Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριπλή επίθεση Καραμανλή
  • [02] Ελλάδα: 27 συνδυασμοί στις ευρωεκλογές
  • [03] Eκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης
  • [04] Αυστραλία: Δεκαέξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [05] Απαγόρευση καπνίσματος: ανησυχία καταστηματαρχών
  • [06] Α. Τσίπρας: συμμετοχή σε κινητοποίηση στο Ελληνικό
  • [07] Απάντηση Πάγκαλου σε Καραμανλή
  • [08] Έφυγε ο συνάδελφος Νίκος Τσιπλάκος
  • [09] Συνέντευξη Παπανδρέου στην Καθημερινή
  • [10] Ιράκ: επτά νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην Μοσούλη

    [01] Τριπλή επίθεση Καραμανλή

    Συντάχθηκε απο τον/την Αθηνά Σαλούστρου

    Τριπλή επίθεση, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε από τη Λάρισα το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας στην πρώτη, ανοιχτή, συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, για το σύνθημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και μίλησε για εμπαιγμό του λαού, αναφερομενος, στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί αλλαγής του Συμφώνου Σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός, έκανε εκτενή αναφορά, στα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, στα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται στη Θεσσαλία και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι επιχείρησε, να μετατρέψει τη χώρα, σε αρένα. Απόψε Κυριακή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Τρίπολη.

    "Από τη Λάρισα στέλνουμε μαζί σήμερα μήνυμα δυναμικής, μαζικής συμμετοχής στους κοινούς μας αγώνες. Από την καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου στέλνουμε σ' ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο μήνυμα θετικής επιλογής. Απαντούμε "ναι" στην Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος. Απαντούμε "ναι" στην Ελλάδα που προχωρά υπεύθυνα, στέρεα, αποφασιστικά. Απαντούμε "ναι" στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας, της σιγουριάς".

    Τα παραπάνω υπογράμμισε, μιλώντας ο Πρωθυπουργός και επανέφερε στην ομιλία του, το "δίλημμα" που ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε περί σοσιαλισμού η βαρβαρότητα και τόνισε με έμφαση, ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει "βαρβάρους" τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τον κατηγόρησε για συνειδητή παραπληροφόρηση και άρνηση της πραγματικότητας και τόνισε ότι ο λαϊκισμός σήμερα είναι η πιο επικίνδυνη φωνή στον τόπο.

    Στον αντίποδα, το δίλημμα που ο ίδιος έθεσε, ήταν μεταξύ της επιλογής της προσφοράς και της αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον ή εκείνης που βάζει πάνω απ όλα το κόμμα, επαναλαμβάνοντας και την γνωστή φράση περί ανευθυνότητας και υπευθυνότητας. Σχετικά δε με την οικονομική κρίση σχολίασε χαρακτηριστικά :" βάλαμε στόχο να μετατρέψουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία".

    Ο Κώστας Καραμανλής, επανέλαβε την προσήλωση της Κυβέρνησης του στην στρατηγική ανάπτυξης της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε ειδικότερα την Θεσσαλία "ένα απέραντο εργοτάξιο", στον απόηχο και των επισκέψεων που πραγματοποίησε όλη την ημέρα σε έργα στους Νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Αυτή είναι η πολιτική μας, είπε χαρακτηριστικά, και στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, κατευθύνουμε το 80% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου στην Περιφέρεια. Είναι απόφαση ρεαλισμού για ισόρροπη ανάπτυξη.

    Εξάλλου σε εκτενή αναφορά που έκανε για τα αγροτικά, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι για τα επόμενα 5 χρόνια, διατίθενται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας προγραμματικής περιόδου, πόροι που ξεπερνούν τα 7 δις ευρώ. Πέρα από αυτά, οι αγρότες μας, είπε, έχουν για την περίοδο αυτή άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις άνω των 18 δις ευρώ.

    Για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση που στόχο έχουν την μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ βάζουν φραγμό στην σπατάλη και οδηγούν στην εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, τόνισε και κατέληξε: «Η Ελλάδα να βγει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις. Οι Έλληνες να βγούμε με σιγουριά σ' ένα καλύτερο αύριο. Να είμαστε στους νικητές της παγκόσμιας κρίσης. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Και σας βεβαιώνω μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά».

    Με το πέρας της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός κάλεσε στο βήμα, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, με τον οποίο περιόδευσαν όλη την ημέρα σε έργα στην Θεσσαλία, και χαιρέτησαν μαζί το πλήθος που ανταποκρίθηκε στην κίνηση με ενθουσιασμό. Την ομιλία παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, ο γραμματέας του κόμματος Λ. Ζαγορίτης, υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    Σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Λάρισα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφέρει ότι για άλλη μια φορά, ο κ. Καραμανλής, αντί να μιλήσει για τα προβλήματα των πολιτών που συσσώρευσαν οι πολιτικές της τελευταίας πενταετίας, επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και προσθέτει: "Σήμερα ο ελληνικός λαός, η μέση ελληνική οικογένεια βιώνει τα αδιέξοδα αυτών των πολιτικών. Στους Έλληνες πολίτες ο Πρωθυπουργός οφείλει μια καθαρή εξήγηση: Τί νέους φόρους σκοπεύει να επιβάλει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές; Γιατί δεν το αποκαλύπτει; Όταν μιλά για υπευθυνότητα αυτό εννοεί», καταλήγει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Στον κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κουραστικά ανιαροί και αυτοεπαναλαμβανόμενοι, ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα, κάνουν τώρα, πως δεν έχουν αυτιά για να ακούσουν. Συγχέουν τη δική τους παντελή έλλειψη πολιτικού λόγου και συγκεκριμένων προτάσεων με τις τομές, τις μεταρρυθμίσεις και το αποτελεσματικό σχέδιο, που κάνει πράξη η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Είδηση: 22717

    [02] Ελλάδα: 27 συνδυασμοί στις ευρωεκλογές

    Συντάχθηκε απο τον/την Νάσος Μπράτσος

    Aνακηρύχτηκαν την Κυριακή από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων τα οποία έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009. Συνολικά 27 ψηφοδέλτια θα τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων, ενώ υπήρξαν και αποκλεισμοί για τυπικούς λόγους, οι σημαντικότεροι των οποίων είναι οι ακόλουθοι.

    Από τον συνασπισμό των κομμάτων Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας), δεν ανακηρύσσονται τα εξής κόμματα: 1) ΔΗΚΚΙ - Κεντρική Επιτροπή, 2) Κίνηση Ενεργών Πολιτών, 3) Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, 4) Κόκκινο, 5) Ξεκίνημα, 6) Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και 7) Ομάδα ΡΟΖΑ. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του ΑΠ, τα επτά κόμματα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τις ιδρυτικές πράξεις τους, ενώ διευκρινίζεται ότι το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους υποψηφίους των κομμάτων αυτών να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

    Παράλληλα, από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντιχάκης δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν αναγράφεται στην σχετική αίτηση το έτος γεννήσεως και το δημοτολόγιο που είναι εγγεγραμμένος).

    Από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι ο Ντειλί Ρος Μαρτιν δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν προσκομίστηκε βεβαίωση από το κράτος καταγωγής του (Βρετανία) ότι δεν έχει εκπέσει του δικαιώματος του εκλέγεσθαι).

    Κατόπιν αυτών τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, είναι:

    1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής),

    2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου),

    3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),

    4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας),

    5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),

    6) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.) (Σ. Παπαθεμελής),

    7) Δράση (Σ. Μάνος, Α. Αβραντίνης, Α. Αϊβαλιώτης, Α. Καρίπογλου. Ι. Κτιστάκης, Ι. Μπουτάρης,

    8) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),

    9) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)

    10) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) (Ν. Καργόπουλος, Ν. Λεοντόπουλος, Σ. Στενός),

    11) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης),

    12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),

    13) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας),

    14) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ. Δραγούμης, Ε. Ζώτου, Ο. Κολοκούρης, Α. Λεμπέση, Ε. Μυριβήλη, Ν. Χρυσόγελος),

    15) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Ε. Κωνσταντινοπούλου, Δ. Γουρνάς),

    16) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης,

    17) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ),

    18) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ. Τσαγκανέλιας),

    19) Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ. Περλικός),

    20) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης),

    21) Λευκό (Κ. Ντάλιος),

    22) Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο (Σ. Αναστασιάδης),

    23) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων,

    24) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.) (Γ. Δόντας),

    25) Κόμμα Νέων (Κ. Τοψόγλου),

    26) Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας) και

    27) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).

    Είδηση: 22731

    [03] Eκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

    Με εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε και το ακροβατικό σμήνος της βασιλικής βρετανικής αεροπορίας, με την επωνυμία "κόκκινα βέλη", κορυφώθηκαν την Κυριακή στα Χανιά, οι εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

    Η συμμετοχή του σμήνους "κόκκινα βέλη" κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση, κόβοντας την ανάσα των θεατών. Το πρωί, στο Ρέθυμνο τιμήθηκε η μνήμη των αστυνομικών που έπεσαν στον αγώνα κατά των εισβολέων.

    Είδηση: 22730

    [04] Αυστραλία: Δεκαέξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης

    Ειδήσεις

    Δεκαέξι κρούσματα της νέας γρίπης Α (H1N1) έχουν επιβεβαιωθεί στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή αξιωματούχοι. Ένας 15χρονος μαθητής στη Μελβούρνη έγινε το τρίτο παιδί από το ίδιο σχολείο που βρέθηκε θετικό στον ιό H1N1, και οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο του σχολείου για μία εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ ζήτησε συγγνώμη από τους τουρίστες, οι οποίοι έχουν ενοχληθεί από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της νέας γρίπης.

    Χθες Σάββατο, οι αρχές κράτησαν επί πέντε ώρες στο λιμάνι του Σίδνεϊ ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για να εξετάσουν οι γιατροί τους 2.000 επιβάτες και τα 900 μέλη του πληρώματός του.

    Είδηση: 22724

    [05] Απαγόρευση καπνίσματος: ανησυχία καταστηματαρχών

    Κοινωνία

    Πλησιάζει η 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος, με τους καταστηματάρχες να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μείωσης της πελατείας τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

    Όσο ο καιρός το επιτρέπει, υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης πελατών τόσο από τους καπνιστές, όσο και από τους αντικαπνιστές, με τους πρώτους να επιλέγουν τα εξωτερικά τραπέζια των καταστημάτων και τους δεύτερους το εσωτερικό του καταστήματος. Το χειμώνα όμως οι συνέπειες της απαγόρευσης ενδεχομένως να γίνουν περισσότερο αισθητές και οι καταστηματάρχες αναμένουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους χώρους καπνίσματος πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις προς το συμφέρον των επιχειρήσεών τους, που φοβούνται σημαντική μείωση της πελατείας τους από την απαγόρευση του καπνίσματος.

    Είδηση: 22729

    [06] Α. Τσίπρας: συμμετοχή σε κινητοποίηση στο Ελληνικό

    Πολιτική

    Συμμετοχή σε συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Ελληνικού, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα καθώς και από τις υποψήφιες με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Φρατζεσκάκη και Ζ. Κωνσταντοπούλου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις δηλώσεις του τόνισε ότι "όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές κι ακούμε όχι μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον πρωθυπουργό να μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη» και την ίδια στιγμή να συναινούν σε σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον, σε περιβαλλοντοκτόνους νόμους, σε σχεδιασμούς για αυτοκινητόδρομους, για μεγάλα εμπορικά κέντρα, για εκτροπές μεγάλων ποταμών, αναρωτιόμαστε τελικά αν με τον όρο «πράσινο» εννοούν το χρώμα της φύσης ή το χρώμα του χρήματος. Η μάχη για το περιβάλλον, είναι μια μάχη που την δίνουν οι ενεργοί πολίτες σε κάθε τοπική κοινωνία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να κερδίσει ελεύθερους χώρους, που μπορεί να αντισταθεί στα μεγάλα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, στη συρρίκνωση του περιβάλλοντος, είναι η δύναμη των ενεργών πολιτών".

    Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης στο Ελληνικό ήταν: "το πάρκο ανήκει στους πολίτες κι όχι στους δρόμους που το καταστρέφουν", με αποδέκτη το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να μην καταστραφεί ο χώρος πρασίνου στην μονάδα 129 Π.Υ. η οποία αποχωρεί και να μην κατασκευαστεί κόμβος στη θέση της.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της και τους κάλεσε να συνεχίσουν τους αγώνες τους "για να πετύχουν μικρές και μεγάλες νίκες. Νίκες σαν αυτές που πετυχαίνουν οι αγώνες των κατοίκων του Ελληνικού διεκδικώντας ελεύθερες παραλίες, διεκδικώντας οι χώροι πρασίνου να ανήκουν στους πολίτες, να είναι ανάσα ζωής για τα παιδιά τους".

    Είδηση: 22726

    [07] Απάντηση Πάγκαλου σε Καραμανλή

    Πολιτική

    Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Λάρισα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «βαρβάρους» τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είναι αφελές και ανόητο. Έχει συζητηθεί εδώ και 4 μέρες, εδόθησαν όλες οι διευκρινίσεις. Εάν ο κ. Καραμανλής θέλει να φτάσει σε έσχατο σημείο αποβλάκωσης δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε ένας ολόκληρος λαός».

    Σε ότι αφορά στην προεκλογική διαφήμιση της Ν.Δ. με τα παπαγαλάκια, επισήμανε: «Υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποια παπαγαλάκια από το ΠΑΣΟΚ που λένε ψέματα στο λαό. Τι λένε δηλαδή; Ότι υπάρχει στασιμότης, ότι ανεβαίνει η ανεργία, ότι τα εισοδήματα δεν φτάνουν πια κι ότι υπάρχει κρίση και μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο οικονομικό κίνδυνο. Αυτά όλα τα είπε ο κ. Καραμανλής και έδιωξε με τις κλωτσιές τον κ. Αλογοσκούφη, που ήταν ο βασικός παράγοντας, ο βασικός άξονας της οικονομικής του πολιτικής. Αν δεν συμβαίνει τίποτε κακό και δυσάρεστο, τότε γιατί έδιωξε με τις κλωτσιές τον κ. Αλογοκούφη και τον έχασα κι εγώ που τον είχα και τον περιποιούμουν κάθε τόσο. Άρα κάτι υπάρχει. Δεν ξέρω αν αυτό το λένε παπαγαλάκια, το λένε κοράκια ή το λένε κάργιες, αλλά πάντως κάτι υπάρχει. Κι αυτό το λέει όλος ο κόσμος. Ολοι αυτοί είμαστε παπαγαλάκια που συζητάμε για το οικονομικό πρόβλημα και την οικονομική κρίση; Και μαζί μας όλοι οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα; Ολοι παπαγαλάκια και ο κ. Καραμανλής σοβαρός με το μπλε κοστούμι και την ίδια φρασεολογία εδώ και πέντε χρόνια που δεν λέει τίποτε».

    Για την αντιπαράθεση με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Η κ. Παπαρήγα δεν μας έχει εξηγήσει ποτέ τι είναι αντικομμουνισμός. Δεν έχει το δικαίωμα ένας Ελλην πολίτης να μην είναι κομμουνιστής; Ακούγοντας την κ. Παπαρήγα μερικές φορές θεωρώ ότι δεν έχω αυτό το συνταγματικό δικαίωμα και το διεκδικώ. Διεκδικώ το δικαίωμα να μην είμαι κομμουνιστής και να μην μου αρέσουν οι κομμουνιστές και η κ. Παπαρήγα. Δικαίωμα μου. Όπως και αυτής δεν τους αρέσουμε εμείς. Ακούσαμε με υπομονή την κ. Παπαρήγα επί χρόνια τώρα μαζί με τη Ν.Δ. να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι όργανο ξένων συμφερόντων και ξένων δυνάμεων, που είναι ακόμα χειρότερο, και δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Από τη στιγμή που γίνεται οποιαδήποτε κριτική για τον τρόπο που αυτή σκέφτεται, η κ. Παπαρήγα βγαίνει στα κανάλια και βρίζει. Να μαζευτεί».

    Σε ερώτηση για το πρώην στέλεχος της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Να σας θυμίσω τι έγινε όταν έφυγε ο Κοσκωτάς, ο οποίος δεν έφυγε επισήμως και αφού έγραψε την περιουσία στα παιδιά του. Δραπέτευσε ως κοινός εγκληματίας γκαγκστερικώ τω τρόπω και το κράτος, πράγματι, δεν εκτέλεσε όπως έπρεπε τότε τις αρμοδιότητες του και δεν τον έπιασε την ώρα της δραπέτευσης. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν δραπέτευσε. Ο κ. Χριστοφάρος έφυγε σαν κύριος, απ' ότι θρυλείται, ύστερα από ραντεβού που έκανε στο Μαξίμου -και πρέπει να μάθουμε με ποιον το έκανε και τι συζήτησαν- και αφού διασφάλισε εσαεί την περιουσία του, μεταβιβάζοντας τη στα παιδιά του.

    Αυτό για το οποίο φαίνεται ότι μπορεί μέχρι στιγμής να διωχθεί ο κ. Χριστοφοράκος είναι η ενεργητική δωροδοκία. Η ενεργητική δωροδοκία στη Γερμανία είναι πλημμέλημα. Θα επιδιώξει να δικαστεί στη Γερμανία, θα υποστεί μια πολύ ελαφρά ποινή, επειδή είμαστε στην Ε.Ε. δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα και η υπόθεση Siemens θα έχει κι αυτή ταφεί μαζί με τους κουμπάρους, μαζί με το Βατοπέδι, τον Παυλίδη και όλα τα άλλα θέματα για τα οποία δεν μάθαμε ποτέ τι ακριβώς έχει συμβεί και δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί έτσι επιθυμεί ο κ. Καραμανλής».

    Είδηση: 22723

    [08] Έφυγε ο συνάδελφος Νίκος Τσιπλάκος

    Κοινωνία

    Ο Νίκος Τσιπλάκος, σημαντικός δημοσιογράφος και αγαπητός συνάδελφος, δεν είναι πια μαζί μας. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, στα 58 του χρόνια. Μια μάχη που επί δυόμισι χρόνια έδινε όρθιος, μέχρι τα μέσα του περασμένου μήνα οπότε άρχισε η ραγδαία επιδείνωση. Ο Νίκος Τσιπλάκος γεννήθηκε το 1951 στη Νίκαια του Πειραιά και μετά από τις σπουδές του στην Πάντειο, ξεκίνησε την πορεία του στη δημοσιογραφία. Το 1975 δούλεψε στην «Ελευθεροτυπία», στην ύλη, έως το 1981 που μεταπήδησε στο «Έθνος». Διευθυντής σύνταξης στις «24 Ώρες» το 1988, διευθυντής στο ραδιοσταθμό Super FM το 1989 και διευθυντής έκδοσης στο «Κέρδος» ένα χρόνο αργότερα.

    Το 1997 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ημερησία», όταν η εφημερίδα πέρασε στον όμιλο Μπόμπολα. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο «Βήμα», μέχρις ότου συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα, χτυπημένος από την αρρώστια.

    Ο Νίκος Τσιπλάκος υπήρξε ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος, αλλά και ένας σεμνός και σπουδαίος άνθρωπος, ευγενής, ευαίσθητος και διακριτικός. Έφυγε ενώ είχε να δώσει ακόμη πολλά στην ελληνική δημοσιογραφία. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους και θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν, εργάστηκαν μαζί του και τον συναναστράφηκαν.

    Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά έναν έντιμο και άξιο συνάδελφο που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.

    Η κηδεία του Νίκου Τσιπλάκου θα γίνει τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 4 το απόγευμα, στο νεκροταφείο Παπάγου.

    Είδηση: 22720

    [09] Συνέντευξη Παπανδρέου στην Καθημερινή

    Η πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο με στόχο την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών είναι "υποκριτική", λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ως πρώτη παρέμβαση για την αυτονόμηση της πολιτικής από τα συμφέροντα, προτάσσει ένα νέο εκλογικό σύστημα, "προσαρμογή του γερμανικού μοντέλου", το οποίο θα περιορίσει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες. Για τη λειτουργία των ΜΜΕ, τονίζει ότι έχουμε δεσμευτεί για την άμεση αδειοδότηση των ΜΜΕ και την αναβάθμιση του ΕΣΡ.

    Αναφερόμενος στη διασφάλιση ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης, προτείνει την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της δικαστικής ηγεσίας και ως τη συνταγματική αναθεώρηση, η επιλογή να γίνεται με τη συμμετοχή της Βουλής, ώστε να αποκλείονται οι κομματικές τοποθετήσεις.

    Ερωτώμενος για τη λαθρομετανάστευση, υπογραμμίζει ότι «διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική", ενώ εμμέσως απαντά "ναι" στο ενδεχόμενο να προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου.

    "Η επανεκλογή του κ Παπούλια, εφόσον βέβαια ο ίδιος το επιθυμεί, θα γίνει από μια νέα Βουλή με τη συμβολή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ", απαντά ο κ Παπανδρέου.

    Είδηση: 22719

    [10] Ιράκ: επτά νεκροί μέσα σε 24 ώρες στην Μοσούλη

    Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις στην Μοσούλη του βορείου Ιράκ μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο. Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε έξω από την κατοικία του Μοχάμαντ Τάχα, ενός αστυνομικού από ένα χωριό νότια της Μοσούλης, αργά το απόγευμα χθες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Επίσης χθες, αστυνομικοί ανακάλυψαν τη σορό ενός οδοντιάτρου που είχε απαχθεί μπροστά από το σπίτι του το προηγούμενο βράδυ.

    Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στη συνοικία αλ Σουσί στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης το βράδυ της Παρασκευής.

    Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλον ένα στη συνοικία αλ Χαραμάτ της Μοσούλης. Οι δράστες διέφυγαν.

    Στη Μοσούλη, περίπου 400 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, τους τελευταίους μήνες σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις, παρά τις διαδοχικές προσπάθειες επανεπιβολής του κυβερνητικού ελέγχου.

    Χθες Σάββατο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις υπόπτους για επιθέσεις εναντίον Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.

    Είδηση: 22718


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 May 2009 - 16:55:20 UTC