Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη Παπούλια στη Βιέννη
  • [02] Αποφυλακίζεται ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΑΤ
  • [03] Καταδίκη δύο αστυνομικών για χρηματισμό
  • [04] Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη, με εκπροσώπους ΜΚΟ

    [01] Πολιτική

    Βιέννη, Αυστρία

    Επίσημη επίσκεψη Παπούλια στη Βιέννη

    2/7/2008 22:34:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφτασε απόψε Τετάρη στη Βιέννη για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστρίας Χάϊνς Φίσερ, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συνομιλιών με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βιέννης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές ενώ τον υποδέχθηκε η αυστριακή υπουργός γυναικείων θεμάτων και δημόσιας Διοίκησης κ. Σίλαβι . Τον κ. Παπούλια συνοδεύουν η σύζυγός του Μέι, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και Έλληνες επιχειρηματίες. Ο κ. Παπούλιας, ανταποδίδει την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι τον Μάιο στην Ελλάδα ο πρόεδρος Φίσερ. Αμέσως μετά την άφιξή του στη Βιέννη ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε την Μητρόπολη Αυστρίας στην οποία στεγάζεται η ιστορική Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Αυστρίας - Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ.

    Το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Αλφρεντ Κούζενμπαουερ. Θα ακολουθήσει η υποδοχή του με στρατιωτικές τιμές από τον αυστριακό πρόεδρο Χάϊνς Φίσερ και κατόπιν οι κατ ιδίαν συνομιλίες των δύο προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ανδρών στα μέσα ενημέρωσης. Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στο δημαρχείο της Βιέννης συνομιλίες με το δήμαρχο Μίχαελ Χόιπλ και θα ακολουθήσει συνάντησή του στη Βουλή με την Πρόεδρό της Μπάρμπαρα Πράμερ. Το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Φίσερ και η σύζυγός του, θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Παπούλια και της ελληνικής αντιπροσωπείας στο προεδρικό μέγαρο.

    [02] Κοινωνία

    Αποφυλακίζεται ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΑΤ

    2/7/2008 20:38:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αποφυλακίζεται με την επιβολή περιοριστικών όρων ύστερα από διάταξη του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος ο επιχειρηματίας, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ, Παναγιώτης Πανούσης. Ο κ. Πανούσης υποχρεούται να καταβάλλει εγγύηση 2.500 εκατομμύρια ευρώ, σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα.. Ο κ. Πανούσης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος πριν από λίγους μήνες μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή, Γιάννη Μαγγίνα, για κατηγορίες που αφορούν εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση συγκεκριμένης μετοχής του χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2001. Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Για την ίδια υπόθεση έχει κριθεί προφυλακιστέος και ο επιχειρηματίας Τρύφωνας Αποστολόπουλος.

    [03] Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη

    Καταδίκη δύο αστυνομικών για χρηματισμό

    2/7/2008 20:07:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δύο αστυνομικοί -εκ των οποίων ένας συνταξιούχος- καταδικάστηκαν από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσαν "προστασία" σε κατάστημα με "φρουτάκια". Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο κι έναν πρώην αστυφύλακα, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν αντιστοίχως ποινές φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή και 34 μηνών -εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την μέρα- καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε επιπλέον για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι χρηματίζονταν από το Μάρτιο του 2004 ως το Φεβρουάριο του 2005, από ιδιοκτήτη καταστήματος με τυχερά παίγνια, προκειμένου να τον ενημερώνουν για τυχόν ελέγχους από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η "ταρίφα" των δύο αστυνομικών, που εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στο Ι Τμήμα Ασφαλείας Νεαπόλεως, ανερχόταν σε 500 ευρώ το μήνα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο καταστηματάρχης κατήγγειλε τους δύο αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Ακολούθως, οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ. "έστησαν" επιχείρηση για τη σύλληψη των επίορκων αστυνομικών, προσημειώνοντας τα χρήματα, που επρόκειτο να τούς παραδώσει ο καταστηματάρχης για το "μηνιάτικο" του Φεβρουαρίου. Απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και έκαναν λόγο για συκοφαντίες σε βάρος τους. Η ποινή που τους επέβαλλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είναι η ίδια μ αυτήν του πρωτοβάθμιου. Για την παραπάνω υπόθεση οι δύο αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αστυνομίας, που τους επέβαλλε την ποινή της απόταξης.

    [04] Πολιτική

    Εμμονή με τις ...λεωφορειολωρίδες

    Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη, με εκπροσώπους ΜΚΟ

    2/7/2008 19:38:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Με τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Greenpeace, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος, Ecocity, Φίλοι Ποδηλάτου, Ποδηλάτες, Δίκτυο Επιβάτης και WWF Hellas, συναντήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού, η πολιτική του υπουργείου Μεταφορών για τις "Πράσινες Μεταφορές". Μετά την ενημέρωση του υπουργού προς τους εκπροσώπους των οργανώσεων για την ουσία της στρατηγικής το ΥΜΕ στο πλαίσιο των "Πράσινων Μεταφορών", δηλαδή για τη σύνδεση των μεταφορών με την προστασία του Περιβάλλοντος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν θεματικές συναντήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με την πρώτη συνάντηση να αφορά τα ποδήλατα. Το δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν αυτό των ΤΑΧΙ και ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να καταθέσουν δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις. Το τρίτο θέμα, που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν αυτό της βελτίωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ρυθμό απόσυρσης αυτοκινήτων στην Ευρώπη και σημείωσε ότι βρίσκεται ήδη στα χέρια του η μελέτη του ΙΟΒΕ για τη βελτίωση του στόλου των οχημάτων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σχετικά με την επέκταση των λεωφορειολωρίδων μελετάται το ενδεχόμενο επέκτασής τους, αλλά "αντίθετης ροής" και συμπλήρωσε ότι το ΥΜΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Τροχαία για την καλύτερη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων. Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε πως όλα «έχουν καλώς» με την προμήθεια των 320 καινούριων λεωφορείων της ΕΘΕΛ, τα οπαία είναι καινούριας τεχνολογίας, προδιαγραφών Euro -5, και είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 July 2008 - 20:49:52 UTC