Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασιατικό μέτωπο κατά της οικονομικής κρίσης
  • [02] Διαδηλώσεις εκτός συνόρων

    [01] Ασιατικό μέτωπο κατά της οικονομικής κρίσης

    Ειδήσεις

    Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση προτείνουν Ιαπωνία, Κίνα και Νότια Κορέα. Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον η κρίση στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της κατάρρευσής τους. Το στοίχημα ήταν πολύ μεγάλο. Η κυβέρνηση Μπους, στον τελευταίο μήνα της θητείας της, δεν ήταν διατεθειμένη να μείνει θεατής στην κατάρρευση της αμερικανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου. Γι' αυτό και σπεύδει για τη διάσωσή της. Η αβεβαιότητα όμως στον χώρο και στις εταιρίες που συνδέονται με τις τρεις μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτου παραμένει έντονη.

    Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο, δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για το πως προχωρήσει στην διαδικασία διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και τόνισε πως απαιτείται χρόνος για να γίνουν τα πράγματα σωστά.

    "Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στο να εφαρμοστεί η σωστή πολιτική λαμβάνοντας υπόψη τι είναι καλύτερο για το συμφέρον των φορολογούμενων και της οικονομίας μας. Χρειαζόμαστε όλο το χρόνο που διαθέτουμε για να κάνουμε το σωστό", επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο και πρόσθεσε: "Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις".

    Μετά την αποτυχία της αμερικανικής γερουσίας να φτάσει σε συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοβιομηχανιών ο Λευκός Οίκος άλλαξε στάση και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το πακέτο των 700 δισεκατομμυρίων που προορίζεται για την διάσωση της οικονομίας. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οικονομικές πληροφορίες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αξιολογούν στοιχεία, όπως η ρευστότητα που διαθέτουν. "Θα μελετήσουμε τις πληροφορίες, θα κρίνουμε και θα αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας", τόνισε ο Φράτο.

    Την ίδια ώρα, στην Ασία, Ιαπωνία, Κίνα και Νότια Κορέα πραγματοποίησαν στην Ιαπωνία την πρώτη τους διάσκεψη κορυφής και αποφάσισαν να ενισχύσουν τις οικονομίες τους με επενδυτικά προγράμματα, διατραπεζικές συμφωνίες και νομισματικές ανταλλαγές. Οι τρεις χώρες συζήτησαν και για την κλιματική αλλαγή. Εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης όμως, δύσκολα διατίθενται κεφάλαια για την αντιμετώπιση των μεταβολών στο κλίμα. Αυτό κατέστη σαφές και στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που έγινε στην Πολωνία. Τη διάσκεψη επισκίασε η οικονομική κρίση. Οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν το 2009, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη νέα συνθήκη που αναμένεται να αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο στο τέλος του έτους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16691

    [02] Διαδηλώσεις εκτός συνόρων

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Εκτός από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, διαδηλώσεις διοργανώνονται σε ευρωπαϊκές πόλεις κυρίως έξω από τις πρεσβείες της χώρας μας. Μετά τη Μόσχα, το Παρίσι, τη Βιέννη, τη Ρώμη, τη σκυτάλη των διαμαρτυριών πήραν διαδηλωτές στο Βερολίνο, στα Σκόπια αλλά και στη μακρινή Αυστραλία, καθώς όπως είπαν θεωρούν ηθική υποχρέωσή τους να συμπαρασταθούν στους Έλληνες φοιτητές που διαδηλώνουν. Στη Μελβούρνη, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο έξω από το Ελληνικό Προξενείο. Στην ΠΓΔΜ, περίπου 20 νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν το μεσημέρι ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. Οι συγκεντρωμένοι, σε επιστολή που ανέγνωσαν, εξέφρασαν την "αποδοκιμασία τους για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος ως προς την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα". Οι νεαροί κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη "Αλληλεγγύη". Η συγκέντρωση διήρκησε περίπου 45 λεπτά, ενώ ήταν εμφανής ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    Στη Μελβούρνη οι διαδηλωτές έφεραν πανό και πλακάτ με συνθήματα κατά της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής πολιτείας, ενώ χθες Παρασκευή είχαν γράψει συνθήματα στους τοίχους του κτηρίου. Η εκδήλωσή τους οργανώθηκε από τους αναρχικούς της Μελβούρνης. Οι οργανωτές ανέφεραν ότι η προσέλευση διαδηλωτών "θα ήταν σαφώς μεγάλη" αν δεν έβρεχε ακατάπαυστα όλη μέρα στη Μελβούρνη. Εξάλλου αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη και για την επίθεση με γκράφιτι κατά του Ελληνικού Προξενείου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης όπου γράφτηκαν διάφορα συνθήματα κατά της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, δεν εκδηλώθηκαν διαμαρτυρίες για το θάνατο ενός άλλου 15χρονου που έπεσε από τα μαζικά πυρά τριών αστυνομικών που αισθάνθηκαν ότι "απειλούνταν".

    Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και σήμερα δίνουν μεγάλη έκταση στις κινητοποιήσεις και εκφράζουν την εκτίμηση πως είναι πιθανόν "να μολυνθεί όλη η Ευρώπη με νεανικές κινητοποιήσεις και ταραχές".

    Στη Ρωσία, τουλάχιστον οκτώ μέλη της ρωσικής άκρας αριστεράς συνελήφθησαν το Σάββατο μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα στη διάρκεια απαγορευμένης διαδήλωσης, σύμφωνα με τους οργανωτές και την αστυνομία.

    "Αφού τους ζητήθηκε πολλές φορές να εγκαταλείψουν το χώρο, ο ηγέτης του κινήματος ΑΚΜ Σεργκεί Ουντάλτσοφ και επτά μέλη του συνελήφθησαν", αναφέρει ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ρωσίας σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθούν. Ο Ουντάλτσοφ δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Ηχώ της Μόσχας" ότι έγιναν δεκαπέντε συλλήψεις. "θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους που έδωσαν ένα καλό παράδειγμα στα μέλη μας: πως πρέ[ει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους", πρόσθεσε. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν χθες μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα αφότου μια ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να κάνει συγκέντρωση την Πέμπτη μπροστά στο κτίριο.

    Στη Γαλλία την Παρασκευή γύρω στα 250 άτομα, φοιτητές από διάφορες φοιτητικές οργανώσεις της Γαλλίας αλλά και Έλληνες της παλιάς γενιάς που ζουν στο Παρίσι, συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι σε εκδήλωση συμπαράστασης στην ελληνική νεολαία. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε η UNEF που είναι η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της Γαλλίας.

    Σχετικά άρθρα: Αντιδράσεις και στο εξωτερικό

    Είδηση: 16686


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 December 2008 - 21:52:34 UTC