξος για τη σύλληψη των δραστών ο Π. Παυλόπουλος

    Για στυγνούς εγκληματίες που πίσω από τη λεοντή της λεγόμενης τρομοκρατίας, κρύβουν πρωτόγνωρα εγκληματικά ένστικτα κάνει λόγο σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία του ότι οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση της νέας τρομοκρατίας θα φέρουν αποτελέσματα.

    "Πιστεύω ότι πάμε καλά. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Η αστυνομία, και στον τομέα αυτό, κάνει καλά τη δουλειά της" αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση κατά των ΜΑΤ Έκρηξη έξω από την κατοικία του Π. Χηνοφώτη

    Είδηση: 24718

    [02] Δημοσκοπήσεις και συνεντεύξεις στον Κυριακιάτικο Τύπο

    Πολιτική

    Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο. Σύμφωνα με αυτές το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ ενώ μοιρασμένοι δείχνουν οι πολίτες για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων επισημαίνουν υπουργοί και κορυφαία στελέχη της ΝΔ διευκρινίζοντας ότι η εκλογολογία βλάπτει.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής

    Η αντίστροφη μέτρηση για τα μπάνια του λαού μπορεί ήδη να έχει αρχίσει, τα λιμάνια και τα εθνικά οδικά δίκτυα να γεμίζουν από ταξιδιώτες ωστόσο η εκλογολογία, οι συνεντεύξεις αλλά και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

    Σύμφωνα με την Public Issue και την "Καθημερινή της Κυριακής" στο ερώτημα για την ικανότητα διακυβέρνησης πρώτο κόμμα είναι το κανένα με 48% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 25% και η Ν.Δ με 22%.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της 4ετίας.

    "Ο ελληνικός λαός είπε στην κυβέρνηση «έχει πρόβλημα, πρέπει να τρέξεις περισσότερο για να έχει καλύτερα αποτελέσματα» δεν σου λέει «φύγε», σου λέει «περιμένω». Αλλά υπάρχει και μία αντιπολίτευση την οποία το εκλογικό σώμα κάθε άλλο παρά εμπιστεύθηκε".

    Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με δύο μονάδες διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός, συγκεντρώνει 38% έναντι 36% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

    Διχασμένοι για πρόωρες εκλογές

    Διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το αν θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Το 49% υποστηρίζει πως μάλλον δεν χρειάζονται και το 46% απαντά θετικά.

    " Έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την ήττα μας στις Ευρωεκλογές και καμία συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη για τα αίτιά της. Ούτε αποφάσεις έχουν παρθεί για τις απαραίτητες εκείνες αλλαγές που χρειάζονται, τόσο σε πρόσωπα όσο κυρίως σε πολιτικές. Τολμηρές και άμεσες" αναφέρει ο Μιχάλης Λιάπης σε συνέντευξη του στη Real News.

    Από την πλευρά του, ο Α. Σπηλιωτόπουλος εκφράζοντας την πάγια θέση του ζητεί μέσω της REAL NEWS να μπει οριστικά τέλος στο φαινόμενο των πρόωρων εκλογών.

    "Επιμένω στη συνταγματική κατοχύρωση της τετραετούς κυβερνητικής θητείας για να αποσπάσουμε επιτέλους την πορεία και το μέλλον της χώρας από τον οποιονδήποτε κομματικό ωφελιμισμό" τονίζει.

    Την θέση αυτή είχε διατυπώσει πριν από μερικές ημέρες και ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία τα ηνία σε αυτή την δημοσκόπηση παίρνει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 41,1%.

    Την ίδια ώρα, μοιρασμένες είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

    Το 40,8% επιθυμεί πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, το 39,4% θέλει εξάντληση της τετραετίας και μόλις το 15,7% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο 2010 με αφορμή την προεδρική εκλογή.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 24721

    [03] Μήνυμα Κάρολου Παπούλια στα Σκόπια

    Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια, να εγκαταλείψουν τα αλυτρωτικά τους οράματα και να αποδεχτούν αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, απηύθυνε απόψε από το Δίον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Παγκόσμιου συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων. Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Δίον, για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες φέτος τιμούν τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, θα κηρύξει το βράδυ την έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

    10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

    Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τα "αλυτρωτικά της οράματα", την "κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας" και να αποδεχθεί "αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία" απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο Κάρολος Παπούλιας, κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται και να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, τον άνθρωπο που 40 χρόνια τώρα συνέδεσε το όνομα του με αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή και είναι το τιμώμενο πρόσωπο στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Δίου.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Είδηση: 24720

    [04] Από Δευτέρα οι απολογίες των εγκλείστων

    Δεν φαίνεται να έχει τέλος η εγκληματική δράση της συμμορίας των"16", όπως προκύπτει από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες των μελών της σπείρας. Η αστυνομία αναζητά και νέα πρόσωπα που αναφέρονται στις συνομιλίες με κωδικούς και εμπλέκονται σε σωρεία εγκληματικών πράξεων.

    Έρευνα και για άλλους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

    Μετά τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς και τον αρχιφύλακα της Αλικαρνασσού, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διερευνάται ο ρόλος άλλων δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

    Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες μελών της σπείρας που είναι ήδη κρατούμενοι, όπως ο Παναγιώτης Βλαστός , ο Βασίλης Στεφανάκος και ο Γιάννης Σκαφτούρος.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τη Δευτέρα, είναι πολύ πιθανό η 25η τακτική ανακρίτρια να μεταβεί στις φυλακές όπου κρατούνται για να τους πάρει απολογίες.

    Την ίδια ώρα, οι επιτελείς της ασφάλειας και οι δικαστικοί, ερευνούν, τον ισχυρισμό του Γιώργου Τρομπούκη, ότι εγκέφαλος της σπείρας, ήταν ο Απόστολος Πετράκης.

    Όλοι οι συλληφθέντες, προσπαθούν να πείσουν, ότι δεν έχουν λάβει μέρος, στη δράση του συνδικάτου του εγκλήματος.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Από Δευτέρα η απολογία Βλαστού

    Είδηση: 24719


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 July 2009 - 20:55:06 UTC