Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογήθηκε η Κ. Μπουρμπούλια για υπόθεση μετοχών
  • [02] ΗΠΑ - Β. Κορέα: ένταση για τον πύραυλο
  • [03] Εισοδηματική πολιτική: Κατατέθηκε τροπολογία
  • [04] Στοιχεία για τις βόμβες φωσφόρου
  • [05] Εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ
  • [06] ΠΓΔΜ: Στρατηγικός επενδυτής του εθνικού αερομεταφορέα της
  • [07] Oμπάμα: μέτρα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

    [01] Απολογήθηκε η Κ. Μπουρμπούλια για υπόθεση μετοχών

    Κοινωνία

    Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει η πρώην πρωτοδίκης Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, αυτή τη φορά σχετικά με τον τρόπο που είχε διενεργήσει την ανάκριση για τις μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου. Η κ. Μπουρμπούλια μετά την απολογία της στους εφέτες ανακριτές κ. Ι. Μαγγίνα και Ι. Φιοράκη, κρίθηκε προφυλακιστέα. Σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα κακουργήματα της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία αφορούν τον τρόπο που χειρίστηκε, την περίοδο που ήταν ανακρίτρια, υπόθεση για την μετοχή της "Σιγάλας".

    Το 2001 η κ. Μπουρμπούλια είχε απαγγέλλει στον επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλο και στους συγκατηγορουμένους του, κατηγορία για το πλημμέλημα της χειραγώγησης μετοχών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος της, για την "ευνοϊκή μεταχείριση που επεφύλαξε", ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε μέσω offshore εταιρειών σε λογαριασμό της πρώην ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ελβετίας ποσό περίπου 400.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι η κ. Μπουρμπούλια εκτίει κάθειρξη 12 ετών για εμπλοκή της στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 20614

    [02] ΗΠΑ - Β. Κορέα: ένταση για τον πύραυλο

    Ειδήσεις

    Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, με αφορμή την ανακοίνωση της τελευταίας ότι θα πραγματοποιήσει εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. "Συνεχίζουμε να διατηρούμε τον στόχο μιας χωρίς πυρηνικά Βόρειας Κορέας και προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, που χαρακτήρισε την εκτόξευση "προκλητική και θα παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών".

    Επίσης ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Ντένις Μπλερ, δήλωσε ότι: "Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αποδείξει την ικανότητα της να εκτοξεύει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με την εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, να τι ετοιμάζουν". Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο πύραυλος (για "τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο", κάνει λόγο η Βόρεια Κορέα) θεωρητικά μπορεί να φθάσει στην Αλάσκα.

    Εκτιμάται ότι αν τελικά γίνει η εκτόξευση, οι πιθανές ημερομηνίες βρίσκονται ανάμεσα στις 4 και 8 Απριλίου. Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα τονίζει ότι αν υποστεί κυρώσεις για την εκτόξευση, τότε θα οδηγηθεί στην επαναλειτουργία της πυρηνικής της μονάδας που είχε κλείσει.

    Είδηση: 20618

    [03] Εισοδηματική πολιτική: Κατατέθηκε τροπολογία

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία που αφορά την εισοδηματική πολιτική του έτους 2009, για όλες τις κατηγορίες των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς και των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κατατέθηκε την Πέμπτη η τροπολογία που αφορά την εισοδηματική πολιτική του έτους 2009, για όλες τις κατηγορίες των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς και των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου δεν αποκλείει κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή να προστεθούν και άλλα κλιμάκια για τα εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν το ίδιο όσοι έχουν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα από αυτό το ποσό.

    Με την προτεινόμενη τροπολογία, χορηγείται εφάπαξ ποσό έκτακτης οικονομικής παροχής, με βάση το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως επιδομάτων, πλην οικογενειακής παροχής, που καταβάλλονται την 31η/12/2008 - ενώ επιβάλλεται και έκτακτη οικονομική εισφορά στο εισόδημα των φυσικών προσώπων, ή στο εισόδημα σχολάζουσας κληρονομιάς του έτους 2008, εφόσον αυτό είναι 60.000 ευρώ και άνω.

    Η εφάπαξ παροχή, θα καταβληθεί ως εξής: Για σύνολο μηνιαίων μεικτών αποδοχών μέχρι 1500 ευρώ, καταβάλλεται ποσόν 500 ευρώ.

    Για σύνολο μηνιαίων μεικτών αποδοχών από 1501 μέχρι 1700 ευρώ, καταβάλλεται ποσόν 300 ευρώ.

    Για τις συντάξεις, τα ποσά της ενίσχυσης θα ορισθούν με ειδικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, στο ποσόν των 500 ευρώ για συντάξεις μέχρι 800 ευρώ και στο ποσό των 300 ευρώ, για συντάξεις από 801 μέχρι 1100 ευρώ.

    Η έκτακτη οικονομική εισφορά, ανέρχεται στα 1000 ευρώ, για όσους έχουν συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.000 έως 80.000 ευρώ, στις 2000 ευρώ για όσους έχουν από 80.001 έως 100.000 ευρώ, στις 3000 ευρώ για όσους έχουν από 100.001 έως 150.000 ευρώ και στις 5000 ευρώ, για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ.

    Είδηση: 20619

    [04] Στοιχεία για τις βόμβες φωσφόρου

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Αδιάσειστα στοιχεία ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε στον πρόσφατο πόλεμο στη Γάζα βόμβες λευκού φωσφόρου, υποστηρίζει ότι έχει το "Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". Η οργάνωση υποστηρίζει ότι τουλάχιστον δώδεκα Παλαιστίνιοι βρήκαν φρικτό θάνατο από τις παρενέργειες του χημικού υλικού, ενώ το Τελ Αβίβ αρνείται τις κατηγορίες.

    Όπως καταγγέλλει η οργάνωση "Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (Human Rights Watch), στη διάρκεια της επίθεσης το Ισραήλ, στα τέλη Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, έκανε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου κατά κατοικημένων περιοχών στη Γάζα. Όπως αναφέρει η οργάνωση, μετά το πέρας της επίθεσης, στις 18 Ιανουαρίου, βρέθηκαν εκατοντάδες στοιχεία της χρήσης τέτοιων βομβών σε δρόμους, σε σπίτια, στις στέγες οικημάτων, στο κτίριο-σχολείο των Ηνωμένων Εθνών και αλλού. Επισημαίνει μάλιστα στην έκθεσή της ότι η χρήση τέτοιων βομβών "είναι εγκληματική και συνιστά έγκλημα πολέμου", αφού όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα προκαλούν πολλά, βαθύτατα και θανατηφόρα εγκαύματα.

    Ο Ισραηλινός στρατός, πάντως, αρνείται πως έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου εναντίον αμάχων. Η Διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, δηλώνει ότι τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι πέθαναν με φρικτό θάνατο από βόμβες λευκού φωσφόρου και δεκάδες τραυματίστηκαν

    Το δράμα του πολέμου όμως συνεχίζεται και στην ειρήνη... Σε μια άλλη περιοχή, όχι πολύ μακριά, μερικά χρόνια μετά τον πόλεμο, έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των τερατογεννήσεων.

    Στη Φαλούτζα, όπου έγιναν φοβερές μάχες κατά την εισβολή στο Ιράκ και την αντίσταση των φανατικών μουσουλμάνων, έχουν πολλαπλασιαστεί οι γεννήσεις υδροκέφαλων παιδιών, ή παιδιών με δυσπλασίες. Το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο όταν στην περιοχή δεν υπάρχει τεχνολογική υποστήριξη των ιατρών, που θα έπρεπε να προλαμβάνουν αυτές τις γεννήσεις.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 20615

    [05] Εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ

    Ειδήσεις

    Τη δυνατότητα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ, δίνει τροπολογία που καθορίζει τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να υπαχθούν στις διατάξεις της εθελούσιας αποχώρησης από τον Οργανισμό και της συνταξιοδότησης. Η τροπολογία κατατέθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών, Οικονομίας και Απασχόλησης.

    Η τροπολογία αναμένεται να επηρεάσει 650 εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί τα έτη 1976 -1977 και έκτοτε υπηρετούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στον Οργανισμό και θα έχουν συμπληρώσουν μέχρι 31/12/2012, 35 έτη υπηρεσίας, αν συνυπολογιστεί και η στρατιωτική θητεία.

    Αλλαγές στο Δ.Σ.

    Με ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ αναφέρει ότι υπέβαλε παραίτηση το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, Dr. Karl Gerhard Eick. Στη θέση του παραιτηθέντος, για το υπόλοιπο της θητείας του και με την ίδια ιδιότητα, το Δ.Σ. του ΟΤΕ εξέλεξε στη συνέχεια νέο μέλος, τον κ. Guido Kerkhoff. Από την 1η Μαρτίου 2009, ο κ. Guido Kerkhoff είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Εκτελεστικής Διοίκησης της Deutsche Telekom AG για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Είδηση: 20613

    [06] ΠΓΔΜ: Στρατηγικός επενδυτής του εθνικού αερομεταφορέα της

    Ειδήσεις

    Η διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα της ΠΓΔΜ, "ΜΑΤ", επιβεβαίωσε την Πέμπτη τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή στην εταιρία στρατηγικού επενδυτή. Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της "ΜΑΤ" διεξάγει σχετικές διαπραγματεύσεις με τρεις ξένες εταιρίες.

    Επικρατέστερη θεωρείται η σερβική αεροπορική εταιρία "JAT", στην οποία η "ΜΑΤ" χρωστά 10 εκ.δολάρια. Εκπρόσωπος της "ΜΑΤ" ανέφερε ότι η συμφωνία με τη "JAT" αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις προσεχείς ημέρες.

    Το τελευταίο διάστημα η "ΜΑΤ" βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ έχει διακόψει και ορισμένες από τις πιο κερδοφόρες πτήσεις της, όπως αυτές στη Γερμανία και Ιταλία, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης του χρέους της στην Eurocontrol.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 20611

    [07] Oμπάμα: μέτρα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

    Ειδήσεις

    Μέτρα στήριξης των αυτοκινητοβιομηχανιών ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με στόχο την ανακοπή της απώλειας θέσεων εργασίας, σε μια χρονιά που η ανεργία στη χώρα αναμένεται να φτάσει σε ύψη ρεκόρ εδώ και 25 χρόνια.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος: "Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και καρτερικοί σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας γιατί δεν πιστεύω ότι θα χάσουμε τόσους πολλούς εργαζόμενους, όσους χάσαμε στη διάρκεια αυτής της κάμψης. Θα περάσουμε μια περίοδο δύσκολη που θα διαρκέσει για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω του Ιντερνετ, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που απειλείται με κατάρρευση, αλλά ανέφερε ότι θα τεθούν μέτρα αναδιάρθρωσης που θα είναι "δραστικά" και "επώδυνα" για τους κατασκευαστές.

    Μεταξύ άλλων, στις απαντήσεις του προς τους πολίτες ανέφερε ότι: "Τις προσεχείς ημέρες θα κάνω κάποιες ανακοινώσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία. Πρέπει να τους βοηθήσουμε, παρά το γεγονός ότι γνωρίζω πως το να βοηθάς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν είναι κάτι δημοφιλές. Αλλά η δουλειά μου είναι να εκτιμώ το κόστος που θα έχουμε στην περίπτωση που αφήσουμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να οδηγηθούν στην πλήρη κατάρρευση και στο κλείσιμο και στο κόστος που θα έχουμε εάν τους προτείνουμε ένα βιώσιμο σχέδιο. Εάν δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές και στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις δεν είμαι και εγώ διατεθειμένος να επενδύσω χρήματα που θα χαθούν γι' αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος όλα εξαρτώνται από τη θέλησή τους να προχωρήσουν σε αλλαγές μεγάλες και δραστικές και καμιά φορά επώδυνες".

    Είδηση: 20603


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 March 2009 - 21:52:26 UTC