Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντεπίθεση από Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών
  • [03] Προϋπολογισμός: Κατατίθεται στη Βουλή
  • [04] Βελονισμός: Θεαματική βελτίωση της οσφυαλγίας
  • [05] Πρόσληψη μέντιουμ σε κλινική απεξάρτησης
  • [06] Επέζησε από το ¶ουσβιτς, ανακηρύχθηκε Αθάνατη
  • [07] Χαιρετισμός Καραμανλή σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής
  • [08] Οδηγός λεωφορείου ξύπνησε με κατσαρίδα στο...αυτί

    [01] Αντεπίθεση από Γ. Παπακωνσταντίνου

    "Με εντυπωσιάζει ο κατήφορος τον οποίο έχει πάρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος αντί να λέει υπαινιγμούς και να πετάει στον αέρα διάφορες σαχλαμάρες να πει τί εννοεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Αντώναρου το μεσημέρι της Πέμπτης, σχετικά με το αν ο ίδιος, ως βουλευτής Κοζάνης, έχει και κάποια άλλη σχέση με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το πρόβλημα με το σκάνδαλο Βατοπαιδίου δεν είναι το τί συνέβη στη συνάντηση του ίδιου με τον κ. Πάπιστα, αλλά το τί έγινε με τη λεηλασία δημόσιας περιουσίας, την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει μια δίκη που κέρδιζε το δημόσιο σε βάρος της Μονής, το απίστευτο αλισβερίσι των υπηρεσιών που υπερεκτιμούσαν το νερό και υποεκτιμούσαν τη Γη, γεγονότα που δεν μπορούσαν να έχουν συμβεί χωρίς κεντρικό σχεδιασμό ιθύνοντα νου και υψηλή προστασία. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι "όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στην αυλή της ΝΔ και γι΄ αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά, να αμφισβητήσει μαρτυρίες και να απαξιώσει την Εξεταστική Επιτροπή". Σε ότι αφορά αυτή καθεαυτή τη συνάντησή του με τον επιχειρηματία, για τον οποίο είπε ότι δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι αρνήθηκε να τον ακούσει, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει θεσμικά, καθώς ο ίδιος δεν είναι ούτε παραλήπτης, ούτε κομιστής dvd. Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι προέτρεψε τον κ. Πάπιστα να προσφύγει στις αρχές και πως ο ίδιος δεν είναι ντετέκτιβ.Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι δεν μετέφερε τίποτε στον πρόεδρο του κινήματος διότι στον κ. Παπανδρέου δεν μεταφέρει κανείς κουτσομπολιά, αοριστίες και γενικόλογες πληροφορίες. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος αυτό συνήγαγε από την ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Πάπιστα. Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ως εκ της θέσεώς του η παραίτησή του είναι στα χέρια του προέδρου ανά πάσα στιγμή. Από την Χαριλάου Τρικούπη, τονίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησης.

    Σε άλλα σημεία των δηλώσεων του κ. Παπακωνσταντίνου στους δημοσιογράφους, o εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: "Βεβαίως, δεν είμαι ούτε παραλήπτης, ούτε κομιστής DVD. Αυτή είναι η "ένοχη σιωπή", για την οποία μιλά ο κ. Αντώναρος;

    Ερωτώμαι, γιατί δεν ενημέρωσα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Απάντηση: γιατί στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μεταφέρει κανείς κουτσομπολιά, ατεκμηρίωτες, ανεξακρίβωτες και γενικόλογες πληροφορίες περί εκβιασμών κάποιων φυσικών προσώπων. Γιατί όταν αξιολογώ εγώ ο ίδιος, ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ με αυτό, διότι είναι ζήτημα διωκτικών Αρχών και όχι ενός βουλευτή, πόσο μάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ερωτώμαι επίσης γιατί, μετά την παρουσίαση του video στην τηλεόραση, δεν είπα κάτι. Απάντηση: γιατί δεν γνώριζα ότι το video αυτό έχει κάποια σχέση με τη γενικόλογη αναφορά που μου έγινε πριν από δύο μήνες για μια υπόθεση εκβιασμού. Γι' αυτόν τον εξαιρετικά απλό λόγο.

    ¶ρα, καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο!

    Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουν ότι το πρόβλημα είναι αλλού. Ξέρουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα είναι τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που λεηλατήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο και από τους Έλληνες φορολογούμενους. Γι' αυτά, έχει να απαντήσει κάτι η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Γιατί αυτό, είναι η δουλειά της Εξεταστικής Επιτροπής. Και θα κάνει τη δουλειά της".

    Είδηση: 15790

    [02] Μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών

    Αποσυμφόρηση αναμένεται να επιτευχθεί σε 14 από τις 33 φυλακές της χώρας, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να αποφυλακιστούν 5.500 κρατούμενοι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο η Απρίλιο. Εξαιρούνται οι έμποροι ναρκωτικών, όσοι έχουν διακινήσει μεγάλες ποσότητες, καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, η επιτροπή κρατουμένων με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι μετά από 18 ημέρες, οι κρατούμενοι αναστέλλουν από την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους, διακόπτοντας την απεργία πείνας και κάλεσε τον Υπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Σήμερα σε όλες τις φυλακές της χώρας βρίσκονται 12.315 κρατούμενοι ενώ οι δυνατότητες είναι για 8.243. Για το νομοσχέδιο αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα, αποτέλεσμα του αγώνα μας και της αλληλεγγύης της κοινωνίας, αλλά δεν μας καλύπτει γιατί δεν λύνει τα βασικά προβλήματά μας.

    Είδηση: 15798

    [03] Προϋπολογισμός: Κατατίθεται στη Βουλή

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Στη Βουλή κατατίθεται την Παρασκευή ο νέος προϋπολογισμός, στον οποίο υπάρχουν αλλαγές στα βασικά του μεγέθη, σε σχέση με το προσχέδιο. Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις καθορίζουν και τις επιλογές, με αποτέλεσμα να προβλέπονται περιορισμένες κοινωνικές παροχές και συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Είδηση: 15796

    [04] Βελονισμός: Θεαματική βελτίωση της οσφυαλγίας

    Στο 22ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί μελέτη από την οποία προκύπτει η σημαντική βελτίωση στην αντιμετώπιση της χρόνιας οσφυαλγίας σε ασθενείς που δοκίμασαν τον βελονισμό. Στο ιατρείο χρόνιου πόνου του 251 ΓΝΑ, αντιμετωπίσθηκαν με βελονισμό το 2008, συνολικά 70 γυναίκες και 30 άντρες, με μέσο όρο ηλικίας 52 έτη, πάσχοντες από επαναλαμβανόμενα επεισόδια οσφυαλγίας. Σύμφωνα με τον γιατρό Σπύρο Σφήκα, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε δέκα συνεδρίες βελονισμού, διάρκειας μισής ώρας και "αισθάνθηκαν βελτίωση σε ποσοστό 80%". Αναλυτικότερα, οι 80 ασθενείς ένιωσαν σαφή βελτίωση, 12 μικρή βελτίωση και σε 8 ασθενείς η κατάσταση έμεινε αμετάβλητη. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ασθενών πασχόντων από οσφυαλγία συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα πανεθνικής έρευνας στη Γερμανία σε 40.000 ασθενείς που είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση του βελονισμού ως θεραπευτικής αγωγής, ενώ από το 2006, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στη Γερμανία, καλύπτουν τα έξοδα βελονισμού στους πάσχοντες από οσφυαλγία. Η μελέτη έγινε από τους γιατρούς Δ.Μαγγιώρο, Χ.Σταματόπουλο, Σ.Φερφέλη και Σ.Σφήκα.

    Είδηση: 15792

    [05] Πρόσληψη μέντιουμ σε κλινική απεξάρτησης

    Ασθενείς κλινικής απεξάρτησης στη Νορβηγία, κατήγγειλαν την ύπαρξη περίεργων φαινομένων με αποτέλεσμα η διοίκησης της κλινικής να προσλάβει ένα μέντιουμ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Dagbladet. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μαζί με την Λίλι Μπέντρις, μέντιουμ που έχει εμφανιστεί στην νορβηγική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Η Δύναμη των Πνευμάτων", οι υπεύθυνοι της κλινικής προσέλαβαν και ειδικό σύμβουλο. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κλινικής, η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη περίεργων φαινομένων έγινε από ασθενή τον Σεπτέμβριο του 2007. "Από τότε παραπονέθηκαν κι άλλοι. Οι εμπειρίες ήταν δυσάρεστες", δήλωσε ο Χάραλντ Ρόνινγκ εργαζόμενος της κλινικής και εξήγησε ότι "φάνηκε ότι υπάρχουν άγνωστες δυνάμεις μέσα στο κτίριο, παρουσίες στα δωμάτια και ήχοι που ακούγονταν ξαφνικά".

    Είδηση: 15794

    [06] Επέζησε από το ¶ουσβιτς, ανακηρύχθηκε Αθάνατη

    Tην τιμιτική διάκριση της ανακήρυξής της ως «Αθάνατης» έλαβε η 81χρονη Σιμόν Βέϊλ, που ήταν κρατούμενη στο στρατόπεδο του ¶ουσβιτς και επιβίωσε, και διετέλεσε υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ανακήρυξη έγινε από την Ακαδημία του Παρισιού.

    Το γεγονός της ανακήρυξης, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντας την Σιμόν Βέιλ μια γυναίκα ηγετικό στέλεχος του κράτους, αγωνίστρια υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων και της διατήρησης της μνήμης για το "Ολοκαύτωμα" του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Η κ. Βέιλ οδηγήθηκε με την οικογένειά της στο ¶ουσβιτς το 1944, ενώ υπήρξε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του 1974 (τότε μπήκε στον πολιτικό στίβο) με πρωθυπουργό τον Ζακ Σιράκ. Στην αυτοβιογραφία της, με τίτλο "Μία Ζωή", γίνεται λεπτομερής αναφορά στη διάσωσή της από το ¶ουσβιτς.

    Είδηση: 15795

    [07] Χαιρετισμός Καραμανλή σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής

    Εκδήλωση για την συμπλήρωση 170 χρόνων από την ίδρυσή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε εξήρε το έργο της και ανέφερε πως η Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επί 170 χρόνια, παράγει σημαντικότατο έργο στην ιατρική έρευνα αιχμής και στην προετοιμασία ικανών, ενημερωμένων και υπεύθυνων γιατρών και το έργο της την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών σχολών παγκοσμίως. Η Ιατρική, μαζί με τη Νομική, τη Φιλοσοφική και τη Θεολογική, ήταν μία από τις τέσσερις ιδρυτικές σχολές του πρώτου νεοελληνικού Πανεπιστημίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1837, είπε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι το έργο αυτό "συνεχίζεται σήμερα με πληρότητα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αριστείας".

    Είδηση: 15797

    [08] Οδηγός λεωφορείου ξύπνησε με κατσαρίδα στο...αυτί

    Μεγάλη αναστάτωση για τις συνθήκες υγιεινής στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Μπανγκόγκ προκάλεσε ένας 23χρονος Ταϊλανδός, ο οποίος αποκοιμήθηκε μέσα σε λεωφορείο και ξύπνησε με μια...κατσαρίδα στο αυτί. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τις αρχές να λάβουν μέτρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της "Μπανγκόνγκ Ποστ" την Πέμπτη. Ο Κίτιπονγκ Καμντόνγκ, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο νυχτερινό λεωφορείο στην επαρχία Κον Κάεν με προορισμό την επαρχία Τσιάνγκ Μάι, ξύπνησε στη μέση της νύχτας και ανακάλυψε έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη μέσα στο αυτί του, έγραψε η έφημερίδα. Στην πρώτη στάση που έκανε το λεωφορείο ο Κίτιπονγκ αποβιβάστηκε και πήγε σε δημόσια τουαλέτα όπου κατάφερε και έβγαλε την κατσαρίδα από το αυτί, έχοντας όμως ήδη υποστεί ρήξη τυμπάνου και αιμορραγία. Στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία όπου κατήγγειλε επισήμως τις πλημμελείς συνθήκες υγιεινής του λεωφορείου. Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους υπεύθυνους να κρατούν καθαρά τα λεωφορεία, αλλά ταυτόχρονα και τους επιβάτες να μεριμνούν ώστε να μη τους συμβεί ανάλογο περιστατικό: να καλύπτουν το κεφάλι τους ή να χρησιμοποιούν ωτοασπίδες πριν κοιμηθούν μέσα στο λεωφορείο.

    Είδηση: 15793


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 November 2008 - 21:52:50 UTC