Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Διστόμου ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Στους 15 οι νεκροί στο Πακιστάν
  • [03] Επιδότηση προς τους παραγωγούς ελαιόλαδου
  • [04] Νέες ημερομηνίες για τη Loreena McKennitt
  • [05] Ρομποτική χειρουργική κατα της παχυσαρκίας
  • [06] Μακελειό με 28 νεκρούς στο Ιράκ
  • [07] Υπόθεση Siemens: Στον ανακριτή ο Δ. Δενδρινός
  • [08] Πράσινο φως για την πώληση της Chrysler στη Fiat
  • [09] Πρόστιμα ύψους 54 εκατ. ευρώ για υπόθεση εικονικών τιμολογίων
  • [10] Εντείνονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus
  • [11] Συνελήφθη πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens
  • [12] 24χρονος το έκτο κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα
  • [13] Μετεκλογικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [14] Σε δίκη ιερέας και μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου για απάτη
  • [15] Απόρριψη των κατηγοριών κατά του Γκιούλ ζητά η Γενική Εισαγγελία
  • [16] Καταδίκη της Τουρκίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • [17] Ευρωπαίοι βουλευτές στη Λωρίδα της Γάζας
  • [18] Κούρσα ανόδου για το μαύρο χρυσό
  • [19] Η πρώτη δίκη κρατουμένου των φυλακών Γκουαντάναμο
  • [20] Κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ
  • [21] Μία 33χρονη Υπαρχιφύλακας της Τροχαίας, οδηγώντας ΙΧ χωρίς δίπλωμα, τραυμάτισε 23χρονο

    [01] Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Διστόμου ο Γ. Παπανδρέου

    Πολιτική

    Σε επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο, παρίσταται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθως, θα μεταβεί στο Δημαρχείο για την ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ως Επίτιμου Δημότη Διστόμου. Χθες, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αλαζονική τη στάση της ΝΔ απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια για σοβαρές ανατροπές και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι επικοινωνιακές κινήσεις χωρίς βάθος. Το βράδυ θα παραθέσει δείπνο στους είκοσι δύο συμμετέχοντες στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος.

    Είδηση: 23401

    [02] Στους 15 οι νεκροί στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με παγιδευμένο όχημα σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Δύο από τα θύματα ήταν υπάλληλοι του ΟΗΕ. Από την επίθεση, πενήντα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τρεις παραμένουν αγνοούμενοι. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι δύο εργαζόμενοι του ΟΗΕ ήταν ο Σέρβος Αλεξάνταρ Βόρκαπιτς της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, και η Φιλιππινέζα Περσεβεράντα Σο, η οποία εργαζόταν για την UNICEF, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οργανισμού.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: 11 νεκροί από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Πακιστάν BBC: Suicide attack on Pakistani hotel Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23392

    [03] Επιδότηση προς τους παραγωγούς ελαιόλαδου

    Ειδήσεις

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ο μηχανισμός επιδότησης προς τους παραγωγούς ελαιόλαδου, οι οποίοι πλήττονται από την πτώση των τιμών του ελαιόλαδου, που επηρεάζει κυρίως τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν την ιδιωτική αποθεματοποίηση παρθένου ελαιόλαδου και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, σημειώνει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

    Η Επιτροπή από τις 25 Μαΐου, είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ προτίθεται να ενισχύσει τους παραγωγούς οι οποίοι αναγκάζονται να αποθηκεύσουν ορισμένες ποσότητες ελαιόλαδου, είτε επειδή η ζήτηση της αγοράς είναι ανεπαρκής, είτε επειδή οι ίδιοι οι παραγωγοί προτιμούν να πουλήσουν το λάδι τους αργότερα σε τιμές, πιθανόν, καλύτερες από τις σημερινές.

    Η επιδότηση που μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί, μέσω διαγωνισμού, θα αφορά την αποθεματοποίηση έως και 110.000 τόνων παρθένου ή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και για περίοδο 180 ημερών.

    "Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά ελαιόλαδου, ενώ δεν αποκλείονται νέες ενισχύσεις αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί", ανέφερε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτρόπου Γεωργίας Φίσερ Μπόελ.

    Από την αρχή της εμπορικής περιόδου 2008/2009, οι τιμές του ελαιόλαδου παρουσιάζουν συνεχή πτώση στην ΕΕ. Σε πολλές από τις πλέον αντιπροσωπευτικές αγορές, το επίπεδο των τιμών ελαιόλαδου παρέμεινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κάτω από τα επίπεδα που προβλέπουν την ανάγκη ενίσχυσης για την ιδιωτική αποθεματοποίηση (1.779 ευρώ ανά τόνο για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1.710 ευρώ ανά τόνο για το παρθένο ελαιόλαδο).

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 23399

    [04] Νέες ημερομηνίες για τη Loreena McKennitt

    Ειδήσεις

    Μετά την απρόσμενη αναβολή των 3 συναυλιών της, η Loreena McKennitt, η αιθέρια ερμηνεύτρια της κέλτικης παράδοσης και των πιο σαγηνευτικών new age μουσικών ιστοριών, τις προγραμματίζει ξανά στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα στις 27, 28, και 29 Ιουνίου αντίστοιχα. Με τις συναυλίες της στην Ελλάδα θα κλείσει την Μεσογειακή της περιοδεία, η οποία θα ξεκινήσει τελικά από την Τουρκία, με μια μεγάλη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 13 Ιουνίου.

    Η ίδια δηλώνει ανακουφισμένη, καθώς τα θέματα υγείας της μητέρας της είναι πλέον σταθεροποιημένη. "Ανυπομονώ να ξεκινήσει η περιοδεία και να συναντήσω το κοινό της Τουρκίας, της Κύπρου, του Λιβάνου, της Ουγγαρίας, της Σικελίας καθώς και της Ελλάδας", ανακοίνωσε σε δημοσίευμα της.

    Οι κάτοχοι εισιτηρίων δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα εισιτήρια τους. Τα εισιτήρια, τα οποία έχουν προπωληθεί για τις πρώτες ημερομηνίες , θα ισχύσουν κανονικά και για τις νέες. Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια για τις τρεις συναυλίες και θα τεθούν προς πώληση την Τρίτη 9 Ιουνίου.

    27 Ιουνίου: Αρχαίο Ωδείο Πάτρας Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας

    28 Ιουνίου: Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα καταστήματα Metropolis, Patsis και Stereodisc καθώς και σε όλα τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ.

    Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ προπώληση και 45 ευρώ στο ταμείο

    29 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στην Αθήνα - Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του 23ου Φεστιβάλ Υμηττού

    Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται σε όλα τα καταστήματα Metropolis και στο Ticket House, ενώ πραγματοποιείται και από το internet μέσω του ticketservices.gr. Τηλ: 210-7234567

    Τιμή εισιτηρίου: 45 ευρώ προπώληση και 50 ευρώ στο ταμείο

    Είδηση: 23391

    [05] Ρομποτική χειρουργική κατα της παχυσαρκίας

    Λίστες με δεκάδες παχύσαρκους, που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο για να χειρουργηθούν με τη νεα μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής, στοιβάζονται στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, τη στιγμή που οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μέσα στα επόμενα 15 χρόνια το 50% των κατοίκων στις αναπτυγμένες χώρες θα είναι παχύσαρκοι! Αυτά ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο (Ohio State University) των Η.Π.Α και διευθυντής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρουσίασε τα οφέλη της καινούριας χειρουργικής τεχνικής με τη χρήση ρομπότ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ Κωνσταντινίδης η νοσογόνος παχυσαρκία είναι πλέον η σύγχρονη μάστιγα στον ανεπτυγμένο κόσμο και πλήττει καθημερινά, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, δεκάδες χιλιάδες άτομα. Συγκεκριμένα πάνω από ένα δις υπολογίζονται οι παχύσαρκοι παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα το 22,5% του πληθυσμού (18,2% των γυναικών και 26% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης οι επιστήμονες επιστρατεύουν σε όλο τον κόσμο τη "Ρομποτική χειρουργική" -στη χώρα μας ήδη χρησιμοποιείται τον τελευταίο χρόνο- προκειμένου να έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τους παχύσαρκους ασθενείς. Μάλιστα εν Ελλάδι, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 επιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις με θαυμαστά αποτελέσματα.

    Η τεχνική αυτή με τη χρήση ρομπότ, σύμφωνα με τον κ Θεόδωρο Διαμαντή, αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη βαριατρική χειρουργική και τους χειρουργούς. Συγκεκριμένα ανέφερε πως με τη ρομποτική τεχνική ήδη έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενοι γαστρικοί δακτύλιοι και έχουν εκτελεστεί επιμήκεις γαστρεκτομές αλλά και γαστρικές παρακάμψεις.

    Οφέλη για τους ασθενείς

    Η ρομποτική χειρουργική σε σχέση με την κλασσική αλλά και σε σχέση με την λαπαροσκοπική, είναι αναίμακτη, δεν αφήνει ουλές και προσφέρει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, όπως

    * Μικρότερη διάρκεια αναισθησίας * Μεγάλη ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου * Ταχύτερη ανάρρωση και έξοδο από το νοσοκομείο * Μικρότερο κόστος νοσηλείας * Ταχεία επάνοδο στην εργασία * Εξάλειψη των μετεγχειρητικών επιπλοκών, που να έχουν σχέση με το τραύμα (διαπύηση, διάσπαση, κήλη, χρόνιο άλγος κλπ) και των μετεγχειρητικών συμφύσεων και των συνεπειών τους * Λιγότερες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές

    Ως μειονεκτήματα της Ρομποτικής Χειρουργικής θεωρούνται το κόστος απόκτησης του μηχανήματος και η ανάγκη νέας εκπαίδευσης της χειρουργικής ομάδας. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τις ρομποτικές επεμβάσεις είναι περιορισμένων χρήσεων (10) και κοστίζουν περισσότερο από τα λαπαροσκοπικά εργαλεία.

    Προσεκτική επιλογή

    Η διάδοση της χειρουργικής θεραπείας της παχυσαρκίας σε ολόκληρο τον κόσμο έχει κάνει φανερά πολλά προβλήματα που δεν ήταν εμφανή μέχρι σήμερα. Οι νοσογόνα παχύσαρκοι ασθενείς έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και πρέπει να απολαμβάνουν ειδικής φροντίδας. Είναι νέοι και ενώ από το περιβάλλον τους θεωρούνται "υγιείς" στην πραγματικότητα είναι ασθενείς και μάλιστα υψηλού κινδύνου. Οι περισσότεροι έχουν επιβαρυμένο αναπνευστικό, πάσχουν από άλλες παθήσεις όπως σακχαρώδης διαβήτης υπέρταση ή άπνοια κατά τον ύπνο που αυξάνουν τον εγχειρητικό κίνδυνο.

    Για τη σωστή θεραπεία τους απαιτούνται ειδικός εξοπλισμός, εξειδικευμένο προσωπικό, οργανωμένη ομάδα ειδικών. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα όσον αφορά τις επιπλοκές και τους κινδύνους των επεμβάσεων είναι πολύ καλύτερα σε κέντρα με μεγάλο αριθμό επεμβάσεων.Τα προβλήματα αυτά έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη καθορισμού κριτηρίων με βάση τα οποία θα καθορίζονται τα κέντρα στα οποία θα επιτρέπεται να εκτελούνται επεμβάσεις παχυσαρκίας.

    Είδηση: 23400

    [06] Μακελειό με 28 νεκρούς στο Ιράκ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Είκοσι οκτώ νεκροί και περισσότεροι από 35 τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου σε υπαίθρια αγορά της πόλης Μπάθα, στο νότιο Ιράκ, τριάντα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νασιρίγια. Μεταξύ των θυμάτων, είναι πολλές γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι τραυματίες, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης Νασιρίγια. Ιρακινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

    Πηγή: BBC

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23402

    [07] Υπόθεση Siemens: Στον ανακριτή ο Δ. Δενδρινός

    Πολιτική

    Στον ανακριτή οδηγείται αυτήν την ώρα, ο Διονύσης Δενδρινός, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απάτη σχετικά με την υπόθεση προμήθειας του συστήματος C4I. Στο μεταξύ, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, σε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων, επιχειρηματίες και χρηματιστές που φέρονται να εμπλέκονται στις υποθέσεις του ΟΤΕ και του C4I, ενώ εντός της εβδομάδος ενδέχεται να αποσταλούν και οι υπόλοιπες κλήσεις στους κατηγορουμένους για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του δικτύου του ΟΤΕ.

    Νέα προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης για τις κόρες Καραβέλα

    Την Τρίτη, νέα προθεσμία για να καταβάλουν τη χρηματική εγγύηση που ορίστηκε, πήραν από τον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Siemens, οι δυο κόρες του Χρήστου Καραβέλα. Τα κορίτσια υποστηρίζουν πως αδυνατούν να καταβάλουν τα χρήματα, καθώς έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί της οικογένειας.

    Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, οι κόρες του καταζητούμενου Καραβέλα υπογράμμισαν:

    "Ζούμε έναν εφιάλτη, αλλά πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη και στην κοινή λογική, που θέλει τα παιδιά να εμπιστεύονται τους γονείς τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν γνωρίζαμε τίποτα και δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Με αγωνία περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την φυλακισμένη αδελφή και τη μητέρα μας, που κι αυτές δεν έχουν καμία σχέση."

    Είδηση: 23397

    [08] Πράσινο φως για την πώληση της Chrysler στη Fiat

    Ειδήσεις

    Με ανακούφιση δέχθηκε η κυβέρνηση Ομπάμα, αλλά κυρίως η Chrysler την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανάψει το πράσινο φως για την πώληση των κυριότερων στοιχείων ενεργητικού της χρεωκοπημένης αυτοκινητοβιομηχανία σε μία ομάδα αγοραστών με επικεφαλής την ιταλική Fiat. Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή συνταξιοδοτικών ταμείων της Ιντιάνα κατά της πώλησης και ως εκ τούτου ήρθη το πάγωμα της συμφωνίας. Πλέον αρχίζει η κούρσα με το χρόνο για την περαίωση των απαραίτητων διαδικασιών καθώς η Fiat έχει δώσει προθεσμία την 15η Ιουνίου για την ολοκλήρωση της πώλησης, ειδάλλως θα εγκαταλείψει τη συμφωνία.

    Η δικαστική απόφαση θεωρήθηκε νίκη τόσο για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία όσο και για την κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς σε περίπτωση αποτυχίας της πώλησης η Chrysler εξαναγκαζόταν να προχωρήσει σε ρευστοποίηση.

    Πλέον όμως ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του σχεδίου για τη συγχώνευση της Chrysler, που είναι σημειωτέον η μικρότερη από τις τρεις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που θα της επιτρέψει να επανακάμψει και να εξυγιανθεί έχοντας περιοριστεί σε εκείνες τις δραστηριότητες που είναι οι πιο αποδοτικές.

    Η "νέα Chrysler" που θα εξέλθει από τη διαδικασία θα ανήκει σε μία κοινοπραξία με επικεφαλής τη Fiat, η οποία θα κατέχει το 20%. Το αμερικανικό και το καναδικό κράτος θα κατέχουν το 12% και ένα ταμείο συνδικαλιστικής διαχείρισης το 68%.

    Εντούτοις τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ιντιάνα, που κατέχουν αυτή τη στιγμή τα 42 εκατομμύρια δολάρια 6.9 δισεκατομμύρια δολάρια των ασφαλισμένων δανείων της, αντιδρούν και υποστηρίζουν πως η διαδικασία ανατρέπει τις συνήθεις πτωχευτικές πρακτικές και ευνοεί παρανόμως άλλους πιστωτές της εταιρείας.

    Η υπόθεση της Chrysler θεωρείται ότι δημιουργεί δεδικασμένο και για την General Motors, η οποία χρησιμοποιεί επίσης τη στρατηγική λύση της γρήγορης πώλησης.

    Η General Motors που βρίσκεται αντιμέτωπη με το υπέρογκο χρέος των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να μεταβιβάσει στην κινεζική εταιρεία "Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery" την γνωστή εμπορική μάρκα της "Hammer".

    Η πώληση αυτή αφορά επίσης όλο το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργατών.

    Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ αποτιμούν πλέον την αξία της GM στο μισό δισεκατομμύριο δολάριο, ενώ στη Γουόλ Στρίτ η μετοχή έφτασε να πέφτει και κάτω από το ένα δολάριο.

    Τα 4Χ4 τζιπ "Hammer", από τα καλύτερα επιχειρηματικά επιτεύγματα της GM, με την οικονομική κρίση "πάσχει" λόγω του ότι είναι άκρως ενεργοβόρο.

    Είδηση: 23394

    [09] Πρόστιμα ύψους 54 εκατ. ευρώ για υπόθεση εικονικών τιμολογίων

    Ειδήσεις

    Σημαντική υπόθεση εικονικών τιμολογίων, αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε για την υλοποίηση των επενδύσεων που επιχορηγούνται από αναπτυξιακούς ή επενδυτικούς νόμους. Συγκεκριμένα, ξενοδοχειακή μονάδα της Λευκίμης Κέρκυρας, η οποία υλοποιούσε επένδυση ανανέωσης εξοπλισμού, έκανε χρήση εικονικών τιμολογίων που εξέδιδαν τέσσερις άλλες εταιρείες. Μεταξύ των εταιρειών αυτών, ήταν οι εταιρείες του κατασκευαστή και των υπεργολάβων που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν τις επιχορηγούμενες εργασίες.

    Τα πρόστιμα

    Τα εκτιμώμενα πρόστιμα σε πρώτο στάδιο ανέρχονται για τα μεν εικονικά τιμολόγια στο ποσό των 42.115.030 ευρώ, για τον δε διαφυγόντα ΦΠΑ στο ποσό των 12.110.009 ευρώ.

    Μετά τον έλεγχο της ΥπΕΕ, ενημερώθηκε η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠ.ΟΙ.Ο., ώστε να μην προχωρήσει στην εκταμίευση των επιχορηγήσεων.

    Είδηση: 23393

    [10] Εντείνονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus

    Ειδήσεις

    Και άλλες σορούς από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France, που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα παρασύροντας στο θάνατο 228 ανθρώπους, ανέσυραν ομάδες έρευνας της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Συνολικά, 41 πτώματα έχουν ανασυρθεί σε απόσταση περίπου 1.000 χλμ. από τις ΒΑ ακτές της Βραζιλίας. Στο μεταξύ, σήμερα αρχίζουν εντατικές έρευνες για τα λεγόμενα "μαύρα κουτιά" του Airbus A330, με την άφιξη στην περιοχή ενός γαλλικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου, ενώ, αύριο καταπλέει στην περιοχή σκάφος υποθαλάσσιων ερευνών με τέσσερα μικρά βαθυσκάφη. Ελπίζεται ότι τα δεδομένα από τα κουτιά και τις συσκευές καταγραφής των συνομιλιών στο πιλοτήριο -που ίσως βρίσκονται σε βάθος ακόμη και 6.000 μ.- θα φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος της 1ης Ιουνίου.

    Το γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο Emeraude αρχίζει σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό των "μαύρων κουτιών" του αεροσκάφους της Air France.

    "Το Emeraude σήμερα το πρωί θα αρχίσει τις έρευνες καλύπτοντας μια ζώνη 20Χ20 ναυτικών μιλίων την ημέρα, ενώ, κάθε ημέρα θα προχωρά και σε άλλη ζώνη" διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Κριστόφ Πραζούκ και πρόσθεσε πως μέσα στην ημέρα θα φτάσει στην περιοχή και ένα άλλο σκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Mistral.

    Το Πεντάγωνο θα στείλει επίσης, ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, δύο συστήματα ηχητικής παρακολούθησης που μπορούν να εντοπίζουν τα σήματα τα οποία εκπέμπουν τα "μαύρα κουτιά", ακόμα και σε βάθος μεγαλύτερο των 6.000 μέτρων.

    Αν εντοπιστούν τα μαύρα κουτιά, τρία υποθαλάσσια ρομπότ τα οποία βρίσκονται στο γαλλικό σκάφος Pourquoi Pas, θα προσπαθήσουν να τα ανασύρουν.

    Πιθανή αιτία οι αισθητήρες ταχύτητας

    Μια σειρά αυτόματων προειδοποιητικών σημάτων που στάλθηκαν από τα συστήματα του αεροσκάφους κατέδειξαν ότι οι ενδείξεις για την ταχύτητα εδάφους ήταν εσφαλμένες και ότι ο αυτόματος πιλότος του αεροσκάφους, που εκτελούσε πτήση από το Ρίου ντε Ζανέιρου προς το Παρίσι, είχε απενεργοποιηθεί, ενώ τα συστήματα πλοήγησης και ισχύος επίσης εμφάνιζαν δυσλειτουργίες.

    Τα μηνύματα αυτά οδήγησαν ειδικούς να υποθέσουν ότι η τραγωδία ενδέχεται να οφείλεται στους "προβληματικούς" αισθητήρες μέτρησης της ταχύτητας στο περίβλημα του αεροσκάφους, κάτι που έχει εντοπιστεί και σε άλλα A330 and A340. Εκτιμάται ότι οι αισθητήρες, οι λεγόμενοι Σωλήνες Pitot, μπορεί να απενεργοποιήθηκαν εξαιτίας της εμφάνισης πάγου στην διάρκεια σφοδρής καταιγίδας σε μεγάλο υψόμετρο, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να μην έχουν ιδέα με ποια ταχύτητα κινούνταν.

    Εάν επιβράδυναν πολύ, το αεροσκάφος ενδέχεται να παρουσίασε απώλεια στήριξης και να έπεσε, ενώ εάν επιτάχυναν υπερβολικά, το Airbus μπορεί να μην άντεξε, σύμφωνα με ειδικούς.

    Η Air France επιτάχυνε το πρόγραμμα αντικατάστασης των αισθητήρων, ενώ, οι πιλότοι της έχουν αρνηθεί να πετάξουν με τα αεροσκάφη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

    Πάντως, τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άλυτο μυστήριο.

    Η καταστροφή στην πτήση AF 447 υπήρξε η χειρότερη στην 75χρονη ιστορία της εταιρίας και η πιο πολύνεκρη διεθνώς από το 2001.

    Οι σοροί μεταφέρονται στην παράκτια πόλη Ρεσίφε της Βραζιλίας για την αναγνώρισή τους. Η διαδικασία θα απαιτήσει και τη συλλογή δειγμάτων DNA από συγγενείς των θυμάτων, με τη βοήθεια της Interpol, λόγω του γεγονότος ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν άνθρωποι 32 εθνικοτήτων συνολικά.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Σάλος για τους αισθητήρες των Airbus

    BBC: Jet crash bodies arrive in Brazil

    Είδηση: 23388

    [11] Συνελήφθη πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens

    Κοινωνία

    Με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του στην Παλλήνη, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens Διονύσης Δενδρινός 61 ετών, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση. Ο Δ. Δενδρινός, που είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψη του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Siemens: Νέες κλήσεις εν όψει

    Είδηση: 23386

    [12] 24χρονος το έκτο κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα

    Κοινωνία

    Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όπου και διακομίστηκε την Τρίτη, νοσηλεύεται ο 24χρονος στον οποίο, μετά τα συμπτώματα που αντιμετώπισε, ανιχνεύτηκε η γρίπη των χοίρων. Ο 24χρονος, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο και αποτελεί το έκτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα, τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η περίπτωσή τους δεν είναι ανησυχητική.

    Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε, ότι όλα τα προηγούμενα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία έχουν ιαθεί πλήρως και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.

    Είδηση: 23382

    [13] Μετεκλογικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

    Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας κάνουν λόγο για ανάγκη να καθοριστεί εκ νέου η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον αριστερό ευρωπαϊσμό , την οικολογία και την πολιτική των συμμαχιών, χωρίς όμως να θέτουν θέμα ηγεσίας. Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει την Τετάρτη στα κομματικά όργανα και το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ενδέχεται να ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

    Σε φάση διεργασιών βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας, μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη να καθοριστεί εκ νέου η φυσιογνωμία του συνασπισμού, με επίκεντρο τον Αριστερό Ευρωπαϊσμό, την Οικολογία και την πολιτική των συμμαχιών.

    Είδηση: 23379

    [14] Σε δίκη ιερέας και μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου για απάτη

    Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του ιερέα και τριών μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου, που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 82χρονο καρκινοπαθή, τον οποίο έπεισαν, λίγες μέρες πριν το θάνατό του, να κάνει "δωρεά" ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ προς τον ναό τους Οι εμπλεκόμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διώκονται για κακουργηματική απάτη, ενώ μαζί τους στο εδώλιο θα καθίσει ένα ακόμη άτομο που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη και ψευδορκία μάρτυρα.

    Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, συγγενικό πρόσωπο του 82χρονου και σύζυγος ενός εκ των κατηγορούμενων-μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου ναού της δυτικής Θεσσαλονίκης, έφερε τον ηλικιωμένο σε επαφή με τον ιερέα, προκειμένου να προσφέρει μικρή οικονομική ενίσχυση στην εκκλησία.

    Η παραπάνω συνάντηση έγινε το Σεπτέμβριο του 2002, εννέα μέρες πριν καταλήξει ο 82χρονος, ενώ η υγεία του θύματος επιδεινωνόταν, δεν είχε πνευματική διαύγεια και η φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβάλλονταν τού προκαλούσε ψυχικές και πνευματικές διαταραχές.

    Τελικά, συνοδευόμενος και υποβασταζόμενος από τον ιερά, ο 82χρονος επισκέφθηκε τραπεζικό υποκατάστημα κάνοντας ανάληψη μισού εκατομμυρίου ευρώ από το λογαριασμό του - ποσό που προέρχονταν από αποταμιεύσεις - το οποίο κατάθεσε στη συνέχεια σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ναός στην ίδια τράπεζα. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν ετοιμάσει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο το θύμα εμφανίζονταν σαν δωρητής.

    Είδηση: 23376

    [15] Απόρριψη των κατηγοριών κατά του Γκιούλ ζητά η Γενική Εισαγγελία

    Ειδήσεις

    Ο επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας της Τουρκίας ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να απορρίψει τις κατηγορίες που εκκρεμούν από τη δεκαετία του 1990 κατά του νυν προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ για διαφθορά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η πρόταση της Γενικής Εισαγγελίας της Τουρκίας αυξάνει τις πιθανότητες να μπει στο αρχείο η υπόθεση εναντίον του Γκιουλ, ο οποίος σήμερα χαίρει ασυλίας. Ελάχιστοι αναλυτές αναμένουν ότι το ανώτατο δικαστήριο, που έχει τον τελευταίο λόγο, θα ταχθεί υπέρ τη διεξαγωγής της δίκης.

    Τον περασμένο μήνα, ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας γνωμοδότησε υπέρ της διεξαγωγής της δίκης με κατηγορούμενο τον Γκιούλ, ο οποίος φέρεται εμπλεκόμενος σε κακοδιαχείριση εκατομμυρίων δολαρίων από τα κομματικά ταμεία. Το προεδρικό γραφείο είχε ασκήσει κριτική στην γνωμοδότηση αυτή, υπενθυμίζοντας ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να δικαστεί μόνο για προδοσία.

    Είδηση: 23373

    [16] Καταδίκη της Τουρκίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Ευρώπη

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία, επειδή δεν μπόρεσε να προστατεύσει έναν πολίτη του από οικογενειακή βία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [ECHR] αποφάνθηκε ότι η Τουρκία αρνήθηκε σε μία πολίτη της το "δικαίωμα στη ζωή" επειδή δεν απέτρεψε το φόνο της από τον γαμπρό της και διέταξε την Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση. Είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο εκδίδει καταδικαστική απόφαση σε βάρος ενός κράτους επειδή δεν μπόρεσε να προστατεύσει έναν πολίτη του από οικογενειακή βία.

    Στο πλαίσιο της υπόθεσης Οπούζ εναντίον Τουρκίας, η Τουρκία κρίθηκε επίσης ένοχη για παραβίαση της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα η οποία απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη μεταχείριση και τις διακρίσεις και διατάχθηκε να καταβάλει το ποσό των 36.500 ευρώ στην αιτούσα της οποίας ο πρώην σύζυγος σκότωσε την μητέρα της, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ECHR.

    Περίπου, οι μισές γυναίκες στη Τουρκία αντιμετωπίζουν τη βία στο σπίτι τους, ενώ δεκάδες γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε "εγκλήματα τιμής", αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

    Η αιτούσα στην υπόθεση ενώπιον του ECHR και η μητέρα της είχαν κατ' επανάληψη ενημερώσει τις Αρχές ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο και είχαν ζητήσει προστασία, τουλάχιστον τέσσερις φορές μεταξύ των ετών 1998 και 2002 και ένα μήνα πριν η μητέρα της πρώτης πυροβοληθεί και σκοτωθεί, σύμφωνα με τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Η αιτούσα και η μητέρα της υπέστησαν τραύματα επικίνδυνα για την ζωή τους, κατά τη διάρκεια αρκετών περιστατικών κακομεταχείρισης από τον πρώην σύζυγο της αιτούσας, συμπεριλαμβανομένου ενός κατά το οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι την σύζυγό του και για το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πλήρωσε λίγες εκατοντάδες ευρώ πρόστιμο.

    Κρίθηκε ένοχος και του επεβλήθη η ποινή της ισοβίου καθείρξεως από τουρκικό δικαστήριο όταν πυροβόλησε την πεθερά του, αφού εκείνη επιχείρησε να μεταβεί σε μία άλλη πόλη με την κόρη της, προστίθεται στην ανακοίνωση του ECHR, αλλά, αποφυλακίστηκε επειδή εκκρεμούσε η εκδίκαση έφεσής του με το σκεπτικό ότι διέπραξε τον φόνο για να προστατεύσει την "τιμή" της οικογένειάς του και επανέλαβε τις παρενοχλήσεις της πρώην συζύγου του.

    Είδηση: 23367

    [17] Ευρωπαίοι βουλευτές στη Λωρίδα της Γάζας

    Επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιούν 41 βουλευτές από 15 ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την έκφραση της αλληλεγγύης τους προς τους Παλαιστινίους που βρίσκονται αποκλεισμένοι από τις ισραηλινές δυνάμεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα τη Λωρίδα της Γάζας και έχει ως επικεφαλής την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Λουίζα Μοργκαντίνι.

    Ήδη αντιπροσωπεία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η Λωρίδα της Γάζας, συναντήθηκε με τους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2007 που η Χαμάς, έδιωξε με την απειλή των όπλων από την περιοχή, τους αξιωματούχους της Φατάχ, του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ έχει επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας αυστηρό αποκλεισμό. Επίσης το Δεκέμβριο του 2008 οι ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 1.400 Παλαιστινίων.

    Είδηση: 23358

    [18] Κούρσα ανόδου για το μαύρο χρυσό

    Ειδήσεις

    Υπερέβη, προσωρινά, ακόμη τα 69 δολάρια η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σήμερα, καθώς υποχώρησε το δολάριο, ενώ η Societe Generale αναθεώρησε προς τα άνω τις εκτιμήσεις της για την τιμή φέτος, μετά την αντίστοιχη αναθεώρηση στην οποία προχώρησε χθες η JP Morgan.

    Η γαλλική τράπεζα Societe Generale αναθεώρησε σήμερα προς τα άνω, κατά 8,50 δολάρια, την εκτίμησή της για την τιμή του βαρελιού στο τρίτο τρίμηνο φέτος - κάνει πλέον λόγο για 65 δολάρια - και κατά 11,50 δολάρια, στα 72,50 δολάρια την αντίστοιχη εκτίμηση για το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

    Χθες, η JP Morgan αναθεώρησε προς τα άνω - στα 65 δολάρια, από 55 δολάρια προηγουμένως - τη δική της εκτίμηση για την τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στο τέταρτο τρίμηνο φέτος, λόγω προσδοκιών για ανάκαμψη της οικονομίας και εποχικών παραγόντων. Αναθεώρησε, επίσης, προς τα άνω την εκτίμησή της για την τιμή στα τέλη του 2010, στα 70 δολάρια από τα 60 δολάρια για τα οποία έκανε λόγο η ενεργειακή έκθεση την οποία δημοσιοποίησε το Μάιο.

    Είδηση: 23356

    [19] Η πρώτη δίκη κρατουμένου των φυλακών Γκουαντάναμο

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ένα ύποπτο μέλος της Αλ-Κάιντα που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1998 σε πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αφρική, μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Γουαντάναμο για να εμφανιστεί σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Άχμεντ Γαϊλάνι είναι ο πρώτος κρατούμενος του Γουαντάναμο που θα δικαστεί από πολιτικό δικαστήριο των ΗΠΑ. Πρόκειται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μανχάταν, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

    Ο Γαϊλάνι, ένας Τανζανός που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο από το Σεπτέμβριο 2006, έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από αμερικανούς αστυνομικούς.

    Είδηση: 23355

    [20] Κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ

    Ειδήσεις

    Στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο Τετάρτη, από τις 11 το πρωί ως το τέλος της βάρδιας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ θα γίνει και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 12 το μεσημέρι (Πανεπιστημίου 37 Αθήνα).

    Είδηση: 23354

    [21] Μία 33χρονη Υπαρχιφύλακας της Τροχαίας, οδηγώντας ΙΧ χωρίς δίπλωμα, τραυμάτισε 23χρονο

    Μία 33χρονη υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας, που υπηρετεί στην Τροχαία, συνελήφθη τα ξημερώματα, επειδή παρέσυρε με Ι.Χ. αυτοκίνητο και τραυμάτισε σοβαρά 23χρονο, στη Λεωφόρο Νίκης στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, η 33χρονη υπαρχιφύλακας δεν κατείχε άδεια οδήγησης. Ο τραυματίας διεκομίσθη με πολλαπλά κατάγματα, στα πάνω και κάτω άκρα, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

    Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Βασίλη Καλπακίδη, η ζωή του νεαρού δεν διατρέχει κίνδυνο, ο οποίος δήλωσε ότι «Αποκατεστάθησαν τα πολλαπλά κατάγματα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής».

    Η 33χρονη υπαρχιφύλακας οδηγήθηκε, με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματική βλάβη από αμέλεια και για οδήγηση χωρίς άδεια. Με εντολή της εισαγγελέως ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Για την υπόθεση διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

    Είδηση: 23362


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 June 2009 - 8:55:57 UTC