Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταξη Ταμείων στο ΙΚΑ
  • [02] Πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο, Αχαΐα, Ζάκυνθο
  • [03] Αντιπαράθεση για τις ΔΕΚΟ
  • [04] Αποχώρηση Ζορμπά με αιχμές
  • [05] Δωρητής οργάνων ο Αυστραλός που υπέκυψε
  • [06] Social Funds Merging to IKA
  • [07] Ορίστηκε η δεκάδα του ελληνικού τελικού
  • [08] Πειραιάς: Πρόσκρουση πλοίων
  • [09] Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα ΚΕΣ
  • [10] Απόσυρση ζυμαρικών από τη MISKO
  • [11] Μεγάλη πυρκαγιά στην Αττάλεια
  • [12] Διοικητικές αλλαγές και Ολυμπιακή
  • [13] Αποστάσεις Τσερβενκόφσκι από Γκρουέφσκι
  • [14] Συνάντηση Τσίπρα με ΓΣΕΒΕ
  • [15] Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου
  • [16] Δημοσιοποίησε την παραίτησή του ο Γ. Ζορμπάς
  • [17] Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία ο Όλμερτ
  • [18] Δεύτερο κύμα ένταξης ταμείων στο ΙΚΑ
  • [19] Τρόμος στο Γουισκόνσιν

    [01] Οικονομία

    Δέσμευση Πετραλιά για διασφάλιση συντάξεων

    Ένταξη Ταμείων στο ΙΚΑ

    1/8/2008 16:11:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 18:02:38)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή της δεύτερης φάσης των ενοποιήσεων των ταμείων και 100.000 ασφαλισμένοι εντάσσονται στο ΙΚΑ. Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, που επισκέφτηκε το ΙΚΑ και είχε σύσκεψη με τον διοικητή του οργανισμού Γιώργο Μέργο, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. "Η κυβέρνηση όχι μόνο ψηφίζει και κάνει νόμο του κράτους τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις εφαρμόζει και μάλιστα στο χρόνο στον οποίο έχει δεσμευτεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η αύξηση της χρηματοδότησης, η οποία επί σειρά ετών ήταν στάσιμη, έγινε επί των ημερών της ΝΔ. Η αρμόδια για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι κυβέρνηση προχωρεί σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές ενοποιήσεις Ταμείων. "Οι μεγαλόπνοες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύντομα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα", ανέφερε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

    Ικανοποίηση για την πορεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

    Άρχισε από σήμερα το δεύτερο κύμα ενοποίησης των ταμείων, κατά την οποία 100.000 ασφαλισμένοι εντάσσονται στο ΙΚΑ.

    Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, επισκέφτηκε το ΙΚΑ και είχε σύσκεψη με τον διοικητή του οργανισμού Γιώργο Μέργο, ενώ συναντήθηκε και με το νέο διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, ο οποίος αντικατέστησε τον επί σειρά ετών διοικητή του οργανισμού Κωνσταντίνο Κόντο.

    Η κ. Πετραλιά προέβη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό μίλησε για 23 ταμεία που εντάχθηκαν σε 5 ταμεία, καθώς και για τις 80 διοικητικές πράξεις που εξέδωσε και αφορούν σε διανομή πόρων, μεταφορά υπηρεσιών, μετακίνηση υπαλλήλων και ενοποίηση αρχείων.

    Η κα Πετραλιά πρόσθεσε ότι το επόμενο ραντεβού είναι την πρώτη Οκτωβρίου οπότε ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση με την ενοποίηση των 133 κλάδων και ταμείων σε 13 ταμεία.

    "Η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, διότι για ό,τι δεσμευτήκαμε απέναντι στους πολίτες το πραγματοποιούμε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, για τις οποίες δεσμευτήκαμε", τόνισε η υπουργός.

    Επιπλέον, η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το κράτος είναι εκείνο που εγγυάται τις συντάξεις, και επισήμανε οτι "δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις συντάξεις και καλύπτονται όλα τα ελλείμματα των ταμείων".

    Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταβληθούν συντάξεις, για την κάλυψη των οποίων δεν αποτελεί προτεραιότητα η πώληση των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού.

    Η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ολοκληρώθηκε σήμερα 1η Αυγούστου, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι: "Η κυβέρνηση όχι μόνο ψηφίζει και κάνει νόμο του κράτους τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις εφαρμόζει και μάλιστα στο χρόνο στον οποίο έχει δεσμευτεί".

    "Η κυβέρνηση σήμερα προχωρεί σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές ενοποιήσεις Ταμείων, χωρίς σχέδιο, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς προοπτική, χωρίς ασφαλιστική λογική. Την καλούμε να δώσει άμεσα απαντήσεις: - για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, του μεγάλου Tαμείου των ελεύθερων επαγγελματιών, τα ελλείμματα του οποίου φθάνουν τα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς το επιπλέον βάρος των ενοποιήσεων - για τα ελλείμματα των 1,5 δις ευρώ ετησίως των Ταμείων που εντάσσονται από σήμερα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Tαμείου Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων. ", τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου

    "Οι μεγαλόπνοες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα πολύ σύντομα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

    Διαμαρτυρίες για τα "τεράστια" προβλήματα που προκύπτουν από την ενοποίηση των ταμείων, εξέφρασαν στον ΟΑΕΕ και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των εργαζομένων του πρώην ΤΕΒΕ και του πρώην ΤΑΕ, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για απολύσεις και για φόβο επιμήκυνσης του χρόνου απονομής της σύνταξης. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας στην Αττική, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων για το μήνα Αύγουστο. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην οδό Αιόλου.

    Το πρόβλημα αφορά 12.000 συνταξιούχους των οποίων το επικουρικό ταμείο παρουσιάζει ταμειακό πρόβλημα .

    Κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων οι πρόεδροι της ΟΤΟΕ, των εργαζομένων στις ΕτΕ και των συνταξιούχων κκ Σταύρος Κούκος, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Αλέξανδρος Τσούλης τόνισαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η ταμειακή ρευστότητα και ζήτησαν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕτΕ να αναλάβει ουσιαστικό διάλογο με την ΟΤΟΕ για την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα σε ένα ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων.

    [02] Κοινωνία

    Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία

    Πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο, Αχαΐα, Ζάκυνθο

    1/8/2008 14:08:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 18:38:01)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κούμαρη του Αιγίου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Κοιλιωμένο Ζακύνθου, όπου επιχειρούν 12 οχήματα με 30 άνδρες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

    Νωρίτερα, σημειώθηκε αναζωπύρωση της φωτιάς στο Κάτω Σούλι Μαραθώνος, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μαρκόπουλο, σε δύσβατη δασική περιοχή στο λατομείο του Σταύρου.

    Αυτή την ώρα, υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους του Δήμου Λεχαινών και απείλησε το χωριό Σίμιζα και τους οικισμούς Πηγάδι και Μαστορέικα του Δήμου Τραγανού.

    Και σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, κυρίως στη νησιωτική και νότια χώρα, όπου θα πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

    Για αύριο Σάββατο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Ευβοίας, Έβρου, Λέσβου (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Λήμνου), Χίου, Σάμου (και της Ικαρίας) και Κυκλάδων.

    [03] Πολιτική

    Με αφορμή τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη

    Αντιπαράθεση για τις ΔΕΚΟ

    1/8/2008 15:15:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 18:03:30)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλούν οι δηλώσεις της υπευθύνου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη στη ΝΕΤ 105,8 την Πέμπτη για το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης κάποιας ΔΕΚΟ, εάν δεν εκτελεί κοινωνικό έργο. Για διγλωσσία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια σοβαρή πολιτική που στοχεύει στην μείωση των ελλειμμάτων αλλά και στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για εσκεμμένη παραποίηση και διαστρέβλωση των θέσεών της στο θέμα των ΔΕΚΟ έκανε λόγο η κ. Κατσέλη. Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη για τις ΔΕΚΟ, πραγματοποίησε στη Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Διγλωσσία στο ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις της Λούκα Κατσέλη για τις ΔΕΚΟ.

    Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε:

    "Εάν υπάρχουν κάποιες απ αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν προσφέρουν έργο, δεν υπάρχει αντίκρισμα στην ύπαρξή τους ή δεν είναι αποτελεσματικές ή οτιδήποτε, βεβαίως να δούμε πώς θα ανασυγκροτηθούν. Άλλο αυτό."

    Θ. Σαφιάκας: Να ανασυγκροτηθούν ή και να κλείσουν;

    "Κοιτάξτε, αν μια επιχείρηση δεν χρειάζεται πλέον, θα μπορούσε να κλείσει και να κοιτάξει κανένας τι πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω, δεν είναι το θέμα ιδεολογικό. Το ζήτημα είναι, ότι μια δημόσια επιχείρηση είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης. Αν αυτό το εργαλείο ανάπτυξης δεν είναι χρήσιμο, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε."

    Σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε:

    "Θα πω μόνο ότι θεωρώ σημαντικό, ένα κόμμα που κυβερνά επί σειρά πολλών ετών και γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα των δημοσίων επιχειρήσεων έχει φωνές που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση να βοηθηθεί η πορεία της εξυγίανσης των δημοσίων επιχειρήσεων. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, η διγλωσσία σε πάρα πολλά ζητήματα έχει οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια μάλλον ανυπαρξία σαφών πολιτικών θέσεων".

    "Η σοβαρή πολιτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, είναι πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων, πολιτική να μη χαθούν θέσεις εργασίας, πολιτική, η οποία πάνω απ όλα δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για αυτά τα θέματα, που επί δεκαετίες λίμναζαν και δημιούργησαν τα προβλήματα. Δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της εικόνας των δημοσίων επιχειρήσεων που επιτελούν κοινωνικό έργο", πρόσθεσε.

    Για εσκεμμένη παραποίηση και διαστρέβλωση των θέσεών της, έκανε λόγο σήμερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η κ. Κατσέλη.

    Όπως είπε μια θεωρητική συζήτηση ανέφερε ότι αυτονόητο είναι πως όταν μία ΔΕΚΟ παύει να έχει κοινωνικό ρόλο, ίσως πρέπει να κλείσει.

    Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στις ΔΕΚΟ.

    Χθες σε διευκρινιστική δήλωσή της η κ. Κατσέλη υποστήριξε:

    "Για το ΠΑΣΟΚ, οι ΔΕΚΟ επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς και οικονομικής ανάπτυξης λόγοι για τους οποίους πρέπει να διοικούνται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με βάση τη σύγχρονη και αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση. Για το ΠΑΣΟΚ, δεν τίθεται θέμα κατάργησης οποιασδήποτε ΔΕΚΟ, εφόσον αποτελεί πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής. "Όλοι γνωρίζουν ότι επί ΝΔ οι πολίτες απολαμβάνουν χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες και υψηλότερες τιμές, ενώ ταυτόχρονα τα ελλείμματα και τα χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων διογκώνονται. Μάταια λοιπόν προσπαθεί ο κύριος Ρουσόπουλος να μεταθέσει αλλού τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την σημερινή κατάντια των ΔΕΚΟ", σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Σε υψηλότερους τόνος αναφέρθηκε στις δηλώσεις Κατσέλη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι μπροστά σε αυτά που είπε εκείνη "ο Αλογοσκούφης φαντάζει αρσακειάδα".

    "Θα πάτε στις απεργίες και τα πεζοδρόμια και την ίδια ώρα λέει το ΠΑΣΟΚ να κλείσουν οι ΔΕΚΟ. Πρέπει να ντρέπεστε! Ο Αλογοσκούφης φαντάζει Αρσακειάδα μπροστά σ αυτά που λέτε εσείς. Καλώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εάν δεν υιοθετεί τις απόψεις της κας Κατσέλη που είναι υπεύθυνη για το χώρο αυτό, να την διώξει", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

    Οι αναφορές του κου Μανώλη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που εξέφρασε τη δυσφορία του, σημειώνοντας ότι "το φόρουμ όπου τα κόμματα εκφράζουν επισήμως τις θέσεις τους, είναι η Βουλή. Για το θέμα αυτό, υπάρχει γραπτή διευκρινιστική δήλωση της κας Κατσέλη και του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ".

    [04] Πολιτική

    Αποχώρηση Ζορμπά με αιχμές

    1/8/2008 16:51:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 17:36:06)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Με βολές επισφράγισε και τυπικά την αποχώρησή του από την προεδρία της Αρχής για την Καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος ο Γιώργος Ζορμπάς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία αναφέρεται στο έργο της Αρχής. Άφησε εκ νέου αιχμές κατά του υπουργού Οικονομίας, και χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση νέας επιτροπής για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος.

    Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο

    Την αποχώρησή του από την προεδρία της Αρχής για την Καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος επισφράγισε και τυπικά ο Γιώργος Ζορμπάς με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία αναφέρεται στο έργο της Αρχής.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρώην επικεφαλής της Αρχής είπε ότι αποχωρεί με ήσυχη τη συνείδησή του, άφησε εκ νέου αιχμές κατά του υπουργού Οικονομίας, και χαρακτήρισε αντισυνταγματικό και με πολλά νομικά λάθη το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή και το οποίο προβλέπει τη σύσταση νέας επιτροπής για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος.

    Αναφερόμενος στο έργο της Αρχής ο κ. Ζορμπάς αποκάλυψε ότι για την υπόθεση Siemens ασχολείται από το 1995, όταν ήλεγχε τις συμβάσεις του ΟΤΕ για την προμήθεια υλικού, ενώ αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση και στο πόρισμα για τα δομημένα ομόλογα και τις άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

    Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας ξεκαθάρισαν για ακόμα μια φορά πως το θέμα Ζορμπά είναι θεσμικό και όχι προσωπικό, προσθέτοντας ότι εάν ο κ. Ζορμπάς έχει κάποια στοιχεία για οποιαδήποτε από τις έρευνες που διεξήγαγε, θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει άμεσα και να τα καταθέσει στην εισαγγελία και όχι να παραμένουν προϊόν πολιτικής.

    Παράλληλα ο επικεφαλής της αρχής, κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι πιο προσεκτικό στις ανακοινώσεις του, ενώ επιτέθηκε και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης παρέπεμπαν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μια εβδομάδα σύμφωνα με την οποία εζητείτο από τον κ. Ζορμπά να επιδείξει εγγράφως τα αιτήματά του που αφορούσαν στην υπόθεση των ομολόγων αντί να επικαλείται σημειώματα και αγγελιοφόρους.

    Ο Γιώργος Ζορμπάς πάντως στη συνέντευξη που παραχώρησε είπε πως θα συνεχίσει να μιλάει όταν κρίνει ότι υπάρχει λόγος.

    Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Ζορμπά.

    "Είναι και θεσμικά αναγκαίο να κατατεθεί στη βουλή ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα λεγόμενα ενός εκλεκτού της κυβέρνησης πάνω στην προσωπικότητα του όποιου οικοδομήθηκε μια βάναυση επίθεση ηθικής αμφισβήτησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια."

    Την επιστολή δημοσιοποιεί ο αποστέλλων και όχι ο παραλήπτης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται το γραφείο του Πρωθυπουργού να δημοσιοποιήσει την επιστολή του Γιώργου Ζορμπά προς τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε επίσης, με αφορμή τα λεχθέντα από τον κ. Ζορμπά μετά την παραίτησή του, πως το θέμα αυτό έχει απαντηθεί λεπτομερώς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    "O Ζορμπάς αποδομήθηκε και λύθηκαν τα χέρια της «Μαντάμ Ορτάνς» για τα μεγάλα κόλπα, στα οποία ενίοτε χρησιμοποιείται "μαύρο" χρήμα. Ο κ. Αλογοσκούφης πίστεψε ότι θα ήταν ανώδυνος "η εξόδιος ακολουθία" του κ. Ζορμπά με την κατάργηση της Αρχής για την καταπολέμηση του "μαύρου" χρήματος. Για καλό και για κακό ας μάθει η Κυβέρνηση της ΝΔ συρτάκι, γιατί θα της χρειαστεί καθόσον ο κ. Ζορμπάς προφανώς ετοιμάζεται να τους χορέψει για τα καλά", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    [05] Κοινωνία

    Δωρητής οργάνων ο Αυστραλός που υπέκυψε

    1/8/2008 14:22:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 18:23:16)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Κατέληξε το μεσημέρι στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", μετά την αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα, ο νεαρός Αυστραλός που χτυπήθηκε άγρια έξω από μπαρ της Μυκόνου. Ο τραγικός πατέρας πήρε τελικά τη γενναία απόφαση να δωρίσει την καρδιά του νεαρού σε 30χρονο Αυστραλό υπήκοο που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο και τα υπόλοιπα όργανα αποφασίστηκε να δοθούν μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων σε Έλληνες υπηκόους. Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι για την αποτρόπαια αυτή πράξη. Η κατηγορία είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία όμως αναμένεται ότι πλέον θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Συγκλόνισε η στάση του τραγικού πατέρα

    Νωρίτερα, ο πατέρας του άτυχου νέου είχε δηλώσει ότι "δεν υπάρχει θέμα δωρεάς οργάνων, καθώς η σύζυγός μου θέλει να δει το γιο μας ακέραιο". Στο πλευρό του βρίσκονταν διαρκώς ο αδερφός του και άνθρωποι της πρεσβείας.

    "Εγώ και ο ξάδελφός μου κατεβήκαμε από το μηχανάκι και όπως περπατούσαμε δεχθήκαμε την επίθεση. Δεν είχαμε δει ποτέ τους δράστες. Δεν έγινε τίποτε προηγουμένως στο μπαρ" είπε στους δημοσιογράφους ο ξάδελφος του 20χρονου Αυστραλού που τον συνόδευε.

    Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται και τα χιλιάδες μέλη που απέκτησε μέσα σε μόλις δύο ημέρες η σελίδα που άνοιξε στο Facebook για το 20χρονο παιδί.

    Στις εκατοντάδες αφιερώσεις που γίνονται, εκτός από τον αποτροπιασμό για το επεισόδιο και την αμέριστη συμπαράσταση στην τραγική οικογένεια, ζητείται η παραδειγματική τιμωρία των δραστών, που τραυμάτισαν βάναυσα τόσο τον 20χρονο Αυστραλό όσο και την Ελλάδα.

    Οι δύο βασικοί δράστες του επεισοδίου -ο 25χρονος πορτιέρης και ο 18χρονος παρκαδόρος του μπαρ στη Μύκονο παραπέμφθηκαν στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή. Ωστόσο, η απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται ότι πλέον θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, εφόσον το παιδί κατέληξε, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την ισόβιο κάθειρξη.

    Οι δύο άλλοι συλληφθέντες, που εργάζονταν σε παρακείμενο μπαρ και συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των παιδιών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη σωματική βλάβη που προκάλεσαν, ενώ ποινική δίωξη έχει ασκηθεί ακόμη για αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

    Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου

    "Το τραγικό περιστατικό ενός συναθρώπου μας από την Αυστραλία, που τίμησε τη Μύκονο και την Ελλάδα, επιλέγοντας το νησί ως προορισμό για τις θερινές του διακοπές, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηρίσει συνολικά την όμορφη γωνιά του Αιγαίου, στην οποία μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και αναπτύσσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα".

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου, σημειώνοντας ότι "κανένας πολίτης δεν μπορεί να συγκρατήσει τη θλίψη, την οργή και την απαξίωση που αισθάνεται για αυτούς που παρεκτράπηκαν, όμως τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές μπορούν δυστυχώς εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε άδικες γενικεύσεις. Η τιμωρία αυτών που ευθύνονται, πρέπει να είναι παραδειγματική", σημειώνουν οι ξενοδόχοι της Μυκόνου.

    "Ένα τέτοιο περιστατικό δεν μπορεί να αμαυρώσει την πατροπαράδοτη μυκονιάτικη φιλοξενία, δεν μπορεί να αφήσει μαύρα στίγματα στην κοινωνία μας. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο μάς εμπιστεύονται ως πρώτη επιλογή προορισμό για τις διακοπές τους, διότι ξέρουν ότι η Μύκονος παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για όλους" τονίζουν οι ξενοδόχοι.

    [06] 10.000 more Citizens Insured in IKA

    Social Funds Merging to IKA

    01 Αυγ 2008 16:11:00

    Sources: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑNA/ΜNA

    Premiere today during the second day of the unification of funds. More than 10.000 insured employees are included in IKA social fund. Minister of employment confirmed that there is not going to be a problem regarding the payment of pensions and the service of social insured citizens. "The government not only votes and turns the reforms into laws of state but also applies them in the time ramework it had promised to", state representative stated and added that the raising of funds which remained stagnant for years was materialized during New Democracys tenure. PASOK competent member for issues of employment and social insurance Mrs. Evi Christofilopoulou said that the government proceeds to dead end and ineffective unifications of Funds. "Far-reaching governmental reforms in the social security system soon proved to be only promises", Synaspismos president Alexis Tsipras stated.

    Satisfaction for the progress of the reforms

    Second wave of social security funds merging with IKA started today. Employment Minister, Fani Palli Petralia visited IKA headquarters, where she had a meeting with IKA chief, George Mergos. In parallel, new chief of Free Lance Professionals Organization, Konstantinos Papathanasiou assumes his duties today, replacing former chief for several years, Konstantinos Kontos.

    Mrs. Petralia expressed her satisfaction for the progress of the social reforms and making a brief estimation, also expressed her satisfaction and spoke of the 23 funds that were unified in 5 and of the 80 administrative decisions issued related to distribution of sources, transportation of services, removal of employees and unification of archives.

    In addition, Mrs. Petralia confirmed that the state guarantees to safeguard pensions and underlined "there is no worry for pensions as all social funds deficits will be covered."

    Translated by Sofia Gartziou

    [07] Πολιτισμός

    Ορίστηκε η δεκάδα του ελληνικού τελικού

    1/8/2008 19:21:00

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 6ο Διαγωνισμό Eurovision Junior, στις 22 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό της Κύπρου. Η κριτική επιτροπή, που ορίστηκε από την ΕΡΤ, επέλεξε τα 10 (από συνολικά 29) που προκρίνονται στον ελληνικό τελικό, όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Κύπρο. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Νίκος Βουτούρας, από τη δισκογραφική εταιρία N.R.G, Γιώργος Πολυχρονίου, μουσικός παραγωγός, Γιώργος Συριόπουλος, διευθυντής του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», Μπέσυ Αργυράκη, τραγουδίστρια και Θοδωρής Ζωγράφος, διευθυντής της Vocal Art Academy μουσικός παραγωγός.

    Οι φιναλίστ

    Τα δέκα φιναλίστ τραγούδια (με τυχαία σειρά) είναι τα ακόλουθα:

    Τίτλος τραγουδιού: «ΠΕΝΤΕ ΟΝΕΙΡΑ» Σύνθεση/στίχοι /ερμηνεία: Έλενα Καραπατή, Αιμιλία Παπαπέτρου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Ελένη Σούμα, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟ» Στίχοι/ερμηνεία: Κατερίνα Καούνη, Σύνθεση/ερμηνεία: Χριστίνα Καούνη Τίτλος τραγουδιού: «ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία:: Άννα Καραπέτοβα Τίτλος τραγουδιού: «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Νίκη Τσέτσου, Βασιλική Στεφοπούλου Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Αθηνά Μανουκιάν Τίτλος τραγουδιού: «ΚΑΠΟΙΑ ΝΥΧΤΑ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Νίκη Γιαννούτσου Χορός: Δανάη Καρούμπη, Αναστασία Πέππα Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ» Σύνθεση/ερμηνεία: Μαρία Θεοδώρου, Στίχοι/ερμηνεία: Αναστασία Θεοδώρου Τίτλος τραγουδιού: «ΜΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Μικαέλα Ζαμπετάνη Τίτλος τραγουδιού: «ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Λουκία-Μαρία Παπαϊωάννου, Φοίβη-Άρτεμις Σμέτη-Μιχαλιού Τίτλος τραγουδιού: «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Χριστίνα Λεβετσοβίτη

    [08] Κοινωνία

    Πειραιάς: Πρόσκρουση πλοίων

    1/8/2008 18:41:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόσκρουση κρουαζιερόπλοιου με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο σημειώθηκε την Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά. Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο "Κρυστάλ" με 955 επιβάτες κατά τη διάρκεια απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά επάνω στην πλώρη του πλοίου "Λισσός" που φόρτωνε επιβάτες και οχήματα για τα νησιά Χίο και Μυτιλήνη. Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές και στα δύο πλοία. Το "Κρυστάλ" που πραγματοποιούσε εφταήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου και την Τουρκία όσο και το "Λισσός" θα αποπλεύσουν μετά την επιθεώρησή τους από τεχνικά κλιμάκια του Λιμενικού. Την ίδια ώρα, ταλαιπωρία περίμενε και τους 268 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου "Fly Cat III" στο οποίο λίγο μετά τον απόπλου του από τη Φολέγανδρο για τον Πειραιά σημειώθηκε θραύση κρυστάλλων στα παράθυρα επιβατών. Ο πλοίαρχος προσέγγισε στον όρμο Κουταλά νοτιοδυτικά της Σερίφου και αφού αποκατέστησε μερικώς τα κρύσταλλα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Σερίφου όπου και θα επιθεωρηθεί. Οι επιβάτες θα προωθηθούν για τον Πειραιά με άλλα πλοία της γραμμής.

    [09] Πολιτική

    Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα ΚΕΣ

    1/8/2008 16:33:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 17:56:37)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα, από το β θερινό τμήμα της Βουλής. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Και σήμερα, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους. Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρέπει να μπει τάξη στη "γκρίζα ζώνη" της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία επί του θέματος. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για άθλιο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, που ανοίγει τις πύλες στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Σκληρή κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τα όσα είπε περί κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια, από τον Σεπτέμβριο.

    Υψηλοί τόνοι

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης επέκρινε τους κκ Παπανδρέου και Αλαβάνο για τη στάση τους, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο βάζει σε τάξη το χάος της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Επικαλέστηκε, μάλιστα, παλαιότερες δηλώσεις και συνεντεύξεις των κυρίων Παπανδρέου, Βενιζέλου και Αλαβάνου, στις οποίες φέρονται να μην διαφωνούν ουσιαστικά με την κυβερνητική πρόταση.

    Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και της ίδρυσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι πανεπιστημίων μέσω πρακτόρων, αντέτεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Από το ΚΚΕ, ο Κωνσταντίνος Αλυσανδράκης παρατήρησε ότι η εφαρμογή του νομοσχεδίου θα δημιουργήσει ένα εμπόριο ελπίδων για επαγγελματική διέξοδο και θα υποβαθμίσει τις πανεπιστημιακές σπουδές, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για Κυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής.

    Ο Συνασπισμός πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρατήρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Από την πλευρά του, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο σχετικά με τις δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο.

    Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δήλωση Αλαβάνου και τον κάλεσε να εξηγήσει στους πολίτες τι εννοεί και πρόσθεσε ότι, όταν μια πολιτική κοινοβουλευτική δύναμη κάνει τέτοιες δηλώσεις διά του αρχηγού της, η αναταραχή που δημιουργεί σε πολιτικό επίπεδο είναι μια αναταραχή που μπορεί να οδηγηθεί σε επίπεδο αντιπαράθεσης στους δρόμους.

    Απαντώντας, ο ΣΥΝ σημείωσε ότι το φοιτητικό κίνημα με μαζικές και ειρηνικές μορφές πάλης θα καταργήσει στη πράξη τα αντισυνταγματικά σχέδια της Κυβέρνησης.

    [10] Κοινωνία

    Απόσυρση ζυμαρικών από τη MISKO

    1/8/2008 16:16:00

    Όλες τις συσκευασίες των προϊόντων τορτελίνι, γεμιστά ζυμαρικά και ραβιόλι αποσύρει από την αγορά η MISKO. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι και τα τρία προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή, η απόσυρση όμως γίνεται, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας ενός ποιοτικού θέματος που παρουσιάστηκε. Προ ημερών, η MISKO είχε αποσύρει τα τορτελίνια με κρέας. Η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά τον ΕΦΕΤ.

    [11] Κόσμος

    Μεγάλη πυρκαγιά στην Αττάλεια

    1/8/2008 15:12:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι της επαρχίας Αττάλεια στην Τουρκία, όπου τεράστια πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ ήδη πέντε χωριά εκκενώθηκαν. Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μεγάλη πυρκαγιά απειλεί το αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ασπένδου, στη Σίδη, κοντά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. "Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να σβήσουμε την πιο μεγάλη και την πιο καταστροφική φωτιά στην ιστορία της Αττάλειας" δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο η φωτιά έχει κατακάψει 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και σπίτια.

    Μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην περιοχή

    Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες κατεστραμμένων σπιτιών και οικογένειες να τρέχουν για να γλιτώσουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει χωριό.

    Οι πυροσβέστες στην Αττάλεια, υποστηριζόμενοι από 12 αεροσκάφη, συνεχίζουν τις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, αλλά οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο τους.

    Τούρκοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι το αρχαίο ελληνικό θέατρο δεν κινδυνεύει και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του. Η Άσπενδος καθώς και η Σίδη, στην ευρύτερη περιοχή, είναι περιοχές με πολυάριθμα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αττάλεια, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία, με 7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ξεκίνησε η φωτιά.

    [12] Πολιτική

    Δείπνο Καραμανλή στους βουλευτές

    Διοικητικές αλλαγές και Ολυμπιακή

    1/8/2008 13:51:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 17:34:19)

    Οι αλλαγές στη διοικητική μεταρρύθμιση και η εξεύρεση λύσης στην Ολυμπιακή είναι οι επόμενες προτεραιότητες της Kυβέρνησης. Στα δύο αυτά ζητήματα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στον Πειραιά, προς τους βουλευτές της ΝΔ του α και β θερινού τμήματος της Βουλής. Στο δείπνο που έγινε στο Ναυτικό Όμιλο του Πειραιά έδωσαν το παρών περισσότεροι από 50 βουλευτές οι οποίοι συνοδεύονταν από τις συζύγους τους. Απουσίασαν για διάφορους λόγους για τους οποίους ενημέρωσαν τον κ. Τραγάκη, οι κύριοι Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατούλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη. Αρνητικά απάντησε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος στην ερώτηση αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει κάποιο μήνυμα από την απουσία κάποιων βουλευτών από το δείπνο. "Ηταν μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση για τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που συμμετέχουν στα δύο θερινά τμήματα της Βουλής" πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Το στίγμα της νέας περιόδου

    Ο Κώστας Καραμανλής έφθασε στο Ναυτικό όμιλο Πειραιά συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Νατάσσα. Τον υποδέχτηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης.

    Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το μεγάλο έργο, που, όπως είπε, έχει παραχθεί τους τελευταίους 11 μήνες στο Κοινοβούλιο.

    Ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα για τη νέα περίοδο που είναι οι αλλαγές στην διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και η λύση για την Ολυμπιακή.

    Στις 13 ροτόντες, οι βουλευτές συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό σε χαλαρούς τόνους για διάφορα θέματα, όπως οι τελευταίες πυρκαγιές, ζητήματα επικαιρότητας, για ποδόσφαιρο, ενώ ακούστηκαν και πολλά ανέκδοτα με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Ημαθίας Ηλία Φωτιάδη.

    Περισσότεροι από 50 βουλευτές παρέστησαν στο δείπνο συνοδευόμενοι οι περισσότεροι από τις συζύγους τους.

    Ανάμεσα τους οι συχνά πυκνά διαφωνούντες Θανάσης Γιαννόπουλος και Γιάννης Μανώλης, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Πρωθυπουργό. Απόντες ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος βρισκόταν στα εγκαίνια μουσείου στην Άνδρο, και ο Βύρων Πολύδωρας, που κάνει διακοπές στην Αρκαδία.

    Ο Γιάννης Τραγάκης έδωσε ραντεβού στο ίδιο μέρος στα τέλη Σεπτεμβρίου για τους βουλευτές της ΝΔ του γ θερινού τμήματος της Βουλής.

    [13] Κόσμος

    Αποστάσεις Τσερβενκόφσκι από Γκρουέφσκι

    1/8/2008 13:41:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 15:00:18)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ?ΜΠΕ

    Αποστάσεις από την προκλητική πολιτική του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, κρατά ο Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι σε συνέντευξή του στη σκοπιανή εφημερίδα "Ουτρίνσκι Βέσνικ", εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της ενέργειας Γκρουέφσκι να εγείρει το θέμα των αυτοαποκαλούμενων "Αιγαιατών Μακεδόνων". Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ανέξοδο πατριωτισμό και λαϊκισμό και τον επικρίνει για την υποδοχή που επιφύλαξε πρόσφατα στα Σκόπια σε εκπροσώπους της φυλής Χούνζι από το Πακιστάν οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους στρατηγούς του Μ.Αλεξάνδρου, καθώς για την τοποθέτηση αγαλμάτων από την ελληνορωμαϊκή περίοδο μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια. Σε άλλη εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης της γείτονος .

    Αμφιβολίες για το ζήτημα των "Αιγαιατών Μακεδόνων"

    Σοβαρές αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της ενέργειας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, να εγείρει το θέμα των αυτοαποκαλούμενων "Αιγαιατών Μακεδόνων", εκφράζει ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

    Χαρακτηριστικά τονίζει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος ανοίγει αυτό το θέμα θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει ισορροπία στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την ονομασία, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα προσέφερε νέα αφορμή στην Ελλάδα για να προσκομίσει εμπόδια σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα των αυτοαποκαλούμενων "Αιγαιατών Μακεδόνων", μπορεί να επιλυθεί μόνον όταν η ΠΓΔΜ ενταχθεί στην ΕΕ.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι ο καλύτερος και ίσως μοναδικός τρόπος να επιτύχουμε αυτό τον στόχο, είναι οι συμπατριώτες μας αυτοί, μαζί με όλους εμάς, να γίνουν ισότιμοι πολίτες της ΕΕ, ήτοι η Δημοκρατία της Μακεδονίας να ενταχθεί στην ΕΕ. Τότε, όταν καθίσουμε ισότιμα στο ίδιο τραπέζι, όταν τα σύνορα μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας θα είναι όπως τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, τότε όταν θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και θεσμούς, θα μπορέσει με σιγουριά να επιλυθεί το ζητημάτων αποκαλούμενων Αιγαιατών", σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, , καταλογίζει στον πρωθυπουργό ανέξοδο πατριωτισμό και λαϊκισμό και τον επικρίνει για την υποδοχή που επιφύλαξε πρόσφατα στα Σκόπια σε εκπροσώπους της φυλής Χούνζι από το Πακιστάν οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους στρατηγούς του Μ.Αλεξάνδρου, καθώς για την τοποθέτηση αγαλμάτων από την ελληνορωμαϊκή περίοδο μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια.

    "Δυστυχώς, πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα, παραπέμπουν σε μία φθηνή και λαϊκιστική εκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων των πολιτών μας. Ο Μακεδονικός λαός έχει πλούσια ιστορία και μπορεί να είναι υπερήφανος γι΄αυτήν.Δεν έχουμε ανάγκη να αναποδογυρίζουμε κάποια ιστορικά στοιχεία και ακόμη περισσότερο από κακόγουστες υπερβολές", καταλήγει ο κ. Τσερβένκοφσκι.

    Αδιάλλακτος ο Μιλόσοσκι

    |Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ"επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης

    "Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, υπό οποιοδήποτε τίμημα. Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δευτερεύον θέμα για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά πρωταρχικό. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας και στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, τα οποία σχετίζονται με το συνταγματικό μας όνομα", αναφέρει ο κ. Μιλόσοσκι.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε συνομιλίες αναφορικά με την "μακεδονική εθνική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα", ενώ απορρίπτει ισχυρισμούς ότι κάποιες από τις δηλώσεις του μπορεί να εκληφθούν ως ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας

    "Δεν διαπραγματευόμαστε για την εθνική μας ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Στις συνομιλίες που διεξάγονται, η Μακεδονία υπερασπίζεται το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού αυτοπροσδιορισμού από την επιθετική προσέγγιση της Αθήνας. Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα,ως τελικό στόχο έχει να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα βασικά ανθρώπινα κα εθνικά δικαιώματα",τ ονίζει ο κ. Μιλόσοσκι.

    [14] Πολιτική

    Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου

    Συνάντηση Τσίπρα με ΓΣΕΒΕ

    1/8/2008 12:58:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου. Σε δήλωση του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της, ιδίως στο ασφαλιστικό επισημαίνοντας ότι πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν όχι το νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού αλλά η μετατροπή του από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ και τον Οκτώβριο εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

    [15] Κοινωνία

    Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και ΚΤΕΛ

    Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

    1/8/2008 12:44:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 15:06:10)

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8

    Πρώτη Αυγούστου σήμερα και ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, ενόψει και του Σαββατοκύριακου. Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς, ενώ, από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ για την κάλυψη των αναγκών έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια. Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά, ενώ στο Αιγαίο πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 36 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 19 από τη Ραφήνα και εννιά από το λιμάνι του Λαυρίου.

    [16] Πολιτική

    Μετά την κατάργηση της Αρχής

    Δημοσιοποίησε την παραίτησή του ο Γ. Ζορμπάς

    1/8/2008 12:41:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την παραίτηση του δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Γιώργος Ζορμπάς. Ο κ. Ζορμπάς σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε πως προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα από την κατάργηση της Αρχής, με την ψήφιση χθες σχεδίου νόμου και την αντικατάσταση της με νέα διοικητική επιτροπή. Ο Γιώργος Ζορμπάς άφησε αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομίας αλλά και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ερωτώμενος σχετικά δεν θέλησε να σχολιάσει την επιστολή παραίτησης του κ. Ζορμπά τόνιζοντας πως το θέμα αυτό έχει απαντηθεί λεπτομερώς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Παρέμβαση Βενιζέλου

    Παρέμβαση σχετική με την παραίτηση Ζορμπά έκανε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για αποκαλυπτική επιστολή που φέρεται να απέστειλε ο κ. Ζορμπάς στον Πρωθυπουργό, την οποία, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα.

    "Είχαμε προβλέψει ότι ο κ. Ζορμπάς θα αντιδράσει, θα εκδικηθεί, θα υπονοήσει πράγματα που αφορούν σημαντικές ανοιχτές υποθέσεις, όπως εκείνες της Siemens και της Γερμανός", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

    "Είναι χρέος της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή - και θεσμικά αναγκαίο να κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα λεγόμενα ενός εκλεκτού της Κυβέρνησης, πάνω στην προσωπικότητά του οποίου, οικοδομήθηκε μία βάναυση επίθεση ηθικής αμφισβήτησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια".

    [17] Μ. Ανατολή

    Ανακρίθηκε εκ νέου

    Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία ο Όλμερτ

    1/8/2008 12:16:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 14:58:41)

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Όλμερτ, ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς και οικονομικής απάτης, υπέβαλε σήμερα Παρασκευή την παραίτησή του, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Κυβέρνησης. Την Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο μετά την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα του, Καντίμα. Όπως έγινε γνωστό, ο Εχούντ Όλμερτ υποβλήθηκε και πάλι σήμερα σε ανάκριση από την αστυνομία ως ύποπτος για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς και σε απάτες, οι οποίες τον εξανάγκασαν ήδη να ανακοινώσει πως θα παραιτηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η ανάκριση, η οποία διεξήχθη από αστυνομικούς στην κατοικία του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, διήρκεσε μάλιστα περισσότερο χρόνο απ ό,τι προβλεπόταν, σχεδόν τρεις ώρες, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως μια υπόθεση αποδοχής αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και ύποπτες μεταβιβάσεις μετρητών.

    Εν αναμονή κατηγορητηρίου

    Ο Όλμερτ είναι ύποπτος ότι δέχθηκε σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά από έναν εβραίο αμερικανό επιχειρηματία, τον Μόρις Ταλάνσκι, ενώ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, από το 1993 ως το 2003, και μετά υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου ως τον Ιανουάριο του 2006.

    Είναι επίσης ύποπτος ότι υπέβαλε πολλαπλούς λογαριασμούς για κάποια ταξίδια στο εξωτερικό σε διάφορους θεσμούς, ιδιωτικούς ή δημόσιους.

    Οι ερευνητές πίεσαν τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις και του παρουσίασαν έγγραφα, μερικά από τα οποία υπογραμμένα από τον ίδιο, που τον ενοχοποιούν και τα οποία συγκέντρωσαν στις ΗΠΑ αναφορικά μ αυτές τις δύο υποθέσεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Η εισαγγελία μπορεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες να παρουσιάσει ένα κατηγορητήριο εναντίον του Όλμερτ, δεδομένης της σοβαρότητας των ενδείξεων που έχει συγκεντρώσει, πρόσθεσαν οι πηγές.

    Πρόκειται για την τέταρτη, μέσα σε μερικούς μήνες, ανάκριση του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα παραιτηθεί το Σεπτέμβριο από τα καθήκοντά του, μετά την εκλογή ενός νέου ηγέτη του κεντρώου κόμματός του, του Καντίμα.

    Παραιτήθηκε ο κύριος σύμβουλος του Όλμερτ

    Επίσης, σε μια ένδειξη αποσταθεροποίησης της ηγετικής ομάδας, ο επικεφαλής του γραφείου και κύριος σύμβουλος του Όλμερτ υπέβαλε την παραίτησή του. Ωστόσο, ο Γιόραμ Τούρμποβιτς που είχε επιφορτισθεί τα δύο τελευταία χρόνια με σειρά διπλωματικών αποστολών μείζονος σημασίας από τον Ολμερτ θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη διπλωματικού συμβούλου τού επικεφαλής της κυβέρνησης και θα παραμείνει για το λόγο αυτό αρμόδιος για τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Συρία.

    Ο Τούρμποβιτς μετέβη την Τετάρτη στην Τουρκία για ένα τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών υπό την αιγίδα της Άγκυρας. Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους, αν και το περιθώριο χειρισμών του Ολμερτ έχει περιοριστεί σημαντικά.

    Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Μααρίβ", η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο Ολμερτ ορθώς έπραξε όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας.

    Το 91% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Όλμερτ να ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του μόλις το κόμμα του εκλέξει νέο αρχηγό στις 17 Σεπτεμβρίου.

    [18] Οικονομία

    Νέος διοικητής στον ΟΑΕΕ

    Δεύτερο κύμα ένταξης ταμείων στο ΙΚΑ

    1/8/2008 11:58:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2008 12:39:36)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Αρχίζει από σήμερα, 1η Αυγούστου, το δεύτερο κύμα εντάξεων ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ. Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επισκέφθηκε το ΙΚΑ και είχε σύσκεψη με τον διοικητή του οργανισμού, Γιώργο Μέργο. Παράλληλα, γίνεται και η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, ο οποίος αντικαθιστά τον επί σειρά ετών διοικητή του οργανισμού, Κωνσταντίνο Κόντο.

    ΠΑΣΟΚ: "Στα χαρτιά οι ενοποιήσεις"

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για "αδιέξοδες και αναποτελεσματικές ενοποιήσεις Ταμείων, μόνο στα χαρτιά, χωρίς σχέδιο, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς προοπτική, χωρίς ασφαλιστική λογική" και κάλεσε την Κυβέρνηση "να δώσει απαντήσεις για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, τα ελλείμματα των Ταμείων που εντάσσονται από σήμερα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Tαμείου Προνοίας των δημοσίων υπαλλήλων".

    [19] Κόσμος

    Τρόμος στο Γουισκόνσιν

    1/8/2008 19:13:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας ατόμων που είχαν πάει για κολύμπι στον ποταμό Μενόμινι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις νέοι, ηλικίας 17 έως 19 ετών. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Γουισκόνσιν. Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο δράστης βγήκε από το κοντινό δάσος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των νέων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια 17χρονη κοπέλα και δύο αγόρια 18 και 19 ετών, ενώ άλλος ένας άνδρας, 20 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης ήταν ηλικίας 30-50 ετών, φορούσε στολή καμουφλάζ και κρατούσε ένα τουφέκι. Η αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει έναν ύποπτο, ενώ τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 August 2008 - 16:50:14 UTC