Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπροστά 1,8% το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ισραήλ: απόηχος νίκης για τη Τ. Λίβνι
  • [03] "Έσβησε" προσωρινά ο επιταχυντής του Cern
  • [04] "Στο επίκεντρο του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος και η υγεία"

    [01] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση της ALCO

    Μπροστά 1,8% το ΠΑΣΟΚ

    18/9/2008 20:05:00 (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2008 22:56:42)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Προβάδισμα 1,8% του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει στην πρόθεση ψήφου νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, την οποία παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 1,8% του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1%, το ΠΑΣΟΚ το 27,9%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 15,9%.

    Στο ερώτημα για τον ποιόν θεωρείτε ως τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προηγείται με ποσοστό 34,5%, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 30,7%, το 22,2% των ερωτηθέντων έχει την ίδια γνώμη και για τους δύο υποψήφιους και το 9,9% δεν ξέρει/δεν απαντά.

    Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 37,6% έναντι 27,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 19,8% απάντησε κανένα από τα δύο κόμματα.

    Στο ερώτημα θετικές και αρνητικές κρίσεις για τους δύο αρχηγούς, το 51,4% διατύπωσε αρνητικές κρίσεις για τον κ. Καραμανλή έναντι ποσοστού 44,2% που μίλησε θετικά. Αντίστοιχα, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι κρίσεις ήταν θετικές σε ποσοστό 44,5% και οι αρνητικές 47,1%.

    [02] Μ. Ανατολή

    Επιπτώσεις και στην αντιπολίτευση

    Ισραήλ: απόηχος νίκης για τη Τ. Λίβνι

    18/9/2008 21:34:00 (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2008 23:09:20)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Σε προσωρινή αποχή από την πολιτική ζωή, ανακοίνωσε ότι προχωράει ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών Σαούλ Μοφάζ και ηττημένος αντίπαλος της Τζίπι Λίβνι, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος Καντίμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Έχω ανάγκη από ένα διάλειμμα για να αποφασίσω για το μέλλον μου. Αποδέχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών, και εύχομαι στην κυβέρνηση και στο λαό καλύτερες ημέρες και μια ισχυρή ηγεσία". Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λίβνι έλαβε το 43,1% των ψήφων έναντι 42% του κ. Μοφάζ, υποψήφιου για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ στην ηγεσία του Καντίμα. Η κανονική θητεία της σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ ολοκληρώνεται στα τέλη του 2010. Επιπτώσεις και στην αντιπολίτευση είχε η νίκη της κ. Λίβνι, αφού ο αρχηγός της ισραηλινής δεξιάς αντιπολίτευσης του κόμματος Λικούντ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διατύπωσε το αίτημα για πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας: "Η πιο δημοκρατική απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι η πραγματοποίηση εκλογών. Πρέπει να αφήσουμε τους Ισραηλινούς να επιλέξουν ποιός θα τους κυβερνήσει και δεν θα αφήσουμε ένα τόσο ζωτικό ζήτημα στα χέρια μερικών εκατοντάδων μαχητικών οπαδών του Καντίμα". Η έκφραση αυτού του αιτήματος βασίζεται στο γεγονός ότι η κ. Λίβνι είχε διαφορά 431 ψήφων, έναντι του κ. Μοφάζ.

    Πάντως την ίδια ώρα που οι εσωκομματικοί και μη, αντίπαλοι της κ. Λίβνι, εξετάζουν την τακτική τους, η νικήτρια των εκλογών, δέχτηκε συγχαρητήρια μηνύματα από πολλούς πολιτικούς, με πρώτο τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ είχε και τηλεφωνικές συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και με την γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον. Στόχος της κ. Λίβνι, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, που αν ευοδωθεί θα την κάνει τη δεύτερη, μετά την Γκόλντα Μέιρ, γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ. Στις δύσκολες πολιτικές εκρεμμότητες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, είναι η συνέχιση των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σχολιάζοντας την εκλογή της κ. Λίβνι, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την επιθετική τακτική του Τελ Αβιβ.

    [03] Τεχνολογία

    Γενεύη, Ελβετία

    "Έσβησε" προσωρινά ο επιταχυντής του Cern

    18/9/2008 21:30:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), κοντά στη Γενεύη, τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του ιστορικού πειράματος, λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του CERN. Το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε ένα σύστημα ψύξης των υψηλής ισχύος μαγνητών, που κατευθύνουν τις δέσμες σωματιδίων στο μήκους 27 χλμ. υπόγειο τούνελ. "Ο επιταχυντής βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση, είναι ένα πολύ πολύπλοκο μηχάνημα και είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιες διακοπές", δήλωσε εκπρόσωπος του CERN. H λειτουργία είναι πιθανό να επαναληφθεί αργότερα. Το CERN ανακοίνωσε επίσης, ότι οι συγκρούσεις των πρώτων σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

    [04] Πολιτική

    "Στο επίκεντρο του ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος και η υγεία"

    18/9/2008 19:58:00 (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2008 23:29:19)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Τα νοσοκομεία Παίδων, "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία", επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου και συνομίλησε με παιδιά που περέμεναν να εξεταστούν. O κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του ΕΣΥ και τόνισε ότι στο "επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος και η υγεία". "Υπάρχει ανάγκη απαραίτητης υποδομής για παιδιά με καρκίνο" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις ελλείψεις σε βασικά μηχανήματα για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο που αντιμετωπίζει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του "Αγλαΐα Κυριακού". Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου παρέθεσε δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γ΄Θερινού Τμήματος της Βουλής.

    Στον κ. Παπανδρέου απάντησε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ότι το πρόγραμμα για την υγεία προχωρεί απρόσκοπτα και δεν προσφέρεται για μικροκομματική πολιτική.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 September 2008 - 20:50:00 UTC