Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα
  • [02] Ο πιο βαρετός ομιλητής της Βρετανίας, ο Γκόρντον Μπράουν
  • [03] Κανονικά η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης
  • [04] Το σύνδρομο του πρώτου ψηφίου
  • [05] Ανεβαίνει το επίπεδο των θαλασσών λόγω κλίματος
  • [06] Επιστροφή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ
  • [07] Αλβανία: Προβάδισμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [08] Κ. Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές
  • [09] Παρεμβάσεις Ελλήνων & Κυπρίων ευρωβουλευτών για Τουρκία & ΠΓΔΜ
  • [10] Τα είπαν ευρωπαϊκά β¦ Χριστόφιας & Ταλάτ
  • [11] Υπόθεση μονής Βατοπαιδίου
  • [12] Κοντά στα 42 δολάρια το αργό

    [01] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα

    Κοινωνία

    Αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, έκρινε το Ε' τμήμα του ΣτΕ ότι είναι οι ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ., κι αυτό γιατί, θεώρησε ότι συνδέονται άμεσα με τις διατάξεις του Ν. 3481/2006 [που προβλέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, του γηπέδου κ.λπ.] και μετά την σχετική επεξεργασία του θέματος, με την υπ' αριθμ. 35/2009 γνωμοδότησή του, παρέπεμψε το σχέδιο Π.Δ. να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

    Ακόμη, αναφέρει η γνωμοδότηση ότι από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις του σχεδίου επέρχεται επιβάρυνση στην περιοχή του Ελαιώνα και η προβλεπόμενη μείωση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

    Το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας επεξεργάστηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε πολεοδομικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής [μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κατάργηση και έγκριση οδών και πεζοδρόμων, δημιουργία νέων οικοδομικών γραμμών κ.λπ.]. Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω περιοχή έχει προγραμματισθεί να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός, γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημαρχιακό κτίριο κ.ά..

    Είδηση: 19999

    [02] Ο πιο βαρετός ομιλητής της Βρετανίας, ο Γκόρντον Μπράουν

    Ειδήσεις

    Τον τίτλο του πιο βαρετού ομιλητή της χώρας κέρδισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος βρίσκεται λίγο πάνω από τον Ντείβιντ Μπέκαμ και την Κέιτ Γουίνσλετ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη. Οι 1000 ενήλικες ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτήρισαν "ξερό" το ύφος της γλώσσας του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος ενδεικτικά σε ομιλία του είχε αναφερθεί στην "θεωρία της ενδογενούς μετακλασικής ανάπτυξης".

    Επόμενος στη λίστα των βαρετών ομιλητών έρχεται ο ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, η γλώσσα του οποίου χαρακτηρίστηκε ως η λονδρέζικη προφορά της λαϊκής τάξης. Ακολουθεί η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία έπεσε θύμα της κριτικής των συμπατριωτών της επειδή άφησε τα συναισθήματα της να φανούν κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία φωνητικών μηνυμάτων SpinVox, καλύτερος ομιλητής της Βρετανίας ανακηρύχθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στίβεν Φράι.

    Είδηση: 19997

    [03] Κανονικά η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης

    Ειδήσεις

    Αναστάτωση στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και ελευθέρων επαγγελματιών, έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που βλέπουν τη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες τα κύρια ασφαλιστικά τους ταμεία εμφανίζουν μεγάλα ετήσια ελλείμματα, που υπονομεύουν το καθεστώς ασφάλισης και την καταβολή συντάξεων. Οι διοικήσεις των ταμείων διαψεύδουν το θέμα, εκτός από το Ταμείο Προνοίας που, πράγματι, αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να οφείλει το εφάπαξ σε 15.000 ασφαλισμένους και να καθυστερεί την απονομή συντάξεων έως ενάμισι χρόνο.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την ανακοίνωση της υπουργού Απασχόλησης για τα οικονομικά στοιχεία των Ασφαλιστικών Ταμείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η σημερινή κακή οικονομική κατάσταση των Ταμείων, απότοκο σε μεγάλο βαθμό της πενταετούς συνειδητής απαξίωσης του ασφαλιστικού συστήματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν σηκώνει πανηγυρισμούς και ωραιοποιήσεις, που βασίζονται σε επιλεκτικά και παραποιημένα στοιχεία. Είναι ώρα για σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και όχι για παιχνίδια εντυπώσεων. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την άμεση δημοσιοποίηση των πραγματικών οικονομικών στοιχείων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων. Κάθε εργαζόμενος ή συνταξιούχος, αλλά και κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του Ταμείου του. Μόνο αν γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα, μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος".

    Σχετικά με τις ανακοινώσεις της υπουργού Απασχόλησης για τα οικονομικά των ταμείων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

    "Παρά την προσπάθειά της να αποδείξει ότι όλα πάνε καλά με τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, η υπουργός Απασχόλησης δεν μπόρεσε να αποκρύψει τα προβλήματα οικονομικής κατάρρευσης που αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά. Η οικονομική κατάρρευση αυτών των ασφαλιστικών ταμείων δεν προήλθε από παρθενογένεση, αλλά οφείλεται στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές τοποθέτησης των αποθεματικών τους στον χρηματιστηριακό ή άλλο τζόγο. Οφείλεται, όμως, και στον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο, με τον οποίο, μέσω ενοποιήσεων, αφαιρέθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία μέρος των αποθεματικών τους και ισοπεδώθηκαν προς τα κάτω ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως των γυναικών και των νέων".

    Είδηση: 19986

    [04] Το σύνδρομο του πρώτου ψηφίου

    Όταν οι καταναλωτές ψωνίζουν, συχνά έχουν να διαλέξουν μεταξύ διαφόρων προϊόντων. Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, τις περισσότερες φορές, οι αγοραστές, χωρίς να το συνειδητοποιούν, παίρνουν την απόφασή τους με βάση το πρώτο, το αριστερό ψηφίο της τιμής, που βλέπουν πάνω σε ένα προϊόν. Δικαιώνονται έτσι όσοι έμποροι, εμπειρικά ή διαισθητικά, τιμολογούν με το γνωστό τρόπο: 1,99 ευρώ αντί για 2 ευρώ, 39,99 ευρώ αντί για 40 ευρώ κ.ο.κ..

    Σύμφωνα με την έρευνα των Κένεθ Μάνινγκ από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο και Ντέηβιντ Σπροτ από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η οποία δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό "Journal of Consumer Research" [Περιοδικό Έρευνας Καταναλωτή], "οι καταναλωτές δίνουν δυσανάλογη προσοχή στα πρώτα ψηφία των τιμών και είναι αυτά που επηρεάζουν καθοριστικά την αντίληψή τους για το κατά πόσο ένα προϊόν τους φαίνεται φθηνό ή ακριβό".

    Σε ένα από τα πειράματα της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι όταν οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν να διαλέξουν μεταξύ δύο προϊόντων που κόστιζαν 2 και 3,99 δολάρια αντίστοιχα, το 44% επέλεξε το ακριβότερο προϊόν. Όμως, όταν η επιλογή ήταν μεταξύ ενός προϊόντος των 1,99 δολαρίων και ενός των 4 δολαρίων, τότε μόνο το 18% επέλεξε το ακριβότερο προϊόν. Στην δεύτερη περίπτωση, η μείωση του πρώτου ψηφίου [1,99 αντί για 2 ευρώ], δημιούργησε ισχυρή αγοραστική ώθηση για το συγκεκριμένο προϊόν.

    "Οι καταναλωτές πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους την υποσυνείδητη τάση τους να εστιάζουν στα πρώτα ψηφία μίας τιμής και πώς αυτή η τάση τους μπορεί να επηρεάσει τη λήψη των αποφάσεών τους", αναφέρουν οι δύο ερευνητές.

    Είδηση: 19998

    [05] Ανεβαίνει το επίπεδο των θαλασσών λόγω κλίματος

    Ειδήσεις

    Μερικούς μήνες πριν την κρίσιμο παγκόσμία σύνοδο του Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη για τις νέες κλιματικές διαπραγματεύσεις, μία ομάδα κατ' εξοχήν ειδικών επιστημόνων προειδοποίησε ότι η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, είναι πλέον χειρότερη από τις προ διετίας εκτιμήσεις του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέσα στον 21ό αιώνα το επίπεδο των θαλασσών αναμένεται να υψωθεί, "τουλάχιστον κατά ένα μέτρο", αρκετά υψηλότερα από τις επιστημονικές προβλέψεις του 2007, που μέχρι σήμερα αποτελούσαν και το επιστημονικό θεμέλιο για την χάραξη πολιτικής από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.

    Η προηγούμενη πρόβλεψη του 2007 προέβλεπε αύξηση της στάθμης των ωκεανών κατά 18 έως 59 εκατοστά, αρκετά για να εξαφανίσουν πολλές μικρές νησιωτικές χώρες και να οδηγήσουν σε καταστροφή της ζωής δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε παράκτιες ζώνες του υπόλοιπου κόσμου.

    Όμως, στη διεθνή επιστημονική συνάντηση των σημαντικότερων κλιματολόγων, που διοργανώνεται στην Κοπεγχάγη, με τη συμμετοχή 2.000 ερευνητών από 80 χώρες, προέκυψε μία ακόμη πιο απειλητική εικόνα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η γενική επιστημονική συναίνεση πλέον είναι ότι η στάθμη των θαλασσών θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά ένα μέτρο.

    Χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα κλιματικής πρόβλεψης, ο Στέφαν Ράμστορφ, του γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για το Κλίμα του Πόντσνταμ, προειδοποίησε ότι μέχρι το 2100 η στάθμη των θαλασσών θα ανέβει μέχρι 190 εκατοστά [σχεδόν δύο μέτρα] και σε καμία περίπτωση λιγότερο από 75 εκατοστά. Όπως είπε, ακόμα και αν ο κόσμος κατορθώσει να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η "καλύτερη εκτίμηση" είναι για άνοδο της στάθμης τουλάχιστον κατά ένα μέτρο. Επίσης, ανέφερε ότι από το 1880 μέχρι σήμερα το επίπεδο των θαλασσών έχει αυξηθεί περίπου κατά 20 εκατοστά.

    Ο δρ Τζων Τσερτς, από το Κέντρο Έρευνας για τον Καιρό και το Κλίμα της Αυστραλίας, ανέφερε ότι "με βάση τις πιο πρόσφατες δορυφορικές και επίγειες παρατηρήσεις, η άνοδος του επιπέδου των θαλασσών συνεχίζεται με ρυθμό τουλάχιστον 3 χιλιοστών το χρόνο μετά το 1993, πολύ πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, καθώς οι ωκεανοί διαρκώς θερμαίνονται και 'φουσκώνουν', ενώ παράλληλα, το λιώσιμο των παγετώνων στη Γροιλανδία, την Ανταρκτική και αλλού συμβάλλει σε αυτή την άνοδο της στάθμης".

    Άλλοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η Γη -λόγω των "αερίων του θερμοκηπίου"- πλησιάζει κρίσιμα σημεία καμπής, που αν τα διαβεί, μετά θα είναι σχεδόν αδύνατη η αναστροφή τους και η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση. "Ο κόσμος έχει πολύ λίγο χρονικό περιθώριο", σχολίασε ανήσυχος ο επικεφαλής του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή Ρατζέντρα Πατσαούρι, μετά την παρουσίαση των νέων στοιχείων.

    Ο επικεφαλής της Βρετανίας στις κλιματικές διαπραγματεύσεις Τζων Άστον, δήλωσε ότι ακόμα και τα ανεπτυγμένα κράτη πρέπει να πάρουν σοβαρά τέτοια απειλητικά σενάρια για το μέλλον, τονίζοντας ότι μία άνοδος της στάθμης των ωκεανών κατά ένα έως δύο μέτρα θα ήταν σκέτη καταστροφή, ακόμα και για μεγάλες χώρες, όπως η Κίνα.

    Ο Κόνραντ Στέφεν, από το Ινστιτούτο Ερευνών για τις Επιστήμες του Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Κολοράντο των ΗΠΑ, συμφώνησε κι αυτός ότι μέχρι το 2100 η στάθμη των ωκεανών, κατά μέσον όρο, θα ανέβει -τουλάχιστον- κατά ένα μέτρο. Ανέφερε ότι περίπου 600 εκατ. άνθρωποι ζουν στις παράκτιες ζώνες, τόσο των φτωχών όσο και των πλούσιων χωρών και ότι μία πιθανή μετακίνησή τους θα ήταν τρομερά δύσκολο εγχείρημα, με δεδομένη και την αρνητική αντιμετώπιση των μεταναστών μέχρι σήμερα. Μόνο το Μπαγκλαντές θα χάσει το 17% της ξηράς του και 15 εκατ. άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι.

    Είδηση: 19996

    [06] Επιστροφή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ

    Ειδήσεις

    "Προς το συμφέρον και της Γαλλίας και της Ευρώπης" η Γαλλία "επανεντάσσεται στο στρατιωτικό σκέλος του (26μελούς) ΝΑΤΟ" άμεσα, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, ενω έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια από την απόσυρση από αυτό, την εποχή της προεδρίας του Σαρλ ντε Γκολ. Η Γαλλία αποσύρθηκε το έτος 1966 και ο λόγος ήταν η "διαφωνία Ουάσινγκτον και Παρισιού για τον αμερικανικό ρόλο στην ευρωπαϊκή άμυνα". Η Γαλλία θα είναι, πλέον, κατά σειράν ο τέταρτος σε μέγεθος προμηθευτής στρατιωτών για το ΝΑΤΟ. Στο Αφγανιστάν έχει αποστείλει 2.800 στρατιώτες.

    "Θέτουμε στην κατάσταση αυτήν τέρμα...προς το συμφέρον και της Γαλλίας και της Ευρώπης", ανέφερε στο Παρίσι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. "Τώρα (μετά την επιστροφή μας), και ισχυρότερη και με μεγαλύτερη επιρροή θα ξαναγίνει η Γαλλία", επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος. "Θα έχουμε αντιπροσώπευση σε όλες τις διοικητικές δομές της Συμμαχίας, θα έχουμε επίσης απόλυτη ανεξαρτησία, όσον αφορά το πυρηνικό μας οπλοστάσιο", τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

    Αναφέρεται ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει τις εργασίες της προσεχούς 60ης συνόδου της Συμμαχίας. Συνταγματικώς, ο γάλλος πρόεδρος δεν είναι υποχρεωμένος να συμβουλευθεί το Κοινοβούλιο, όσον αφορά την απόφασή του αυτήν. Ανήγγειλε εντούτοις την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Φιγιόν θα προκαλέσει στην Εθνοσυνέλευση (Κάτω Βουλή) ψήφο εμπιστοσύνης για το θέμα. Θα κερδηθεί άνετα, λέγουν πολιτικοί παρατηρητές. Η Γαλλία συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη του ΝΑΤΟ. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Γαλλίας έχει διακομματική στήριξη, σημειώνουν οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές.

    Με δηλώσεις του την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χοοπ Σέφερ χαιρέτισε ένθερμα την γαλλική "επιστροφή" στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, μετά από μιαν απουσία που διήρκεσε περίπου 43 έτη. Η απόσυρση του Παρισιού έγινε από τον Γάλλο τότε πρόεδρο, Σαρλ ντε Γκολ, στη διάρκεια του 1966, σε εκδήλωση μιάς "έμπρακτης" διαφωνίας Παρισιού και Ουάσινγκτον, όσον αφορά τον αμερικανικό ρόλο στην άμυνα της Ευρώπης. "Ένθερμα χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί", σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ στη δική του δήλωση. "Είναι βέβαιον ότι μόνον ισχυρότερο μπορεί να γίνει το ΝΑΤΟ με την εκ νέου πλήρη συμμετοχή της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του", επισήμανε επίσης. "Θα μεριμνήσω επίσης, για την άμεση ένταξη της Γαλλίας στις στρατιωτικές διοικήσεις μας", δήλωσε ακόμα ο γγ του ΝΑΤΟ. "Η Γαλλία πάντοτε υπήρξε ένας σπουδαίος σύμμαχος...Η συμμετοχή της στις επιχειρήσεις μας ήταν κρίσιμη", επισήμανε εξάλλου ο γγ της Ατλαντικής Συμμαχίας. Ταυτοχρόνως διέρρευσε η πληροφορία ότι στο Στρασβούργο, στις 3-4 Απριλίου, θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της προσεχούς συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, της 60ης κατά σειράν. "Ανοίγει (με τη γαλλική "επιστροφή") νέα προοπτική, αυτή μιάς νέας στέρεης σχέσης μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ", ανέφερε επίσης ο γγ του ΝΑΤΟ στις ίδιες δηλώσεις του.

    Είδηση: 19995

    [07] Αλβανία: Προβάδισμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δίνει νέα δημοσκόπηση

    Ειδήσεις

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, του Έντι Ράμα, φέρεται να έχει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, δυόμισι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρίας Zogby International για λογαριασμό του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου στην Αλβανία Top Channel, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα λάμβανε 39% των ψήφων, ενώ το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα το 34%, ενώ τρίτο με 5% είναι το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα. Η δημοσκόπηση δείχνει άνοδο με 4% του Δημοκρατικού Κόμματος σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου και 2% άνοδο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Είδηση: 19993

    [08] Κ. Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές

    Τα πενήντα χρόνια προσφοράς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο κοινοβουλευτικό βίο της χώρας τίμησε την Τετάρτη η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Κηφισιάς, σε ειδική εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών πρότεινε ως μέτρο θωράκισης της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην παγκόσμια κρίση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην ομιλία του και τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολιτικό κεφάλαιο, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τη χώρα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος της Κηφισιάς.

    Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει η χώρα το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μόνο η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, καθώς το κόμμα μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, παραμένει η μόνη ελπίδα για τον τόπο.

    Αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί απάντηση στη συγκυρία των ημερών και τόνισε πως με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο εάν γίνουν πρόωρες εκλογές υπάρχει ισχυρή πιθανότητα αυτές να οδηγήσουν τη χώρα σε ακυβερνησία. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως δεν είναι βέβαιος αν πραγματικά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές αυτή την ώρα, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει εκλογές για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες.

    Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε το ενδεχόμενο σε ένα χρόνο από σήμερα το ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση αρνηθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο σημείο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.

    Αναφερόμενος ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, είπε πως το τι θα πράξουν οι Έλληνες μπροστά στην κάλπη, όταν τελικά θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, είναι δύσκολο να το προβλέψει από τώρα οποιαδήποτε δημοσκόπηση. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαρακτήρισε θετικό το πρόσφατο κάλεσμα του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς από τους οποίους ζήτησε συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάλεσε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και να "αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με διάλογο", λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια για να μας πει τι συμβαίνει. Δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο". Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, πρότεινε εμπειρογνώμονες κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, που θα εκπροσωπούν την Τράπεζα της Ελλάδος, να αναλάβουν να πληροφορήσουν τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για το που ακριβώς βρίσκεται σήμερα η οικονομία μας.

    Όσον αφορά σε πρόσφατα σενάρια περί κυβερνήσεων συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια είναι ανέφικτη, κατηγορώντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ότι δεν συναινεί ούτε στα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Όπως για παράδειγμα, η αναθεώρηση του συντάγματος, από όπου, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή από πολιτική ιδιοτέλεια. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει και ορισμένες προτάσεις, όπως η αλλαγή των άρθρων περί ευθύνης υπουργών.

    Είδηση: 19991

    [09] Παρεμβάσεις Ελλήνων & Κυπρίων ευρωβουλευτών για Τουρκία & ΠΓΔΜ

    Ευρώπη

    Εν όψει της ψηφοφορίας των εκθέσεων προόδου της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, κατά την αυριανή συνεδρία του ΕΚ, Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές υποστήριξαν τις θέσεις τους με παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

    Στις σχέσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε κατά την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Αντώνιος Τρακατέλλης.

    Η Ελλάδα, είπε, έχει επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην ΠΓΔΜ και έχει δημιουργήσει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας. Το θέμα της ονομασίας, δεν αποτελεί για την Ελλάδα απλώς πρόβλημα με ιστορικές, ψυχολογικές ή συναισθηματικές διαστάσεις. Συνθέτει ένα υπαρκτό πολιτικό θέμα ουσίας που αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των ευρωπαϊκών αξιών της καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας. Ο κ. Τρακατέλλης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε την απόδοση στην ΠΓΔΜ του καθεστώτος υποψήφιας στην Ε.Ε. χώρας, με τη ρητή δέσμευση για την εύρεση μίας κοινώς αποδεκτής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων, στο θέμα του ονόματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. "Χωρίς λύση δεν υπάρχει φιλία και χωρίς φιλία δεν νοούνται συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις", κατέληξε ο κ. Τρακατέλλης.

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Δημητρακόπουλος υπογράμμισε από μέρους του, ότι η Τουρκία έχει μία σειρά υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί και οι οποίες είναι οι εξής: - Να αλλάξει την στάση της απέναντι στις μειονότητες και να αποφεύγει πολιτικές σαν αυτές που εφαρμόζει σε Ίμβρο και Τένεδο. - Να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, χώρα-μέλος που στηρίζει την ευρωπαϊκή της πολιτική, αίροντας για παράδειγμα το casus belli και τερματίζοντας τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. - Να σημειώσει πρόοδο στο κυπριακό, με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την υιοθέτηση μίας πιο εποικοδομητικής στάσης σε όλες τις πτυχές για την επίλυσή του. Ο κ. Δημητρακόπουλος έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας ότι ανήκει "στη γενιά που ανατράφηκε με το σύνθημα: "Τα σύνορά μας είναι στην Κυρήνεια".

    Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Ελένη Κοππά, ανέφερε ότι στην περίπτωση της Τουρκίας το μήνυμα της Ένωσης θα πρέπει να είναι σαφές, ότι στόχος είναι η ένταξη, η οποία όμως, περνά μέσα από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της. Η Τουρκία ευρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο, είπε, τόσο εσωτερικά όσο και στον επαναπροσδιορισμό του γεωστρατηγικού της ρόλου. Στο πλαίσιο αυτό η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι απολύτως αναγκαία, είπε η κα Κοππά και πρόσθεσε ότι το κλίμα έντασης που δημιούργησε το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο δημιουργεί νέα προβλήματα. Σχετικά με την ΠΓΔΜ, η ευρωβουλευτής υπογράμμισε το γεγονός ότι η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η χώρα δεν πληρεί τις βασικές προϋποθέσεις για έναρξη διαπραγματεύσεων, με σημαντικά ελλείμματα σε θέματα της δημοκρατίας. Σχετικά με το όνομα, η ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι παρ' ότι η Ελλάδα έδειξε πνεύμα συνεργασίας και ρεαλισμό, η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν ανταποκρίθηκε.

    Κύπριοι ευρωβουλευτές. Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Αδάμος Αδάμου, πήρε τον λόγο ενώπιον της Ολομέλειας, εν ονόματι της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς. Υποστήριξε κατ' αρχάς ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τις ειλημμένες υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε., που αφορούν και την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος-μέλος της. Υπογράμμισε ότι συνεχίζει να αρνείται το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων σε πλοία και αεροπλάνα της Δημοκρατίας και την άρση του βέτο για συμμετοχή της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, ο κ. Αδάμου επεσήμανε ότι η Τουρκία, ενώ επιδιώκει ρόλο ρυθμιστικού παράγοντα στην περιοχή, συνεχίζει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο κατέχοντας την Κύπρο. Σήμερα, είπε, βρισκόμαστε στα μέσα του δρόμου για την λύση του κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως διατυπώνεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Σύμφωνα με τον κύπριο ευρωβουλευτή, η Ε.Ε. θα πρέπει να εμείνει στις θέσεις αρχής και να εντείνει τις πιέσεις της, ούτως ώστε η Τουρκία να επιτρέψει την ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, να τερματίσει την κατοχή και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για διαλεύκανση της τύχης των αγνοουμένων. Αναφορικά με το κεφάλαιο της ενέργειας, ο κ. Αδάμου υποστήριξε ότι το κεφάλαιο αυτό δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν σταματήσει η Τουρκία να παρεμποδίζει την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

    Στο θέμα των αγνοουμένων και της οικονομικής ζώνης της Κύπρου, αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης. Σύμφωνα με τον εν λόγω ευρωβουλευτή, η Τουρκία θα πρέπει να βοηθήσει ενεργά στην πρόοδο των επαφών των δύο κοινοτήτων. Ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι θα πρέπει να αποσυρθούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε έτσι, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να διαπραγματευτούν με ηρεμία για το μέλλον της χώρας. Επίσης, ζήτησε να κληθεί η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της, για το θέμα των αγνοουμένων και να σταματήσει να αναμειγνύεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

    Είδηση: 19990

    [10] Τα είπαν ευρωπαϊκά β¦ Χριστόφιας & Ταλάτ

    Θέματα, που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ένα ομόσπονδο κυπριακό κράτος, συζήτησαν ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των μεταξύ τους συνομιλιών, για την λύση του Κυπριακού. Οι συνομιλίες του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που διήρκεσαν συνολικά περί τις τρεισήμισι ώρες, άρχισαν με κατ' ιδίαν συνάντηση μίας ώρας.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αποφάσισαν να παραπέμψουν σε ειδικούς κάποια τεχνικά ζητήματα, ότι οι ειδικοί θα συναντηθούν ξανά την Παρασκευή και την Δευτέρα, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση των συμβούλων των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

    Σε ερώτηση αν πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ντάουνερ απάντησε ότι κανένας θεσμός της Ένωσης δεν εμπλέκεται επισήμως στις συνομιλίες και ότι πρόκειται για νομικούς και από τις δύο πλευρές. Διευκρίνισε δε, ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή ειδικών των Ηνωμένων Εθνών και ότι οι εμπειρογνώμονες που -από καιρού εις καιρόν- φθάνουν στην Κύπρο συμβουλεύουν, τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα του για την περαιτέρω διαβούλευση.

    Ο κ. Ντάουνερ υπέδειξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι οι κατεχόμενες περιοχές εξαιρούνται από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, βάσει και του Πρωτοκόλλου Δέκα.

    «Στο πλαίσιο της διπλωματίας και των επαφών που πραγματοποιούνται, αυτό λαμβάνεται υπ' όψιν, προκειμένου να διευκολύνονται οι διμερείς συνομιλίες», είπε ο κ. Ντάουνερ.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δ. Χριστόφιας και ο τουρκοκύπριος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη και θα ανασκοπήσουν το έργο, που θα γίνει από τους εμπειρογνώμονες.

    Ο κ. Χριστόφιας, κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες στο προεδρικό Μέγαρο, απέφυγε να προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, λέγοντας ότι η δήλωση του κ. Ντάουνερ ήταν σαφής. «Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε», είπε ο Κύπριος Πρόεδρος.

    Σε ερώτηση για το θέμα των περιουσιών, ως προς τις αρχές που θα διέπουν τη διευθέτηση του, για το οποίο η συζήτηση ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλο χάσμα απόψεων, ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι προσπάθεια είναι να υπάρξει καλύτερη κατάληξη.

    Είδηση: 19985

    [11] Υπόθεση μονής Βατοπαιδίου

    Πολιτική

    Την κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου με την τέως προϊσταμένη διεύθυνσης πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη ζητεί ο δικηγόρος της Γιάννης Μαντζουράνης, με αίτημά του στο συμβούλιο εφετών της Αθήνας. Ζητεί επίσης εξηγήσεις γιατί δεν κλήθηκαν από τους εισαγγελείς για να καταθέσουν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο πρώην υπουργός κ. Μπασιάκος.

    Αιτία για την προσφυγή του δικηγόρου της κ. Μαντέλη ήταν ο ισχυρισμός της στο υπόμνημα που έχει καταθέσει ότι είχε ρητή εντολή από τον κ. Μπασιάκο να αναλάβει προσωπικά τα θέματα των ανταλλαγών της Μονής, χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη άλλου υπηρεσιακού παράγοντα και μάλιστα κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Εν τω μεταξύ, ξεπερνά τα 12 εκ ευρώ το έλλειμμα στο Ταμείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης της εκκλησίας Αλληλεγγύη.

    Δήλωση Πέτρου Δούκα με αφορμή δημοσιεύματα - Βατοπαίδι

    Σε δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου τονίζει: "Δεν είχα καμία σχέση με οποιαδήποτε απόφαση για ανταλλαγή ακινήτων του Δημοσίου με ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου. Όταν ο μοναχός Αρσένιος με επισκέφθηκε για να μου ζητήσει να συναινέσω στην ανταλλαγή εκτάσεων της Βιστονίδας με ακίνητα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, η άρνησή μου ήταν ευθεία, άμεση και κατηγορηματική". Ο κ. Δούκας προσθέτει επίσης πως όταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να ανταλλάξει ακίνητα δικής του αρμοδιότητας με ακίνητα της Μονής Βατοπαιδίου (προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τους ακτήμονες, τους αγρότες και τους αλιείες της περιοχής), ζήτησε να ανατεθεί στην ΚΕΔ η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης αυτής, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και δεν είχα κανένα δικαίωμα να παρακωλύσω την απόφασή του.

    "Δηλαδή δεν υπήρξε καμία δική μου συμμετοχή, είτε στην απόφαση για ανταλλαγές, είτε στη διαδικασία ανταλλαγών. Όταν δε, σε επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 28-03-2007) ζητήθηκε να διατεθούν προς ανταλλαγή και ακίνητα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αρνήθηκα να την υπογράψω, γεγονός που είναι γνωστό από το αντίγραφο της συγκεκριμένης απόφασης το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί σε αρκετές εφημερίδες. Τελεία και παύλα... Δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτή η παραπληροφόρηση από όπου και να προέρχεται", πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Δούκας.

    Έρευνα για τα "ανοίγματα"

    Την παραίτησή του από την τοποτηρητεία της Μητρόπολης Αττικής υπέβαλε με επιστολή του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος , διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού δικαστηρίου να θέσει στο Αρχείο την υπόθεση του Μητροπολίτη Πρώην Αττικής. Για την ίδια υπόθεση, την υπεξαίρεση από το Παγκάρι της μονής Οσίου Εφραίμ, ο κ. Παντελεήμων εκτίει ποινή εξαετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναμένεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Μεσσογαίας Νικόλαου. Οι ορκωτοί λογιστές που ερεύνησαν τα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας Αλληλεγγύη και της αναπτυξιακής Εταιρείας της Εκκλησίας διαπίστωσαν ανοίγματα 13 εκατομμύρια και 2,5 εκατομμύρια ευρώ αντιστοίχως. Η Διαρκής Ιερά σύνοδος θα συστήσει επιτροπή που θα καλέσει σε απολογία τους υπεύθυνους για την διοίκηση των εταιρειών κατά την ελεγχόμενη περίοδο.

    Είδηση: 19983

    [12] Κοντά στα 42 δολάρια το αργό

    Ειδήσεις

    Κοντά στα 42 45 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εν μέσω των ενδείξεων σχετικά με τη μειωμένη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε 3,48 δολάρια, στα 42,23 δολάρια το βαρέλι.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ ήταν μειωμένη 2,39 δολάρια και βρισκόταν στα 41,57 δολάρια το βαρέλι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ [EIA], τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 700.000 βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3 εκατ. βαρέλια, καθώς οι χαμηλότερες τιμές στα πρατήρια αύξησαν τη ζήτηση για τις μετακινήσεις.

    Τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα ανακοινώθηκαν, αφού η Κίνα παρουσίασε πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο κατά 15% το Φεβρουάριο, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρίες μείωσαν τη προμήθεια τους, εξ αιτίας των υψηλών αποθεμάτων και της χαμηλής ζήτησης.

    Είδηση: 19982


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 March 2009 - 21:56:07 UTC