Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος
  • [02] Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα
  • [03] Μάχες σώμα με σώμα
  • [04] Επαφές σε Αθήνα και Ραμάλα
  • [05] Συνάντηση σε καλό κλίμα
  • [06] Συνεργασία Μπακογιάννη-Γκαζάλα
  • [07] Επιδείνωση του καιρού

    [01] Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

    Πολιτική

    Έντονα αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία χαρακτηρίζοντας την δολοφονική απόπειρα πλήγμα κατά της δημοκρατικής σταθερότητας. Τον τραυματία αστυνομικό επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας και αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για διάλυση της αστυνομίας και ζήτησε την παραίτηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, το ΚΚΕ κατήγγειλε ως προβοκατόρικη την επίθεση. Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες λειτουργούν σε βάρος των αγώνων της νεολαίας αναφέρει ο ΣΥΝ και για στοχοποίηση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τόνισε ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά των τριών αστυνομικών αποσκοπεί στο να πληγεί η δημοκρατική σταθερότητα της χώρας μας και επισήμανε ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός θα προασπίσουν τη Δημοκρατία μας από τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Παράλληλα εξέφρασε τις πιο θερμές του ευχές στον αστυνομικό να ξεπεράσει γρήγορα τη δοκιμασία του.Ο κ. Παπούλιας απέστειλε τηλεγράφημα προς τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη στον οποίο εύχεται ταχεία ανάρρωση από το βαρύ τραυματισμό του και τονίζει η δολοφονική απόπειρα εναντίον σου μας προξένησε έντονη οργή", αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική ενέργεια εξέφρασε ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος, στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας με έμφαση ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που, με αγώνες και θυσίες όλων των Ελλήνων, έχουμε κατακτήσει.

    "Διερμηνεύοντας - είμαι βέβαιος - τα αισθήματα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου, τη θλίψη μου για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, που είχε σαν συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του εικοσάχρονου συναδέλφου τους. Οι Αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας. Είναι δημόσιοι λειτουργοί, ταγμένοι στην υπηρεσία όλων μας. Οι σφαίρες εναντίον τους πλήττουν κυρίως τη Δημοκρατία και την κοινωνία στο σύνολό της. Θέλω να στείλω ένα σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Το κράτος δικαίου είναι η ισχυρότερη εγγύηση για κάθε πολίτη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που, με αγώνες και θυσίες όλων των Ελλήνων, έχουμε κατακτήσει", δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

    "Το μόνο που μας απασχολεί όλους είναι να πάει καλά ο Διαμαντής, αλλά γι' αυτό θα υπάρξει ανακοίνωση από το Νοσοκομείο. Όπως επίσης θα ενημερώνεστε συνεχώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτή η δολοφονική απόπειρα" δήλωσε νωρίς το πρωί από τον "Ερυθρό Σταυρό" ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    "Είμαι εδώ για να κάνω τούτη τη δήλωση: Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα. Κι' αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος" τόνισε ο υπουργός.Αναχωρώντας από το νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του 21χρονου αστυνομικού κρίσιμη αλλά σταθερή. ''Το δραματικό αυτό περιστατικό αποτελεί πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών που οφείλουμε να τους διασφαλίζουμε''.Τη δολοφονική επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας τονίζοντας ότι οι σφαίρες που έπληξαν τον νεαρό αστυνομικό στοχεύουν ολόκληρη την κοινωνία, τη σταθερότητα, τη δημοκρατία. Μιλώντας στην εκππμπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου καταδίκασε ρητά την επίθεση, ενώ σε δήλωσή του λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για φαινόμενα διάλυσης που επικρατούν στην Ελληνική Αστυνομία, και ζήτησε τις παραιτήσεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Παράλληλα τόνισε ότι "η σημερινή, δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα επίθεση εναντίον αστυνομικών, εγείρει πολλά και σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με την φύση των επιθέσεων αυτών και καθιστά απολύτως αναγκαία την ταχύτατη και σε βάθος διερεύνησή τους, καθώς βρισκόμαστε ενώπιον νέων και πρωτοφανών για την Ελλάδα δεδομένων, που απαιτούν σαφείς και χωρίς σκιές απαντήσεις".Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης τόνισε: "Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση χάους και ανασφάλειας. Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ή ο ανασχηματισμός, δεν αρκούν. Απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης και θεσμικής αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό όμως είναι έργο άλλης κυβέρνησης".Η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών.

    "Είναι κρίμα που ακόμη και την ώρα της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 21χρονου αστυνομικού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ εμμένει στη διαχρονική λογική των μικροκομματικών του σκοπιμοτήτων. Φαινόμενα διάλυσης ας αναζητήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο εσωτερικό του. Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της Δημοκρατικής νομιμότητας, επιτελεί στο ακέραιο και με αυτοθυσία το καθήκον της προστατεύοντας το κοινωνικό σύνολο και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ", τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος.

    Στον Ερυθρό Σταυρό μετέβησαν ο Δημητρης Ρεπας και ο Μιχαλης Χρυσοχοιδης προκειμένου να ενημερωθουν γιά την πορεια της υγειας του αστυνομικου. " Οι εγκληματίες που χτύπησαν τη νύχτα είχαν στόχο την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση, ενέργεια που καταδικάζει και αποδοκιμάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία" τόνισε και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση "ως προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου", υπογραμμίζοντας ότι "η δράση των μηχανισμών προβοκάτσιας αναπτύσσεται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια πολιτική που διαπαιδαγωγεί και τους αστυνομικούς με τη θεωρία του εχθρού - λαού. Είναι η ίδια πολιτική που χρειάζεται την καταστολή για να υπηρετηθούν η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου".Ως στυγερή εγκληματική πράξη καταγγέλει η ΠΓ του ΣΥΝ την επίθεση, και εκφράζει τη θλίψη για τον τραυματισμό του αστυνομικού. "Ζητάμε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και τα αίτια αυτής της επίθεσης. Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες λειτουργούν σε βάρος των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή και στρώνουν το έδαφος για ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής" αναφέρεται στην ανακοίνωση."Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τη χθεσινή δολοφονική επίθεση στους τρεις αστυνομικούς. Η χθεσινή δολοφονική επίθεση, εκτός από ενέργεια που πλήττει τη δημοκρατία, είναι και μια επίθεση στους ειρηνικούς, δημοκρατικούς, μαζικούς αγώνες της νεολαίας και του λαού. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον τραυματισμένο αστυνομικό καθώς και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.Τον αστυνομικό επισκέφτηκαν ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή, Τάσο Κουράκη.

    "Ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον αστυνομικό και ευχόμαστε γρήγορα να γίνει καλά. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική αυτή ενέργεια η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το δημοκρατικό κίνημα της νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα", δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση πλήγμα για τη Δημοκρατία.

    "Το τραγικό γεγονός δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης: " Εδώ και έναν μήνα, από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά και από μεγάλο κομμάτι του τύπου, έχει στοχοποιηθεί η αστυνομία".

    Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε: "Ο θεός να βάλει τα χέρι του από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδυνατεί παντελώς να προστατεύσει τα όργανά της και την κοινωνική ειρήνη" και εξέφρασε το ερώτημα αν θα ληφθούν "παρόμοιες πρωτοβουλίες για πορείες συμπαράστασης για τον άτυχο νέο, που το μόνο έγκλημά του είναι ότι φόραγε στολή που του είχε δώσει η Πολιτεία".Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την δολοφονική επίθεση κατά του νεαρού αστυνομικού και τονίζει: "Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες εξυπηρετούν κυρίως τα σχέδια για αύξηση της κρατικής καταστολής, στον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων, στην απαγόρευση ή περιστολή των αγώνων και των διεκδικήσεών μας".Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης καταδίκασε τη δολοφονική απόπειρα του νεαρού αστυνομικού "από τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες της Δημοκρατίας" και τόνισε ότι "στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει".

    "Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους" συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 17390

    [02] Ταυτοποιήθηκαν τα όπλα

    Ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας τα όπλα της επίθεσης που χρησιμοποίησαν οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού Όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, η επίθεση έγινε με ίδιου τύπου όπλο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε πιστόλι 9 χιλιοστών με το οποίο είχε δεχτεί επίθεση στις 30 Απριλίου του 2007 το δεύτερο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας και την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

    Μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.

    Τα ευρήματα δείχνουν την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" που έκανε την εμφάνισή της, μετά την εξάρθρωση της 17Ν.

    Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός και οι επιτελείς της αστυνομίας καλούνται να απαντήσουν σε πλήθος ερωτημάτων και να εντοπίσουν τους δράστες.

    Ένα από τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν-το ΜΠ5_ είχε χρησιμοποιηθεί, στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας στις 30 Απρίλιου του 2007.

    Το δεύτερο όπλο-το Καλάσνικοφ-είχαν οι δράστες και στην επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην οδό Κοκκινοπούλου.

    Προκαλεί προβληματισμό και η χειροβομβίδα εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που είναι του ιδίου τύπου με αυτές που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός αλλά και με εκείνες που είχαν εντοπιστεί σε γιάφκα της «17ης Νοέμβρη» στην οδό Πάτμου.

    Είναι ελληνικής κατασκευής που φέρεται να έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα το οποίο το έχει κλείσει πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία εφοδίαζε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

    Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε πως στο τόπο της επίθεσης στην οδό Κουντουριώτη βρέθηκαν 27 κάλυκες από το πυροβόλο όπλο και 4 κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

    Όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, η αστυνομία δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δραστών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν συλληφθούν οι δράστες.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8Σχετικά άρθρα: Επίθεση με καλάζνικοφ κατά αστυνομικών

    Είδηση: 17391

    [03] Μάχες σώμα με σώμα

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα και η προέλαση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Ισραήλ η Χαμάς έχει υποστεί πολύ μεγάλες απώλειες και πολλοί μαχητές της έχουν συλληφθεί. Από την πλευρά του ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης με το μεγαλύτερο κύρος στη Γάζα, ο Μαχμούντ αλ-Ζαχάρ, υποσχέθηκε τη "νίκη" του κινήματός του εναντίον του Ισραήλ και την "εξάλειψη" του εβραϊκού κράτους, κατά την πρώτη τηλεοπτική παρέμβασή του από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης.

    Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε 30 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της νύκτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα, ανακοίνωσε στρατιωτική εκπρόσωπος στο Τελ Αβίβ, τονίζοντας ότι επλήγησαν ιδιαίτερα ένα τέμενος στη Τζαμπαλίγια όπου υπήρχαν αποθηκευμένα όπλα, καθώς και σπίτια στα οποία υπήρχαν κρύπτες όπλων και οχήματα που μετέφεραν εκτοξευτήρες ρουκετών και ενόπλους.

    Η χερσαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, διχοτομώντας τη μήκους 40 χιλιομέτρων Λωρίδα της Γάζας. Την περιοχή στο νότο ελέγχει η Χαμάς, ενώ στο Βορρά παρατάσσονται οι Ισραηλινές δυνάμεις, εμποδίζοντας την είσοδο όπλων, εφοδίων και μαχητών από το Νότο. Η πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας είναι περικυκλωμένη. Στη νότια Γάζα, στρατηγικός στόχος είναι να αποκόψουν τον προσφυγικό καταυλισμό Καν Γιούνις από τη Ράφα.

    Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές επιδρομές, ενώ μια επταμελής οικογένεια σκοτώθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό.

    Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν καταλάβει θέσεις κοντά στη Νετζαρίμ, για πρώτη φορά από την αποχώρησή τους το 2005 από τη Λωρίδα της Γάζας. Στο Βορρά, ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει μέχρι τον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. Περισσότεροι από 517 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα από τις 27 Δεκεμβρίου όταν άρχισε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

    Στην Ιερουσαλήμ έγινε το βράδυ η κηδεία του πρώτου ισραηλινού στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του το Σάββατο κατά την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα Το Ισραήλ μετρά ένα στρατιώτη νεκρό από βλήμα όλμου και 49 τραυματίες από την έναρξη της εισβολής.

    Ο υπουργός Άμυνας, του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, υποστήριξε ότι οι επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα έχουν καταφέρει σημαντικό πλήγμα στη Χαμάς και επανέλαβε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι γειτονικές ισραηλινές κοινότητες κριθεί ότι είναι ασφαλείς από τις επιθέσεις .

    "Η Χαμάς έχει μέχρι στιγμής υποστεί ένα πολύ βαρύ πλήγμα από εμάς, αλλά ακόμη δεν έχουμε επιτύχει το στόχο μας και επομένως η επιχείρηση συνεχίζεται", δήλωσε ο Μπάρακ τονίζοντας ότι βασικός στόχος της επιχείρησης είναι να αλλάξει η πραγματικότητα της ασφάλειας στον νότο.

    Ο ηγέτης της Χαμάς με το μεγαλύτερο κύρος στη Γάζα, ο Μαχμούντ αλ-Ζαχάρ, υποσχέθηκε τη "νίκη" του κινήματός του εναντίον του Ισραήλ και την "εξάλειψη" του εβραϊκού κράτους, κατά την πρώτη τηλεοπτική παρέμβασή του από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης.

    Ο Ζαχάρ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΟΗΕ και της Δύσης γενικά κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν τίποτε για να εμποδίσουν την ισραηλινή επίθεση και απαίτησε για μια ακόμη φορά "τον τερματισμό της επίθεσης, την αποχώρηση των (ισραηλινών) δυνάμεων και την άρση του αποκλεισμού" πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός.

    Ο στρατιωτικός κλάδος της Χαμάς από την πλευρά του υποστήριξε σήμερα ότι "χιλιάδες" μαχητές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν τον ισραηλινό στρατό στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας.

    Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία έκανε γνωστό πως ένοπλοι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν 24 ρουκέτες από χθες (Κυριακή) το βράδυ εναντίον του Ισραήλ με αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενώ ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επίθεσης της Χεζμπολάχ στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα.

    Την πεποίθηση του ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου δε θα επιτεθεί στο Ισραήλ εξέφρασε ο Λιβανέζος ηγέτης και επικεφαλής του αντισυριακού σχηματισμού που κατέχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου της χώρας, Σαάντ Χαρίρι.Ανθρωπιστική κρίσηΤην ίδια ώρα κατά δεκάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι Παλαιστίνιοι προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς,

    Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

    "Η κατάσταση στη Γάζα από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν τις χερσαίες επιχειρήσεις, το βράδυ του Σαββάτου, έχει γίνει τόσο χαοτική όσο και εξαιρετικά επικίνδυνη", αναφέρει σε έκθεσή του η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στην οποία αναφέρεται επίσης ότι από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστραφεί νοσοκομεία, συστήματα υδροδότησης, κυβερνητικά κτίρια και τεμένη, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

    Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από τραυματισμένους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, και υπάρχει άμεση ανάγκη για παυσίπονα και αναισθητικά φάρμακα, αλλά και για σακούλες πτωμάτων και σεντόνια για να καλύπτουν τους νεκρούς.

    Τα νοσοκομεία βασίζονται στις γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση εξαιτίας της καταστροφής στο κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης, όμως αυτές μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν.

    Σήμερα επρόκειτο να μεταβεί στη Γάζα ομάδα γιατρών της ΔΕΕΣ για να συνδράμει τις προσπάθειες των υπαρχόντων χειρουργών, μετά από πολυήμερη καθυστέρηση στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια των ισραηλινών αρχών.

    Τρεις νοσοκόμοι και τρεις εθελοντές έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και βομβαρδιστικά έπληξαν το κτίριο της Ενωσης Ιατρικής Περίθαλψης στην πόλη της Γάζας και κατέστρεψαν τέσσερα ασθενοφόρα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Η ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η επίθεση στη Γάζα πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά", δήλωσε σήμερα στο Αμάν η τοπική διευθύντρια της Unicef Σίγκριντ Κάαγκ.

    Παρούσα στο πλευρό της η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας κάλεσε τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν στην έκκληση της Unrwa, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την προσφορά βοήθειας στους Παλαιστίνιους , η οποία ζήτησε ποσόν 34 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.

    Από την περασμένη Παρασκευή το Παγκόσμια Επισιτιστικό Πρόγραμμα έχει καταγγείλει την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα, όπου η ισραηλινή επίθεση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

    Σήμερα το πρωί φάλαγγα 80 φορτηγών που μεταφέρουν διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να περνούν από το Ισραήλ στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να δεχτεί στο έδαφός του για νοσηλεία τραυματίες από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα και ζητάει την άδειά της να εγκαταστήσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο πλησιέστερο στη ζώνη των επιχειρήσεων σημείο, ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό ΥΠΕΞ.

    Είδηση: 17394

    [04] Επαφές σε Αθήνα και Ραμάλα

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Για τον καλύτερο συντονισμό της αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδος στην Παλαιστίνη συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Αμπού Γκαζάλα, ο οποίος και την ευχαρίστησε για την βοήθεια της Ελλάδος και την ετοιμότητα που επέδειξε. Την ίδια ώρα όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη εκεχειρίας και το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρομών. Εν τω μεταξύ, στη Ραμάλα βρίσκεται η γγ του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα η οποία έχει επαφές με πολιτικούς φορείς και κόμματα στα παλαιστινιακά εδάφη. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για την εισβολή των Ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα

    "Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος συντονισμός περαιτέρω ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα", στην οποία "η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που έδωσε το παρών", ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, πρέσβη Σαμίρ Αμπού Γαζάλα.

    Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής επαφής της υπουργού με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.

    "Χρειάζεται άμεση βοήθεια. Μετά από πολλή προσπάθεια, σήμερα μπήκανε τα φορτηγά με την ελληνική βοήθεια μέσα στη Γάζα", δήλωσε η κα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση, αναφερόμενη στην ελληνική βοήθεια, που έφυγε το Σάββατο με δύο C 130, και η οποία περιελάμβανε μια από τις μεγαλύτερες -ως τώρα- αποστολές σε αίμα.

    "Στόχος είναι να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περαιτέρω βοήθεια και δόθηκε ήδη εντολή για αγορά των αναγκαίων φαρμάκων και τροφίμων", είπε η κα Μπακογιάννη, καθώς προγραμματίζεται με ορίζοντα μιας εβδομάδας να φύγει ένα ακόμη ελληνικό αεροπλάνο και μέσα σε δέκα ημέρες, ένα πλοίο με τρόφιμα για τη Λωρίδα της Γάζας.

    Παράλληλα με την ετοιμότητα για την άμεση ανακούφιση των κατοίκων της αποκλεισμένης Γάζας, την οποία αναγνώρισε ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης, λέγοντας ότι "είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έστειλε ανθρωπιστική αποστολή", η Ελλάδα, όπως τόνισε η κα Μπακογιάννη, "συνεχίζει τις προσπάθειες άσκησης πίεσης προς όλη τη διεθνή κοινότητα" με την προσδοκία "σε πρώτη φάση να υπάρξει μια εκεχειρία και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων", αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι απέχουμε απ' αυτό τον στόχο, καθώς "τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα".

    "Συζητήσαμε τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των προσπαθειών για να επιτευχθεί εκεχειρία", δήλωσε για το ίδιο θέμα και ο Σαμίρ Αμπού Γαζάλα.

    Η ελληνική διπλωματία δραστηριοποιείται, επίσης, προς την κατεύθυνση επίτευξης ομοφωνίας στους κόλπους της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό η υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους ευρωπαίους ομολόγους της, μεταξύ των οποίων, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, Μιγκέλ Μορατίνος, της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ και της Βρετανίας, Ντέϊβιντ Μίλμπαντ.

    "Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας είναι η έλλειψη ομοφωνίας, που παρουσιάστηκε χθες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό ήταν και το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων, που είχα σήμερα το πρωί με ευρωπαίους ομολόγους μου", είπε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "δεν αντέχουμε μια Ευρώπη με δύο ή τρεις φωνές και αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατόν".

    Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην πρώτη δήλωση της τσεχικής προεδρίας, λέγοντας ότι "δημιούργησε αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες" και εξέφρασε την ελπίδα ότι "με τη συντονισμένη προσπάθεια, που όλοι κάνουμε, θα αποφύγουμε μια τέτοια εικόνα στο μέλλον".

    Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι "είμαστε σε συνεχή επαφή και συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα της κρίσης".Στη Ραμάλα η γγ του ΚΚΕΣτη Ραμάλα βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, της οποίας ηγείται η γγ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Τα μέλη της αντιπροσωπείας ήδη έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με πολιτικούς φορείς και κόμματα στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Συναντήθηκαν με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας, μετά την εκδήλωση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ και των νέων δεδομένων, που δημιουργούνται στο παλαιστινιακό.

    Ακολούθως, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες των πέντε αριστερών παλαιστινιακών κομμάτων, ενώ για αργά το απόγευμα προγραμμάτισαν διευρυμένη συνάντηση με τις πολιτικές οργανώσεις των Παλαιστίνιων στην πόλη της Ραμάλα.

    Αύριο Τρίτη, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην ελληνική ένωση γυναικών της Παλαιστίνης και θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους με συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

    Σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: "Οι παραβιάσεις της συνθήκης του Όσλο, οι εποικισμοί, το τείχος με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, ο αποκλεισμός της Γάζας είναι λίγα από τα τραγικά, όμως, συμβάντα και περιστατικά που αποδεικνύουν ένα πράγμα: Ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοι που το στηρίζουν, δεν θέλουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, ένα κλασσικό κράτος, όπως όλα τα άλλα. Θέλουν κυριολεκτικά ένα μισοκράτος ή μικρά κράτη παλαιστινιακά, που να τα έχει του χεριού του, απολύτως ελεγχόμενα, στη Μέση Ανατολή.Καμία εμπιστοσύνη στα προσχήματα, που προβάλλουν οι Ισραηλινοί περί αυτοάμυνας. Όλοι, με τον παλαιστινιακό λαό για ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, για να φύγουν τα στρατεύματα του Ισραήλ από τη Γάζα κι απ' όλη την Παλαιστίνη".

    Αντιδράσεις κομμάτωνΝα καταγγείλει την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσε την κυβέρνηση ο Συνασπισμός

    Είδηση: 17392

    [05] Συνάντηση σε καλό κλίμα

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Σε συμφωνία στο θέμα της εναρμόνισης και της συνεργασίας μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και πολιτειών, κατέληξαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στην πρώτη για το νέο έτος συνάντησή τους, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ- Μπρουκ Ζεριχούν, μετά τη τρίωρη συνάντηση δήλωσε ότι οι δυο ηγέτες είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία στο θέμα της ιεράρχησης των κανόνων και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πάνω σε αυτό το θέμα για να ξεπεράσουν τα εναπομείναντα εμπόδια.

    Είδηση: 17393

    [06] Συνεργασία Μπακογιάννη-Γκαζάλα

    Πολιτική

    Συνάντηση με τον επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Αμπού Γκαζάλα έχει αυτή την ώρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και συζητούν τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Γάζα. Η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος, Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στη Ραμάλα, της Δυτικής Όχθης. Κατά την αναχώρηση της από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πάμε στην Παλαιστίνη και πιο ειδικά στη Ραμάλα για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και πιστεύουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη εκφράζει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Για να νιώσουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές ότι δεν είναι μόνοι, για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας για την ιμπεριαλιστική ισραηλινή επέμβαση".

    Είδηση: 17389

    [07] Επιδείνωση του καιρού

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Επιδείνωση από τη Δευτέρα προβλέπει η ΕΜΥ με βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη, ημέρα των Θεοφανίων. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

    Περιμετρικά της Λαμίας είναι έντονη η χιονόπτωση, ενώ άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα στους δρόμους από τη Λαμία προς το Δομοκό, προς το Καρπενήσι και προς την Άμφισσα. Από το απόγευμα της Δευτέρας, τα μηχανήματα της νομαρχίας και της περιφέρειας δίνουν μάχη να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται από το 10ο χιλιόμετρο μέχρι το 17ο, στην περιοχή του Μπράλλου, και από το 49ο έως το 53ο, λίγο μετά τη Γραβιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για τους οδηγούς, που θα κινηθούν στα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου απαραίτητες οι αλυσίδες για τα οχήματα, που κινούνται στη θέση Ράχες Τυμφρηστού, ενώ στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 12ο χιλιόμετρο έως το 18ο, χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας υπάρχουν προβλήματα στη συγκοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

    Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη παραμένει η Σαμοθράκη για έκτη συνεχή ημέρα, λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας των ναυτεργατών του Ε/Γ - Ο/Γ "ΣΑΟΣ 2", που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η εξυπηρέτηση όσων θέλουν να ταξιδεύσουν από και προς τη Σαμοθράκη, γίνεται περιοδικά μέσω του λιμανιού της Καβάλας, ενώ για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, η νομαρχία Έβρου ναύλωσε λεωφορείο που εκτελεί συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Πετρούδας απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο, καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

    Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Βόρεια Ελλάδα

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμο από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη. Χωρίς προβλήματα γίνεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στο νομό Κιλκίς, ενώ ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην πόλη της Έδεσσας. Ωστόσο, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων γύρω από την Κατερίνη, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων, σε κάποια σημεία του δρόμου, προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, τόσο από τη Βέροια, όσο και από τη Νάουσα.

    Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής, αλλά και στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

    Μόνο με αλυσίδες, γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για τα οχήματα που κινούνται σε ορισμένα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, στο νομό της Κοζάνης.

    Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε το κύμα του χιονιά από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον βόρειο και κεντρικό Έβρο, ενώ εντονότερα ήταν τα προβλήματα στο ορεινό όγκο του Δερείου. Σταδιακά, και με την παρέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Εβρου αντιμετωπίσθηκαν και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε και διεξάγεται χωρίς αλυσίδες.

    Στο νομό Ροδόπης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας- Κέχρου, σε όλο το οδικό δίκτυο της κοινότητας Οργάνης και στον ορεινό όγκο του Δήμου Φιλλύρας.

    Είδηση: 17396


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 January 2009 - 18:03:37 UTC