Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης
  • [02] Αστρονομικό ποσό για τα δίδυμα Πιτ - Τζολί
  • [03] Παγκόσμια συνδιάσκεψη για το ΑΙDS
  • [04] Εργασίες αποκατάστασης φθορών
  • [05] Έκρηξη στην Πεντέλη
  • [06] Μίνι-τυφώνας έπληξε τη Β. Γαλλία

    [01] Κοινωνία

    Σοβαρές ζημιές

    Πυρκαγιά στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

    4/8/2008 9:59:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 ξημερώματα στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Η φωτιά σβήστηκε δύο ώρες αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού όμως καταστράφηκε το αναψυκτήριο του Ομίλου και έπαθαν ζημιές αρκετά ιστιοπλοϊκά σκάφη, που ήταν αραγμένα στο σημείο. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Λιμενικό Σώμα.

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Έναντι 14 εκατ. δολαρίων

    Αστρονομικό ποσό για τα δίδυμα Πιτ - Τζολί

    4/8/2008 9:58:00 (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2008 10:54:47)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Ε!ΟΝLINE, PEOPLE, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με το αστρονομικό ποσό των 14 εκατ. δολαρίων πωλήθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα δίδυμα τέκνα του ζεύγους των διάσημων ηθοποιών Μπραντ Πιτ κι Αντελίνα Τζολί, γράφει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Ε!Online. Το διάσημο ζευγάρι σκοπεύει να δωρήσει τα χρήματα, που πλήρωσαν το αμερικανικό περιοδικό People και το βρετανικό Hello σε ανθρωπιστικό πρόγραμμα, το οποίο προωθούν εκμεταλλευόμενοι την εικόνα τους. Τα δίδυμα, Βιβιέν Μαρσελίν και Νοξ Λίον, γεννήθηκαν στις 12 Ιουλίου στη Γαλλία με καισαρική τομή και οι φωτογραφίες τους θα δημοσιευθούν σήμερα. Τα δύο περιοδικά ισοψήφισαν στον πλειστηριασμό του ζεύγους για τα δικαιώματα δημοσίευσης των παιδιών τους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ. Το People θα έχει τα δικαιώματα δημοσίευσης των φωτογραφιών στις ΗΠΑ, ενώ το Hello στον υπόλοιπο κόσμο. Να σημειωθεί ότι το αμέσως προηγούμενο μεγαλύτερο ποσό που είχε πληρωθεί για τη δημοσίευση φωτογραφίας γόνου ενός διασήμου ήταν τα 6 εκατ. δολάρια για τα δίδυμα του ζεύγους Τζένιφερ Λόπες και Μάρκ Άντονι.

    [03] Κόσμος

    Στο Μεξικό

    Παγκόσμια συνδιάσκεψη για το ΑΙDS

    4/8/2008 9:41:00 (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2008 10:55:52)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η 17η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το ΑΙDS ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στο Μεξικό, για πρώτη φορά σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, μέσα σε μία ατμόσφαιρα παραδοσιακών χωρών και τραγουδιών και παρουσία χιλιάδων συνέδρων που κατέκλυσαν το Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο στην πρωτεύουσα. Την έναρξη της συνδιάσκεψης κήρυξε χθες (σήμερα στις 03.00 ώρα Ελλάδος) ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και συμμετέχουν 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.500 θα είναι ασθενείς οι ίδιοι και θα έρθουν για να μοιραστούν με τους συνέδρους την καθημερινή τους εμπειρία. Η Διεθνής Εταιρεία ΑΙDS είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συνδιάσκεψης.

    Ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας ΑΙDS Πέδρο Κάν στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι στη μάχη κατά του ΑΙDS "μπορούμε κι οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα". Ο ίδιος παραδέχθηκε στον λόγο του, πως "παρά την τόση πρόοδο", ο κόσμος δεν φαίνεται να τηρεί τη δέσμευση, που ανέλαβε το 2006, για την πρόσβαση όλων σε μία αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη έως το 2010. Τόνισε επίσης πως "η αθέτηση των δεσμεύσεων θα έχει ως επακόλουθο εκατομμύρια θανάτους και επ ουδενί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Η νίκη είναι στο χέρι μας".

    Ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ΑΙDS (ΟΝUSIDA) Πίτερ Πιότ κάλεσε όλον τον κόσμο -μία ημέρα πριν την έναρξη της παγκόσμιας συνδιάσκεψης στο Μεξικό για το θέμα αυτό- να συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό τη μάχη κατά της ασθένειας και να αυξήσει τα κονδύλια για την θεραπεία και την πρόληψη της πανδημίας.

    Ο Μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν και η γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν θα παρέμβουν με ομιλίες τους στις εργασίες της συνδιάσκεψης. Επίσης, στους συνέδρους θα απευθυνθεί και η μικρή Κέρεν Γκονσάλες, μία μικρή οροθετική του AIDS από την Ονδούρα, η οποία επελέγη ειδικά για τον σκοπό αυτό.

    Η διεθνής συνδιάσκεψη για το AIDS είναι μία συνάντηση "που δεν απευθύνεται μόνον σε ειδικούς, αλλά αναμειγνύει όλα τα θέματα και όλους τους τομείς", τονίζει στέλεχος της συνάντησης.

    Έτσι, στις έξι ημέρες τις διάρκειας της συνδιάσκεψης, θα κατατεθούν τα αποτελέσματα γύρω από τις νέες έρευνες για τα καινούργια φάρμακα, θα εξετασθεί το θέμα του κόστους τους, θα θιγούν θέματα που αφορούν τα ορφανά από το AIDS, την ωφελιμότητα του ποδοσφαίρου στον αγώνα για την καταπολέμησή της νόσου, την απαγόρευση εισόδου που επιβάλλει η Κίνα στους οροθετικούς, τον αυξανόμενο αριθμό των προσβεβλημένων γυναικών.

    [04] Κοινωνία

    Εργασίες αποκατάστασης φθορών

    4/8/2008 9:02:00 (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2008 10:57:17)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εργασίες αποκατάστασης φθορών στον ασφαλτοτάπητα της Λεωφ. Μεσογείων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εως το Σταυρό Αγ. Παρασκευής, ξεκινούν συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου έως και την Κυριακή 10 του μηνός. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [05] Κοινωνία

    Στο σπίτι του προέδρου της AGB

    Έκρηξη στην Πεντέλη

    4/8/2008 8:30:00 (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2008 10:59:12)

    Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 11:20 το βράδυ της Κυριακής έξω από το σπίτι του προέδρου της εταιρείας δημοσκοπήσεων AGB κ. Αναστασάκου, στην οδό Καμπούρογλου στην Πεντέλη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στη ρίζα ενός πεύκου έξω από το σπίτι και από την έκρηξη άνοιξε μικρός κρατήρας ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο μαντρότοιχο και έσπασε ένα τζάμι του σπιτιού. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    [06] Κόσμος

    Μίνι-τυφώνας έπληξε τη Β. Γαλλία

    4/8/2008 8:21:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

    Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 13 άλλα τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση των κατοικιών τους, εξαιτίας ενός μίνι-τυφώνα που σάρωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας την περιοχή Οτμόν, στη βόρειο Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η νομαρχία. Περίπου 40 κατοικίες καταστράφηκαν, πολλές από αυτές κατέρρευσαν, κυρίως σε δύο δρόμους του Οτμόν, μίας πόλης 16.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, έπειτα από την επέλαση του τυφώνα, περί τις 23.00 τοπική ώρα, στον άξονα Οτμόν/Νεφ-Μενίλ/ Μομπέζ/ Μπουσιέρ-σιρ-Σαμπρ.

    Νεκρή ανασύρθηκε μία 70χρονη γυναίκα, η οποία βρήκε ακαριαίο θάνατο κατά την κατάρρευση της κατοικίας της στο Οτμόν. Επίσης υπέστησαν μερικές βλάβες η στέγη του γηροκομείου του Οτμόν και του νοσοκομείου του Μομπέζ.

    Πολλά από τα βαρύτερα περιστατικά του γηροκομείου χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα. Το πολιτιστικό κέντρο του Οτμάν άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύκτας για να υποδεχθεί όσους έμειναν άστεγοι. Λίγα χλμ μακρύτερα, στο Μπουσιέρ-σιρ-Σάμπρ, μία κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς κι οι δύο ένοικοί της μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

    "Διατηρούμε στην περιοχή ομάδες διάσωσης, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες", ανακοίνωσε η νομαρχία, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών και την κατάστασή τους. Περίπου 200 πυροσβέστες και 50 αστυνομικοί εστάλησαν εσπευσμένως στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας.

    Πολλά δένδρα έχουν πέσει στους δρόμους και πολλοί πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος ξερριζώθηκαν, μ αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επέμβαση των ομάδων διάσωσης, τονίζει η ίδια πηγή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 August 2008 - 8:50:08 UTC