Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού
  • [02] Ένταση και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά
  • [03] Κυβερνητική για την Παιδεία
  • [04] Μεγάλη επιχείρηση του πακιστανικού στρατού
  • [05] Προκαταρκτική εξέταση του ΔΠΔ κατά του Ισραήλ
  • [06] Δίωξη για το επεισόδιο κατά του Κινέζου πρωθυπουργού

    [01] Επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού

    Κοινωνία

    Νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι γάζωσαν στις 4:15 με 20 σφαίρες το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, και στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη. Μία από τις σφαίρες χτύπησε τη σκοπιά, όπου εκτελούσε υπηρεσία ειδικός φρουρός, ο οποίος όμως δεν τραυματίστηκε. Από τον τόπο της επίθεσης περισυλλέγησαν τουλάχιστον εννέα κάλυκες από όπλο των 9 χιλ και η χειροβομβίδα που εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το αυτόματο ΜP 5 που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Η χειροβομβίδα είναι επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής, παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση πριν από δύο χρόνια στην επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας. Οι αστυνομικοί, εξάλλου, εξετάζουν ένα τηλεφώνημα που έγινε περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού σε δημοσιογραφικό συγκρότημα από άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ο "Επαναστατικός Αγώνας".

    Στο μικροκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και το τηλεφώνημα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η οργάνωση έχει πράγματι σχέση με την επίθεση, δεδομένου ότι δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει ευθύνη τηλεφωνικά για τις επιθέσεις της. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρία άτομα που πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, ενώ φεύγοντας πέταξαν και μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.

    Το όπλο, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πιθανότατα των 9 χιλιοστών, ενώ η χειροβομβίδα επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δράστες ίσως χρησιμοποίησαν και περίστροφο 32 χιλιοστών.

    Οι κάλυκες, η χειροβομβίδα και όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, τα οποία και θα αποφανθούν αν ταιριάζουν με τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο "Επαναστατικός Αγώνας".

    Σημειώνεται ότι οι σφαίρες των δραστών χτύπησαν στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος ανάμεσα στην σκοπιά όπου εκτελούσε υπηρεσία ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος πρόλαβε να καλυφθεί, και το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

    Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

    Είδηση: 18464

    [02] Ένταση και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά

    Κοινωνία

    Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στο λιμάνι του Πειραιά, που πνίγεται από τα καπνογόνα, αλλά και στους γύρω δρόμους. Νέες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών. Με δακρυγόνα και χημικά οι 150 περίπου αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους αγρότες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αγρότες πετώντας αγροτικά προϊόντα, αλλά και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν και αυτοί εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα για δέκα περίπου λεπτά το λιμάνι να θυμίζει πεδίο μάχης. Προηγούμενα το Συντονιστικό Όργανο των 2.000 περίπου αγροτών, που συνεδρίαζε από τα ξημερώματα μέσα στο πλοίο "ΚΡΗΤΗ Ι" είχε αποφασίσει να μη δεχθεί την πρόταση της Κυβέρνησης να μεταβεί αντιπροσωπεία των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο του λιμανιού. Η αιτιολογία της μη πραγματοποίησης της πορείας τους , όπως τόνισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές, ήταν ο φόβος της παρείσφρησης ξένων ομάδων μέσα στην πορεία των αγροτών. Οι αγρότες καλούν τους συμπατριώτες τους να μην προβαίνουν σε μεμονωμένες κινήσεις και προσπαθούν -όπως υποστηρίζουν- να περιφρουρήσουν τις δυνάμεις τους. Ζητούν δε, από τα ΜΑΤ που σχηματίζουν κλοιό μπροστά από τα οχήματά τους, να αποχωρήσουν έως τις 11 π.μ. Παράλληλα ζητούν από τα κόμματα να στείλουν αντιπροσώπους τους στο λιμάνι για να συζητήσουν μαζί τους. Νωρίτερα στο Λιμάνι έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και κατέκρινε την Κυβέρνηση για τη στάση που κρατάει από χθες το πρωί απέναντι στους αγρότες. "Είναι απαράδεκτο -δήλωσε- σε μια Δημοκρατία οι πολίτες να μην μπορούν να μιλήσουν και να τους ρίχνουν χημικά". Λόγω της έκρυθμης κατάστασης ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε εκτός λιμανιού με εκπροσώπους των αγροτών, με τους οποίους συνομιλεί μέχρι αυτή την ώρα.

    Στο μεταξύ, περίπου 50 ακόμα αγρότες προερχόμενοι από την Κρήτη αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά για να ενισχύσουν τον αγώνα των συναδέλφων τους. Οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι παραμένουν κλειστοί, ενώ ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ αλλά με την παρέμβαση της βουλευτού Ευαγγελίας Σχοιναράκη και του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα τα πνεύματα ηρέμησαν. Εξάλλου ο Νομάρχης Πειραιά μετά από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής των ΜΑΤ, φαίνεται πως έλαβε τη διαβεβαίωση πως οι ειδικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δεσμεύθηκε χτες να συναντήσει αντιπροσωπεία των αγροτών μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης θα συναντηθεί αύριο, με την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο, στην οποία θα διευκρινίσει ότι το πακέτο στήριξης των αγροτών αφορά αποζημιώσεις και όχι εθνικές ενισχύσεις.Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αγρότες από την Κρήτη χτες στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δήλωσε πως δόθηκαν διευκρινίσεις και άμεσες λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα.

    Κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιούνται και σήμερα στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο υπό κατάληψη παραμένει το κτίριο της περιφέρειας, ενώ κλειστός είναι ο παραλιακός δρόμος. Στα Χανιά αγρότες έχουν καταλάβει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ενώ κλειστοί είναι οι περισσότεροι δήμοι στο νομό.

    Σήμερα, ο Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα ο οποίος θα παραμείνει κλειστός μέχρι αύριο, οπότε οι αγρότες των Σερρών θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Ωστόσο τα χθεσινά επεισόδια με τα ΜΑΤ και τους αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά, μπήκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας.

    Αυταρχισμό, αυθαίρετη άσκηση αστυνομικής βίας και επίδειξη πυγμής, καταλόγισαν στην Κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Σπύρος Χαλβατζής. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποκίνηση και καπηλεία της κινητοποίησης των αγροτών, τονίζοντας πως δεν μπορεί να επιτραπεί πορεία με τρακτέρ στην πρωτεύουσα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "προκάλεσε και όξυνε την κατάσταση στο Πειραιά, κάνοντας επίδειξη πυγμής απέναντι σε μια ειρηνική προσπάθεια των αγροτών της Κρήτης, που ήθελαν ειρηνικά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μίλησε για "αυταρχικές λογικές", ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζάφερης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εφ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για απουσία σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση, για ψηφοθηρική, πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική και για λογική κομματικοποίησης. Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν παίζει με τους θεσμούς.

    "Θέλετε στο παρά πέντε να αλλάξατε τον εκλογικό νόμο. Εμείς, παρότι με στενά μικροκομματικά κριτήρια θα μας συνέφερε, δεν μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές και δεν παίζουμε με τους θεσμούς, όπως κάνατε εσείς με την Αναθεώρηση του Συντάγματος", υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τους αγρότες της Κρήτης.

    "Η Κυβέρνηση δεν άντεξε τον ερχομό απελπισμένων αγροτών. Έκανε επίδειξη πυγμής. Τους προκαλέσατε, οξύνατε την κατάσταση, οδηγήσατε σε επικίνδυνες καταστάσεις τους αγρότες, που ήρθαν από την Κρήτη να διαδηλώσουν ειρηνικά", ανέφερε.

    Από την πλευρά του, ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για αυταρχικές λογικές της Κυβέρνησης και κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι περιφρόνησε τους νόμους και έδωσε εντολή να πάνε τα ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά, "εκεί, όπου την αρμοδιότητα έχει το Λιμενικό Σώμα". Ταυτόχρονα, κάλεσε τον Υπουργό "έστω και την ύστατη στιγμή, να αφήσει τους αγρότες της Κρήτης να διαδηλώσουν με τα τρακτέρ τους, υποστηρίζοντας ότι οι "Κρητικοί τιμούν το λόγο, που έδωσαν για ειρηνική διαμαρτυρία".

    "Γιατί δεν πήγε ο υπουργός κάτω στη Κρήτη να συζητήσει μαζί τους και γιατί περιμένατε τα τρακτέρ να έρθουν να πολιορκήσουν τη Βουλή και το υπουργείο Γεωργίας;", σχολίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να εισπράξει την απάντηση του υπουργού: "Όποιος πιστεύει ότι τα τεράστια τρακτέρ με τις δολοφονικές πιρούνες μπροστά, έπρεπε να κάνουν βόλτα στην Αθήνα, μετά από όσα έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, να βγει και να το πει δημόσια".

    "Υπήρχαν και συγκεκριμένοι σπόνσορες και κομματικά όργανα για να διευκολυνθεί αυτή η υπόθεση και να μεταφερθούν στην Αθήνα. Έρχονται με τεράστια τρακτέρ, οργανώνουν εκστρατεία και είναι τα ίδια πρόσωπα, που έκαψαν τη νομαρχία στα Χανιά", συμπλήρωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    Eπικριτικός ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και στο σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου για τον εκλογικό νόμο, λέγοντας: "Μιλάτε εσείς, που κάνατε την μεγαλύτερη εκλογική εκμετάλλευση και αλλάζατε τον εκλογικό νόμο αναλογικότερα, όποτε βλέπατε ότι χάνατε τις εκλογές;".

    Μομφές δέχτηκε η Κυβέρνηση και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι "συνιστά προσβολή προς το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια των αγροτών της Κρήτης, το να τους μετατρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε απλά ενεργούμενα και υποκινούμενα ενός κόμματος".

    "Σήμερα το πρωί η Κυβέρνηση έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο στο λιμάνι του Πειραιά", σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

    Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν η κυβερνητική πλειοψηφία και ο ΛΑΟΣ, ενώ την υποστήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

    Είδηση: 18465

    [03] Κυβερνητική για την Παιδεία

    Πολιτική

    Για θέματα Παιδείας συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού ενώ στις 11 π.μ. ο Υπουργός Παιδείας θα επισκεφτεί τα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε απαντητική επιστολή του προς το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζει ότι ο διάλογος για την Παιδεία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Στις 10.30 π.μ. συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να απαντήσει στην επιστολή του υφυπουργού Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέτζου με την οποία αποδέχεται το αίτημα των καθηγητών για διμερή διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και ζητάει να οριστούν εκπρόσωποί τους στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Είδηση: 18469

    [04] Μεγάλη επιχείρηση του πακιστανικού στρατού

    Ειδήσεις

    Περίπου 35 ένοπλους ισλαμιστές ανακοίνωσε ότι σκότωσε ο πακιστανικός στρατός στην κοιλάδα Σουάτ του ΒΔ Πακιστάν, όπου επιχειρεί από το καλοκαίρι εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν - οι οποίοι συνδέονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.. Από την πλευρά τους, ισλαμιστές ανατίναξαν γέφυρα στο ΒΔ Πακιστάν στο πέρασμα Χιμπέρ, τη σημαντικότερη δίοδο ανεφοδιασμού της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ που διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν.

    Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δημοσιοποιούν καθημερινά απολογισμό των επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο τα στοιχεία αυτά να μπορούν να εξακριβωθούν καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση στις εμπόλεμες ζώνες.

    Οι στρατιώτες πραγματοποίησαν την επίθεση τη νύχτα στην περιοχή Χαουαζαχέλα, που φέρεται να είναι κρησφύγετο εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι οποίοι από το φθινόπωρο του 2007 πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της κοιλάδας Σουάτ στα Ιμαλάϊα, άλλοτε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Πακιστάν.

    Τουλάχιστον 20.000 κάτοικοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εγκατέλειψαν πρόσφατα τις εστίες τους στην κοιλάδα Σουάτ, όταν ο στρατός κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν, που συνεργάζονται με τους Αφγανούς Ταλιμπάν.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 18471

    [05] Προκαταρκτική εξέταση του ΔΠΔ κατά του Ισραήλ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    "Προκαταρκτική εξέταση" διεξάγει ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα από το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη, με τουλάχιστον 1.330 Παλαιστίνιους νεκρούς. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία εξερράγη στην πόλη Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ. Από τη ρίψη της ρουκέτας δεν προκλήθηκαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, πρόκειται για την πρώτη ρίψη ρουκέτας που πλήττει την πόλη Ασκελόν, μετά τις 18 Ιανουαρίου όταν τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.

    Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Μορένο-Οκάμπο ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα αυτό από τον Παλαιστίνιο υπουργό Δικαιοσύνης Άλι Κασχάν και από περίπου 200 φυσικά πρόσωπα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τονίζει το γραφείο της εισαγγελίας.

    "Το γραφείο πρόκειται να εξετάσει προσεκτικότατα ο,τιδήποτε σχετίζεται με το θέμα αυτό, ακόμη και τα προβλήματα αρμοδιοτήτων" τονίζει η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως "η προκαταρκτική εξέταση δεν συνεπάγεται πως θα ξεκινήσει και μία έρευνα".

    Όπως τονίζει το γραφείο της εισαγγελίας του ΔΠΔ ο Μορένο-Οκάμπο συναντήθηκε με τον Κάσχαν στη Χάγη στις 22 Ιανουαρίου, όπου αφέθηκαν "υπαινιγμοί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα".

    Είδηση: 18468

    [06] Δίωξη για το επεισόδιο κατά του Κινέζου πρωθυπουργού

    Ειδήσεις

    Τη βαθιά δυσαρέσκειά της εξέφρασε σήμερα η Κίνα προς τη βρετανική κυβέρνηση για το επεισόδιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όταν ένας διαδηλωτής εκτόξευσε το παπούτσι του εναντίον του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε "άθλια" την ενέργεια, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα πλήξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Εναντίον του 27χρονου που πέταξε το παπούτσι ασκήθηκε δίωξη και ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου του Κέμπριτζ στις 10 Φεβρουαρίου.

    Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Γουέν Τζιαμπάο με θέμα την παγκόσμια οικονομία, σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.Το παπούτσι δεν πέτυχε τον Γουέν και προσγειώθηκε στο βήμα σε απόσταση ενός μέτρου από τον Κινέζο πρωθυπουργό, ο οποίος δίστασε για λίγες στιγμές πριν συνεχίσει την ομιλία του.

    "Η κινεζική πλευρά εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το επεισόδιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Τζιανγκ Γιου. "Η βρετανική πλευρά εξέφρασε τη βαθιά λύπη της και είπε ότι η Βρετανία θα τιμωρήσει το άτομο αυτό σύμφωνα με το νόμο" πρόσθεσε.

    "Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο ταραξίας που έκανε αυτή την κακόβουλη πράξη δεν είναι αποδεκτός από το λαό και δεν θα βάλει τέλος στην ανάπτυξη μιας φιλικής σχέσης μεταξύ Κίνας και Βρετανίας" κατέληξε ο εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Πέταξαν παπούτσι στον Κινέζο πρωθυπουργό

    Είδηση: 18472


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 February 2009 - 10:17:43 UTC