Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική υπόθεση η έξοδος από την κρίση
  • [02] Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία
  • [03] Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
  • [04] Πολιτικές διεργασίες στο συνέδριο του Συνασπισμού
  • [05] Εγκρίθηκε το πακέτο Ομπάμα-Σύνοδος G7
  • [06] Η κοκαΐνη ταξιδέψε με κούριερ
  • [07] Αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

    [01] Εθνική υπόθεση η έξοδος από την κρίση

    Την ευρύτερη συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής. κρίσης ζήτησε εκ νέου ο Πρωθυπουργός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την περιοδεία του στη Φθιώτιδα. Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για ώρα ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς δεν χωρά το όχι σε όλα, ενώ έθεσε ξανά το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα. Όχι ήταν η απάντηση της αντιπολίτευσης στην νέα πρόσκληση του Πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο διαψεύδει τις φήμες περί απόρριψης του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν και επισημαίνει ότι η έκθεση της επιτροπής θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Κολέγιο Επιτρόπων και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Ecofin στις 10 Μαρτίου σε επίπεδο υπουργών.

    "Εθνική υπόθεση" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής την αντιμετώπιση της κρίσης, απευθύνοντας προσκλητήριο από τη Λαμία προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου.

    "Στις εθνικές υποθέσεις η ιστορική εμπειρία δεν επιτρέπει αυταπάτες", ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και συμπλήρωσε ότι "όποτε οι Έλληνες βρεθήκαμε διασπασμένοι, όποτε προτάσσαμε κομματικές σκοπιμότητες, όποτε υιοθετούσαμε διχαστικές πρακτικές, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για όλους. Ενίοτε και καταστροφικό για τον τόπο. Όποτε ενώναμε τις δυνάμεις μας πετυχαίναμε μεγάλους στόχους. Αντιμετωπίζαμε, με επιτυχία, σοβαρότατες προκλήσεις. Κερδίζαμε όλοι οι Έλληνες".

    Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε δύσκολο το επόμενο διάστημα και επεσήμανε πως χρειάζεται εθνική ομοψυχία και συνένωση δυνάμεων προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της.

    "Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα είναι δύσκολο. Απαιτείται ένταση των προσπαθειών μας, από τις επιχειρήσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς, από την Κυβέρνηση, πάνω απ' όλα, αλλά και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Απαιτείται να κάνουμε όλοι ό,τι είναι δυνατό για να θωρακίσουμε, ακόμη περισσότερο, την Οικονομία μας" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας συγχρόνως ότι "σε κάθε εθνική υπόθεση καθοριστικά στοιχεία είναι η συνεννόηση, η συνένωση δυνάμεων, η ομοψυχία",

    Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες μετωπικές συγκρούσεις, ανευθυνότητες, πολωτικές και διχαστικές πρακτικές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι περιστάσεις απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση και συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά.

    Ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές και κατά της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι "δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το β'όχι σε όλα''. Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το β'όχι σε όλα''. Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων".

    Αναφερόμενος δε στις δυσκολίες που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης υπογράμμισε ότι εάν δεν συμπράξουν όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική θύελλα θα είναι δυσμενέστερες.

    "Και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω. Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται, όσο και το αύριο του τόπου μας, εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την οικονομία στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", τονίζει μεταξύ άλλων ότι: "Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας, μεταξύ των οποίων έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ρυθμίσεις ώστε τα 28 δισεκατομμύρια στις τράπεζες να περάσουν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

    Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας από τη Ρόδο, κατηγορώντας το ότι έχει αναγάγει την ανάληψη της εξουσίας σε αυτοσκοπό. Ενώ η κυβέρνηση ανοίγει δρόμους και προοπτικές, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ανεύθυνο και αδυσώπητο. Ακόμη, τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές, που προέβλεψε ότι θα γίνουν μετά από 2,5 χρόνια.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο "Βήμα της Κυριακής", τονίζει σχετικά με την κρίση στην οικονομία, ότι: "Το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για την ενίσχυση της ολικής παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας".

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην πρόσκληση για συναίνεση του Πρωθυπουργού, σχετικά με την οικονομία.

    Από το ΚΚΕ ο Μάκης Μαΐλης, επισημαίνει ότι: "Τα προβλήματα του λαού έχουν χρώμα. Χρώμα έχει και η αιτία τους. Είναι γαλαζοπράσινη. Χρώμα έχει και η λύση τους: Λαϊκή αντεπίθεση. Συναίνεση σημαίνει σφάξε με αγά μου".

    "Η ελληνική κοινωνία με τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας έχει απορρίψει την συναίνεση που ζητάει ο κ. Πρωθυπουργός γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν την κρίση τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη συναίνεση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για θετική διέξοδο από την κρίση, απέναντι στις πολιτικές και τις δυνάμεις που ευθύνονται για τα σημερινά οξυμένα κοινωνικά προβλήματα", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Ο Πρωθυπουργός σήμερα για άλλη μία φορά σε δηλώσεις του , ζήτησε συναίνεση από όλους για να φύγει η χώρα από την δυσμενή οικονομική κρίση που έχει περιέλθει. Εμείς του απαντάμε ναι στη συναίνεση, συνένοχοι όμως στα εγκλήματα όχι, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Από την Δευτέρα, ξεκινά από τον ΟΑΕΔ η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

    Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται 430.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 77 εκατ. ευρώ.

    Είδηση: 18947

    [02] Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν, αρκετοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από τον εκτροχιασμό επιβατηγού τρένου στην ανατολική Ινδία. Περισσότερα από 16 βαγόνια εκτροχιάστηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των επιβατών που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε αρκετές ώρες αφότου η υπερταχεία αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από την Κολκάτα, τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Ινδίας, με προορισμό την πόλη Τσενάι, στα νότια της χώρας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του δυστυχήματος, τα ινδικά τηλεοπτικά κανάλια όμως, μεταδίδουν πως μπορεί να ευθύνεται η κακή συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών. Οι αρχές που εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, έχουν διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.

    Είδηση: 18945

    [03] Βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις

    Κοινωνία

    Νεφώσεις σήμερα σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από 2 έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 0 έως 5 στη Θεσσαλονίκη. Σποραδικές καταιγίδες στις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Τσουχτερό κρύο και συννεφιά επικρατούσε σήμερα το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα, καθώς στις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων, αυτή διεξάγεται με αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς επίσης και από το 15ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο του δρόμου Έδεσσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, στο νομό Πέλλας. Επίσης, σε πολλά τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου (κυρίως στους νομούς της δυτικής Μακεδονίας), έχουν σχηματιστεί στο οδόστρωμα παγίδες, εξαιτίας του παγωμένου χιονιού και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί τις νυχτερινές ώρες.

    Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη πόλη της Φλώρινας, όπου ο δείκτης του θερμομέτρου έπεσε στους -4 βαθμούς, -3 είχαν η Κοζάνη και τα Γρεβενά, -2 η Έδεσσα και -1 βαθμό οι Σέρρες. Είναι χαρακτηριστικό στις 12 το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 4,5 βαθμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς του Νομού Καρδίτσας, Μουζακίου - Πετρίλου (από το 9ο έως το 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (από το 10ο έως το 35ο χιλιόμετρο) και Σοφάδων - Λουτρά Σμοκόβου - Ρεντίνας (από το 45ο έως το 62ο χιλιόμετρο). Η χιονόπτωση συνεχίζεται ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 5 έως 10 εκατοστά.

    Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο

    γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις

    σποραδικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

    παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

    σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων στο Αιγαίο.

    Μακεδονία, Θράκη

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Θράκη, οπού πιθανώς να είναι ισχυρές, εξασθένηση από το βραδύ.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    δυτική Ελλάδα

    καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου.

    άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς κελσίου, στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια χιονόνερο ή χιόνι, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία μέχρι 4 βαθμούς.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

    άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το βράδυ βορειοδυτικοί.

    θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νότια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

    άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

    θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια μέχρι 12 βαθμούς.

    Αττική

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια χιονόνερο, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 09 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    καιρός: παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά.

    άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: έως 04 βαθμούς Κελσίου.

    πρόγνωση για αύριο Κυριακή 15-02-2009

    γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις

    σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.

    πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χωρας.

    Μακεδονία, Θράκη

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από μείον 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

    δυτική Ελλάδα

    καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και στις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές και βροχή ή χιονόνερο στα νοτια πεδινά, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και στις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές και βροχή ή χιονόνερο στα νοτιά πεδινά, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από μείζον 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες χιονόνερο, στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά.

    άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

    άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

    θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο, κατά διαστήματα και χιόνι στα βόρεια και στα ορεινά.

    άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ .

    θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    καιρός: νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα ανατολικά του νομού.

    άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

    θερμοκρασία: από μείον 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

    τοπική πρόγνωση για τις σεισμόπληκτες περιοχές Ηλείας και Αχαΐας

    για σήμερα Σάββατο 14-02-2009

    καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.

    άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Είδηση: 18946

    [04] Πολιτικές διεργασίες στο συνέδριο του Συνασπισμού

    Πολιτική

    Με τα μάτια στραμμένα στις ευρωεκλογές, συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στον Κεραμικό οι εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του Συνασπισμού. Η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου πυροδοτεί εσωκομματικές αναταράξεις με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να κάνει λόγο για απόπειρα δημιουργίας εμποδίων στην υποψηφιότητά του, δηλώνοντας ωστόσο πιστή στην ενότητα και τη συλλογικότητα του Συνασπισμού.

    Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ τόνισε με την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης ο οποίος ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι στο κόμμα υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν τον παραγκωνισμό του.

    "Δημοσίως ακούω καλά λόγια από όλους. Ορισμένοι όμως στα ηγετικά κλιμάκια αποφάσισαν και επιδιώκουν τον παραγκωνισμό μου, γιατί δεν με θεωρούν "δικό τους". Είναι θεμιτό να υπάρχουν κι άλλες επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Χαιρετίζω την υποψηφιότητα του συντρόφου Νίκου Χουντή, όπως και κάθε άλλη υποψηφιότητα. Όμως ο ΣΥΝ είναι το κοινό μας σπίτι. Δεν χωρούν ιδιοκτησιακά σύνδρομα. Ζητώ από όλα τα μέλη του ΣΥΝ, ανεξαρτήτως τάσεων, να κρίνουν με γνώμονα το συλλογικό μας συμφέρον και με κριτήρια πολιτικά και αξιοκρατικά", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπαδημούλης στην ομιλία του, απαντώντας έμμεσα στην χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα τόνισε ότι, "αντί για αναζήτηση εσωτερικών αντιπάλων, προκειμένου να υπηρετηθούν εσωκομματικές σκοπιμότητες και τεχνητές οξύνσεις, χρειαζόμαστε γόνιμη συζήτηση και προωθητικές συνθέσεις. Όλοι μαζί, χωρίς ιδιοκτησιακά σύνδρομα και χωρίς αποκλεισμούς, γιατί δεν περισσεύει κανείς", ενώ επισήμανε ότι οι σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΚΕ είναι ανταγωνιστικές και προέβλεψε ότι αυτός ο ανταγωνισμός θα ενταθεί εν όψει των εκλογών.

    Κείμενο συμβολής της Ανανεωτικής Πτέρυγας, παρουσίασε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης

    Το κείμενο παρουσιάζει θέσεις για την ανάπτυξη, την έννοια που προσδίδει η Αριστερά στις μεταρρυθμίσεις ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική συμμαχιών η Ανανεωτική Πτέρυγα σημειώνει ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μένουν αδιάφοροι για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας και να μη θέλει να επηρεάζει, με τις προγραμματικές της θέσεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες την κυβερνητική εξουσία.

    Επίσης στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι η εναλλακτική πρόταση εξουσίας απαιτεί και προϋποθέτει ισχυρή κι αξιόπιστη πολιτική παρουσία του ΣΥΝ και ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, που θα στηρίζουν το αίτημα για θεσμικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς.

    Είδηση: 18950

    [05] Εγκρίθηκε το πακέτο Ομπάμα-Σύνοδος G7

    Ειδήσεις

    Μετά από διαβουλεύσεις ημερών, το κογκρέσο ενέκρινε τελικά το πακέτο αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η G7 που συνεδρίασε στη Ρώμη, στο σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος χαρακτηρίζει κορυφαία προτεραιότητά τον αγώνα κατά της ύφεσης και δεσμεύεται για την από κοινού στήριξη της ανάπτυξης, της εργασίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς και ότι θα αποφύγει μέτρα προστατευτισμού.

    Το πακέτο του Μπαράκ Ομπάμα για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας πέρασε και τα τελευταία εμπόδια την Παρασκευή, καθώς τα δύο σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν τη συμβιβαστική πρόταση για την δαπάνη 787 δις δολαρίων με στόχο να βγει η χώρα από την ύφεση, που περιγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

    Η έγκριση του νομοσχεδίου --που περιλαμβάνει σχεδιασμούς για την μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη στην Αμερικανική Ιστορία--, που αναμενόταν εδώ κι εβδομάδες, σηματοδότησε την πρώτη σημαντική νίκη του Ομπάμα στο Κογκρέσο αφότου ανέλαβε καθήκοντα την 20ή Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος αναμένεται να τον κυρώσει, υπογράφοντάς τον, την Δευτέρα.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε σήμερα την έγκριση από το κογκρέσο του νομοσχεδίου που το χαρακτήρισε "ορόσημο στην πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη" και υποσχέθηκε να προχωρήσει γρήγορα ώστε να υλοποιηθεί.

    "Θα το υπογράψω ώστε να αποκτήσει ισχύ νόμου σύντομα και θα αρχίσουμε να κάνουμε τις άμεσες επενδύσεις που είναι αναγκαίες για να επανέλθει ο κόσμος στην εργασία του", τόνισε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία από ραδιοφώνου ομιλία του ικανοποιημένος από την μεγαλύτερη νομοθετική νίκη του απόλ τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

    Όμως η έγκριση του νομοσχεδίου δεν συνοδεύτηκε από την διαπαραταξιακή στήριξη του που επιδίωκε η κυβέρνηση. Ο Ομπάμα χρειάστηκε να βασιστεί στην πλειοψηφία των Δημοκρατικών και στα δυο σώματα. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 246 ψήφους υπέρ έναντι 183 κατά. Ούτε ένα μέλος των Ρεπουμπλικανών δεν το ψήφισε, ενώ το καταψήφισαν και επτά Δημοκρατικοί.

    Η Γερουσία ακολούθησε με 60 ψήφους υπέρ και 38 κατά, συγκεντρώνοντας τις ψήφους μόλις τριών Ρεπουμπλικανών και φθάνοντας μετά βίας το όριο των 60 εδρών. Η ψηφοφορία χρειάστηκε να καθυστερήσει πέντε ώρες, προκειμένου ο Σέροντ Μπράουν να μεταβεί αεροπορικώς από το Οχάιο στην Ουάσινγκτον και να ψηφίσει.

    Οι Ρεπουμπλικανοί τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου διότι επικεντρώνεται στις δημόσιες δαπάνες και όχι στις φοροαπαλλαγές, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι δεν συμπεριέλαβαν τις δικές τους προτάσεις. Δημοκρατικοί διαφωνούντες, αντίθετα, χαρακτήρισαν τα μέτρα ανεπαρκή.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα θεωρεί ότι το "πακέτο", που αποτελείται από ένα μίγμα φοροαπαλλαγών και προγραμμάτων δημοσίων δαπανών, θα διασώσει ή θα δημιουργήσει 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας τα επόμενα δυο χρόνια και θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας του ότι είχαν παραβλεφθεί, των υπηρεσιών υγείας, παιδείας κ.λπ.

    Την ίδια ώρα στην Ιταλία οι υπουργοί Οικονομίας και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των επτά μεγαλύτερων βιομηχανικά χωρών(G7) υποσχέθηκαν να κάνουν κορυφαία προτεραιότητά τους τον αγώνα κατά της ύφεσης καθώς οι ανησυχίες εντείνονται ότι αυξάνεται ο προστατευτισμός.

    Στο τελικό ανακοινωθέν από την σύνοδό τους στην Ρώμη με την συμμετοχή και της Ρωσίας, αναφέρεται ότι η σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματαγορών αποτελεί την "υψίστη προτεραιότητά τους".

    Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε "βαθιά ύφεση", και η παγκόσμια οικονομία είναι "κοντά στην ύφεση". Ταυτόχρονα τόνισε ότι το κυριότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα είναι η αναδιάρθρωση των τραπεζών.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τιμ Γκάιτνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τις χώρες της G7 και της G20 για να βρεθεί μία συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις ενόψει τις παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Στην G7 μετέχουν Γερμανία,Καναδάς,ΗΠΑ,Γαλλία,Ιταλία,Βρετανία και Ιαπωνία.Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G20 πρόκειται να συνέλθουν στο Λονδίνο στις 2 Απριλίου για να συζητήσουν για τις μεταρρυθμίσεις στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

    Είδηση: 18951

    [06] Η κοκαΐνη ταξιδέψε με κούριερ

    Κοινωνία

    Κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης εξάρθρωσε η ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής, μετά τη σύλληψη δύο νεαρών ανδρών. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου εντόπισαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" δέμα με κοκαΐνη 4 κιλών και 160 γραμμαρίων που προερχόταν από την Κολομβία. Το δέμα μεταφερόταν μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών είχαν την πληροφορία ότι μέσω ιδιωτικής εταιρίας ταχυμεταφορών θα "έφθανε", από την Κολομβία στη Χαλκιδική, δέμα με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

    Το δέμα εντοπίστηκε αρχικά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 38χρονο, την ώρα που το παραλάμβανε, από τα γραφεία της εταιρίας στον Πολύγυρο, επιδεικνύοντας κλεμμένη αστυνομική ταυτότητα.

    Κατασχέθηκαν 4 κιλά και 160 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν - ταυτόχρονα - και έναν 30χρονο συνεργό του, ο οποίος περίμενε έξω από τα γραφεία της εταιρίας ταχυμεταφορών. Οι δύο συλληφθέντες ισχυρίστηκαν, κατά την ανάκριση, πως ο πραγματικός παραλήπτης των ναρκωτικών είναι ένα τρίτο άτομο, το οποίο και αναζητείται.

    Είδηση: 18949

    [07] Αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

    Ειδήσεις

    Μια ημέρα μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ, αεροσκάφος της εταιρείας British Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης του Λονδίνου. Το αεροσκάφος που έκανε την πτήση ΒΑ8456 από το Άμστερνταμ με 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τους μπροστινούς τροχούς του λίγο πριν από την στιγμή της προσγείωσης.

    Όπως ανακοίνωσε η British Airways, όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν σώοι και αβλαβείς από το αεροπλάνο, ενώ δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κυρία Νάνσυ Πελόζι, με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Buffalo της Νέας Υόρκης που προκάλεσε το θάνατο 50 ανθρώπων. Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

    Είδηση: 18944


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 February 2009 - 17:58:48 UTC