Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Παπανδρέου ενόψει ΔΕΘ
  • [02] Την Κούβα πλήττει ο Άικ
  • [03] Βρείτε συνονόματους σας!
  • [04] Κοινές ασκήσεις Βενεζουέλας-Ρωσίας
  • [05] Συνάντηση για το Κυπριακό
  • [06] Παραδοχή από τον Γκρούεφσκι
  • [07] Γεωργία και Ρωσία στη Χάγη
  • [08] Άγγιξε τη ζωντανή καρδιά του νεκρού παιδιού της
  • [09] Σε Μόσχα και Τιφλίδα ο Σαρκοζί
  • [10] Απέχουν οι δικηγόροι
  • [11] Προβάδισμα ΜακΚέιν

    [01] Πολιτική

    Επαφές Παπανδρέου ενόψει ΔΕΘ

    8/9/2008 9:43:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συναντήσεις με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΒΕΕ και το ΣΕΒ θα έχει από τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της επίσκεψης και της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου αναχωρεί αύριο για τη συμπρωτεύουσα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με ομιλία το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.

    Το μεσημέρι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Οικονομίας, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για την κοινωνική και οικονομική πολιτική μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    [02] Κόσμος

    Την Κούβα πλήττει ο Άικ

    8/9/2008 9:03:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τις ανατολικές ακτές της Κούβας, η οποία έχει τεθεί στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής, πλήττει από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο κυκλώνας Άικ, που έχει διαβαθμιστεί στην κατηγορία 3 μίας πεντάβαθμης κλίμακας. Αφού πέρασε από τις Μπαχάμες, ο Άικ άρχισε να διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά το νησί της Κούβας, το οποίο θα εγκαταλείψει την Τρίτη, στα περίχωρα της Αβάνας (δυτικά) ή του παραθαλάσσιου θερέτρου Βεραδέρο, 140 χλμ ανατολικότερα, με κατεύθυνση τον Κόλπο του Μεξικού και τις πετρελαιοπηγές του, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Κούβας (Insmet). Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες τουρίστες, εγκατέλειψαν τις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της Κούβας. Στο πέρασμά του από την Αιτή, ο Άικ προκάλεσε το θάνατο 47 ανθρώπων στην επαρχία Καμπαρέ, ενώ κατέστρεψε πολλές κατοικίες στην ίδια επαρχία, η οποία κατακλύσθηκε από τα ορμητικά νερά δύο ποταμών που υπερχείλισαν από καταρρακτώδεις βροχές. Η Αϊτή έχει δοκιμαστεί σκληρά από τρεις κυκλώνες, οι οποίοι έχουν στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ συνολικά ο αριθμός των πληγέντων υπολογίζεται μέχρι στιγμής σε ένα περίπου εκατομμύριο, σύμφωνα με στοιχεία των αϊτινών αρχών.

    Έκκληση για διεθνή βοήθεια από την Αϊτινή πρωθυπουργό

    Νέα έκκληση για διεθνή βοήθεια και εθνική αλληλεγγύη έναντι της καταστροφής που προκάλεσαν στη χώρα οι κυκλώνες, απηύθυνε η πρωθυπουργός της Αϊτής Μισέλ Πιερ-Λουί. "Η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί, μία εθνική επιτροπή η οποία περιλαμβάνει όλους τους υπουργούς έχει συσταθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, αλλά έχουμε ανάγκη τη βοήθεια των χωρών φίλων της Αϊτής", επανέλαβε η Πιερ-Λουί σε συνέντευξη Τύπου.

    "Η κυβέρνηση προέβη σε διαβήματα σε φίλες χώρες για την απόκτηση ελικοπτέρων προκειμένου να μεταφερθεί η βοήθεια στα θύματα και μεταλλικές γέφυρες για την αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα σε απομονωμένες περιοχές", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Πολ-Αντουάν Μπιέν-Εμέ.

    "Αναμένουμε έναν στόλο ελικοπτέρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βενεζουέλα υποσχέθηκε να στείλει μεταλλικές γέφυρες, η γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία μας πρότεινε έκτακτη βοήθεια, περιλαμβανομένων και ελικοπτέρων" δήλωσε η Πιερ-Λουί.

    Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από την καταστροφή στην Αϊτή, ενώ η οικονομία της πιο φτωχής χώρας της αμερικανικής ηπείρου υπέστη ένα "ισχυρό σοκ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ντανιέλ Ντορσενβίλ, εκτιμώντας σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξη του σχολικού έτους, που επρόκειτο να αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου, για τις 6 Οκτωβρίου.

    "Πολλά σχολεία έχουν καταστραφεί, άλλα έχουν υποστεί ζημιές και ορισμένα χρησιμοποιούνται προσωρινά για τη στέγαση πλημμυροπαθών" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος υποσχέθηκε κρατική βοήθεια στους γονείς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

    "Τα προβλήματα είναι πολλά, έχουμε ανάγκη από εθνική αλληλεγγύη" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ζήτησε από τους διεθνείς οργανισμούς που παρεμβαίνουν επί τόπου να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους και να θέσουν τις ενέργειές τους υπό την αρχή μίας εθνικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης, την οποία διευθύνει ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, ο Γάλλος Ζοέλ Μπουτρού.

    [03] Τεχνολογία

    Βρείτε συνονόματους σας!

    8/9/2008 11:40:00

    Μήπως έχετε περιέργεια πόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το ίδιο επώνυμο με σας και που βρίσκονται αυτοί; Μέχρι τώρα ακόμα και το πανίσχυρο Google δεν μπορούσε να απαντήσει. Εδώ και λίγες μέρες όμως, όπως ανακοινώθηκε στη Βρετανία, υπάρχει ένας δικτυακός τόπος, στο www.publicprofiler.org/worldnames που κάνει ακριβώς αυτό. Αποτελεί δημιούργημα Βρετανών γεωγράφων από το University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον καθηγητή, Πολ Λόνγκλεϊ, και παρουσιάστηκε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρίας του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για περίεργους, που θέλουν να δουν την "απήχηση" του ονόματός τους διεθνώς ή να ιχνηλατήσουν την οικογενειακή τους ιστορία, αλλά και για τις κυβερνήσεις που μπορούν έτσι να έχουν μια εικόνα για τους ομογενείς της χώρας τους (π.χ. μπορεί κανείς να εντοπίσει τους Έλληνες σε διάφορες χώρες). Η βάση δεδομένων του συστήματος προς το παρόν διαθέτει 300 εκατ. ονόματα σε 26 χώρες, που υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1 δισ. άτομα, δηλαδή το ένα έκτο του γήινου πληθυσμού. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ακόμα σε αυτές, αλλά μπορεί να γίνει αναζήτηση στις υπόλοιπες χώρες των ελληνικών ονομάτων γραμμένων με λατινικούς χαρακτήρες. Το σύστημα περιέχει 10,8 εκατ. ατομικά επώνυμα και 6,5 εκατ. ονόματα.

    [04] Κόσμος

    Κοινές ασκήσεις Βενεζουέλας-Ρωσίας

    8/9/2008 11:05:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σκάφη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού θα καταπλεύσουν στη Βενεζουέλα στα "τέλη Νοεμβρίου ή το Δεκέμβριο" για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Vea. Η Μόσχα ζήτησε την άδειά μας "για μία επίσκεψη πολλών ρωσικών πολεμικών σκαφών στη Βενεζουέλα και, όπως έχουμε πει ήδη, είμαστε πρόθυμοι να τα δεχθούμε" είπε ο Τσάβες στη διάρκεια του κυριακάτικου προγράμματός του "Γειά σου Πρόεδρε", υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του είναι "στρατηγικός σύμμαχος της Ρωσίας".

    Πρόσθεσε, πάντως, ότι τα κοινά γυμνάσια δεν θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. "Βρισκόμαστε σε προπαρασκευαστική φάση", είπε.

    Τέλος, ο Τσάβες διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν όταν έγινε γνωστή η επίσκεψη των ρωσικών πολεμικών σκαφών, για την πιθανότητα εγκατάστασης ρωσικών βάσεων στη Βενεζουέλα. "Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο", είπε.

    Η Βενεζουέλα, η οποία έχει ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, τάχθηκε υπέρ της Μόσχας στην πρόσφατη σύγκρουση με τη Γεωργία. Ακόμα, ο Τσάβες έχει ασκήσει κριτική στην επανενεργοποίηση του Τέταρτου Στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, που θα αρχίσει να περιπολεί ξανά στη Λατινική Αμερική για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια και πλέον.

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση για το Κυπριακό

    8/9/2008 11:00:00

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητήσουν στη συνάντηση, που θα έχουν το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Άγκυρα. Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα κι ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν μπορεί να αποδεχθεί λύση "δύο κρατών" μέσω "παρθενογένεσης".

    [06] Κόσμος

    Παραδοχή από τον Γκρούεφσκι

    8/9/2008 10:47:00

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αναγνώρισε ότι η χώρα του δεν θα λάβει στο προσεχές διάστημα ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., εάν δε βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, ανεξαρτήτως μάλιστα του γεγονότος αν η ΠΓΔΜ κατορθώσει να ανταποκριθεί στους όρους και τα κριτήρια των Βρυξελλών. Ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε επίσης ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειωθεί σοβαρή πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε πως εάν η κατάσταση παραμείνει ίδια τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Νοέμβριο δεν μπορεί κανείς να αναμένει ότι η ΠΓΔΜ θα λάβει εφέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που αυτό θα ανακοινωθεί στην ΠΓΔΜ θα εξαρτηθεί από το τι θα καταφέρει να συμφωνήσει η Ελλάδα με τις Βρυξέλλες.

    "Το εάν αυτό (σ.σ. ο μη καθορισμός ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων) θα αιτιολογηθεί με αναφορά στην ίδια τη διένεξη για την ονομασία ή θα προβληθεί κάποιος άλλος λόγος, ότι για παράδειγμα οι εκλογές δεν πήγαν και τόσο καλά, ότι κάτι λείπει, ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, αυτό θα εξαρτηθεί από το διακανονισμό που θα κάνει η Ελλάδα με τις Βρυξέλλες, αν δηλαδή θα καταφέρει να προβληθεί μια άλλη εκδοχή ή θα δηλωθεί απλώς ότι πρέπει πρώτα να λυθεί η διένεξη για την ονομασία", ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι το απόγευμα της Κυριακής.

    "Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι η διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία και τα εμπόδια που τίθενται από την ελληνική πλευρά είναι το κλειδί για την είσοδο της Μακεδονίας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, η ΕΕ ήταν έτοιμη ακόμη και τον περασμένο Ιούνιο να ορίσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων. Αυτό το γνωρίζω από τη σλοβενική πλευρά. Η ημερομηνία δεν ορίστηκε μόνον εξαιτίας της διένεξης με την Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

    [07] Κόσμος

    Γεωργία και Ρωσία στη Χάγη

    8/9/2008 10:39:00

    Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η διένεξη Γεωργίας-Ρωσίας για τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία. Το Δικαστήριο θα ακούσει για τρεις συνεχόμενες ημέρες τα επιχειρήματα της Τιφλίδας και της Μόσχας σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που ζήτησε η Γεωργία, η οποία επιθυμεί όπως οι δικαστές διατάξουν τη Ρωσία να σταματήσει "την εθνοκάθαρση" των δύο αυτών περιοχών με μεγάλο ρωσικό πληθυσμό, οι οποίες δεν αποδέχονται την εξουσία της Τιφλίδας. Η Τιφλίδα υποστηρίζει πως το 10% των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι εκτοπισμένοι εντός των συνόρων του και απαιτεί από τη Μόσχα να δώσει εντολή για την επιστροφή των Γεωργιανών που εκδιώχθηκαν από αυτές τις δύο περιοχές. Η Τιφλίδα κατέθεσε στις 12 Αυγούστου αγωγή κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγορεί ότι παραβιάζει τη "διεθνή σύμβαση για την απάλειψη κάθε μορφής φυλετικής διάκρισης" από το 1965 στις δύο αυτές περιοχές. Ωστόσο, εν αναμονή της κρίσης του δικαστηρίου, η οποία μπορεί να πάρει μήνες ακόμη και χρόνια, η Γεωργία κατέθεσε αυτό το αίτημα για λήψη έκτακτων μέτρων, των λεγόμενων "προληπτικών".

    [08] Κοινωνία

    Άγγιξε τη ζωντανή καρδιά του νεκρού παιδιού της

    8/9/2008 9:38:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Γιορτή του Πατέρα" χθες στην Αυστραλία και περίπου δυο εκατομμύρια Αυστραλοί παρακολούθησαν την τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του Καναλιού 9, που φιλοξένησε 20λεπτο ρεπορτάζ με θέμα τη δωρεά οργάνων του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη Μύκονο. Όπως επισημαίνουν και οι πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές δεν έμεινε μάτι που να μη βουρκώσει από τη συγκίνηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και ιδιαίτερα όταν οι γονείς του άτυχου νέου που σκοτώθηκε στη Μύκονο συνάντησαν τον Κώστα Γρίμπιλα στον οποίο δόθηκε η καρδιά του 20χρονου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η μάνα του θύματος άγγιξε την νέα καρδιά του Γρίμπιλα, την καρδιά του γιου της.

    Το ρεπορτάζ ήταν γυρισμένο στην Ελλάδα και είχε ως επίκεντρο τη συνάντηση των γονιών του Ντουζόν Ζάμιτ με τους λήπτες των οργάνων του γιου τους. Περιείχε δηλώσεις των γονέων του Ντουζόν Ζάμιτ, των ληπτών των μοσχευμάτων -ιδίως του Κώστα Γρίμπιλα- και του ιατρού του Ωνάσειου, Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς και εικόνες από την Αθήνα και τη Μύκονο. Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην επίθεση κατά του νεαρού Αυστραλού στη Μύκονο, επισημαίνοντας ότι "οι Έλληνες ένιωσαν έκπληξη και ντροπή" για το συμβάν, αλλά έδωσε έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας και κυρίως στην απόφαση των γονέων να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους.

    "Για μένα, πλέον, η οικογένεια του Ντουζόν είναι και δική μου οικογένεια", λέει ο Κώστας Γρίμπιλας που από τις 2 Αυγούστου ζει με την καρδιά του Αυστραλού και συνεχίζει: "Σε όλη τη μετεγχειρητική περίοδο παρακολουθούσα στην τηλεόραση τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ντουζόν. Δεν μπορούσα να χαρώ γι αυτό που μου είχε συμβεί. Ζούσα και εγώ το δράμα της οικογένειας. Θέλω να πω όχι ένα αλλά χίλια "ευχαριστώ" στους γονείς του Ντουζόν. Τους οφείλω τη ζωή μου. Να προσφέρουμε είπε ο Θεός. Το να προσφέρεις όμως τα όργανα του παιδιού σου πρέπει να πονάει πολύ...".

    [09] Κόσμος

    Σε Μόσχα και Τιφλίδα ο Σαρκοζί

    8/9/2008 9:16:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη Μόσχα και την Τιφλίδα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ως προεδρεύων της Ε.Ε. μαζί με άλλους δύο Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να επιτύχει την επιτάχυνση της εφαρμογής ενός σχεδίου ειρήνης στη Γεωργία. Ο Σαρκοζί αναμένεται το μεσημέρι στη ρωσική πρωτεύουσα όπου θα συναντήσει το Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον επικεφαλής διπλωμάτη της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα και με μία συγκεκριμένη, ομόφωνη, εντολή υποστήριξης από τους "27". Κατά την πρώτη επίσκεψή του, πριν από ένα μήνα, ο Σαρκοζί είχε διαπραγματευθεί μόνος και επειγόντως ένα κείμενο που προκάλεσε επικρίσεις εις βάρος του από πολλούς εκ των Ευρωπαίων εταίρων του.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. επιφόρτισαν, στη διάρκεια μίας Συνόδου Κορυφής την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή "τρόικα" να αποσπάσει το ταχύτερο την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των έξι σημείων την οποία διαπραγματεύθηκε στις 12 Αυγούστου, πολλές διατάξεις της οποίας οι Ρώσοι καθυστερούν, σύμφωνα με την εκτίμησή τους.

    Μετά τη Μόσχα, ο Γάλλος Πρόεδρος και οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στη Γεωργία, όπου αναμένεται να φθάσουν στις 18:20 ώρα Ελλάδας. Στην Τιφλίδα θα συναντήσουν το Γεωργιανό Πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    [10] Κοινωνία

    Απέχουν οι δικηγόροι

    8/9/2008 8:44:00 (Τελευταία ενημέρωση: 8/9/2008 10:58:06)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Διήμερη προειδοποιητική αποχή για σήμερα και αύριο αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

    Για τον ίδιο λόγο, από τα καθήκοντά τους απέχουν -σήμερα και αύριο- και οι δικηγόροι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

    [11] Κόσμος

    Προβάδισμα ΜακΚέιν

    8/9/2008 8:34:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με 50% έναντι 46% - το μεγαλύτερο προβάδισμά του από τον Ιανουάριο- προηγείται ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον ΜακΚέιν του δημοκρατικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της USA Today/Gallup. Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο ΜακΚέιν έλαβε σημαντική ώθηση από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή ως υποψήφιας αντιπροέδρου της Σάρα Πέιλιν, η οποία είναι κυβερνήτης της Αλάσκα. Εν τω μεταξύ, ο ΜακΚέιν, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή, πως θα διορίσει μέλη των Δημοκρατικών στο υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνησή του, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αλλάξει την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον.

    Ο ΜακΚέιν μείωσε επίσης τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στη διαχείριση του οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα θέμα στην προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με την USA Today.

    Στο ερώτημα της διαχείρισης της οικονομίας, ο Ομπάμα, οποίος είχε προβάδισμα 19 μονάδων πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, προηγείται τώρα με 3 μονάδες του ΜακΚέιν.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

    "Δεν μπορώ να σας πω πόσους, αλλά μπορώ να σας πω, με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι δεν πρόκειται να είναι μόνο ένας", δήλωσε ο ΜακΚέιν στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

    "Θα είναι οι καλύτεροι άνθρωποι στην Αμερική, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στην Αμερική", είπε στη συνέντευξη που δόθηκε το Σάββατο.

    Σε μία συνέντευξη που ηχογραφήθηκε επίσης νωρίτερα και μεταδόθηκε την Κυριακή από την εκπομπή του ABC "This Week", ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ΜακΚέιν είπε ότι θα μειώσει την εχθρότητα στην Ουάσινγκτον, ωστόσο το συνέδριο των ρεπουμπλικανών που του έδωσε το χρίσμα την περασμένη εβδομάδα ήταν μια πολύ κομματικοποιημένη υπόθεση.

    "Νομίζω ότι το πώς διεξάγεις την προεκλογική σου εκστρατεία προμηνύει πώς πρόκειται να κυβερνήσεις" δήλωσε ο Ομπάμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 September 2008 - 8:49:59 UTC