Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα
  • [02] Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών
  • [03] Οι 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές
  • [04] Νίκη των δεξιών- πτώση των αριστερών στην Ευρώπη
  • [05] 600.000 θέσεις εργασίας μέσα στο καλοκαίρι από τον Ομπάμα
  • [06] Τρεις τραυματίες από εισβολή φορτηγού σε κατάστημα στα Χανιά
  • [07] Από την Τετάρτη η επιδοτούμενη απόσυρση των κλιματιστικών
  • [08] Ανέσυραν 17 πτώματα από τον Ατλαντικό
  • [09] Νέα σύλληψη για διακίνηση παιδικού πορνό στο ίντερνετ

    [01] Η επόμενη μέρα

    Τα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα που προέκυψαν από την ευρωκάλπη μελετούν τα κομματικά επιτελεία, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις πρωτοβουλίες του Κώστα Καραμανλή και στις επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Την ίδια ώρα στελέχη των κομμάτων αποτιμούν την επόμενη ημέρα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σχολιάζοντας τα πολιτικά μηνύματα.

    Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί σθεναρή πολιτική ηγεσία, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος. "Για τη Ν.Δ δεν είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Για μας είναι πρόκληση οι ψηφοφόροι που είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας και δεν μας ψηφίσαν. Στην κοινωνία δεν υπάρχει ρεύμα ΠΑΣΟΚ. Ο πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση για να είναι πιο γενναιόδωρη, θα έπρεπε να μην είχε κληρονομήσει τα τεράστια χρέη από το ΠΑΣΟΚ.

    "Πρέπει να γίνει διάλογος στα όργανα του κόμματος για το αποτέλεσμα. Χρειάζεται συστηματική δουλειά", είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

    "Για τα ποσοστά των δυο κομμάτων κάνεις δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος και κυρίως η Ν.Δ. Οι πολίτες μας έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα το οποίο ελήφθη. Ο μεγάλος νικητής είναι η αποχή. Έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι ευρωεκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα. Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών ήταν τα exit polls. Επιπλέον, νομίζω ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων το παράκαναν με τις εβδομαδιαίες μετρήσεις." σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε:

    "Ο Πρωθυπουργός δεν απέφυγε την αυτοκριτική. Πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας στις μεταρρυθμίσεις. Η αύξηση του ΛΑΟΣ προσήλθε από την Ν.Δ, οπότε το διακύβευμα είναι δικό μας. Πιθανώς η ψήφος αυτή να ήταν μια ψήφος διαμαρτυρίας".

    "Ηχηρό το μήνυμα, όποιος δεν το πήρε είναι εκτός πραγματικότητας. Από χθες η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετέφρασε το μήνυμα. Μπορεί και το αποκωδικοποιεί. Η μάχη δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, άρα οι πάντες έχουν ευθύνες. θα αποκωδικοποιηθούν και να έχουμε την ικανότητα να τις αποδεχτούμε", δήλωσε η Φεβρωνία Πατριανάκου, υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

    Για καθαρή και πειστική νίκη του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι καταγράφηκε συντριπτική καταδίκη των πολιτικών της ΝΔ.

    Αναφερόμενος στη δήλωση του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα τη δουλειά του με στόχο την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

    Εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν σύντομα και σημείωσε ότι τα περί συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ αφορούν τους ενοίκους της ίδιας πολυκατοικίας.

    Για καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο και ο Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι οι πολίτες έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα προς τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν αντέχει αυτή την πολιτική

    "Υπάρχει πολιτική ανατροπή. Υπάρχει μια μεγάλη πολιτική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η ήττα για τη Ν.Δ δεν είναι συγκυριακή αλλά είναι στρατηγική για τον Κ. Καραμανλή. Από εκεί και πέρα πρέπει να αναλύσουμε το αποτέλεσμα. Το ποσοστό της αποχής δεν είναι "τσιμενταρισμένο" σε ένα κόμμα. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε την αποχή, ως πολιτική στάση" σχολίασε ο Π. Μπεγλίτης.

    "Ήταν μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ μ ένα ξεκάθαρο ποσοστό πρωτιάς. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της και όχι να τα φορτώνει με τόσο μεγάλη ευκολία στην αποχή. Αφενός αρνούνται να δουν ότι είναι δεύτερο κόμμα με μια μεγάλη αποδοκιμασία του λαού και αφετέρου ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την ίδια οικονομική πολιτική" είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    "Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ο πολίτες ζητούν έργα και όχι λόγια και ο ΛΑ.Ο.Σ σέβεται και τιμά πάντα τη λαϊκή εντολή", τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    "Οι πολιτικοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μεγάλη αποχή. Και αυτό το μήνυμα τα κόμματα δεν το πήραν. Και για το ΠΑΣΟΚ είναι ήττα το αποτέλεσμα και αυτό το λέω με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του 2007" δήλωσε ο Κ. Βελόπουλος από την πλευρά του ΛΑΟΣ. "Εμείς δε θριαμβολογούμε με το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν υπάρχει εθνική κρίση, τα κόμματα μπαίνουν στη άκρη, Θα δώσουμε χείρα βοηθείας σε οποιοδήποτε κόμμα έχει φιλολαϊκή πολιτική" είπε ο κ. Βελόπουλος.

    Είδηση: 23286

    [02] Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

    Κέρδη και ζημιές από το εκλογικό αποτέλεσμα αναλύουν τα επιτελεία των κομμάτων την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Προβληματισμός επικρατεί για την μεγάλη αποχή και οι πολιτικοί αρχηγοί στις δηλώσεις τους έκαναν μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων στέλνοντας τα μηνύματά τους προς πάσα κατεύθυνση. Πήραμε το μήνυμα διαμαρτυρίας των πολιτών τόνισε ο Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική στρατηγική της κυβέρνησης προχωρώντας παράλληλα σε αλλαγές. Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ "καθαρή νίκη" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τόνισε ότι οι πολίτες ζητούν αλλαγή πορείας Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

    Αποφασισμένος να επιμείνει στο δρόμο της υπευθυνότητας δήλωσε από το Ζάππειο ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν ικανοποιεί τη ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε την αποχή πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα , επισημαίνοντας ότι εκφράζει την δυσαρέσκεια των πολιτών για το πολιτικό σύστημα.

    Λαϊκή απαίτηση η διεξαγωγή εκλογών, είναι το μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για καταδίκη της νεοσυντηρητικής ιδεολογίας και πρακτικής.

    Ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την αποχή.

    Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ΣΥΝ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δόθηκαν μάχες ακόμα και ενάντια σε προσωπικές αδυναμίες «που δεν τις υπερβήκαμε».

    Τόνισε πάντως ότι ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την προσπάθεια να προσεγγίσει όλους όσοι ακόμα δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη ενός ισχυρού αριστερού πόλου.

    Μεγάλα ποσοστά σημαίνουν μεγάλη ευθύνη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματός του, να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα.

    Ικανοποίηση και στους Οικολόγους- Πράσινους. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος εξελέγη στην Ευρωβουλή, δήλωσε ότι ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή.

    Είδηση: 23294

    [03] Οι 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές

    Είκοσι δυο Έλληνες Ευρωβουλευτές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη πενταετία. Από οκτώ Ευρωβουλευτές, εκλέγουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, από 2 το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι- Πράσινοι. Αύριο Τρίτη οι νέοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας θα παρουσιαστούν και επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας.

    Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ανά κόμμα:

    ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου Συλβάνα Ράπτη Σταύρος Λαμπρινίδης Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη Γιώργος Σταυρακάκης Μαριλένα Κοππά Αννυ Ποδηματά Κρίτων Αρσένης

    ΝΔ: Μαριέττα Γιαννάκου Ρόδη Κράτσα Γιώργος Παπαστάμκος Κώστας Πουπάκης Θόδωρος Σκυλακάκης Γιώργος Κουμουτσάκος Γιώργος Παπανικολάου Γιάννης Τσουκαλάς.

    ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης Γιώργος Τούσσας

    ΛΑΟΣ : Νίκη Τζαβέλλα Θανάσης Πλεύρης

    ΣΥΡΙΖΑ : Νίκος Χουντής

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Μιχάλης Τρεμόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23290

    [04] Νίκη των δεξιών- πτώση των αριστερών στην Ευρώπη

    Στροφή προς τα κεντροδεξιά κόμματα στα οποία έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αναδεικνύοντάς τα σε πρώτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, έκαναν σε αυτές τις οι Ευρωπαίοι πολίτες, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα, γύρισαν την πλάτη στις αριστερές παρατάξεις, τα ποσοστά των οποίων κατέγραψαν σημαντική μείωση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αριστερών κομμάτων, η χθεσινή ήταν "πολύ δύσκολη νύχτα για τους Σοσιαλιστές σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Έχουμε απογοητευτεί οικτρά".

    Ταυτόχρονα, αρκετά δείχνουν να έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους τα ακροδεξιά κόμματα, ενώ η αποχή ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν τόσο οι αναλυτές, όσο και οι ίδιες οι παρατάξεις σε όλη την Ευρώπη.

    Συγκεκριμένα, σε σύνολο 736 εδρών, 267 καταλαμβάνουν κεντροδεξιοί ευρωβουλευτές, και 159 οι κεντροαριστεροί. Οι υπόλοιπες έδρες μοιράζονται στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, στους Πράσινους, τους Ακροδεξιούς και σε μικρότερους σχηματισμούς ενώ στους νικητές περιλαμβάνεται και η αποχή καθώς η προσέλευση στις κάλπες έφτασε στο 43%-το χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών.

    Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2009 ανά χώρα

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://news.ert.gr:80/images/stories/videos/euroelections09/euromap.swf','avreloaded0','600','500','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf', false,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'}, {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'}); <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο τα συντηρητικά κυβερνητικά κόμματα αναδείχτηκαν νικητές απέναντι στους Σοσιαλιστές αντιπάλους τους, που υπέστησαν ήττες με ιστορική σημασία σε περιπτώσεις όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ στην Ισπανία, οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές ακολουθούν με μικρή διαφορά το Λαϊκό Κόμμα, και παρά την μεγάλη ανεργία.

    Οι ψηφοφόροι, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, τιμώρησαν και επικρότησαν κυβερνήσεις ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα εσωτερικά ζητήματα. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Βρετανίας, όπου η προδιαγεγραμμένη για τους Εργατικούς του Γκόρντον Μπράουν ήττα είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή.

    Με 16% τους κατατάσσει στην τρίτη θέση, μετά τους Συντηρητικούς και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το BBC, ενώ οι Ακροδεξιοί στη Βρετανία, αποσπούν και τις πρώτες δύο έδρες τους στο ευρωκοινοβουλίου.

    Παράλληλα, έκπληξη, αλλά και ένδειξη της απογοήτευσης των πολιτών, αποτελεί η καλή επίδοση του Κόμματος των Πειρατών στη Σουηδία, που υπερασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών στο Ίντερνετ, το οποίο με 7% κατακτά μια έδρα στην ευρωβουλή. Για τη δική της έδρα μπορεί επίσης να πανηγυρίζει στη Ρουμανία και το πρώην μοντέλο και κόρη του προέδρου της χώρας Έλενα Μπασέσκου, που κατέβηκε ως ανεξάρτητη υποψήφια.

    Ικανοποίηση Σαρκοζί για τη νίκη του κόμματός του

    Την ικανοποίησή του για τη νίκη του κόμματός του "Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα" (UMP) στις ευρωεκλογές εξέφρασε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που ανακοίνωσε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι "εντός των προσεχών ημερών θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θ΄ ανοίξουν νέους δρόμους".

    "Το UMP κατήγαγε χθες μια νίκη. Οι Γάλλοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το έργο που επιτελέσθηκε στη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την έξοδο από τη χωρίς προηγούμενο παγκόσμια οικονομική κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, το UMP συγκέντρωσε το 27,87% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 16,48%.

    Η λίστα Ευρώπη-Οικολογία του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ έρχεται τρίτη με ποσοστό 16,28% και εξασφαλίζει 14 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο όσες και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενώ το UMP εξασφαλίζει 29 έδρες.

    Εκτός από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, χαμένος των ευρωεκλογών είναι και ο πρώην προεδρικός υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού, το κεντρώο κόμμα (Modem) του οποίου συγκέντρωσε μόνο το 8,45% των ψήφων.

    Πρώτο αλλά με πτώση το κόμμα του Μπερλουσκόνι

    Πρώτο, αν και με σημαντική πτώση των ποσοστών το έρχεται στις προτιμήσεις των ιταλών ψηφοφόρων το κόμμα "Λαός της Ελευθερίας" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που λαμβάνει το 35% των ψήφων. Το Δημοκρατικό Κόμμα το 26,1%, η Λέγκα του Βορρά το 10,4%, το κόμμα "Ιταλία των Αξιών" του πρώην εισαγγελέα Ντι Πιέτρο 7,8% και το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο Udc 6.5%.

    Όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 4% που θέτει ο ιταλικός εκλογικός νόμος για την είσοδο στην Ευρωβουλή, ενώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνολικά, ξεπερνούν το 45% των ψήφων.

    Ο ίδιος ο "Καβαλιέρε" είχε επαναλάβει, τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, ότι "η νέα αυτή δύναμη, θα ξεπεράσει άνετα το 40%". Κύρια αιτία, αυτής της "μερικής επικράτησης" το μεγάλο ποσοστό αποχής στην Κάτω Ιταλία, ιδίως στην Σικελία και στην Σαρδηνία. Αναμφισβήτητη η επιτυχία της Λέγκα του Βορρά, η οποία ξεπερνά το 10%. Η "σκληρή γραμμή" του Ουμπέρτο Μπόσσι και του κόμματός του, σε ότι αφορά την μετανάστευση και την δημόσια τάξη, επηρέασε ουσιαστικά την δράση της κυβέρνησης, και έπεισε τους ψηφοφόρους εκείνους που νοιώθουν εντονότερα το αίσθημα της κοινωνικής ανασφάλειας.

    Νίκη των συντηρητικών στην Ισπανία

    Νίκη της δεξιάς επί των Σοσιαλιστών που ασκούν την εξουσία, και την χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων, δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία.

    Συγκεκριμένα, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε το 42,23% των ψήφων και εξασφάλισε 23 έδρες από τις 50 που αναλογούν στη χώρα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έλαβε το 38,51 των ψήφων και 21 έδρες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το ποσοστό αποχής ήταν 54%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν 54,86.

    Ο συνασπισμός CEU που συνενώνει τα διάφορα εθνικιστικά κόμματα της Δεξιάς, κατέλαβε την τρίτη θέση με 5,12% των ψήφων και δυο έδρες.

    Τέταρτος ήλθε ο συνασπισμός οικολόγων-κομμουνιστών IU. έλαβε 3,73% και δυο έδρες.

    Από μία έδρα παίρνουν το κεντρώο και αντι-εθνικιστικό κόμμα UpyD που έλαβε 2,87% και το EDP των εθνικιστικών κομμάτων της αριστεράς και των οικολόγων που συγκέντρωσε 2,50%.

    Συντριβή του κυβερνώντος κόμματος στην Αυστρία

    Στο σωστό δρόμο, παρά την ιστορική του ήττα εκτίμησε ότι βρίσκεται το κόμμα του ο αρχηγός του και Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν μπόρεσε να μεταδοθεί στους ψηφοφόρους η κριτική ευρωπαϊκή πολιτική των Σοσιαλδημοκρατών του για μια κοινωνική, πλησίον του πολίτη Ευρώπη, που όμως, εξακολουθεί να παραμένει ορθή.

    Στις χθεσινές Ευρωεκλογές στην Αυστρία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ηγείται της κυβέρνησης "μεγάλου συνασπισμού" με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, μείωσε το ποσοστό του σε μόλις 23,8% και τις έδρες του στο Ευρωκοινοβούλιο σε πέντε.

    Το συγκυβερνόν Λαϊκό Κόμμα, με ποσοστό 29,7%, βρέθηκε στην πρώτη θέση, διατηρώντας τις μέχρι τώρα έξι έδρες του.

    Τρίτη δύναμη και σε μεγάλη έκπληξη των Ευρωεκλογών στην Αυστρία αναδείχθηκε η "Λίστα" του ανεξάρτητου υποψήφιου και μέχρι τώρα ευρωβουλευτή, Χανς Πέτερ Μάρτιν, με 17,9 και τρεις έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Τέταρτο κόμμα είναι το ακροδεξιάς και εθνικιστικής απόκλισης Κόμμα των Ελευθέρων με 13,1% και δύο έδρες

    Ηττημένο των Ευρωεκλογών είναι και το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο μείωσε το ποσοστό του σε 9,5% και περιορίζεται στη μία έδρα.

    Πρώτη δύναμη οι "Πολίτες υπές της Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης στη Βουλγαρία

    Η παράταξη "Πολίτες υπέρ της Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας", είναι πρώτη δύναμη στη Βουλγαρία με ποσοστό 24,36 %, ενώ η συμμετοχή του 37,45 % του εκλογικού σώματος στις εκλογές σημαίνει αύξηση του ενδιαφέροντος των Βούλγαρων ψηφοφόρων με περίπου 10%, σε σύγκριση με τις πρώτες, ενδιάμεσες, εκλογές της βουλγάρικης αντιπροσωπείας στην ευρωβουλή τον Μάιο του 2007.

    Σύμφωνα με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων από τα 99 % των περίπου 12000 εκλογικών τμημάτων στη Βουλγαρία: Το Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα που έρχεται δεύτερο, κερδίζει 18,52 %. Το "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών", το οποίο εκφράζει πολιτικά κυρίως μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Βουλγαρίας είναι τρίτη δύναμη με ποσοστό 14,16 %. Οι σκληροπυρηνικοί εθνικιστές "Ατάκα"(Επίθεση) πήραν 11,98 % και το "Εθνικό Κίνημα Δικαιοσύνης και Προόδου" εξασφάλισε τα 7,95 % των ψήφων.

    Με τα αποτελέσματα αυτά, το ΓΕΡΒ θα έχει 5 ευρωβουλευτές, το ΒΣΚ - 4, το ΚΔΕ - 3, η "Ατάκα - 2, το ΕΚΣ - 2 και ο "Γαλάζιος συνασπισμός" - 1 βουλευτής.

    Πρώτο στην Πολωνία το φιλελεύθερο κόμμα

    Με ποσοστό 41,2% και μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα φαίνεται να κερδίζει τις Ευρωεκλογές το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα "Πλατφόρμα των Πολιτών" σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή

    Το συντηρητικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Δίκαιο και Δικαιοσύνη του προέδρου Λεχ Καζίνσκι και του αδελφού του, αναμένεται να συγκεντρώσει το 27,26%, μπροστά από τον συνασπισμό της Δημοκρατικής Αριστερής Συμμαχίας, που συγκεντρώνει το 12,83%, και το Αγροτικό Κόμμα που φθάνει το 9,3%.

    Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπέρασε το εκλόγιμο όριο του 5%. Η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε στο 22,59%, έναντι 27,4% που την ήθελαν οι προβλέψεις.

    Το δεξιό κόμμα του Τοπολάνεκ κέρδισε στην Τσεχία

    Το δεξιό κόμμα Πολιτειακοί Δημοκράτες είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών έναντι των αριστερών αντιπάλων του στην Τσεχία.

    Με καταμετρημένο το 99,5% των ψήφων, οι Πολιτειακοί Δημοκράτες του τέως πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ απέσπασαν το 31,4% των ψήφων, προβάδισμα εννέα μονάδων από τους κυριώτερους αντίπαλούς του Σοσιαλδημοκράτες.

    Το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει εννέα από τους 22 Ευρωβουλευτές στο κόμμα του Τοπολάνεκ, ο οποίος σημείωσε μία αξιοπρόσεκτη ανάκαμψη έπειτα από την κατάρρευση της κυβέρνησής του από πρόταση μομφής τον Μάρτιο, η οποία παρέσυρε στο πολιτικό χάος τη χώρα εν μέσω της προεδρίας της στην ΕΕ.

    Στη Βρετανία το ακροδεξιό Εθνικό Κόμμα εξασφάλισε την πρώτη του έδρα στην Ευρωβουλή - εις βάρος του Εργατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος παραμένει στη δίνη της κυβερνητικής κρίσης.

    Οι δεξιές κυβερνήσεις σε Αυστρία και Βέλγιο διατήρησαν προβάδισμα - με σημαντικές, πάντως, απώλειες.

    Στην Κύπρο τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αύξησαν σημαντικά τα ποσοστά τους, ενώ πτώση παρουσίασε το ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές το αποτέλεσμα ερμηνεύται ως στήριξη του εκλογικού σώματος στο Δημήτρη Χριστόφια για την επίλυση του Κυπριακού.

    Είδηση: 23295

    [05] 600.000 θέσεις εργασίας μέσα στο καλοκαίρι από τον Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Στη δημιουργία ή την διάσωση περισσοτέρων από 600.000 θέσεις εργασίας αποσκοπεί η κυβέρνηση του Προέδρου Ομπάμα με την επιτάχυνση και την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου που έχει ως στόχο να αναθερμάνει την αμερικανική οικονομία που πλήττεται από σοβαρή οικονομική ύφεση στη διάρκεια του καλοκαιριού. Όπως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος, κατά τις δεύτερες 100 ημέρες της προεδρίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει με τον τρόπο αυτό να τετραπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων που δημιουργήθηκαν ή διατηρήθηκαν.

    Ο Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, θα προσπαθήσει να αντλήσει ακόμη περισσότερα από τα 787 δισεκατομμύρια δολάρια που συνδέονται με το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει 135.000 θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.

    Επίσης, φιλοδοξεί να δημιουργήσει 125.000 θέσεις για τη νεότητα, να αποδεσμεύσει κεφάλαια για εργασίες σε 98 αεροδρόμια και σε περισσότερα από 1500 εργοτάξια στους αυτοκινητοδρόμους, να προωθήσει σχέδια για τα εθνικά πάρκα και να επεκτείνει στις υπηρεσίες στον τομέα της υγείας που έχει πληγεί από την οικονομική ύφεση.

    Είδηση: 23303

    [06] Τρεις τραυματίες από εισβολή φορτηγού σε κατάστημα στα Χανιά

    Κοινωνία

    Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε δυο καταστήματα, είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στις 6 το πρωί στην παλιά εθνική οδό Χανίων Κισάμου μεταξύ Πλατανιά και Αγίας Μαρίνας, όταν επαγγελματικό όχημα που οδηγούσε 22χρονος ξέφυγε από την πορεία του, βγήκε από το δρόμο και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο.

    Το βαρύ όχημα, αφού πρώτα παρέσυρε τις σιδερένιες προστατευτικές μπάρες, σταμάτησε μετά την πρόσκρουσή του σε δύο καταστήματα.

    Δυο αλλοδαποί από την Νορβηγία και την Συρία που εκείνη την ώρα έπιναν τον καφέ τους παρασύρθηκαν από το όχημα για να μεταφερθούν τραυματισμένοι, όπως και ο οδηγός του αυτοκινήτου στο νοσοκομείο

    Περισσότερο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του Νορβηγού που βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη

    Η περιοχή θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο: Τζαμαρίες σπασμένες, κολώνες, ψυγεία, τραπέζια, καθίσματα αναποδογυρισμένα, συνέθεταν το σκηνικό της σύγκρουσης. Ηλεκτρικές συσκευές και γλάστρες διαλυμένες, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και το επαγγελματικό όχημα.

    Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος προανάκριση ενεργεί η Τροχαία που εξετάζει και τις πραγματικές συνθήκες του τροχαίου.

    Είδηση: 23296

    [07] Από την Τετάρτη η επιδοτούμενη απόσυρση των κλιματιστικών

    Από την Τετάρτη ξεκινά η απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιών κλιματιστικών με επιδότηση ως και του 35% της αξίας τους και ανώτατο όριο τα 500 ευρώ, με σκοπό τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και τη χρήση νέων, φιλικότερων προς το περιβάλλον συσκευών. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, το μέτρο της επιδότησης των νέων μη ενεργοβόρων συσκευών, θα επιδοτούνται ως δύο κλιματιστικά ανά κατοικία ενώ τα νέα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν, πρέπει να είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

    Το πρόγραμμα της απόσυρσης θα διαρκέσει για 6 μήνες, μέσα στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την απαιτούμενη αίτηση.

    Συγκεκριμένα, οι πολίτες προσκομίζοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για οικιακή χρήση θα μπορούν να προμηθεύονται τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας σε μειωμένη τιμή.

    Ο κάθε πολίτης δικαιούται να αποσύρει ως 2 κλιματιστικά χωρίς εισοδηματικό κριτήριο ενώ επιδοτείται η αγορά συσκευών μεγέθους 9 -24 btu

    Η διάρκεια της απόσυρσης, αν και έχει προγραμματιστεί να είναι 6 μήνες, εφόσον εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί, καθώς και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που διατίθεται για την υλοποίηση της.

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αντικατάστασης των ενεργοβόρων συσκευών, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα και στην απόσυρση ψυγείων.

    Είδηση: 23292

    [08] Ανέσυραν 17 πτώματα από τον Ατλαντικό

    Ειδήσεις

    Δεκαεπτά πτώματα έχουν ανασυρθεί συνολικά μέχρι στιγμής από την περιοχή του Ατλαντικού, όπου την περασμένη εβδομάδα εξαφανίστηκε το αεροσκάφος της Air France. Πολεμικά σκάφη εντόπισαν επίσης περισσότερα από εκατό αντικείμενα που προέρχονται από τη μοιραία πτήση. Πρόκειται για ένα κάθισμα, μάσκες οξυγόνου αλλά και ένα σακίδιο με το εισιτήριο της Air France. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, το δυστύχημα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα, στο γεγονός ότι δεν λειτουργούσαν σωστά οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους με αποτέλεσμα οι πιλότοι να προγραμματίζουν λάθος ταχύτητα πτήσης την ώρα, που αυτό πετούσε εν μέσω καταιγίδας. Γάλλοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η Airbus είχε εντοπίσει προβληματικούς αισθητήρες ταχύτητας στα αεροσκάφη της, τύπου A330, και είχε καλέσει τους πελάτες της να τους αντικαταστήσουν.

    Και η Βενεζουέλα στις έρευνες

    Ότι και η Βενεζουέλα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για την περισυλλογή των υπολειμμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της Air France και ιδίως των θυμάτων της τραγωδίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάθιο Λούλα ντα Σίλβα

    "Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, με το Ναυτικό και τις αεροπορικές δυνάμεις, για να βρεθούν, αν είναι δυνατόν, όλα τα πτώματα, διότι γνωρίζουμε τι σημαίνει για μια οικογένεια να λάβει" το σώμα ενός αγαπημένου συγγενή, δήλωσε ο Λούλα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του εκπομπή "καφές με τον πρόεδρο".

    Η περισυλλογή των πτωμάτων "δεν θα μας βοηθήσει να λύσουμε το αίνιγμα της καταστροφής, όμως αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειες", που θα μπορέσουν να θάψουν τους συγγενείς τους, πρόσθεσε.

    ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23291

    [09] Νέα σύλληψη για διακίνηση παιδικού πορνό στο ίντερνετ

    28χρονος συνελήφθη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για διακίνηση σκληρού παιδικού πορνό μέσω ίντερνετ. Ο άνδρας είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με τον τίτλο ονειρεμένη οικογένεια (dream family) και είχε αναρτήσει ιστορικό σύμφωνα με το οποίο μία μητέρα 44 ετών και η 24χρονη κόρη της κακοποιούσαν ένα 6χρονο κοριτσάκι. Στις κακοποιήσεις αυτές συμμετείχαν και διάφοροι άγνωστοι άνδρες. Τις σκηνές αυτές διακινούσε σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου μαζί με ερωτικές σκηνές που εμφάνιζαν και άλλα κορίτσια ηλικίας 6-10 ετών. Οι ισχυρισμοί που προβάλλονται στο ιστορικό στο Ίντερνετ εξετάζονται από τον Αστυνομία, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

    Είδηση: 23288


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 June 2009 - 17:00:38 UTC