Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπαθανασίου: Mέτρα αλλά χωρίς φόρους
  • [02] Ομιλία Α. Παπαρήγα στον Πειραιά
  • [03] Δώρα της UNICEF για το καλοκαίρι

    [01] Γ. Παπαθανασίου: Mέτρα αλλά χωρίς φόρους

    Ειδήσεις

    Νέα δέσμη μόνιμων διαρθρωτικών αλλαγών ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, από τον Σεπτέμβριο, με στόχο την αύξηση των εσόδων, αλλά και των περιορισμό των δημοσίων δαπανών και της φοροδιαφυγής. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε στην Απογευματινή της Κυριακής ότι νέοι φόροι δεν θα υπάρξουν, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι:

    Είδηση: 24439

    [02] Ομιλία Α. Παπαρήγα στον Πειραιά

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Πολιτική ομιλία στον Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στα πλαίσια εκδηλώσεων του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ βΟδηγητή, πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, η Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε στην ομιλία της ότι: "δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας σαν συλλογική ή ατομική επιλογή: Ή θα πάμε με το μέρος της κυρίαρχης πολιτικής από φόβο, άγνοια ή και απογοήτευση, ή θα πάμε με το μέρος της σύγκρουσης και της ρήξης. Δεν υπάρχει μονόδρομος, ούτε πολιτικό αδιέξοδο.

    Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και προπαντός για τον εργαζόμενο νέο που υποφέρει, για τον νέο που ακόμα μορφώνεται, δεν υπάρχει ατομικός δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία, στην απόλαυση των υλικών και πνευματικών αναγκών της ζωής. Ο θάνατός σου η ζωή μου δεν έχει θέσει στις γραμμές του ΚΚΕ. Συστηματικά, χέρι-χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , με την βοήθεια του εντεταλμένου για βρώμικες δουλειές ΛΑΟΣ, με την βοήθεια των κομμάτων που ενδιαφέρονται να γίνουν αναγνωρισμένοι φορείς τους ενός ή του άλλου τύπου αστικής διακυβέρνησης, με ή χωρίς προσχήματα, έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μια συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου, με κεντρικό στόχο την "εξυγίανση και την κάθαρση της πολιτικής ζωής" όπως λένε. Μια ελληνική επιχείρηση "καθαρά χέρια" έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα αρκετά χρόνια μετά την γελοιοποίηση της αντίστοιχης επιχείρησης στην Ιταλία, που έφερε στην επιφάνεια τους διάφορους Μπερλουσκόνι και Πρόντι, τους Οκέτο και Ανκίτα, τους Φίνι και μια σειρά άλλους αστούς και μικροαστούς πολιτικούς που ανέλαβαν εργολαβικά την σύγχρονη προσαρμογή της Ιταλίας στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο".

    Συνεχίζοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα, ανέφερε πως: "Η παλιά εθνικοφροσύνη την οποία υπηρέτησαν πιστά τα κόμματα πρόγονοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρχεται σήμερα με άλλο όνομα και με άλλους τάχα στόχους επίσης υποκριτικούς και παραπλανητικούς. Μπροστά στην λαϊκή αγανάκτηση, μπροστά στην δικαιολογημένη φθορά του αστικού πολιτικού συστήματος σοφίζονται τεχνάσματα με τα οποία επιδιώκουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Από την μια να παραπλανήσουν με αναποτελεσματικά γιατροσόφια ότι τάχα κόβουν τον ομφάλιο ρόλο των αστικών κομμάτων με τους επιχειρηματίες, ότι κόβουν τάχα τις μίζες και τα δωράκια, ότι θα σταματήσει ο πλουτισμός των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, και από την άλλη να επιβάλλουν ένα σύγχρονο ιδιώνυμο στην υπηρεσία της δίωξης και της φίμωσης κάθε φορέα που αντιστέκεται , που θέτει το ζήτημα της πάλης για την εργατική, την λαϊκή εξουσία όπως είναι το ΚΚΕ. Δηλώνουμε καθαρά και απερίφραστα ότι όσο και αν είμαστε πολέμιοι κάθε μορφής διαφθοράς , άρα και κάθε μορφής εξαγοράς , εκβιασμού και χειραγώγησης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό, σε καμιάς μορφής απαγόρευση της πολιτικής μας δράσης με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό".

    Αναφερόμενη στο θέμα της χρηματοδότησης του ΚΚΕ και του ελέγχου των οικονομικών του, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι: "Ξέρουμε καλά ότι για να τα βγάλουμε πέρα στην αποστολή μας πρέπει να είμαστε ολοκληρωτικά αδέσμευτοι από τις αρχές και τις πρακτικές, από τους στόχους και τους σκοπούς του αστικού πολιτικού συστήματος, δεν πρέπει να έχουμε κανένα διάδρομο επηρεασμού και εξάρτησης από το μεγάλο κεφάλαιο. Γι' αυτό και επιχειρούμε, με δικό μας ανεξάρτητο τρόπο, να αποκτούμε οικονομικές δυνατότητες, για να καθορίζουμε απερίσπαστα το εύρος, το είδος, την έκταση και το βάθος της οικονομικής μας δραστηριότητας.

    Για μας η κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι οι εισφορές των μελών του κόμματος, οι προσφορές των φίλων και οπαδών, οι προσφορές κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου ακόμα και φορέα που κατανοεί την ανάγκη να υπάρχει ΚΚΕ, να δρα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα ή σε ένα μέρος μαζί μας. Οι δραστηριότητες μας για απόκτηση οικονομικών μέσων, πρέπει να είναι και είναι αδέσμευτες πολιτικά από τους επιχειρηματίες, δεν υποτάσσουμε την πολιτική μας στο οικονομικό όφελος.

    Για μας πηγή χρηματοδότησης είναι οι αποζημιώσεις των στελεχών και μελών του Κόμματος που έχουν δημόσια αξιώματα και από αυτά προκύπτει μικρή η μεγάλη αποζημίωση. Η κρατική επιχορήγηση που δίνεται σε όλα τα κόμματα είναι μια πηγή εσόδων για μας, την αποδεχθήκαμε για δύο λόγους. Πρώτο γιατί μας δίνεται χωρίς καμία δέσμευση στην πολιτική μας δράση, και δεύτερο γιατί είναι ένα μέσο για να αμβλύνονται ως ένα βαθμό οι ανισότητες που υπάρχουν στις ευκαιρίες και δυνατότητες των κομμάτων να διαδίδουν την πολιτική, τις θέσεις τους. Δεν πρόκειται, χάριν της κρατικής επιχορήγησης να βάλουμε νερό στο κρασί μας".

    Τέλος κλείνοντας την ομιλία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε: "Δηλώνουμε ότι δεν πιστεύουμε στην αξία της αστικής δημοκρατίας, ακόμα και στην πιο ήπια εκδοχή της. Πολύ περισσότερο που τα τελευταία χρόνια, μετά την συνθήκη του Μάαστριχ, την αλλαγή της δομής του ΝΑΤΟ, μετά το πέρασμα στους τρομονόμους των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν καταργηθεί και τυπικά νόμοι που κατοχύρωναν ορισμένες αστικές δημοκρατικές ελευθερίες, και ατομικά δικαιώματα. Η αστική δημοκρατία ακόμα και στην πιο ήπια έκφρασή της είναι ωφέλιμη πριν από όλα στα αστικά κόμματα, όπως είναι σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που πότε χρησιμοποιούν την επίφαση της δημοκρατίας για να παραπλανούν και να εξαγοράζουν και πότε , όπως σήμερα, την κάνουν ακόμα χειρότερη για να τρομοκρατούν και να υποτάσσουν. Εμείς ακόμα και σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας μας, όταν η πίεση του συστήματος ασκούσε επιρροή και σε μια μερίδα των στελεχών μας, ποτέ δεν διακηρύξαμε πίστη στην αστική δημοκρατία, ποτέ δεν δηλώσαμε ότι ο σκοπός μας είναι η ανώφελη και εξωπραγματική επιδίωξη της εξυγίανσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Άλλωστε υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν τάξει να υπηρετούν αυτόν τον οπισθοδρομικό στόχο, οι οπορτουνιστές και το νέο φρούτο των οικολόγων, που δεν έχει καμία σχέση με τον ταξικό αγώνα για το περιβάλλον, την οικολογία, τον εργαζόμενο άνθρωπο".

    Είδηση: 24438

    [03] Δώρα της UNICEF για το καλοκαίρι

    Καλοκαιρινή καμπάνια με νέα συλλογή ειδών και δώρων και στόχο την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της που απευθύνονται σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιεί η UNICEF. Η αγορά των δώρων αυτών, θα προσφέρει εμβόλια, καθαρό νερό, τροφή και εκπαίδευση στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

    Όπως τονίζει η UNICEF σε ανακοίνωσή της: "Το καλοκαίρι έφτασε φορτωμένο αναμνήσεις και εικόνες των παιδικών μας χρόνων! Στιγμές ανεμελιάς, ξεκούρασης και παιχνιδιού πλημμυρίζουν την ψυχή μας. Στιγμές και αναμνήσεις που εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δε θα ζήσουν και δε θα δημιουργήσουν ποτέ. Πριν κλείσουμε, λοιπόν, τη βαλίτσα των διακοπών μας ας ανοίξουμε την ψυχή μας και ας βοηθήσουμε παιδιά που στερούνται την αγάπη και τη φροντίδα, την εκπαίδευση, τα εμβόλια, το ασφαλές νερό και το παιχνίδι".

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημερομηνία που η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών, με την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η επίδρασή της είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και στηρίζοντας το δικαίωμά τους στην επιβίωση. Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξή σας η UNICEF υλοποιεί προγράμματα σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως, με σκοπό να στηρίξει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών, το καθαρό νερό και την υγιεινή, την ποιοτική βασική εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών από τη βία, την εκμετάλλευση και το AIDS. Η συλλογή περιλαμβάνει μπάλες, κουβαδάκια, πετσέτες εξαιρετικής ποιότητας, μπλουζάκια καθώς και άλλα δώρα για μικρούς και μεγάλους, όπως μοναδικά κοσμήματα από ασήμι φτιαγμένα με πολύ γούστο στην Ελλάδα σε αποκλειστικά σχέδια για τη UNICEF, κεριά, αρωματικά για τις ντουλάπες και το χώρο σας, υπάρχουν επίσης βιβλία με θέματα βασισμένα στα δικαιώματα των παιδιών και στην καθημερινότητά τους από γνωστούς εκδοτικούς οίκους για παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά.

    Όλα τα έσοδα από την πώληση των ειδών μας χαρίζουν ζωή και χαμόγελο στα παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους. Η UNICEF με την υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναπτύσσει προγράμματα υποστήριξης των παιδιών στους τομείς της υγείας και διατροφής, εγκαθιστά συστήματα παροχής νερού και υγιεινής, και εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση. Στις δράσεις της UNICEF περιλαμβάνεται επίσης, πολύτιμη βοήθεια σε ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές καθώς και σε σιωπηλές κρίσεις".

    Τα καλοκαιρινά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι φορείς και οι εταιρίες να τα προμηθευτούν:

    Στα Καταστήματα UNICEF

    ΑΘΗΝΑ: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μιχελιδάκη 19

    ΧΑΝΙΑ: Μπονιαλή 25

    Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες από όλη την Ελλάδα:

    801 500 12345 όλο το 24ωρο

    fax: 210 72 52 555

    Είδηση: 24437


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 July 2009 - 20:54:38 UTC