Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βυθισμένοι στην οικονομική ύφεση
  • [02] Ευρώπη: Πλήττεται από κακοκαιρία
  • [03] Ινδία: Οργή για τις πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν

    [01] Βυθισμένοι στην οικονομική ύφεση

    Με χιλιάδες απολύσεις, συγχωνεύσεις και διαρκείς ενέσεις ρευστότητας δισεκατομμυρίων ευρώ προσπαθούν μεγάλες εταιρείες από όλους τους κλάδους της οικονομίας να αντέξουν την θύελλα της κρίσης.Η πολιτεία της Καλιφόρνιας, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσθεώρητο έλλειμμα περίπου 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπλήρωσε ήδη ένα χρόνο, αλλά, κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα αντιστραφεί η κατάσταση.Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι από απαισιόδοξες έως πολύ απαισιόδοξες.

    Βυθισμένη στην ύφεση από το Δεκέμβριο του 2007 είναι η αμερικανική οικονομία. Σχεδόν ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η κρίση. Η διαπίστωση αυτή ανήκει στην επιτροπή Εθνικής Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί με μέτρα να συγκρατήσει το οικονομικό άρμα από τον κατήφορο.

    "Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής κρίσης", δηλώνει ο κ. Πόλσον και συμπληρώνει "Ενώ σημειώνουμε πρόοδο, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά, έχω την πεποίθηση ότι ακολουθούμε τη σωστή στρατηγική για να σταθεροποιήσουμε το οικονομικό σύστημα και να υποστηρίξουμε τη ροή των χρημάτων στην οικονομία μας".

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης την πολιτεία, καθώς ο προϋπολογισμός της παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα, ύψους 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Καλιφόρνια αν ήταν ανεξάρτητο κράτος θα αποτελούσε την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

    Στο άκουσμα της επίσημης ανακοίνωσης για την πολύμηνη αμερικανική ύφεση οι αγορές δέχτηκαν ανελέητο σφυροκόπημα από τους νευρικούς επενδυτικούς κύκλους. Τα χρηματιστήρια μετά το χθεσινό block-out επιχειρούν να ανακάμψουν.

    Φαίνεται ότι η ύφεση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος είναι βαθιά και παρατεταμένη, εκτιμούν οι αναλυτές.

    Όμως, το μεγάλο πρόβλημα εντείνεται στην πραγματική οικονομία. Την ώρα που η αυστραλιανή Quantas συζητά την πιθανότητα συγχώνευσης με τη British Airways, μεγάλες εταιρείες απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους. Η JPMorgan ανακοινώνει 9.200 απολύσεις που εργάζονταν στην Washington Mutual η οποία κατέρρευσε. Σε περικοπές 650 θέσεων εργασίας προχώρησε και η Κρεντιν Σουις. Η γερμανική Μπάγιερν Ελ Βι ζητά ένεση ρευστότητας ύψους 30 δισ. ευρω, αλλά, ούτε αυτό σταματά τις περικοπές, αφού από τις 19.000 εργασίες που έχει η επιχείρηση, 5.600 επηρεάζονται από την κρίση. Οι απώλειες θα διευρυνθούν τα επόμενα πέντε έτη, δηλαδή, έως το 2013.

    Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει προσωρινά μέτρα, με τα οποία φιλοδοξεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αποκτήσουν νέα κεφάλαια, κι έτσι να κινηθεί η αγορά, την ώρα που η διεθνής τιμή του πετρελαίου ανεβοκατεβαίνει γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι.

    Είδηση: 16217

    [02] Ευρώπη: Πλήττεται από κακοκαιρία

    Την ώρα που η Βενετία ζει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 2 δεκαετιών, η Ευρώπη πλήττεται συνολικά από κακοκαιρία - εκτός από τη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά οι σφοδρές βροχοπτώσεις, τα χιόνια και το δριμύ ψύχος. Στην Αυστρία και στις Άλπεις αυτά είναι συνηθισμένα τέτοια εποχή, ωστόσο δεν είναι στην Ισπανία, που πολιορκείται από πυκνές χιονοπτώσεις, τις χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί οκτώ επαρχίες της Ισπανίας εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων. Σε πολλές από τις περιοχές της Γαλλίας το χιόνι φτάνει τα τέσσερα εκατοστά. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και για τους αγρότες που θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μπορέσουν να μαζέψουν τις ελιές τους.

    Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στην Αυστρία

    Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει μπουλντόζες και φορτηγά για να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χρόνια. Σχολεία παρέμειναν κλειστά καθώς οι δρόμοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οι αρχές ζητούν να μην μετακινούνται άσκοπα οι κάτοικοι. Στο Τιρόλο σπίτια χρειάστηκε να εκκενωθούν γιατί υπήρχαν φόβοι για χιονοστιβάδες.

    "Βουλιάζει" η Βενετία

    Το νερό φθάνει το ενάμισι μέτρο από το έδαφος. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχει ζήσει η πόλη τα τελευταία 22 χρόνια. Αν και τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν σταδιακά οι αρχές προειδοποιούν πως το φαινόμενο που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό των νότιων ανέμων και των βροχοπτώσεων ενδέχεται να ενισχυθεί και πάλι.

    Φόβοι για ξηρασία στην Τουρκία

    Προσευχές για βροχή κάνουν οι κάτοικοι της Αττάλειας στην Τουρκίας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η ανομβρία έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς που προειδοποιούν τους πολίτες για την πιθανότητα ξηρασίας. Οι καλές καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για κάποιους τουρίστες που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο ακόμη και το Δεκέμβρη.

    Είδηση: 16218

    [03] Ινδία: Οργή για τις πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σοκ και οργή, προκαλεί η αποκάλυψη πως οι Αρχές Ασφαλείας στην Ινδία είχαν ενημερωθεί από τις Ην. Πολιτείες από τον Οκτώβριο για το ενδεχόμενο επίθεσης "από θαλάσσης" εναντίον στόχων στη Βομβάη. Μάλιστα οι πληροφορίες ήταν τόσο συγκεκριμένες που ανέφεραν και το ξενοδοχείο Ταζ ως πιθανό στόχο. Οι ειδικοί κατηγορούν τις Αρχές για έλλειψη συντονισμού, ερασιτεχνισμό, νωθρότητα και ανεπάρκεια. Ενδεικτικό είναι πως οι τρομοκράτες έφτασαν στο λιμάνι της πόλης ανενόχλητοι, όπως ανενόχλητοι ανατίναξαν τα ταξί που τους πήγαν στα σημεία της επίθεσης. Εν μέσω αυτού του κλίματος η Ινδική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τους ανοιχτούς λογαριασμούς με το Πακιστάν, το οποίο βαραίνουν οι υποψίες για το μακελειό. Το Νέο Δελχί ζήτησε από την Ισλαμαμπάντ να της παραδώσει τους 20 πλέον καταζητούμενους στην Ινδία σε ένδειξη καλής θελήσεως. Πιέσεις στην κυβέρνηση του Πακιστάν να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές της Ινδίας και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις έρευνες για τις επιθέσεις στη Βομβάη ασκεί η Ουάσινγκτον, ενώ στο Νέο Δελχί αναμένεται την Τετάρτη η Κοντολίζα Ράις. Αστυνομικός διοικητής της Βομβάης αποκάλυψε την Τρίτη ότι οι δράστες των επιθέσεων βρίσκονταν σε αποστολή αυτοκτονίας και ανήκαν σε οργάνωση που είχε τη βάση της στο Πακιστάν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Παράδοση υπόπτων απαιτεί η Ινδία

    Είδηση: 16215


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 December 2008 - 21:54:03 UTC