Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Επί ποδός οι αγρότες
  • [03] Τα νέα προγράμματα των ψηφιακών της ΕΡΤ
  • [04] Πέθανε ο Βασιλιάς των τάνκερ Λ. Χατζηϊωάννου
  • [05] 18/12/2008: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών
  • [06] Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Τελλόγλειο
  • [07] Ομάδας Δράσης για προώθηση της νέας διαδικτυακής τεχνολογίας IPv6
  • [08] Καταγγελία Αλαβάνου για παρακολούθηση τηλεφώνων.Διαψεύδει η κυβέρνηση
  • [09] «Ίωση»στον Explorer της Microsoft-Το πρόβλημα διορθώθηκε
  • [10] Γραμμή το τραμ για Πειραιά
  • [11] Οχι της Ευρωβουλής στην ελαστικοποίηση του 48ωρου
  • [12] Βατοπαίδι: συνεχίζεται η αντιπαράθεση
  • [13] Κλείνει τις στρόφιγγες ο ΟΠΕΚ
  • [14] Ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες
  • [15] Συλλήψεις πολιτικών για διαφθορά στην Ιταλία
  • [16] Την Πέμπτη η καταβολή των αποζημιώσεων
  • [17] Αποσύρονται οι Βρετανοί στρατιώτες από το Ιράκ

    [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς στο Βόρειο Ιόνιο τα 10 μποφόρ.

    Την Πέμπτη 18/12 τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

    Είδηση: 16812

    [02] Επί ποδός οι αγρότες

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Απαντήσεις από την κυβέρνηση έως τις 20 Ιανουαρίου για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών ζήτησαν οι εκπρόσωποί τους, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό από το νέο έτος. Αν δεν δοθούν λύσεις προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις 20 Ιανουάριου, ωστόσο έκαναν λόγο για εποικοδομητική συζήτηση, εμφανιστήκαν ικανοποιημένοι από τις προθέσεις του υπουργού ο οποίος τους διαβεβαίωσε όπως είπαν ότι θα συνεργαστεί με τον κ Αλογοσούρτη προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης κυρίως στο βαμβάκι, το καλαμπόκι και στο στόρι. Την Πέμπτη στις 12 στον Κόμβο Γυρτώνης θα συναντηθούν οι αγρότες της Λάρισας.

    Νωρίτερα οι αγρότες των Γρεβενών ζήτησαν από τον υπουργό να στηρίξει τη διάθεση 50.000 τόνων δημητριακών που είναι απούλητοι. Ο κ. Κοντός εκτίμησε ότι με τα 150 εκατ. ευρώ άτοκο δάνειο που έχει δοθεί στις αγροτικές ενώσεις, οι περισσότερες ποσότητες θα απορροφηθούν σύντομα αγρότες έχει σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Σε κινητοποιήσεις, πάντως, με αποκλεισμούς σημείων στις εθνικές οδούς προχώρησαν και σήμερα Τετάρτη οι αγρότες σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Λάρισα και Πέλλα.

    Είδηση: 16815

    [03] Τα νέα προγράμματα των ψηφιακών της ΕΡΤ

    Κοινωνία

    Τα νέα προγράμματα των ψηφιακών καναλιών και ιδιαίτερα του νέου ψηφιακού καναλιού "INFO+" παρουσιάστηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο νέο ψηφιακό κανάλι "INFO+" επισήμανε ότι "στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιακής τηλεόρασης για τη διαδραστική σχέση ανάμεσα στην τηλεόραση και τον πολίτη, ο οποίος, με το πάτημα ενός κουμπιού, θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα θέματα, τόσο αυτά που αφορούν την ενημέρωση, όσο και εκείνα που αφορούν την καθημερινή του ζωή". Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε επίσης ότι έκλεισαν οι διαδικασίες για την παραγωγή 44 προγραμμάτων, που θα γίνει με επιδότηση από την Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορά το ψηφιακό κανάλι "PRISMA+", το οποίο απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 17 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ και σύντομα θα ξεκινήσουν να υπογράφονται και οι συμβάσεις.

    Είδηση: 16828

    [04] Πέθανε ο Βασιλιάς των τάνκερ Λ. Χατζηϊωάννου

    Κοινωνία

    Ο αυτοδημιούργητος μεγαλοεφοπλιστής, γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση στην Ελλάδα και την Κύπρο υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της ναυτιλίας, μεσουρανώντας τη δεκαετία του '80 στις ελληνικές θάλασσες αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνοντας τον τίτλο του "Βασιλιά των τάνκερ" όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν.

    Γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1927 στον Πεδουλά, ένα φτωχό, ορεινό χωριό της Κύπρου και ήταν ο πρωτότοκος γιος μίας 12μελούς οικογένειας. Δυναμικός νέος και άριστος μαθητής, ονειρευόταν από μικρός να ταξιδεύει στις θάλασσες, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται από νεαρός για να βοηθήσει στο οικογενειακό εισόδημα, κερδίζοντας τα πρώτα του χρήματα στην ηλικία των 16 ετών.

    Πολύ σύντομα τον κέρδισε ο χώρος του εμπορίου και ακόμη περισσότερο η εμπορική ναυτιλία, όπου ξεκίνησε, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι το 1948 και σε ηλικία 21 ετών. Έτσι χτίζει τις εμπορικές σχέσεις που έμελλαν να θέσουν τα θεμέλια της δικής του ναυτιλιακής αυτοκρατορίας, η οποία στο απόγειο της καριέρας του, τη δεκαετία του '80, απαρτιζόταν από στόλο 50 δεξαμενόπλοιων. Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας εργασία σε περισσότερες από 2.000 ναυτικές οικογένειες.

    Διακρίθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο με ευεργεσίες και δωρεές σε ιατρικά ερευνητικά κέντρα διεθνούς εμβέλειας, ακαδημαϊκά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς, και υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, ως πρόεδρος του "Ιδρύματος Λουκά Χατζηϊωάννου" στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

    Παντρεμένος με την κα Νέδη Χατζηϊωάννου από το 1958, ο Λουκάς Χατζηϊωάννου απέκτησε τρία παιδιά.

    Η οικογένεια του επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του.

    Είδηση: 16836

    [05] 18/12/2008: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

    Ειδήσεις

    "Σήμερα υπάρχουν στον κόσμο μας περισσότεροι από 200 εκατομμύρια μετανάστες. Όλοι τους είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργεί η διεθνής οικονομική ύφεση και η κρίση των αγορών, όπως η φτώχεια, ο στιγματισμός, οι διακρίσεις και η κακοποίηση. Τα νέα για απολύσεις μεταναστών αλλά και για τα μικρότερα εμβάσματα που στέλνουν πλέον οι μετανάστες, αποτελούν μόνο την αρχή των προβλημάτων που η κρίση έχει δημιουργήσει.

    Επιπλέον, οι μεταναστευτικές πολιτικές γίνονται ολοένα και πιο περιοριστικές. Η ποινικοποίηση των παράτυπων μεταναστών συνεχίζεται. Πολύ συχνά, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των μεταναστών κυρίως από την πλευρά της ασφάλειας. Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχει η αυξανόμενη τάση οι μετανάστες να τίθενται σε υποχρεωτική ή παρατεταμένη κράτηση, αν και σύμφωνα με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κράτηση πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

    Για να προφυλάξουμε τους μετανάστες από την κακομεταχείριση και να τους επιτρέψουμε να συμβάλουν στην ανάπτυξη των χωρών τους αλλά και των χωρών υποδοχής, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι τα δικαιώματα των μεταναστών - όπως και όλων των ανθρώπων - πρέπει να περιφρουρούνται. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να επιβεβαιώσουμε το θεμελιώδη ρόλο του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το πλαίσιο που πρέπει να διέπει την εθνική και διεθνή πολιτική.

    Φέτος τιμούμε τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες παράλληλα με την 60η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το όραμά της για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για όλους, παντού και πάντα. Μπορούμε να δώσουμε πλήρες νόημα στη Διακήρυξη, μόνο αν αναγνωρίσουμε ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι μετανάστης, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα, ενώ η μεταχείριση των μεταναστών, νόμιμων ή μη, πρέπει να είναι πάντα σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα.

    Καλώ όλα τα κράτη μέλη να γίνουν μέρη της Διεθνούς Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Μεταναστών Εργαζομένων και των Μελών των Οικογενειών τους, η οποία αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο διεθνές πλαίσιο σχετικά με το θέμα αυτό.

    Είδηση: 16834

    [06] Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Τελλόγλειο

    Ειδήσεις

    Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου στις 20.00, το Φωνητικό Σύνολο «Τρισεύγενη Καλοκύρη», θα δώσει Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Τελλόγλειο Ίδρύμα Τεχνών ΑΠΘ. Στη συναυλία με τίτλο «Oriens et Occidens Christi natio laudant» (Ανατολή και Δύση Χριστού γέννησιν υμνούσιν) το Φωνητικό Σύνολο θα παρουσιάσει a capella χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής από μεγάλους συνθέτες τόσο της Ανατολικής (Ορθόδοξης) όσο και της Δυτικής (Καθολικής - Διαμαρτυρόμενης) Εκκλησίας, αλλά και κοσμικά. Το Φωνητικό Σύνολο προετοιμάζει και διευθύνει ο Νίκος Σπανός. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Τρισεύγενη Καλοκύρη

    Η Τρισεύγενη Καλοκύρη, που χάθηκε πρόωρα το 2006 μόλις 52 χρονών, ήταν μια ξεχωριστή μορφή για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και για το μουσικό γίγνεσθαι της πόλης.

    Γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης. Παράλληλα σπούδασε μουσική, πιάνο με την Αθηνά Μαρκοπούλου, Ανώτερα Θεωρητικά με τον Κώστα Νικήτα, τραγούδι με τη Φέμπη Νικολαϊδου και διεύθυνση χορωδίας με τον Γιάννη Μάντακα.

    Συνέχισε με λαμπρές σπουδές στη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα διεύθυνσης στο Βέλγιο και στη Γερμανία, ενώ ρεπερτόριο και ερμηνεία μελέτησε στην Ακαδημία Bach της Στουτγάρδης.

    Η Τρισεύγενη Καλοκύρη ήταν από τους πρωτεργάτες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., του οποίου ανέλαβε την διεύθυνση και την οργάνωση της χορωδίας.

    Είδηση: 16827

    [07] Ομάδας Δράσης για προώθηση της νέας διαδικτυακής τεχνολογίας IPv6

    Με πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), οργανισμοί, φορείς, πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, εταιρίες δικτυακού υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας του Διαδικτύου InternetProtocolIPv6.

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το ΕΔΕΤ, δημιουργούν την ανεξάρτητη Ομάδα Δράσης "Hellenic IPv6 Task Force" για την Προώθηση της Τεχνολογίας IPv6 στην Ελλάδα.

    Στόχος της Ομάδας Δράσης είναι η προώθηση της χρήσης του πρωτοκόλλου IPv6 στη χώρα μας, μέσω της συνεργασίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών της, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λαμβάνοντας υπόψη την αγορά και το ερευνητικό δυναμικό της χώρας.

    Οι δραστηριότητες της Ομάδας Δράσης Hellenic IPv6 Task Force, η οποία παράλληλα θα συμμετέχει στις αντίστοιχες προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, περιλαμβάνουν:

    - Παρακολούθηση των εξελίξεων στην ευρωπαϊκή αγορά

    - Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην ελληνική αγορά

    - Οργάνωση συναντήσεων και αναζήτηση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ εταιριών ερευνητικών φορέων και οργανισμών του Δημοσίου

    - Παρακολούθηση της χρήσης και παροχής υπηρεσιών με βάση την τεχνολογία IPv6

    - Ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών χρήσης της τεχνολογίας και διάχυση τεχνικών πληροφοριών

    - Εκπόνηση προτάσεων προς την Ελληνική Πολιτεία και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

    Η συμμετοχή στην Ομάδα Δράσης Hellenic IPv6 Task Force είναι ελεύθερη για όλους τους φορείς, οργανισμούς και εταιρίες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά στην κοινή προσπάθεια και να συμβάλλουν ενεργά στην προετοιμασία της χώρας για την ομαλή μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο.

    Στην ομάδα συμμετέχουν ήδη εκπρόσωποι ή μέλη από: την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το EuropeanNetworkandInformationSecurityAgency (ENISA), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ AE), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, την Cisco Hellas, την FORTHNET, την HellasOnLine, την Juniper Hellas, την Microsoft Hellas, την OTEnet, την TELLAS,την UniNortel, το Open Source Forum και το Hellas Grid Forum.

    Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας Hellenic IPv6 Task Force μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy1932 = 'gr6' + '&#64;'; addy1932 = addy1932 + 'grn&#101;t' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy1932 ); document.write( '' ); //-->\n <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> . Ο δικτυακός τόπος της ομάδας Hellenic IPv6 Task Force www.ipv6-taskforce.gr θα είναι σύντομα διαθέσιμος.

    Είδηση: 16831

    [08] Καταγγελία Αλαβάνου για παρακολούθηση τηλεφώνων.Διαψεύδει η κυβέρνηση

    Πολιτική

    Σε καταγγελία ότι υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης χιλιάδων τηλεφώνων ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τηλέφωνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες που θέλουν την παρακολούθηση να γίνεται από υπερσύγχρονα συστήματα, ανώτερα των ολυμπιακών προδιαγραφών, από τη Μεσογείων. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι καμία τέτοια παρακολούθηση δεν γίνεται ενώ και σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τονίζεται πως η υπηρεσία ιδίως με βάση το νέο νομοθετικό της πλαίσιo ασκεί τις αρμοδιότητες της αυστηρως μεσα στα πλαίσια της νομιμότητας και με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον σεβόμενη στο ακέραιο τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτευματος.

    Εν τω μεταξύ, ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην οποία κάνουν λόγο για ασυνήθιστα υπερβολικό αριθμό αναιτιολόγητων αιτήσεων παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το τελευταίο διάστημα και ζητούν να υπάρξει άμεση διευρεύνηση για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις για την παροχή άδειας για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Είδηση: 16833

    [09] «Ίωση»στον Explorer της Microsoft-Το πρόβλημα διορθώθηκε

    Η Microsoft αναζητούσε λύση για ένα πολύ μεγάλο κενό στην ασφάλεια του Internet Explorer το οποίο εκμεταλλεύονται χάκερ για να τοποθετήσουν κακόβουλα λογισμικά.

    Σύμφωνα με τη υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης, της Microsoft το πρόβλημα αφορά τις εκδόσεις 5, 6 και 7 του IE που τρέχουν σε λειτουργικό σύστημα Windows Vista, XP, Server 2003 και Server 2008. Αφορά επίσης τη δοκιμαστική έκδοση (beta 2) του Internet Explorer 8.

    To κενό στην ασφάλεια του συστήματος μπορεί να προκαλέσει το ξαφνικό κλείσιμο του προγράμματος με ταυτόχρονη εκτέλεση κακόβουλου κώδικα.

    Η Microsoft θα διαθέσει απόψε στις 20.00 την ενημέρωση ασφαλείας που θα διορθώσει το πρόβλημα ασφαλείας του Internet Explorer 7.

    Η τελευταία προγραμματισμένη ενημέρωση του Internet Explorer, την περασμένη εβδομάδα, περιλάμβανε οκτώ «λύσεις ασφάλειας»για 28 διαφορετικά προβλήματα ασφάλειας. Το μέγεθος του προβλήματος ανάγκασε την εταιρεία να προσφέρει έκτακτη ενημέρωση εκτός του κανονικού προγράμματος που εκδίδει ενημερώσεις τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα.

    Τα PC στα οποία έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Αυτόματων Ενημερώσεων (Automatic Updates) θα κατεβάσουν τον ενημερωτικό κώδικα αυτόματα, μόλις γίνει διαθέσιμος.Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει αναφορές μόνο για επιθέσεις στον Internet Explorer 7, ωστόσο η «τρύπα» ασφάλειας υπάρχει και σε όλες τις άλλες τρέχουσες εκδόσεις.

    Είδηση: 16829

    [10] Γραμμή το τραμ για Πειραιά

    Κοινωνία

    Το τραμ πιάνει λιμάνι. Η επέκταση του δικτύου τραμ στον Πειραιά "μπαίνει πλέον σε τροχιά", ύστερα από προσπάθειες του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του ΟΑΣΑ, της ΤΡΑΜ Α.Ε., του ΗΣΑΠ και του ΕΜΠ. "Το τραμ είναι ένα σύγχρονο και φιλικό μέσο για το περιβάλλον, κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή μας", είπε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε για την παρουσίαση των τεσσάρων φάσεων επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά. Η πρώτη θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010 και θα αφορά στην διαδρομή Νέο Φάληρο - Ακτή Ποσειδώνος.

    Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε το τραμ και να καλύψουμε τα λαϊκά προάστια, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης. "Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επεκτείνει το τραμ για να καλύπτονται επαρκέστερα οι ανάγκες μετακίνησης των πολιτών", είπε ο υπουργός Μεταφορών και τόνισε πως το τραμ είναι ένα μέσο συμπληρωματικό και όχι ανταγωνιστικό προς το Μετρό.

    Συνολικά 442 εκ. ευρώ θα κοστίσει η υλοποίηση, το συνολικό δίκτυο του τραμ θα είναι περίπου 50 χλμ μαζί με το υφιστάμενο, η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται καθημερινά σε περίπου 200.000 επιβάτες, ο συνολικός δε στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 100 οχήματα τραμ.

    Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση της επέκτασης που θα ενώσει το Νέο Φάληρο με την Ακτή Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2009 και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010, θα περιλαμβάνει 12 στάσεις. Οι εργασίες κατασκευής θα κοστίσουν 80 εκ. ευρώ, ενώ 45 εκ. ευρώ θα κοστίσει η αγορά 18 νέων οχημάτων.

    Η ανάπτυξη του δικτύου τραμ στον Πειραιά προβλέπει, μεταξύ άλλων, και παράλληλα έργα ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ, όπως την υπογειοποίηση σταθμού του ΗΣΑΠ κοντά στο σταθμό του Φαλήρου, κατασκευή υπόγειου σταθμού μεταξύ γέφυρας Γρ. Λαμπράκη και συμβολής της Πειραιώς και Ομ. Σκυλίτση.

    Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα προκύψουν από την επέκταση του τραμ και "θα δώσουν ένα καινούριο χρώμα στον Πειραιά".

    Οι εργασίες της Β' φάσης, από την Ακτή Ποσειδώνος μέχρι το Χατζηκυριάκειο και τη Φρεαττύδα, θα ολοκληρωθούν εντός του 2013, θα κοστίσουν συνολικά 60 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνουν περίπου 10 στάσεις.

    Η Γ' φάση επεκτάσεων "Ακτή Ποσειδώνος-Πλ. Καραϊσκάκη-Κερατσίνι-Κέντρο Πειραιά-Καμίνια" εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 132 εκ. ευρώ, ενώ η Δ' φάση, που θα επεκτείνει το δίκτυο από το Κερατσίνι στο Πέραμα, θα κοστίσει 125 εκ. ευρώ.

    "Το μνημόνιο συνεργασία που υπογράψαμε με το υπουργείο Μεταφορών, πριν από 1,5 χρόνο, τιμάται σε όλα τα επίπεδα" τόνισε ο δήμαρχος του Πειραιά κ. Φασούλας.

    Είδηση: 16830

    [11] Οχι της Ευρωβουλής στην ελαστικοποίηση του 48ωρου

    Ειδήσεις

    Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε σήμερα πρόταση χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία επέτρεπε υπό προϋποθέσεις την επέκταση του εβδομαδιαίου 48ωρου στις 65 ώρες, μέσω της ατομικής ρήτρας εξαίρεσης. "Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της μάχης που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε φάση κάναμε σαφές ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στον χρόνο εργασίας. Η Ελλάδα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα στη βάση της ποιότητας και όχι της υπερεργασίας. Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα καθαρό μήνυμα προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Το μήνυμα της Κοινωνικής Ευρώπης", σχολίασε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη λήξη του συμβουλίου Yπουργών Απασχόλησης, υπενθυμίζοντας ότι μόνο η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία καταψήφισε ρητά την απόφαση για την εφαρμογή των εξαιρέσεων από το 48ωρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15ης Σεπτεμβρίου.

    Kαταψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές

    Οι Έλληνες ευρωβουλευτές καταψήφισαν την πρόταση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ η οποία καταργεί με ρητό τρόπο τη ρήτρα αυτοξαίρεσης (opt - out), δεν αποδέχεται την έννοια του ανενεργού χρόνου εργασίας και απαιτεί οποιαδήποτε παρέκκλιση να γίνεται μέσω συλλογικών συμβάσεων.

    Η γαλλική προεδρία της ΕΕ είχε εκτιμήσει ότι επρόκειτο για τον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό, εάν ληφθεί υπόψη η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη, που επετεύχθη έπειτα από τριετές «πάγωμα» του κειμένου.

    Σύμφωνα με τον παραπάνω συμβιβασμό, η μέγιστη διάρκεια εργασίας θα μπορούσε να φτάσει τις 60 ή 65 ώρες την εβδομάδα για τους εργαζομένους που θα αποδέχονταν, σε ατομικό επίπεδο, να αποκλίνουν από τον ευρωπαϊκό κανόνα που ισχύει ήδη για το 48ωρο. Επίσης, η πρόταση προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό "του χρόνου βάρδιας" διαφόρων εργαζομένων, κυρίως των απασχολούμενων στον τομέα της υγείας. Η αναθεώρηση αυτή εισήγαγε για πρώτη φορά τον ορισμό "περιόδων βάρδιας που χαρακτηρίζονται από απραξία", οι οποίες δεν θα μπορούσαν πια να υπολογιστούν ως χρόνος εργασίας.

    Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δήλωσαν πως στηρίζουν αμετακίνητα το 48ωρο, ώστε να μην υπάρξει καμία απειλή για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως αυτά κατοχυρώνονται με επάρκεια στη χώρα μας.

    "Την ώρα που η Ευρώπη κλυδωνίζεται από την κρίση, εμείς δεν μπορούμε παρά να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα στόχο: στην αποτροπή ενός κραχ και στην απασχόληση. Διότι το 65ωρο θα οδηγήσει σε άνοδο την ανεργία αφού δίνει τη δυνατότητα, περισσότερες θέσεις εργασίας να καλυφθούν από έναν και μόνο εργαζόμενο" δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δήμτρα Ματσούκα.

    Μετά την ψηφοφορία η πρόταση του Συμβουλίου τροποποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα δύο παρακάτω βασικά σημεία:

    βΆ Ο ανώτατος χρόνος εργασίας δεν ξεπερνά τις 48 ώρες και οι όποιες εξαιρέσεις θα καταργηθούν αυτόματα εντός 36 μηνών.βΆ Ο χρόνος εφημερίας είτε αυτός περιέχει ενεργό χρόνο εργασίας είτε ανενεργό, θεωρείται χρόνος εργασίας.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των εφημεριών, η κ. Πετραλιά σημείωσε ότι, στην Ελλάδα, ο ανενεργός χρόνος εφημερίας θεωρείται ως χρόνος εργασίας. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στις αρχές του έτους υπογράφηκε συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών ιατρών με το αρμόδιο υπουργείο.

    "Δεν δεχόμαστε καμία διαταραχή στους όρους εργασίας, που υπονομεύουν τις συνθήκες ασφάλειας και υγειινής των εργαζομένων και μπορεί να ενισχύσει τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας", δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η ανταγωνιστικότητα, στο όνομα της οποίας παραβιάζεται το 48ωρο, θα πρέπει να βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην υπερεργασία".

    Για το θέμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, που απασχόλησε σήμερα το συμβούλιο των υπουργών, η κ. Πετραλιά, παρεμβαίνοντας, υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να γίνουν υπαναχωρήσεις από τις κατακτήσεις της κοινής στρατηγικής για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», ενώ ζήτησε λήψη μέτρων που θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία και τις ευάλωτες ομάδες.

    Πλέον το μέλλον του κειμένου, το οποίο "κατέβασε" χθες, Τρίτη, στους δρόμους του Στρασβούργου πολλές χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ευρώπη, εξαρτάται εφεξής από μία διαδικασία συναίνεσης η οποία διαφαίνεται δύσκολη.

    Μετά τη σημερινή ψηφοφορία και εφ' όσον το Συμβούλιο δεν αποδεχθεί τις τροπολογίες του Κοινοβουλίου, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Συνδιαλλαγής, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επιμείνει στις θέσεις του στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

    Είδηση: 16825

    [12] Βατοπαίδι: συνεχίζεται η αντιπαράθεση

    Πολιτική

    Συνεχίστηκε η ανταλλαγή πυρών, μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του Βατοπαιδίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός με την τοποθέτησή του στην ΚΟ της ΝΔ για το θέμα του Βατοπαιδίου "άδειασε" κάποιους συνεργάτες του, δήλωσε πως "ο Κώστας Καραμανλής έκανε μεγάλη αναφορά σε αυτό το θέμα, ότι είναι σαφή τα όσα είπε και εν πάση περιπτώσει όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν περιέχουν τίποτα απ' όσα εσείς υπαινίσσεστε".

    Σχολιάζοντας το πόρισμα ο κ. Αντώναρος δήλωσε: "Όλα τα στοιχεία του πορίσματος μελετώνται και θα αξιολογηθούν. Όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

    Δεν συμπράττουμε σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την υπόθεση και να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου". Ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Αντώναρος τόνισε: "Το θέμα του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Εκείνος κρίνει και εκείνος αποφασίζει". Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με τους κ.κ. Δούκα και Κοντό που υπέγραψαν τις αποφάσεις ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι όλα τα στοιχεία του πορίσματος μελετώνται και θα αξιοποιηθούν.

    Από την πλευρά του, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα του Βατοπαιδίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι: "Ο πρωθυπουργός φυγομάχησε στην Βουλή, καθώς δεν προσήλθε στην συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, την σύσταση της οποίας η ίδια η κυβέρνηση είχε προτείνει. Aνάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει πράξεις, όπως οι παραιτήσεις των εμπλεκομένων υπουργών και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.Αφού η υπόθεση Βατοπαιδίου είναι σκανδαλώδης, γιατί ο πρωθυπουργός αρνείται την σύσταση Προανακριτικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης; Eίναι τσάμπα ανάληψη πολιτικής ευθύνης, η κοινωνία δεν χειροκροτεί, αλλά αισθάνεται ότι εμπαίζεται".

    Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για κυβερνητικές προθέσεις συγκάλυψης παρόμοιες με τις υποθέσεις Ζαχόπουλου και ομολόγων, υπενθυμίζοντας τη φράση του πρωθυπουργού στις 26 Σεπτεμβρίου στην ΚΕ της ΝΔ και στις 4 Οκτωβρίου στην ΟΝΝΕΔ ότι "έχω πλήρη επίγνωση και καθαρή εικόνα για όλα", φέροντάς την σε αντίθεση με τη φράση που χρησιμοποίησε στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός ότι "δεν είχα πλήρη εικόνα". Τόνισε μάλιστα ότι ανάληψη ευθυνών στην πράξη σημαίνει παραιτήσεις των εμπλεκομένων υπουργών και σύσταση Προανακριτικής για περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου. Σε απάντησή του γιατί το ΠΑΣΟΚ δέχεται σε ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής και την εμπλοκή των ονομάτων των πρώην υπουργών του Γ. Δρυ και Α. Φωτιάδη,ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: "ο κ. Δρυς έχει δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια,ενώ ο κ. Φωτιάδης έκανε ένα λάθος αρχικά με την αρχική αποδοχή της ομόφωνης γνωμοδότησης για να το διορθώσει στη συνέχεια με την αναπομπή,στην οποία αν δεν είχε προχωρήσει θα είχε βαρύτατες πολιτικές ευθύνες".

    Είδηση: 16838

    [13] Κλείνει τις στρόφιγγες ο ΟΠΕΚ

    Ειδήσεις

    Μείωση ρεκόρ της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως αποφάσισαν τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), την τρίτη μέσα σε τέσσερις μήνες και ταυτόχρονα τη σημαντικότερη μετά την εισαγωγή του συστήματος των ποσοστώσεων, το 1982. Η τελευταία μεγαλύτερη μείωση, κατά 1,7 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, χρονολογείται από το 1999. Η σημαντική ανάσχεση της ροής του μαύρου χρυσού αποφασίστηκε σήμερα Τετάρτη στο πλαίσιο έκτακτης συνόδου του καρτέλ στο Οράν της Αλγερίας, με στόχο την συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου που έχουν πάρει την κατιούσα λόγω της σημαντικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

    Ο ΟΠΕΚ, από όπου προέρχεται το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, παράγει 27,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

    Ο μαύρος χρυσός, που τον Ιούλιο είχε φτάσει στο ιστορικό ρεκόρ των 147,27 δολαρίων, πλέον δεν ξεπερνά τα 44 δολάρια. Χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης το ελαφρύ αργό παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε στα 43,60 δολάρια το βαρέλι, τιμή μειωμένη κατά 91 σεντς από το χθεσινό κλείσιμο. Στο Λονδίνο το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας έκλεισε στα 44,56 δολάρια το βαρέλι.

    Υπό την πίεση των μελών του καρτέλ για να ακολουθήσουν στις προσπάθειες σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου, χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσαν έτοιμες να μειώσουν επίσης την προσφορά.

    Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκορ Σετσίν, αρμόδιος για την ενέργεια, ανακοίνωσε χθες ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά 300.000 έως 320.000 βαρέλια ημερησίως, εάν συνεχίσει η σημερινή κατάσταση των τιμών και το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε επίσης έτοιμο για μείωση της παραγωγής κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16821

    [14] Ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Στις αρχές Ιανουαρίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με αντικείμενο τη ρύθμιση της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών. Σκοπός να μπει φρένο σε παράνομες και ασύδοτες πρακτικές που έχουν καταγραφεί σε βάρος οφειλετών και δανειοληπτών. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος σε ένα νοσηρό φαινόμενο επιχειρηματικής δράσης μορφωμάτων, κινούμενων έως τώρα στα όρια της νομιμότητας, που πολλές φορές είχαν ως αποτέλεσμα την ακραία εκμετάλλευση του πολίτη-καταναλωτή. Το σχέδιο νόμου, που δόθηκε σε διαβούλευση, προβλέπει μεταξύ άλλων, πρόστιμα και επιμερισμό των ευθυνών σε όσες εταιρείες συνεργάζονται, απαγόρευση είσπραξης χρημάτων, πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα ή άσκησης πράξεων που ανήκουν στην αρμοδιότητα δικηγόρων. Εξάλλου, ο κ. Βλάχος ερωτηθείς για τους καταχρηστικούς όρους τραπεζών ο υφυπουργός σχολίασε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα στις τράπεζες που δεν έχουν προσαρμοστεί στην υπουργική απόφαση.

    Σημεία της πρότασης νόμου

    Μερικά από τα βασικά σημεία της πρότασης νόμου:

    - απαγορεύεται ρητά η είσπραξη χρηματικών απαιτήσεων από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο

    - οι εταιρείες αυτές δεν θα λέγονται πλέον εισπρακτικές αλλά εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις

    - δημιουργείται μητρώο καταχώρησής τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στη γενική Γραμματεία καταναλωτή

    - τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης κυμαίνονται από 1500 ευρώ μέχρι 1 εκατ. Ευρώ

    - συνίσταται αυτοτελής υπηρεσία η οποία θα διαχειρίζεται και θα παρακολουθεί την τήρηση του μητρώου

    - θεσπίζονται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την τήρηση των οποίων θα ελέγχονται και βάσει των οποίων θα καταχωρούνται στο μητρώο και η βεβαίωση που θα τους δίνεται θα απαιτεί προαπαιτούμενο για την έναρξη της δραστηριότητάς τους

    - υπάρχει πλέον σαφές πλαίσιο επιμερισμού ευθυνών και συνεργασίας με τις τράπεζες ή άλλες εταιρείες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που θα συνεργάζονται

    - απαγορεύεται να ενοχλούν του οφειλέτες για χρέη που απορρέουν από παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες

    - απαγορεύεται να ενεργούν πράξεις που από το νόμο ασκούνται αποκλειστικά από δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές

    - απαγορεύεται να παραπλανούν τους καταναλωτές ή να διαταράσσουν το οικογενειακό και το εργασιακό τους περιβάλλον

    - απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση σε αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς, στην Τειρεσίας ή σε άλλα αρχεία για τη διακρίβωση της πιστοληπτικής ικανότητας του οφειλέτη

    - διασφαλίζεται το τραπεζικό απόρρητο

    - θεσμοθετείται η μαγνητοφώνηση - καταγραφή της συνομιλίας των υπαλλήλων της εταιρείας με τους οφειλέτες.

    Όπως είπε ο υφυπουργός κ. Βλάχος, ο νόμος εφόσον ψηφιστεί, θα προβλέπει τρίμηνη περίοδο προσαρμογής.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    "Οι εισπρακτικές εταιρείες δεν μπορούν ούτε να εξωραϊστούν, ούτε να εξανθρωπιστούν, όπως προτείνει η κυβέρνηση και ουσιαστικά συμφωνεί και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι εισπρακτικές εταιρείες χρησιμοποιούν με εντολή των τραπεζών αυθαίρετες, παράνομες, εκβιαστικές και καταχρηστικές πρακτικές και μεθόδους της εποχής «Φαρ-Ουέστ» σε βάρος των δανειοληπτών και γι αυτό πρέπει να καταργηθούν. Οι δανειολήπτες πρέπει να συναλλάσσονται αποκλειστικά και μόνο με τις τράπεζες που τους δάνεισαν και όχι με ενδιάμεσες ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες που, στην ουσία, ασκούν παράνομη αντιποίηση λειτουργιών και αρμοδιοτήτων του δικηγορικού επαγγέλματος ή του έργου των δικαστικών επιμελητών" σχολίασε ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ.

    "O μυθικός μάντης Τειρεσίας ήταν τυφλός, όπως τυφλή είναι και η Κυβέρνηση που δεν μπορεί να δει τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν ένα εκατομμύριο Έλληνες στην μαύρη λίστα του Τειρεσία Α.Ε. ούτε και την σκανδαλώδη δράση των εισπρακτικών εταιρειών. Οι τροποποιήσεις του Υπουργείου Οικονομίας στις διατάξεις του είναι μία από τα ίδια με τα περίφημα μέτρα τόνωσης της αγοράς. Κολλύριο για να θεραπεύσουν την τύφλωση. Δυστυχώς όμως στη ΝΔ δεν χρειάζονται μόνον οφθαλμίατρο" ανακοίνωσε ο ΛΑΟΣ.

    Είδηση: 16819

    [15] Συλλήψεις πολιτικών για διαφθορά στην Ιταλία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Με την κατηγορία της διαφθοράς συνελήφθησν το πρωί της Τετάρτης πολιτικοί αξιωματούχοι και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας της Νάπολης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο δημοτικός σύμβουλος Τζόρτζιο Νούνιες, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Η εισαγγελία της Νάπολης εξέδωσε 13 εντάλματα συλλήψεως, στέλνοντας στη φυλακή τον επιχειρηματία Αλφρέντο Ρομέο και υποχρεώνοντας σε κατ΄οίκον περιορισμό τους υπόλοιπους 11. Το 13ο ένταλμα αφορούσε τον δημοτικό σύμβουλο ο οποίος αυτοκτόνησε. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση μειοδοτικών διαγωνισμών, και για διαφθορά. Στην υπόθεση εμπλέκεται η εταιρεία "Global Service" του Αλφρέντο Ρομέο, ο οποίος είχε επικρατήσει σε στημένο διαγωνισμό το 2007, ύψους 397 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη συντήρηση δρόμων και κτιρίων της Νάπολης και για τη διαχείριση των σχολικών κυλικείων.

    Στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται δύο βουλευτές, ένας της δεξιάς και ένας της αριστεράς, δύο δημοτικοί αξιωματούχοι και ένας αστυνομικός. Ο δημοτικός σύμβουλος Τζόρτζιο Νούνιες που αυτοκτόνησε στις 29 Νοεμβρίου, θεωρείτο ύποπτος για την υποκίνηση της βίας στην αποκορύφωση της κρίσης των σκουπιδιών στη Νάπολη την περασμένη άνοιξη, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου ετέθη σε κατ΄οίκον περιορισμό. Πριν από την αυτοκτονία του ο ιταλικός τύπος δημοσίευε πληροφορίες για τη διεξαγωγή και άλλης δικαστικής έρευνας εναντίον του, θεωρώντας ότι η κατηγορία περί υποκίνησης βίας δεν επαρκεί για την επιβολή του μέτρου του κατ΄οίκον περιορισμού. Οι συλλήψεις γίνονται την επομένη της σύλληψης 15 ατόμων, ανάμεσά τους και του γάλλου διευθυντή της Total Ιταλίας, για διαφθορά στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης του πετρελαίου στη νότια Ιταλία. Σε άλλη υπόθεση, 38 άτομα, ανάμεσά τους και ο Κάρλο Τότο, διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Air One και ο δήμαρχος της Πεσκάρα, κατηγορούνται για διαφθορά, αισχροκέρδεια και κατάχρηση.

    Είδηση: 16818

    [16] Την Πέμπτη η καταβολή των αποζημιώσεων

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Ξεκινά την Πέμπτη η καταβολή από την Αγροτική Τράπεζα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης στις μικρές επιχειρήσεις, έπειτα από την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Μόνο στην Αθήνα, καταγράφηκαν ζημιές σε 487 επιχειρήσεις και το κόστος αποκατάστασης υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ανακοίνωσε πως από το Υπουργείο Οικονομίας πιστώθηκε στην Αγροτική Τράπεζα ειδικός λογαριασμός ώστε από αύριο Πέμπτη να καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση των 10.000 ευρώ στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζομένους και υπέστησαν ζημιές στα πρόσφατα επεισόδια.

    Η καταβολή των αποζημιώσεων γίνεται βάση υπεύθυνων δηλώσεων και βεβαιώσεων της πυροσβεστικής, της τοπικής αστυνομικής αρχής, του οικείου δήμου ή οικείου επιμελητηρίου.

    Επίσης συστήνεται κεντρική συντονιστική επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι η εποπτεία και ο συντονισμός των επιτροπών που έχουν αντικείμενο τη χορήγηση βεβαιώσεων, με τις οποίες πιστοποιούνται οι ζημιές και το ύψος τους.

    Είδηση: 16816

    [17] Αποσύρονται οι Βρετανοί στρατιώτες από το Ιράκ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Έως τα τέλη του Ιουλίου του 2009 θα έχουν αποχωρήσει οι βρετανικές δυνάμεις από το Ιράκ, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των πρωθυπουργών της Βρετανίας και του Ιράκ που εκδόθηκε σήμερα στη Βαγδάτη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έφθασε το πρωί της Τετάρτης στη Βαγδάτη, μια ημέρα μετά το προσχέδιο νόμου της ιρακινής κυβέρνησης που τερματίζει την ξένη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, εκτός από τις αμερικανικές, έως τα τέλη Ιουλίου του 2009.

    Η Βρετανία ανέπτυξε στη νότια πόλη της Βασόρας, σημαντικό λιμάνι της χώρας, 4.100 στρατιώτες της, οι οποίοι μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας της επαρχίας πριν από ένα χρόνο στις ιρακινές αρχές, έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και είναι έτοιμοι να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

    Η επίσκεψη Μπράουν πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο Ιράκ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16810


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 December 2008 - 17:54:29 UTC