Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο νέα κρούσματα στον κατάλογο

    [01] Δύο νέα κρούσματα στον κατάλογο

    Άλλα δύο κρούσματα της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας ανεβάζοντας σε 41 τον αριθμό των περιστατικών. Πρόκειται δύο άνδρες, έναν 70χρονο, ελληνικής καταγωγής που ήρθε από τις Η.Π.Α., κι έναν 27χρονο Αμερικανό υπήκοο, που επίσης ήρθε από τις Η.Π.Α. Το υπουργείο Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικό τονίζοντας πως ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και πως σύσσωμος ο τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κρουσμάτων. Από τα 41 περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης τα 17 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Χθες ανακοινώθηκε ο εντοπισμός τεσσάρων περιστατικών της νέας γρίπης από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδας.

    Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ανά την υφήλιο

    Ο ιός Η1Ν1 συνεχίζει να εξαπλώνεται ανά τον κόσμο κυρίως στο νότιο ημισφαίριο και έχει προσβάλει έως σήμερα 44,287 άτομα σε 95 χώρες, προκαλώντας το θάνατο 180 ασθενών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

    Η Αλγερία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης. Πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε στο Αλγέρι από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω Γερμανίας. Η ίδια και τα δύο παιδιά έχουν ήδη τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

    Στην Ταϊλάνδη μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 73 νέα κρούσματα ανεβάζοντας σε 662 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Μπανγκόγκ και με εξαίρεση 11 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλείας, τα υπόλοιπα είναι ήπιας μορφής.

    Παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη 4 νέων περιπτώσεων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α στη χώρα, με τα οποία ανέρχεται σε 34, ο συνολικός αριθμός τους.

    Στις παραπάνω χώρες δεν έχει σημειωθεί θανατηφόρο κρούσμα σε αντίθεση με την Αργεντινή, όπου άλλοι τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στη νόσο.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ξεπέρασε το φράγμα των 1.000, φθάνοντας τους 1.010, εκ των οποίων οι 65 νοσηλεύονται.

    Οι αρχές φοβούνται πως υπάρχει ενδεχόμενο επιδείνωσης της κρίσης λόγω της πανδημίας καθώς στη χώρα σημειώνεται κύμα κακοκαιρίας με τις θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

    Η Αργεντινή είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα από τη γρίπη A στη Λατινική Αμερική, ενώ η Χιλή έχει καταγράψει τους περισσότερους ασθενείς, 4.315 ως την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Σαντιάγο. Οι θάνατοι στη χώρα αυτή από την ασθένεια ανέρχονται σε τέσσερις.

    Είδηση: 23896


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 June 2009 - 8:55:08 UTC