Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κατάθεση Χριστοφοράκου
  • [02] Την ανιούσα το πετρέλαιο
  • [03] Συναντήσεις Παπανδρέου για το Μεσανατολικό
  • [04] Christoforakos' Testifies Anew
  • [05] Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική
  • [06] Άκαρπες οι έρευνες στους Μαλάδες
  • [07] Έκρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά
  • [08] Τιμή-ρεκόρ για έργο του Κουνς
  • [09] Όλα δείχνουν "ανθρώπινο λάθος"
  • [10] Φιλιππίνες: Μήνυση κατά της μετεωρολογικής υπηρεσίας
  • [11] Ισόβια για αξιωματούχο του Πινοσέτ

    [01] Πολιτική

    Πολιτικές αντιπαραθέσεις

    Νέα κατάθεση Χριστοφοράκου

    1/7/2008 9:03:00

    Περαιτέρω εξηγήσεις για το σκάνδαλο Siemens, έχει κληθεί να δώσει σήμερα στον εισαγγελέα ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, μετά τα όσα επιβαρυντικά προέκυψαν για το ρόλο του ως διευθύνοντος συμβούλου στο ελληνικό παράρτημα της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, νέο γύρο αντιπαραθέσεων, πριν ακόμη περατωθεί η προανάκριση και απαγγελθούν κατηγορίες, προκαλούν δημοσιεύματα για γερμανική προμήθεια σε τρία κόμματα και ταξίδι υπουργού στην Ευρώπη . Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τη φημολογία - κάλεσε πάντως όσους τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση, να μιλήσουν ανοιχτά για να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

    Εάν η έρευνα συνεχιστεί με αυτούς τους όρους, είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε παρωδία και θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τη δικαιοσύνη, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας παράλληλα οργή για την αήθη επιχείρηση -όπως τόνιζε χτες βράδυ η Χαριλάου Τρικούπη- να εμπλακεί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του Νίκος στο σκάνδαλο της Siemens. Όπως ανέφεραν αργά το βράδυ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Τρεπεκλής δεν είναι συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει διαψεύσει δήθεν επισκέψεις του στο υπουργείο Εξωτερικών την επίμαχη προολυμπιακή περίοδο. Ο δε Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν ήταν ποτέ μέλος του ΔΣ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, μαζί με το Νίκο Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ αποδίδει την προσπάθεια εμπλοκής του προέδρου του, στην πίεση που υφίσταται το κυβερνών κόμμα για την εμπλοκή στελεχών του και υπουργών του.

    Κατηγορηματικά διαψεύδει -σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου- ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, δημοσίευμα που εμφανίζει το κόμμα που είχε ιδρύσει -το ΚΕΠ- να έχει πάρει 870.000 μάρκα από τα ταμεία της γερμανικής εταιρίας. Σε ανάλογες διαψεύσεις προχώρησαν το ΔΗΚΚΙ, αλλά και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Οικονομία

    Άνω των 140 δολαρίων το βαρέλι σήμερα

    Την ανιούσα το πετρέλαιο

    1/7/2008 9:08:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 9:42:06)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ-105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Ανοδικά και άνω των 140 δολαρίων το βαρέλι διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, λόγω των φόβων για τον επαρκή εφοδιασμό της αγοράς και των γεωπολιτικών εντάσεων.

    Στις πρωϊνές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, κατέγραφε το πρωί άνοδο κατά 48 σεντς στα 140,48 δολάρια το βαρέλι, από τα 140 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη.

    Άνοδο κατά 55 σεντς κατέγραφε και η τιμή του Μπρεντ στα 140,38 δολάρια.

    Τον Ιούνιο, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 13 δολάρια το βαρέλι και στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

    "Οι γεωπολιτικές εντάσεις που συνδέονται με το Ιράν εξακολουθούν να επισκιάζουν την αγορά", εκτιμά ο αναλυτής Ντέιβιντ Μούρ της Commonwealth Bank της Αυστραλίας.

    Εχθές η τιμή του πετρελαίου άγγιξε τα 144 δολλάρια το βαρέλι, προκαλώντας ισχυρούς κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία.

    Η αλματώδης άνοδος των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα ήδη εκτίναξαν τον πληθωρισμό στα κράτη της Ευρωζώνης στο 4%.

    [03] Πολιτική

    Στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Συναντήσεις Παπανδρέου για το Μεσανατολικό

    1/7/2008 8:50:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 9:41:12)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Διαδοχικές συναντήσεις για το Μεσανατολικό έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Παπανδρέου συναντάται από τις 8.30 με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμουντ Αμπάς.

    Χτες, ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, από το 23ο Συνέδριο που ολοκληρώνεται αύριο στο Λαγονήσι με τη συμμετοχή 650 εκπροσώπων από 100 χώρες. Στόχος των σοσιαλιστών πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσεων για την εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καθιέρωση της παγκόσμιας ειρήνης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου δρόμου στις προκλήσεις της εποχής.

    [04] Political Wrangling

    Christoforakos' Testifies Anew

    01 Ιουλ 2008 09:03:0 (Last updated: 01 Ιουλ 2008 10:03:5)

    Michael Christoforakos, former CEO of Siemens Greece, was called Tuesday to elaborate on the funding scandal involving the German technology giant, following his suspected role as managing director of the companys branch in Greece. In the meantime, with the investigation still in full swing, a new round of wrangling broke out by press reports whereby three political parties received German pre-election cash boost and a minister was offered a trip to Europe. Government spokesman Theodoros Roussopoulos dismissed them as rumours, urging those implicated in the case to spill the beans.

    Should the probe goes on like this, it is bound to turn into a parody and expose Justice, blasted PASOK (Panhellenic Socialist Movement), also expressing its anger over the effort to have its leader George Papandreou and his brother Nikos involved in the Siemens scandal. Giorgos Trepeklis was not an aide to the PASOK President, while he denied allegedly visiting the Foreign Minister in the pre-Olympic Games period, PASOK circles were quoted as saying on Monday. PASOK has put down the drive to have Papandreou involved in the scandal to the pressure exerted on the ruling party over the involvement of its party executives and ministers. At the same time, in a telephone contact with Prosecutor Panagiotis Athanasiou, Health Minister Dimitris Avramopoulos denied press reports whereby the political party he had founded and is defunct now had received 870,000 Deutsch Marks from Siemens.

    Translated by Areti Christou

    Related News:

    Testimonies and Wrangling

    [05] Κοινωνία

    Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

    1/7/2008 10:33:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 11:32:14)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και νότια Εύβοια, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πυρκαγιές, στην Κάρυστο και στον Λαγανά Ζακύνθου, που ξέσπασαν το πρωί.

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζόπορο τμήματα, καθώς και αεροσκάφη.

    Πυρκαγιά ξέσπασε στις 10:20 και σε πευκόφυτη πλαγιά στην Αίγινα, στην περιοχή Παρλιάκος, κοντά στην Αγία Μαρίνα.

    Επί τόπου βρίσκονται 7 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Με Σούπερ Πούμα μεταφέρεται και πεζοπόρο τμήμα στο νησί.

    [06] Κοινωνία

    Συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων

    Άκαρπες οι έρευνες στους Μαλάδες

    1/7/2008 10:30:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Άκαρπες εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών, για τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε τους τρεις αστυνομικούς σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες. Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια Ηρακλείου, δίχως να προκύψει κάποιο στοιχείο σχετικό με την υπόθεση. Ο Θεόδωρος Γεννιτσαρίδης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Πουλιανάκη βελτιώνεται καθημερινά, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

    Φυτεία με 210 χασισόδενδρα εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, σε περιοχή κοντά στο χωριό Κεντρικό Μεσσηνίας. Συνέλαβαν έναν 50χρονο, ο οποίος πότιζε τα χασισόδενδρα και σε έρευνα στο σπίτι του βρήκαν δυο ακόμη χασισόδενδρα και περίπου 9 κιλά χασίς.

    [07] Κοινωνία

    Έκρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

    1/7/2008 10:03:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σοβαρότατες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, τα οποία βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο και εξεράγη στις 2.50 τα ξημερώματα. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός άνοιξε μικρός κρατήρας. Καταστράφηκε η κεντρική είσοδος, έσπασαν τα τζάμια και τα κουφώματα στην πρόσοψη του κτηρίου, ενώ και στο εσωτερικό έπεσαν σοβάδες και υποχώρησαν οι μεσοτοιχίες. Ζημιές υπέστη και σπίτι που βρίσκεται πάνω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν τυχερός καθώς το πρωί επέστρεψε από την Αθήνα. Η αστυνομία απέκλεισε το χώρο ενώ την επίθεση καταδίκασε με δηλώσεις του το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΝ Κώστας Μαρματάκης που χαρακτήρισε εγκληματική την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στα Χανιά αναμένεται ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος για προγραμματισμένη επίσκεψη.

    [08] Πολιτισμός

    Τιμή-ρεκόρ για έργο του Κουνς

    1/7/2008 10:00:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πολλά εκατομμύρια "έπιασαν" έργα των Τζεφ Κουνς, Λουσιάν Φρόιντ και Φράνσις Μπέικον, τη Δευτέρα, σε δημοπρασία του Οίκου Christies, στο Λονδίνο. Τα τρία αυτά έργα αποτελούσαν την κορωνίδα της δημοπρασίας έργων συγχρόνων ζωγράφων στους Christies, στη διάρκεια της οποίας καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή πώλησης έργου ισπανού εν ζωή καλλιτέχνη. Πρόκειται για το έργο «Μαδρίτη (Άποψη) από τους Λευκούς Πύργους» του Αντόνιο Λόπεθ αγοράσθηκε έναντι 1,38 εκατ. λίρες (1,74 εκατ. ευρώ).

    Συγκεκριμένα, το γλυπτό «Λουλούδι από μπαλόνια (ματζέντα)» του αμφιλεγόμενου Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς πουλήθηκε έναντι 12,9 εκατ. λιρών (16,3 εκατ. ευρώ), τιμή που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει επιτύχει έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη σε δημοπρασία.

    Το έργο, ύψους 2,75 μ., που έχει φιλοτεχνηθεί σε επιχρωμιωμένο ατσάλι κι αναπαριστά ένα λουλούδι από αυτά που φτιάχνουν με επιμήκη μπαλόνια οι πλανόδιοι καλλιτέχνες. Η εκτιμώμενη τιμή του έργου ήταν 12 εκατ. λίρες.

    Στην ίδια δημοπρασία, το έργο του Λουσιάν Φρόιντ «Γυμνό πορτραίτο για μία αντανάκλαση» αγοράσθηκε έναντι 11,8 εκατ. λιρών (14,85 εκατ. ευρώ) κι έγινε το δεύτερο ακριβότερο έργο του καλλιτέχνη που πωλήθηκε σε δημοπρασία. Αρχικά είχε εκτιμηθεί για 10-15 εκατ. λίρες.

    Το έργο «Τρία αυτοπροσωπογραφίες», ένα σπάνιο τρίπτυχο του που ο Φράνσις Μπέικον φιλοτέχνησε στο Παρίσι το 1975 κι ουδέποτε είχε παρουσιασθεί στο κοινό, αγοράσθηκε για 17,29 εκατ. λίρες (21,76 εκατ. ευρώ). Η αρχική εκτίμηση του έργου έφθανε τα 10 εκατ. λίρες.

    [09] Κοινωνία

    Άρχισε η προανάκριση & η επισκευή του ρήγματος

    Όλα δείχνουν "ανθρώπινο λάθος"

    1/7/2008 9:15:00 (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2008 11:36:17)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ-105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία με καταθέσεις μελών του πληρώματος, καθώς κι άλλων εμπλεκομένων ατόμων σχετικά με το ναυτικό ατύχημα του πλοίου Θεόφιλος σε ξέρα των Οινουσσών.

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στη Χίο με υπόμνημα ο πλοίαρχος κ. Μανώλης Φραγκιαδάκης και ο υποπλοίαρχος Γιώργος Ακίνδυνος.

    Πάντως, μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως το ατύχημα που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

    Εν τω μεταξύ, το "Θεόφιλος" της ΝΕΛ παραμένει στις Οινούσσες όπου εξειδικευμένοι δύτες άρχισαν την κύρια εργασία της στεγανοποίησης του ρήγματος μήκους 20 μέτρων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝΑΝΠ, οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 4 με 5 ημέρες, που θα το καταστήσει αξιόπλοο μέχρι τον Πειραιά, ώστε μετά να κατευθυνθεί σε ναυπηγείο.

    Στο πλοίο -εκτός από το πλήρωμα ασφαλείας- βρίσκεται επιθεωρητής του Ελληνικού Νηογνώμονα, ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

    Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση μετεπιβίβασης οχημάτων.

    Επίσης, κοντά στο αγκυροβολημένο πλοίο -μέσα στο οποίο υπάρχουν ως καύσιμα 400 τόνοι πετρέλαιο- βρίσκεται δεξαμενόπλοιο που θα προβεί στη μερική μετάγγιση των καυσίμων, καθώς και ένα ρυμουλκό ασφαλείας.

    Πάντα σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση των ακτών και της ευρύτερης περιοχής της Χίου και των Οινουσσών, ενώ μικρή ποσότητα πετρελαιοειδών παραμένει εγκλωβισμένη στα πλωτά φράγματα που υπάρχουν περιμετρικά του "Θεόφιλος".

    [10] Κόσμος

    Για λανθασμένη πρόβλεψη

    Φιλιππίνες: Μήνυση κατά της μετεωρολογικής υπηρεσίας

    1/7/2008 8:30:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μήνυση κατέθεσε ιδιοκτήτρια εταιρεία ενός επιβατηγού πλοίου που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια τυφώνα στις Φιλιππίνες μήνυσε κατά της μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, γιατί εξέδωσε λανθασμένη πρόγνωση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται σχεδόν 750 από τους 800 επιβάτες. Η εταιρεία Sulpicio Lines Inc, στην οποία ανήκε το βυθισμένο φέριμποτ "Πριγκίπισσα των Άστρων" ζητά αποζημίωση ύψους, περίπου 100.000 δολάρια από την Υπηρεσία Ατμοσφαιρικών, Γεωφυσικών και Αστρονομικών Μελετών των Φιλιππίνων (PAGASA). Είναι η πρώτη φορά που μηνύεται η PAGASA για λανθασμένη πρόβλεψη του καιρού.

    Το "Πριγκίπισσα των Άστρων" βυθίστηκε στις 21 Ιουνίου στα ανοιχτά του νησιού Σιμπουγιάν, 300 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλας. Η ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει ότι 250 από τους επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 500 παραμένουν αγνοούμενοι και θα πρέπει να θεωρούνται νεκροί, ενώ μόνο 56 άτομα κατάφεραν να σωθούν.

    Η εταιρεία κατηγορεί τη μετεωρολογική υπηρεσία για "ανικανότητα και ανευθυνότητα" γιατί το βράδυ της 20ης Ιουνίου, όταν το πλοίο αναχώρησε από τη Μανίλα για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, είχε δώσει λανθασμένη πρόβλεψη για την πορεία του τυφώνα Φενγκσέν.

    Η υπηρεσία είχε προβλέψει ότι ο τυφώνας θα κινείτο προς τα βορειοδυτικά, μακριά από την πορεία του πλοίου, όμως τελικά κινήθηκε προς τα δυτικά. Η Sulpicio Lines ισχυρίζεται ότι η PAGASA δεν ενημέρωσε αμέσως την ακτοφυλακή και τις ναυτιλιακές εταιρείες για την αλλαγή κατεύθυνσης του τυφώνα.

    [11] Κόσμος

    Ισόβια για αξιωματούχο του Πινοσέτ

    1/7/2008 8:22:00

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τη Δευτέρα, ο πρώην αρχηγός της μυστικής αστυνομίας του Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, στρατηγός Μανουέλ Κοντρέρας, για τη δολοφονία του στρατηγού Κάρλος Πρατς και της συζύγου του, το 1974 στο Μπουένος Άιρες, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής Αλεχάντρο Σολίς.

    Ο Κάρλος Πρατς, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Χιλής, είχε αντιταχθεί στο καθεστώς του Πινοτσέτ και δολοφονήθηκε, μαζί με τη σύζυγό του, Σοφία Κάθμπερτ, στις 30 Σεπτεμβρίου 1974. Το αυτοκίνητό του εξερράγη σε επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του πράκτορες της μυστικής αστυνομίας.

    Ο στρατηγός Κοντρέρας, πρώην αρχηγός της περιβόητης DINA (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) βρίσκεται ήδη στη φυλακή εκτίοντας άλλη ποινή για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο πρώην ταξίαρχος Πέδρο Εσπινόσα Μπράβο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 60 ετών και ο στρατηγός Ραούλ Ιτουριάγκα Νόιμαν σε φυλάκιση 15 ετών.

    Ο Πινοτσέτ ήταν κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, όμως πέθανε προτού προλάβει να δικαστεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 July 2008 - 8:50:19 UTC