Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή οι ειδικοί φρουροί
  • [02] Απεργούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    [01] Στον ανακριτή οι ειδικοί φρουροί

    Σήμερα Τετάρτη απολογούνται στον ανακριτή οι δύο ειδικοί φρουροί που εμπλέκονται στο φόνο του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο το περασμένο Σάββατο στα Εξάρχεια. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και θα τους γνωστοποιηθούν τα ευρήματα των επιστημονικών αναλύσεων -της ιατροδικαστικής, τοξικολογικής και βαλλιστικής εξέτασης. Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ωστόσο επιμένει ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε καθώς, όπως ισχυρίζεται, ουδέποτε σημάδεψε το παιδί. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός κατηγορείται για απλή συνέργια στην ανθρωποκτονία.Στο μεταξύ σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα γύρω από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ, στην Αθήνα. Με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις νοσηλεύονται δυο άτομα που τραυματίστηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Πατησιών και στην πλατεία Βικτωρίας όπου πολίτες επιχείρησαν να λιντσάρουν αλλοδαπό που είχε συλληφθεί για πλιάτσικο σε κατάστημα. Συνολικά τριάντα επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές και συμμετοχή σε λεηλασίες καταστημάτων. Ένταση επικράτησε τη νύχτα γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης , ενώ σοβαρά επεισόδια σημειωθήκαν χθες και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην Πάτρα και τη Λάρισα έμποροι και άλλοι πολίτες επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, μετά την κηδεία του 15χρονου Αλέξη στην οποία παρέστη πλήθος κόσμου, ενώ η ΕΛΑΣ διέταξε έρευνα για τον αστυνομικό της ομάδας "Ζ" που πυροβόλησε στον αέρα.

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για βιαιοπραγίες σε βάρος αστυνομικών, δώδεκα άτομα για κλοπές, ενώ προσήχθησαν συνολικά πενήντα πέντε άτομα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης από εφόδους της αστυνομίας τις μεσημβρινές ώρες συνελήφθησαν είκοσι πέντε αλλοδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών που εκλάπησαν κατά τις προχθεσινές λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των διαφόρων επεισοδίων χθες υπέστησαν ζημίες δύο υποκαταστήματα τραπεζών και εννέα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές του Π.Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης ενώ κάηκαν δύο αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Από επιθέσεις που δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις από ομάδες ατόμων με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί.

    Δεκάδες τσιγγάνοι, που επιτέθηκαν χθες βράδυ με φλεγόμενο φορτηγάκι και πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου, αποχώρησαν χωρίς το επεισόδιο να πάρει έκταση.

    Στο μεταξύ ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα καταστήματα της πρωτεύουσας, προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο η αποζημίωση των ιδιοκτητών τους.

    Τριακόσια τριάντα δύο καταστήματα και δύο περίπτερα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ορισμένοι καταστηματάρχες δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν πριν περάσουν 2-3 μήνες, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος στις 10 πμ συναντάται με τον Πρωθυπουργό.

    Η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε την αναστολή για έναν χρόνο της καταβολής των δόσεων επιχειρηματικών δανείων των πελατών της που επλήγησαν και τη χρηματοδότησή τους, μέσω δανείων με περίοδο χάριτος έως έναν χρόνο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16500

    [02] Απεργούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η προγραμματισμένη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11.00 στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ μία ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια. Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός με επιστολές προς τους προέδρους της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο ζήτησε την αναβολή της απεργιακής συγκέντρωσης που έχουν εξαγγείλει, ωστόσο οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να γίνει κανονικά η προαποφασισμένη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές και οι ναυτεργάτες, ενώ στα νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μονό τα έκτακτα περιστατικά. Στάση εργασίας 10.00-12.00 έχουν προγραμματίσει οι δημοσιογράφοι και 11.00-18.00 η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στις 8 το πρωί ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια σε μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά την πρωινή στάση εργασίας, που θα επαναληφθεί από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το τραμ θα ακινητοποιηθεί από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 το πρωί. Επίσης, τροποποιούνται και τα δρομολόγια τρένων και Προαστιακού, καθώς τρεις 2ωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στις 07.00-09.00, 15.00-17.00 και 10.00-12.00. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με συνέπεια την ακύρωση πτήσεων. Η Aegean ακυρώνει τα δρομολόγια της, ενώ η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 190 δρομολόγια. Η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης και ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού θα παραμείνουν κλειστοί και σήμερα Τέταρτη, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού που διεκδικούν τη νομοθετική κατοχύρωση του επιδόματος πολιτιστικής επιμόρφωσης.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-Σχετικά άρθρα: Γενική απεργία την Τετάρτη- Την αναβολή της ζήτησε ο Πρωθυπουργός

    Είδηση: 16499


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 December 2008 - 9:53:11 UTC