Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη στο Πέραμα
  • [02] "Εστιάζουμε στην ονομασία"
  • [03] Επανένταξη Κουκοδήμου στη ΝΔ
  • [04] Εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής
  • [05] Explosion in Perama
  • [06] Παπανδρέου:"Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας"
  • [07] Καταδίκη Σίκατσεκ ζητά η εισαγγελέας
  • [08] Αξιόλογη υποχώρηση των τιμών στο πετρέλαιο
  • [09] Μυστήριο η πλαστή ταυτότητα του Κάρατζιτς
  • [10] 34 νεκροί Ταλιμπάν σε ανταλλαγή πυρών
  • [11] Α.Παπαρήγα: "Καλοδεχούμενες οι εκλογές"
  • [12] Νέος ψηφιακός ραδιοτηλεοπτικός χάρτης
  • [13] Θάνατος ορειβατών σε Μον-Μπλαν και Πακιστάν
  • [14] Περικοπές ανακοίνωσε η Renault
  • [15] Συνεργασία Καραμανλή-Χατζηδάκη

    [01] Κοινωνία

    Επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη

    Έκρηξη στο Πέραμα

    24/7/2008 17:59:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 19:06:47)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στο δεξαμενόπλοιο "Friendship Gas", με σημαία Παναμά στη Β Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στα αμπάρια του πλοίου. Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά με εγκαύματα και ένας με κατάγματα και οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ γίνονται εργασίες με την χρήση φλόγας σημειώθηκε έκρηξη σε δεξαμενή του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή 3 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό πλοιάριο και 3 ρυμουλκά. Το Λιμεναρχείο της περιοχής διενεργεί προανάκριση και κάνει ταυτοποίηση των εργαζομένων στο πλοίο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν αγνοούμενοι.

    [02] Πολιτική

    Δηλώσεις Νίμιτς στη ΝΕΤ

    "Εστιάζουμε στην ονομασία"

    24/7/2008 12:07:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 18:05:51)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μαθιου Νιμιτς, σε αποκλειστικές του δηλώσεις τη ΝΕΤ, τονίζει ότι οι συνομιλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ εστιάζονται στο θέμα της ονομασίας, ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα περί δήθεν μειονότητας που εγείρει η σκοπιανή πλευρά. Ο κ. Νιμιτς προτρέπει εμμέσως τα Σκόπια να ρίξουν τους τόνους, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει περίοδος ηρεμίας και νηφαλιότητας. "Αθήνα και Σκόπια", σημειώνει, "βλέπουν θετικά πιθανές λύσεις στο όνομα, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία".

    "Γνωστή και σταθερή η στάση της Ελλάδας"

    "Στη διαδικασία του ΟΗΕ, στο διάστημα των πολλών ετών κατά το οποίο είμαστε αναμεμιγμένοι, ένας αριθμός ζητημάτων που σχετίζονται με τις σχέσεις Ελλάδας ΠΓΔΜ έχει εγερθεί και από τα δύο μέρη. Ασφαλώς όμως, κατά κύριο λόγο, η διαδικασία του ΟΗΕ επικεντρώνεται -όπως έχει καθιερωθεί από σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995- στο θέμα της ονομασίας" αναφέρει ο διαμεσολαβητής.

    "Έχουμε συζητήσει έναν αριθμό λύσεων για το θέμα της ονομασίας και νομίζω πως υπήρξε κάποιο θετικό πνεύμα το οποίο μου εκδηλώθηκε. Όμως χρειάζεται να γίνει ακόμα δουλειά για να μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε σημείο που μία αμοιβαία συνεννόηση είναι ορατή... Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι", συμπληρώνει ο κ. Νίμιτς.

    "Η στάση της Ελλάδας είναι γνωστή και σταθερή. Επιδιώκουμε την εξεύρεση μιας κοινά αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία διεξάγεται υπό την σκέπη του ΟΗΕ. Αυτή είναι η θέση μας. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτή και μετέχουμε εποικοδομητικά και σταθερά σε αυτή τη διαδικασία" τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχετικά με τις δηλώσεις Νίμιτς.

    Προτεραιότητα αποτελεί η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, επισήμανε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, παραπέμποντας τα μειονοτικά ζητήματα που θέτουν οι Σκοπιανοί στη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων η οποία ισχύει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

    Εν τω μεταξύ, εντός 24ώρου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να απαντήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος έθετε θέμα "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, στην απάντηση θα γίνεται αναφορά στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, που αποτελούν και αμετακίνητη ελληνική θέση.

    [03] Πολιτική

    Επιστροφή μετά από έξι μήνες

    Επανένταξη Κουκοδήμου στη ΝΔ

    24/7/2008 15:20:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 17:04:10)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ-105,8

    Επανεντάχθηκε τελικώς στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. ο -ανεξάρτητος κατά τους τελευταίους έξι μήνες- βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.

    Αργά το μεσημέρι, ο κ. Κουκοδήμος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, παρουσία του Γιάννη Τραγάκη, όπου του επέδωσε επιστολή δια της οποίας γνωστοποιούσε "την επιθυμία του για επιστροφή στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., που είχε αποχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου, μέχρις ότου τελειώσει οριστικά η οδυνηρή για τον ίδιο κατάσταση, ώστε ο εναντίον του θόρυβος να μην αντανακλά στην παράταξή του".

    Εν συνεχεία, η επιστολή απεστάλη στον πρόεδρο της ΝΔ, από τον οποίον και αναμενόταν απάντηση επί του θέματος.

    Λίγο αργότερα, αφού γνωστοποιήθηκε η επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, εστάλη απαντητική από αυτόν επιστολή, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτή η επανένταξη του κ. Κουκοδήμου στην Κ.Ο. της Ν.Δ..

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και οι δύο επιστολές θα ανακοινωθούν αύριο στο σώμα.

    [04] Οικονομία

    Με μέτρα για πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα

    Εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής

    24/7/2008 13:05:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 18:21:46)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την παρουσίαση του νέου συστήματος ελέγχου για την πάταξη του λαθρεμπορίου στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη φοροδιαφυγή. Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής, επισήμανε ότι από τα υπάρχοντα στοιχεία προκύπτει πως υπάρχει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και τόνισε ότι αν απουσίαζε θα είχαμε ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος.

    Βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

    Στο υπουργείο Οικονομίας συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και κατά τις ομιλίες τους, τόσο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης όσο και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας είπαν ότι έχουν εφαρμοστεί έως τώρα πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και διαβεβαίωσαν ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε εκτενώς στη φορολογική μεταρρύθμιση, πρόσθεσε όμως ότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το φορολογικό σύστημα δεν είναι ακόμα τόσο αποτελεσματικό όσο πρέπει, ούτε και τόσο δίκαιο όσο θα έπρεπε.

    Υπάρχει, είπε, μεγάλη έκταση φοροδιαφυγής από τα ελεύθερα επαγγέλματα και τα εισοδήματα από κεφάλαιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Αλογοσκούφης και παρά τα όσα λέγονται, η συνολική φορολογία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ.

    Το σύνολο της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας βρίσκεται στο 31,4% στην Ελλάδα, ενώ στην ΕΕ στο 39,9%. Το μεγαλύτερο μέρος των φόρων επιβαρύνει τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και καλύπτει το 79% της συνολικής φορολόγησης.

    Το φορολογικό σύστημα, είπε ο υπουργός Οικονομίας, πρέπει να γίνει πιο δίκαιο και αποτελεσματικό. Οι πρωτοβουλίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχουν ληφθεί ως τώρα, έχουν ήδη αποδώσει και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η πραγματική οικονομία να έχει εξαιρετικά καλύτερες αντιστάσεις έναντι των διεθνών οικονομικών αναταράξεων.

    Η πραγματική οικονομία φαίνεται ότι αντέχει και εξελίσσεται ικανοποιητικά, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι βεβαίως υπάρχει επιβράδυνση αλλά παρά την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή κατάσταση, οι επενδύσεις προχωρούν και η ανεργία μειώνεται.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε η φοροδιαφυγή θα είχαμε για όλους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

    Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζονται, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενισχύονται με τα κατάλληλα μέσα και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Αποτελέσματα επίσης έχουν αποδώσει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διακίνηση του πετρελαίου.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι εντοπίζεται φοροδιαφυγή και στους μισθωτούς και έφερε ως παραδείγματα υπαλλήλους, οι οποίοι δηλώνουν μεν το εισόδημα από τη βασική εργασία τους, αλλά όχι και το εισόδημα από δεύτερη εργασία.

    Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, δεδομένου ότι τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να αυξάνονται. Οι προσπάθειες για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των δαπανών θα πρέπει να συνεχιστούν. Το έλλειμμα θα πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί κάτω του 3% αλλά σταδιακά να μηδενιστεί.

    Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος που αποτελεί "βραχνά" για την ελληνική οικονομία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    Τέλος, ένας από τους βασικούς στόχους αύξησης των εσόδων από τη φορολογία θα είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας είπε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι αίτημα όλης της κοινωνίας και οι προσπάθειες πρέπει να είναι συνεχείς και αδιάκοπες.

    Αναφέρθηκε επίσης στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και στα συστήματα που έχουν εφαρμοστεί, ενώ παράλληλα παρουσίασε τα μέτρα που θα ληφθούν για το λαθρεμπόριο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται στη ναυτιλία. Για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο της ναυτιλίας καθιερώνεται ειδικό σύστημα ελέγχου με την επωνυμία "Ποσειδώνας".

    Με βάση αυτό το σύστημα, ειδικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα παρακολουθούν με ηλεκτρονικό τρόπο κάθε διακίνηση πετρελαίου για τη ναυτιλία, όπου έχει διαπιστωθεί λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή.

    [05] Strong Firefighting Force in the area

    Explosion in Perama

    24 Ιουλ 2008 17:59:0

    Sources: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    An explosion occurred shortly after 16:00 during works at the engine compartment of Panama flagged tanker, "Friendship Gas" anchored for repairs at the Perama Shipyard. Three people injured-two suffered slight burns and one fractures- have been transferred to Thriasio hospital. According to reports the explosion occurred during works with the use of flame. Three fire engines, one fireboat and three tugboats have sped to the area and are trying to put the fire out. According to reports the tanker was transporting gas while Port Authority officials are conducting preliminary interrogation to identify workers in order to confirm whether there are any workers missing or not.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [06] Πολιτική

    Eυρεία κομματική σύσκεψη ΠΑΣΟΚ

    Παπανδρέου:"Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας"

    24/7/2008 19:24:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Η χώρα χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου , μετά το τέλος ευρείας κομματικής σύσκεψης στην οποία προήδρευσε, όπου εξετάστηκαν θέματα οικονομικής πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει το ΠΑΣΟΚ στον οικονομικό τομέα και τόνισε ότι το Κίνημα θα προχωρήσει στον ίδιο δρόμο της υπεύθυνης και δημιουργικής αντιπολίτευσης μέχρι να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση και να αντικατασταθεί από μία κυβέρνηση που σέβεται και νοιάζεται τον πολίτη. Η συζήτηση στη σύσκεψη περιεστράφη γύρω από την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία η οποία θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα παρουσιαστεί από τον κ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αδιέξοδη όπως είπε οικονομική πολιτική που ακολουθεί και την κάλεσε να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος , απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "H ισοπεδωτική προσέγγιση που έχει ο κ. Παπανδρέου δεν αντανακλά φυσικά την ελληνική πραγματικότητα. Απλώς, ως φαίνεται, συγχέει τα συμβαίνοντα στο κόμμα του νομίζοντας ότι τα ίδια γίνονται και στη χώρα".

    "Άμεση χορήγηση επιδόματος αλληλεγγύης"

    Πρόταση για χορήγηση επιδόματος αλληλεγγύης κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το τέλος ευρείας κομματικής σύσκεψης στην οποία προήδρευσε, για την πορεία της οικονομίας και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πολίτης δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται υποστηρίζοντας ότι για τη δοκιμασία αυτή φταίει η διεθνής οικονομική κρίση. Παλαιότερα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση επέρριπτε όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στη διεθνή κρίση. Ανέφερε μια σειρά τομέων όπου υπάρχουν σημαντικότατα προβλήματα, όπως η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η διαφθορά και η αδιαφάνεια, η καθυστέρηση επιστροφής πόρων στους αγρότες, η κακή κατάσταση στα νοσοκομεία και η υποβάθμιση της παιδείας, τα ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας και υπογράμμισε ότι για όλα αυτά δεν φταίει η διεθνής οικονομική κρίση, φταίει η πολιτική της ΝΔ η οποία οδηγεί σε συνολική χρεοκοπία τη χώρα, η οποία αυτό που χρειάζεται είναι μια διαφορετική οικονομική πολιτική, ένα νέο οικονομικό πρότυπο και μια νέα αντίληψη ανάπτυξης. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, μια στροφή στην πράσινη οικονομία, στο κράτος δικαίου, το κράτος πρόνοιας και στην επένδυση στον άνθρωπο.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε ορισμένα άμεσα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πολιτών που βρίσκονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτάσεις του Κινήματος για μείωση, εδώ και τώρα, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, την ενεργοποίηση των μηχανισμών της Πολιτείας για χτύπημα της ακρίβειας, τις προτάσεις για τους δανειολήπτες, τους οποίους , όπως είπε, υποκριτικά θυμήθηκε η κυβέρνηση και τέλος τα μέτρα για τη στήριξη και ανάπτυξη των φθινουσών και των πυρόπληκτων περιοχών. Ακόμη υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χορήγησης έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες το οποίο, όπως είπε, θα προκύψει από πολύ συγκεκριμένες πηγές. Οι πηγές αυτές, όπως συζητήθηκε στην σύσκεψη που προηγήθηκε, θα προέρχονται κυρίως από τους πρόσθετους φόρους που εισπράττει το κράτος από τους αυξημένους φόρους στο πετρέλαιο, από την φορολόγηση των "στοκ όψιονς" και από την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών σε ποσοστό 1-3%. Όπως υπολογίστηκε όλα αυτά μπορούν να αποδώσουν κονδύλια ύψους 800 εκατ. ευρώ έως 1 δισεκ. ευρώ. Με τα κονδύλια αυτά μπορεί να ικανοποιηθεί και το αίτημα για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης το οποίο υπολογίζεται σε 200 έως 300 εκατ. ευρώ, ενώ το επίδομα αλληλεγγύης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400-500 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά ενδέχεται να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου για να κατατεθεί στη Βουλή καθώς, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, το μοντέλο αυτό της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες. Αναγνωρίστηκε, πάντως, ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν λύνει το πρόβλημα αλλά ανακουφίζει προσωρινά.

    [07] Κόσμος

    Καταδίκη Σίκατσεκ ζητά η εισαγγελέας

    24/7/2008 18:26:00

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την καταδίκη του πρώην διευθυντή της SIEMENS Ράινχαρτ Σίκατσεκ, σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 180.000 ευρώ, ζήτησε σήμερα, στο Μόναχο, η εισαγγελέας Νορα Κάιζερ. Ο Σίκατσεκ κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας σε 49 περιπτώσεις, οι έξι εκ των οποίων αφορούν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

    [08] Οικονομία

    Διεθνείς αγορές πετρελαίου

    Αξιόλογη υποχώρηση των τιμών στο πετρέλαιο

    24/7/2008 17:49:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ μείωσε τη ζήτηση στη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα στον κόσμο.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε σήμερα στα 123,62 δολάρια το βαρέλι -χαμηλότερη τιμή των τελευταίων επτά εβδομάδων- ενώ αργότερα βρισκόταν στα 124,31 δολάρια.

    Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- είχε αυξηθεί 11 σεντς, στα 125,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι και στα 124,58 δολάρια (χαμηλότερη τιμή των τελευταίων επτά εβδομάδων).

    Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει περισσότερο από 23 δολάρια από την τιμή-ρεκόρ των 147, 27 δολαρίων που είχε σημειωθεί στις 11 Ιουλίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση -σε όρους δολαρίου- από το 1983, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση συμβολαίων πετρελαίου στη Νέα Υόρκη. Σε ποσοστιαίους όρους, η πτώση 15% (από την 11η Ιουλίου) αποτελεί την πιο απότομη υποχώρηση από τις αρχές του 2007.

    [09] Κόσμος

    Σερβία

    Μυστήριο η πλαστή ταυτότητα του Κάρατζιτς

    24/7/2008 17:44:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα ερωτηματικά για την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς παραμένουν αναπάντητα ακόμη και για τις αρχές. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες αναζητώντας στα αρχεία της άτομα με το όνομα Ντράγκαν Ντάμπιτς που γεννήθηκαν μετά το 1940. Υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β-92 ότι η ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Κάρατζιτς ήταν πλαστή ωστόσο, το όνομα και τα στοιχεία ανήκουν σε άτομο που βρίσκεται εν ζωή.

    Μέχρι χθες δημοσιογραφικές πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο Κάρατζιτς χρησιμοποιούσε την ταυτότητα ανθρώπου που πέθανε το 1993 και καταγόταν από τη πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας. Η βοσνιακή τηλεόραση μάλιστα παρουσίασε ρεπορτάζ με συγγενείς ανθρώπου που σκοτώθηκε στο Σαράγιεβο από πυρά Σέρβου ελεύθερου σκοπευτή και ονομαζόταν Ντράγκαν Ντάμπιτς. Ο γενικός εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου Σλομπόνταν Βούκτσεβιτς δήλωσε στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» πως οι έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Κάρατζιτς προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα στη Βοσνία, πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη στην εξουσία, στη Σερβική Δημοκρατία βρισκόταν πρώην συνεργάτες του. Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και όσοι βοήθησαν τον Κάρατζιτς θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος για τους συνεργούς καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου.

    [10] Κόσμος

    Αφγανιστάν

    34 νεκροί Ταλιμπάν σε ανταλλαγή πυρών

    24/7/2008 17:01:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 34 Ταλιμπάν σε ανταλλαγή πυρών και αφού προηγουμένως οι αντάρτες έστησαν ενέδρα σε μία αυτοκινητοπομπή του στρατού στο νότιο Αφγανιστάν, σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

    Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν "εχθρικά στοιχεία" επιτέθηκαν στις αφγανικές δυνάμεις στην επαρχία Ζαμπούλ και στον κυριότερο δρόμο που συνδέει την Καμπούλ με την Κανταχάρ, πόλη στα νότια της χώρας ,δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαχίρ Αζίμι. "Τουλάχιστον 34 πτώματα από τις τάξεις του εχθρού κείτονταν στο πεδίο της μάχης αλλά νομίζουμε ότι πολύ περισσότεροι σκοτώθηκαν", είπε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο δεκάδες αντάρτες τραυματίστηκαν η συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στην οποία έλαβε μέρος μία ισχυρή κυβερνητική στρατιωτική δύναμη. Τα βίαια επεισόδια έχουν υπερδιπλασιαστεί εδώ και περίπου δύο χρόνια παρά την παρουσία περίπου 70.000 στρατιωτών από τις δύο πολυεθνείς δυνάμεις, μίας του ΝΑΤΟ και μίας δεύτερης υπό αμερικανική διοίκηση.

    [11] Πολιτική

    Κικλίς

    Α.Παπαρήγα: "Καλοδεχούμενες οι εκλογές"

    24/7/2008 16:44:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διήμερη περιοδεία στο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια θα κάνει παρέμβαση σε εκδήλωση της Ν.Ε Κιλκίς του ΚΚΕ με θέμα: «Το πρόβλημα της διατροφής και οι λαϊκές ανάγκες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς.

    Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και τα εργοστάσια «ΦΑΙΔΩΝ» και «TORRE».Το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

    "Καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε και αν γίνουν"

    Την αλληλεγγύη της στους εργαζομέμενους της Ζήμενς στην Ελλάδα εξέφρασε η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με το ΔΣ του Συνδέσμου Εργαζομένων στην επιχείρηση.

    Εξ άλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η κα Παπαρήγα είπε ότι είναι καλοδεχούμενες όποτε και αν γίνουν και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ "δεν πρόκειται να σοβατίσει το πολιτικό σύστημα", καθώς το σύστημα "έχει καλούς σοβατιστές, τον κ. Αλαβάνο, τον κ. Τσίπρα...".

    Σχετικά με τη Ζήμενς η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε όλες τις θέσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της Siemens στην Ελλάδα, κατ αρχήν στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία για τους δικούς της προγραμματικούς στρατηγικούς σκοπούς έχει αποφασίσει να το κλείσει, ένα σύγχρονο εργοστάσιο με εργαζόμενους υψηλής τεχνογνωσίας".

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται και τις θέσεις εργασίας των υπόλοιπων εργαζομένων στις διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου, βλέποντας ότι αυτή την περίοδο με το πολιτικό παιχνίδι που παίζουν τα άλλα κόμματα, όπου στο όνομα των σκανδάλων υψώνουν ορισμένους περίεργους τόνους, αδιαφορώντας για τη ζωή των εργαζομένων και κυρίως για το δικαίωμα στη δουλειά.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη ως θεσμός. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι δικαστές και δέχομαι ότι υπάρχουν δικαστές οι οποίοι λειτουργούν, εν πάση περιπτώσει, χωρίς να δέχονται τις πιέσεις της εξουσίας, αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί μέσα σε ένα αντιλαϊκό αντεργατικό πλαίσιο και κάτω από πιέσεις και με ιδεολογικά κριτήρια".

    Στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε:

    "Υπάρχουν δυο πεδία. Το ένα πεδίο είναι οι αλλαγές που θέλουν ορισμένα κόμματα στην πρόσοψη του συστήματος και του δικομματικού πολιτικού συστήματος και γενικότερα αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να αλλάξει μόνο η πρόσοψη. Κυρίως μας ενδιαφέρει να δεχτεί πλήγματα, ρήγματα, αυτό το πολιτικό σύστημα. Εμάς λοιπόν μας ενδιαφέρει πριν απ όλα η αναδιοργάνωση, η ανασύνταξη και η δύναμη του κινήματος. Οι εκλογές, καλοδεχούμενες είναι όποτε και αν έρθουν.

    [12] Τεχνολογία

    Τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

    Νέος ψηφιακός ραδιοτηλεοπτικός χάρτης

    24/7/2008 14:29:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 18:21:55)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ-105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι υπουργοί Επικρατείας και Μεταφορών-Επικοινωνιών παρουσίασαν σήμερα τον Χάρτη Ψηφιακών Τηλεοπτικών Συχνοτήτων και Ραδιοφωνικών Αναλογικών Συχνοτήτων με τον οποίο επιχειρείται να μπει τάξη στο υφιστάμενο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

    Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην κοινή αυτή συνέντευξη Τύπου, από την 1η Νοεμβρίου του 2008 αρχίζει η δοκιμαστική περίοδος ψηφιακής εκπομπής, ενώ η καταληκτική ημερομηνία λήγει το 2015, αλλά, η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει τα κράτη-μέλη να έχουν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των συχνοτήτων τους έως το 2012.

    Τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, ανέλυσε ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Χρήστος Καψάλης που ηγήθηκε του σχετικού εγχειρήματος.

    Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και ήχου, μεγαλύτερη αντοχή στις παρεμβολές, εξοικονόμηση φάσματος, λήψεις σήματος σε κινητές και φορητές συσκευές, καθώς και επιλογή υποτιτλισμού και μεταγλώττισης σε αυτήν που επιθυμεί ο κάθε τηλεθεατής της ψηφιακής τηλεόρασης, προχή ειδικών υπηρεσιών για ΑΜΕΑ είναι μεταξύ άλλων τα πλεονεκτημάτων που θα απολαμβάνει στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται με τη μετάβαση της Ελλάδας στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης υποχρεωτικά ως το 2012.

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου

    Ο κ. Ρουσόπουλος εξήγησε ότι με το χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων ολοκληρώνεται μία σειρά πρωτοβουλιών, που ως στόχο έχουν να βάλουν τάξη στο σημερινό άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ότι έτσι, εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ζητήσει μέχρι το 2012 να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε, ακόμη, ότι ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων εστάλη για διαβούλευση στην Ε.Ε., η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

    Τόνισε επιγραμματικά τα βήματα που έγιναν μέχρι την ολοκλήρωση του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων και είπε ότι πριν βγουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις, θα προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερομένους.

    Ο υπουργός Επικρατείας ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου που ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δημιουργία του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων.

    Δηλώσεις Χατζηδάκη

    Ο κ. Χατζηδάκης με τη σειρά του, ανέφερε ότι το σχέδιο -που στηρίζεται στο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων- αφορά την επόμενη ημέρα, όταν θα έχουμε μόνο ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο και θέτουμε τις προϋποθέσεις για να περάσει στην ψηφιακή εποχή η ελληνική τηλεόραση.

    Ο ΥΜΕ είπε ότι θα υπάρχει πλέον βελτιωμένος τρόπος μετάδοσης, πως απαιτούνται λιγότερα μέσα για τη μετάδοση αυτή και ότι κάθε δίαυλος θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και τέσσερα προγράμματα, αντί ενός που είναι σήμερα.

    Επίσης είπε, ότι θα καταργηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην αναλογική τηλεόραση και θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεοπτικής μετάδοσης και από φορητές συσκευές.

    [13] Κόσμος

    Τρεις Ολλανδοί, κι ένας Ιταλός οι νεκροί

    Θάνατος ορειβατών σε Μον-Μπλαν και Πακιστάν

    24/7/2008 14:29:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 18:37:05)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ansa, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

    Οι τέσσερις Ολλανδοί που έπεσαν και σκοτώθηκαν από ύψος 3.800 μέτρων στο 4.810 μέτρων όρος Μον-Μπλαν, στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και Ελβετίας, ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας και συγκεκριμένα ο πατέρας και οι τρεις γιοι του, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι ιταλικών σωστικών συνεργείων και ιταλικό πρακτορείο Ansa.

    Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τα πτώματα των τεσσάρων αλπινιστών που κατακρημνίστηκαν ενώ βρίσκονταν σε φάση καταρρίχησης με σκοινί, περισυλλέγησαν από σωστικά συνεργεία από την περιοχή της Αόστα στην βόρεια Ιταλία, ενώ η μητέρα επέζησε και μεταφέρθηκε με σοκ σε νοσοκομείο στην πόλη αυτή της βόρειας Ιταλίας.

    "Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι με σκοινιά και όταν ο επικεφαλής παραπάτησε παρέσυρε και τους υπόλοιπους στην πτώση", ανέφερε προς το τηλεοπτικό κανάλι Sky TG 24,ο Βιλιόνε Ντελφίνο αξιωματούχος των σωστικών συνεργείων που προσέγγισαν τα θύματα.

    Οι συνθήκες του τραγικού αυτού συμβάντος -προς το παρόν- δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά στο βουνό αυτό που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες αλπινιστές, καταγράφονται συχνά τέτοιου είδους θανατηφόρα συμβάντα.

    Εξάλλου, δύο ιταλοί ορειβάτες που είχαν αποκλειστεί για δέκα ημέρες σε μία από τις πιο επικίνδυνες βουνοκορφές του κόσμου, στο βόρειο Πακιστάν, διασώθηκαν τελικά, όπως ανακοινώθηκε από πακιστανικά σωστικά συνεργεία.

    Οι ορειβάτες είχαν αποκλειστεί στο όρος Νάνγκα Πάρβατ, γνωστό κι ως "βουνό δολοφόνος", από τις 15 Ιουλίου, όταν ένα τρίτο μέλος της παρέας έπεσε σε μία χαράδρα και σκοτώθηκε.

    Το όρος Νάνγκα Πάρβατ, ύψους 8.126 μέτρων, είναι το ένατο υψηλότερο στο κόσμο και στην τοπική διάλεκτο Ουρντού, σημαίνει γυμνό βουνό.

    Η κορυφή του, στο δυτικό άκρο των Ιμαλαΐων, κατακτήθηκε για πρώτη φορά το 1953 από έναν Γερμανό, αφού προηγουμένως είχαν χάσει την ζωή τους 31 άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να το επιτύχουν αυτοί πρώτοι.

    Έκτοτε σκοτώθηκαν πολλοί ακόμη, κι ελάχιστοι είναι αυτοί που προσπαθούν πλέον να κατακτήσουν την κορυφή του, καθώς θεωρείται τεχνικά ως ένα από τα δυσκολότερα στο κόσμο βουνά για αναρρίχηση.

    [14] Οικονομία

    Περικοπές ανακοίνωσε η Renault

    24/7/2008 14:25:00

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόγραμμα περικοπών που περιλαμβάνει την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη με εθελούσια έξοδο, ανακοίνωσε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου που δείχνουν χαμηλότερο στόχο πωλήσεων για το 2008 και 2009.

    Ο οικονομικός διευθυντής της Renault Τιερί Μουλονγκέ ερωτηθείς για τον αριθμό των εθελουσίων εξόδων, έκρινε "λογικό" τον αριθμό των περίπου 5.000 εργαζομένων.

    Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συνομιλιών με τους αντιπροσώπους των εργαζομένων.

    [15] Πολιτική

    Για ΟΣΕ και Ο.Α

    Συνεργασία Καραμανλή-Χατζηδάκη

    24/7/2008 10:02:00 (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2008 14:54:56)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξυγιάνει τον ΟΣΕ εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, το πρωί στο Μαξίμου, ενώ στη συνάντηση εξετάστηκε και το θέμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Όπως δήλωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ, ο οποίος -όπως είπε- είναι ένας προβληματικός Οργανισμός και πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα. Παρατήρησε δε ότι τα έξοδά του είναι πολλαπλάσια από τα έσοδά του και ότι σε ημερήσια βάση χάνει 2 εκατ. ευρώ.

    Τα έσοδα του οργανισμού είναι 100 εκατομμύρια ευρώ και τα έξοδά του 800 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι μόνο τα έξοδα της μισθοδοσίας είναι τετραπλάσια από τα έσοδα του οργανισμού.

    Για τα πρόσφατα φαινόμενα διαφθοράς ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι απόφαση της Κυβέρνησης και δική του "είναι να μην διστάσουμε". Πρόσθεσε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ θα συνεχιστεί και ότι η ηγεσία του υπουργείου θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Κάλεσε να πράξουν το ίδιο συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

    Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει λύση μετά από συμφωνία και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι οι πιο κρίσιμοι είναι οι δυο τελευταίοι μήνες του χρόνου.

    Είναι προβληματική η εταιρία, με όλες τις κυβερνήσεις. Ολες οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα σταματήσει η συζήτηση που επανήλθε και πάλι και η οποία υπάρχει εδώ και 30 χρόνια σε ό,τι αφορά τα σλοτς και τα δρομολόγια της εταιρίας.

    Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια υγιής λύση για να τελειώσει επιτέλους αυτή η συζήτηση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 July 2008 - 16:50:14 UTC