Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύθραυστη εκεχειρία
  • [02] Νίμιτς: "Εστιάζουμε στην ονομασία"
  • [03] "Stop" στη θερινή κερδοσκοπία
  • [04] Fragile Truce

    [01] Κόσμος

    Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ουάσινγκτον- Μόσχας

    Εύθραυστη εκεχειρία

    13/8/2008 19:36:00 (Τελευταία ενημέρωση: 13/8/2008 22:58:11)

    Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ, BBC

    Μετά από έξι μέρες αιματοχυσίας και καταστροφής, σίγησαν τα όπλα στον Καύκασο, καθώς Μόσχα και Τιφλίδα αποδέχτηκαν το ειρηνευτικό ευρωπαϊκό ειρηνευτικό σχέδιο. Την αποστολή Ευρωπαίων παρατηρητών στη Νότια Οσετία για την επιτήρηση της εκεχειρίας υποστήριξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, κατά την έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή προεδρία επισημαίνει ότι η αποστολή θα πρέπει να λάβει πρώτα το πράσινο φως από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ΟΑΣΕ ήδη ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των παρατηρητών του στη Νότια Οσετία. Ο Βρετανός υπουργός εμφανίστηκε πάντως επικριτικός για τη Μόσχα, προτείνοντας να επανεξεταστούν οι σχέσεις της ενωμένης Ευρώπης με τη Ρωσία. Έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για την κρίση στον Καύκασο ζήτησαν οι ΗΠΑ, η οποία ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη. Εύθραυστη φαίνεται πάντως η εκεχειρία, η οποία εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς, το απόγευμα της Τετάρτης, ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε ότι κατέρριψε δύο γεωργιανά μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη πάνω από το Τσκινβάλι. Την ίδια ώρα ο Γεωργιανός Πρόεδρος συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός ενώ το γεωργιανό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι ρωσικά άρματα μάχης διέκοψαν την κυκλοφορία στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Ν. Οσετία με τη Γεωργία. Διαψεύδει τις δηλώσεις Σαακασβίλι η Μόσχα. Σε περίοδο δοκιμασίας μπαίνουν οι σχέσεις Ουάσινγκτον - Μόσχας, καθώς ο πρόεδρος Μπους δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του στην Τιφλίδα.

    Μπους: Είμαστε στο πλευρό της Τιφλίδας

    "Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης της Γεωργίας και επιμένουν ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας", τόνισε σήμερα ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με το Γεωργιανό πρόεδρο Σαακασβίλι .

    O Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Γεωργία να αποσυρθούν, και ανέφερε ότι έχει λάβει ανησυχητικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα δεν έχει σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο γεωργιανό έδαφος. "Η Ρωσία πρέπει να τηρήσει το λόγο της και να ενεργήσει για τον τερματισμό της κρίσης", επανέλαβε ο Τζ. Μπους, ενώ επισήμανε ότι θα αποσταλεί στη Γεωργία αμερικανικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

    Ο κ. Μπους ανακοίνωσε επίσης ότι αποστέλλει την Κοντολίζα Ράις στο Παρίσι για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σαρκοζί -με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά- και ακολούθως στην Τιφλίδα, προκειμένου να εκφράσει την "αλληλεγγύη" των ΗΠΑ προς τη Γεωργία. Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε αργότερα ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης απομόνωσης εάν παραβιάσει την εκεχειρία.

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πάντως ότι οι ΗΠΑ δε σχεδιάζουν να πάρουν το έλεγχο των γεωργιανών αεροδρομίων ή των λιμανιών στο πλαίσιο της αμερικανικής αποστολής βοήθειας, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα σήμερα ο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ ακύρωσαν μια ναυτική άσκηση με τη Ρωσία σε απάντηση για τη σύγκρουση στη Γεωργία, ωστόσο ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι "οι σχέσεις των δυο χωρών δεν βρίσκονται σε σύγκρουση".

    Η ομιλία του προέδρου Μπους είναι "εξαιρετικά ευπρόσδεκτη", δήλωσε αργότερα ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, Λάντο Γκουργκεντίτζε, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση και την ανακούφιση της χώρας του απέναντι στην αμερικανική υποστήριξη.

    Οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν εάν θέλουν να υποστηρίζουν τη Γεωργία, ή να έχουν πραγματική σχέση εταίρων με τη Ρωσία, απάντησε στις δηλώσεις Μπους, με διάγγελμά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

    Αποδοχή του ειρηνευτικού σχεδίου

    Χθες, Τρίτη, Ρωσία και Γεωργία αποδέχτηκαν το ευρωπαϊκό ειρηνευτικό σχέδιο . Ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ συμφώνησε μάλιστα να απαλειφθεί από το κείμενο η διεξαγωγή συνομιλιών για το μελλοντικό καθεστώς της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

    Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν επανέλαβε την Τετάρτη την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ της Μόσχας και της Τιφλίδας με βάση το σχέδιο της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ για την κατάπαυση του πυρός.

    Έντονη κριτική άσκησαν ωστόσο οι ηγέτες Πολωνίας, Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας στο ειρηνευτικό σχέδιο του Νικολά Σαρκοζί αφού όπως είπαν απέτυχε να προστατέψει την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

    Όπως έγινε γνωστό ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο θέτει νέους περιορισμούς στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, η βάση του οποίου είναι στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστουπόλεως. Η ρωσική διπλωματία κατάγγειλε αργότερα ως "μεγάλο αντιρωσικό μέτρο" την απόφαση αυτή του Κιέβου.

    Εν τω μεταξύ, η Γεωργία προσέφυγε και στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατηγορώντας τη Ρωσία για "εθνοκάθαρση" , ενώ καταγγέλλει και σφαγές Γεωργιανών από Οσέτιους αυτονομιστές. Η Γεωργιανή ΥΠΕΞ κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα διότι "εγκατέλειψε" τη χώρα της μετά την εκδήλωση της επίθεσης του ρωσικού στρατού.

    Σε Σ/Τ που έδωσε ο Γεωργιανός πρέσβης στην Αθήνα υποστήριξε πως η γεωργιανή πλευρά είχε στόχο τις παράνομα οπλισμένες περιοχές της Νότιας Οσετίας και δεν περίμενε την υπερβολική -όπως είπε- αντίδραση της Ρωσίας.

    Θλιβερός απολογισμός

    Για 1.600 Οσετούς πολίτες νεκρούς κάνει λόγο η Μόσχα ενώ σύμφωνα με επίσημο απολογισμό του ρωσικού στρατού 74 άνδρες του έχασαν τη ζωή τους 171 τραυματίστηκαν ενώ άλλοι 19 αγνοούνται. Η Τιφλίδα κάνει λόγο για τουλάχιστον 175 γεωργιανούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Σε περισσότερους από 100.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες.

    Βαρύς είναι ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο και ο Τύπος, σε έναν ακόμη πόλεμο. Πέντε επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν χάσει τη ζωή τους, από τη στιγμή που ήχησαν τα όπλα στην νότια Οσετία, πριν από έξι μέρες.

    Η θέση της Ελλάδας

    "Καλωσορίζουμε τη χθεσινή θετική εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια ουσιαστική προσπάθεια οριστικής διευθέτησης του προβλήματος, προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή" ανέφερε η Ντ. Μπακογιάννη μετά τη Σύνοδο των υπουργών της ΕΕ.

    Όσον αφορά τη γενικότερη στάση της Ελλάδας, η ΥΠΕΞ είπε ότι "η κρίση στη Νότια Οσετία δεν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει. Υπήρξαν εμφανώς εσφαλμένοι χειρισμοί και αποφάσεις".

    "Εκείνο που προέχει είναι να μη συνεχιστεί. Επείγει λοιπόν η συνεπής τήρηση της κατάπαυσης του πυρός , ο επιβεβαιωμένος οριστικός τερματισμός των επιχειρήσεων, η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση και η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου", τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

    "Η μη προσφυγή στη βία ως μέσου επίλυσης διενέξεων αφενός και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών αφετέρου, αποτελούσαν ανέκαθεν δύο θεμελιώδεις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής" υπογράμμισε η ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι "η στάση της Ελλάδας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, καθώς και ως η επόμενη Προεδρία του ΟΑΣΕ, διαμορφώνεται στη βάση αυτών των αρχών και μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των εξελίξεων σε κάθε τους παράμετρο, καθώς και σε συνεννόηση με εταίρους, φίλους και συμμάχους".

    "Απολύτως λανθασμένη ήταν η επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., να μην καταδικάσει με σαφή και απερίφραστο τρόπο, την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, με μονομερείς ενέργειες που κινητοποίησαν τους μηχανισμούς του πολέμου" τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Eξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: "Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις υποκριτικές διακηρύξεις των κυβερνήσεων και των οργάνων της ΕΕ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτεί αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στον Καύκασο, όποια ταμπέλα κι αν αυτή φορέσει".

    Στην Τιφλίδα η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

    Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στις 18.10 το απόγευμα της Τετάρτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπατούμι της Γεωργίας το C-130 που απογειώθηκε το μεσημέρι από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, μεταφέροντας την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια. Το C130 προσγειώθηκε αρχικά στο Μπατούμι για λόγους ασφαλείας και από εκεί έφθασε τελικά στην Τιφλίδα λίγο πριν τις δέκα το βράδυ. Η βοήθεια (σκηνές, κουβέρτες, ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, οροί, ταμπλέτες καθαρισμού ύδατος κ.λπ.), συγκεντρώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς (υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και "Φαρμακοποιοί του Κόσμου").

    Επίσης, η χώρα μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, προέβη στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 100.000 ευρώ μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, προς ανακούφιση προσφύγων οι οποίοι κινήθηκαν από τη Νότια Οσετία προς το Βορρά.

    "Είναι προφανές ότι ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης και είμαστε σε ετοιμότητα να προσφέρουμε τη βοήθειά μας" ανέφερε σχετικά η ΥΠΕΞ. "Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες", κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

    [02] Πολιτική

    Νέος γύρος διαβουλεύσεων

    Νίμιτς: "Εστιάζουμε στην ονομασία"

    13/8/2008 20:00:00 (Τελευταία ενημέρωση: 13/8/2008 22:53:30)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει το κεντρικό θέμα των συνομιλιών όπως ορίζεται από την ενδιάμεση συμφωνία και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνάντηση που είχε, σήμερα Τετάρτη, με τη σκοπιανή αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Νίμιτς, αργότερα το βράδυ, συναντήθηκε και με τον Έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη. Όπως αναμενόταν μετά το κρεσέντο αδιαλλαξίας του Νίκολα Γκρούεφσκι, η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μειωμένες προσδοκίες. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ ανακοίνωσε πάντως ότι προτίθεται να επισκεφθεί τα Σκόπια και την Αθήνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ο Έλληνας πρέσβης κ. Βασιλάκης πρέπει να διαπραγματευτεί μόνο επί του ονόματος, είχε δηλώσει νωρίτερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

    [03] Κοινωνία

    Ανώτατη τιμή στα καύσιμα, στις νησιωτικές περιοχές

    "Stop" στη θερινή κερδοσκοπία

    13/8/2008 23:11:00 (Τελευταία ενημέρωση: 13/8/2008 23:26:15)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η κερδοσκοπία με τα καύσιμα στις νησιωτικές περιοχές, υποχρεώνει την Κυβέρνηση να επιβάλει ανώτατη τιμή στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Σύμφωνα με τη θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η τιμή θα διαμορφωθεί από τη μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα προσαυξημένη με κάποια λεπτά, λόγω των μεταφορικών εξόδων. Το πλαφόν θα ισχύσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

    Ανώτατες τιμές πώλησης έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να επιβληθούν στα Δωδεκάνησα, σε αμόλυβδη και σουπερ αμόλυβδη. Στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, σε όλους τους τύπους καυσίμων. Στο Λασίθι σε όλους τους τύπους καυσίμων, πλην diesel. Στο Ηράκλειο στην αμόλυβδη, τη σούπερ αμόλυβδη, και τη βενζίνη σούπερ. Στη Ζάκυνθο, πλαφόν επιβάλλεται στην αμόλυβδη, στην Κέρκυρα σε όλους τους τύπους καυσίμων, στην Κεφαλονιά σε όλους τους τύπους καυσίμων, πλην βενζίνης σούπερ, στις Κυκλάδες στην αμόλυβδη και στη βενζίνη σουπερ, στη Λέσβο στη σουπερ αμόλυβδη και στη βενζίνη σούπερ, ενώ στη Χίο το μέτρο αφορά αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη.

    Με την "βούλα" της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας το πλαφόν εκεί που "καίνε" οι τιμές της αμόλυβδης καθορίζεται με βάση τη μέση τιμή του Νομού Αττικής συν το κόστος μεταφορικών (55ευρώ/1000 λίτρα). Έτσι η ανώτατη τιμή για την αμόλυβδη είναι 1,247 ευρώ/λίτρο, για την σούπερ αμόλυβδη 1,443ευρώ/λιτρο, σουπερ 1,327ευρώ/λιτρο. diesel 1,373 ευρώ/λίτρο. Το όφελος ξεπερνα τα 15 λεπτά το λίτρο, δηλαδη τα 7,6 ευρώ το γέμισμα.

    Οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους ζητούν ανώτατη τιμή και στη χονδρική.

    [04] Greek Humanitarian Aid Arrives

    Fragile Truce

    13 Αυγ 2008 19:36:00 (Last updated: 13 Αυγ 2008 23:06:38)

    Sources: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑNA, BBC

    After six days of bloodshed and devastation, arms hushed on Caucasus as Moscow and Tbilisi accepted the European peace plan.At an extraordinary meeting in Brussels, the EU Foreign ministers agreed on the dispatch of European observers to South Ossetia. However, the European Presidency points out that the UN will have to giver the green light for the dispatch. OSCE (Organisation for Security and Cooperation in Europe) has already announced that it will increase the number of its observers in South Ossetia. However, the British minister criticized Moscow, proposing EU-Russian relations to be re-examined. Meanwhile, NATO Foreign ministers will hold an extraordinary meeting on the crisis in Caucasus next Tuesday at the request of the US. Meanwhile, the truce appears to be fragile, as Russian army has confirmed that it shot down two reconnaissance planes over Tskinvali this afternoon. At the same time, the Georgian President continues accusing Russia of violating the ceasefire, while the Georgian Foreign Ministry has announced that Russian tanks have cut off circulation on the central road axis connecting South Ossetia with Georgia. Moscow, from its side has rejected Mr Saakasvilis statements. Meanwhile, relations between Washington and Moscow are being tested as US President George Bush has expressed his support to Tbilisi openly.

    Bush Supports Tbilisi

    In a telephone conversation with Georgian President Mikheil Saakashvili today, US President expressed his countrys support to the democratically elected Georgian government. As per latest information available to him, he argued that Moscow had not ceased its military operations on Georgian soil, adding that Russian troops should withdraw from Russia. He urged Russia to keep its word and end the crisis, adding that a US aircraft will carry humanitarian aid to Georgia. Furthermore, he stated that Secretary of State Condoleezza Rice will visit Paris for talks with French President Nicolas Sarkozy and then Tbilisi to express USAs solidarity to Georgia.

    Meanwhile, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov issued a message stating that the USA should choose whether it should promote Georgia or have friendly relations with Russia.

    Peace Plan Accepted

    Russia and Georgia said yes to the European plan for peace presented by French President Nikola Sarkozy, after Russian President Dmitry Medvedev accepted to have any reference to the talks on the future regime of the breakaway provinces of South Ossetia and Abkhazia left out from the text.

    Meanwhile, the leaders of Poland, Lithuania and Estonia, as well as the Latvian head of government criticised Wednesday the peace plan pushed forward by the French President, stressing that it failed to make a reference to Georgias right to territorial sovereignty.

    The Ukrainian President has signed a memo, setting fresh restraints to the Russian fleet in the Black Sea. The Russian fleet has its base at the Ukrainian port of Sevastopol.

    Meanwhile, Georgia has resorted to the International Court at the Hague, accusing Russia of national cleansing, and Ossetia autonomists of massacring Georgians. The Georgian Foreign minister accused the international community of "abandoning" her country after Russian launched its attack.

    At a Press Conference in Athens, the Georgian ambassador argued that Georgia targeted the illegally armed areas of South Ossetia, not expecting Russia to over-react.

    Moscow, on its part, insisted that at least 1,600 people had been killed by Georgian troops during their attack against South Ossetia. According to a top-ranking official of the Russian armed forces, 74 Russians have been killed, 171 have sustained injuries and 19 have been reported missing since the breakout of the conflict.

    Tbilisi speaks of at least 175 Georgian casualties and hundreds of injured. As per estimates, refugees number 100,000.

    Greece's Position

    Foreign Minister Dora Bakoyannis welcomed yesterday's development, hoping it would finally settle the problem to the benefit of safety and stability in the region.

    She described theCaucasus region fragile, demanding special attention and responsibility.

    She urged both sides to abide to the cease fire and return to their original positions, allowing a dialogue to begin.

    Greece denounces violence as a means of resolving differences and supports the respect of territorial integrity.

    The Greek Airforce has announced that a Greek military aircraft, carrying, tents, blankets, medicines etc, arrived in Georgia at 18:10 Greek time. The Foreign Ministry, in cooperation with the Ministries of Defence, Health and Social Solidarity and non-governmental organizations collected the aid.

    Besides, Greece will offer 100,000 euros through the UN to refugees, who moved from South Ossetia to the North.

    Translated by John Crystallidis

    Related News:

    Ceasefire in Caucasus


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 August 2008 - 20:49:55 UTC