Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Εκλογές το Σεπτέμβριο
  • [02] Αντιπαράθεση για πολιτικό χρήμα και Siemens
  • [03] Ισραήλ: βομβάρδισε τον ΟΗΕ και αποζημιώνει
  • [04] Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης, από την ΕΕ
  • [05] Τρία αστέρια της ροκ τον Ιούλιο στην Αθήνα
  • [06] G8: σύνοδος στην Ιταλία και ανησυχίες ΗΠΑ
  • [07] Άρειος Πάγος: «Ανυπότακτος ο τραγουδιστής Βαλάντης!
  • [08] Εγκαίνια γραφείου του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν από την Ντ. Μπακογιάννη
  • [09] Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές η Βουλγαρία
  • [10] Νέες διευκρινίσεις ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαιθρίους χώρους
  • [11] Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια
  • [12] Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό Nabucco
  • [13] Συνεργασία Καραμανλή - Παπαληγούρα
  • [14] Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Αρμενία
  • [15] Εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για τέκνα Ελλήνων εξωτερικού
  • [16] Νεκροί Ταλιμπάν από επίθεση αμερικανικού μαχητικού
  • [17] Να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ
  • [18] Δύο ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής
  • [19] Προσωρινά αποτελέσματα ΑΣΕΠ

    [01] Παπανδρέου: Εκλογές το Σεπτέμβριο

    Πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές. Στόχος, όπως είπε, να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με νωπή εντολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από σήμερα στην επανεκλογή του κ. Παπούλια, παράλληλα με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί και τόνισε ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αξίωμά του.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα αναδείξει μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα καταρτίσει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και θα χαράξει μια νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα".

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές ζητήθηκε ξεκάθαρη αλλαγή πλεύσης και αλλαγή πολιτικής και αφού χαρακτήρισε κρισιμότατους για τον τόπο τους επόμενους μήνες αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που αφορά τρεις άξονες: την ανάταξη της οικονομίας, την προστασία του εισοδήματος του πολίτη και τον ανένδοτο κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας.

    Αντιδράσεις

    Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Αντώναρου. "Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε και σήμερα για μία ακόμη φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς.

    Είναι γνωστή η θέση του κ. Παπανδρέου ότι προτίθεται να μη στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών που μόνο κίνητρο έχει τη βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ" σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    "Όταν η επιπολαιότητα διασταυρώνεται με τον καιροσκοπισμό, τότε το αποτέλεσμα είναι οι βαρύγδουπες και κενές περιεχομένου προτάσεις του κ. Παπανδρέου, που σήμερα για μια ακόμη φορά εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, έχει ανάγκη από σοβαρότητα και υπευθυνότητα", είπε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

    "Εφόσον η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκφράζει, όπως λέει, άλλη πολιτική από της ΝΔ, ας απαντήσει το ερώτημα γιατί καταψήφισε μαζί με τη ΝΔ την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των διοδίων και τη φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%; Ποιο είναι το ύψος των μισθών και των συντάξεων που θα πάρουν οι εργαζόμενοι και αν θα έχουν σταθερή δουλειά και όχι 3ωρα και stage; Δεν ακούσαμε τίποτα γι αυτά και για πολλά παρόμοια από τον Γ. Παπανδρέου" σημείωσε το ΚΚΕ.

    Σε προεκλογική διάταξη το ΠΑΣΟΚ

    Στη δική του ομιλία ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση "όμηρο του τυχαίου", ενώ αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο για "μια νίκη - ανατροπή, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διαψεύσει όσους έσπευδαν, πριν ένα χρόνο, να προεξοφλήσουν το τέλος της δημοκρατικής παράταξης".

    Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δίνει προτεραιότητα και μένει προσηλωμένο στην επίτευξη του μείζονος στόχου του, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".

    Ανακοίνωσε από το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι πολιτικές εξορμήσεις στελεχών, ότι προχωρά η προγραμματική προετοιμασία και πως οι τομείς οργανωτικής πολιτικής και κινητοποιήσεων, επικοινωνίας και ετεροδημοτών έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.

    Είδηση: 24401

    [02] Αντιπαράθεση για πολιτικό χρήμα και Siemens

    Έντονη πολιτική κόντρα εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες και επιχειρηματίες και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Για υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον κατηγόρησε τον Προέδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθώς είχε αρνηθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού πέρσι τον Ιούλιο για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διαφάνεια. Απαντώντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πιστεύει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Siemens, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    "Υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ"

    Σε "πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο τώρα, όσο και όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας" αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Επισημαίνοντας την άρνηση του ΠΑΣΟΚ στη σύσταση Επιτροπής για τη διαφάνεια, είπε ότι "τότε, ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του δεν έστερξαν να συναινέσουν, ώστε να προχωρήσει αυτό το θέμα, παρά έδωσαν τη γνωστή απάντησή τους: Όχι" και υποστήριξε πως "το ΠΑΣΟΚ τα κάνει τώρα όλα αυτά, γιατί βλέπει ότι κάτι φτάνει σε κρίσιμο σημείο, κάτι που ενδεχομένως δεν το βολεύει. Γι' αυτό προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από αυτό, που συμβαίνει, από τη δουλειά που κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη και ρίχνουν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες".

    "Η ουσία είναι μία, το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων. Επιχειρεί να προστατεύσει κορυφαία δικά του στελέχη" είπε ο κ. Αντώναρος.

    Κληθείς να σχολιάσει πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, περί επιείκειας για όσους δώσουν στοιχεία για λάδωμα πολιτικών, απάντησε: "Το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που βρίσκεται σε στενάχωρη θέση προσπαθεί να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Εμάς μας ενδιαφέρει η άσκηση της πολιτικής μας. Μας ενδιαφέρει να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις".

    "Φθηνά επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης"

    Για φθηνά επικοινωνιακά παιγνίδια κατηγόρησε τον Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωσταντίνου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του κόμματος για το γεγονός ότι οι χθεσινές προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκαν θετική ανταπόκριση σε αρκετά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ αλλά και στην κοινή γνώμη.

    Αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση διαφωνεί με τις προτάσεις Παπανδρέου, τί φοβάται και ποιούς καλύπτει.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν ο Pρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Κώστα Σημίτη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999-2000, δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης έχει τοποθετηθεί επί του θέματος όταν προέκυψε εδώ και ένα χρόνο.

    "Δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη"

    Την πεποίθησή του δεν θα αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

    "Έχουμε μάθει ποιοι έδωσαν τις μίζες, πρέπει να μάθουμε και ποιοι τις πήραν. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα δεν μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Στη Γερμανία την υπόθεση της Siemens την ανέλαβαν 30 εισαγγελείς. Στην χώρα μας 3 χωρίς ουσιαστική βοήθεια, χωρίς κινήσεις που αποδεικνύουν ότι έχουν αποτελεσματικότητα.

    Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Siemens είναι μια υπόθεση που αφορά στην αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, σε μια περίοδο που αυτό βρίσκεται στο ναδίρ. Θα περιμένουμε κυρίως από την κυβέρνηση αλλά και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τα δύο εμπλεκόμενα κόμματα, να μην υπεκφεύγουν της ουσίας και να δώσουν επιτέλους ουσιαστικές απαντήσεις στους πολίτες.", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Νέα πολύωρη κατάθεση Χριστοφοράκου Στο "κόκκινο" οι πολιτικοί τόνοι για τη Siemens

    Είδηση: 24394

    [03] Ισραήλ: βομβάρδισε τον ΟΗΕ και αποζημιώνει

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Aποζημίωση στον ΟΗΕ προτίθεται να καταβάλλει το Ισραήλ, λόγω του βομβαρδισμού των εγκαταστάσεών του στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων το Δεκέμβριο του 2008. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν την κωδική ονομασία "Συμπαγές μολύβι" και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.

    Η σχετική είδηση προκύπτει από δηλώσεις στη Βαρσοβία, της Κάρεν Κόνινγκ Αμπού Ζαγέντ, εκπροσώπου της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος των χρημάτων που θα δοθούν σαν αποζημίωση, αναμένεται όμως να υπάρξουν συνομιλίες της κ. Ζαγέντ με Ισραηλινούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη. Όπως δήλωσε η κ. Ζαγέντ: "Ελπίζουμε λοιπόν να τηρηθεί η υπόσχεση των Ισραηλινών και να εκταμιευθούν οι σχετικές αποζημιώσεις".

    Είδηση: 24405

    [04] Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Πρόγραμμα Ανάκαμψης, από την ΕΕ

    Ειδήσεις

    Μέσα από την θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Προγράμματος Ανάκαμψης, προϋπολογισμού περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση σειράς ενεργειακών έργων, σε τρία από τα οποία μετέχει και η Ελλάδα, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και να καλύψει τις απαιτήσεις της σε ενέργεια η ΕΕ. Η θεσμοθέτηση του νέου προγράμματος προβλέπεται σε σχετικό σχέδιο κανονισμού της ΕΕ, ο όποιος αναμένεται να εγκριθεί εντός του προσεχούς διαστήματος από το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο και να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του, ώστε τα αποτελέσματα των έργων που θα συγχρηματοδοτηθούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη, στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στη μείωση των εκπομπών αερίου του Θερμοκηπίου.

    Με τα κονδύλια του ΕΕΠΑ θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση το 2009 και το 2010 έργων όπως τα έργα υποδομής στους τομείς του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, των υπεράκτιων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας και της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

    Όπως αναφέρεται στο σχέδιο κανονισμού προτάσεις για συμμετοχή στην υλοποίηση των έργων αυτών μπορούν να υποβάλουν όλα τα κράτη που ενεργούν από κοινού και κατόπιν συμφωνίας όλων των κρατών μελών, τα οποία αφορά άμεσα το συγκεκριμένο έργο. Η συμμετοχή του προγράμματος ΕΕΠΑ στη χρηματοδότηση υλοποίησης ενός έργου φθάνει έως 50 % της επιλέξιμης δαπάνης για την υλοποίηση του. Μετά τη θεσμοθέτηση του προγράμματος ΕΕΠΑ, θα ακολουθήσει η δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκλήσεων υποβολής προτάσεων.

    Ελληνική συμμετοχή

    Είδηση: 24398

    [05] Τρία αστέρια της ροκ τον Ιούλιο στην Αθήνα

    Ειδήσεις

    Ο Ιούνιος πέρασε και μαζί του πέρασαν κι οι λαμπερές συναυλίες του μήνα. Τελευταία αυτή του αινιγματικού Antony Hegarty, που με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, πλημμύρισε το θέατρο Badminton σπαρακτικές και συναισθηματικές μελωδίες, δίνοντας έτσι, με τον πιο λυρικό τρόπο, την "σκυτάλη" στον πιο μουσικό μήνα του καλοκαιριού, που ήρθε για να μας ταρακουνήσει με τρείς ανεπανάληπτες συναυλίες. Οι David Byrne, Carlos Santana και Paul Weller, τρία μεγάλα αστέρια της διεθνούς ροκ μουσικής σκηνής, θα κάνουν την εμφάνισή τους στις 6, 8 και 14 Ιουλίου αντίστοιχα και θα φωτίσουν με τις ηλεκτρικές μουσικές τους τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας. Εμείς απλά θα είμαστε εκεί να αποθεώσουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Το μόνο που μένει να κάνουμε; Να τρέξουμε στο κοντινότερο σημείο προπώλησης και να προμηθευτούμε εισιτήριαβ¦

    Ο David Byrne θα εμφανιστεί ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου Badminton στις 6 Ιουλίου σε ένα μοναδικό show, μια μουσική πανδαισία με κομμάτια ορόσημο στην πορεία του. Tι θα ακούσουμε; Κομμάτια θρύλους όπως τα "Once In A Lifetime", "Burning Down The House", "Take Me To The River" από τους Talking Heads, κλασσικές συνθέσεις όπως τα "Help Me Somebody" και "My Big Hands" αλλά και συνθέσεις από τον νέο του δίσκο με τον Brian Eno, όλα πλαισιωμένα από μια συναρπαστική παρουσίαση. Μαζί με τον David επί σκηνής θα απολαύσουμε δέκα φανταστικούς μουσικούς και χορευτές, κάνοντας τη συναυλία μία ζωντανή εκδοχή της ταινίας των Talking Head "Stop Making Sense".

    Ο David Byrne βεβαίως δεν χρειάζεται συστάσεις. H σταδιοδρομία του στους Talking Heads, ξεκινώντας από τους Talking Heads το 1974, με τους οποίους κυκλοφόρησε 8 δίσκους, από τους οποίους οι 4 βραβεύτηκαν από το περιοδικό Rolling Stone ανάμεσα τα 500 Καλύτερα Άλμπουμ Όλων Των Εποχών το 2003. Οι ίδιοι οι Talking Heads εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall Of Fame το 2002.

    Πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχος, ο David Byrne κυκλοφόρησε το πρώτο του solo άλμπουμ, με τίτλο My Life in the Bush of Ghosts σε συνεργασία με τον Brian Eno, το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει 7 δίσκους και έχει πλήθος συμμετοχών σε soundtracks με πιο γνωστό αυτό της ταινίας Ο Τελευταίος Αυτοκράτωρ για το οποίο κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής. Εκτός μουσικής ο Byrne είναι επίσης ένας πετυχημένος εικαστικός καλλιτέχνης με πολλές εκθέσεις και έργα δημόσιας τέχνης στο ενεργητικό του.

    Τοποθεσία: Badminton Theatre, Άλσος Στρατού-Γουδί

    Ημερομηνία: 6 Ιουλίου 2009. Ώρα έναρξης: 21.00

    Τιμές εισιτηρίων: 45, 50, 60 και 70 ευρώ.

    Προπώληση εισιτηρίων: http://www.ticketnet.gr/ & Τicketnet (Λεωφ. Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι), Public, Virgin Megastores (The Mall), Ταμεία Θεάτρου Badminton

    Στις 8 Ιουλίου, δυο μέρες μετά τον David Byrne, το φαινόμενο Carlos Santana έρχεται στην Ελλάδα με τη δεκαμελή All Star μπάντα του, στα πλαίσια της περιοδείας του, η οποία φέρει τον τίτλο "Supernatural Santana- A Trip Through The Hits!" Πρόκειται για μία αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος άλλαξε τον ήχο της ροκ και δημιούργησε μία ολόκληρη κιθαριστική παράδοση με τα περίφημα guitar solo του!

    Όλα αυτά τα χρόνια ο Santana ακολουθούσε μία επιτυχημένη πορεία που τον καθιέρωνε στο ροκ πάνθεον, η μεγάλη επιτυχία ήρθε 30 χρόνια μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Woodstock, με το album Supernatural. Με αυτό το άλμπουμ ο Santana θα αποκτήσει οκτώ Grammy Awards συμπεριλαμβανομένου και αυτού του δίσκου της χρονιάς.

    Του ανήκουν δέκα Grammy Awards, τρία Latin Grammy, ενενήντα εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και εκατό εκατομμύρια θεατές στις συναυλίες του!

    Τοποθεσία: OAKA, Μαρούσι

    Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

    Τιμές εισιτηρίων: Αρένα: 45 ευρώ β Για τα πρώτα 2,000 εισιτήρια, Αρένα: 50 ευρώ, Diamond Arena: 70 ευρώ, Καθήμενοι: 60 ευρώ, Premium: 120 ευρώ, VIP: 200 ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: Public Συντάγματος, Virgin Megastores, The mall, Ταμεία Θεάτρου Badminton, Εκδοτήρια Λ. Κύμης στάδιο ΟΑΚΑ, Γραφεία Ticketnet, Λεωφόρος Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι και www.ticketnet.gr.

    Τέλος, ο Paul Weller έρχεται στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του 23ου φεστιβάλ Υμηττού, και αυτό αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μουσικές ειδήσεις της χρονιάς, καθώς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στη χώρα μας, παρότι έχει πολυπληθές κοινό.

    O Paul Weller είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ροκ μουσικής παγκοσμίως αλλά και ένας από τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες για τον 20ο αιώνα. Πέρα από την τεράστια σε επιτυχίες καριέρα του ως μουσικός, είναι και μια από τις εμβληματικές φιγούρες της Μ. Βρετανίας, χάρη στο εξαιρετικό στυλ του, ήδη από την εποχή των mods έως και σήμερα, σε ηλικία 50 ετών.

    Στα 30 χρόνια της καριέρας του με τα 2 συγκροτήματά του (The Jam, The Style Council) και ως σόλο καλλιτέχνης, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 δίσκους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν φτάσει στις κορυφές των καταλόγων πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία και σε αρκετές χώρες του πλανήτη, δημιουργώντας πολλά ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρόσφατος δίσκος του (22 Dreams, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες) πήγε κατευθείαν στο Νο1 των πωλήσεων της Μ. Βρετανίας, και περιλαμβάνεται στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμς του 2008 των πλέον έγκριτων μουσικών εντύπων του πλανήτη.

    Τοποθεσία: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Υμηττός

    Ημερομηνία: 14 Ιουλίου, στις 21.30

    Πληροφορίες: http://www.festival-ymittou.gr/

    Είδηση: 24384

    [06] G8: σύνοδος στην Ιταλία και ανησυχίες ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Στην έκδοση προειδοποιητικής ανακοίνωσης προχώρησε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιταλία, με αποδέκτες Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα. Αιτία της ανακοίνωσης, είναι η διεξαγωγή της συνόδου των G8 στη Λ' Άκουϊλα και οι αναμενόμενες αντιδράσεις.

    Συγκεκριμένα αναφέρονται σαν διαδηλώσεις στις οποίες οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να τις αποφύγουν, αυτές που θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, η διοργάνωση δύο διαδηλώσεων, μιας στη Λ΄Άκουϊλα, στις 5 και 6 Ιουλίου, την ώρα ακριβώς, κατά την οποία σημειώθηκε ο καταστρεπτικός σεισμός της 6ης Απριλίου του 2009 και μιας άλλης, στις 7 Ιουλίου, στην πλατεία Μπαρμπερίνι της Ρώμης (δίπλα στην αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία). Επίσης στις 8 και 9 Ιουλίου, στη Ρώμη και μια διαδήλωση στη Λ' Άκουϊλα τη 10η Ιουλίου, συγχρόνως με την λήξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης.

    Η πλευρά των διαδηλωτών έχει ανακοινώσει ότι επιδιώκουν «να καλωσορίσουν τους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη».

    Είδηση: 24403

    [07] Άρειος Πάγος: «Ανυπότακτος ο τραγουδιστής Βαλάντης!

    Ποινή δεκάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, για ανυποταξία εν καιρώ ειρήνης, επέβαλε στον γνωστό τραγουδιστή Βαλάντη, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αφού με την υπ' αριθμ. 1506/2009 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση του τραγουδιστή Αυγενικού Χρυσοβαλάντη, φια της οποίας ο καλλιτέχνης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία του επιβλήθηκε αρχικώς η εν λόγω ποινή.

    Ο Βαλάντης, το έτος 2000 παρουσιάστηκε στο Φρουραρχείο και επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα, έντονες ημικρανίες έπειτα από τροχαίο συμβάν, προκειμένου να μην καταταγεί στον ελληνικό στρατό. Παραπέμφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πήρε απαλλαγή ως Ι-5.

    Το έτος 2004 απεκαλύφθη το κύκλωμα, που δρούσε στον Στρατό και χορηγούσε πλαστές γνωματεύσεις και ειδικά σε πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, προκειμένου να μην στρατευθούν.

    Ύστερα από έρευνα, αποδείχθηκε ότι η ιατρική γνωμάτευση του Βαλάντη ήταν πλαστή, καθώς με τον ίδιο αριθμό υπήρχε κι άλλη γνωμάτευση, άλλου στρατευσίμου, που είχε πάρει απαλλαγή, εξ αιτίας του ότι παρουσίαζε αγχώδεις αντιδραστικές εκδηλώσεις.

    Οι αποκαλύψεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ο τραγουδιστής το 2005 να υπηρετήσει τη θητεία του. Όμως, εκ παραλλήλου άρχισε και η ποινική διαδικασία της υπόθεσης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την πλαστογραφία της γνωμάτευσης.

    Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Βαλάντη κρίνοντας ότι η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

    Είδηση: 24404

    [08] Εγκαίνια γραφείου του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν από την Ντ. Μπακογιάννη

    Πολιτική

    Έκκληση στην αρμενία να αξιοποιήσεις τις υπηρεσίες του ΟΑΣΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και να υπάρξει πρόοδος στις διαδικασίες για τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό του αρμενικού κράτους, απηύθυνε κατά την επίσκεψή της στο Ερεβάν, η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι η ελληνική προεδρία είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια.

    Μετά τη συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό της, Εντουαρντ Ναλμπαντιάν, η κα Μπακογιάννη, με την ιδιότητά της, ως προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, υπογράμμισε ότι «προσβλέπουμε στη συνεχή υποστήριξη της Αρμενίας, καθώς ξεκινούμε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια εν όψει της Υπουργικής Συνόδου της Αθήνας, το Δεκέμβριο».

    Ακολούθως, η υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν, η δράση του οποίου «περιλαμβάνει το μετριασμό των επιπτώσεων της χρηματοοικονομικής κρίσης σε μια κρίσιμη στιγμή, τη συνεργασία με την αστυνομία και την υποστήριξη του γραφείου του Human Rights Defender». Αναφερόμενη στη λειτουργία του, είπε ότι «το γραφείο στοχεύει να υπηρετήσει το λαό της Αρμενίας και να τον βοηθήσει να οικοδομήσει μια ανοικτή, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, καθώς θέτει τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή κοινωνία των πολιτών, με σεβασμό στο παρελθόν της και έτοιμη να πάρει το μέλλον στα ίδια της τα χέρια».

    Εστιάζοντας στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η κα Μπακογιάννη είπε ότι τον τελευταίο χρόνο «η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν συμμετάσχει εποικοδομητικά στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα νέο διαπραγματευτικό γύρο, που δίνει νέα ελπίδα, ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο» και εξέφρασε αισιοδοξία για την «πολιτική βούληση που επιδεικνύουν και οι δύο πλευρές» καθώς και για την προσήλωση της Ομάδας του Μινσκ για θετικά αποτελέσματα.

    «Η Αρμενία είναι μια σημαντική χώρα για τη σταθερότητα στο Νότιο Καύκασο και ότι έχει ξεκινήσει ένα λεπτό διάλογο με την Τουρκία, επιδεικνύοντας ωριμότητα και αυτοπεποίθηση» τόνισε η Ελληνίδα υπουργός και σημείωσε πως η Ελλάδα ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες και ελπίζει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Μπακογιάννη συνάντησε τον Πρόεδρο Σερζ Σαργισιάν, τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Χόβικ Αμπρααμιάν, τον ηγέτη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Μπάκο Σαχακιάν, και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων τον πρώτο Πρόεδρο της Αρμενίας, κ. Πετροσιάν.

    Είδηση: 24400

    [09] Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές η Βουλγαρία

    Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στη Βουλγαρία για τις βουλευτικές εκλογές, που είναι οι πρώτες από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, και ακόμη οι αναλυτές δεν έχουν σαφή εικόνα της δύναμης των κομμάτων, λόγω της επιφυλακτικότητας των ψηφοφόρων και των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι πολιτικοί αναλυτές εμφανίζονται φειδωλοί ως προς τις εκτιμήσεις τους για τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής.

    Τα ερωτήματα που κυριαρχούν είναι, ποιες πολιτικές δυνάμεις θα εμπιστευθούν οι πολίτες για τη διακυβέρνηση της χώρας κι αν θα υπάρξει τελικά η δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

    Βασικότερος λόγος είναι ότι η Βουλγαρία, των περίπου 8 εκατομμυρίων κατοίκων, δέχεται ολοένα και πιο ισχυρά "χτυπήματα" από την παγκόσμια οικονομική κρίση με αποτέλεσμα "όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τις πολιτικές εξελίξεις στο άμεσο πολιτικό μέλλον".

    Στο μεταξύ, ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος "Πολίτες για Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας" (GERB) και δήμαρχος Σόφιας, Μπόικο Μπορίσοφ, το κόμμα του οποίου έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ξεκαθάρισε πως ούτε το κόμμα του θέλει να κυβερνά, ούτε ο ίδιος σκοπεύει να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα "πάση θυσία", ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι το GERB δεν πρόκειται να κάνει συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή με το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

    Στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση, κατηγόρησε τα δύο κόμματα πως ήταν η αφορμή για να χάσει η Βουλγαρία την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της καθώς και «ουσιαστικό μέρος των ευρωπαϊκών πλαισίων στήριξης».

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ, απαντώντας στον πολιτικό του αντίπαλο, υπογράμμισε πως, σε περίπτωση που το GERB, σε συμμαχία με την Ένωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΕΔΔ) και τους «Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία» εξασφαλίσει εκλογική νίκη, η χώρα κινδυνεύει από πολιτική και οικονομική κατάρρευση.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε, "στους δύσκολους καιρούς της κρίσης, η Βουλγαρία δεν θέλει πειράματα, αλλά σταθερή και δοκιμασμένη κυβέρνηση, που έχει, ήδη, αποδείξει πως κρατά γερά το τιμόνι στην 'μπόρα' της κρίσης".

    Πάντως, ο κ. Στανίσεφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συμμαχίας με άλλη πολιτική δύναμη.

    Στο μεταξύ, με βάση τα σημερινά αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Mediana, το GERB συγκεντρώνει το 28% των προτιμήσεων των Βούλγαρων ψηφοφόρων και ακολουθεί με 21,5% το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ενδεχόμενος εταίρος σε μια κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να είναι το κάθε ένα από τα υπόλοιπα έξι κόμματα στα οποία οι σφυγμομετρήσεις δίνουν ποσοστά άνω του 4% που τους επιτρέπουν να "περάσουν" στη νέα Βουλή.

    Πάντως, παρά τις φιλοδοξίες των πολιτικών κομμάτων της Βουλγαρίας, την τελευταία λέξη έχουν οι περίπου 4 εκατομμύρια Βούλγαροι ψηφοφόροι, οι οποίοι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή.

    Είδηση: 24396

    [10] Νέες διευκρινίσεις ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαιθρίους χώρους

    Ειδήσεις

    Δεν πρόκειται να πληρωθούν αναδρομικά, φόροι και μεταβιβάσεις των ακινήτων ή εισφορές του ΙΚΑ, καθώς κι άλλες επιβαρύνσεις για την αλλαγή χρήσης στους ημιυπαιθρίους κι άλλους βοηθητικούς χώρους που θα τακτοποιηθούν με την ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    «Κανένας φορέας δεν μπορεί να επιβάλει αναδρομικά καμίας μορφής επιβάρυνση», διευκρινίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα των ημιυπαιθρίων χώρων, όπως ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

    Νέες διευκρινίσεις

    Με αφορμή ορισμένες παρατηρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις ρυθμίσεις τακτοποίησης αλλαγής χρήσης νομίμως δομημένων χώρων, το γραφείο Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκδόθηκε ανακοίνωση, δια της οποίας επισημαίνονται εξής:

    1) Στην τροπολογία, που κατατέθηκε στην βουλή, αναφέρεται ρητά: «Μετά την εξόφληση της εισφοράς δεν επιβάλλονται πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ούτε οιασδήποτε άλλης μορφής για την διατηρούμενη νέα χρήση του ημιυπαιθρίου χώρου. Επίσης, δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι για μεταβιβάσεις του ακινήτου, εισφορές φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ή άλλες επιβαρύνσεις, για την αλλαγή χρήσης, που έχει συντελεστεί». Επομένως, κανένας φορέας δεν μπορεί να επιβάλει αναδρομικά καμίας μορφής επιβάρυνση.

    2) Από την τακτοποίηση και μετά, ως προς τα φορολογικά και τα τέλη άλλων φορέων, είναι αυτονόητο ότι θα αντιμετωπίζονται ως κλειστοί χώροι με τη νέα χρήση τους.

    Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η αποζημίωση των μηχανικών ανέρχεται στα 200-250 β¬.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24392

    [11] Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια

    Ευρώπη

    Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Σκόπια η νέα αμερικανική πρεσβεία που είναι η μεγαλύτερη των ΗΠΑ σε χώρα των Βαλκανίων, ενώ κατά τις δηλώσεις στο πλαίσιο των εγκαινίων δεν έλειψαν από αμερικανικής πλευράς και σχόλια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στα Σκόπια, τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ. Η νέα αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε ύψωμα, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και δίπλα στο κάστρο της πόλης και είναι έκτασης 8.000 τ.μ.

    Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας και του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, παρέθεσε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 1200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η επικεφαλής της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατασκευή των κτιρίων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, Λίντια Μουνίζ, η οποία ανέφερε ότι η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ αποτελεί σύμβολο της συνεχούς αμερικανικής παρουσίας στην ΠΓΔΜ και δείγμα της ανάπτυξης των στενών διμερών σχέσεων.

    Είδηση: 24389

    [12] Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό Nabucco

    Ειδήσεις

    Νέα δεδομένα στο ενεργειακό τοπίο της Ευρώπης αναμένεται να επιφέρει η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nabucco, που θα υπογραφεί στις 13 Ιουλίου στην Άγκυρα, μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας , της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, από τα εδάφη των οποίων θα διέρχεται ο αγωγός. Ωστόσο, το ερώτημα που εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο είναι το κατά πόσο θα επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε προσφάτως σχετικά με την επιθυμία της Αγκυρας να κατακρατεί, για κάλυψη των εγχώριων αναγκών ή για επανεξαγωγή, το 15% των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα διέρχονται από τον δυναμικότητας 31 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αγωγό Nabucco.

    Παράλληλα, προβάδισμα έναντι του Nabucco απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, το ανταγωνιστικό πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού South Stream, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου, καθώς το Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκε να εξετάσει κατά προτεραιότητα αίτηση της Gazprom για αγορά φυσικού αερίου από το μεγάλο πρόγραμμα Σαχ Ντενίζ 2.

    Η Μόσχα από την πλευρά της προχώρησε στην κίνηση να αγοράσει, το 2010, 500.000 κυβικά μέτρα από το Σαχ Ντενίζ 1 και να αυξήσει τις ποσότητες μελλοντικά, παρά το επιπλέον κόστος. "Η Gazprom και η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πρόθυμες να ζημιωθούν για να ενοχλήσουν την ΕΕ και τον Nabucco", τόνισε ο διευθυντής της δεξαμενής εγκεφάλων East European Gas Analysis κ. Μιχαΐλ Κορτσέμκιν. "Οσο περισσότερο φυσικό αέριο αγοράζει η Gazprom από το εξωτερικό, τόσο χαμηλότερη θα είναι η κερδοφορία της", πρόσθεσε.

    Επίσης, για τη Ρωσία αποτελούσε ζητούμενο να εξασφαλίσει την εμπλοκή της Τουρκία στο πρόγραμμα του South Stream, καθώς ο σχεδιαζόμενος αγωγός θα διέλθει από την οικονομική ζώνη της στον Εύξεινο Πόντο.

    "Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά θα εξετάσει την προσφορά μας και ότι θα συνεργαστούμε περαιτέρω ώστε να καταστεί περισσότερο ελκυστική και σαφής στους εταίρους μας", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος για θέματα ενέργειας Ιγκορ Σέτσιν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, είπε ότι "είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα ενεργειακά θέματα, με κάθε σοβαρότητα και να ακούσουμε τις προτάσεις της Ρωσίας. Πιστεύουμε ότι, πρακτικά, η Ρωσία μπορεί να προσφέρει στην Τουρκία πολύ ευνοϊκούς όρους στον τομέα της ενέργειας".

    Τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και η Τουρκία "πολιορκούνται" από την ΕΕ για τον Nabucco. Ωστόσο, η Ρωσία ενδέχεται να μετανιώσει για τη πρόσφατη "νίκη" που σημείωσε, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του ρωσικού National Energy Security Fund κ. Κονσταντίν Σιμόνοφ.

    "Η Τουρκία μπορεί να γίνει η δεύτερη Ουκρανία. Γιατί; Διότι είναι η ίδια κατάσταση. Η Τουρκία θα είναι ο ιδιοκτήτης των αγωγών, κατά συνέπεια είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το στάτους της ως μοχλό πίεσης. Διαβλέπομε πολιτικούς κινδύνους και το πρόβλημα του αυξανόμενου ρόλου των ισλαμιστών στην Τουρκία", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Russia Today ο κ. Σιμόνοφ.

    Ευρωπαϊκή Ένωση

    Τη διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Ναμπούκο που θα υπογραφεί στις 13 Ιουλίου στην Άγκυρα, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Φεράν Ταραντέλα, εκπρόσωπος του Επιτρόπου για θέματα ενέργειας, Αντρίς Πίλμπαλγκς ο οποίος είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε από την τουρκική κυβέρνηση πρόσκληση για να παραστεί, ως παρατηρητής, στην υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας.

    Όσον αφορά το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί ο αγωγός Ναμπούκο, ο Φ. Ταραντέλα δήλωσε πως θα περιγράφεται στην διακυβερνητική συμφωνία και θα δημοσιοποιηθεί μετά την υπογραφή της.

    Είδηση: 24387

    [13] Συνεργασία Καραμανλή - Παπαληγούρα

    Συνεργασία με τον πρωθυπουργό είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας. Στη συνέχεια, παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, οι οποίοι και του παρουσίασαν τις προτεραιότητες του νέου Προεδρείου τους.

    Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις της κρίσης στη Ναυτιλία

    Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση των εφοπλιστών με τον Πρωθυπουργό, ήταν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της ναυτιλίας με τον Πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη να τις χαρακτηρίζει ελεγχόμενες.

    Όπως είπε, ο κ Παπαληγούρας συζητήθηκε επίσης το θέμα της πειρατείας σε ελληνόκτητα πλοία αλλά και οι ελληνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς επίσης και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους για να προσεγγίσουν και στη συνέχεια να παραμείνουν στην ναυτιλία.

    Αντιδράσεις

    "Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη ναυτιλία, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκφράζεται και υλοποιείται με την σκανδαλώδη στήριξη των εφοπλιστών, που όπως οι ίδιοι δηλώνουν είχαν την προηγούμενη χρονιά ιστορικό ρεκόρ κερδών. Το αποτέλεσμα για τους Έλληνες και αλλοδαπούς ναυτεργάτες ήταν η δραστική και επικίνδυνη μείωση της σύνθεσης των πληρωμάτων, το καθεστώς γαλέρας, της ανασφάλιστης εργασίας με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

    Για λογαριασμό των εφοπλιστών και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών είναι και η επικίνδυνη στρατιωτική αποστολή στη Σομαλία με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η πειρατεία είναι πρόσχημα. Η αντιμετώπισή τους είναι υπόθεση των χωρών της περιοχής.

    Οι ναυτεργάτες μαζί με όλους τους εργαζόμενους μπορούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, σε αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και τα κόμματα που την υπηρετούν." σχολίασε το ΚΚΕ.

    "Ο κ. Κ. Καραμανλής κάποτε πρέπει να καταλάβει ότι εκτός της διεθνούς πειρατείας υπάρχει και η πειρατεία της φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ασυδοσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

    Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, την ώρα που ασκεί μια πραγματική φοροεπιδρομή εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων, εγγράφει νέα φορολογικά δώρα στο καθεστώς φορολογικής ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και αφήνει ασύδοτο το ακτοπλοϊκό κεφάλαιο να πολιτεύεται σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, των νησιών μας και της τουριστικής ανάπτυξης" είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ.

    Είδηση: 24385

    [14] Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Αρμενία

    Πολιτική

    Επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί η Ντόρα Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ η οποία νωρίτερα βρέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των προσπαθειών του Οργανισμού για τη διευθέτηση του χρόνιου προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών στο Μπακού με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον ενεργειακό τομέα και έγινε διεξοδική συζήτηση για το θέμα των αγωγών. Σήμερα η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό της, κ. Nalbandian και επανέλαβε τη σημασία της συνεργασίας του ΟΑΣΕ με την Αρμενία.

    Δηλώσεις Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ

    "Σήμερα, θα εγκαινιάσουμε τα νέα γραφεία του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν. Είναι πολύ σημαντικό το γραφείο του ΟΑΣΕ στο Ερεβάν να έχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Αρμενία" δήλωσε η υπ. Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση με τον Αρμένι ομόλογό της. Η δράση του περιλαμβάνει τον μετριασμό των επιπτώσεων της χρηματοοικονομικής κρίσης σε μια κρίσιμη στιγμή, τη συνεργασία με την αστυνομία και την υποστήριξη του γραφείου του Human Rights Defender, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    "Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία αυτή. Το γραφείο στοχεύει να υπηρετήσει τον λαό της Αρμενίας και να τους βοηθήσει να οικοδομήσουν μια ανοικτή, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, καθώς θέτουν τα θεμέλια για μια πιο ισχυρή κοινωνία των πολιτών με σεβασμό στο παρελθόν της και έτοιμη να πάρει το μέλλον στα ίδια της τα χέρια" ανέφερε η Ελληνίδα υπουργός.

    Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι για περισσότερο από ένα χρόνο, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν συμμετάσχει εποικοδομητικά στο υψηλότερο επίπεδο σε έναν νέο διαπραγματευτικό γύρο που δίνει νέα ελπίδα. "Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Με ενθαρρύνει η πολιτική βούληση που έχουν εκφράσει και οι δύο πλευρές και η προσήλωση της Ομάδας του Μινσκ να επιφέρει θετικά αποτελέσματα" δήλωσε η προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ.

    Είδηση: 24383

    [15] Εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για τέκνα Ελλήνων εξωτερικού

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Οι εξετάσεις στο μάθημα γενικής παιδείας και στα μαθήματα κατεύθυνσης θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου σε εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με το μάθημα των Αγγλικών.

    Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Υπουργείο Παιδείας

    Είδηση: 24382

    [16] Νεκροί Ταλιμπάν από επίθεση αμερικανικού μαχητικού

    Ειδήσεις

    Δέκα ένοπλοι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την επίθεση με τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε αμερικανικό μη επανδρωμένο μαχητικό με στόχο κρησφύγετο των Ταλιμπάν σε περιοχή η οποία ελέγχεται από τον ηγέτη τους στο Πακιστάν και σύμμαχο της αλ Κάιντα, Μπαϊτουλά Μεχσούντ. "Οι πύραυλοι έπληξαν το γραφείο του Νουρ Γουάλι, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής για την εκπαίδευση ενόπλων που θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας", ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Από την επίθεση στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, τραυματίστηκαν επτά ένοπλοι.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24381

    [17] Να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ

    Πολιτική

    Την έδρα του ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το τί γίνεται με τους χιλιάδες πολίτες, που καλούνται ξανά να διορθώσουν τη δήλωση στοιχείων ακίνητης περιουσίας. Το πρωί μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι δεν αισθάνεται προσωπική αμφισβήτηση, αλλά έντονη πολιτική κριτική που γίνεται ανοιχτά. Εξέφρασε την αντίθεση του στην μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, γιατί όπως εξήγησε αν συμβεί αυτό, θα χάσει πολλά από τα στοιχεία της δυναμικότητας του και ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ανάγκη για αλλαγή φορολογικής πολιτικής

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του στο ΚΕΠΥΟ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πια τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη.

    Ζήτησε αλλαγή φορολογικής πολιτικής που θα έχει στόχο τους έχοντες και κατέχοντες. "Με αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, με κατάργηση του αφορολόγητου στην μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, με μια προσπάθεια να κατανεμηθούν τα βάρη έτσι ώστε να πληρώσουν αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν και όχι οι χαμηλόμισθοι κι οι χαμηλοσυνταξιούχοι" τόνισε.

    Ο Συνασπισμός, τόνισε ο κ. Τσίπρας, θα διεκδικήσει την πρόταση για αλλαγή φορολογικής πολιτικής μέσα στη βουλή καθώς και με αγώνες στους κοινωνικούς χώρους.

    Είδηση: 24380

    [18] Δύο ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής

    Κοινωνία

    Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Δεκελείας 24 στη Νέα Χαλκηδόνα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Δύο άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι ληστές διέφυγαν με μηχανή την οποία εγκατέλειψαν στην ίδια περιοχή και μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο κτίριο της ΓΑΔΑ για περαιτέρω έρευνα. Ληστεία σημειώθηκε και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Βύρωνα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00. Ένα άτομο μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 24379

    [19] Προσωρινά αποτελέσματα ΑΣΕΠ

    Κοινωνία

    Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για Θεολόγους, Φιλολόγους, και καθηγητές Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής Γλώσσας. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και θα δημοσιοποιηθούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας. Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά τους σχετικούς ελέγχους και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει με την πάροδο της Παρασκευής 17.07.2009. Επίσης ο ΑΣΕΠ έδωσε διευκρινίσεις για ορθές απαντήσεις στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της προκήρυξης 4Π/2008.

    Από το ΑΣΕΠ ανακοινώνεται στους υποψηφίους που συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει της προκήρυξης 4Π/2008, ότι στην ερώτηση 79 του μαθήματος «Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (κλάδος-ειδικότητες ΠΕ18.01 Γραφικών Τεχνών, Γραφιστικής, Διακοσμητικής, Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιολογικών Ευρημάτων) ως ορθή απάντηση θα θεωρηθεί η επιλογή β) «μουσείο», αντί της επιλογής γ) «ιδιωτική κατοικία», που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Επιπλέον, η ερώτηση 11 του μαθήματος «Φυσιολογία Φυτών» (κλάδος-ειδικότητες ΠΕ14.04 Γεωπόνων, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος) και η αντίστοιχη ερώτηση 47 του μαθήματος «Φυσιολογία Φυτών» (κλάδος-ειδικότητες ΠΕ18.12 Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυοκομίας-Αλιείας, Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων, Δασοπονίας, Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας) ακυρώνονται.

    Το ΑΣΕΠ ζητεί συγγνώμη από τους υποψηφίους για την αναστάτωση, που προκλήθηκε.

    Είδηση: 24377


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 July 2009 - 16:59:23 UTC