Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις
  • [02] Πορείες στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Σκληρή επίθεση Παπανδρέου
  • [04] Καλό ποδαρικό η Ελλάδα
  • [05] Αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
  • [06] One-Way for Reforms
  • [07] Αντεπίθεση Βουλγαράκη
  • [08] Σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    [01] Πολιτική

    Ομιλία στο Βελλίδειο

    Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

    6/9/2008 20:54:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 21:32:26)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αποφασισμένος να συνεχίσει εντείνοντας, κι όχι εγκαταλείποντας, τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι.Βελλίδης". Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις σοβαρές αναταράξεις και τους μεγάλους οικονομικούς κλυδωνισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε ότι η διεθνής κρίση ήταν αναπόφευκτο να επηρεάσει και τη χώρα μας, ωστόσο αυτή θα ξεπεραστεί και η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη για όλους, εφόσον προχωρήσουμε με υπευθυνότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποθηκεύσει την προοπτική της χώρας στο βωμό μιας πρόσκαιρης κυβερνητικής δημοτικότητας και τόνισε ότι το οικονομικό και κοινωνικό όφελος επιβεβαιώνεται στις πιο δύσκολες ώρες της διεθνούς κρίσης.

    "Σε ασφαλή τροχιά αλλαγών"

    "Πριν από ένα χρόνο, αναδεικνύοντας την Οικονομία σε εθνική υπόθεση, ζήτησα εκλογές. Οι πολίτες, μας έδωσαν νέα, ισχυρή εντολή. Επέδειξα (και επιδεικνύω) απόλυτη προσήλωση στις δεσμεύσεις μας. Συνεχίσαμε (και συνεχίζουμε) με συνέπεια, τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος" τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στις παραγωγικές τάξεις.

    Ο κ. Καραμανλής προχώρησε σε έναν απολογισμό του Κυβερνητικού Έργου και αναφέρθηκε διεξοδικά στο κατά πόσον η διεθνής κρίση επηρέασε τη χώρα μας. "Όλα αυτά ανέτρεψαν βασικές παραδοχές του προϋπολογισμού σημείωσε, έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, έχουμε χρέος να στηρίξουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και να διατηρήσουμε την αναπτυξιακή ορμή που πετύχαμε" είπε ο Πρωθυπουργός.

    "Οι μεταρρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πρότυπο, έδωσαν στη χώρα την τρίτη καλύτερη θέση στις επενδύσεις, και έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Έδωσαν απτά κοινωνικά αποτελέσματα:

    η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά και η ανεργία περιορίστηκε, τον περασμένο Μάιο, κάτω από το 7% το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από το 92% το 2003, έφτασε στο 98% του μέσου όρου της Ε.Ε. οι πραγματικοί μισθοί ανέβηκαν με ρυθμό 3% το χρόνο, έναντι 0,3% στην Ευρωζώνη οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε χορηγήθηκε το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες και καθιερώθηκε εφάπαξ ποσό 2.000 ευρώ, για τις μητέρες που αποκτούν τρίτο παιδί", σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι κάνει αυστηρή αυτοκριτική "για όποιες περιπτώσεις αργήσαμε να κινηθούμε. Βεβαιώνω, όμως, ότι είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στις αλλαγές που χρειάζεται ο Τόπος" και επανέλαβε τους τρεις άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης:

    διατηρήσιμη δημοσιονομική εξυγίανση, βιώσιμη ανάπτυξη στην κορυφή της Ευρωζώνης, δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες.

    Πρώτη προτεραιότητα, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, είναι η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, έτσι ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα. Αλλά και να αποκλιμακωθεί το δημόσιο χρέος, που αφαιρεί τεράστιους πόρους από την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Άμεση επιδίωξη είναι η συγκράτηση των δαπανών και η διασφάλιση περαιτέρω δημοσιονομικής διαφάνειας.

    Για το σκοπό αυτό, εντάσσονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό οι Ειδικοί Λογαριασμοί, υποχρεώνονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία και οι ΟΤΑ να συντάσσουν προϋπολογισμούς και απολογισμούς, συγκροτείται διυπουργική επιτροπή για το σχετικό έλεγχο. Αναπτύσσεται, ταυτόχρονα, η αναγκαία προετοιμασία, έτσι ώστε να περάσουμε στην κατάρτιση Προϋπολογισμών Προγραμμάτων.

    Στην ίδια κατεύθυνση, είναι οι μεταρρυθμίσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Σε άμεση προτεραιότητα βρίσκεται η προώθηση λύσεων στην Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ, που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους τουλάχιστον με 2,7 εκ. ευρώ την ημέρα.

    Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, στόχος είναι μια άλλη εύρωστη και ανταγωνιστική εταιρεία, που να έχει το ίδιο σήμα και όνομα, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χρέη και τις εμπλοκές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι άξονες είναι:

    Μετατάξεις και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Διασφάλιση των συνδέσεων με τα νησιά μας. Αποκλεισμός κάθε ενδεχομένου ιδιωτικού μονοπωλίου.

    Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, σχεδιάζεται ο εταιρικός μετασχηματισμός του, με ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ενίσχυση της ΕΡΓΟΣΕ. Το Σχέδιο περιλαμβάνει:

    σύγχρονα χρηματοοικονομικά μέσα για τη διαχείριση του χρέους του, συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, σύστημα αυστηρών ελέγχων στη διαχείριση και πρόγραμμα στοχευμένης εθελουσίας εξόδου.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δικαιότερη κατανομή των βαρών, χωρίς να πληγεί η ανάπτυξη, αλλά και χωρίς να επιβαρυνθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, που, ήδη, σηκώνουν δυσανάλογα βάρη, ενώ, κάλεσε σε συστράτευση όλων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    "Βασικός άξονας της πολιτικής μας είναι η διασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, ενώ, μπροστά στη συντελούμενη κλιματική αλλαγή, εφαρμόζεται ολοκληρωμένο Εθνικό Πρόγραμμα, με έμφαση στην προστασία των υδάτινων πόρων, την αποκατάσταση δασών, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων", σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

    Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Κυβέρνηση στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, με νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ενώ, θεσπίζονται νεά χρηματοοικονομικά εργαλεία για την υποστήριξη της ίδρυσης και λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα φάση στην οποία μπαίνει η Ευρυζωνικότητα, καθώς ξεκινά το σχέδιό για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (2,5 δις ευρώ).

    Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, κεντρική θέση στο σχέδιό της κυβέρνησης κατέχουν η οικοδόμηση βιώσιμου κοινωνικού κράτους, η τόνωση της απασχόλησης και η μάχη διαρκείας με την ακρίβεια.

    Όπως σημείωσε, είναι "εξαιρετικά σημαντικό (και δικαιώνει την πολιτική των τελευταίων χρόνων) το γεγονός ότι μειώθηκε η διαφορά του πληθωρισμού, σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Είναι, όμως, κοινή διαπίστωση ότι η εσωτερική αγορά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες, αθέμιτες πρακτικές από μεσάζοντες, αναποτελεσματική λειτουργία του ανταγωνισμού, σε συγκεκριμένους τομείς και κλάδους. Δεν αγνοούμε και δεν υποβαθμίζουμε το πρόβλημα".

    "Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική μας ήταν και παραμένει στρατευμένη στη συνεχή μείωση της ανεργίας, που συνιστά μείζον κοινωνικό πρόβλημα", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι μείζονος σημασίας για όλους είναι η βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

    "Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενεργοποιούμε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για στοχευμένες μεταβιβάσεις, σ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ξεκινούμε από τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους οποίους εκπονείται ειδικό πρόγραμμα εισοδηματικής στήριξης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου", είπε χαρακτηριστικά.

    Παιδεία και Δημόσια Διοίκηση

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ξεκινά εθνικός διάλογος για ένα άλλο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τόνισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση άνοιξε το δρόμο για επιβεβλημένες αλλαγές:

    αναβαθμίζεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μπαίνει τάξη στο χάος των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως τόνισε ο ίδιος, το πιο σοβαρό πρόβλημα στην πορεία του τόπου είναι οι δυσλειτουργίες του Δημόσιου Τομέα. Η δυσκολότερη μάχη αφορά τις χρόνιες ασθένειές του: τη σπατάλη, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά στις υπηρεσίες. Αφορά κατεστημένες πρακτικές, που αφαιρούν έσοδα, καθυστερούν επενδύσεις, ταλαιπωρούν τον πολίτη. Απέναντι σ όλα αυτά, αναπτύσσονται στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα επίπεδα και σ όλη την έκταση του Δημοσίου.

    Όσον αφορά την Περιφερειακή Ανάπτυξη, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συγκροτημένο Σχέδιο Πορείας, που αξιοποιεί τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ενισχύει την εξωστρέφεια και βελτιώνει την ελκυστικότητά της. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια καλύτερη προοπτική:

    αναδεικνύεται, ήδη, σε πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης, για ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη μετεξελίσσεται (με αιχμή τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη) σε σύγχρονο ενεργειακό δίαυλο, διαμετακομιστικό κόμβο, εμπορικό και τραπεζικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής αποκτά υποδομές που μεταφέρουν την ανάπτυξη παντού η Εγνατία οδός, ένα εθνικό έργο με τεράστια σημασία, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες η Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, στο Πέταλο Μαλιακού, στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα το Μετρό Θεσσαλονίκης γίνεται πραγματικότητα το Αεροδρόμιο "Μακεδονία" αναβαθμίζεται η κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας (που έχει "μπλοκαριστεί", μετά από προσφυγές κατοίκων στο ΣτΕ) πρόκειται να ξεκινήσει και αυτή, αμέσως μετά τις σχετικές αποφάσεις η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης σημαντικού έργου οι στρατηγικές συμφωνίες με κορυφαίους παγκόσμιους διαχειριστές, για τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αλλάζουν το χαρακτήρα τους, φέρνουν μεγάλες επενδύσεις, μειώνουν το μεταφορικό κόστος και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ολόκληρη η ελληνική περιφέρεια αποκτά, σταδιακά, μια νέα αναπτυξιακή πνοή, καθώς το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, κατευθύνει εκεί το 82% των πόρων του. Ήδη, ενεργοποιήθηκαν βασικά επιχειρησιακά προγράμματα και εκδόθηκαν οι πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Επίσης, το πρόγραμμα "Δρόμοι της Ανάπτυξης" (που ξεπερνά τα 9,5 δις ευρώ, και τριπλασιάζει τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους) γίνεται πραγματικότητα και προχωρά η κατασκευή:

    του κεντρικού οδικού άξονα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας, του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), της Ιόνιας Οδού, του άξονα Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, καθώς και του άξονα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

    Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών χωρών, καθιστώντας σαφές ότι η πλήρης συμμόρφωσή τους, προς τις αρχές και τα προαπαιτούμενα της Ε.Ε. σημαίνει και την πλήρη ένταξή τους.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Οξύτατες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

    Προάγγελο νέων δεινών για τη χώρα χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή το ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ούτε την ικανότητα, ούτε την πολιτική βούληση ούτε το ηθικό έρεισμα να πείσει την ελληνική κοινωνία. "Με τη σημερινή του ομιλία, ο κ. Καραμανλής απέδειξε πως έχει πλέον χάσει τελείως την επαφή του με την πραγματικότητα στη χώρα μας. Δεν αντιλαμβάνεται την κρίση που βιώνουν οι έλληνες πολίτες σήμερα. Μία κρίση που είναι αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών. Δεν έχει σχέδιο εξόδου από αυτή την κρίση".

    Σε ανατροπή του πολιτικού συστήματος καλεί τους πολίτες το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου δεν έχουν λύσεις για το λαό παρά μόνο επιδείνωση. "Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός για το λαό σημαίνουν: ξεχάστε ότι ήδη πληρώσατε, τώρα πρέπει να πληρώσετε ακόμη περισσότερο για να προστατευθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε."

    Για δεινή θέση του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο Συνασπισμός, ώστε να κλείνει τα μάτια του, όπως λέει χαρακτηριστικά, στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί. "Ο κ. Καραμανλής έκανε τον κόπο να ανέβει στην ΔΕΘ για να μας πει ότι η κυβέρνησή του τα έχει κάνει όλα καλά και ότι τα προβλήματά μας δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα βιώνουμε και ότι δεν οφείλονται στην πολιτική που ακολουθεί αλλά αποκλειστικά στη διεθνή οικονομική κρίση".

    Την προσεχή εβδομάδα ανεβαίνουν διαδοχικά στην Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    [02] Πολιτική

    Πορείες στη Θεσσαλονίκη

    6/9/2008 20:57:00 (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2008 22:03:19)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την αντίδρασή τους στα νέα φορολογικά μέτρα, στις αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον και την ακρίβεια στην αγορά, εκδήλωσαν με πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι συνδικαλιστικοί φορείς. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία κατευθύνθηκαν στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Στην πλατεία ΧΑΝΘ, δίπλα στο Συνεδριακό Κέντρο, συγκεντρώθηκε το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο ενώ στην Καμάρα έδωσαν ραντεβού οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια στην πλατεία ΧΑΝΘ από αναρχικούς και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που συνεπλάκησαν με φορείς του ΠΑΜΕ και προκάλεσαν καταστροφές σε εικόνες αγίων και σε καταστήματα της περιοχής.

    Τρία συλλαλητήρια

    Στο άγαλμα του Βενιζέλου έγινε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία μίλησαν οι πρόεδροι των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων Γιάννης Παναγόπουλος και Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Νίκος Γιαννόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Ηλίας Περπερίδης και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γονιωτάκης.

    "Ο προϋπολογισμός, για τον οποίο πέρυσι ο κ. Καραμανλής έκανε εκλογές, έχει καταρρεύσει. Ο λαός είναι αγανακτισμένος από την πολιτική που ασκείται, λέει φτάνει πια και οι πολιτικές που δεν διορθώνονται ανατρέπονται» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    «Η μαζικότητα και η δυναμική του συλλαλητηρίου είναι η απάντηση στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Κώστας Πουπάκης είπε ότι η παράταξη συμμετείχε και φέτος στο συλλαλητήριο, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο των εργαζομένων.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε πως η πολιτική της κυβέρνησης έφτασε τα πράγματα στο «ως εδώ και μη παρέκει».

    Ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα των αγροτών.

    Το ΠΑΣΟΚ στο συλλαλητήριο εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία βουλευτών με επικεφαλής τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «είναι παντελώς αδύναμος και ανίκανος να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Έχει χάσει τον λόγο της ύπαρξης του στην πρωθυπουργία».

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο» και κάλεσε τη γενιά των 700 ευρώ από γενιά υποταγής να γίνει γενιά ανατροπής.

    Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ.

    Νωρίτερα στην πλατεία της ΧΑΝΘ έγινε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του στη Θεσσαλονίκη Σωτήρης Ζαριανόπουλος ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και σωματείων. Ο κ. Ζαριανόπουλος κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα άσκησε κριτική στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Στην Καμάρα έγινε το τρίτο συλλαλητήριο στο οποίο πήραν μέρος Οικολόγοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» κι άλλοι φορείς. Από την Καμάρα οι διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ.

    Πεδίο μάχης η ΧΑΝΘ

    Με ρόπαλα, λοστούς και πέτρες άρχισε η συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΠΑΜΕ. Η πλατεία ΧΑΝΘ σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

    Νωρίτερα, αναρχικοί βεβήλωσαν εικόνες αγίων ζωγραφίζοντας πάνω στα πρόσωπα τους την πεντάλφα.

    Υλικές ζημιές υπέστη υποκατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στην Εγνατία Οδό, όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ. Μια άλλη μολότοφ προκάλεσε πυρκαγιά σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της εμπορικής τράπεζας στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

    Στη συνέχεια, επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ και νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο ύψος της Καμάρα. Ένας συνδικαλιστής αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι, ακολούθησε καταδίωξη, αλλά οι αντιεξουσιαστές εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, ενώ, έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 προσαγωγές, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν διακριτικά διασκορπισμένες στους δρόμους γύρω από τις πορείες προκειμένου να αποφευχθούν εκτεταμένα επεισόδια.

    [03] Πολιτική

    Σκληρή επίθεση Παπανδρέου

    6/9/2008 21:21:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ως μία κυβέρνηση που ο πολιτικός της χρόνος έχει εξαντληθεί, παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει, για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία 24ωρα, τις επικείμενες Ευρωεκλογές δημοψήφισμα και ζητά να αποτραπεί η χαλαρή ψήφος. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σε συνέντευξή της στη "Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία", καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν πειθαρχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Παγίδα η χαλαρή ψήφος"

    Την εκτίμηση ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει εκπνεύσει διατυπώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξή του, λίγες ημέρες πριν μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τη δική του πρόταση διακυβέρνησης.

    "Η Ν.Δ. δεν αντιλήφθηκε πως ο ελληνικός λαός της έδωσε μια οριακή αυτοδυναμία. Και γι' αυτό δεν άλλαξε πουθενά προς το καλύτερο την πολιτική της" σημειώνει και προσθέτει αναφορικά με την 'χαλαρή ψήφο': "Αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος που πρέπει να αποτρέψουμε. Οι Ευρωεκλογές αυτές δεν θα είναι ούτε αδιάφορες, ούτε θα αφορούν μόνο τα ευρωπαϊκά ζητήματα".

    Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει επωφελή για την χώρα, την συνεργασία του κόμματος του με τον Συνασπισμό, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία του Σαββάτου" αναφέρεται στην δυσκολία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης: "Μόνο του το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται, θα προσπαθήσει αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι δεν μπορεί. Μπορούν όμως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί να δώσουν την ελπίδα και την πεποίθηση της νίκης".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει μάλιστα ευθέως ότι υπάρχουν δυνάμεις και κέντρα που δεν τον θέλουν στην εξουσία.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Καλό ποδαρικό η Ελλάδα

    6/9/2008 23:23:00

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε του αντίστοιχου του Λουξεμβούργου στο «Ζοσί Μπαρτέλ» με 3-0, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου, και «συγκατοικεί» με τη Λετονία στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα τέρματα για το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ σημείωσαν ο Τοροσίδης στο 35ο λεπτό, ο Γκέκας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, και ο Χαριστέας με πέναλτι στο 77΄.

    Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς κι ένα... τείχος στα μετόπισθεν, προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Έτσι, οι Έλληνες παίκτες «υποχρεώθηκαν» να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο οι άξιες αναφοράς στο πρώτο τέταρτο φάσεις είναι η κεφαλιά του Κυργιάκου από το φάουλ του Καραγκούνη στο 5΄, η οποία έστειλε την μπάλα άουτ, και η σέντρα του Σεϊταρίδη στο 14΄, όπου ο Ζουμπέρ απέκρουσε ασταθώς, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 20΄ ο Σεϊταρίδης έκανε νέο γύρισμα από δεξιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και έφυγε άουτ. Τελικά η εθνική «άνοιξε το σκορ» στο 36΄, όταν ο Χαριστέας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λουξεμβούργου. Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά δύο τερμάτων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λυμπερόπουλος κέρδισε μια κόντρα στη μεσαία γραμμή και ο Γκέκας έφυγε μόνος του, πέρασε και τον Ζουμπέρ και «έγραψε» το 0-2.

    Με την υπόθεση-νίκη να έχει ξεκαθαρίσει, το β΄ ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Λυμπερόπουλος «άγγιξε» το 3-0 στο 65΄, ωστόσο το σουτ του έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζουμπέρ. Αυτό επετεύχθη τελικά στο 77΄, όταν ο Γκέκας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χαριστέας.

    Διαιτητής: Αντερς Χέρμανσεν (Δανία)

    Κίτρινες: Λέβεκ, Λομπαρντέλι, Κιτένγκε, Λανγκ - Κατσουράνης

    Οι συνθέσεις

    ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Γκι Έλερς): Ζουμπέρ, Κίντσιγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Λέβεκ (58΄ Άλβες Ντα Μότα), Λομπαρντέλι (68΄ Λανγκ), Μουτς, Κιτένγκε (80΄ Ζοακίμ).

    ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Μπασινάς (46΄ Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος (66΄ Πατσατζόγλου), Χαριστέας, Καραγκούνης, Γκέκας (81΄ Σπυρόπουλος).

    [05] Αθλητισμός

    Αυλαία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

    6/9/2008 20:30:00

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άνοιξε σήμερα η αυλαία των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων (6-17 Σεπτεμβρίου). Με μία λαμπρή τελετή μπροστά σε 91 χιλιάδες ανθρώπους, στη «Φωλιά του Πουλιού», ο ουρανός του Πεκίνου γέμισε ξανά χρώμα και φως από εντυπωσιακά βεγγαλικά, δεκατρείς ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008. Παρουσία του προέδρου της Κίνας, Χου Τζιντάο και του προέδρου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Φίλιπ Κρέιβεν, 4 χιλιάδες αθλητές από 48 χώρες παρέλασαν στο στάδιο, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να διαρκούν συνολικά τρεις ώρες.

    Με σύνθημα «δύο Αγώνες με την ίδια μεγαλοπρέπεια», οι Κινέζοι διοργανωτές ταξίδεψαν τους θεατές στον χώρο και τον χρόνο. Κάποια από τα εντυπωσιακά βεγγαλικά παρέπεμπαν στο σύμπαν, ενώ κάποια άλλα σχημάτιζαν το έμβλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, είπε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του: «Είχαμε θέσει το στόχο των δύο Αγώνων με την ίδια μεγαλοπρέπεια και οδηγό μας είχαμε τις έννοιες της υπέρβασης των ορίων, της ένταξης και της ισότητας. Είμαι σίγουρος πως με την υποστήριξη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και όλο τον κόσμο, θα διοργανώσουμε Παραολυμπιακούς Αγώνες υψηλού επιπέδου με σαφή μηνύματα.»

    «Η οργάνωση των Αγώνων είναι τέλεια, που σημαίνει πως αυτοί οι Αγώνες θα είναι φανταστικοί,» δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν που πάντως ξεκαθάρισε: «Δεν προτίθεμαι, όμως να κάνω σύγκριση με τη διοργάνωση άλλων Παραολυμπιακών Αγώνων, ούτε σήμερα για την τελετή έναρξης ούτε και στο τέλος επειδή όλοι οι προηγούμενοι Αγώνες υπήρξαν επίσης φανταστικοί», κατέληξε ο Κρέιβεν.

    Ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ και ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμουντί Αχμαντινετζάντ, έδωσαν το παρόν στην τελετή έναρξης.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα τα εισιτήρια για τους αγώνες στη «Φωλιά του Πουλιού» και στο κολυμβητήριο "Water Cube" έχουν πωληθεί, αλλά στα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις πάρα πολλά εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί, μέχρι στιγμής. Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και για τους αγώνες που δεν συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού 350 χιλιάδες άνθρωποι έχουν δεσμευτεί με τον ρόλο να επιδοκιμάζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες για να δημιουργούν ατμόσφαιρα, σε περίπτωση που οι κερκίδες είναι... άδειες.

    Περισσότεροι από 400 χιλιάδες εθελοντές και 178 χιλιάδες υπεύθυνοι εγκαταστάσεων θα απασχοληθούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ 100 χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλεια, αθλητών και φιλάθλων.

    Η κινεζική κυβέρνηση προέβη σε περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ οι βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα λειτουργούν με μειωμένο ρυθμό παραγωγικότητας. Στην «οικοδέσποινα» των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων είναι καταγεγραμμένοι 83 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία, σε συνολικό πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

    [06] Speech to the Productive Groups in Vellideio

    One-Way for Reforms

    06 Σεπ 2008 19:40:00

    Sources: Athens News Agency

    Mr. Karamanlis proceeded to a report of the governmental work and also referred on the effects of the National Crisis in our country. The Prime Minister stressed that we have to support all those who are mostly in need and to preserve the developmental impetus. The financial and social benefit is confirmed during the most difficult times. The gains for the future of the country are very significant," Prime Minister Costas Karamanlis said during the traditional Prime Ministers speech on government policy to the countrys producer classes in Thessaloniki on Saturday.

    The Prime Minister announced the three main axes of the financial policy of the government. preservance of fiscal consolidation sustainable development on the peak of Eurozone Net of social protection for vulnerable social groups

    The governments first priority is the continuation of fiscal consolidation so as deficits can be limited but also public debt to de escalate. The government targets at the restrain of expenses and the safeguard of further fiscal transparency.

    For this reason, special accounts will incorporate to the state budget, Social Funs, Hospitals, Organization of Local Administrations will form budgets and reports. A competent interministerial committee will be assigned and will conduct frequent controls.

    The Prime Minister said that reforms also ranked Greece in the third position on incoming investments and secured one of the highest growth rates in the Eurozone. They also offered social results, such as: a significant increase in employment, while unemployment falling below 7.0 pct in May. Per capita GDP rose to 98 pct of the EUs average, from 92 pct in 2003, real wages grew an annual average 3.0 pct, compared with 0.3 pct in the Eurozone, pensions also rose, while families with three children were offered more financial support.

    A pension reform program also ensures the viability of the system, by drastically combatting accumulated disparities, he said.

    "Nothing of all these was easy. In every case we needed to combat with vested interests and conservative views. We dare to give difficult battles. Battles that offer gains to all citizens," Karamanlis said.

    Social protection

    The government also seeks to build a viable social state, boosting employment and continuing a battle against price increases. It is very important the fact that a gap in the inflation rate with the Eurozones average has been cut. But the domestic market still faced chronic problems, suffering from unfair practices and an inefficient competition in certain sectors. Karamanlis said the government was in a head-to-head clash with speculative practices.

    "Our policy is reducing unemployment, supporting new enterprises, investments, new job positions," Karamanlis said, noting the significance of a viable social insurance system.

    Economic policy

    The Greek economy has, still, serious problems from chronic weaknesses, but also has significant capabilities. "I know the road ahead is difficult. I move forward, taking any cost is necessary. I am determined to continue by intensifying reforms. This is my decision," Karamanlis vowed.

    The Greek PM said the main axes of economic policy will remain unchanged: sustainable fiscal consolidation, viable growth at the peak of Eurozone, social protection net for those in need. "Our first priority is continuing a fiscal consolidation program to eliminate deficits," he said. Karamanlis said a package of measures, recently announced by the government, was aimed at ensuring that state spending was contained and fiscal transparency was promoted further.

    Another priority was to find solutions both for Olympic Airlines and Hellenic Railways Organisation, two state-owned organisations that burdened taxpayers with around 2.7 million euros per day.

    Our aim with Olympic Airlines is to promote a new strong and competitive airline company, under the same name and logo, but withough the debts and problems currently facing with the European Commission. Our goal is clear: transfer of personnel to other state agencies and a voluntary retirement plan, ensuring air connection with all our islands and prohibiting any private monopoly in the airline business.

    We also plan the corporate transformation of Hellenic Railways, envisaging modern financial methods to manage its debt, joint ventures with the private sector to fully exploit its real estate property, austere controls in management practices and a voluntary retirement plan.

    The Greek PM also said the government was working hard to achieve a more fair tax system and to combatting tax evasion. "Tax evasion is a deeply anti-social behaviour. We all must work together to combat it," Karamanlis said.

    The international crisis

    "A year ago, by highlighting the economy as a national affair, I asked for early election. Citizens gave us a new, strong mandate. I was, and still am, fully focused on our commitments. We continue, consistently, the necessary reforms. But we face a difficult international conjucture, as the world has entered an uncertain, turbulent period. A credit crisis in the United States, increasing demand and international speculative "games" led to an explosion in international oil prices, food prices and commodity prices. As a result, economic growth rates are slowing down, economic activity falls and price increases become a major social issue.

    The Prime Minister noted he has made a harsh self-criticism for any government delays, but reassured he is determined to move forward with the necessary changes.

    Education and Public Administration

    Karamanlis noted that a reform in education has opened the roard to upgrading public universities, putting an order in a chaotic situation with free education centers, opening an International University in Thessaloniki and beginning a national dialogue on a new entry system to universities.

    As the Prime Minister said dysfunctions occur in the Public Sector. The hardest battles involve: extravagances, bureaucracy, corruption in public services, established practices regarding incomes and delays in investments. Targeted reforms will be developed in all levels and the whole public sector, he pointed out.

    Karamanlis also said that local authorities would be strengthened through the implementation of a "Theseas" program, the transfer of 90 pct of revenues from vehicle circulation stamp to municipalities and rescheduling of withheld funds return, totaling 1.7 billion euros.

    Regional Development

    As far as Regional Development is concerned Greece follows a course plan aimed at exploiting its geopolitical advantages, boosting outgoint trends and improving its attractiveness. The country has a better prospect ahead of it, the PM said, noting that the country was a pole of stability and growth in Southeastern Europe, a modern energy, transit, commercial and banking hub in the wider region with updated infrastructures.

    He also noted that a National Reference Strategic Framework, for the period 2007-2013, envisages that 82 pct of funds would be directed to regional programs with a series of major road projects, worth more than 9.5 billion euros, promoting joint ventures between public and state enterprises, worth 5.7 billion euros and approving investment projects worth more than 10 billion euros. The Premier said the government has earmarked around one billion euros for interventions in fire-hit regions of the country, supporting farmers and investing in quality tourism.

    Foreign Policy

    Karamanlis also noted that Greece was working towards a full normalisation of Greek-Turkish relations. "We welcome a restart of negotations in Cyprus and urge Ankara to encourage the Turk-Cypriot leadership to seek a functional, democratic and European solution for a united Cyprus without any occupation troops," the Greek PM said.

    Improving growth environment

    Our policy focuses on ensuring high growth rates to increase wealth, boosting social dividend and creating new jobs. We seek to attract large investments and to supporting business activity by ensuring environmental protection, he said, adding that the government has taken a series of major steps to protecting the environment, such as a National Land Register. The government was also taking measures to minimize procedures and costs of setting up new enterprises, in line with European standards. In energy policy, we are implementing a long-term plan to save energy, promoting alternative energy sources and expanding natural gas networks.

    [07] Πολιτική

    Αντεπίθεση Βουλγαράκη

    6/9/2008 21:48:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με μία ακόμη οξύτατη επίθεση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και μία αινιγματική δήλωση για το εάν προτίθεται να παραιτηθεί, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης δίνει και πάλι, μέσω του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής", απαντήσεις για τα όσα του καταλογίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ζητεί πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό και διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο ζωής πολιτικών προσώπων.

    "Εγώ έχω και 'πόθεν' και 'έσχες'"

    Στην αντεπίθεση βγαίνει ξανά ο Γιώργος Βουλγαράκης, αυτή τη φορά στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής". Ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτηρίζει τους επικριτές του, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απλούς πολιτικούς συκοφάντες ενώ αφήνει και πάλι αιχμές για τον τρόπο ζωής τους: "Εγώ έχω και "πόθεν" και "έσχες". Αξίζει να ρωτήσετε όλους αυτούς τους τιμητές της προσωπικής μου στάσης, ποιος είναι ο δικός τους τρόπος ζωής και κυρίως ποια είναι τα πραγματικά τους περιουσιακά στοιχεία".

    "Όλοι κρινόμαστε από τον λαό για το έργο μας και την πολιτική μας" σημειώνει η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Ο κ. Βουλγαράκης με μία αινιγματική δήλωση απαντά στο εάν προτίθεται να παραιτηθεί. Παραπέμπει στην παραίτηση του συνεργάτη του και προέδρου του ΝΑΤ Πάνου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος μίλησε για ανυπόστατες επιθέσεις.

    Φυγή προς τα εμπρός ήταν το μήνυμα του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη προς τα στελέχη του κόμματος.

    Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, η δήλωση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι "ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη το μαστίγιο".

    Πρωτοβουλία Καραμανλή για κάθαρση, όπως λεει, στη ΝΔ αλλά και το πολιτικό σύστημα με ταυτόχρονη ανάδειξη νέων προσώπων ζητεί μέσω του "Έθνους" ο Γιάννης Κεφαλογιάννης: "Ντρέπομαι όταν βλέπω τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες πολιτικών. Να μιλούν για υπεράκτιες εταιρείες, πολυτελή διαβίωση και προκλητική επίδειξη πλούτου. Εάν ο πολιτικός θέλει να κάνει τον επιχειρηματία πρέπει να σταματήσει να είναι πολιτικός".

    Δεν υπάρχει υπόθεση Βουλγαράκη, έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν και ο κ. Βουλγαράκης και όλοι κρινόμαστε" δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης.

    Σε δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", 8 στους 10 πολίτες θεωρούν πως δεν χρειάζεται άμεσα ανασχηματισμός, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν συμφωνούν με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

    [08] Κοινωνία

    Σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    6/9/2008 21:37:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με φορτηγό συγκρούστηκε το βράδυ του Σαββάτου η αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος, σε ισόπεδη διάβαση κοντά στη Χάλκη. Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του μηχανοδηγού του τρένου. Νωρίτερα, ο οδηγός του φορτηγού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 September 2008 - 20:49:56 UTC