Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκαρπες οι έρευνες για το γιατρό
  • [02] Εκλέχτηκε μεταβατικός Πατριάρχης Ρωσίας

    [01] Άκαρπες οι έρευνες για το γιατρό

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που τη νύχτα της Πέμπτης άρπαξαν μέσα από το σπίτι του, στη Βάρη, τον 50χρονο καρδιολόγο του ΙΚΑ Παγκρατίου, η τύχη του οποίου εξακολουθεί να αγνοείται. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα δεν έχουν βοηθήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας αλλά και των κινήτρων των κακοποιών. Τα δύο καμένα αυτοκίνητα της οικογενείας που εντοπίστηκαν σε Βάρκιζα και Εκάλη ήταν και τα τελευταία ίχνη που άφησαν πίσω τους οι κακοποιοί που λήστεψαν και απήγαγαν από το σπίτι του τον 50χρονο καρδιολόγο. Όσο περνούν οι ώρες και δεν υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία η αγωνιά για την οικογένεια του μεγαλώνει.

    Το χρονικό

    Δύο άντρες μπήκαν κρυφά στο σπίτι της οικογενείας στην Βάρη το βράδυ της Πέμπτης και αφού ακινητοποίησαν την 45χρονη σύζυγο του γιατρού και τα δυο τους παιδιά, άρπαξαν κοσμήματα, χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο βρήκαν. Όταν επέστρεψε ο 50χρονος δήχθηκε χτυπήματα από τους δράστες οι όποιοι, συμφωνά με την μαρτυρία του 12χρονου γιου του, τον έσυραν αιμόφυρτο στο γκαράζ, επιβιβάστηκαν στα δύο αυτοκίνητα που υπήρχαν εκεί και εξαφανίστηκαν. Κανείς από την γύρω περιοχή δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

    Ομάδες αστυνομικών συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό κάποιου στοιχείου. Ελέγχονται ορεινές και δύσβατες περιοχές ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το Λιμενικό ειδικά στην περιοχή της Βάρκιζας όπου βρέθηκε το ένα καμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία έχουν πιθανότατα κι άλλους συνεργούς ενώ η εθνικότητα τους παραμένει άγνωστη αν και η οικογένεια από τις συνομιλίες τους θεωρεί πως κατάγονται από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16414

    [02] Εκλέχτηκε μεταβατικός Πατριάρχης Ρωσίας

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Την Τρίτη θα ενταφιαστεί στον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό των Θεοφανίων, στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Αλέξιος Β', ο οποίος πέθανε την Παρασκευή από καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Καθεδρικό του Χριστού Σωτήρος στις 9 Δεκεμβρίου και η κηδεία του θα γίνει στον Καθεδρικό Μπογκογιάβλενσκι (Θεοφανείων), σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος. Στο μεταξύ η ρωσική Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως τοποτηρητή του πατριαρχικού θρόνου το μητροπολίτη του Σμολένσκ του Καλίνιγκραντ Κύριλλο. Ο 62χρονος Κύριλλος, που επιλέχθηκε από τη 12μελή Ιερά Σύνοδο, θα ασκεί καθήκοντα Πατριάρχη μέχρι να συνεδριάσει η ευρύτερη Εκκλησιαστική Σύνοδος, εντός των επομένων έξι μηνών, για να εκλέξει το διάδοχο του Αλεξίου.

    Σε όλους τους ναούς και τα μοναστήρια της Ρωσίας τελέστηκαν το πρωί δεήσεις υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αλεξίου, όπως ακριβώς συνέβη και στο ναό της πατριαρχικής κατοικίας στο Πιριντέλκινο, στα περίχωρα της Μόσχας. Το απόγευμα η σορός του εκλιπόντος Πατριάρχη θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος, όπου και θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως την ημέρα της επικήδειου τελετής την Τρίτη.

    Σε πολυάριθμα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, έντυπου και διαδικτυακού, εκφράζονται αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το θεμιτό ή όχι μιας συζήτησης για το διάδοχο του Πατριάρχη, αλλά και για τη βιασύνη σχολιαστών και ορισμένων ιεραρχών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

    Σχεδόν όλοι οι σχολιαστές και ειδικοί μελετητές των εκκλησιαστικών ζητημάτων της Ρωσίας εκτιμούν ότι πέραν των δύο προαναφερθέντων μητροπολιτών, τουλάχιστον άλλοι δύο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την εκλογή τους στον πατριαρχικό θρόνο της Μόσχας. Πρόκειται για δύο γηραιότερους επισκόπους, τον επικεφαλής της Εξαρχίας της Λευκορωσίας, μητροπολίτη Μινσκ και Σλούτσκ Φιλάρετο και τον επίσκοπο Κρουτίτσης και Καλόμνας Ιουβενάλιο, στον οποίον και περνά, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη ρωσική Εκκλησία, η προσωρινή διοίκηση των ενοριών της Μόσχας έως ότου εκλεγεί ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου.

    Είδηση: 16413


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 December 2008 - 21:52:19 UTC